Collien vatsaongelmat

nyyti01

Minulla on PK Collie ja olemme viimeiset kaksi vuotta taistelleet vatsaongelmien kanssa, sekä kotona että myös rampattu eläinlääkäreillä, on tehty kokeita, ultrattu, vaihdettu ruokia, lisää kokeita, lisää ruokavalio muutoksia ja nyt ollaan taas viimeksi paastottu 3 vuorokautta, muutama tunti ruokailun jälkeen, ripuli - niin tuttu perheessämme, nyt on väsytty koko perheen voimin ja toivoisinkin, jos jollakulla on ollut samoja ongelmia, niin mikä on teillä auttanut? meidän eläinlääkäri sanoi, että hänelläkin on ideat loppu - kaikki markkinoilla olevat lääkkeet ja ruoat on testattu muuten perusterveellä koiralla, joka on edelleen aliravitun näköinen ja oloinen eli mitä tehdä seuraavaksi ?

8

184

Vastaukset

 • Minulla on collien kanssa sama ongelma, vähän väliä maha kuralla ja lääkäreillä rampattu, kaikenmaailman tutkimuksia tehty ja ruokia kokeiltu vaan mikään ei tunnu auttavan =/

  • Hei, onkohan niin että colliet on nykypäivänä vaan liian jalostettu rotu, en tiedä enää muuta vaihtoehtoa kun aina ripulin, joka on kerran kaksi kuukaudessa, että paastotaan aina 24 h, vaikkakin mielestäni se on aivan järjetöntä, Tosin, emme ole keksineet mitään muutakaan vastausta ongelmaan.


  • Jotenkin siltä on alkanut tuntumaan, tuli törmättyä lenkillä naiseen jolla oli pari collieta ja siinä sitten tuli jutusteltua, kuulemma hänen toisella koirallansa on myös vatsa vähän väliä löysänä.


 • Minulla on SK Collie, jolla on ollut juuri samanlaisia vatsaongelmia. Eläinlääkärillä juostiin ja eri merkkisiä valmisruokia kokeiltiin, ei auttanut. Lopulta lääkäri arveli, että nämä valmisruoat ovat kaikki liian prosessoituja ja aiheuttavat siksi herkkävatsaisille ongelmia. Hän kehoitti kokeilemaan ihan vain kotiruokaa ja Yrjölän puuroa. Näin tein ja vatsaongelmat ovat tiessään! Koira ei ole enää langanlaiha, vaan normaalipainoinen, iho- ja korvaongelmat saatiin kuriin. Koira syö nykyään lähes pelkästään Yrjölän puuroa (1 dl hirssiä, 1 dl tattaria, 1 dl ohrasuurimoita, 1 dl täysjyväriisiä, 3 porkkanaa raastettuna tai 1 pakastapussi sekavihanneksia, 400 g sika-nautajauhelihaa, 1 tl suolaa, 15 dl vettä, kaikki sekoitetaan, laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan ja kypsennetään uunissa 165 asteessa 2 tuntia) ja jonkin verran samaa kuin me kaksijalkaisetkin syömme. Annan muutamana päivänä viikossa ruoan sekaan Aptus Multidog vitamiinijauhetta. Suosittelen kaikille.

 • Sama ongelma collie pojan kans, kaikkea mahdollista kokeiltu.
  Aloin antaan koiralle Cian rouhetta päivittäin ja nappuloina syö Brit Carea.
  Ei ole ollut sen jälkeen vatsa ongelmia

  • Tuo nappula on tietääkseni huonompaa kun esmes acana.Cia tuskin pelastaa vatsaongelmaista.Luonnollinen ruoka,ilman viljoja,säilöntä,väri,haju yms keinotekosia olis paras.


  • Pyytäkää lääkäriltä Tylosin - antibioottikuuri. Yleensä auttaa. Myös Canius -maitohappobakteerijauhe todella hyvä. Jos on herkkävatsainen, voi joutua syömään koko loppuelämänsä Tylosinia pari kuuria per vuosi. Jos taas ruoka ei maistu, koiralla kurisee ja kurnuttaa vatsa ja sen jälkeen ripuloi, voi kokeilla Antepsin - närästyslääkettä. 1/5 tabletti iltaa aamua veteen sekotettuna, joko ruutalla suoraa kitusiin tai nappuloiden sekaan auttaa.


 • Täällä kanssa painittu aikanaan vatsaongelmien kanssa. Sitten eläinlääkäri suositteli kokeilemaan Royal Canin Gastro Intestinalia. Se auttoi, ei enää ole ollut vatsa sekaisin. Ruoka maistuu hyvin, koira voi hyvin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3443