Nettikiusaus rikosnimikkeet

Hekalius

Nettikiusaamisen yleisimmät rikosnimikkeeet ovat kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen, mutta jos joku tappaa itsensä nettikiusaamisen takia, voidaanko se laskea kuolemantuottamukseksi?
(kysyn nettikiusaus esseetä varten)

2

258

Vastaukset

 • Tämä ei ole faktaa, vaan mutua.

  Jos sen kiusaamisen ja itsemurhan välille pystytään osoittamaan selkeä syy-yhteys, niin kuolemantuottamus - ja ehkä paremminkin jopa törkeä kuolemantuottamus - saattaisi tulla syytekohtana hyvinkin kysymykseen. Tällainen tilanne saattaisi olla esimerkiksi silloin, jos itsemurhan tehnyt jättäisi jälkeensä viestin, jossa hän kertoisi tappaneensa itsensä, koska henkilö X oli kiusannut häntä sillä ja sillä tavalla ja niin ja niin kauan.

  Pelkkä nettikiusaaminen ilman osoitettavissa olevaa syy-yhteyttä tuskin riittää.

  Heitin ihan hatusta, en jaksanut tehdä faktatarkistuksia puolestasi. ;) Voit käydä itse Finlexistä tarkistamassa, että löytyykö oikeustapauksista mitään esimerkiksi hakusanalla itsemurha.

 • Mikä on media-alustan vastuu nettikiusaamisessa?
  Osa medioista tukee kiusaamista!
  Netissä kiusataan ihan ketä tahansa oli kyseessä lapsi, aikuinen, julkkis tai ihan mikä vain.
  Kiusaamisen mahdollistavat nämä alustat missä näitä keskusteluja tai haukkumisviestikejuja ylläpidetään.
  Kuka määrittelee kiusaamisen?
  Se kenestä puhutaan. Jos henkilö ei halua omalla nimellä olla osa jotakin keskustelua, ei häntä tulisi tälaiseen pakottaa. Tällaisen pakottamisen mahdollistava media tulisi laittaa edesvastuuseen.
  Otavamedia kannattaa asioista päättävien tahojen osalta heidän nettialustallaan tapahtuvaa nettikiusaamista. Sivuston jäsenenä olevat nettitrollit saavat tuoda ikäviin viestiketjuihin yksityisten henkilöiden nimiä anonyymien nimimerkkien turvin. Anonyymeillä nimimerkeillä on oikeus tulla unohdetuksi palstalla ja nimimerkki voidaan vaihtaa toiseksi. Nettitrollien julki tuomilla yksityishenkilöillä sen sijaan ei ole oikeutta poistattaa omaa nimeään. Mielestäni se on suoraa nettikiusaamista, koska heidän omat sääntönsä jo sanovat ettei anonyymien nimimerkkien takana olevia oikeita henkilöitä ja heidän nimiään saa missään nimessä paljastaa. Miten nettitrolleilla voi olla enemmän oikeuksia kuin yksityisellä henkilöllä, joka ei ole osallistunut keskusteluun, eikä halua olla osa keskustelua, mutta on pakotettu siihen, koska joku on hänen nimensä julkaissut kyseisessä viestiketjussa ja Otavamedian johto eikä vastaava päätoimittaja nimeä suostu lukuisista pyynnöistä huolimatta poistamaan.
  Edellä mainitut ovat kiusaajia. Muusta siinä ei ole kyse.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  72
  1072
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  809
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  73
  768
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  463
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  62
  459