Haso Haavi ja Hekan ja AH-asunnot Kalasatamassa

Kalasataman_osa-alue

Haso Haavi ja Heka mm. päässyt viimein vauhtiin samassa korttelissa Kalasataman Hyvinvointikeskuksen (tk) ja alueeen pilvenpiirtäjien varjossa, - jossa sijainti tarkasti ottaen sijaitsee.
Korttelin pohjustustyöt kuten maa-ainesten vaihto (pilaantuneen =myrkyllisten maiden kuorinta) on suoritettu ja paalutus samoin nyt alkaneet soran tuonti ja muut pohjustustyöt ja sokkeleiden valut aloitettu AH- ja Hekan kiinteistöjen Tukkutorinkujan kulmassa.
Vieressä seuraava suurempi kortteli on ilm. varattu seuraavalle pilvenpiirtäjälle joita tulee yht. 8 kpl alueelle, jossa ei vielä ole muuta näkyvämpää mitä jo aikaisemmat viemäri-ja kaapelointityöt yms. infra koko alueella ovat tehtynä.

Haso Haavin ja Hekan jne. korttelissa tulee valmista ilmeisemmin viimeistään v. 2021?
###
Julkisivut Capellanpuistotielle ja korttelipihalle
Julkisivut Kalasatamankadulle ja Tukkutorinkujalle

https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/62/62e3f46b65581c6da07580b0ca90e0aec3b90508.pdf

https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/6b/6ba34dec1f449c610326c00bf4ab2a95842a29c1.pdf

Kauppakeskus Redi alkaa olla valmis avattavaksi joka on ilmoitettu avattavaksi syyskuun 18-20.pv. -18.

19

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haavinjako

      Tietääkö joku koska Haaviin alkaa asuntojen jako?

      • JompsinKumpsin

        Ei vielä taputella Haavin hakuja tai sisustamisia, sillä aikaa on runsaasti miettiä eli n. parisen vuotta? Ja kyllä se At-ilmoittelee kun hakuajat lähestyvät.

        Mutta kauppakeskus on siellä luvattoman lähellä, ja terveyskeskus samoin, metrolle yks luikaus ja Sörkan kulmille ja Suvilahteen ym. vain lyhyt matka.
        Mutta varsinainen luonto on etäämpänä, jos Mustikkamaan aluetta ei huomioida joka lähellä.
        Pian pääsee ratikalla Pasilaan ja päinvastoin jossa toinen kauppakeskus Tripla odottaa houkutuksineen, ja juna-asemineen. Samoin piakkoin myös siltaa pitkin Laajasaloon raitiovaunulla.

        Vesialueet toki lähellä, mutta luvattoman huonossa kunnossa virkistymistä yms. ajatellen, jos ei sitten veneilyä harrasta pääsee etäämmälle!
        Vesi nousee tulevina vuosina huomattavasti, se on varmaa mutta alue on varsin matalaa maastollisesti.
        ________________
        Ps. Käy ensin Jätkäsaaren messsuilla:
        http://asuntomessut.fi/tulevat-messut/kaupunkielamaa/?utm_source=sanoma&utm_medium=video&utm_content=sanoma-vertikaalivideo&utm_campaign=kaupunkielamaa_2018
        "Asuntomessut on asumisen kokeilualusta

        Syyskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä kaupunkiasumisen tapahtuma tarkastelee Jätkäsaaren avulla urbaania kaupunkielämää. Tapahtuman seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa teemoina ovat mm. kaupunki palveluna, asumisen uudet konseptit, ikääntymisen arki ja juhla, yhteisöllinen asuminen, kestävä kaupunkikehitys ja ihmiskeskeinen arkkitehtuuri. ".../_

        Huom:
        "Helsingin kaupunki panostaa kaupunkiasumisen monimuotoisuuteen
        Helsingin kaupungin asuntopolitiikan tavoitteina ovat tasapainoinen kaupunkikehitys ja monimuotoiset ja kohtuuhintaiset asumisvaihtoehdot eri elämäntilanteisiin.

        Alueelle rakentuu niin Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja kuin myös yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntojakin."....

        http://asuntomessut.fi/tulevat-messut/kaupunkielamaa/koko-ohjelma/

        Voi että näin!?


    • Hitaasti-Hitakseen
    • Ehkä_piankin_hakuja

      Haso-kohde Haavi on At_n (Att) rakennuskohde jonka rakentaminen etenee varsin normaalisti, vaikka missään esim. rakennuttajan tietolähteissä ei ole julkistettu virallisemmin tämän Kalasataman itäväylän pohjoispuolisen kohteen hankkeesta samassa mittakaavassa kuin vasta suunnittelun vaiheessa olevissa kohteissa!?

      Haso- osuuden, kuten Hekan talon ja kolmannen korttelinaapurin perustustyöt samassa kompleksissa ovat valmistuneet! Talot ovat erillisiä toisistaan samalla tontilla. Pienin näistä Hason kiinteistö vain 47 asunnon talona.

      Sementtivalut ovat tehtynä ja seinäelementtien pystytys ja asennukset lienevät jo seuraava vaihe.
      Kohde etenee siis voisi ajatella aikataulussaan tai sitä jopa edellä, jos tämän pienehkön kohteen valmistuminen on ajoitettu vuoden 2020 keväälle!

      Yleensä jo tässä vaiheessa jopa aikaisemmin on aso-puolen asuntoihin hakumenettely alkanut, nyt ei tästä ole kuulunut mitään!?

      Rakentajana on laadustaan tunnettu Haahtela Oy, joten kaiken todennäköisyyden mukaan kaikki sujuu normaalia paremmin asukkaiden kannalta!
      Niin ettei asukkaiden tarvitse heti taloon muutettuaan aloittaa reklamaatio-rumbaa ja valituskierrettä korjaustarpeisiin joihin ei usein loppua näy, jos verrataan menneiden vuosien kokemuksiin kautta linjan tässä "pyhässä kolminaisuudessa" AT / rakentaja yhtiö / Haso!


      https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/62/62e3f46b65581c6da07580b0ca90e0aec3b90508.pdf _linkissä myös Kalasataman karttapohja kuten tuleviin kohteisiin, ja mm. korkeiden tornitalojen sijoitus_

      https://asumisoikeus.wordpress.com/jonotusnumero/sornainen/haso-haavi-kalasatama/
      ( https://asumisoikeus.wordpress.com/jonotusnumero/ )

    • Kauppakeskus-naapurina

      Nyt olisi jotain uutta tietoa tihkunut Haso -Haavista, että jo aloitettu kohde tulisi viimein hakuun myöskin ja myyntiin kevään 2019 aikana!?

      Maltammeko sen kuukauden verran odottaa ja miettiä - rahoitusta ja sisustamista?

    • tuoli

      Omituiset pohjaratkaisut Haavin yksiköissä. Liian iso tupakeittiö ja pieni olohuone johon mahtuu vain sänky ja sohva ja silloin törmäilee jo huonekaluihin.

      • Kivat.sulle

        Niimpä saattaa olla, mutta on sitten valinnanvaraa muissa aso-kohteissa, joissa aina puolestaan omia kummallisuuksia torjua niitä.

        Mutta pieni on pieni, ja siihen mahdutetaan eteinen, kph-wc tilat, keittiö ja tila pöudälle, huone joka on samalla olohuone, makuukammari, kirjasto-ja tv huone, työhuone jne. Vaihtelun tuo parveke läpi vuoden. Ja "upeat kaupunkinökymät", lyhyt matka moniinn paikkoihin!

        Ja niukempi sisustushan jo on nykyaikaa.


      • EiTodHisskuilunViereen

        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. Väljemmän rakentamisen kohteissa pyritään hissit kuitenkin sijoittamaan esim. keskelle porraskuilua, kuten asotalossa, jossa asun.


    • Varsin.hyvä.kiinnostava

      Mutta jos nyt kysymyksessä kohteen Haavi pienemmät aso-asunnot kuten esim. 36 m2 asunto, eihän sen pohjapiirroksen mukaan ole mitenkään ongelmallinen!
      Tilana se on kohtalainen mutta riippuu asukakasta miten paljon tilaa tarvitsee ja haluaa tai kykenee maksamaan niin 15%:n aso-maksuna kuin sitten käyttö-eli vuokravastiikeena.

      Tämä ainoa piemimpiä asuntoja eli yksiöitä kohteessa kautta kerrosten talossa on ikkunat kaakkoon kuten parvekkeen sijainti.
      Huomattavaa on varsin kookas vaatehuone, joka tämän suuruisessa asunnossa on jopa harvinaisuus tai "ylellisyys" silti ns. normaali naulakko-kaapistot ovat huoneessa.
      Pohjapiirros osoittaa asunnon pinta-alan epäsymmentiuden joka kiinnostava - ei vaativa sisustuksen kannalta.

      Kts.
      Esittely-linkin kuvastoa tekstin jälkeen kuvassa 19/19.

      Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana? Hissihän on käytävän toisessa päässä, ja raput sopivan lähellä myöskin ei vieressä. Ja nyt puhutaan vaan ko. yksiön tilannetta - hissiin ym. nähden.

      Ja huom. rakennuksen kaikissa kerroksissa samaa pohjaa noudattaen (kaikissa) ei hissin seinämät kohtaa minkään asunnon "asuttua pinta-alaa", vaan osin kph:n ja ja keittiön seiniä molempiin suuntiin!

      Asuntoja on peräti 6 kpl per kerros, jos sen kaltainen laukkaaminen ja kulkeminen haittaa - se on eri asia.

      Mutta kaikkineen omasta mielestäni kiinostaviin asuntoihin nähden varsin "hyviä pohjia" , muihin vastaaviin nähden, mitä katsellut eri kohteissa!
      Ainoa esim. yksiöön nähden on ikkunoiden ja parvekkeen sijoittuminen, "kaakkoon" päin, silloin ei kyllä kesäheteiden paahde tavoita ja tule suoraan, se on hyvä mutta jää kyllä muuten varjoon, vaikka suoraan edessä ulos jääkin pieni aukio ja vastapäiset talot etäämpänä kuin varsin. pääkadun puolella!



      Ko. yksiön sijainti on kuin "Herran kukkarossa" seinänaapureiden olotilat toisessa suoraan seinän takana, mutta tuskin meluhaittaa jos "rakit ja elukat" pidetään vain osassa huoneistoa?

      • tuoli

        Haavin 36 m2 asuntojen tupakeittiön pinta-ala on noin 12.5 m2 ja se huone johon tulee sänky ja sohva on saman kokoinen. Jos 120 cm leveä sänky laitetaan samalla tavalla kuten pohjapiirroksessa ( ja siinä piirroksessa se on 120 cm ), niin jää kokonaiset 62 cm kulkuaukoksi tupakeittiöstä olohuoneeseen.


    • narisija-kaanaankadulta

      "Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana? Hissihän on käytävän toisessa päässä, ja raput sopivan lähellä myöskin ei vieressä. "

      Onko joku väittänyt hissin olevan yksiön seinän takana?

      • Oliko-asiaakin

        Narina (ainainen ja jokapaikan) luehan tarkemmin, asioita joita kommentoidaan ja avaa sanainen arkkusi ja narinasi sitten vasta! OK? Jooko!?

        Tässä uusinta:
        " EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. Väljemmän rakentamisen kohteissa pyritään hissit kuitenkin sijoittamaan esim. keskelle porraskuilua, kuten asotalossa, jossa asun. "

        Mutta oliko narinalla asiaakin ja nim. omana aihen mukaan?


      • Simo-kaanaankadulta
        Oliko-asiaakin kirjoitti:

        Narina (ainainen ja jokapaikan) luehan tarkemmin, asioita joita kommentoidaan ja avaa sanainen arkkusi ja narinasi sitten vasta! OK? Jooko!?

        Tässä uusinta:
        " EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. Väljemmän rakentamisen kohteissa pyritään hissit kuitenkin sijoittamaan esim. keskelle porraskuilua, kuten asotalossa, jossa asun. "

        Mutta oliko narinalla asiaakin ja nim. omana aihen mukaan?

        Uusinnassakaan ei ole mitään mainintaa yksiön seinustan takana olevasta hissistä. Siispä Simo pieni missä sä semmosia näet?

        Tässä myös uusinta:
        " SIMO
        17.2.2019 14:40
        Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana?"


      • mummolla-lukilukiluki
        Simo-kaanaankadulta kirjoitti:

        Uusinnassakaan ei ole mitään mainintaa yksiön seinustan takana olevasta hissistä. Siispä Simo pieni missä sä semmosia näet?

        Tässä myös uusinta:
        " SIMO
        17.2.2019 14:40
        Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana?"

        Lue nyt oikein tarkkaan vajaa mummo! Moneen kertaan mitä kirjoittaja kommentoi hissin sijaintiin nähden!

        "EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. ..."


      • kaanaankadul-ihan-simona
        mummolla-lukilukiluki kirjoitti:

        Lue nyt oikein tarkkaan vajaa mummo! Moneen kertaan mitä kirjoittaja kommentoi hissin sijaintiin nähden!

        "EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. ..."

        "EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. ..."

        Ei tuossa sanota mitään yksiöstä vaikka kuinka sitä lukisi ja tavaisi.

        Ainoastaan tässä on mainittu yksiön seinäntakaiset hissit
        " SIMO
        17.2.2019 14:40
        Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana?"

        Ainoa kuka on kirjoittanut yksiöistä on Simo. Jos muista viesteistä löytyy yksiön seinäntakaisia hissejä niin lukijan mielikuvitus laukkaa ihan simona.


      • muualla-kärsimys-jatkuu
        kaanaankadul-ihan-simona kirjoitti:

        "EiTodHisskuilunViereen
        17.2.2019 8:52
        Näköjään muitakin kompromisseja joutuu tekemään, jos mielii Haaviin päästä asumaan: hissit ovat taas sijoitettu kiinni monien asuntojen makuualkoveihin/-huoneisiin. En tod. muuttaisi asumaan asuntoon, joka on kiinni hissikuilussa, oli sijainti missä tahansa. Sitä kolinaa ja ramppausta ei kyllä enää näin keski-ikäisenä jaksa kuunnella. ..."

        Ei tuossa sanota mitään yksiöstä vaikka kuinka sitä lukisi ja tavaisi.

        Ainoastaan tässä on mainittu yksiön seinäntakaiset hissit
        " SIMO
        17.2.2019 14:40
        Mitenkäs siis edellinen kommentoija näkee hissin yksiön seinustan takana?"

        Ainoa kuka on kirjoittanut yksiöistä on Simo. Jos muista viesteistä löytyy yksiön seinäntakaisia hissejä niin lukijan mielikuvitus laukkaa ihan simona.

        Niinkos? Palastan räyhä-asokasmummoko muutti kuitenkin poikineen ja ex ukkoineen pois Puksusta?
        No sivathan siten rauhan edes sen alueen asukit! Voi mahotonta koittakaa kestää kaikesta huolimati!


      • Simo-kaanaankadulta
        muualla-kärsimys-jatkuu kirjoitti:

        Niinkos? Palastan räyhä-asokasmummoko muutti kuitenkin poikineen ja ex ukkoineen pois Puksusta?
        No sivathan siten rauhan edes sen alueen asukit! Voi mahotonta koittakaa kestää kaikesta huolimati!

        Palstan räyhä-asoSimo terrorisoi niin tätä palstaa kuin arabianrantaakin, sorry.


      • kpksdpog

        Hei! Milläs numeroilla tähän Haaviin oikein pääsee?


      • KaikkiMän
        kpksdpog kirjoitti:

        Hei! Milläs numeroilla tähän Haaviin oikein pääsee?

        Vähintään alle 100 000, mielellään alle 50 000


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe