Aihe

6,5x50 jap

65jap

Tällaiseen perintönä siirtyneeseen kivääriin olisi patruunan tarve eikä ole mitenkään helppo löytää joten neuvoja olisi hyvä saada mikä liike pitää ellei hyllyssään niin kaapissaan mutta etsinnästä huolimatta en tällaista patruunaa ole itse löytänyt.

Viisaammilta neuvoa.

9

350

  Vastaukset

  • PPU lataa Arisakaan patruunoita. Kysäise vaikka Aseliike Erkki Lähdeniemeltä.

  • Vanha sanontahan kuuluu vaikeasti saatavia patruunoita etsittäessä:
   "Kysy ensin Erkiltä!"

  • Virtain Asetalolta ainakin ennanvanhaan löytyi melkein mitä vaan.

  • Ei lataa PPU enää.
   Hylsyjä löytyy kyllä. Itse pesittäisin aseen uudelle kaliberille, jos tunnearvo on korkea. Tietty ase ei ole enää täysin sama, mutta pääset ampumaan sillä.

  • Tuskinpa kannattaa lähteä wanhaa sotaratsua raiskaamaan, samalla hinnalla saa jo ampumakelpoisia aseita joiden ammushuolto on helpompaa.

  • Kaliberin vaihto kävi kieltämättä mielessä mutta en halua muuttaa kaliberia toiseksi ja kun kuitenkin kiinnostaisi koettaa minkälainen ammuttava Arisaka on niin patruunoita pitäisi ostaa.

   Sen verran olen tietoinen Arisakan patruunoiden hinnoista kuin monet muutkin aseen omistajat etten tule taatusti koelaukausten jälkeen tällä ampumaan muuten tulee kalliiksi.
   Koetan saada ehdotetun patruunakauppiaan kiinni josko kallis rasia vielä löytyisi.

   Kiitokset ja hyvää viikonloppua kaikille.

  • Onnea etsintään!

  • Norma tekee tuolle hylsyä ja lataa patruunaakin ainakin puolivaippana. Älä missään nimessä porauta asetta toiselle kaliiperille, on osa Suomen historiaa. Ase on joko tuotu Saksasta (entisiä SA miesten harjoitusaseita) tai jos on punaisten peruja niin sitten on Venäjän - Japanin sodan sotasaalista. Saksasta tuodut aseet on leimattu pois Japanin keisarin omistuksesta, sotasaalisaseita ei. Oletan aseesi olevan pitkä malli, siitä on myös lyhyt ratsuväen karabiini versio. Lisätietoa löytyy hakusanoilla Meiji 38.

  • Kyllä tämä kivääri on pitkää mallia ja pistimen kanssa ainakin aasialaista miestä pidempi ja tosiaankin taidan jättää tämän kiväärin ampumatta ja se saa olla asekaapissa levossa,sillä on varmasti jo ammuttu ihan tarpeeksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13655
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9600