Kanarialintujen kuolema

Kanarialintu

Ihmettelen kanarialintujen kuolemaa. Muitakin lajeja on ja kokemusta eri linnuita montakymmentä vuotta.
Vain kanarialintuja on kuollut ilman näkyvää syytä.

1

296

  Vastaukset

  • No eipä noilla taustatiedoilla voi oikein sanoa juuri mitään tietämättä lintujen ikää, alkuperää, tyyppiä, hoitorutiineja yms. Jos ihan oikeasti mitään oireilua ei ole ollut (esim laihtumista, äänen menetystä, rohinaa hengityksessä, ripulia, apaattisuutta, viluisuutta tms mistä voisi jotain sairautta alkaa epäillä) ja lintu oli ennen kuolemaa hyväkuntoinen, pulska ja virkeä, niin mahdollisia äkkikuoleman syitä voisi olla esim säikkyminen yöllä jolloin lintu voi törmäillä itsensä hengiltä. Tai sitten joku päällepäin näkymätön terveysongelma, sydänkohtauksia, halvauksia ja kasvaimia tms voi olla linnuillakin etenkin jos on kasvatuksessa ollut paljon sisäsiittoisuutta. Tai sitten esim jonkun sortin myrkytys.

   Etenkin tuontilinnuissa voi toki olla jotain ylimääräistä taudinaiheuttajaa matkassa, tai ovat vaan sopeutuneet erilaiseen perusbakteerikantaan kuin meillä jolloin esim erilaiset stressitekijät saa ne helpommin sairastumaan, mutta kyllä tällöin yleensä edes jotain oireita ennen kuolemaa on jos vähääkään lintujen normaaliolemusta tuntee.

   Jos tarkan kuolinsyyn haluaa selvittää, voi linnulle teettää ruumiinavauksen Eviralla, mutta ei siinäkään välttämättä selkeää syytä selviä.

   Maija

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Hetkinen! Lola Odusoga kuvasi itsestään rempseän videon bikineissä ja latasi sen nettiin - "Näin astelen uuteen viikkoon!"
  • BB-Valvomo: Minna kommentoi kiusaamiskohua ja välejään Arttuun – otti kantaa kohu-Sinin saamaan ryöpytykseen!
  • Vau, mikä jumalatar: Triana Iglesias julkaisi upean raskauskuvan - Mikael Gabrielin rakas on uskomaton ilmestys!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   140
   2865
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   223
   2348