Emolevy ja prosessori

Mullekone

Mitä mieltä olette,että tulisiko näistä hyvä pelikone ja pöytäkoneeksi työskentelyyn? Asus ROG STRIX X99 ja intel broadwell E i7 6800K 3.4ghz 15mb.En ole koskaan kasannut tietokonetta ja nyt opettelen vasta komponentteja. mietin kannattaisiko valita uusimpia coffee lake prosessoreja sittenkin,mutta tuossa X99 emolevyssä olisi monta 3.0 paikkaa,siksi se pisti silmään.

5

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exBersel

      Ensi vuonna tulee taas uusia malleja ja erityisesti 7 nanometrin tekniikalla tehty seuraavan sukupolven Ryzen voi osoittautua yllättävän hyväksi. Inteliltäkin on tulossa ilmeisesti uutuuksia ja kaikissa tämän hetken prosessoreissa taitaa edelleen olla nuo taannoin havaitut haavoittuvuudet, niin en välttämättä ostaisi tällä hetkellä kovin kallista prosessoria.

      Emolevyissä on sama juttu. Kalliitkaan emolevyt eivät tuo lisää suorituskykyä, vain lisää ominaisuuksia ja lisää hajoavia osia. Asiallisella virransyötöllä varustettu keskitason emolevy kestää kyllä niin pitkään kuin tarvitsee, kunhan virtalähteessä matala ripple. Kalliit levyt voi antaa marginaalisesti korkeampi kellotaajuuksia, mutta suorituskykyhyötyä niin pienistä eroista ei saa.

      Pelikäyttöön ei yleensä kannata ostaa useampaa näytönohjainta, mutta jos välttämättä tarvitsee niin kaksi on järkevä maksimi. Vain aniharva ostaa lopulta toista näytönohjainta ja voi olla että ellei niitä osta heti, ei myöhemmin välttämättä edes löydä toista samanlaista enää myytävänä. Suorituskyvyssä sillä ei testien mukaan ole merkitystä pelikäytössä, onko väylä 16x vai 8x, koska näytönohjaimet on pullonkaula, ei väylä.

      Jos saat nuo osat käytettynä järkevään hintaan, niin ihan hyvä, mutta uusiin osiin en sijoittaisin noin paljon. Ylijäävät rahat voi pitää itsellään tai ostaa paremman näytönohjaimen tai isomman massamuistin. Kuusi ydintä riittää pelaamiseen, joten 8600K olisi erittäin riittävä valinta. Jos taas tarkoitus on striimata paljon, valitsisin ehkä Ryzen 2600X:n tai jopa 2700X:n, koska Ryzen hoitaa striimauksen paremmin: https://www.youtube.com/watch?v=GDggr3kt96Q ja https://www.youtube.com/watch?v=ryzCY2eOdKM

      Intel on ainakin toistaiseksi peleissä yleensä nopeampi, mutta käytännössä molemmilla voi pelata hyvin ja testien erot tulee lähinnä siitä kun erittäin nopeita näytönohjaimia käytetään matalilla resoluutioilla. Tyypillisesti pullonkaula on näytönohjain, eikä prosessori. Jos näytönohjaimeksi miettii jotain 1060 6Gb, niin prosessoriksi riittäisi vaikka Intel 8400 peruskelloilla ja Asusin -C sarjan pitkän tuen business-emolevyllä hyvin ja hitain osa olisi näytönohjain perus FullHD-resoluutiollakin.

    • Nörtti

      Varmasti toimiva peli pelikäyttään ja miksei muuhunkin. 16gb muistia vielä niin mahdollinen videoiden editointikin toimii kuin rasvattu. Turha muuten odotella ensivuodenmalleja, sillä niitähän nyt aina tulee.

      • exBersel

        Oli pitkä aika, ettei tullut mitään oikeasti uutta, vain hieman tuunattuja versioita vanhoista prosessoreista. Ryzenin myötä myös Intel joutui tuomaan jotain uutta markkinoille ja vaikka ytimet oli Intelillä edelleen samoja vanhoja, niin ainakin niitä oli nyt 2-4 sijaan 4-8. Nyt tuli Ryzenilta pieni päivitys alkuperäiseen Ryzeniin ja ensi vuonna tulee tosiaan 7 nanometrin versio. Inteliltä taas tulee 10 nanometrin versio. Lisäksi tulevissa malleissa on voitu huomioida havaitut Spectre ja Meltdown -haavoittuvuudet jo prosessoria suunniteltaessa, mikä voi myös parantaa suorituskykyä.

        Eli pitkästä aikaa tällä hetkellä kehitystä on käynnissä. Pelikoneessa prosessorit eivät ole olleet merkittävä ongelma, vaan edelleen näytönohjaimet. Siksi kannattaa miettiä tarkkaan, mitä koneella tekee (striimaa vai ei) ja onko kalliimmasta prosessorista oikeasti mitään hyötyä omassa käytössä, vai kannattaisiko säästyvä raha käyttää tehokkaampaan näytönohjaimeen tai muuhun vastaavaan.

        Uudemmille arkkitehtuureille ja osille todennäköisesti myös tuki kestää pidempään.

        Mutta ei tuo huono yhdistelmä ole ja hoitaa tehtävänsä. En vaan itse valitsisi noita osia enää, ellei sitten hinta ole sopivan edullinen.


    • Mullekone

      Kiitos hyvistä kirjoituksista päätin olla ottamatta X99 emoa.Tutkailu jatkuu,ei tässä kiire ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe