Nokia 3 puhelin ja 200M nettiyhteys

Nopeanetti

Mulla on nyt Nokia 3 puhelimessa 50M nettiyhteys, 200M maksaisi €5 enemmän, kannattaako laittaa?

27

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kannata. Turhaan maksaisi ylimääräistä kun tuo 50M yhteys on täysin riittävä kaikkiin hommiin.

      • Alkuperäinenkirjoittaja

        Kiitos!


      • 100M.käytössä

        Ilman muuta kannattaa päivittää nopeampaan, jos operaattori tarjoaa (toimivia) nopeampia yhteyksiä. Minulla oli Nokia 3:ssa DNA:n 50M liittymä, eikä sillä nopeus ollut tuon parempi. Vaihdoin Telian 100M liittyään, ja nyt on parhaimmillaan nopeus tuon 100M ollutkin. Yleensä pyörii 70-80M tasolla. Nokia 3 ei tue muistaakseni kuin maksimissaan 150M nopeutta.

        Kannattaa mitata yhteysnopeus Nettitutka-ohjelmalla. Jos nopeus jää alle 50M:n, niin silloin ei ainakaan saman operaattorin nopeammasta yhteydestä ole hyötyä. Muita operaattoreita voi testata prepaid-liittymien avulla.


      • Ei kannata siltikään sillä vaikka operaattori tarjoaisi alueella tuota nopeampaa ja vaikka yhteys toimisikin luvatulla nopeudella niin sillä ei kännykkäkäyttäjä tee yhtään mitään. Mulla oli kerran 100M yhteys ja ei tuonut käytännön nopeuseroa 50M yhteyteen vaikka molemmat toimi alueella luvatulla nopeudella.


      • 100M.käytössä
        PowerSD kirjoitti:

        Ei kannata siltikään sillä vaikka operaattori tarjoaisi alueella tuota nopeampaa ja vaikka yhteys toimisikin luvatulla nopeudella niin sillä ei kännykkäkäyttäjä tee yhtään mitään. Mulla oli kerran 100M yhteys ja ei tuonut käytännön nopeuseroa 50M yhteyteen vaikka molemmat toimi alueella luvatulla nopeudella.

        Kyllä se nopeampi yhteys on käytännössäkin nopeampi. Sama vaihtaa sitten 3G-liittymään, jos ei ole käyttöä nopeudelle. Tai miksei vaikkapa GPRS:ään. Kyllähän silläkin sähköpostin liitteet latautuu, ottaa vaan oman aikansa.


      • Ei ole käytännössä kännykkäkäytössä. Olen tämän testannut monta kertaa. Tietokoneella ehkä jos striimataan pelivideoita tai ladataan suuria pelejä (Esim GTAv noin 60 gt nettilatauksena). Mitä suurempi nopeus sitä nopeammin peli latautuu luonnollisesti.


    • feafs

      Jos jaat kännykän nettiä enemmän kuin yhden muun laitteen käyttöön, nopeampi (todellinen) netinnopeus saattaa tulla tarpeeseen.

      Jos et jaa kännykän nettiä muille laitteille, et tee nopeammalla netillä yhtään mitään.

      Jos verkosta ei tule yli 50 megan nopeuksia käyttäjämäärien tai kuuluvuuteen/verkon laatuun liittyvien asioiden vuoksi, liittymän teoreettisen maksiminopeuden nosto ei vaikuta mihinkään muuhun kuin laskun suuruuteen.

      • Tuo 50 megan netti riittää jopa 4-henkilön käyttöön paitsi jos he katsovat yhtäaikaa 4K videoita tai lataavat raskaita pelejä. Upload tulee yleensä ensimmäisenä pullonkaulaksi koska se on usein paljon pienempi kuin download nopeus.


    • Nainen-kysyy

      Jos laitan Brave selaimen oletusselaimeksi, niin toimiiko Elisa-Tietoturva?

      • Utan

        Ainakin Firefox Focus toimii hyvin ilman Tietoturvaa.


      • Nainen-kysyy
        Utan kirjoitti:

        Ainakin Firefox Focus toimii hyvin ilman Tietoturvaa.

        Laitoin tämän Firefox Focus selaimen, toimii hyvin ja poistaa selaus historian, kun sulkee puhelimen.


      • Kiitänvastauksista
        Utan kirjoitti:

        Ainakin Firefox Focus toimii hyvin ilman Tietoturvaa.

        Kumpi Firefox selain laitan tähän Nokia 3 puhelimeen, Firefox Focus vai Firefox For Android?


      • Chrome.


      • Neitikysyy

        Taitaa olla parempi tämä Brave selain kuin Firefox Focus?


      • focustelia
        Neitikysyy kirjoitti:

        Taitaa olla parempi tämä Brave selain kuin Firefox Focus?

        Pelkkää Firefox Focusta olen käyttänyt tässä Nokia 3:ssa. Se toinen Firefox on turhan raskas selain. Ainakin 100M yhteydellä Focus-versio toimii nopeasti.


      • Ei se yhteys vaikuta selaimen toimivuuteen.-


      • HyväSelain
        Kiitänvastauksista kirjoitti:

        Kumpi Firefox selain laitan tähän Nokia 3 puhelimeen, Firefox Focus vai Firefox For Android?

        Firefox Focus, mulla on tässä Nokia 3 puhelimessa.


      • Kysymystä
        HyväSelain kirjoitti:

        Firefox Focus, mulla on tässä Nokia 3 puhelimessa.

        Pitääkö olla evästeet päällä, kun laitoin Nokia 3 puhelimeen Firefox Focus selaimen?


    • Elisa tietoturva on se joka kannattaa poistaa. Jonnin joutava softa Androidissa aivan kuten kaikki muutkin virustorjunnat!

    • tuossanoin

      Et tee 200M nettiyhteydellä yhtään mitään puhelimessa, 50 M riittää jo maksimilaatuisille videoille ja videopuheluille. Normaali netin selailu taas ei nopeutuisi yhtään edes 1000M netillä, sillä päätelaitteen suorituskyky ja latenssiaika toimivat pullonkauloina. Itseasiassa et tarvitse nopeampaa nettiä edes tietokoneellesi, ellet sitten lataile todella paljon raskaita tiedostoja.

      Lisäksi yli 50 M mobiililiittymät ovat yleensä muutoinkin taloudellisesti kannattamattomia, sillä suurempiin nopeuksiin pääsee vain tehokkaimmilla laitteilla, kun kuuluvuus on tarpeeksi hyvä ja verkko ei ole ruuhkautunut. Turhasta ei siis kannata maksaa.

    • tuossanoin

      "Ainakin 100M yhteydellä Focus-versio toimii nopeasti. "

      Nettisivujen latautumisnopeuden kannalta ei ole mitään väliä, onko nettiyhteyden nopeus 50M vai 100M. Selaimen ja laitteen suorituskyky, sekä latenssiaika ovat joka tapauksessa ne pullonkaulat, ei nettiyhteyden nopeus. -Näin varsinkin halvassa kännykässä.

      "Elisa tietoturva on se joka kannattaa poistaa. Jonnin joutava softa Androidissa aivan kuten kaikki muutkin virustorjunnat! "

      Totta siinä mielessä, että tietoturvaohjelmisto ei kykene toimimaan Androidissa samalla tavalla kuin PC:llä. Aika harvon kännykän virustorjunta edes kykenee löytämään kännykässä piileskeleviä haittaohjelmia. Google Playn oma Protect-työkalu taitaa toimia jopa erillisiä torjuntaohjelmia tehokkaammin.

      Parjaan suojan saat, kun käytät uusinta Androidia, pidät tietoturvapäivitykset ajan tasalla ja et lataa laitteeseesi tuntemattomia ohjelmia. Androidin haitakkeet tulevat lähes aina jonkun sovelluksen kylkiäisenä, eli nettiä voi selailla lähes huoletta. Jos puhelin hidastelee, sen akunkesto putoaa yllättäen tai laite esittää outoja mainoksia oudoissa paikoissa, niin silloin on syytä epäillä haittaohjelmaa, vaikka nämä ongelmat voivat johtua myös muista syistä. Tällöin on laite on parasta palauttaa tehdasasetuksiin, vaikka valtaosa ihmisistä ratkaisee ongelman ostamalla uuden laitteen.

      • Jep olen samaa mieltä.


      • nopeampiparempi

        "Nettisivujen latautumisnopeuden kannalta ei ole mitään väliä, onko nettiyhteyden nopeus 50M vai 100M."

        Kyllä muuten on. Havainto perustuu omaan käytännön kokemukseen. Totta kai nopeampi yhteys myös on nopeampi, jos se toimii nopeammin. Verkon suorituskyky taas on ihan toinen kysymys. Hitaassa verkosta nopeasta liittymästä ei ole mitään hyötyä.


      • Mutta ei kännykällä. Tietokoneilla ehkä.


      • tuossanoin
        PowerSD kirjoitti:

        Mutta ei kännykällä. Tietokoneilla ehkä.

        Ainut etu voi ehkä tulla siitä, että joskus kalliimpien ja nopeampien liittymien liikenettä priorisoidaan. Kalliilla liittymällä voit siis ehkä päästä digitaaliselle ohituskaistalle.

        Toiseksi, kysymys on myös internetsivun raskaudesta. Raskaiden sivujen kohdalla nopeammasta yhteydestä voi ehkä olla hyötyä, jos päätelaite on vain todella nopea. Esimerkiksi Iltasanomien sivu on todella raskas, minkä vuoksi se on mitä mainioin suorituskykytesti, jos esimerkiksi testaat eri laitteita kaupassa. Nokia kolmosen tapauksessa tehoton järjestelmäpiiri on kuitenkin varma pullonkaula.


    • Kiittäen

      Mistä kohtaa voin kirjautua ulos YouTubesta? Nokia 3 puhelin.

      • Asetuksista onnistunee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe