Haluan koiran...

Moi.moi

Olen 13v tyttö ja haluaisin koiran. minulla on jo kaksi marsua joita minä hoida ihan itse, koska vanhempani eivät halua olla missään tekemisissä marsujen kanssa. Tiedän koirista paljon ja vien naapurin koirakin ulos sillointällöin. Mutta ongelma on tässä että vanhempani eivät halua koiraa hoitaa. Äitini on alkanut koiraa haluamaan. Ja 10v veljenikin haluaa koiran mutta minä ja vanhemani tietää että hän ei sitä hoida. Niin miten saisin vanhempani uskomaan että minä osaisin koiraa hoitaa?

4

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa

      Todista se heille käytönnössä. Eli lenkkeile säästä riippumatta JOKA PÄIVÄ vähintään 2h. Lue paljon faktaan perustuvaa tietoa koirista. Mieti mikä rotu olisi hyvä teidän perheeseen ja perustele se vanhemmillesi. Säästä rahaa koiraa varten. Näin minä tein vuoden ajan ja sain 10vuotiaana oman Dalmiksen :) Mieti myös tulevaisuuttasi,muuttoa,tuleva opiskelu paikka?

    • tei-ni

      Saisit sen oman huoneesi edes siivossa pidettyä, ilman äiskää. Millä rahalla ostat sille koiralle sapuskat, käyt eläinlääkäris jne. Isäs taitaa olla järkimiehiä.

      Muutaman vuoden päästä pääset omaan kämppään opiskeluasuntolaan ja ota sinne niin monta koiraa kuin haluat ja iltatöitä joilla elätät ne.

    • fhsdfg

      Rehellisesti sanottuna koira ei taida sopia kotiinne, ellei se sitten olisi vanhempi koira joka on jo vähän rauhoittunut ja oppinut hyville tavoille. Ikääsi ja kokemuksen puutteeseesi nähden saatat osata hyvin hoitaa ja ehkä jopa kouluttaa, mutta jos muita asuu talossa niin kaikkien tulisi sitoutua siihen että vähintään koulutuksen tukemiseen osallitutaan. Hyväkin koira menee pilalle jos se saa täysin eri käskyjä samoissa tilanteissa.

      Hoitojen suhteen muiden asukkien tulisi olla avoimempia, sillä koiralle voi puhjeta diabetes tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Joku tällainen joka vaatii jo muiden osallistumisen ja asian ymmärtämisen, että siihen ruokavalioon ei saa tulla mitään muutoksia.

      Mieti oletteko valmiita satsaamaan rahaa koiran eläinlääkärikuluihin? Kerran vuodessa on hyvä suorittaa hammaskiven puhdistus ja samalla tulisi hoitaa mahdolliset hampaidenpoistot jne. Onko vanhempasi valmiita siihen että kerralla voi yllättäen mennäkkin lähemmäs 1000€, vaikka olisivat vain odottaneet että pelkällä puhdistuksella ja hampaiden röntgentutkimuksilla pärjää. Sitä ei koskaan tiedä etukäteen varmasti miten iso ongelma suussa on ennen kuin ne kuvat ottaa hampaista. Lisäksi vanhempien pitäisi osata ottaa sinut tosissaan jos he eivät itse tiedä mitään koirien sairauksista. Yllättävän moni lemmikki kärsii siksi käytännössä turhaan, ettei omistaja osaa tulkita eläimen oireilua oikein hyvissä ajoin, kun ne lisääntyvät ja pahentuvat usein hitaastikkin.

      Oletko ottanut sen huomioon, että aina kun kotiin tulee uusi lemmikki joka kulkee talossa vapaana, niin on olemassa pieni mahdollisuus ettei se tule toimeen aijempien lemmikkien kanssa? Jos se vaikka murahtelee marsuille pitkänkin ajan päästä, niin kannattaa miettiä mikä on teidän suunnitelmanne sen suhteen? Kaikilla yksilöillä ei ole niin laiha metsästysvaisto, ettei reagoisi ollenkaan niihin silloin kun omistaja on poissa tai tämän silmä välttää.

      Sinun pitäisi ottaa kaikki mahdolliset asiat huomioon yhdessä vanhempiesi kanssa. Jos et suunnittele ja ota selvää mitä he ovat valmiita tekemään jos sinä hoidat pääsääntöisesti lenkit, niin he eivät osaa varautua koiraan. Varoitan kumminkin, että ainakin vastuuntuntoiset kasvattajat ja myyjät kysyvät perheen taustat läpi ja ketkä kaikki sitoutuvat uuden tulokkaan hoitoon, että voi olla että teille ei myydä koiraa ilman että suostuvat ottamaan vastuuta koiran hyvinvoinnista joka päivä.

      • pieru

        Äitisi on tosi viisas joten usko äitiä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe