Digikamera äänen taltioinnilla

Kompakti

Siis ei videokuvaa vaan normaalidigikuva, jossa kamera taltioi myös ympäristöäänet kuvan aikana.

12

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvan otto kestää vain sekunnin murto-osan useimmiten joten mihin sitä älähdystä ajattelin käyttää?

      Vaikka minulla on varsin kallis kamera niin sen omat mikit eivät tuo reaalista äänimaailmaa videoon vaan siihen on liitettävä erillinen mikki joka on suuntaherkkä kuvan otto suuntaan.

      Jos haluaa kuvausympäristön ääniä on parasta ensin ottaa still kuva ja sitten videota johon äänet trulevat. Kun sitten katselet still kuviasi niin voit taustalla kuunnella niitä ääniä videolta tai sitten kopioida ääniraidan erikseen soitettavaksi.

      Suoraan en usko monenkaan, edes hinnakkaan kameran toimivan nauhoittajana ilman videon kuvaamista. Voin tietysti olla väärässä mutta äkkiä ei tule mieleen miten muutoin sen tekisi kuin videoimalla.

    • PeilittömänTodistaja

      Tuossa onkin hyvä idea kameranvalmistajille. Eikä ainoastaan ympäristöäänet vaan myöskin tuoksut. Mielestäni olisi hauskaa kuunnella, kun on ottanut kyykkykuvaa, ensinnäkin kun haisee ääneen ja toiseksi se varsinainen tuoksu. Kaikki tämä kun klikkaa kuvan auki katselulaitteessa. Kenties tulevaisuudessa ääntä ja tuoksua voi myös jälkikäsitellä siinä missä valokuvaakin.

      • juujuuu

        Olympuksella on jo varmaan kehitteillä kamera hajun kanssa, just noita kyykkypaskakuvia varten? Ehkä piankin esittelytilaisuuksissa porukka on housut kintuissa kyykkyssä vääntämässä "torttua", ja testaaamassa kameraa? Ominaisuus sopii Olympukselle kuin nenä päähän? Kamerassa on toki itsessään mahdollisuus käsitellä haju joksikin muuksi, esim. vaikka sian paskan hajuiseksi?


      • PeilittömänTodistaja

        Tuosta tuli niin voimakkaita assosiaatioita että nauroin ääneen. Älkäämme nostako kuitenkaan ainoastaan Olympusta tikun nokkaan. Joku voi vaikka suuttua.


    • Canonisti

      Zoomin äänentallennin kameran kaveriksi

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/68198/jxmfq/Zoom-H1n-stereotallennin

      Olen pitkään pähkäillyt tuollaista tai H2n versiota videoiden taustaäänien keräämiseen, mutta on ainakin vielä jäänyt kauppaan. Oleellista tuossa on, että tallentimeen ostaa saman tien kunnolliset tuulisuojat. Muuten ulkokuvauksissa tulee kerättyä pelkkää rahinaa.

      • Kompakti

        H2 ollut käytössä jo vuosia ja varsin oiva laite ympäristön äänien taltiointiin. Olen käyttänyt editoinnissa paljon video- ja still-kuvamiksausta, jolloin ääni on otettu videosta. Vielä tarkennus tuohon äänen taltiointiin. äänistyksen pituuden tulisi olla määriteltävissä ei vain sen murto-osan pituinen tietenkään. Mitä enemmän laitteita, sitä hankalampaa...


      • Kompakti kirjoitti:

        H2 ollut käytössä jo vuosia ja varsin oiva laite ympäristön äänien taltiointiin. Olen käyttänyt editoinnissa paljon video- ja still-kuvamiksausta, jolloin ääni on otettu videosta. Vielä tarkennus tuohon äänen taltiointiin. äänistyksen pituuden tulisi olla määriteltävissä ei vain sen murto-osan pituinen tietenkään. Mitä enemmän laitteita, sitä hankalampaa...

        Ota 4k videota niin siitä saanee 8 Mpix kuvia erotettua (en ole kokeillut) ja äänimaailma tulee samaan hintaan.


    • Kännykällä voi ottaa ääniä talteen.

    • Canonin toisissa kompaktikameroissa on hybridiautomaattimoodi, jossa kamera ottaa kuvan yhteydessä aina pätkän videota ja panee nämä putkeen.

    • Nikon_kamera

      Kamerassa pitäisi olla päällä koko ajan puskuroiva äänitys, josta kunkin kuvan mukaan tallennettaisiin noin 30 sekunnin pätkä -15 sekuntia kuvan kahta puolta. Ei olisi vaikea toteuttaa, mutta mahdolliset (ja varmasti niitä olisi) käsittelyäänet olisivat haitallisia. Samoin mahdollinen tarkennusääni ja sulkimen räpsähdys. Samoiten pitäisi kameraa pidellä jo ennen kuvan ottoa suunnilleen samaan suuntaan sen 15 sekunnin ajan, eikä roikottaa sitä kainalossa.

      Siis mahdollista mutta epäkäytännöllistä, lisäksi äänen laatu olisi mitä olisi.

      Joissan kameroissani on ollut äänikommentointimahdollisuus, jota en koskaan käyttänyt. Siis piti painaa nappia ja höpötellä mikrofoniin. En tiedä olisiko toiminut saamalla kun näpsii kuvia, mutta ei ainakaan kovin ergonomisesti.

      • flsdjkghsd

        Ainut toimiva systeemi on, että kamera kuvaustilassa, tai jotakin nappia painetaan äänittää koko ajan, mutta tallettaa vain 10-20 sekunnin pätkän. Kun kamera laukaistaan kamera tallettaa pätkän kuvan liitteenä samalla nimellä, kuten RAW-jpg kuvatkin.
        Jos äänitystä jatketaan laukaisun jälkeen tulee ääneen ikävä häiriö laukaistaessa, joka pitää leikata pois, mikä taas aiheuttaa "hypyn" ääneen.
        Äänikommentti on kyllä hyvä ominaisuus. Tekstikommentti hidastaa kuvausta liikaa.


    • Nojaatota

      Jossain vanhassa pokkarissa, olikohan Panasonic, olikin sellainen toiminto, että sai tallettaa muutaman sekunnin ääntä kuvan ottamisen yhteydessä. Tarkoitus oli kai ottaa talteen joku kuvaan liittyvä kommentti, jonka sai sitten kuvaa katsoessa kuunneltua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      41
      8004
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4666
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3371
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2196
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1697
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1606
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      359
      1533
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1209
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1128
    Aihe