Missä maassa hyvä aborttilaki?

AsiatAsianavain

Mikä maa on sellainen, jossa on sinusta hyvä aborttilaki?

Miten perustelet näkemystäsi?

Ovatko ihmiset siellä tyytyväisiä? Naisen asema hyvä?

Valistetaanko ihmisiä sukupuoliasioista? Onko ehkäisyä hyvin saatavilla?

Nämä kysymykset varsinkin teille, jotka vastustatte abortteja. Nyt olisi hyvä saada esimerkkejä maista, joissa asiat ovat Suomea paremmin.

39

583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AsiatAsianaVaan

      Mitä? Eikö ole maata, jossa olisi hyvät lait abortin suhteen?

    • gsdfghsdhy

      Ketä vittua kiinnostaa oikeesti.

      • AsiatAsianaVaan

        Abortin vastustajien näkemys kiinnostaa. Mitäs vittua sinä kommentoit?


    • eisiismitäänhaittaa

      Tämä aloittaja keksii näitä satuja omasta päästään viikosta toiseen. Antaa keksiä, onhan se ihan viihdyttävää, vaikka samalla tunnenkin myötähäpeää hänen puolestaan.

      • hätäruncutirunccua

        Jokainen sanasi osoittaa vain kyvyttömyytesi. Olisiko millään mahdollista, että etsiytyisit jonkin muun harrastuksen pariin täältä? Koetat opetella vaikkapa auttavasti lukemaan ja kirjoittamaan, kun se peruskoulu taisi jäädä kesken.


    • AsiatAsianaVaan

      Onko niitä maita vai ei?

      • jatkajankkaustas

        ja vimmaista hätäpoistokiljuntaa :-) Kun avaus on vaj.aa valt.aisen tekemä, ollaan hieno tunt.eisesti hiljaa.


    • AsiatAsianaVain

      On tavallaan lohdullista nähdä, että aborttifanaatikkojen mielestä ei ole olemassa maata, jossa olisi hyvä aborttilaki. Syy vastaamattomuuteenhan on päivänselvä: monissa konservatiivisissa maissa ja kehittymättömissä valtioissa on ongelmia roppakaupalla.

    • TässäVastauksia

      Abortin kiihkopalvojien mielestä hyvö maa on sellaien maa, jossa naiset voivat vapaasti "toteuttaa seksuaalisuuttaan" irtosuhteissa, tulla irtoseksissä vapaasti vahinkoraskaaksi ja vapaasti päättää kohdussaan olevan syntymättömän lapsen silpomis-/myrkytyskuolemasta.

      Niin ikään abortin kiihkopalvojien mielestä hyvä maa on sellainen, jossa syntymättömän lapsen silpomisesta puheet vaiennetaan, ymmärrys kohdistetaan abortin tekijään ja selitetään luonnontieteellisten faktojen vastaisesti, ettei ihmiselämä alakaan siittiön hedelmöittäessä munasolun, vaan vasta kun vahinkoraskaaksi tullut nainen tekee päätöksen jatkaa raskauttaan.

      Edelleen abortin kiihkopalvojien mielestä hyvä maa on sellainen, jossa palvotaa sukupuolitauteja ja paheksutaan ihmisiä, jotka niitä paheksuvat.

      "Sivistynyt" nainen pesee kätensä vessasta lähtiessä ja laittaa dödöä joka aamu kainaloonsa osana normaalia hygieniaa. Sen sijaan abortin kiihkopalvojien mielestä mennessään sänkyyn tuntemattoman äijän kanssa hän ei käytä kondomia, tulee tahtomattaan raskaaksi ja saa klamydian. Abortin kiihkopalvojien mielestä naisen oikeuksiin kuuluu saada "toteuttaa seksuaalisuuttaan" noin ja yhteiskunnan tehtäviin taas kuuluu maksaa seksuaalisuuden toteuttamisesta aiheutuneet työtapaturmat (abortti, sukupuolitautien hoito).

      • AsiatAsianaVaan

        Niin? Ja mikä maa ei ole tuollainen?


      • "Abortin kiihkopalvojien mielestä hyvö maa on sellaien maa, jossa naiset voivat vapaasti "toteuttaa seksuaalisuuttaan" irtosuhteissa"

        Saako mies toteuttaa seksuaalisuuttaan irtosuhteissa?


      • EnHarrastaIrtosuhteita
        kiimainen.kurpitsa kirjoitti:

        "Abortin kiihkopalvojien mielestä hyvö maa on sellaien maa, jossa naiset voivat vapaasti "toteuttaa seksuaalisuuttaan" irtosuhteissa"

        Saako mies toteuttaa seksuaalisuuttaan irtosuhteissa?

        "Saako mies toteuttaa seksuaalisuuttaan irtosuhteissa?"

        En ymmärrä ainuttakaan eettistä syytä, miksi miehen tai naisen pitäisi saada harrastaa yhteiskunnan kustantamana vahinkoraskauksille ja sukupuolitaudeille altistavaa, sukupuolitaudeilta ja vahinkoraskauksilta suojaamatonta irtoseksiä.

        Ihmiset ovat hygieniassaan tarkempia siitä, että kainalohiki ei haise kuin siitä, ettei irtosuhteesta tule sukupuolitautia tai vahinkoraskautta.

        Koko aborttikeskustelun on lähdettävä ko. toiminnan eettisyyden kyseenalaistamisesta. Mahdolliset lainsäädäntötarkennukset olisivat vain "tehosteita", kun saataisiin läpi asennemuutos vastuullisesta seksistä.

        Itse en ole koskenut pitkällä tikullakaan irtosuhteita halajaviin, vaikka on minuakin yritetty välillä. Sen lisäksi, että irtosuhteet ovat törkeää pettämistä vakituista kumppania kohtaan, käsitykseni mukaan irtosuhteita harrastavien ihmisten alapäät suorastaan kuhisevat erilaisia basiliskoja. En ymmärrä, miten kukaan voi elää niin saastaista ja epähygieenistä elämää. Hyh!


      • jarruneste

        Niin haluaako kirjoittaja "EnHarrastaIrtosuhteita" kieltää miehiltä seksinharrastamisen? Miksi sitten vouhotata aborttipalstalla? Aborttipalstalla käsitellään niitä juttuja, joita tulee kun miehet on jakaneet hepakkoaan. Menepäs kertomaan se tuolla miespalstoilla, sinkkumiehissä, suhteet jne, miesten jutut. Kerro, kuinka miesten munanjako olisi loputtava ja miesten lopetettava seksi. Katso mitä vastauksia saat. :))) Voin laittaa sinne kyllä omankin kyselyn.


      • HyiBasiliskoja
        jarruneste kirjoitti:

        Niin haluaako kirjoittaja "EnHarrastaIrtosuhteita" kieltää miehiltä seksinharrastamisen? Miksi sitten vouhotata aborttipalstalla? Aborttipalstalla käsitellään niitä juttuja, joita tulee kun miehet on jakaneet hepakkoaan. Menepäs kertomaan se tuolla miespalstoilla, sinkkumiehissä, suhteet jne, miesten jutut. Kerro, kuinka miesten munanjako olisi loputtava ja miesten lopetettava seksi. Katso mitä vastauksia saat. :))) Voin laittaa sinne kyllä omankin kyselyn.

        "Niin haluaako kirjoittaja "EnHarrastaIrtosuhteita" kieltää miehiltä seksinharrastamisen?"

        Jos voisin, niin mielelläni kieltäisin sukupuolitaudeille ja vahinkoraskauksille altistavat irtosuhteet sekä miehiltä että naisilta, niin ei tarvitsisi keskustella sen jälkeen kuin ehkä alle 5 %: sta nykyisestä aborttimäärästä.

        Tietenkään en voi kieltää, joten esitän vain paheksuntani basiliskoelämäntapaa toivoen, että edes joku miettisi hetken, kannattaako niitä vahinkoraskauksia hankkia.


    • Suomessa hyvä, paitsi että pyynnöstä pitäis saada abortti, valeiden keksiminen pitäis poistaa
      Ruottissa hyvä,
      Tanskassa hyvä
      Eestissä hyvä
      Norjassa hyvä
      Hollannissa hyvä
      Briteissä hyvä
      Saksassa hyvä
      Ranskassa hyvä
      Espanjassa hyvä
      Irlannissakin kohta hyvä
      Sveitsissäkin on hyvä, tiukka laki kumottiin v 2002.

      Muista maista en tiiä. Puolassa huono. Kaikki katoliset maat missä jotku pedofiilipapit on vallassa on huonoja.

    • Asenteistalähdetään

      Aborttilakia ei voida tiukentaa ennen kuin yleiset asenteet muuttuvat. Se edellyttää, että ihmiset alkavat tiedostaa, että irtoseksi tuntemattoman kanssa on suurempi terveysriski kuin se, että ei pese käsiään vessasta lähtiessä. Tottakai kädet pitää pestä ja monet pöpöt liikkuvat, jos ei pese. Kuitenkin on paljon todennäköisempää saada HIV irtoseksissä kuin WC:n kahvasta. Intiimihygienia kunniaan, niin abortit vähenevät ihan ilman mitään lainsäädöntömuutoksia!

    • AsiatAsianavain

      Kummallista, että palstan pä-äänet eivät saa tähän yksinkertaiseen aloitukseen mitään järkevää aikaan. Ei tosin mitään uutta.

      • pää-äänetmellastaa

        Palstan vakio häir.ikkö t.rolli ei saa muuta aikaan kun loputtomasti omia toivemutu höp.öjään ja muita herj.aavaa rä.ksy sont.aa. Suosijaf.anaatikon mukaan lasten asemaa heikentää se, että heidän elämää suojellaan kohdusta lähtien.. se on irvok.asta jos mikä.


    • AsiatAsianaVain

      Vastaan palstan pää-äänten puolesta, koska he eivät saa mitään aikaan.

      Sellaista maata ei ole olemassakaan, jossa olisi kireät aborttilait ja hyvä tilanne naisten aseman suhteen. Yksi asia vaikuttaa toiseen ja yhteiskunnan äärikonservatiivinen ilmapiiri heikentää aina naisten ja - mikä on kaikkein irvokkainta - myös lasten asemaa. Käytännössä kireiden aborttilakien kanssa yhteen nivoutuu myös vähäinen määrä sukupuoliasioista tiedottamista, ehkäisyvälineiden huono saatavuus ym.

      • AsiatAsianaVaan

        Kuten huomaamme, asiallista kommenttia ei saada millään aikaan.


      • onneksi_

        m * * hien suosinta on noin heikoissa kantimissa,
        niin eipä ole pientäkään huolta siitä, että biologiset faktat muuttuis ja lakikin ehkä vaan tiukempaan suuntaan.


      • tekstit_

        on pelkkiä turhautuneita troll.eja joista paistaa se, että siellä leirissä on ymmärretty että peli on menetetty ja jäljelle jää vain netti.raivo ja troll.aus.


      • AsiatAsianavain
        tekstit_ kirjoitti:

        on pelkkiä turhautuneita troll.eja joista paistaa se, että siellä leirissä on ymmärretty että peli on menetetty ja jäljelle jää vain netti.raivo ja troll.aus.

        Totta.


      • 8413201

        Suomessa pitäisi hieman palata taaksepäin seksiasioissa. On kauheaa kattoa kun lapset pukeutuu kuin katunaiset ja harrastavat seksiä liian nuorena. Juuri niin harrastavat sitä. Rakkaudella ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Sitten tullaan raskaaksi ja tehdään keskeytys. Minusta pitäisi aloittaa siitä että valistetaan nuoria naisia siitä ettei yhdenillan seksikumppanit ole mikään hyvä asia. Vaan että seksi kuuluu parisuhteeseen. Ja ei kannusteta seksiin liian nuorena. Vastuun/iän kasvaessa aborttien tarve vähenee.


      • AsiatAsianavain
        8413201 kirjoitti:

        Suomessa pitäisi hieman palata taaksepäin seksiasioissa. On kauheaa kattoa kun lapset pukeutuu kuin katunaiset ja harrastavat seksiä liian nuorena. Juuri niin harrastavat sitä. Rakkaudella ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Sitten tullaan raskaaksi ja tehdään keskeytys. Minusta pitäisi aloittaa siitä että valistetaan nuoria naisia siitä ettei yhdenillan seksikumppanit ole mikään hyvä asia. Vaan että seksi kuuluu parisuhteeseen. Ja ei kannusteta seksiin liian nuorena. Vastuun/iän kasvaessa aborttien tarve vähenee.

        Luuletko sitten, että joku kannustaa nuoria toimimaan noin? Käskee siihen?

        Millä käytännön keinoilla tuon toiveesi toteutat? Ainakaan sukupuoliasioiden opettamisen lopettaminen ei ole auttanut ikinä? Seuraukset ovat olleet ikävät.

        Teinit ovat täynnä hormoneja. Se ei ole ihme, että seksi kiinnostaa.


    • kutenhuomataan

      vastaaminen on täysin turhaa ajanhaaskausta tännekin.
      Huutelet vastausta ja kun se tulee niin ilmotat sen poistoon, miksi kyseletkään.

    • LähteeköPoistoon

      Minusta Suomessa on hyvä aborttilaki. Ehkä sitä voisi aavistuksen tiukentaa, koska Suomessa kuitenkin on ehkäisy kaikkien saatavilla ja on vielä ne jälkiehkäisytabletitkin keksitty.

      Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että jos joku on niin "vajaa", ettei osaa em. konsteja käyttää, on parempi ettei edes lisäännykään. Pitäisi sitten ehkä tuon abortin jälkeen asentaa hormonikierukka, ehkäisykapselit tai tehdä sterilisaation.

    • 956123

      Mielestäni missään maassa ei ole täydellistä aborttilakia. Ensinnäkin suomeessa saa Abortin liian hepposin perustein. Mutta mielestäni jos naisella on oikeus tehdä abortti ja kieltäytyä äitiydestä niin silloin pitäisi olla isällä sama mahdollisuus. Nyt ei missään maassa pysty mies itse vaikuttamaan siihen haluaako tulla isäksi vai ei. Mielestäni me naiset halutaan tasa-arvoa ja tasa-arvo ei toteudu jos miehellä ei ole samoja oikeuksia kuin naisella. Abortin hyväksyn jos raskaus vaarantaa äidin tai lapsen terveyden, raskaus on raiskauden seuraus tai äiti on liian nuori tai iäkäs. Tai jos lapsi olisi niin sairas ettei sillä olisi elinmahdollisuuksia syntymän jälkeen. En hyäksyisi sitä muuten. Ehkäisyt on keksitty sitä varten.
      Mutta haluan kuitenkin vielä painottaa sitä kuinka turvaton miehen asema on. Moni nainen hankkiutuu tahallaan raskaaksi ja mies ei voi vaikuttaa siihen haluaako tulla isäksi vai ei. Miehellä tulisi olla oikeus kieltäytyä isyydestä ja elatusvelvollisuudesta ja nainen sitten itse päättää haluaako lapsen vai ei, jos saa abortin yhtä helposti kuin nykyään. Nykyään se on suorastaan liian helppoa. Moni käyttää sitä ehkäisykeinona vaikka on katumuspillerit ym.

      • RäiviPäsänen

        " Mutta mielestäni jos naisella on oikeus tehdä abortti ja kieltäytyä äitiydestä niin silloin pitäisi olla isällä sama mahdollisuus. Nyt ei missään maassa pysty mies itse vaikuttamaan siihen haluaako tulla isäksi vai ei. Mielestäni me naiset halutaan tasa-arvoa ja tasa-arvo ei toteudu jos miehellä ei ole samoja oikeuksia kuin naisella. "

        Miten sun mielestä pitäis menetellä jos nainen haluaa abortin ja mies ei? Tai jos mies haluaa abortin ja nainen ei? Kumman sana painaa enemmän?


      • MitenNiin

        "Moni nainen hankkiutuu tahallaan raskaaksi ja mies ei voi vaikuttaa siihen haluaako tulla isäksi vai ei. "
        Toki mies voi vaikuttaa ainakin siihen, ettei halua isäksi ja se on suhteellisen helppoakin. Kondomi, sterilisaatio ja selibaatti esimerkiksi.


    • Outoa

      Olen aina kuvitellut, että abortinvastustajien mielestä niissä maissa joissa abortti olisi kielletty, olisi hyvä aborttilainsäädäntö. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole.

      Vai onko kyse siitä, etteivät he voi mainita yhtään tällaista maata, koska muuten he kehuisivat takapajuisten maiden keskiaikaista lainsäädäntöä?

      Tai sitten abortinvastustajilla vain ei ole ajatuksissaan mitään logiikkaa.

      • AsiatAsianavain

        "Tai sitten abortinvastustajilla vain ei ole ajatuksissaan mitään logiikkaa."

        Fundamentalistien ajatuksissa EI tosiaankaan ole logiikkaa.


      • logiikanrappio
        AsiatAsianavain kirjoitti:

        "Tai sitten abortinvastustajilla vain ei ole ajatuksissaan mitään logiikkaa."

        Fundamentalistien ajatuksissa EI tosiaankaan ole logiikkaa.

        Suosijaf.undikset tosiaan kiistää raivoisalla vimmalla muille täysin itsestäänselvät loogiset faktat.


    • AsiatAsianavain

      Tämä ketju on loistava esimerkki palstan jankuttajien toiminnasta ja typeryydestä.

      Tässä olisi nyt ollut tuhannen taalan paikka kertoa, mitkä maat ovat aborttilakeineen ystävillemme mieluisia. Kas kummaa, ujous iski. Suoraa vastausta ei millään tule.

      • niinpäniin_

        "Tämä ketju on loistava esimerkki palstan jankuttajien toiminnasta ja typeryydestä. "

        ..alkaen heti alotuksesta.

        Mutta mitä teet sillä tiedolla vai huviksesko vaan jankkaat? (en edes odota vastausta.)

        Hyvä laki on maassa jossa abortti on sallittu vain vakavilla terveyssyillä. En nyt tosiaan ala mielikses käyttään rajallista vapaa-aikaani kahlaten läpi koko maailman valtioita missä juuri tälläinen laki mahtais olla. Monissa kun näyttäisi olevan joko sikiöperusteiset kielletty, vaikka naisen terveyssyyllä sallittu, tai sitten sallittu myös esim. raiskausperusteellakin.


      • AsiatAsianaVaan
        niinpäniin_ kirjoitti:

        "Tämä ketju on loistava esimerkki palstan jankuttajien toiminnasta ja typeryydestä. "

        ..alkaen heti alotuksesta.

        Mutta mitä teet sillä tiedolla vai huviksesko vaan jankkaat? (en edes odota vastausta.)

        Hyvä laki on maassa jossa abortti on sallittu vain vakavilla terveyssyillä. En nyt tosiaan ala mielikses käyttään rajallista vapaa-aikaani kahlaten läpi koko maailman valtioita missä juuri tälläinen laki mahtais olla. Monissa kun näyttäisi olevan joko sikiöperusteiset kielletty, vaikka naisen terveyssyyllä sallittu, tai sitten sallittu myös esim. raiskausperusteellakin.

        Jos osaat lukea, avaus oli hieman monimutkaisempi. Tarkoitus oli saada selville se, merkitsevätkö naisen asemaan liittyvät ongelmat monissa kireän aborttilain maissa sinulle mitään. Ilmeisesti eivät.


      • kerronytensin
        AsiatAsianaVaan kirjoitti:

        Jos osaat lukea, avaus oli hieman monimutkaisempi. Tarkoitus oli saada selville se, merkitsevätkö naisen asemaan liittyvät ongelmat monissa kireän aborttilain maissa sinulle mitään. Ilmeisesti eivät.

        "merkitsevätkö naisen asemaan liittyvät ongelmat monissa kireän aborttilain maissa sinulle mitään."

        vihdoin ihan perusteiden ja todisteiden kera miten ne nyt koko aiheeseen tai kunnolliseen lakiin liittyy?


      • AsiatAsianavain
        kerronytensin kirjoitti:

        "merkitsevätkö naisen asemaan liittyvät ongelmat monissa kireän aborttilain maissa sinulle mitään."

        vihdoin ihan perusteiden ja todisteiden kera miten ne nyt koko aiheeseen tai kunnolliseen lakiin liittyy?

        Ne liittyvät siten, että kun meillä on maita, joissa on kireä aborttilaki, niissä maissa yleensä on ongelmia vaikkapa niin naisen asemassa kuin ehkäisyvälineiden saatavuudessakin ja yleisesti ottaen myös valistuksen tasossa.

        Väitätkö, että ylipäätään ottaen vaikkapa katolisissa maissa ehkäisyvalistus yleisesti ottaen on huipputasoa? Toki ironista on sekin, että osassa katolisista maistakin syntyvyys on katolisen kirkon höpinöistä huolimatta laskenut jyrkästi.

        Yksi ryhmä kireän aborttilain maista ovat Etelä-Amerikan valtiot. Yleisesti ottaen laittomista aborteista suuri osa tehdään juuri niissä köyhissä maissa esim. vain siksi, että ehkäisyä ei ole saatavilla tai sitä ei edes HALUTA järjestää. Syynä luonnollisesti esimerkiksi yhteiskunnan konservatiiviset asenteet ja katolinen kirkko.

        Vähissä ovatkin nykyaikaiset länsimaat, joissa olisi liberaalit arvot ja kireät aborttilait.

        Sinun kanssasi on tullut jankuitettua siitäkin, mitkä tekijät yleisesti ottaen vaikuttavat kireisiin aborttilakeihin Euroopassa. Yksi tekijä on katolinen kirkko. Esimerkiksi Puolassa se on vahva. Seuraukset näkyvissä. Myös Irlannissa katolinen kirkko vaikutti tiukkoihin lakeihin, mutta siellä ihmiset ilmeisesti kyllästyivätkin epäinhimillisyyteen.


      • väistitkysymyksen
        AsiatAsianavain kirjoitti:

        Ne liittyvät siten, että kun meillä on maita, joissa on kireä aborttilaki, niissä maissa yleensä on ongelmia vaikkapa niin naisen asemassa kuin ehkäisyvälineiden saatavuudessakin ja yleisesti ottaen myös valistuksen tasossa.

        Väitätkö, että ylipäätään ottaen vaikkapa katolisissa maissa ehkäisyvalistus yleisesti ottaen on huipputasoa? Toki ironista on sekin, että osassa katolisista maistakin syntyvyys on katolisen kirkon höpinöistä huolimatta laskenut jyrkästi.

        Yksi ryhmä kireän aborttilain maista ovat Etelä-Amerikan valtiot. Yleisesti ottaen laittomista aborteista suuri osa tehdään juuri niissä köyhissä maissa esim. vain siksi, että ehkäisyä ei ole saatavilla tai sitä ei edes HALUTA järjestää. Syynä luonnollisesti esimerkiksi yhteiskunnan konservatiiviset asenteet ja katolinen kirkko.

        Vähissä ovatkin nykyaikaiset länsimaat, joissa olisi liberaalit arvot ja kireät aborttilait.

        Sinun kanssasi on tullut jankuitettua siitäkin, mitkä tekijät yleisesti ottaen vaikuttavat kireisiin aborttilakeihin Euroopassa. Yksi tekijä on katolinen kirkko. Esimerkiksi Puolassa se on vahva. Seuraukset näkyvissä. Myös Irlannissa katolinen kirkko vaikutti tiukkoihin lakeihin, mutta siellä ihmiset ilmeisesti kyllästyivätkin epäinhimillisyyteen.

        Eli miten ehkäsyjen ja valistuksen puute liittyy naisten asemaan? Miesten ei ollenkaan?
        Kun kysyttiin miten naisen aseman ongelmat liittyy aiheeseen, vastaat "on ongelmia vaikkapa niin naisen asemassa" ... jep jep :-)

        "siellä ihmiset ilmeisesti kyllästyivätkin epäinhimillisyyteen. "

        Ne aivopestiin mm. median ja feministisen tolkuttoman vouhotuksen avulla äänestämään halutulla tavalla, sekä ovelasti väkisin yhdistämällä kysymys kahdesta eri tilanteesta (terveyssyyt ja täysvapaus), jotta oli pakko valita joko tai . Kohtalokas virhe huomataan kyllä myöhemmin kun silmät avautuu, mutta toivottavasti ei liian myöhään.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe