Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nimimerkkisi taustaa tässä kyselen

Sisso

Niin että miten keksit oman nimimerkkisi?

Kertooko se sinusta itsestäsi jotain.
Ihanko jotain vain päätit?

Minä kekkasin omani ihan yks kaks. Kun meitä lapsena esim. varoitettiin jostain, aloitti äiti etusormi pystyssä: Sisso!

Joo joo, on mulla rekattukin nimimerkki, vaan salasanani siihen kadotin. En jaksa selvittää, miten sen saan syomi24:lta kyseltyä.

26

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johtuu huonosta mielikuvituksestani.
      Tämä on ihan se isäni minulle muovaama muunnelma minun itseni itselleni antamasta nätistä nimestäni, joka näköjään kelpaa jopa herttaisen kissanpennun nimeksi.

    • Tuhatnikkinen

      Meitsi taas keksii jokaiseen kommenttiinsa sopivan nimimerkin. Tai ainakin melkein, käytän myös niitä, joista tämä ohjelma muistuttaa.

    • Kat..leija

      Muistaaksei tulin Lenynä 60 aan vuonna 2005. Niihin aikoihin sain lahjaksi orkidean ja kun sain sen kukkimaan uudelleen, kerroin siitä palstalla ja vaihdoin Leny nikkini Katleijaksi. Se on suomennettu versio Cattleya-orkideasta. En ole rekisteröitynyt palstalle ja kun kirjoittelen ¨Katleijana'' on sitä aina hieman muotoiltava, jotta se kelpuutetaan.
      Orkideojen kukinnasta on pitkä ilo, edelleen on äitienpäivänä saamani nelivanainen orkidea kukassa. Vain 4 kukkaa on tipahtanut.
      Kertokaahan muutkin.

    • Ystävättäreni teki minulle profiilia suomi24 treffeille joskus kauan sitten. Istuin hänen olohuoneessa ja hän koneellaan toisessa huoneessa. Hän huusi mikä pannaan nimimerkiksesi, huusin hetken mielijohdosta, laita vaikka korpikirjailija.

      Korpikirjailija vääntyi kirjoittajien muokkaamana korppikseksi, joten rekkasin senkin.

      Nimimerkkieni valintaan ei liity mitään henkilökohtaisia tunteita. Tietenkin niistä on tullut osa minua, olemmehan vaeltaneet tätä yhteistä taivalta jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

      • haahuuu

        Muistan kun näin tuon treffi-ilmoituksen, siinä oli useita kappaleita ja jotain hullunkurisia sepustuksia ,kuva oli kaapin edessä sivukuva. Mikähän tuokin huuhaa?


    • Kerro.meillekkin

      Sisso olit siis jo jostain lukenut näitä nimimerkkien taustoja. Mitä sait selville ?

    • de-meter

      Kun tulin kuuskymppisiin tarjosin montaa nimimerkkiä. etunimestä johdettua ja muitakin arkisempia. Mikään ei kelvannut. Lopulta tarjosin demeteriä ja se kelpasi. Se tuli mieleeni biodynamisten tuotteiden tavaramerkistä, ei niinkään kreikkalaisesta jumalattaresta.
      Turhan korskealtahan se voi vaikuttaa, ellei tiedä tuosta tuotemarkistä, mutta sillä on nyt menty. Pari väännöstäkin siitä on keksitty: "demari", "deme" ja"dementti"... Ei pahoja..))
      Kun tämä sivusto ei oikein toimi vaan vaatii jatkuvasti rekisteröitymään käytän myös tätä de-meteriä...Kirjoitan kyllä mieluiten "sinisenä" koska se antaa mahdollisuuden plussaamiseen ja ilmoittaa myös vastaukset...

    • flegmaatti

      Mielestäni "flegmaatti" kuvaa kierroslukueroa puutteentorjunnan ja eläkevuosien välillä.
      En viitsi käyttää rekattua "laiska lassiani".

      • Hitaastiverkkaisesti

        ienosti kiertämällä esitetty sanan alkuperäisten tarkoitusten hieman negatiivinen merkitys.


      • Oh-hoh

        Hienosti ...


    • havumetsäin.mies

      Lähtökohtana aikoinaan tunnetuksi tullu ralli keihäsmatkoista ja siitä kohta: reilut miehet havumetsien.
      Kyseisillä matkoilla ei ole oltu eikä rallissa kuvattu ilmapiiri muutenkaan kiinnosta. On vain niin puhutteleva kohta kyseisessä musiikkikappaleessa.
      Tosin elämän varrella havumetsätkin ovat tulleet tutuiksi.

    • Mrs.W

      Virallinen sininen nimimerkkini on kaapattu eräästä hauskasta lyhytelokuvasta, jota esitetään tv:ssä vieläkin aika-ajoin. En viitsi sitä käyttää, koska en kuitenkaan jaksaisi seurata mahdollisia vastauksia, saati kommentoida niihin. Enkä kuvaanikaan sinne aio lisätä.

      • kat..leija

        Onko se lyhytelokuva nimeltään "Illallinen yhdelle". Se onkin jo yli 50 vuotta vanha filmi, joka esitetään uutena vuotena aina.


    • Minä olen ollut "Paloma", rauhan kyyhky jo ainakin 15 vuotta. Lennän korkealla, mutta viihdyn myös pesäpuussa. Nukun rannan hiekassa tai korkealla havupuussa. Lennän harhaan, mutta löydän aina suuntani. Sitruunapuun oksalla istun ja terävällä nokallani hakkaan pienen pientä reikää sitruunaan. Viihdyn kotimetsässä ja kujerran illankoitteessa. Cucurrucucu-cuu lauloi kyyhky tunnetussa meksikolaisessa laulussa, kuubalaisessa laulussa kyyhkynen ikkunalla oli rakastetun sielu joka oli tullut merten takaa vierailemaan ja tuomaan terveisiä, valkoinen kyyhky paraguaylaisessa kansanlaulussa (hän joka tanssi yön ja katosi aamunkoitteessa palaamatta koskaan), kyyhkyläinen jonka neljä aseistettua miestä ovat ryöstäneet ja jota ovat lähteneet pelastamaan viisi kiväärimiestä perulaisessa kansanlaulussa ja unohtumaton kyyhky joka lensi harhaan Joan Manuel Serratin laulussa "Se equivocó la Paloma". Se.co. ei ihan tarkoita sekopäätä, kuten joskus on minulle kauniisti sanottu, vaan niiden maiden kansallistunnuksia, joissa oli kotini siihen aikaan kun sen rekisteröin "ulkosuomalaisissa".

    • Ramoona_

      Viehättäviä tarinoita nikeistänne !
      Itselleni Ramonasta tuli merkittävä opetellessani tanssikurssilla hidasta valssia Ramonan tahdissa, Olavi Virran laulamana, ja esitettiin sitä tanssilavoillakin. "Tullos mun kanssani vuoristoon, kuu jo valon loi, kosken laulut soi . Kaukana kätkössä erämaan majamme on pien, sinne sinut vien." Laulu on Mabel Waynen säveltämä, Gilbert Wolfen sanoittama, elokuvasävelmänä aikoinaan suosituksi tullut , intiaanitytön haikeansuloinen rakkaustarina. Leif Wagerillakin on kiva versio laulusta. Pidän paljon myös muihin tahtilajeihin sovitetuista, kuten Blue Diamondsin ja Louis Armstrongin esityksistä.

      Intiaanikulttuuri kiehtoo, joskus avattarenani on ollutkin Pocahontas melomassa kanootissaan. Olen askarrellut intiaanien unisieppareita höyhenistä ja helmistä, pukeutunut inkkariksi useammissakin naamiaisissa.

      Tunsin kerran viehättävän romanitytön nimeltä Ramona. Kerran improvisoitiin näytelmää ja sain keksiä itselleni romaninaisen roolinimen : siitä tuli Ramoona Rummukainen. Olisihan se ollut hienoa joskus päästä mustalaisten kanssa leirinuotiolla tulisesti tanssimaan viulujen soidessa. :)

    • Pertikki tulee pertistä, käyttänyt jossain muuallakin, myös salasanaa käytän monessa samaa niin muistaa tarvittaessa.
      60 plus siellä oli toinen nimimerkki.

    • Kirjasta Suomen ruusut. Kirj. Pirjo Rautio
      Himmelsauge (taivaan silmä) karmiininpunainen ruusu. Minulla on tuo kirja ja ihastuin taivaansilmään sekä Himmelsaugeen joka olisi kaunis myös ihmisen nimenä.
      Minulla on maalla jonkinverran ruusuja, yksi kauneimmista on Augusta Luise.
      Alussa oli ja on vieläkin varalla Viatonsivullinen, sen keksin muistaakseni johonkin tarpeeseen mihin se hyvin kävi ja halusin juttuunnähden olla viatonsivullinen. Edelleen on erittäin hyvä nimimerkki ja usein mainion osuva.😌

    • Pinsini on ollut käytössä noin vuoden eri some-palveluissa. Se on sekoitus nimeäni ja mielikuvituksen tuotetta. Se on lyhyt, selkeä ja sellainen, jota kukaan ei ollut ehtinyt viedä.

      Vaihdan aika ajoin nimimerkkejäni kun kyllästyn edelliseen tai kun tunnen kasvaneeni ulos nimimerkistäni. Pitkäaikasin nimimerkkini eli rinnallani about 10 vuotta. Kirjoitin siihen aikaan novelleja pöytälaatikkoon ja silloinen nimimerkkini oli erään tarinani päähenkilön nimi.

      Sen jälkeen käytössäni oli about 5 vuotta nimimerkki, joka oli myös muunnos erään tarinan päähenkilön nimestä. Tämä on edelleenkin käytössä joissain some-palveluissa.

      Jostain syystä yritän yleensä keksiä nimimerkin jonkin vanhan tarinani päähenkilöstä, jolloin tunnen nimimerkin omakseni ja yleensä nimimerkki on sellainen että se kelpaa melko nopeasti eri some-palveluissa ilman että pitää alkaa muokkaamaan nimimerkkiä tai lisäilemään turhia numeroita rekisteröitymisen onnistumiseksi.

    • Sisso

      Sitä vaan, että kun joku kysyi, että sainko jotain jossain aiemmin selville nimimerkkien taustoista, niin sanonpa nyt vaan, että enpä muista moista.
      Oon ollut reissussa, joten kommentointi jäänyt sivuun.
      Mielenkiintoisia tarinoita nimmareitten takana!

    • Per-kel

      Heh, metsä vastaa niinku sinne huudetaan :)

    • Minä olen ollut Ruuneperina lähes alusta. Kirjoitin paljon ja olin ”kuin Ruuneperi” mielestäni. Muidenkin runoilijoiden nimiä otettiin ihan runsaasti käyttöön. Eikka Leino ihan haukkui minua.

      Hengissä olen säilyny. Ruunemaniksi oli pakko muuttua.

    • kerttuleena

      suoraan omista nimistä yhdistetty nimimerkki

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe