NUMMEN KIRJASTO

ahkeralukija

Eipä voi enää puhua kirjastosta, kun käy tässä uudessa kirjastoksi nimitetyssä paikassa. Ahdas tila koulun ruokalan kupeessa. Tuolla ei enää viitsi muuta kuin hakea varaamansa kirjat ja palauttaa lukemansa. Lehdet voi lukea ruokalan puolella ja ikkunaton koppero, missä vähäinen määrä lainattavia teoksia. Miten voi uudistus olla näin huonotasoista?

48

1291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10NeliönHuoneEiKirjasto

      Kävin myös ja järkytyin. Hei, kokdem hallinto on taaskin vissiin onnistunut. Nyt pitäisi ehdottomasti kerätä adressi kirjaston palauttamiseksi vanhoihin tiloihin. En voi käsittää, kuka näitä tilailee, täytyy olla idiootteja. Muistaaksenihan tässä oli jotain hämärää eikä tilojen varsinaiset käyttäjät edes päässeet suunnittelemaan omia tilojaan. Minkälainen katastrofi on ns. monitoimitalon muut tilat? Samaa sarjaako eli täysin ahtaat ja toimimattomat. Nyt pitäsi sitten jo vähintään kaupungin herrojen älytä lähtee helvettiin ennen vaalikauden loppua.

    • EiLainkaanKirjasto

      Kävin Nummen "kirjastossa" kuluneella viikolla ja olin kuvitellut etukäteen annetun tiedon perusteella, että siellä olisi suurin piirtein samat palvelut ja puitteet kuin aiemmassa Jukolan kirjastossa. Pettymys oli valtava ja leuka "putosi" alas järkytyksestä.
      Mitä hel.vettiä siellä kaupungin johdossa ja hallinnossa oikein touhutaan, kun luullaan tällaisen surkean koirankoppikirjaston vastaavan käyttäjien vaatimuksia?? Länsipuolen asiakkaita on todellakin kusetettu, kun väitettiin kirjastotoimintojen "siirtyvän" Jukolasta Nummelle. Uusi kirjasto on aivan paska vanhaan verrattuna ja siitä voidaan läyttää korkeintaan nimitystä "lukunurkkaus".
      Todella surkea ja pas.ka esitys HML kaupungin johdolta!!!

    • TurhaLaitos

      Mihin sitä kirjastoa Nummella tarvitaan? Eihän siellä kukaan lue mitään. Osaako kaikki edes lukea?

      • innokaslukija

        Ei pidä luulla muita kaltaisekseen.


    • EnItseKehtaisi

      Kehtaakohan kukaan Sareista edes tulla virallisiin avajaisiin hymyilemään?

      • TyrkkySartsaOnÄllö

        Totta kai Sarit tulevat sinne kehumaan hyvää ja onnistunutta projektia. Samalla Sartsa Rautio ottaa muutaman kymmenen selfie-kuvaa ja hymyilee maireasti kuvissa sen pullukamman Sarin kanssa. Haistakoon homeen ällö tyrkky-Sartsa!!


      • murheellinen
        TyrkkySartsaOnÄllö kirjoitti:

        Totta kai Sarit tulevat sinne kehumaan hyvää ja onnistunutta projektia. Samalla Sartsa Rautio ottaa muutaman kymmenen selfie-kuvaa ja hymyilee maireasti kuvissa sen pullukamman Sarin kanssa. Haistakoon homeen ällö tyrkky-Sartsa!!

        Onko tämä yhteisöllisyyttä? Puolenpäivän jälkeen oppilaat pitäävt ääntä, kuten heidän kuuluukin mummot yrittävät lukea lehtä, Samanlaista varsinaisen koulupäivän jälkeen ja niinäkin päivinä, jolloin ei ole koulua- Kirjasto oli henkireikä monelle eläkeläiselle, tämäkin on osoitus siitä, että vanhat istukoon kotonaan ja tylsistyköön .
        Nummen kirjasto ei ole kirjasto vaan putka, jonne on muutamalle hyllylle aseteltu kirjoja. Nummen "kirjasto" on osoitus kaupungin kulttuuritahdosta


    • tulee_mieleen

      Aikanaan kotipaikkakunnallani oli kyläkirjasto kansakoulun ruokasalin nurkassa. "Vanhat hyvät ajat" ovat täällä jälleen?

    • Tilapihi.rakentamista

      Eipä se ollut entinenkään Jukolan kirjasto tilalla pilattu. Nyt kutistui entisestään.
      Merkillistä, miten alueella on kuitenkin käyttämättömiä tyhjiä yksityisten vuokratiloja.
      Kuten, ostoskeskuksella, entisen Jukolan Venlan tilat ja vanhalla ostarilla se ex-ravintolan tilat. Kohtuuttomat vuokrat kaiketi syy niiden tyhjillään pysymiseen.

      Kirjastopalveluita jos tällä alueella kaipaat. Pitää lähteä kaupungin kirjastoon.
      Se kun on oikea kirjasto. Läntisellä puolella ei oikeaa kirjastoa päättäjien mielestä ilmeisesti enää tarvita. Tilavampi kirjasto maksaisi ihan liikaa.
      Näin on ajatelleet, ne jotka suunnitteli monitoimitaloon kirjaston sijaan, tälläisen naurettavan lukunurkkauksen.

      Onkohan uusi Nummen koulu samanlainen tilansäästöpaikka?
      Kuullut olen, että luokatkin jaettu siellä verhoilla. Eikä sinne taida mahtua pulpettejakaan. Ehkä ei ole ruokalaakaan, jospa siellä syödään omia eväitä.
      Näin saadaan jo isot säästöt kaupungille. Ehkä nykyajan kouluissa, oppilaat istuvat lattioilla tiiviissä ryhmssä, joillain tyynyillä ja koulukirjoina ja vihkoina käytetään läppäreitä.
      Onko liitutaulutkin jo historiaa? Jospa sekin on korvattu jollain tilaa säästävällä systeemillä.

    • Nummen-Tilanne

      Tulevat koululaiset istuvatkin lattialla?

    • tulee_mieleen

      Keskustan itäpuolelta lopetettiin kirjasto joitakin vuosia sitten. Hätilän kirjasto siirtyi Tuomelan koululta sille aikanaan rakennetuista tiloista remonttievakkoon Yhteiskoulun sokkeloihin kunnes lakkautettiin pian kokonaan.

    • MerkonomitPihallaAina

      Tällaisia päätöksiä kirjastojen toiminnan suhteen voivat tehdä ku.sipäät valtuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet, jotka päättävät antaa pääkirjastolle "remonttiin" 10 000 000 euroa ja samalla siunaavat väestöllisesti suurimman kaupunginalueen sivukirjaston muuttamisen postimerkin kokoiseksi naurun aiheeksi.
      Jälleen uusi karmea epäonnistuminen Hämeenlinnan kokdem-merkonomijohdolle (huom. Sartsa ei ole siis tutkinnon suorittanut opettaja, vaikka hän niin on medialle valehdellut).

    • Hyvästi.kirjastoille

      Näin ne sivukirjastot pikkuhiljaa tapetaan. Syytä miettii, miksi?
      Kirjastot ei ole tuottavia.
      Ei haluta kai palkata niihin henkilökuntaa. Säästöä kai sekin?

    • mielikuvitusta.nyt

      AInakin helsingissä ja vantaalla sivukirjastoja käyttää alakoululaiset läksyjen tekoon ja tietysti pelaamiseen koulupäivän jälkeen eli hyvä paikka ns iltapäiväkerhon järjestämiseen. Pääkirjastossa on joku satutuntinurkka, jonka äänieristys on aivan riittämätön, lasten kiljuminen ja autistiparkaisut kuuluu selvästi lukusaliin saakka. Nummen sivukirjastoa olisi voitu kehittää myös vanhusväestölle sopivaksi eli se olisi palvellut kummankin ääripään tarpeita.Mutta ehkä parkkitalo kiihottaa enemmän kuin palveluiden tarjoaminen.

    • surullista

      Nummen koulu on katastrofi kuten muutkin ns. avoimet oppimisympäristöt (mm. Tuomela). Seuratkaa Pisa-tuloksia tulevina vuosina.

    • Pettynyt-hämeenlinna

      Nummen kirjasto on suuri pettymys. Saman tilaan siirtyi Vuorentaan neuvola. Aiemmassa neuvolassa oli ohjeena ottaa kengät pois kun lapset leikkivät lattialla, oli iso odotustila, jossa oli leikkipaikka, pöytiä, oli vaunuparkki. Nyt samasta ovesta mennään kirjastoon, ei ole vaunuparkkia, eikä kukaan kirjaston vieraista noudata sitä että kengät otettaisiin pois jalasta, niin eipä lasta voi laittaa leikkimään likaiselle lattialle. Lapsille ei ole omaa leikkinurkkausta, odotustilassa pari pahaista penkkiä. Olen todella pettynyt tähän kirjasto-neuvolayhdistelmään, kirjastokin parin pikkuhuoneen kokoinen... Pääkirjastokin laitettiin 2 vuodeksi remonttiin. Taas jotku fiksut insinöörit ajatellu asiaa tehokkuuskökulmasta ja käyttäjäystävällisyys unohtunut kokonaan...

      • 12VDC

        Ei insinöörit kirjastoja ja muitakaan rakennuksia suunnittele, ne on poninhäntäpäisiä viherhörhöisiä arkkitehtejä, jotka toteuttavat omia visioitaan. Insinöörit sitten yrittää tehdä lujuuslaskelmia näiden utopististen näkemyksien pohjalta. Sitten jos sähköt, vedet ja ilmastoinnit ei toimi, voidaan syyttää insinöörejä.


    • invamopot

      Minun pitäisi mennä käymään siellä, mutta invalidina joudun käyttämään liikkumiseesni aina autoa. Onko sinne rakennettu kirjastokioskia varten joku parkkihalli jotten kastuisi ikävästi.

      • 12VDC

        Ei, kyllä sinun pitää mennä sinne polkupyörällä uutta pyörätietä pitkin Sibeliuksenkadulla. Päättäjien tahtoa pitää sinun noudattaman. Auton käyttö on kohta rangaistava teko, autot kerätään ainaispysäköintiin nykyisiin ja tuleviin pysäköintitaloihin.


    • Sukkasilleenhiivitään

      No en varmana ota kenkiä pois kun menen kirjastoon. Joku pöllii ne kuitenkin.

    • huomioita

      Nummen autotallin kokoisessa "kirjastossa" paistaa läpi kustannusten minimointi, ei arkkitehdin kynänjälki.

    • Eikukaankai

      Puhuuko joku vielä nummella suomea? Saatika että osais lukea

    • terveydeksi

      Nummen uusi "kirjasto" on täysi pohjanoteeraus. Kuka tuon läven on suunnitellut? Kävin siellä avajaispäivän iltana oma toimikortilla /koodilla. En uskonut silmiäni, miten kaupunki voi edes kuvitella, että tilat vastaavat millään tasolla laadukasta kirjastopalvelua. Sisäilma oli järkyttävä, ilmastoinnista ei ole varmasti kuultukaan tiloja suunniteltaessa, ja lyön vetoa, ettei mene vuottakaan, kun ko. paikka on selvittelyssä sisäilmaongelmien vuoksi. Selvitelköön kaupungin viisaat sitten, onko nyt satuttu vetämään matot märän betonin päälle, vai mistä kummasta mahtaa johtua tällä kertaa. Voi voi, ja kun tilat ovat heidän mielestään niiin käytännölliset ja hienot. Ko iltana asioimaan tuli nuori äiti pienen lapsensa kanssa ja heillä oli hengitysvaikeuksia myös, joten tämä ei ole yhden ihmisen toteamus. Henkilökunnan työpisteet olivat täysin näkösällä ja heidän "iltapalansa", "eväänsä" kaikkien hypisteltävissä. Kovin on luottavaista touhua. Kyseiseen "kirjastoon" pitäisi pistää vastuussa olevat, jos niitä edes tästä kaupungista löytyy, työskentelemään, niin saisivat kosketusta todellisuuteen. Mahtaako koko rakennus olla yhtä susi, lapset ja työntekijät saavat maksaa kalliin hinnan, kun heidän terveys vaarannetaan. Tämä on takuu varmasti Hämeenlinnan pyrkimys; työntekijöille voidaan sanoa, että yksi lupaus voidaan pitää; terveenä et eläkkeelle tämän kaupungin työpaikasta jää. Onhan tämä nähty ja kuultu jo sadat kerrat aiemmin.

      • KeksiParempaasatua

        Menit siis sisään omatoimikortilla eli siis aikana jolloin kirjasto on suljettuna, mutta käytössä omatoimisesti ja silti näit henkilökuntaa eväineen töissä? Söitkö sinä muuten ne eväät?


    • terveydeksi

      Nimimerkille "KeksiParempaasatua", sinulleko jäi epäselväksi että nähtiinkö henkilökuntaa syömässä? Ja olet kiinnostunut, että söinkö/söimmekö me nuo eväät. Lukisitko hieman tarkemmin tuon saduksi nimittämäsi mielipiteen, saat vastauksen kyllä aivan selkeästi kirjoituksesta.

      • Jfknfnt

        Eli henkilökunta jätti eväänsä pöydälle haisemaan lähdettyään vai?

        Mutta siinä olen samaa mieltä että "kirjasto" on oikeasti paska. Ja ei, kukaan ei sitä ole suunnitellut. Siitä vain sattui tulemaan sellainen.

        Ja itse koulusta. Olin pari viikkoa sitten siellä avoimien ovien päivillä. Kierrosta vetänyt opettaja kertoi ala-koulun tiloja esitellessään että esim. 1-luokkalaisten tilat on suunniteltu n. 60 oppilaalle. Oppilaita on n. 90. Sama tilanne 2-luokkalaisten kohdalla. Ylimmässä kerroksessa vieraiden kielten opetustila oli erotettu viereisestä opetustilasta verholla! Näppärää... Kemian luokassa oli todella hienoja ja oikeasti hyviä Iskun moottoroituja, säädettäviä työpöytiä. Ergonomia on siis otettu huomioon. Harmi vaan että lähettyvillä ei ollut yhtäkään pistorasiaa joten pöytien korkeutta ei voi säätää.

        Jotain meni ...tuiks ja kovaa...


      • verorahoillavtuiks

        En tiedä onnistuuko tämän tasoiset täydelliset pohjakosketukset muissa Suomen kaupungeissa mutta Hämeenlinnassa nämä ovat jo ihan arkipäiväisiä. Mitä pahaa Hämeenlinnalaiset ovat tehneet kun nämä fiaskot aina vaan jatkuvat.


    • pirunvihainen

      Nummen paskakirjastosta vastuussa olevat hyypiöt esille, niin tiedämme, keille lähettää "asiakaspalautetta."

      • Ahistaataas

        Ethän sää edes käy siellä kirjastossa...


      • pirunvihainen

        Pääkirjastossa ja Jukolan kirjastossa useita kertoja. Visiitti tässä uusimmassa oli aika lyhyt, sattuneesta syystä. Ei voi kuin ihmetellä kirjaston tilaa. Tämän voin toki kertoa, vaikka en ole velvollinen tekemään tiliä kirjastokäynneistäni.


    • HmlStyle

      Kiitos palaute on huomioitu ja asiasta tehdään kattava tutkimus, saadaan taas kavereille tilattua helppoja ja hyväpalkkaisia töitä, joissa todetaan ettei ole moka vaan huippukirjasto. Kivasti samalla lakaistaan maton alle se tosiasia että nummikeskusta kun tehtiin kikkailtiin asia kaupungin ja rakennuttajan kanssa niin etteivät käyttäjät eli opet ja kirjastotädit ehtineet mukaan suunnitteluun ja tässä on nyt tulos. Sarit leikkii aidosti ja avoimesti yllättynyttä.

      • kenenälynväläys

        Aivan järkytyin, kun kävin palauttamassa kirjoja. Eihän tuota ruokalan kupeessa olevaa tilaa voi edes kirjastoksi kutsua. oppilaiden lukuharrastuksen lisäämiseen soveltuva siipi koulunkäynnin ohessa, mutta yleiseen asukkaiden käyttöön soveltumaton tekele.


    • Jukolasta

      Ovat hallintohenkilöt unohtaneet, että kirjastossa käydään myös tutstumassa kirjoihin, joita ei mainosteta ja jotka eivät ole Finlandia ehdokkaina. Eräs henkilö sanoi ihan sanomalehdessä, että kirjat tilataan kotikoneella ja käydään sitten hakemassa kirjastosta. Entäpä, jos haluaa lukea enemmän ? Silloin pitää pääästä kirjoihin tutustumaan ihan oikessa kirjastossa. Jos jostain kirjastosta on valitettu niin nyt ei enää, voisiko syynä olla se, että tässä kaupungissa ei kuunnella asukkaita. Asenne on: kyllä se valitus loppuu, ei tehdä mitään, päätetään vain asioista ihan oman mielen mukaan

      • SariSarkastinen

        Politiikko ei saa pelätä virheitä, sillä niitä sattuu jatkuvasti.


      • NormaaliOlen

        Nummi on paikka, josta normaalien ihmisten pitäisi pysyä poissa! Juoppoja ja huumehörhöjä siellä riittää ja köyhälistöä🤮🤮🤮


    • FaktaaOn

      Mihin muuhun kirjastoja tarvitaan kuin uusavuttomille köyhille, joilla ei ole varaa ostaa edes älypuhelimia? Googlesta löytyy kaikki tieto, jota ihmiset tiedotarpeisiinsa tarvitsevat!

      • KulttuuriaJaSivistystä

        Ei kirjasto ole mikään hakukone. Yritä vähän sivistää itseäsi, vaikket lukioon päässytkään. Lue vaikka jokin romaani; Niitä saa hyvinvarustetuista kirjastoista.


      • Kulthuuria
        KulttuuriaJaSivistystä kirjoitti:

        Ei kirjasto ole mikään hakukone. Yritä vähän sivistää itseäsi, vaikket lukioon päässytkään. Lue vaikka jokin romaani; Niitä saa hyvinvarustetuista kirjastoista.

        Tai kaupasta tai nettikaupasta tai sähköisenä palveluna ja säästyy bensarahat.
        Tosin kirjallinen kulttuuri on vain yksi murunen kulttuurien kirjossa.


      • Jfknfnt

        Keskuudessamme elää hyvin epäonnistuneita yksilöitä. Surullista...


      • SurullistaOnTosiaan
        KulttuuriaJaSivistystä kirjoitti:

        Ei kirjasto ole mikään hakukone. Yritä vähän sivistää itseäsi, vaikket lukioon päässytkään. Lue vaikka jokin romaani; Niitä saa hyvinvarustetuista kirjastoista.

        Niin varsinkin nuo kaikki lukutaidottomat persut.


    • ABCkirja

      Lukeminen on aika typerää puuhaa. Luulen että ihmiset jotka menevät kirjastoon ottavat minkä tahansa kirjan ja vain lukevat sen viihtyäkseen ovat aika debiilejä. Silti he lukevat ja lukevat ja väittävät sen tekevän heistä jotenkin viisaampia ja kehittyneempiä suomen kielen käyttäjiä. Ei tee. Kyllä verbaalinerous on synnynnäistä. Harjoittelu voi tehdä mestarin, mutta eihän runsas musiikin kuuntelukaan tee kenestäkään säveltäjää.

      • Agricola

        Persujen "verbaalinerous" on aika olematonta. Siitä todistaa tuokin yllä oleva kirjoitus. Eivät kirjojen lukijat kuvittele lukemalla muuttuvansa kirjailijoiksi. Lukeminen rikastaa henkistä elämää, jota persuilta näyttää puuttuvan.


    • PersuNeroilu

      Samaa mieltä että persujen verbaalinerous on aika heikkoa, sillä hehän vain hokevat: Rajat kiinni. Sama kuin hokisivat haava umpeen.

    • EnOtaKenkiäpois

      Kirjastolaitoksen alasajon jälkeen olen ruvennut ostamaan kirjoja, outo piirre minussa, koska niistä jää se jäte eli kirja joka täyttää hyllyt. Mutta nykyään on mainioita alennuusmyyntejä, Vitosella saa sen mikä kiinnostaa. Ideaparkista hain juuri 10 uutuuskirjaa loppuunmyyntihintaan 48 euroa. Ennen hain ne ilmaiseksi kirjastosta kun sellaisia vielä oli.

    • HÖLMÖLINNA

      Näyttää vahvasti siltä että Nummen ns monitoimitalo onkin pahemman luokan floppi. Ideana oli kai, että rakennetaan talo johon mahtuu kaikki julkiset toiminnat. Vaan eipäs ilmeisesti kysytty, millaisia tiloja kukin toimija tarvitsee. Neuvolakirjasto on surkuhupaisa tuotos naurettavia pikkukopperoita, jonka tilaajat pitäsi laittaa vähintään linnaan, niin Vapis ainakin sanois. Huvittavinta on, että tilat ovat niin käyttökelvottomat että sekä kirjaston että neuvolan on etsittävä toisia tiloja missä toimia jotenkin ok. Eikös neuvola olekin jo tehnyt niin.

      • Kfkkf83

        Plussaa tässä kuitenkin on se että rakennus ei edes ole kaupungin vaan YIT:n...


      • näinsemeneetaas

        Ei se YIT:n oo vaa koronkiskontaan keskittyneen rahotuslaitoksen.

        Tosta (hieman ehkä ylihintaisesta) 25 miljoonan euron susirumasta kuutiolaitoksesta maksetaan leasingillä 40 miljoonaa euroa. Joku viisaampi sanois että markkinoilta olisi saanut reilusti halvempaa lainaa, mutta nämä meitin ihanat päättäjät päätti ottaa leasingin. Saahan sen kätevästi vähentää verotuksessa ihan kuluna.

        Ja mitä siihen "elinkaarimalliin" liittyy, ni ei todellakaan YIT korjaa mitään sen koulun vikoja, kyllä artisti, eli veronmaksaja, maksaa sen lystin. Huoltojahan uudessa rakennuksessa tarvii tehdä vähän.

        Noh, oppilaat nyt valittelee että todistuksessa numerot tippuivat kun ei siinä ihanassa suvaitsevaisuuden kehdossa oikein saa opiskeltua, nimittäin luokkahuoneiden välistä puuttuu seinät jotka perinteisessä tarkoituksessa ovat luoneet opiskelurauhaa. Jos nää seinät nyt sitten lopulta sinne saataisiin, joka tietenkin olis suvaitsevaisuutta kannattavalla kanalaumalle imagotappio, niin siitäkin hml maksaisi useamman miljoonan - ei ne mitää halpoja seiniä voi olla kun itse rakennuskin makso hulppeat lähes 10 000€/neliö.

        Noh, varakkaimmat alueella asuvat perheet ovat jo monet alkaneet miettimään onko tuo hullunmylly heidän lapsille nyt kuitenkaan sopiva, sehän muutenkin alkaa muistuttaa pakolaisleiriä. Muuttoliikettä on jo alkanut tapahtumaan ja ilmeisesti muutaman vuoden päästä joudutaan alueelle sijoittamaan lisää toimeentulolla eläviä maahanmuuttajataustaisia lapsiperheitä että koulun oppilasmäärä pysyisi suunnitellulla tasolla. Voipi olla että kohta alkaa nousemaan lisää betonikerrostaloja Nummen seudulle.


      • unelmahöttöHML

        Pakikset kiitollisia johdateltavia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe