Deauville 650 vaikerrukset

Dulleville

Pyörälläni on jo reissattu 50tkm ja se pelittää vielä oikein mukavasti. Jotakin orastavaa ongelmaa moottorissa kuitenkin lienee, sillä varsinkin moottorijarrutuksessa vaihteiston tai kytkimen suunnalta kuuluu jo selvästi erottuva vaikerrus. Kuuluvatkohan nämä vaihteiston vaikerrukset deauvillen normaaliin äänimaailmaan, vai pitääköhän orientoitua vaihdelaatikon avaukseen talven aikana?

15

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutustelija1

      Kyllä se lienee hyvä tsekata niin pian kuin mahdollista jos ääniä kuuluu, usein kun jotain kuuluu niin vahinkoa syntyy lisää koko ajan.

    • kokemusta

      Veljelläni oli taannoin samanlainen kulkupeli ja siinä vaihteisto, kampiakselin laakerointi ja nokka-akselit vaihdettiin jossakin noissa viidenkympin haminoissa. Vaikutti siltä, että kyseinen moottori kestää vain rauhallista matka-ajoa, kun taas taajamassa vaihteiden selaaminen ja vaihtelevat kuormitustilat ovat hiukan liikaa pikkuiselle nelitahti vinkkelille.

      • Jutustelija1

        Mutta toisaalta... Jos ne vaihtaa niin sitten niillä taas ajaa toiset 50tkm moitteetta. Toki mosa tai muu voi vaatia laittoa vakio huoltojen lisäksi mutta kuitenkin.


    • Ducato

      Eikös tuo Honda ole näistä jaappanin pyöristä se heikoin esitys. Yamaha ja Suzuki kisaavat tasapäin ja Kawasaki lienee se ykkönen tällä hetkellä.

      • Bruutus11v

        suksi ny vaikka wittuun..


      • pekkakontulasta

        Keskustelun alainen malli lienee valmistettu Ranskassa, jos oikein muistan. Pyörä on tarkoitettu keveäksi matkapyöräksi ja yleisajoon. Laittaisin magneettipropun ja vaihtaisin ensin öljyt pari kertaa. Jos on runsaasti metallia propussa, on jotain isompaa ongelmaa eli on maallikon diagnoosin aineksia.


    • ReppiKejonen

      Tuo keppiveto-Honda vikertää ja vaikertaa ihan luonnostaan ja uudesta alkaen. Ei siinä mitään vikaa tarvitse olla.

    • mekaanikkoLahti

      Kokemuksella sanoisin, että sitten kun V-moottorin tärinät alkavat tulla selvemmin esiin siinä 4 ...5000rpm kierroksilla alkaa moottori olla isompaa remonttia vailla. Kampuran laakerointi ja kulmavaihde, perä ehkä myös vaihteiston laakerit alkavat usein oireilemaan tuossa viiden kympin korvilla. Lisäksi murrosnivel ja nokka-akselit on syytä tarkistaa. Jos haluaa päästä seuraavat 50tkm, tulee korjauslaskua helposti sinne 5k€ tasolle. Pelkästään perä kustantaa sen 1400 euroa ja kulmavaihde toisen mokoman.

      Hondan moottori kestää, mutta vaatii silloin tällöin päivitystä.

    • Peterjanee

      Matkineet Harley-Davidsonin tekniikkaa, siinä onnistumatta.

    • gsgsdfg

      CB500 Honda on samanlainen vikertäjä. En kylläkään osaa sanoa miksi. Taitaa olla Hontan tavaramerkki..

    • mopetshow

      Ilmeisesti ei edes aloittaja ole koskaan ajanut Deauvillellä. Jos nyt jotain sivuääniä on, niin se johtuu siitä, että mittari on toisella tai jopa kolmannella kierroksella. Itsellä on 65000 ajettu NTV ja en ole parempaa pyörää löytänyt. Esimerkiksi Suzuki SV650 kalpenee tämän rinnalla. Tämä Deauvillen nakuversio painaa vain 209kg ja ottaa mittariin 185 km/t lyhyelläkin suoralla, ei vaapu eikä vispaa kuten harrikat ja muut kalliit pyörät. Jos olisin matkailufreakki, ottaisin FJR1300sen, mutta se on pirun painava käsitellä .

    • Mykkä.On.Huono

      Honda on hyvässä ajokunnossa, kun siitä kuuluu ääntä.

    • Deeville

      Moi. Omallani on ajettu tuo 50tkm. Uudet äänet aina on syytä ottaa vakavasti mutta minulla on sellainen käsitys että Teukkaa ei saa loppuun rauhallisesti ajamalla ollenkaan. 150tkm helppo saavuttaa, Joku Englannissa on kuulemma ajanut 400tkm. Mutta huollot on syytä tehdä. Ainoa tyyppivika on bensapumppu.

    • Anonyymi

      Oma 54tkm ajettu deauville on vielä näyttävä peli, mutta valitettavasti sen tekniikka alkaa jo olla lopussa. Kuten tuossa joku arvelikin kampiakselin ja vaihteiston laakerointi menee uusiksi. Samoin kulmavaihde, murros ja perävälitys sekä takapyörän laakerit ja tiivisteitä tusinan verran. Tuntuu koomiselta teettää 5000 euron koneremontti 2000 euron moottoripyörään. Muistelen taannoin ajelleeni Kawan vehkeillä pitkään ja ilman kummempia korjauskustannuksia. Kawoissa oli miinuksena niiden karu äänimaailma.

    • Anonyymi

      Rakenteeltaan susi koko ranskis. Pelkästään rikkoutumisherkän kulmavaihteen uusinta kustantaa noin 3000 euroa. Tuo pikkuinen 1400 euroa maksava möykky on kuin tarjottimella siinä moottorin sivussa. Vaan, jotta sen voi vaihtaa, pitää ensiksi irroittaa koko moottori. Seuraavaksi puretaan molemmat sylinterit jakoketjuineen, jotta voidaan halkaista moottori ja päästään käsiksi kulmavaihteen ensiöakseliin. Korjaamon edustajan mukaan deuville onkin moottoripyörä, jota ei yleensä kannata korjata. Siinä mielessä ranskalaista laatutyötä malliin Peugeot tai Renault.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe