Vinkkejä kaivataan!

Tuuli

Suunnittelen kesälomamatkaa Liettuaan, ennen kaikkea Vilnaan. Kaipaan vinkkejä kiinnostavista ja näkemisen arvoisista paikoista. Liikumme omalla autolla ja mukaan tulee kaksi teini-ikäistä kasvissyöjää. Löytyykö heille ravintoloita?

9

2000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apv

      hei!
      Aloita vaikka Hgissä olevasta Liettuan matkailutoimistosta. Käy heidän sivuillaan
      www.liettua.fi.

      Matkalla sinne Ikaalisten matkassa kesällä!

    • Liettuasta

      Balti drambliai, osoitteessa Vilniaus 41 oli vuonna -01 ainoa kasvisravintola Vilnassa. Nyt voi olla jo muitakin.

      Kaikkien mahd. maiden keittiöitä sieltä kuitenkin löytyy, joten ei siellä nälkää tarvitse nähdä.

      Nähtävyyksiä, etenkin upeita kirkkoja on paljon. Kannattaa ostaa "Vilnius in your pocket" -kirjanen. Siinä on kaikkea tarvittavaa tietoa.

      Auton kanssa kannattaa olla varovainen, ettei joudu tulemaan eri kyydillä kotiinpäin.

      Hieno tutustumisen arvoinen kaupunki, joten hyvää matkaa vaan teille!

      • Aira

        Mistä sitä Vilnius in your pocket -kirjasta saa?


      • micomies
        Aira kirjoitti:

        Mistä sitä Vilnius in your pocket -kirjasta saa?

        Vilnius in your pockettia saa ainakin lentokentän hotellivarauspisteestä (kun tulet tullin läpi saliin niin vasemmalla puolella salia). Hintaa oli alle 10 litiä (tosin oltas saatu se sitten ilmaiseksi hotellista). Oltiin ko. kaupungissa viime viikonloppuna ja vaikutti oikein mukavalta paikalta. Majoituttiin Litinterpin guesthousessa vanhassa kaupungissa. Matkaa vanhan kaupungin pääkadulle oli 100m ja pääostoskadulle (Gediminolle) noin 500m. Ravintoloita oli paljon ja olivat erittäin edullisia. Pääruuat olivat 20 litin (6 euron) molemmin puolin ja tuoppi olutta maksoi n. 5 litiä (1.5 euroa). Oltiin vaan pari päivää, mutts takaisin pitää joskus päästä. Ens kerralla pitää mennä sinne autolla, koska ois ollut sen verran ostettavaa (esim. kaikkea keramiikkaa ja käsitöitä). Ainakin vielä viikko sitten kaupungissa oli täysi talvi eli lunta ja 5-10 astetta pakkasta, mutta eiköhän se kohta kevääksi muutu sielläkin.

        t. Mikko


    • Kaisa

      Viime kesänä pärjäsin ihan hyvin Vilnassa, vaikka kasvissyöjä olenkin. Jokaisesta ravintolasta löytyi jotain. Vilnassa ehtii hyvin nähdä melkein kaiken, itse en pahemmin nähtävyyksiä katsellut, kunhan käveltiin ja poikettiin minne mieli teki. Televisiotornissa kannattaa ehdottomasti käydä. Niin ja keskustan "kauppahallissa" (Turgus), vaikka ei mikään iso olekaan. Kirkot olivat kivoja, vaikka en yleensä niitä harrastakaan. San Valentino (tai jotain) -nimisessä ravintolassa söin aivan ihanaa kantarellipitsaa. Ja yksi konsertti kirkossa, se oli ikimuistoista. Vaikka kokemuksiini vaikuttikin se, että olin siellä elämäni suuren rakkauden kanssa (suhde päättyi jo, mutta rakkaus ja muistot jatkavat elämää). :-)

    • nainen ratissa

      Ajoimme viime kesänä Via Balticaa keski-Eurooppaan. (3 kertaa myös sitä ennen, ei ongelmia autovarkaista vaikka suht. uusi auto. Auto ollut aina valvotulla/lukitulla parkkipaikalla)Menomatkalla ns. ristikukkula, joka kannattaa katsoa. Palanga on Itämeren rannalla mukava kylpyläkaupunki, jossa mm. meripihkamuseo. Kuurinmaa on luonnonsuojelualue (hiekkaköngäs), jolle pääsee Klaipeidan satamasta lautalla. Myös siellä hotelleja ja mukavia kyliä. Kirjastosta kannattaisi hakea matkaoppaita etukäteen ja suunnitella niiden avulla tekemisiä. Mukavaa matkaa!

      • 10 vuotta

        Liettua on ehdottomasti parhain maa Balttiassa. Varsinkaan suomalaisia turisteja ei ole vielä paljon. Itse jo kymmenen vuotta siellä puoleksi asuneena pidän maasta paljon. Rannikolla kannattaa käydä, mutta ainoa huonopuoli on, että se on suhteellisen täynnä, kun puolet kansasta menee sinne kesä - elokuussa. Tiet ovat hyvässä kunnossa, muista, että kylien kohdalla pitää automaattisesti laskea nopeus viiteenkymppiin ilman mitään nopeusrajoituslätkää. Nopeusvalvonta pelaa siellä. Tarkkaile liikennettä, ohituskulttuuri on erittäin rajua. Vilna on pääkaupunki ja hinnat ovat siellä esim, ravintoloissa melkein tuplat muuhun maahan verrattuna. Nuoret puhuu englantia, vanhempi väestö venäjää liettuan lisäksi. Turvallisuuden suhteen ei ole ongelmia, jos et juo itseäsi sikakänniin, et leiki kuningasta, et vikittele toisen naisia. Vrt. Naton belgialaiset sotilaat toimivat juuri päivastoin ja paikalliset "kouluttivat" sairaalakuntoon heidät.
        Maa on ollut paratiisi, mutta harmikseni olen alkanut kuulemaan härmän kieltä entistä enemmän kesäisin, sillä turistien tulo aiheuttaa aina hintojen nousua!


      • meripihka

        Pieni oikaisu: Kuurinmaa on maakunta Latviassa. Tuo kyseinen luonnonsuojelualue Itämeren rannalla on nimeltänsä Kuurin kynnäs, ei Kuurinmaan hiekkaköngäs. Englanniksi se on nimeltänsä Curonian Spit, jos haluaa etsiä esim. Googlesta tietoa ja/tai kuvia kyseisestä alueesta. Kynnästä on Liettuan puolella noin 50 km ja loppu Venäjään kuuluvassa Kaliningradin alueella. Klaipedasta kannattaa mennä lautalla salmen toiselle puolelle, ottavat kyllä autojakin mukaan lauttaan, tai jättää auto mantereelle ja jatkaa bussilla kynnästä pitkin esim. Nidaan. Paikka on muutaman kilometrin päässä Venäjän rajasta ja se on viehättävä lomakylä. Itämeren puoleisella rannalla on upeat uimarannat. Alue on tosiaan luonnonsuojelualue ja liikkuminen yleisten reittien ulkopuolella, esim. dyyneillä on rajoitettua polkuihin tai kokonaan kiellettyä. Paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen jos arvostaa luontokohteita.

        Ristien vuorella kannattaa myös käydä. Paikka on lähellä Siauliain kaupunkia. Kaunasissa kannattaa käydä katsomassa keskiaikaista vanhaa kaupunkia. Vilna on ehdottomasti nähtävä. TV-torniin kannattaa kiivetä katsomaan upeita maisemia. Koko kaupunki on ehdottoman viehko. Trakain linnaan parin kymmenen kilometrin päähän pitää myös päästä käymään.


    • anna

      Asuin puoli vuotta Liettuassa kasvissyöjänä, itsekin mietin etukäteen miten siellä pärjää mutta lopputulos oli että paljon paremmin kuin monessa muussa maassa. Monet heidän kansallisruokansa ovat perunapohjaisia ja myös sieniä käytetään paljon. Lähes joka ravintolasta löytyi vähintään muutamia kasvisruokia (perunapannukakkuja, pastaa, erilaisia pataruokia jne). Ei tosiaan kannata sitä murhetia!

      In your pocket -vihkosia saa lentokentän lisäksi lähes kaikista kioskeista (ainakin Lietuvos spauda).
      Hyvää matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe