Suomenpystykorva

Pystäri

Koirani on nyt 5v. eikä sille ole onnistuttu pudottamaan vielä yhtään lintua. Riistaverta löytyy, mutta huonon lintuvuosien takia pudotukset ovat jääneet. Onko koira jo pilallalla iän puolesta vai vieläkö on toivoa jäljellä? Vinkkejä saa antaa!

9

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vajaatuntiniinsorsaputoo

      Vaikea sanoa mutta miksi et ole käynyt haukututtamassa koiraa jollain fasaani tilalla? Fasaani antaa haukkua tuntikausia ja sovitulla hinnalla saisit sille pudotuksenkin ja olisi oppinut haukun jo nuorena vaikka onkin ollut huono metsäkanalintukanta.
      Eikä se kanta nytkään mikään runsas tule olemaan vaikka poikueet onkin pääosin onnistuneet suotuisan kesän takia. Ihmettelen joissain julkaisuissa puhutuista "huippuvuosi tulossa" puheista sillä ei se lintukanta huippuun nouse tyhjästä yhden onnistuneen poikue kesän jälkeen. Puhutaan huipuista vaikka parin vuoden päästä jos tulevat kesät ovat vähintäänkin yhtä suosiollisia poikasille.

      • Itikkatutkija

        Luetun ymmärtäminen ja asian sisäistäminen olisi nyt tärkeää ajatellen mahdollista jatkoa metsästyksen ja sen seuraamisen saralla. Niillä huippuvuosilla tarkoitetaan että ovat tulossa (kohta käsillä) lähivuosina. Eli muutos parempaan päin ja nousu katovuosista on "nyt viimein tapahtumassa". Eikä siis pelkästään tätä vuotta. Eikä että tämä 2018 olisi suinkaan se älyttömän hyvä huippuvuosi. Vaan se kokonaisuus! Ole siis hyvä ja lue ne aiemmin lukemasi metsästys/riistajulkaisut uudestaan ihan ajan ja ajatuksen kanssa!


    • Kokeile_

      Ei kai se pilalla ole, jos riistavietti vaan on kunnossa. Metsästyskoira tekee sitä mistä se tykkää eli olla riistan perässä. Siinä ei ikä vaikuta. Onhan esim. koiramme lehdessä ollut useamman kerran juttua, miten jostain häkkikoirasta on tullut huippu ajuri/haukkuja. Esim. viime vuonna taisi olla juttu jostain ajokuninkaasta, joka pääsi ensimmäisiä kertoja metsään vasta useamman vuoden ikäisenä.

    • koulutusta

      mulla tuli et noitako ne fasaaneja koiriesa koulutukseen käyttää.ampuuvat haavikoks ja koira saa repiä!!!!!oon muuton NÄHNY.et se siitä HARJOTUKSESTA.ei passaa väliin mennä ku aseet on.HULLUILLA.!!!!!!on nähty 4 miestä.et nyt .......

    • kiperkotska

      Ei ole tarvinnu fasaaneilla treenata ,koira on 8v joka vuosi haukkuun pudotuksia vaikka olis huono lintuvuosi. Elekää juosko munat vuahossa koirienne kanssa.Lappi on kuukkeli miehiä varten.

    • naimma-aslakki

      Sinun pittää ostaa jostaki yks mehtäkanalintu. Ja sitte laitat sen puun oksale seisohmaan tukien varraan. Kun koira äkkää linnun ja alakaa sitä haukkumaan, niin eikunvaan ampuva lasautat ne tuet linnun alta ja noin lintu putuaa maahan. Eikä koira älyä innoissaan saavutuksestaan tutkia linnun jäykkyyttä tai velttoutta senkummemmin. Jotta siitä se innostuu.

    • laatukoira

      Pystykorva on tunnetusti "kaiken viljan koira", mikä tarkoittaa, että se voi haukkua oravaa, näätää, kanalintuja jne. Veisin koiran metsälle, kiikarit mukaan ja antaisin sen irrallaan työskennellä kunnolla.Hyvä aika olisi aamulla heti auringon nousun aikaan, kun yön hajut on tuoreita. Haukkua voisi seurailla kiikarin avulla ja sitten kun se sopiva luvallinen riistaeläin kohdille tulee ja pysyy niin pudotat sen sitten sille koiralle. Se jää sen alimuistiin lopuksi ikää. Mulla on tuossa ollut sellanen setteri, joka oli yhdeksän vuotta kotikoirana omistajallaan. Kun vein sen ensimmäisen kerran taimikolle, missä tiesin kanalintuja olevan, meni n. puoli tuntia, kun koira tajusi mikä sen tehtävä on. Ja voi sitä eläimen riemua. Sitä oli hieno katsella, kun rotukoira löysi itsensä. Nykyään ihan kävelylenkeilläkin ottaa välillä seisontoja, kun fasuja sattuu samalle väylälle kipittämään.

    • elämäntapaerämies

      ei se pilalla ole. olethan totuttanut sen koirasi laukauksen ääneen? moni on pilannut pystykorvan eka linnulla kun siinä ammutaan aina koiran yli, se laukauksen paineaalto ja ääni, sekä puusta tippuva lintu voi herkän koiran säikäyttää. vasta muutaman pudotuksen jälkeen näkee koiran sitkeyden haukulla pysymiseen. pudotusten myötä sitkeys lisääntyy. mene haukulle kuin intiaani, jos tarvii, ryömi ja konttaa, ota huomioon tuulen suunta ja auringon paiste. kun koira oppii, se rupeaa haukulla seuraamaan sinun lähestymistä ja lintu seuraa puusta koiraa ja ....

    • Anonyymi

      Koira on samallainen kuin Isäntä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe