Massikan käynnistysvaikeudet selvisi yllättäen

Maasika

Kauniina kesäpäivänä piti laittaa Massikka käyntiin ja kävihän se 10 sekuntia kunnes sammui, vikaa mietin ja hain, ilmavaivoihin en uskonut ja savua ei tullut putkesta, viikonpäivät yritin traktoria käyntiin, hieman joskus lupaili, mutta starttasi hyvin ja virtaa riitti, kunnes vikaa miettiessäni ja korjaaja jo oli mielessäni tuli mieleen, että onkohan pakoputki tukossa, ei kai sentään ja heiluttelin ja ravistelin ja annoin iskua pakoputkelle ja yllätys yllätys, traktori lähti laakista käyntiin, ihan normaalisti, Onko tällainen vika yleinen, että traktorin pakoputki menee tukkoon, vaikka se näyttää päällisin puolin vielä ihan hyväkuntoiselta.

8

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silminäkijä

      Kyllä se varmaan nokeentuu siinä kuin normaali savupilppukin.Varmaan johtuu samoista syistä,kuin talon jossa savupiippu. Katsoin omasta koneestakin,niin on siellä putken sisäreunoilla tavaraa,mutta ei toki ollenkaan tukossa.Talvella kun seisoo lumisateessa ja sitten täräyttää tulille,niin sieltä nokea lumella ja konepeitolle lentää vähäsen.Miksei sen voisi irroitella ja jollain kiväärinpiipun puhdistusrassilla voisi ajankulukseen nuohotakin? Epäpuhtaasta palamishommasta kai se nokeaa ja ajan oloon tietysti muutenkin..Öljypoltin siinä kuin öljylämmitteisessä talossakin..

    • Maanilveilijä

      Ookko varma, ettei vaan ollut ampiaisen tai jopa naakan pesä?

    • Juutinraumaa

      Kuulostaa sadulta, kun mitään tarkempaa ei ole kerrottu. Ainakaan ei ole kovin tärkeässä osassa kone kun viikon voi antaa olla. Olisiko seissyt jo pitempään. Jos kone ei suostu käynnistymään, mutta lupailee niin itse otan pakoputken pois melko piaan.
      Olisiko tosiaankin seissyt helteillä pitempäänkin vanha lousku, ja käynnistysyritysten myötä sylintereihin jäänyt polttoaine olisi herkistänyt männänrenkaat ja tiivistänyt koneen käynnistyskuntoon. Jotain ihmeellistä on tapahtunut, jos pakoputki/äänenvaimennin menisi täysin tukkoon.

    • perunapakoputkessa

      Perunako siellä pakoputkessa oli? Keksi parempia provoja... Pakoputki pitää olla hitsattu tukkoon, että moottori ei käynnistyisi.

      • eivettäpesään

        Joo ei kyllä aivan äkkiää pakoputki niin tukkoon mene etteikö pakopaine sitä avaisi. Muistutan kuitenkin, että varsinkin epäsäännöllisessä käytössä olevissa koneissa on ehdottomasti oltava joko mutka tai läppä pakoputken päässä ettei sadevesi mene moottoriin. Toki jos traktori on aina ajojen välit suojassa niin se on eri asia.


      • Hei
        En usko tarinaan.
        Arvaus
        Ruiskutuspumpun annosteluventtiili ollut jumissa pysäytysasennossa. Kun kolautit liikahti käynti asentoon. Se on helppo testata onko vika siinä.


      • Maasika

        Tarkistetaan tämä, nyt ainakin on lähtenyt normaaalisti käyntiin. Voi jäädä mysteeriksi koko vika, jos jotain löytyy ilmoittelen.


    • Maasika

      Traktori seisoi koko talven korjaamon pihassa ja kun sain traktorin korjattuna käytööni keväällä ajoin sen omaan talliin suojaan ja silloin tällöin käyttelin harvakseltaan, kunnes teki moisen tempun. Ei ole mikäään provo, tosi juttu tämä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe