Korruptio kukoistaa

tyytymätönveronmaksaja

Luin hiljattain lehdestä (7.8.2018) mielenkiintoisen kolumnin otsikolla "Kaupunki sen maksaa", jossa kerrottiin kaupungin omituisista julkisista investoinneista. Listalla oli myös Niskasen kiinteistön osto, johon liittyvistä epäselvyyksistä olen katukeskusteluissa kuullutkin useampaan kertaan.

Päätin selvitellä itsekin asiaa ja kuvio vaikuttaa todella erikoiselta.

Äänekosken kaupunkihan suunnittelee keskustaan uutta toria tai monitoimiaukiota ja osti sitä varten maa-alueita keskustasta. Ei siinä mitään, näin tehdään normaalistikin kehityshankkeiden yhteydessä. Äänekoskella tosin aivan eri tavoin.

Kesäkuussa 2016 kaupunginhallitus käsitteli asiaa ja tarjoutui ostamaan keskustasta tontit 3-312-2 ja 3-312-3, yhteensä 1,2 miljoonalla eurolla T.A. Niskanen Oy:ltä.
http://aksa.fi/niskanen-muuttaa-kauppakadun-toiselle-puolelle-kaupunginhallitus-kasittelee-maanantaina-tontin-ostamista-niskaselta/

Paria kuukautta myöhemmin, syyskuussa 2016 kaupunginhallitus päättää ostaa viereisen samankokoisen tontin kiinteistöineen (ex-Valintatalo) Sagax Temple Portfolio 3 Oy:ltä 280 000 eurolla.
http://aksa.fi/kaupunginhallitus-paatti-ostaa-valintatalon-tontin/

Hetkinen? Kaksi vierekkäistä ja samankokoista tonttia ostettiin parin kuukauden sisällä toisistansa. Molemmat ostettiin purettavaksi torin alta. Toisen hinta miljoona euroa enemmän kuin toisen. Niin - erikoista. Sattumalta Google löytää molemmista kiinteistökaupoista kaupunginhallituksen pöytäkirjat arkistosta, mutta avattaessa saatava vastaus on "404 Not found" - yllättäen pöytäkirjat ovatkin molemmista kaupoista kadonneet perusteluineen. Lain viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999 mukaan nämä pitäisi olla saatavilla.

Jatketaan siitä huolimatta.

Vain muutamaa päivää myöhemmin, kun kaupunki maksoi Niskasen kiinteistön, niin yrittäjä osti 1,2 miljoonan euron hintaan Koskikeskuksen tien toiselta puolelta. Aivan, sama 1,2 miljoonaa euroa, joka oli myös kaupungin maksama laiton yritystuki yhdelle yrittäjälle.
https://www.ksml.fi/sisis/Niskanen-siirtyy-Koskikeskuksen-tiloihin/754383

Aivan tällä rahalla kiinteistökaupat eivät kuitenkaan olisi edellisten omistajien eli Keskimaan ja Osuuspankin kanssa syntynyt vaan mukaan tuli myös Äänekosken kaupungin omistama tytäryhtiö Äänekosken Teollisuuskiinteistöt Oy, joka osti rakennuksesta 1600 neliötä itselleen.
http://aksa.fi/koskikeskus-syntyy-uudelleen-kauppakeskukseen-jopa-20-yritysta/

Hieman myöhemmin tulee vielä ilmi, että 1,2 miljoonan euron posketon hintalappu ei sisällä purkukustannuksia. Maksetaanpas velkaisen kunnan veroäyristä vielä 220 000 euroa lisää purkamisesta.
http://aksa.fi/niskasen-kiinteisto-puretaan-kesan-aikana-purku-urakan-hintalappu-220-000-euroa/
kaupunginjohtajan päätöksellä tietenkin...
http://web28.aanekoski.fi/uusidyna/kokous/20171429.PDF

Omituisille hintalapuille voi löytää kiinteistökaupoissa aina mitä erikoisempia selityksiä, milloin tuotto-odotuksilla, kiinteisön kunnolla ja ylläpitokustannuksilla. Tässä tapauksessa vierekkäiset talot kuitenkin ostettiin purettavaksi, tosin sillä erotuksella että halvemmasta talosta kaupunki sai kuitenkin tuottoa sillä Kesko oli tuolloin vielä pyörittämässä rakennuksessa K-Marketia ja maksamassa vuokraa. Niskasen talosta ei kalliimman hinnan päälle ollut kuin kuluja.

ÄKS:n (7.4.2016) uutisessa kerrotaan kuinka Niskanen muuttaa Koskikeskukseen: http://aksa.fi/niskanen-muuttaa-kauppakadun-toiselle-puolelle-kaupunginhallitus-kasittelee-maanantaina-tontin-ostamista-niskaselta/
Samassa uutisessa kauppias toteaa, kuinka: "Valmisteilla oleva kaava on mielestämme toimiva ja viihtyisä, kerrassaan hyvä kaikkien kannalta."

Totta tosiaan, onpas mukava ja viihtyisä kaava. Mistähän se onkaan saanut ideansa?

Äänekosken ydiskeskustaa suunnitellaan uudistuvaksi ja sitä varten kiinteistöjä osteltiin poskettomasti. Suunnitelmien taustalla on "Master Plan", jonka eteen on konsulttien kanssa paiskittu töitä niin, että kyllä kelpaa kyläkouluista taas säästää. Ydinkeskustan suunnitelmia on ollut työstämässä projektiryhmä, joka on hahmotellut suuntaviivat uudistumiselle. Raporttiin pääsee (ihme kyllä) tutustumaan täältä: https://www.aanekoski.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/kaavat/uudistuva-aanekosken-ydinkeskusta/Uudistuva_ydinkeskusta_2015_Raportti.pdf

Hienoja sanoja, hienoja kuvia. Aivan aluksi todetaan "Suunnittelutyötä on ohjannut Ääneseudun Kehitys Oy:n kokoama ohjausryhmä, joka koostuu Äänekosken kaupungin, Ääneseudun Kehitys Oy:n sekä keskustan yrittäjien edustajista".

Hienoa! Kaikki tahot, joita tarvitaan on edustettuna. Mutta, hetkinen? Yrittäjien edustajanahan on sama taho, joka sai 1 000 000 euroa ylihintaa kiinteistöstään reilu puoli vuotta loppuraportin valmistuttua. Jäätelö... ei, jäntevä... ei... Jäävi! Sehän se sana olikin, kun asiaan on eturistiriita. Mutta mitäpäs sitä miljoonasta, eihän sillä olisi kuin rakentanut Koivistoon koulun tai tehnyt Liikuntataloon peruskorjauksen.

Mitä täällä oikein tapahtuu?

110

4665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukamitähähh

      Ja nyt sinäkin puskaradio nesteelle jatkamaan listaa.

      • hävettää

        Kalikka...


      • Anonyymi

        Joko oot saanu uusinta tietoa nesteellä


    • Kiitostästä59

      Erinomainen selonteko! Nämä pitäisi tuoda kaikkien kuntalaisten tietoon, mahtaisikohan kumpikaan paikallislehdistä tutkia/julkaista näitä "kauppoja"? Vai ovatko yhtä hiljaa näistä vehkeilystä kuin suolahdessa, missä monopoliäijä vie kuntapäättäjiä 6-0.

      • Noeikiinnosta

        Kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo paskaa


      • rahaeikasvapuussa
        Noeikiinnosta kirjoitti:

        Kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo paskaa

        luulisi kiinnostavan, sillä tuo yrittäjälle lahjoitettu summa vastaa liki 500:n äänekoskelaisen vuodessa maksamia kunnallisveroja kokonaisuudessaan...


      • Pussikalja
        Noeikiinnosta kirjoitti:

        Kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo paskaa

        Mikäs kiinnostaa?


    • PelätäänMainostuloja

      Todella hyvä kirjoitus. Miksi paikallislehdet ei kirjoita ja tutki?

      • äksäkö

        voi kun tutkisikin.....


    • Ihmettelyä

      Mistä tuo miljoonan euron ero johtuu? Kuka osaa vastata?

      • maxmara

        sepä se, kun se ei perustu mihinkään konkreettiseen. Parin kuukauden sisällä toisistaan sama taho osti itselleen purettavaksi kaksi käytännössä samankokoista vierekkäistä tonttia samaan tarkoitukseen ja hintaero miljoona euroa. Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa todettiin vain, että tämä neuvoteltu hinnaksi. Eli käytännössä siis kaupunki antoi yrittäjälle rahat Koskikeskuksen ostoon ilman mitään oikeaa perustetta (1,2 milj.€). Nyt sitä sitten yritetään pimittää. Käypä arvo tontille ja kiinteistölle olisi ollut max n. 300 000 euroa.
        Toivottavasti joku tonkisi asiaa syvemmältä, sillä kyse ei ole mistään nappikaupasta. Samalla rahalla olisi palkannut esimerkiksi lähemmäs 10 opettajaa.


      • Sinneheti

        Nesteellä on aina tilaa yhdelle mekkomaakarille


    • yksimielinen.päätös

      Mitä pitäisi ajatella KH:n päätöksestä (§ 158 18.6. 2018) ostaa kolme asuinhuoneistoa juuri keväällä valmituneesta tornitalosta? Esittelyssä todetaan : " Kun kaupunki on ostanut asuinhuoneistojen hallintaan oikeuttavat osakkeet, se voi tarjota niitä myytäviksi ja myös vuokrattaviksi."

      Mitä pitäisi ajatella siitä, että Ääneseudun Asunnot Oy osti Kirjakummun liikehuoneiston (Kauppakatu 17)?

      • muunmuassa

        Mikähän olisi kolmas vaihtoehto? Myynti-vuokraus-???


      • Velii

        Kaupungin hyväveli-järjestelmä pelasti Kummun konkurssilta👍🏻


    • Onoutoa

      Jännä olis tietää ketkä siihenkin muuttaa ja millä hinnalla?

    • Kauppa

      Onkos Ääneseudun Asunnot Oy:n pöytäkirjat netissä?

      • Kirjakauppias

        Asia katsotaan mitä ilmeisemmin liikesalaisuudeksi. Osakeyhtiölaki mahdollistaa sen, että tietoja ei anneta ulkopuolisille.


      • Menihänsekaupaksiheh

        Näinhän se on.🤐


      • masa822
        Kirjakauppias kirjoitti:

        Asia katsotaan mitä ilmeisemmin liikesalaisuudeksi. Osakeyhtiölaki mahdollistaa sen, että tietoja ei anneta ulkopuolisille.

        Jep, näppärä tapa piilottaa hämärähommia liikesalaisuuksien taa


    • Hjkexxjh

      Aloittajan kannattaisi tarjota tuota juttua IltaSanomille tai IltaLehdelle tutkittavaksi.

      • jack7766

        toivottavasti lehdistö tarttuisi aiheeseen


      • Pelottaaaa

        Paikalliset toimittajat eivät uskalla tai äly ei riitä.


      • surkuhupsu

        Kyllä oli ala-arvoinen nuoleskelujuttu äksässä. Ei paljoa toimittajat uskalla kaivella


      • UskotaanUskotaan
        surkuhupsu kirjoitti:

        Kyllä oli ala-arvoinen nuoleskelujuttu äksässä. Ei paljoa toimittajat uskalla kaivella

        Niin meneekö samat selitykset joiden uskotaan menevän läpi suureen yleisöön myös poliitikkoihin?


    • KysymysKuuluu

      Kuka muuten maksoi Koskenhovin kiinteistön purkamisen? Oliko kiinteistön omistaja, ei kaupunki?

    • NesteenIstujatRy

      Meijjän pittää ottaa Nesteellä aamujen pää-aiheeksi tämä juttu ja setviä siellä ammattitaidolla perin juurin koko purku-operatio ja sen maksajat sekä maksun saajat. meillä riittää intoa siihen hommaan ja kahvia ja rähmä-pullaa kuluu. Sarkahousujen persauskin paikauutu kolmeen kertaan kun hiertäny puhki aamuköörin kokoontuessa.

      • Hallintojohtaja

        Aloittaja on ottanut keskustelun kohteeksi hyvin olennaisen kysymyksen so. käytetäänkö verorahojamme oikein ja säästäväisesti, onko valitsemamme viranhaltijat ja poliittiset päättäjämme korruptuneitä. Esilletuodun valossa näyttää kyllä aika pahalta. Keskustelua on hyvä käydä valveutuneitten kuntalaisten kesken. Näistä Nesteen ja Shellin istujista on ihan oma keskustelunsa; kannattaa jatkaa keskustelu paremminkin siellä. Jos ei ole itse asiaan mitään asiallista sanottavaa, kontribuutiota, olisi järkevää olla kommnetoimatta yhtään mitään.


    • TasapuolisuuttaToivotaan

      Mistä johtuu että virkamiesjohto ja valtuutetut ovat hiljaa? Kuulisimme mielellämme asialliset perustelut lähes miljoonan euron eroon tonttien ostohinnassa. Kuka maksoi/maksaa purkukustannukset eri tonteilla?

      • kukavastaa

        Valtuustolle kysymys?


      • Luottamusmies

        Harjoitettavan kuntapolitiikkan peruslähtökohdat paikkakunnallamme näyttää ulkopuolisen silmin tarkasteltuna seuraavanlaiselta:

        - Virkamies päätää ja luottamusmies luottaa.
        - Kunnanhallituksen on nautittava kaupungin virkamiesjohdon luottamusta.
        - Kunnanvaltuuston päätöksenteko on luonteeltaan muodollista, toissijaista.


      • Hallintojohtaja

        On syytä kiinnittää huomiota siihen, että kaikki tämän keskustelun puheena ollleet päätökset on tehty yksimielisesti virkamiehen esittelystä. Nimimerkki " Luottamusmies" on mielestäni kiteyttänyt kaiken olennaisen Äänekosken kunnallisesta päätöksenteosta.


    • Erkkinheimo

      Nehän ei uskalla sanoa mitään.Ovat kaikki kaupunginjohtajan talutusnuorassa.

    • Kytkykauppa

      Kukaan ei uskalla puhua mitää ku hallitus täynnä sdpläisiä ja vsemmistolaisia, jotka jollain tavalla kytkyssä näihin kiinteistö kauppoihin . Kun lapti sai urakan kerrostalon rakentamisesta, niin pitäisi myös selvittää ketkä kaupungin ukoista jotka lupautu ostamaan kolme osaketta, heidän sukulaisuus suhteensa rakennuttajaan. Haiskahtaa vähän samalta kuin erään moision ja velpekin yhteistyö takavuosina.

      • LukiLehdessä

        Kaupunginjohtaja ainakin on yksi joka antoi lupauksen asuntojen ostamisesta.


      • marxeitykkää

        Huvittavinta tässä on että vasemmistolaiset työntävät rahaa niskasen taskuihin :D eikös se kommunismi toimi muualla maailmassa toistepäin?


      • Anonyymi
        marxeitykkää kirjoitti:

        Huvittavinta tässä on että vasemmistolaiset työntävät rahaa niskasen taskuihin :D eikös se kommunismi toimi muualla maailmassa toistepäin?

        Et ole asiata perillä.Ei kannata vasemmistolaisia tästä asiasta yksin syyttää.Ovat olleet vähemmistönä päättämässä.On fiksua ottaa asioista ensin selvää,enenkuin tuomitsee.


    • HiemanAvoimuutta

      Ketkä lupasivat että kaupunki ostaa kolme huoneistoa? Nimet?

      • valtakirja

        Ja millä valtuuksilla?


      • Lisäänäitä

        Niin missä nimet paperilla? Kyllä on uusia asukkaita vetävä paikkakunta!!!


    • tasanen

      Onko totta että kaupunki maksoi vielä niskaselle muuttoavustusta 80000 ekeä.En ole ennen moista kuullut.Entä mitä lehmänkauppoja käytiin niskasen suolahden kiinteistön kanssa.Voisiko joku seppo esim vastata näihin kommenteihin on ollut ainakin särmä kaveri.

      • moneymoneymoney

        Eikös siellä ole muuten ollut Niskasen Suolahden kiinteistössä kaupungin päiväkoti ja koulun väistöluokkia vuokralla? Liekö edelleen. Ei yllätä yhtään.......


    • autoilijaa

      Onhan siinä sentään suomen kallein parkkipaikka xD

    • parasta-aikaa

      Pomon pojalle työpaikka ilman mitään pätevyyksiä kuka tunnistaa?

      • Pomon.poika

        Tämä kuullostaa nepotismiltä. Ei muuta kuin nimi esiin rohkeasti.


    • Kytkykauppa

      Nooh, laitettiinhan takavuosina myös paperitehtaan lopettamisen takia valtiolta tulleet työllistämirahat hirvaskankaan liikenneympyrään.

      Kannattaa myös muistaa että Äänekoskella on paljon rahaa käytettävissä kun yhteen keskustan liikenne ympyröistä ollaan hommaamassa 30000 tuhannen euron taideteosta. ....

    • Minäkinolisin

      Nyt Tuonosta itkettää kun yhden jyväskylän kaverin puolilmasiks sai uuteen kämppään. Pari muuta jäi ilman!

    • jukelispukelis

      Kaupunginjohtaja kaivaa tällä hetkellä aikamoista kuoppaa itselleen: "Kaupungin maine luotettavana yhteistyökumppanina kärsii, eikä kukaan kohta lähde kanssamme tekemään mitään niin sanotulla vissillä puheella", Tuononen sanoo. Tämä koskee siis kerrostalon asuntokauppoja.

      http://aksa.fi/asunto-osakekauppa-ja-sen-hieronta-herattaa-ristiriitaisia-tunteita/

      Muuten hyvä, mutta jokainen kaupunginhallituksen jäsen kumosi samassa uutisessa tämän väitteen.

      Taisi samalla näppärällä "luontevan yhteistyökumppanin" maineella mennä tämä Niskasenkin kauppa...

      • Täydellinen.opportunisti

        "Muuten hyvä, mutta jokainen kaupunginhallituksen jäsen kumosi samassa uutisessa tämän väitteen."

        Kaikkien valtuustoryhmien edustajat KH: ssa kumosivat Matti Tuonosen sanomiset vihreitä lukuunottamatta.

        "ÄKS ei tavoittanut vihreiden Jaana Tania kommentoimaan asiaa."


    • HeRäTk

      Täällä kirjoittelu on neitien hommaa! Jos haluatte vaikuttaa asioihin, niin kirjoittakaa nimellä sisikseen.
      Taidatte olla pelkureita, nimettömän kirjoittelulla ei ole mitäön painoarvoa!

    • teputus

      miksi kirjoitit itse nimimerkillä-

    • Hallintojohtaja

      Keskustelua näistä korruptioepäilyksistä ei ole "virallisessa" julkisuudessa käyty. Miksi kukaan valtuutetuista (erityisesti KH: n kuuluvat) eivät ole vaivautunut kommentoimaan näitä asioita julkisuudessa? Tämä kysymys on vain retorinen heitto. Heitä sitoo tietenkin salassapitovelvollisuus ja hyväveliverkoston keskinäinen solidaarisuus. Asiat ovat usein niin kuin näyttävät.

    • terve.tuloa

      Maanantaina 10.9. klo. 18.00 alkaen valtuuston syyskauden avajaiset!

      Asia numero 3 : Asunto-osakkeiden osto (As Oy Äänekosken Rantapuisto)

    • metsienmies-

      Kukahan valtuutetuista uskaltaisi viimeinkin ottaa tämän asian tapetille. Nyt olisi tilaisuus kerätä aika kovaa kannatusta seuraaviin vaaleihin torjumalla virkamiesten päätöntä korruptoitunutta hoipertelua

    • Asunnoton

      Marke Tuominen lehdässä puolusti tapaa miten toimittu. Eiköhän ne jotka ovat hallituksessa asian siunanneet jouda kantamaan vastuun.

    • sivusta.seuraaja

      Kaupunginjohtajan ja KH:n junailemasta osakehuoneistojen ostosta naseva kirjoitus ÄKS 10.9. Mielipide-palstalla. Kannataa lukaista, jos vähäkään kunnallinen päätöksenteko Äänekoskella kiinnostaa.

      Herra Mirandos: "Kuntapäättäjä vai kumileimasin?"

      • Halutaan.lukea

        Pistäppä lehtijuttu palstoille, niin saadaan lukea täällä muissakin kunnissa.


      • massemajava123

        tämä kiinnostaisi täälläkin


    • KysympäVaan

      Mites se Satamassa olevan telakkarakennuksen kauppa? Netistä löytyy vain, että valtion rahaa myönnettiin 160 000€ kylpylän rakentamiseen, mutta kaupan pöytäkirjoja ei enää löydy. En ainakaan helposti löydä, kuinka tilausravintolaa/kylpylää pystyy satamassa vuokraamaan. Kaupan ehtona oli muistaakseni, että rakennukseen tulee liiketoimintaa, joka palvelee kaupunkia ja sen matkailua.

    • Seliseli

      ÄKS:ssä juttua. Tontista maksettiin 1,2 milj. euroa kun tontilla oli liiketoimintaa?! Viereisellä tontilla yhteiskunnallisesti tärkeämpää toimintaa: posti, taksi, Matkahuolto (tavaralähetykset ja linja-autot) ja elintarvikeliike. Tori on pelkkä tekosyy, eikä mitään järkeä maksaa isoja summia torin siirtämiseen. Kuinkahan monessa kaavassa torin paikka on nykyisellään? Paljonko koskikeskuksen liiketila sattui maksamaan?

      • Sitä.saa.mitä.tilaa

        Tuononen toteaa, että Niskasen kiinteistöstä tehtiin ns. tuottoarviolaskelma kahdella ulkopuolisella toimijalla. On päivän selvää, että jotenkinhan se kaupungin maksama hinta kiinteistöstä täytyi perustella päättäjillemme. Varsin näppärä keino saada "objektiivisuutta" poliittiseen päätöksentekoon oli tilata hinta-arvio konsulttitoimistoilta. Mikähän mahtoi olla konsultoinnin hinta?


      • kulutusstop
        Sitä.saa.mitä.tilaa kirjoitti:

        Tuononen toteaa, että Niskasen kiinteistöstä tehtiin ns. tuottoarviolaskelma kahdella ulkopuolisella toimijalla. On päivän selvää, että jotenkinhan se kaupungin maksama hinta kiinteistöstä täytyi perustella päättäjillemme. Varsin näppärä keino saada "objektiivisuutta" poliittiseen päätöksentekoon oli tilata hinta-arvio konsulttitoimistoilta. Mikähän mahtoi olla konsultoinnin hinta?

        Kyllä on naurettava peruste tuo tuottoarviolaskelma homeisesta purkuun menneestä talosta. Viereisestä miljoonan vähemmän maksaneesta rakennuksesta kaupunki sentään taitaa edelleen saada vuokraa. Onneksi voi äänestää jaloillaan ja olla ostamatta Niskaselta mitään. Eiköhän tuo miljoonallaan pärjäile.


      • Eiostella

        Joo, eipä oo tarvetta asioida niskasella, sen verran törkeetä on tuo meno ollut. Jyväskylästä löytyy parempia valikoimia ja vieläpä huomattavasti edullisemmin.


      • mrmambo578

        luuliks ne todellakin että tämä vehkeily ei koskaan paljastuisi..... härskiä!


    • ToriKeppihevonen

      Eikö Koskenhovin ja ex-Valintatalon tonteille olisi mahtunut kuolevan kaupungin suurtori, joka on 95 % ajasta tyhjillään. Nuokin miljoonat vanhusten- ja terveydenhuoltoon. Nykyinen torin paikka paras.

    • Jussi12390

      Kuka viittii ostaa niskaselta mitään,kaupunki ja huima syytää rahaa sinne.

    • Viisausasuutäällä

      Ihmeesti loppui täällä irvailu valtuuston päätöksen jälkeen. Noh keksikää jokin muu mistä etukäteen päättäjät moittia.

      • Että.näin

        Asia saatiin onnellisesti maaliin tuon osakekaupan osalta.


    • neuvoja

      Jospa tällaisia asioita päiviteltäisiin somessa, vaikkapa facessa niin ne saisivat kunnolla vauhtia eikä jäisi tänne pölkkypäiden sontatunkiolle.

      • AxelOxenstierna

        Monet "pölkkypäät" ovat huomanneet esilletuotujen tapausten valossa, miten vähäisellä viisaudella meidän yhteisiä asioita hoidetaan tässä kaupungissa.


    • vanha-totuus

      Tuonhan sanoi jo Urho Kekkonenkin.

    • travoltaa

      Kertoo paljon tästä vedätyksestä, kuinka Jyväskylän ydinkeskustassa olevasta suuremmasta purkukiinteistöstä maksetaan saman verran https://yle.fi/uutiset/3-10457660

    • totuuskunniaaaan

      Kohta valtuusto, toivottavasti joku nostaisi tämän esille. Lupaan häntä äänestää ensi vaaleissa.

    • Pitäiskö_tutkia

      Mites liikuntatalon miljoonan euron remontti ?
      Edelleen on pukuhuoneissa asbestilevyt katossa, ja luonnollisesti pölisevät kun osa niistä rikki.
      Pukkareitten vessat haisee niin kuin jossain räkälässä, osa pöntöistä rikki, ja irti lattiasta. Hyvä kuntoisin pukkari laitettu vieraitten käyttöön ettei hävettäis niin paljoa.

      Remontti "valmistui" myöhässä, ja edelleen se on vähän kesken.

      Kiinnostaisikin tietää että kuka kaupungin virkamies söi hyvin saunailloissa, ja kuka sai levin matkan noin huonosti ja kalliilla tehdystä remontista. Luulisi että miljoonalla eurolla saisi enemmän aikaiseksi, ja parempaa jälkeä.

      Haiskahtaa taas vähän hyväveli remontille...

      Jokohan kaupunginjohtaja sai talonsa myytyä ja on muuttanut pois äänekoskelta

    • onsitämuutakin

      Entäs Mustanniemen sataman uittorakennus. Puhutaankos senkin kaupoista yksityiselle bilepaikaksi!
      Mitähän senkin kaupan takana paljastuu, olisi hauska tietää. Ei ole kenelläkään mitään asiaa ko. paikkaan, että oikein kylpylä.

      • niinpäon

        Sai ainakin aika reilusti yritystukia.


    • EVP

      No eipä ihme, kun Niskasella aina hampaita naurattaa. Asiointi loppu meitinkin porukalta.

    • Markkamäenkauhu

      On tämä aikamoista...

    • mobiilimarketti

      Ja näin sitä taas muutama kymppi tonni saatiin koskikeskukseen veroeuroja siirrettyä. Näppärää pyytää näin "ennalta määritetyiltä toimijoilta" tarjoukset. Olisi meitä ollut muitakin, jotka olisivat voineet tarjouksen jättää...
      http://web28.aanekoski.fi/uusidyna/vhp/201998051.PDF

    • Piiripieni

      Olisko sisäpiiritietoa paljolla saa homman itselleen.

    • Hallintojohtaja

      " Hankinta toteutettiin ns. kevennettynä kilpailutuksena, jossa tarjouspyynnöt lähetettiin kolmelle ennalta määritetylle alan toimijalle." Että näin!

    • Paska.juttu

      Ei vaikuta kivalta touhulta. Voiko alimman tarjouksen jättäjä lypsää rahaa jollain konstilla jos tuo summa ei oikeasti lyö leiville. Silloin pitäisi hylätä ja antaa toisille mahdollisuus. En tiedä onko mahdollista....

    • Eroamiljoona

      Olikos purettavaksi hankittujen tonttien kohdalla kevennetty menettely? Heh...

    • Doro_tokmannista

      Kännyköitte hinnoissa on niin paljon ilmaa, että ison ketju liikkeen, eli expertin on helppo viilata hintoja alemmaksi kuin viestilaitehuolto. Näkeehän tuon jo noista jätetyistä tarjouksista.

      No hyvä puoli tässä että kilpailutettiin oman kylän kauppoja, eikä mitää virolaisia liikkeitä.

    • Anonyymi

      Hyväveliverkosto ulottuu jo näköjään Suomi24-palstallekin, kun ei saa julkisia hankintoja kommentoida ilman että kommentti poistetaan. Em. keskusteluun viitaten tämä tuore hankinta taas herättää kysymyksiä: http://web28.aanekoski.fi/uusidyna/vhp/201998370.PDF

      • Anonyymi

        Ja edullisimman tarjouksen tässäkin tapauksessa antoi tuo tuttu ja turvallinen ...... .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja edullisimman tarjouksen tässäkin tapauksessa antoi tuo tuttu ja turvallinen ...... .

        Tämäkin hankinta totetutettiin mitä ilmeisemmin ns. "kevennetynä kilpailutuksena".


    • Anonyymi

      Järkyttävää. Näköjään veroeuroilla pärjää tuo liike, julkiset ostot kohdistuu tuohon liikkeeseen. Olisi luullut Suolahden puolella suositun Kellaa.
      Tavisasukkaana voin hankkia tavarani muualta.

      • Anonyymi

        Kaikki viimeaikaiset tekniikkaan liittyvät hankinnat kaupunki on tehnyt ko. putiikin kautta.. Erikoista on, että on VAIN yksi yritys joka pidetään veroeuroilla pystyssä. Itse en ole (taannoisen tonttikaupan jälkeen) asioinut tuossa liikkeessä ollenkaan.

        Ihme on ettei kaupunginhallitus/valtuusto kyseenalaista lainkaan tällaista suhmurointia.


    • Anonyymi

      Kun kaupunki osti Niskasen kiinteistön 1200000€:lla,niin tuossa kiinteistössä oli rasitteina viisi panttikirjaa yhteisarvoltaa 1253000€.Kaupuki maksoi ne pois.Velkapanttikirjat näkyvät OPn arviointipapereissa.Virkamiehet eivät tuoneet näitä asioita hallitukseen eikä valtuustoon.

      • Anonyymi

        Elämme mielenkiintoisia aikoja.


      • Anonyymi

        Kiitos tästä tiedosta. Ilmeisesti alustava selvitys on käynnissä/käynnistyy.


      • Anonyymi

        Tuo panttikirjoista tuleva lisälasku kaupungille ei voi olla totta; ei menisi läpi tilintarkastuksesta. On ilmeisesti niin, että päättäjämme eivät ole oikein ymmärtäneet lukemiaan papereita.


      • Anonyymi

        Toivotaan että asia selviää.


    • Anonyymi

      Olen sitä meltä,että asia on vietävä valtuustoon ja selvitettävä perin pohjin.Kun kauppa tehtiin tuottoarvopohjalta, olisi pitänyt selvittää mitä kyseinen liike tuotti.Tuottiko esim tappiota?Kaikki arviot perustui kiireellisyyteen,eikä täyttänyt kansainvälisiä standarteja ( IVS )Laki sanoo ,että kaupunki ei saa maksaa ylihimtaa,eikä myöskään alihintaa.Tuon monitoimialueen neliöhinnat ovat 70-100€/neliö.Niskasen kohdalla n,400€/ neliö.Rakennus purettiin kiireesti,koska se oli tosi huonokuntoinen.Tässä kaupassa ei ole asiat oikeim. k

      • Anonyymi

        Niskasen kiinteistöstä tehtiin kaupunginjohtajan mukaan kaksi (sic!) ulkopuolista tuottoarviolaskelmaa. Ovatko päättäjämme (KH erityisesti) nähneet nämä laskelmat? Olisiko niin, että kaupungin maksama hinta kiinteistöstä ei perustunutkaan noihin "tuottoarvioselvityksiin", vaan noihin OP:n panttikirjoihin?
        Mielenkiinnolla odotamme tarkastuslautakunnan ja tilintarkastajien selvitystä asiasta.


    • Anonyymi

      Ne kaksi tonttia on vielä paremmalla paikallakin kuin tuo "montoimialueen" tontti.

    • Anonyymi

      Satamarakennuksesta rempattiin yksityinen biletila, hinnat tarkoituksella tähtitieteelliset jottei kenelläkään varaa vuokrata. Näin tuettiin paikallisen raharikkaan omia etuja. Niskasen kiinteistön kaupasta tai Metsä groupin vaikutusvallasta ei tarvitse edes ääneen puhua. Kaupungin ympäristövalvonnan ainoa tarkoitus taitaa olla valvoa mummoloiden paskankulkua...

      • Anonyymi

        " .... , hinnat tarkoituksella tähtitieteelliset jottei kenelläkään varaa vuokrata."

        Äänekosken kaupunki käyttää Satamarakennusta kokoustiloinaan aina silloin tällöin mm. KH:n ja johtavien virkamiesten yhteinen pikkujoulu 2018 .


      • Anonyymi

        Kaupungillahan on varaa?


    • Anonyymi

      Onko tästä mitään uutta?

      • Anonyymi

        Tämä myös kiinnostaisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä myös kiinnostaisi?

        kuulemma tarkastuslautakunta kiinnostunut aiheesta? kuului huhuja, en tiedä pitääkö paikkansa.


    • Anonyymi

      nythän siellä on kaupungin huiman pelikyltissä ko. liikkeen mainokset. liekö verovaroin sekin sponsoroitu

    • Anonyymi

      Onko tästä kuulunut mitään uutta? Tekisi terää kuulla vähän ehdokkailta, että mitä mieltä on vaalipuheissa tästä kuviosta??

    • Anonyymi

      Eikö kukaan nosta näitä epäselvyyksiä vaaliteemakseen? Äänestän heti sellaista, joka lupaa tonkia nämä laittomuudet!

    • Anonyymi

      eipä taida tulevakaan valtuusto tätä keissiä tutkia, kun persutkin meni kommareiden pönkäksi

      samaa sakkia koko porukka

      • Anonyymi

        Ja edelleen jatksat ulista persuista.

        Mikset ite mene valtuustoon, etkö uskalla puhua asioista kasvotusten ?

        Kunnon pelkuri


      • Anonyymi

        Vali vali vali.

        Sulla on vissiim joku pakkomielle haukkua koko ajan persuja.

        Tässäkin tapauksessa persut ei ollu mukana näissä korruptio kaupoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja edelleen jatksat ulista persuista.

        Mikset ite mene valtuustoon, etkö uskalla puhua asioista kasvotusten ?

        Kunnon pelkuri

        Itse asiassa olen valtuutettu. Puoluekurin takia en saa näistä julkisesti puhua. Onneksi täällä saa niin tehdä, vaikkakin nimimerkin takaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe