Auttakaa en tiiä mitä hankkia

Jyrsiä

Hei! Olen tässä hankkimassa 2-3 marsua ja en tiedä yhtään mitä niille pitää hankkia muuta kun siis ruka häkit yms. Entä tuleeko 2 pokamarsua toimeen keskenään (jos siis ovat samatapentueesta. Entäs onko 2 kerroksinen häkki hyvävaihto ehto vai onko se ihan huono idea. Ja muuten miyä juttuja voi tehdä itse siis ei mitään maailman haasteliaimpia juttuja vaan jotain mitä ei ois iha hirveen vaikee tehä, mutta saa olla kuitenki vähän haasteesta. Entäs kannattaako marsut ostaa wläin kaupasta vai kasvattajalta? Anteek ku noin paljoo kysymyksii samaan aika. Kiitos kaikille vastaajille jo näin etukäteen.

4

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kgnvk

      Jollet tiedä, mitä kaikkea tarvitset ennen marsuja, niin sitten et ole hankkimassa marsuja vielä. Hyvin yksinkertaista. Ne tarvikkeet, ruoat yms. hankitaan tietenkin ennen marsuja, ja tietotaito siitä mitä kaikkea tarvitset on ihan ensimmäisenä listalla.

      Urokset tulevat toimeen keskenään ihan siinä missä naaraatkin. Kyse on laumaeläimestä, joten myös urosten tappeluille on aina hyvä syy. Useimmiten syy urosten tappeluille ovat naaraat, tilan- tai muiden resurssien puute. Harvinaisempi syy on se, että "kasvattaja" teettää mitä sattuu risteytyksiä miettimättä kasvatukseen käyttämiensä eläinten luonnetta yhtään. Tämä onkin syy siihen, että marsut tulisi hankkia kasvattajalta, joka tietää mitä tekee. Niin saat kaikkein varminten kilttejä lemmikkejä, jotka eivät käyttäydy laumaeläimelle täysin sopimattomasti.

      Mitä tulee tuohon legendaan, että marsujen olisi oltava samasta poikueesta, niin se on nimenomaan juurikin legendaa, joka ei pidä paikkaansa. Varsinkin uroksille on itse asiassa jopa hyödyksi olla eri ikäisiä, sillä samanikäiset tulevat murkkuikään samaan aikaan. Tällöin saattaa tulla pientä kärhämää kun kaksi teinipoikaa pullistelee hormonihuuruissaan. Normaalisti tämäkin toki on vain ohimenevä vaihe, joten normaalisti käyttäytyvät marsut voivat aivan yhtä hyvin olla samastakin poikueesta. Pakko ei kuitenkaan ole.

      2-kerroksisessa häkissä on se hyvä puoli, että tilaa on runsaasti ilman, että se on pois lattiapinta-alasta. Ongelma on kuitenkin se, että tehdashäkeissä rampit ovat järjettömän jyrkkiä marsuille ja kerrosvälit vaarallisen korkeita. Kaikki marsut eivät myöskään koskaan opi kiipeämään ramppeja, mutta toiset viilettävät ne kyllä täysin ongelmitta.

      • komppaan_häntä

        ^ Jep, tämä näin. Tosi hyvin kirjoitettu. Lisäksi vielä että jollet tiedä mitä hankkia muuta kuin ruoka häkki niin tiedätkö marsujen hoidosta tarpeeksi?


      • Parastaikinä

        Juurikin kuten Kgnvk kirjoitti. Aloittaja kysyy niin paljon perustason kysymyksiä marsuista, että toivon mukaan ei ole vielä ainakaan hankkimassa marsuja vaan malttaa ensin kerätä tarpeeksi tietoa, koska eläimissä on aina iso vastuu. Marsut varsinkaan eivät osaa juuri mitenkään kertoa pahasta olostaan tai riittämättömästä hoidosta ja usein niiden hälytysmerkit ovat niin maltillisia, että jopa kokeneempien marsuharrastajien täytyy katsoa kaksi kertaa onko marsu kunnossa.


    • Zedä

      Marsut kannattaa ehdottomasti hankkia kasvattajalta, ja kasvattajalta voi myös kysellä askarruttavia kysymyksiä. Toki ensin haltuun perustason jutut hoito-ohjeista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      972
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      644
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe