Järvikunnan koulu purkuun!

Ränttylä

Jo on kaikki nähty! Järvikunnan uusi koulu pannaan kiinni ja remonttiin. Huh, huh ei voi olla totta. Eikö edes kyläkoulua saada rakennettua ja toki työtä valvottua, että tulisi kunnollista. Mallusjoen vanha kyläkoulu tartti myyrä, kun oli, niin pahanen. Tässä ollaan. Todella irvokasta vanha kansakoulu ja seurantalo, joka 1970 luvulla talkoilla ja Virolaisen Impun murahtelun mukaan korjattiin porskuttaa, niin kuin ei mitään.

Tarttiskos jonkun kattoo peiliin.

37

2389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkkionparas

      Kyllä kivisen eki olis pelastus näihin ongelmiin. Mies joka ajattelee vain muiden parasta ja on epäitsekäs. Kyllä ansaitsisi vielä uuden 15000 euron eläkepuristuksen. Voisi valvoa kaikki kaupungin työmaat ja naurattaa samalla naisia mukavilla jutuillaan!

    • Kaikkioppiintaas

      Muualla Suomessa on jo viisastuttu homekouluista. Esim. Pudasjärvi, Lumijoki, Iisalmi, Vehmaa, Ylläsjärvi, Tuusula, Ikaalinen, ym. Vanha rakennustapa ja materiaali hirrestä sekä muoviton rakentaminen niin päästään jo pitkälle. Hirsirakennuksen voi kyllä pilata huonolla alapohjalla tai muilla nykyajan energiamääräyksillä. Nuo energiamääräykset juuri ovat syynä kaikkeen homeeseen kaikkialla. Päättäjät puolustelevat asioita "halvimmalla tarjouksella" ? Tarjousten pyytäjä antaa kriteerit josta tarjousta pyydetään. Halvimmalla saadaan kyllä muovittettu homekasa se on varmaa. Päättäjien ja virkamiesten osaamattomuudesta alunperin johtuu tämä skandaali ja lopun viimeisteli osaamaton tilapalvelu.. Henna hömpötyksellä olisikin jo tullut paljon terveitä hirsikouluja rossipohjineen ympäri Orimattilaan mutta siinäkin hankkeessa on samat naamat sormensa pelissä.

      • Hyvätavaton

        Hirsirakennus ei pelasta ongelmalta. On ihmisiä, jotka eivät voi asua tai olla hirsirakennuksissakaan. Puusta haihtuu monenlaisia eteerisiä tuoksuja, jotkut eivät siedä niitäkään. Terveydenhuollon pitäisi nyt kiireesti etsiä syytä, miksi ihmiset ovat allergisia sellaisille hajuille ja tuoksuille, mitä on ulkoilmassa joka puolella. Nykyään, kun joku sairastaa jotain, puretaan tai korjataan rakennusta eikä huomata parantaa oireilevaa ihmistä. Miettikää nyt tatä asiaa !


    • Eioletakuuta

      Elementit E tulee pääsemään eroon korvaus ja takuu velvotteistaan,kun tilapalvelun häslääminen tulee heidän tietoonsa. Asioita tullaan puimaan käräjillä. Ei autoakaan takuu korvaa jollei ole huollettu oikein. Kiitokset vielä kerran osaamattomalle tilapalvelulle. Kahvilla kyllä on näemmä jaksettu istuksia.

      • perjantaikänni

        Hörps...hörps....panettelua....vai tarkoitatko...hörps...hörps...urkkatalon harjakaisia. Hörps....nyt saadaan viimeisen päälle hyvä talo tuossa...hörps...menee ainakin 3 kuukautta ennen kuin rakenteet homeessa....hörps...se on kaupungin mittapuulla hyvin


    • Ohjeita rakentajille!



      Rakennus sijoitettava sellaiselle paikalle joka on luonnostaan kuiva. Ei pidä rakentaa suolle tai savikolle. Sitä sanotaan että " Viisas mies kalliolle rakensi".

      Rakennuksessa oltava harjakatto ja ulottuvat räystäät. ( poikkeuksena suuret teollisuushallit joita on vaikea rakentaa harjakattoisiksi).

      Rakennukseen mielellään rossipohja.

      Salaojitus kuntoon, niin että se myös toimii.

      Suojaa rakennusaikana materiaalit ja rakennus vesi, lumi ja räntäsateilta.

      Noudata betonin kuivumisaikoja. Jos esim. valat 10 cm paksuisen lattian, niin betoni kuivuu 1 cm viikossa, joten kuivumisaika vähintään 10 viikkoa. Vasta sitten voit päällystää lattian.

      Käytä hengitäviä materiaaleja.

      Miettikääs miten täällä aikoinaan rakennettiin hirsirakennuksia. Ne kestivät ja kestivät, eikä ollut terveysongelmaa.

      • Kouluunkaikki

        Muta miten saisi itseään täynnä olevat päättäjät ja viranhaltijat ymmärtämään noin selvä asia? Siinäpä onkin ongelma Hennan lisäksi.


      • Maksa-Paneli
        Kouluunkaikki kirjoitti:

        Muta miten saisi itseään täynnä olevat päättäjät ja viranhaltijat ymmärtämään noin selvä asia? Siinäpä onkin ongelma Hennan lisäksi.

        Pitihän se arvata, että joku vähä-älyinen vetää hennan esille tässäkin asiassa. Täytyy olla paljon eritettä päässä, jotta tällaista keksii.


      • Toimintaohje

        Onneksi ei kaupunki rakennuta Hennaan mitään ku ketuille menee kuitenki. Järvikunnan koulun voi siirtää Hennaan typeryyden monumentiksi. Siäl olis sit kaikki paska samassa paikassa.


    • Ränttylä

      Jälkiviisaus on imelin tieteen laji, mutta jos kumminkin olis kattonnu Mallusjoen vanhan koulunrakennustapaa ja seurantalo korjausoppia, niin oltas tältäkin säästytty. On rakentaminen menny ihan tosi vaikeeksi. Kiialan Wilharti oli aikonaan sanonnu, kun näki heinäkuorman kaatuavan kahden rengin ajossa, että olis eres toisel järkee.

    • KippariK

      Mikään mitä tässä kaupungissa tapahtuu ei enää ihmetytä: henna kusee kintuille kunnolla, kunnantalon väki häipyy minkä kerkiää. Linkkuja Hennaan ajellaan tyhjillään ja vielä maksetaan siitä!

      Rakentaminen menee päin persettä. Sisäilmaongelmia joka paikassa. Urheilutalosta tulee muikea lisämaksu jo nyt rakentamisen viivästyttyä ja entäs kun se on valmis? Pahoin pelkään että ongelmat on vasta alussa. Kunnantalolla annettiin käärmeenlumoaja-Kuparisen kekkuloida mitä ihmeellisempien ideoiden parissa ökypalkalla - laihoin tuloksin. Suu kävi kuin evinruden moottori mut siihen se sitten jäikin. Kun laivassa ei ole osaavaa kapteenia niin käy kuin Olassa. Koskahan se luottamuspuoli herää.

      • Homeviljelijättyössä

        Kaupungin kiinteistöissä on käytäntönä, että lämpöä ja ilmastointia veivataan edestakaisin muka säästöjen nimissä? Siinä ei säästä mitää kuten on havaittu. Eräskin opettaja sanoi, että maanantaina on talvella kylmä koulussa ja perjantaihin mennessä liian kuuma. Tuo jos mikään tiivistää kosteuden rakenteisiin. Antaisivat vaan olla tasaisena lämmöt ja ilmastoinnit päällä. Tilapalvelun johton saatava ammattitaitoa ja vähän älykkyyttäkin.


      • Erkkitakaisin
        Homeviljelijättyössä kirjoitti:

        Kaupungin kiinteistöissä on käytäntönä, että lämpöä ja ilmastointia veivataan edestakaisin muka säästöjen nimissä? Siinä ei säästä mitää kuten on havaittu. Eräskin opettaja sanoi, että maanantaina on talvella kylmä koulussa ja perjantaihin mennessä liian kuuma. Tuo jos mikään tiivistää kosteuden rakenteisiin. Antaisivat vaan olla tasaisena lämmöt ja ilmastoinnit päällä. Tilapalvelun johton saatava ammattitaitoa ja vähän älykkyyttäkin.

        Aivan totta! Palojoentiellä ei tätä ongelmaa ole vaan Erkki korjauksen yhteydessä sai mukavat olot ja ei tartte villasukkia koko ajan pidellä. Kysykää jos vaikka Kivinen voisi sinne tilapalvelun johtoon mennä vaikka onkin jo eläkkeellä. Ahkera mies ja on ammattitaitoa ja älykkyyttä sillä. Kuulin, että on muutenkin mukana näissä kiinteistöasioissa jatkuvasti.


    • Multatuli

      Lässyn lässyn.Pientä korjausta vaatii jokainen talo.

    • valivalivali

      Valivalivali ja vielä kerran vali. Ettekö muuta osaa kuin aina vaan valittaa.

    • eiolehätää

      Piesty on aikanaan todennut että Järvikunnan koulu puretaan ja viedään Hennaan. Siihen ratkesi se ongelmat sitten.

    • Ilmakka

      Karmeeta. Ei sitä voi muuta sanoa. Toi rakentamisen suunnittelu ja sen mukaisien rakennustyön valvonta on päässyt lipsahtamaan käsistä. Mien on tähän tultu? Pitäsiköhän peruuttaa suunnittelussa siihen kohtaan mikä osataan ja toteuttaminen kyetään valvomaan. Tämän asian läpikäynti ja vastuuseen ottaminen ei ole mitään valuttamista. Meillä kun ei kukaan osta mitään kokonaisvastuutq.

      • Hyvätavaton

        Karmeeta on ettei sairaita ihmisiä osata ohjata sairaanhoitoon. Puretaan taas hyvää rakennusta, vaikkei siinä ole mitään vikaa. Ne muutamat jotka siellä oireilevat, oireilevat missä tahansa. Joka koululla on joku kärsimässä huonosta ilmasta, ne ihmiset ovat sairaita. Kun ihminen on sähköallerginen, koitetaan parantaa ihmistä, eikä pureta sähköverkkoa, Kun ihminen on valoallerginen, ihmisen on pysyteltävä pimeässä, aurinkoa ei sammuteta. Siitepölyallergiat, sisäilma-allergiat ja muut hajuallergiat voidaan hoitaa. Kukaan terve ihminen ei kärsi noista. Siitepölyallergiakaan ei tule altistumalla siitepölylle, vaan siitä paranee altistumalla.


    • Isontalonpoika

      Kaikki rakennukset taitaa olla samanlaisia Orimattilassa. Onneksi Kivinen ottanut aktiivisesti kantaa ja tiedottaa asioista niiden oikeilla nimillä, miten sitä kunnon tietoa muuten tulisi ihmisten korviin. Urheilutalon ongelmatkin löytänyt.

    • Asiantuntijaa

      Innolla odotellaan kahvipannujen äärellä välkkysen seuraavaa lehteä. Marenkissa tiedetään jo että siinä on kivisen asiantuntija haastattelu mallusjoen koulun ongelmista. Onneksi asiantuntijuutta löytyy omasta kylästä Koivulan perältä!

    • osa-aikatyöt

      Voiskohan Kivinen tulla osa-aikatöihin niin tulee hommat kuntoon?

      • Koulutieltäterveiset

        Kivinenhän on eläkkeellä, niin voisi tulla vaikka kokopäivä töihin. Tietysti menee osa ajasta noihin nykyisiin asiantuntijatehtäviin, mutta tehokkaana miehenä ehtii kyllä. Mukava oli aikanaan Erkin kanssa jutella, kuuli aina kaikki pinnalla olevat asiat.


    • Kallejokinenterve

      Tärkeintä on saada lapsosille terve talo jossa ei sairastuta.Rahalla ei voi korvata terveyden menetystä.Lapsissa on tulevaisuus ja edellyykset kasvuun on taattava oli kyse sitten Orimattilan kasvusta upean Hennan kaupuninosan kautta tai peruskorjatun koulun avulla Järvikylässä.Kansallinen Kokoomus tekee työtä jokaisen kuntalaisen eteen priorisoimalla taloudelliset resurssit järkevästi.Järkevästi niin että kasvu luo hedelmiä joita voi Hennan puutarhoissa nautiskella tai koulun välipalahetkellä puhtaassa ja uutukaisessa koulussa.

      • kokoomuksenäänestäjä

        Hienoja Kokoomuksen näkemyksiä täältä ikuisuuteen. Järvikunnan koulu tulee purkaa ja siirtää Hennaan. Niin se oli alunperinkin suunniteltu. Koulu saa lapsiperheet muuttamaan Hennaan aivan varmasti.


      • pavosenheska

        Taitaa Kallejokinenterve olla maantieto hakusessa kun puhuu Järvikylän koulusta. Missä se on?
        Järvikunnan koulu on Mallusjoella ja siitä kaupunginjohtaja tiesi jo kuljetusvaiheessa kertoa, että se voidaan purkaa ja pystyttää uudelleen Hennaan. Siihen suuntaan nyt sitten mennään ja Henna saa koulun.
        Tosin kaikki lapset eivät sinne mene, vaan isät ja äidit kuljettavat lapsensa kouluun Mäntsälään?


    • Bääbää

      Tällä viikolla oli Ylellä ohjelma jossa kävivät läpi ongelmia koulujen kanssa. Kaikki ongelmat mitä mainittiin taisi olanextra tuoda esiin Myllylän koulun tapauksessakin. Siitä huolimatta asiasta vastaavat määkivät kaupungilla että ei vika ole meissä. Saatanan lampaat, ottakaa edes joku vastuu temisistänne!

      • Kokoomusfani

        Jos äänestää Kokoomusta niin olisi paremmin asiat.


      • Hyvätavaton

        Eikös ne Järvikunnan koulun lapset viedä Myllylän koululle, paikan vaihdos tekee hyvää. Koulut ja rakentaminen on hyvää tänään ja huomenna, ainoastaan lapset ja nuoret aikuiset ovat niin sairaita, etteivät voi olla ulkona, sisällä,koulussa,kotona,betonitalossa,hirsitalossa,pellolla, nurmella,teltassa, ei siis missään. Raksa Ranen täytyy nyt miettiä asioita ja ohjeita rakentajille, varsinkin tulevien sukupolvien sietokykyä uusille ja varsinkin vanhoille,-70-2010 materiaaleille. 2010 alkoi tämä hysteria, jonka varjolla rakennetaan urheilutaloa, seuraavaksi, uimahallia. Nordean talo purettiin huonon sisäilman vuoksi, ei järjen häivää. Palomiehet eivät tiedä missä majailevat, parakkia nousee, parakkia puretaan. On ihme, miten sairaat miehet voivat olla noin vaativassa tehtävässä. Suomalaiset on häviävä kansa, sairaita ja raihnaisia.


    • kokoomuksenäänestäjä

      Saa nähdä koska alkaa Järvikunnan koulun purku ja siirto Hennaan. Se tapahtuu joka tapauksessa kun Kokkoomus niin on päättänyt. Orimattilassa muut vapisee ja Kokoomus hoitaa hommat.

      • kommariäänestäjä

        Mistä oikein keksit aina noita uusia ihme valheita. Sinun kohdalla pitää paikkansa sanonta. Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus,


      • kokoomuksenäänestäjä
        kommariäänestäjä kirjoitti:

        Mistä oikein keksit aina noita uusia ihme valheita. Sinun kohdalla pitää paikkansa sanonta. Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus,

        Olen entinen kommari. Se tauti meni niin pahaksi että siirryin Kokoomuskeen.


    • hyvältänäyttääHennassa

      Koulu kannattaa purkaa ja pystyttää Hennaan jossa on parempaa maastoa kuin Mallusjoen savipellot. Hennassa on tulevaisuus kun taas Mallusjärven ympäröivät alueet eläköityvät ja ei niillä kulmilla enää riitä koululaisia. Halvemmaksi tulee kuskata ne muutamat lapset Hennaan kouluun.

      • tiedosta-kiitollinen

        Kerro lisää niistä paremmista maastoista. Mitä tarkoitat.


    • Anonyymi

      Mitä tälle koululle nyt kuuluu ? Joko huoltomies käy edes välillä varmistamassa,että salaojat eivät ole tukossa ja palopellit ovat oikeassa asennossa?

      • Anonyymi

        Koulu on purku kunnossa. Taas tuli monta milliä takkiin. Piti siirtää Hennnaan ja se on nyt turha toivo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulu on purku kunnossa. Taas tuli monta milliä takkiin. Piti siirtää Hennnaan ja se on nyt turha toivo.

        Koulun siirto Hennaan oli Osmon unelma. Hän rakensi Orimattilaa isännän ottein. Harmi kun jätti virkansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulun siirto Hennaan oli Osmon unelma. Hän rakensi Orimattilaa isännän ottein. Harmi kun jätti virkansa.

        Orimattilan nousukiito taittui kun O.P. lähti. Hennakin oli silloin hyvässä menossa. Harmi kun se aurinko voimala ei onnistunut Pennalaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe