Ulkomaankielisten sanojen kyselyohjelma hakusessa

kielioppi

Minulla oli joskus dos-aikaan kätevä ohjelma, johon syötettiin vieraskielisiä sanoja ja niille tietenkin suomenkieliset vastineet. Sitten ohjelma laitettiin kyselemään sanoja, ja niitä tahkottiin niin pitkään että kaikki meni oikein. Idea oli siis opetella kerrallaan muutamia kymmeniä sanoja.

Olisko vastaavaa ohjelmaa olemassa nykykoneille?

7

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • wanha_consti

   Et tarvitse asiaan tietokonetta taikka sähköä.

   Ota A4 taikka muu sopiva paperiarkki. Kirjoita opettelemasi sanat kahteen sarakkeeseen. Toiseen sarakkeeseen vieraskieliset, toiseen suomenkieliset. Vieraskielisiä sanoja muistellessasi peitä vieraskielisten sanojen sarake, ja päinvastoin menettele ihmetellessäsi vieraskielisten sanojen suomalaisia vastineita.

   Helppoa ja hauskaa! Lisäksi myös maailma pelastuu kun ydinsähköä ei kulu! Myöskin sormesi, kätesi ja aivosi saavat hyvää harjoitusta käsinkirjoittamisen taidossa!

   • nykyaikaa

    Nerokas digisovellus tuosta on, että Muistiolla kirjoitetaan kaksi saraketta erikielisiä sanoja. Tiedosto tallennetaan, ja tulostetaan esim. mobiilikäyttöä varten.


  • consteja

   google quizlet
   google anki

   • Turbo-Urpo1

    En tiennyt tämän tyyppisten ohjelmien olemassa olosta mitään. Ainakin tuo Anki muistutti paljon LimeSurvey mielipidekysely ohjelmaa ( https://www.limesurvey.org/ ). Samaan kastiin se kuuluu myös tuo Google Forms ( https://www.google.com/forms/about/ ) ja muutama muu, jotka eivät ole enään täysin ilmaisia.

    Yksi hyvin varteen otettava vaihtoehto on tehdä tuollainen ohjelma ihan itse, joka onnistuu ilmaisessa Lazarus ympäristössä. Tuostahan syntyy työpöytäsovellus, mutta ei se ole pois-suljettu että tekee verkkosovelluksen jossa käytetään JavaScript ja SQLite työkaluja apuna.


   • Turbo-Urpo1

    Tein tälläisen verkkosivun jossa SQLite tietokantaa käsitellään JavaScriptin avulla, pohjana toimi sähköpostiosoitteiden keruuseen tarkoitettu lomake. Tälläinen perusta toimii varmaan kaikissa laitteissa, koska mitään verkkoyhteyttä mihinkään suuntaan ei tarvita. Tuohon tarvittaisiin vielä tuo tietokantaan lisättyjen sanojen tai lauseiden taulukointi tyyliteltynä, ja tietysti se pää asia, eli kyselylomake. https://s25.postimg.cc/dh3ydnecv/kokoasanastoa.gif


  • Turbo-Urpo1
  • Turbo-Urpo1

   Tuossa edellisessä tuli "beer" tietueeseen virheellinen tieto, nyt tämä animaatio näyttää kuinka tuollainen virhe korjataan: https://s25.postimg.cc/cgvqi0esf/kokoasanastoa2.gif

   Tämä sanaston täydennys lomake onkin aika yksiselitteinen ja siitä saattaakin olla iloa muissa yhteyksissä, mutta kyselylomakke ei ole, koska siihen voidaan sisällyttää usena käyttäjän tuki, ja monen moisia painotuksia kyseltävien sanojen suhteen. Voi olla ettei motivaatio riitä sen suunnitteluun ja toteuttamiseen, kun ottaa huomioon ettei tämä ole kovinkaan haluttu ohjelma.

   jos kuka tarvitsee voin laittaa GitLabiin jakoon jonkin verran seliteltynä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   3452
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3094
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   120
   1694
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1544
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1424
  6. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   87
   1271
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   57
   1268
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1131
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   89
   1099
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   968
  Aihe