Aihe

Suomenpystykorva

Pystäri

Koirani on nyt 5v. eikä sille ole onnistuttu pudottamaan vielä yhtään lintua. Riistaverta löytyy, mutta huonon lintuvuosien takia pudotukset ovat jääneet. Onko koira jo pilallalla iän puolesta vai vieläkö on toivoa jäljellä? Vinkkejä saa antaa!

9

348

  Vastaukset

  • Vaikea sanoa mutta miksi et ole käynyt haukututtamassa koiraa jollain fasaani tilalla? Fasaani antaa haukkua tuntikausia ja sovitulla hinnalla saisit sille pudotuksenkin ja olisi oppinut haukun jo nuorena vaikka onkin ollut huono metsäkanalintukanta.
   Eikä se kanta nytkään mikään runsas tule olemaan vaikka poikueet onkin pääosin onnistuneet suotuisan kesän takia. Ihmettelen joissain julkaisuissa puhutuista "huippuvuosi tulossa" puheista sillä ei se lintukanta huippuun nouse tyhjästä yhden onnistuneen poikue kesän jälkeen. Puhutaan huipuista vaikka parin vuoden päästä jos tulevat kesät ovat vähintäänkin yhtä suosiollisia poikasille.

   • Luetun ymmärtäminen ja asian sisäistäminen olisi nyt tärkeää ajatellen mahdollista jatkoa metsästyksen ja sen seuraamisen saralla. Niillä huippuvuosilla tarkoitetaan että ovat tulossa (kohta käsillä) lähivuosina. Eli muutos parempaan päin ja nousu katovuosista on "nyt viimein tapahtumassa". Eikä siis pelkästään tätä vuotta. Eikä että tämä 2018 olisi suinkaan se älyttömän hyvä huippuvuosi. Vaan se kokonaisuus! Ole siis hyvä ja lue ne aiemmin lukemasi metsästys/riistajulkaisut uudestaan ihan ajan ja ajatuksen kanssa!


  • Ei kai se pilalla ole, jos riistavietti vaan on kunnossa. Metsästyskoira tekee sitä mistä se tykkää eli olla riistan perässä. Siinä ei ikä vaikuta. Onhan esim. koiramme lehdessä ollut useamman kerran juttua, miten jostain häkkikoirasta on tullut huippu ajuri/haukkuja. Esim. viime vuonna taisi olla juttu jostain ajokuninkaasta, joka pääsi ensimmäisiä kertoja metsään vasta useamman vuoden ikäisenä.

  • mulla tuli et noitako ne fasaaneja koiriesa koulutukseen käyttää.ampuuvat haavikoks ja koira saa repiä!!!!!oon muuton NÄHNY.et se siitä HARJOTUKSESTA.ei passaa väliin mennä ku aseet on.HULLUILLA.!!!!!!on nähty 4 miestä.et nyt .......

  • Ei ole tarvinnu fasaaneilla treenata ,koira on 8v joka vuosi haukkuun pudotuksia vaikka olis huono lintuvuosi. Elekää juosko munat vuahossa koirienne kanssa.Lappi on kuukkeli miehiä varten.

  • Sinun pittää ostaa jostaki yks mehtäkanalintu. Ja sitte laitat sen puun oksale seisohmaan tukien varraan. Kun koira äkkää linnun ja alakaa sitä haukkumaan, niin eikunvaan ampuva lasautat ne tuet linnun alta ja noin lintu putuaa maahan. Eikä koira älyä innoissaan saavutuksestaan tutkia linnun jäykkyyttä tai velttoutta senkummemmin. Jotta siitä se innostuu.

  • Pystykorva on tunnetusti "kaiken viljan koira", mikä tarkoittaa, että se voi haukkua oravaa, näätää, kanalintuja jne. Veisin koiran metsälle, kiikarit mukaan ja antaisin sen irrallaan työskennellä kunnolla.Hyvä aika olisi aamulla heti auringon nousun aikaan, kun yön hajut on tuoreita. Haukkua voisi seurailla kiikarin avulla ja sitten kun se sopiva luvallinen riistaeläin kohdille tulee ja pysyy niin pudotat sen sitten sille koiralle. Se jää sen alimuistiin lopuksi ikää. Mulla on tuossa ollut sellanen setteri, joka oli yhdeksän vuotta kotikoirana omistajallaan. Kun vein sen ensimmäisen kerran taimikolle, missä tiesin kanalintuja olevan, meni n. puoli tuntia, kun koira tajusi mikä sen tehtävä on. Ja voi sitä eläimen riemua. Sitä oli hieno katsella, kun rotukoira löysi itsensä. Nykyään ihan kävelylenkeilläkin ottaa välillä seisontoja, kun fasuja sattuu samalle väylälle kipittämään.

  • ei se pilalla ole. olethan totuttanut sen koirasi laukauksen ääneen? moni on pilannut pystykorvan eka linnulla kun siinä ammutaan aina koiran yli, se laukauksen paineaalto ja ääni, sekä puusta tippuva lintu voi herkän koiran säikäyttää. vasta muutaman pudotuksen jälkeen näkee koiran sitkeyden haukulla pysymiseen. pudotusten myötä sitkeys lisääntyy. mene haukulle kuin intiaani, jos tarvii, ryömi ja konttaa, ota huomioon tuulen suunta ja auringon paiste. kun koira oppii, se rupeaa haukulla seuraamaan sinun lähestymistä ja lintu seuraa puusta koiraa ja ....

  • Koira on samallainen kuin Isäntä .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13597
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   9551