Lisäkysymys valokuidusta

Tuomaskuusela

Lisäkysymys valokuidusta



Haluan kiittää täällä porukkaa siitä...että ovat hyvin avoimesti puhuneet Mokkuloista ja niihin liittyvistä nopeuksista ja myös ongelmista(ilman liioittelua)



Löysin mielenkiintoisen videon internetistä mistä oikein testata noita mokkuloiden nopeuksia.


https://www.youtube.com/watch?v=fFglhRpzXNo



Nuo ovat käytännössä kaupunkinopeuksia...eikä niitä millään voi verrata tähän junttilaan jossa minä asun!



Internetistä(käytännössä Suomi24) on myös löytynyt todella paljon tietoa valokuidusta.


https://keskustelu.suomi24.fi/t/15145267/paljon-valokuitu-maksaa-kuukaudessa



Näin yleensä olen tullut siihen lopputulokseen...että valokuoitu on uskomaton vedätys!



Vedätys menee suunninpiirtein näin;



Suhteilla ja lehmänkaupoilla saadaan yksityinen firma rakentamaan valokuituverkko jonnekin perähikiälle.


https://lounea.fi/tilaus-valokaista-250100m



Tässä yhteydessä kirjaimellisesti REVITÄÄN IRTI hyvintoimiva....käytännössä yli 100-vuotta vanha kupariverkko!



Tämän jälkeen mitään puhelinverkkoa ei enää ole tietyllä alueella.



Yhtiö-X tämän jälkeen tarjoutuu solmimaan yksittäisiä sopimuksia erillaisten taloyhtiöiden kanssa näiden kytkemiseksi mukaan valokuituverkkoon.



Tässä vaiheessa mukaan tulevat erillaiset "diilit"



Ensinnäkin...valokuitujärjestelmän "ylläpidosta" peritään perusmaksu.



Toisin sanoen...hinnat joita esim tällä sivulla annetaan...ovat puhtaasti viitteellisiä.



https://lounea.fi/yksityisille/netti/valokuitu-saatavuus



Siellä ei kerrota mikä oikein tuo perusmaksu on...varsinkin kun se käytännössä vaihtelee taloyhtiökohtaisesti.



Eli tässä "diilissä" on mukana kaikenlaisia pikku "kikkoja" joista ei mainita tuolla sivustolla käytännössä MITENKÄÄN!

4

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomaskuusela

      Mitä nyt kysyn teiltä lukijat on tämä;



      Onko teillä(puhtaan kokemuksen perusteella) mitään tietoa...mitä tämä lysti oikein maksaa taloyhtiölle?



      Sen tiedän että perusmaksu käyttäjää kohden on kuitumaksu internet...mikä yhteensä(ilman siis minkäänlaisia modeemin lyhennysmaksuja) on noin 60-80€luokkaa



      Juttelin juuri taloyhtiön isännöitsijän kanssa jonne olen muuttamassa.



      Sanoi että harkitsivat valokuitua 3-vuotta sitten...mutta yhtiökokous ei vielä ole hankkeen takana.



      On helppo ymmärtää miksi...jos nuo "tarjoukset" ovat noin epämääräisiä.



      Käyn huomenna puhumassa paikallisen Lounean myyjän kanssa asiasta uudelleen...mutta luultavasti ihan turhaan.



      Ei sieltä käytännössä tule muuta kuin;



      "Se on puhtaasti taloyhtiökohtaista"



      "En tiedä"



      Kuulemma taloyhtiösopimuksen perusta on eräänlainen lähtönopeus...josta maksetaan sitä perusmaksua...jos haluaa lisää nopeutta...niin siitä puolestaan maksetaan sitten LISÄMAKSUA!



      Eli vedätyshän tämä on...on saatu kunta kirjaimellisesti REPIMÄÄN RIEKALEIKSI vanha luotettava kupariverkko...ja tilalle on rakennettu tämä vedätyslaitos.



      Nyt ymmärrän miksi taloyhtiö ei ole halunnut liittyä kuituun.



      Eli...tästä lähtien olen hyvin riippuvainen tuosta hyvin surullisen kuuluisasta DNA-kotimokkulasta.



      Ärsyttää vaan niin SUUNNATTOMASTI...että nyt olen riippuvainen niin havoittuvaisesta ja pätkivästä DNA-verkosta...enkä mitään voi asialle tehdä...kun muutosta on jo ennalta sovittu...ja onneksi on Secura VPN palvelu...niin edes hieman turvaa tuossa hyvin villissä langattomassa verkossa...mutten en siellä esim uskaltaisi laskuja maksaa.



      Onneksi on rivitalo...kuulemma siellä kuuluu langaton yhteyskin hieman paremmin...ja mikä parasta...siellä pääsee kirjaimellisesti kävelemään kämpästä pois...täällä(missä asun) se ei yksinkertaisesti onnistu...mutta...no...täällä on toimiva internet ;=))



      Eikä voi millekään "Kuningaskuluttajallekaan" valittaa...koska TOIMIVA kupariverkko on jo poistettu...josta koituu käyttäjälle tasan 0-euron ylläpitokustannukset. Kyllä nyt ketuttaa...on tämä suoraan sanoen aikamoinen Kepulainen VEDÄTYS!



      Mutta minkäs teet...eli siis...onko teillä kokemuksia siitä...kuinka paljon tuo valokuitu maksaisi itse taloyhtiölle...sen rapean 50-80 euron laskun lisäksi jota käyttäjä maksaa?

    • Tuomaskuusela
    • Kerrostaloomme tulee valokuitu talojakamoon, josta signaali jaetaan VDSL:nä vanhoja lankapuhelinkaapeleita pitkin huoneistoihin.

      Taloyhtiön maksuosuutta en tiedä, mutta ainakaan vastikkeet ja vuokrat eivät liittymisen vuoksi nousseet. Hintaan sisältyvä perusnopeus on 10/10 megabittiä sekunnissa ja liittyminen vaati kultakin asukkaalta noin 90 euroa maksavan VDSL -modeemin hankkimisen.

      50/10 maksaa vitosen ja 100/10 kympin kuussa lisää. Nopeudet pitävät hyvin paikkansa nopeus- ja käytännön testeissä ja yhteyden luotettavuus on aivan omaa luokkaansa.

      Näin pääkaupunkiseudulla. Provinsseissa tilanne on näköjään edelleen aika lohduton. Nopeudeltaan vaihteleva ja epäluotettava mobiilidata on maalla oleville monille yrityksillekin käytännössä ainoa elämänlanka ulkomaailmaan.

    • Tuomaskuusela

      Jep...ja olen pannut merkille että siellä missä itse asun...niin kuparit on tietoisesti vedetty irti nimenomaan omakoti ja rivitaloalueelta...mutta kaupungin kerrostalokasarmit on käytännössä jätetty rauhaan.



      Ihmekös tuo...siellä ei saisi samanlaisia "diilejä" taloyhtöitten kanssa vanhaan kunnon Kepulaiseen kiristystyyliin!



      Kyllä nyt ottaa pattiin...mutta...no...uskomaton vedätys...muuta en sano!



      Lopetan tämän viestiketjun tarjomalla kaksi kommenttia Uusi Suomi artikkelista...jossa asiaa käsiteltiin;



      "Huomaa kommentoijista ketkä ovat lukeneet tekstin kokonaan tai ainakin ovat ymmärtäneet lukemansa. 5€ hinta perustuu siihen, että kaupunki on maksanut jo 2/3 osaa kustannuksista.



      Elisa on todistetusti yrittänyt riistää jo kuparipiuhojen kytkennästä vuosia jo valmiiksi vedetyistä piuhoista 1000€, kun kilpailevat yhtiöt tekevät sopimuksen yhteydessä kytkennän ilmaiseksi(samaa tekee myös sonera). Valmiiksi vedetyn piuhan kytkentä on maksimissaan puolen tunnin homma asentajalta ja tästä elisa yrittää veloittaa tietämättömiltä asiakkailtaan 1000€ euroa. Kytkentämaksusta ei välttämättä ilmoiteta sopimuksen yhteydessä vaan se yritetään ujuttaa asiakkaalle kytkennän yhteydessä tai sen jälkeen. Tällaisen sopimuksen voi purkaa ja kannattaakin välittömästi, jos kyseinen riistoyhtiö sitä yrittää.



      Kytkentämaksun puolustukseksi olen kuullut heidän jopa valehtelevan asiakkailleen, että piuhan vetäminen maksaa vaikka kunnallistekniikka on jo maksettu ja kuuluu taloon.



      Käsittämätöntä ettei kuluttajaviranomaiset ole puuttuneet elisan toimintaan, vaikka tätä on jatkunut vuosia! Kuluttajaviranomaisilla ei taida olla minkään näköistä valtaa puuttua näin ison firman epärehelliseen toimintaan.
      Älkää ihmiset tukeko riistofirmoja, kun tarjolla on kilpailevia yrityksiä jotka tarjoavat saman palvelun edullisemmin ja jopa paremmat palvelut."



      Tämä on todella aitoa valehtelua...jota myös Louna tekee...tarjoten kytkentää valokuituun ilmaiseksi...


      https://lounea.fi/tilaus-valokaista-250100m



      mutta varmasti jälkeenpäin(kun sopimus on jo solmittu) alkavat puhumaan jonkinlaisesta "Kytkentämaksusta"



      Siinä on sitten se...kuinka pitkälle tuon oikein haluaa vetää monopoliyhtiön kanssa...keskusteluthan saa esim viranomaisten kanssa nauhoittaa Suomen lain mukaan...


      https://www.verkkokauppa.com/fi/reviews/21942/cxvtr?search=39371860&type=most_helpful


      http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2012/04/q-keskustelun-ja-puheluiden.html


      Mutta...kuinka moni on oikeasti halukas menemään oikeuteen monopolifirman kanssa...ne voi puhua paskaa sinulle nauhurilla...mutta minkäs teet...ei viranomaiset kumminkaan halua sun kanssas mitään yhteistyötä harjoittaa...



      Ja sitten se viimeinen kommenti...



      "Meillekin Tampereelle Risuharjunkadulle lupasivat ilmaiseksi sähköjohdon vaihdon yhteydessä asentaa valokuidun ja ottaa sitten kuparikaapelin pois. Soitin saamaani numeroon, että ilman muuta tänne vaan ilmaiseksi valokuitu taloon. Autoin vielä lapiohommissakin kavereita kaivamaan kaapelin talon viereen.



      Yhtenä aamuna heräsin, kun äijät kelailivat tolppakaapelia pois talon seinästä. Nopeaa hyvää toimintaa!!!!


      No, siihen se ilmainen asennus sitten loppuikin. Hetken odottelin ja aloin ihmettelemään, että milloinkahan se ilmainen liittymä taloon kytketään...... No, ei kytketty. Sitten aloin Elisalle soittelemaan, että milloinkahan se talon nurkalla oleva kaapeli kytketään, kun on jo tuo maakin jäässä. Ihmettelivät kovasti Elisalla, että eikö sitä ole vielä kytketty!!! No ei ollut. Sitten tuli asiakaspalvelusta soitto, että pitäisi tilata nettiliittymä netistä. Miten se tilataan, kun ei ole nettiä? No, sitten vielä sanoivat, että nyt se kyllä sitten maksaa sen 1800€! Olin kuulemma myöhässä tilaamaan sitä ilmaista liittymää ja määräaika on jo mennyt. Siihen loppui nopea palvelu, kun kuparikaapelin saivat pois vedettyä!!! Huijarifirma koko Elisa! Älkää nyt ihmeessä vaan ottako tuollaisen rosvofirman liittymiä itsellenne!"


      En kyllä haluaisi olla yksityisen taloyhtiön isännöitsijä...joka neuvottelee näiden riistofirmojen kanssa...teoriassa nauhurin kanssa voittaisin kyseiset paskat...mutta sitten pitäisi löytää joku kuluttajaviranomainen jolle voisi valittaa ja joka ihan aikuisten oikeasti kuuntelisi.


      Ja siinäpä totta todella työtä olisi!


      No...vedättivät Suomea aika hyvin tällä "valokuidulla" Varmaan käyttää ihan samoja kupariverkkoja kuin aiemminkin...miksi vaivautua asentamaan mitään uutta...kun voi näin paljon vedättää käyttäjää!


      Totaalista PASKAA!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe