Mikä järki?

Sellastapeliä

Miksi lukioihin on näin yhtäkkisesti otettu kokeiluun 75-minuutin mittaiset oppijaksot ja sitten siihen päälle on vielä suuri osa välitunneista muutettu 5 minuutin "siirtymävälitunneiksi".. En näe tällaisessa kokeilussa mitään järkeä enkä ymmärrä miksi tällä tavalla pyritään menettelemään, sillä ei ne puoli tuntia pidemmät tunnit tee yhtään sen viisaammaksi, kuin se että olisi 45 minuuttia, vaan päinvastoin, sillä olen huomannut, että useat oppilaat alkavat käydä jo siinä 50 minuutin paikkeilla levottomaksi ja oppiminen alkaa täten vaikeutua. Eikä tekosyynä tähän käy se, että ei tarvitse päivässä kantaa kovin monia kirjoja mukana kun on vährmmän oppijaksoja, sillä lukiota ollaan kovaa vauhtia sähköistämällä ja muutaman vuoden sisään iskon, että lukioon tavitsee mukaan vain tietokoneen. Vaikuttaa siltä, että Suomen päättäjät pyrkivät vähentämään lukioon pyrkivien määrää.

6

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta

      45 minuutin oppitunnit on lukioon todella lyhyitä eikä asioita ehditä käsitellä tarpeeksi syvällisesti. Opiskelusta tulee tosi rikkonaista jos kahdeksankin tunnin päivä pilkotaan kahdeksaan pikkupätkään. Lukiossa kuitenkin lukkareihin voi vaikuttaa itse ja näin ollen halutessaan voi olla vaikka hyppäri keskellä päivää.

    • kunnonopiskelua

      Missä muka on ollut 45min tunnit lukiossa?
      Täällä Kainuussa kun kävin lukion niin jo 2000-luvun alussa oli käytössä 75 min tunnit eli 4 päivässä ja tiistaina jopa 5 päivässä riippuen omista valinnoista.

      • FMFM

        Voi hyvä ihminen, elämää ja lukioita oli jo ennen 2000-lukua!

        75 minuutin oppitunnit ovat lukiossa aika nuori ilmiö. En muista tarkkaan, milloin niihin siirryttiin, mutta sitä ennen kaikissa päivälukioissa oppitunnin pituus oli 45 minuuttia. Ei siitä monta kymmentä vuotta ole.


    • CaveGirl

      Ei se silti opiskelua vaikeuta. Koittakaa ottaa lukiossa rennosti ja pyrkiä nauttimaan koulussa olosta parhaanne mukaan. Tärkeämpi olisi keksiä mille alalle haluaa lähteä työelämään, ja sitä voi joutua miettimään extensiivisesti ja on otettava selvää eri aloista, palkoista, yms. Tärkeintä on että oma halu ja koulujen tarjonta - nyt tai sitten siellä seuraavalla asteella - osuisivat edes osittain samaan linjaan, jolloin motivaatio ja oma kiinnostus pysyy yllä juuri ja juuri riittävästi. Välivuosissa ei ole mitään pahaa. Teidän elämännehän se on, joten kannattaa rauhassa miettiä mitä haluaisi tehdä. Ei kannata pelätä että jäisi jotenkin toisista jälkeen, vaan parempi miettiä rauhassa mitä haluaisi tehdä. Mitään kiirettä ei todellisuudessa ole, mutta lukioiässä tunne siitä ja ryhmäpaine on kaikista voimakkain. Monikin menee vasta 30:senä korkeakouluihin, ja työllistyy hyviin paikkoihin.

    • mitäätääa

      75 minuuttiset tunnit ovat perseestä! Jos asiaa on paljon niin voihan sitä aina laittaa kaksi 45 min tuntia peräkkäin ja välillä ulos happihyppelylle. Keskittyminen alkaa hajoamaan jo 30 min. päästä ja sitten loput 45 min. vain odotellaan, että koska pääsis välillä tauolle. Ihan ihme keksintöjä on tullut lukioihin. Samoin digitaaliset matskut on yleensä perseestä. Kirja on parempi. Kynä ja ruutupaperi on parempi matikassa kun mikään kone. Opetuksen uudistukset menee ihan päin v*ttua!

    • TotuusAsiaan

      Ne on otettu käyttöö muslimien rukoilutaukojen ajoituksen takia. Niiden pitää pyllistellä viis kertaa päivässä ja normaali aikataulu ei sovi yhteen rukoushetkien kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      101
      2140
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      433
      1635
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1333
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      15
      1163
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      78
      1137
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1075
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      182
      1022
    8. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      283
      1021
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      989
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      847
    Aihe