SEA FM syönyt kuulijoita muilta kanavilta

IhanVainPelkkäHuomio

Sea FM on toiminut Helsingissä/pääkaupunkiseudulla väliakaisella toimiluvalla 20.6. alkaen ja kuuluu aina 10.9. asti.

Sea FM kilpailee osittain tai suoraan samoista kuulijoista ainakin NRJ:n, Kissin, Loopin ja Ylex:n kanssa. Viimeisimmässä Finnpanelin mittauksessa vain Kiss on pystynyt kasvattamaan kuulijamääriään edelliseen mittaukseen nähden. Vahvasti voidaan olettaa, SEA FM:n aloitettua kuulumisen pääkaupunkiseudulla syöneen osan NRJ, Loopin ja Ylex:n kuuntelijoista. https://www.finnpanel.fi/tulokset/radio/krt/2018/18/tavoittavuus.html

Kyseiselle mittausjaksolle Toukokuu - Heinäkuu ei pääkaupunkiseudulle ole tullut muuta samoista kuulijoista kilpailevaa kanavaa. Samalla myös voidaan todeta, että todennäköisesti Sea FmM on myös kasvattanut kuulijakuntaansa alueella Oulu-Kemi-Tornio-Rovaniemi.

Ihan virallista faktaahan tästä ei ole, koska SEA FM kuulijalukuja ei ole tiedossa, mutta millään muullakaan noiden kanavien kuulijalukujen laskua ei voi selittää. Sen toki voi selittää miksi ovat siirtyneet kuuntelemaan SEA FM. Lyhyesti: Kokeillaan uutta ja kyseiset kanavat eivät ole tarpeeksi hyviä, koska pudotus on ollut noinkin suurta.

Eli tällä hetkellä kaikki merkit osoittavat SEA FM:n puolesta. Kanavan kuulumisen alkaminen vakituisesti pääkaupunkiseudulla uudella toimilupakaudella olisi todellakin vain positiivinen asia suomalaisella radiokentälle(pitkällä aikavälillä) ja erityisesti radiota kuunteleville.

40

176

Vastaukset

 • Samaa mieltä! Sea FM:lle lupa Helsinkiin! Harmi, ettei kuulu nyt pitempään Helsingissä, mutta onneksi lötyy netistä :)

 • 50 watin teholla lähettävä tilapäinen kanava syönyt isotehoisten vakiintuneiden kanavien suosiota? Älä viitsi, MeMMO!

  • Kirjoitteletko itseksesi jimmu? Omaa kivaa...


  • 50W Metsälästä lähtee muuten hyvin. Kuuluu hyvin täällä Vantaan takanakin!


 • Kyllä voi ihmisiä jurppia jos yksi kanava hoitaa hommansa paremmin kuin toiset ja ne menettävät kuulijoita. Vieläpä jos on asianomainen eli jollain kyseisistä kuulijoita menettävistä kanavista hommissa ja valittelee, niin eiköhän kannattaisi parantaa omankanavansa sisältöjä siltä osin kuin itse niihin voi vaikuttaa.

  Kertonee vain sen että ei ole kovin vähäpätöisestä asiasta kyse kun herättää joissain tai ainakin jossakin jopa suurta raivoa tämä SEA FM. Ottaen huomioon että löytyy tyytyväisiäkin.

 • Taas oli syöksyneet muut asemat mittauksissa. Voi vain sanoa, että mielenkiintoista...

 • Alkoi tänään kuulumaan Turussa! Kiitos Ouluun!

  • Millä taajuudella? Enpä hoksannut.


  • On kuulunut netissä vuodesta 2011 lähtien ;)


  • AAA-3 kirjoitti:

   Millä taajuudella? Enpä hoksannut.

   92.2 FM


 • Olikohan kyseessä joku ylen merisää?
  Tuskin ketään kiinnostaa viime vuosituhannen viritelmät.

 • Con Calma lienee vuoden 'kesähitti" muilla asemilla, kun heräävät senkin suhteen. Sea FM soittanut jo sitäkin helmikuusta lähtien.

  • Itse kuulin kyseisen kappaleen kylläkin jo tammikuussa Sea Fm:lla


 • SEA FM soittaa sitä samaa kuin muutkin sille riittää toimilupa Ouluun ja lähialueille. Kiitos ja anteeksi Tillasen puolesta.

  • Mitkä muut asemat, anna esimerkkejä? Sea FM kuuluu netissä ympäri maailmaa. Harva radio sijoittuu enää vain nykyisin paikalliselle alueelle kuin FM taajuudelle. Sea FM kuuluu kauempana kuin "lähialue". Kuuluvuus on satoja kilometrejä aina Rovaniemelle saakka.


  • Daaaaa kirjoitti:

   Mitkä muut asemat, anna esimerkkejä? Sea FM kuuluu netissä ympäri maailmaa. Harva radio sijoittuu enää vain nykyisin paikalliselle alueelle kuin FM taajuudelle. Sea FM kuuluu kauempana kuin "lähialue". Kuuluvuus on satoja kilometrejä aina Rovaniemelle saakka.

   Juuri niin! Pelkästään Oulun lähettimen kuuluvuussäde on 95 km ja Keminmaan 80 km. Rovaniemellä kuuluu yli 60 km! Paras äänenlaatu, koska on oikea ammattilainen säätämässä.


  • Jos pysyttäisiin faktoissa ja jos niitä ei tiedä niin tarkistettaisiin. SEA FM:n halusi kuuluvuuden myös Pääkaupunkiseudulle, mutta se evättiin. Luvan hakeminenkin maksaa, joten pienituloisella kanavalla ei ole siihen varaa kuten isoilla toimijoilla, jotka voivat hakea kuuluvuusalueen laajentamista kanavilleen, jokaiseen niemennotkoon. Tällöin on paljon todennäköisempää että saavat edes yhden uuden taajuuden.

   Viestintävirasto torppasi SEA FM:n laajentumisen. Jos olisivat hakeneet monelle muulle alueelle myös uusia lupia, niin saataisi olla, että SEA FM:n kohtalo olisi pian sama kuin Spirit FM kanavalle kävi. Toivottavasti pian saataisiin niitä mainoksiakin kanavalle niin kanava pysyy hengissä ja voi jopa kehittää toimintaansa ja laajentaa useammalle päivälle juonnettua ohjelmaakin.


 • Huomion arvoista on myös seuraava seikka. Kun SEA FM laajeni Oulusta ensin Kemi-Tornioon ja lopulta Rovaniemelle ja pienet ajat mitä on kuulunut pääkaupunkiseudulla. on vaikuttanut muidenkin kanavien toimintaan seuraavasti. Loop, NRJ ja Kiss ovat vähentäneet juontojensa määrää kanavillaan ja lisänneet musiikin soittomääriä. Kissillä tämä tapahtui sen myötä kun Voice muuttui Kissiksi ja toinen puoli voicesta korvattiin myöhemmin suomirock kanavalla.

  Soittolista ei vain ole sillä tasolla, mitä SEA FM:llä joten puheen määrän vähentäminen tuonut toki säästöä, mutta kuuntelijoita ei.

  • 2000 luvun alussa toiminut radio kanava Karjaalla oli myös selvä kopia sea fm radiosta koska sillä ei ollut juontajia.


  • Mitä radiota teit silloin Karjaalla, kerro toki lisää?


  • Oliko joku south fm tai radio skogen tai joku.


  • Anonyymi kirjoitti:

   2000 luvun alussa toiminut radio kanava Karjaalla oli myös selvä kopia sea fm radiosta koska sillä ei ollut juontajia.

   SEA FM:llä kyllä on parityyppiä äänessä lähinnä Perjantaisin, joskus harvemmin muulloinkin. Kanavalla ei yksinkertaisesti ole varaa tällähetkellä pitää juontajia palkkalistoillaan täysipäiväisesti.

   Kuulijoita riittää, mutta mainoseurot pyöreähkö nollaa tai lähellä sitä.


 • Lisäisin myös, että SEA FM on pakottanut muita kanavia muuttumaan. NRJ sekä samoin Kiss (edeltääjänsä Voiceen nähden) ovat ottaneet erittäin minimaaliset askeleet kohti vanhaa musiikillisesti.

  NRJ Finland tosin on niin menetetty tapaus, että tuskin tulee koskaan enää palaamaan 900 000 kuulijalukuihin ja suorastaan erinomaiseen laajaan ja nopeasti vaihtuvaan uuteen musiikkiin.

 • Uusi musiikki on Palavaa vettä jota soitetaan nyt pari vuotta joka päivä.

  • Ei ole pakko kuunnella kyseistä biisiä soittavia Radio Asemia. Kuuntelemalla annat viestin radiokanavalle että heidän linjansa on hyvä ja sama meno jatkuu.


 • SEA FM soittaa eniten Suomessa Taylor Swfitin, Avril Lavignen ja Carly Rae Jepsenin musiikkia. Lavignen ja Jepsenin osalta kanavan on myöskin ainoa Suomessa, joka soittaa heidän uutta musiikkiaan.

  Erinomainen syy valita SEA FM aina kun sattuu radiota kuunetelamaan. Eikä vähiten se jo mainittu monipuolisuus ja että soitossa paljon sellaisia hyviä mitä muut eivät vielä ole soittaneet. SEKÄ ENITEN ENSISOITTOJA SUOMESSA

 • SEA FM näyttäisi nyt hetkellisesti ainakin piristyneen mitä tulee myös mainostulojen osalta, mikä on hyvä asia, koska kanavaa pystytään näin ollen kehittämään ja toivottavasti entistä parempaan suuntaan. Joskus vielä hieman lisää juonnettua sisältöä.

  Musiikkipuolessahan ei suuria fiilauksia tarvitse tehdä, pientä hienosäätöä vain, jotta monipuolisuus ja vaihtuvuus säilyy jatkossakin myös genrellisesti, ei vain tietyn tyylisen musiikin osalta.

 • Eipä piiloteta tätä aihetta, vaikka kilpailijat niin vaatisivat!

  • palstan moderaattori lienee töissä joistakin näistä suurista mediataloista, kuten Bauer tai Nelonen. Jutut jätetään, jotka miellyttää moderaattoria itseään. Siihen hommaan pääsee kuka tahansa suomi24:ssä, joten kyse lienee tästä juuri. En tajua miksi asiallista kommentointia poistetaan jatkuvasti Sea FM radiosta, varsinkin se positiivinen kommentointi,


  • Anonyymi kirjoitti:

   palstan moderaattori lienee töissä joistakin näistä suurista mediataloista, kuten Bauer tai Nelonen. Jutut jätetään, jotka miellyttää moderaattoria itseään. Siihen hommaan pääsee kuka tahansa suomi24:ssä, joten kyse lienee tästä juuri. En tajua miksi asiallista kommentointia poistetaan jatkuvasti Sea FM radiosta, varsinkin se positiivinen kommentointi,

   Enemmän ihmetyttää se, miksi lukuisat eri Sea FM -keskustelunavaukset on poistettu! Niitä on ollut täällä ainakin 5-6. Miksi poistettu?


  • Anonyymi kirjoitti:

   palstan moderaattori lienee töissä joistakin näistä suurista mediataloista, kuten Bauer tai Nelonen. Jutut jätetään, jotka miellyttää moderaattoria itseään. Siihen hommaan pääsee kuka tahansa suomi24:ssä, joten kyse lienee tästä juuri. En tajua miksi asiallista kommentointia poistetaan jatkuvasti Sea FM radiosta, varsinkin se positiivinen kommentointi,

   Saivathan nämä suuremmat toimijat myös torpattua SEA FM:n laajentumisen pääkaupunkiseudulle. Kertonee kuinka huolissaan YLE, Bauer Media, Nelonen/Sanoma Media ja Bassomedia olivat muutamien omien kanavien kuulijoista, jos SEA FM olisi laajentunut kuulumaan pääkaupunkiseudulle. Voisiko muka sittenkin vain oikeasti syynä olla viestintäviraston tyyppien amatöörimäisyys, kun eivät myöntäneet toimilupaa SEA FM:lle Helsinkiin.

   Eikö olisi vain helpompaa ja halvempaa parantaa omaa musiikkitarjontaansa? Ilmeisesti ei jos rahalla saa...


 • Katsokaa Finnpanelin radiotutkimuksen tuloksista osiota Muut. Sieltä voi laskea Sea FM:n kuulijaluvut. Satoja tuhansia ovat!

  • Muihin kuuluu Sandels ja Musakin, mutta totta on, että tuossa muut osiossa on paljon kuuntelijoita näillä asemilla


  • Erittäin kovissa kuulijamäärissä kyllä jos on satoja tuhansia (FM taajudella) eli vähintään yli 200 000 kun ottaa huomioon, että SEA FM kuuluvuus alueilla asuu vain noin hieman 350 000 - 400 000 tai hieman yli. Ihan tarkkaa ei voi sanoa, koska pitäisi tietää tarkalleen, kuinka pitkälle missäkin kanavan kuuluvuus yltää.

   Kuulijamäärät todellakin ovat älyttömän kovia, jos niitä vertaa esim. Loopin, Radio Aallon, Radio Cityn, Kissin, NRJ:n ja Ylex:n lukuihin. Kaikilla laajempi kuuluvuus ja Ylex keräisi vain reilut 200 000 viikkokuulijaa enemmän (koko maan kuuluvuudella) ja muut mainitsemani vain 100 000 enemmän.

   Hitmixin ja Radio Suomirockin kanssa taas SEA FM keräisi näin ollen lähes saman määrän kuulijoita olettamuksella että kanavan kerää sen 200-300 tuhatta viikkokuulijaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Erittäin kovissa kuulijamäärissä kyllä jos on satoja tuhansia (FM taajudella) eli vähintään yli 200 000 kun ottaa huomioon, että SEA FM kuuluvuus alueilla asuu vain noin hieman 350 000 - 400 000 tai hieman yli. Ihan tarkkaa ei voi sanoa, koska pitäisi tietää tarkalleen, kuinka pitkälle missäkin kanavan kuuluvuus yltää.

   Kuulijamäärät todellakin ovat älyttömän kovia, jos niitä vertaa esim. Loopin, Radio Aallon, Radio Cityn, Kissin, NRJ:n ja Ylex:n lukuihin. Kaikilla laajempi kuuluvuus ja Ylex keräisi vain reilut 200 000 viikkokuulijaa enemmän (koko maan kuuluvuudella) ja muut mainitsemani vain 100 000 enemmän.

   Hitmixin ja Radio Suomirockin kanssa taas SEA FM keräisi näin ollen lähes saman määrän kuulijoita olettamuksella että kanavan kerää sen 200-300 tuhatta viikkokuulijaa.

   Oulu ja Rovaniemi ovat isoja kaupunkeja. Kuulijoita on niissä varmasti 150-200 tuhatta. Loput ovat Kemi-Torniosta ja maaseudulta. Hienot luvut joka tapauksessa.


  • Ei pelkästään hienot vaan erittäin hienot, jos todellakin kuulijamäärät pitävät paikkansa ja ovat yli 200 000 viikkokuulijaa.

   Esimerkiksi Hitmixin kuuluvuus alueilla asuu satoja tuhansia enemmän kuin SEA FM:n, eikä kanava kerää juurikaan sen enempää kuulijoita.

   Myös Bassoradion kuuluvuusalue kattaa selvästi suuremman osan väestöstä kuin SEA FM, mutta kanava kerää vähemmän kuulijoita. Radiomedian sivujen mukaan vain hieman yli 100 000 viikkokuulijaa. Todelliset luvut saattava olla jopa alle 100 000. Ainakin vielä 2016, kun Finnpanelin sivuilla näkyivät myös Basson kuulijamäärät ne olivat viimisimmässä mittauksessa 91 000 viikkokuulijaa.


  • Millä näitä kuulijalukuja oikein mitataan? Nettiradionhan kyllä näkee, mutta tietääkseni normaali FM radio ei lähetä mitään.


 • Kohtahan sitä aletaan nähdä tai ehkä 3kk on vielä liian pieni aika, mutta jos saa pysyvän taajuuden Tamperelle niin nähdään missä määrin lisää laskevat muutamien muiden kanavien kuulijamäärät vai laskevatko.

  Mielenkiintoista dataa, jos vain sille annetaan mahdollisuus kertyä (Eli pysyvä toimilupa SEA FM:lle niin nähdään)

  • Ei tule uusia lupia haettavaksi tänä syksynä. Seuraava mahdollisuus ensi vuoden keväällä/syksyllä.


  • Vuosi sinne tänne. Pääasia että saisivat luvan niin alettaisiin jo nähdä todellista potentiaalia SEA FM:ltä. Onko pelkkää puhetta ja sanan helinää vai oikeasti se yksi tämän hetken eniten kuulijamääriä kasvattavista kotimaisista kanavista ja kuuluvuus alueen väkimäärän kattavuuteen nähden erittäin hyvin kuulijoita keräävä kanava kuten puhutaan. Kuten todettua Tampereelle pysyvän taajuuden saaminen olisi tärkeää. Silloin on jo tarpeeksi suuri ihmismäärä kanavalle, jotta voidaan oikeasti nähdä sen vaikutukset suhteessa erityisesti ensisijaisesti Ylex, NRJ, Kiss, Loop, Bassoradio ja toissijaisesti ainakin Nova, Radio Aalto ja Hitmix.

   Mikä tärkeintä Tampereellekin tulisi pysyvästi kanava, joka panostaa musiikkivalintoihinsa eikä vain soita vuodesta toiseen samoja ripiitillä.


Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.