Aihe

Dagsmark koiranruuat?

Savotaihame

Syöttääkö kukaan Dagsmarkin ruokia koiralleen?
Kokemuksia? Millaselle koiralle syötät?
Plussat ja miinukset?
Kiinnostaa suomalainen ruoka, ja erittäin lyhyt aineosa luettelo!
Pienelle ja ylipainoiselle koiralle olis tarkotus kokeilla!

70

5859

  Vastaukset

  • En ole syöttänyt omalle koiralle(cairnterrieri).Ruokaa pärjäsi vertailussa hyvin paras koiran ruoka sijottui 3 edelle kiilasi Agana ja Orijen. Tulossa syksyllä viljaton versio "Lappi", ruuaassa ei käytetä tuoretta lihaa vaan lihajauhoa kertoi toimitusjohtaja Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa. Toitusjohtaja perusteli kuivattujen lihajauhojen käytön sillä että saadaan liha prosentti korkeammaksi kuin tuoreella lihalla. Onhan se hyvä että markkinoillle on tullut kotimainen koiranruoka valmistaja.Kysyin koirani kasvattajalta on kuullut mitään mielipiteitä ruuaasta,sanoi ettei ole mitään käsitystä. Sanoi että kannaattaa seurata vähän aikaan mitä siitä kuuluu ennen kuin ostat. Tämän vuoksi meillävsyödään jatkossakin Golden Eagle Holistic kuivamuonaa Chlkken Formula. Tuo Dagsmark on kullä edullinen 10kg säkki maksaa 37€ ja sen saatavuushan on hyvä kunyydään marketeissa.

   • Acana laadukkaampaa,en viitis jauhosta maksaa joka ei kelpaa koiralle.Monet tuosta jauhomaisuudesta kommentoinu.


  • Sama ohje edelliselle kirjoittajalle. Aakkosissa ei ole tähteä, ei löydy vaikka kuinka etsii. Niinpä keskity sinäkin kielioppiin , kyllä sinä siinä kehityt aivan varmasti. Sen jälkeen yritä uudelleen tuoda ajatuksesi esille.

   • urpo.


   • Oma koirani sai tästä tuotteesta närästystä, olkonpa miten kotimainen tahansa. Hmmm, kieliopit sikseen...


   • Martinan kirjoitti:

    Oma koirani sai tästä tuotteesta närästystä, olkonpa miten kotimainen tahansa. Hmmm, kieliopit sikseen...

    Omalleni, pahasta närästyksestä kärsivälle shiballe olen nyt kokeillut tuota viljatonta Lappi-versiota ja närästys loppunut. Meillä syödään jatkossa tätä.


   • Kuka se lehmän hännän nostaa jos ei lehmä itse!!!


  • Kyllä se vaan niin on täällä Suomi 24ssä että keskusteltiin mistä asiasta tahansa näitä Trollipeikkoja riittää! Täytyyhän se paha olo jollain tavalla purkaa,varmasti on aivan tosi ihanaa kun kyttää kaikki pilkkujen ja pisteiden paikat sekä muut kirjoitus.virheet.

  • Mielestäni pitäisi osata ottaa kanssakirjoittajat sen verran huomioon, että kirjoittaisi oikein kieliopillisesti. Täytyy vain ihmetellä, kuinka aikuiset ihmiset eivät tunne suomen kielioppia, jopa pilkut ja pisteet sekä isot alkukirjaimet virkkeen alussa monilta menevät väärin. Itseäni ainakin häiritsee lukea tällaista tekstiä, josta välillä ei saa mitään selvää ensilukemalla.

   • Älä sitten lue, jos alkaa ahdistaan. Suodittelen sinulle muuta ajanvietettä kuin palstojen kyttäily.


   • Pilkun.........varmasti omat palstansa.Etsi, niin löydät.


   • No just just...sanoo kirjoitustaidoton pena äikänopelle:) relaa mamma tahi pappa,kaikk silti hyvin tai huonosti ,miten kelläkin..pilkut ja pisteet ei sitä muuta


  • Kokemuksia Dagsmarkista kuulisin mielelläni minäkin.

  • Ollaan syötetty siitä asti, kun tuli markkinoilla ja hyvin on maistunut pienelle ja keskikokkoiselle. On helposti saatavilla, kun tuota saa ostettua lähikaupastakin, eikä matoillankaan ole ongelma saada tuttua ruokaa.

   Ei ole huonoa sanottavaa.

  • Suuri huononeminen oli uusi linjasto ja tuotantomenetelmä joka otettiin käyttöön, nappulat pieneni liikaa- ne oli hyviä pureskeltavia ennen. Ja suurin osa niin pehmeitä, että hajoaa jauhoksi pussin pohjalle.
   Harmi kun koiralle maistuu tuo ruoka ja maha pysyy kunnossa! Peräpäästä kyllä tulee järkyttävät määrät tavaraa ulos... ei koira kuitenkaa laihtunut ole!
   Meillä mietinnässä jatkoon vai ei!

  • Ollaan siirtymässä viljattomaan ruokaan. Huomattiin uusi Dagsmark Lappi tuote ja sitä ostettiin. Oli näköjään "tee se itse ruokaa" nappulat jauhona. Sitä kun sekotti veteen tuli hyvää sementtiä. Laitettiin viestiä valmistajan infoon, vastaus sitä luokkaa että laitetaan uutta kun jaksetaan.

   Olisi varmaa syytä kiinnittää huomiota laatuun ja varsinkin ASIAKASPALVELUUN.

   Ostimme siis kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. Onneksi naapurimaassa tehdään laadukasta viljatonta Bozita Roburn.

   • Huonoimmin vertailussa pärjäsi Bozita-merkin Gotlandian lamb roast -ruoka, jonka huono tulos selittyy esimerkiksi sillä, että tuotteessa oli homemyrkkyjä ja vain vähän kivennäis- ja hivenaineita.

    Semmonen tuols kuluttaja lehdessä.. Tosissaan moskaa


  • Juu täälläkin ollaan jo melkein kallistuttu Roburin sensitive ruokaan! Tuntuu että koira jättää aina mahdollisen jauhon kuppiin, hirveän nälkäinen koko sjan ja tuota " jaskaa" tulee, tulee ja tuleeee.... ....

  • RUOTTALAISIA?

  • Meillä kokeiltu Lapinkoiralle tuota Lappi ruokaa nyt kaksi pikkupussia. Ensimmäinen oli ok. kiinteää nappulaa, mutta toisessa pienempää joka hajosi pussinpohjalla jauhoksi. Pakko syöttää kuivana.

   Koira kyllä tykkää. Jätöstä tulee paljon, vaikka ruoan määrä n. 4 dl. vrk. Toki syö hiukan muutakin.
   Enpä tiedä . Ostanko enää.

  • Uuden jauhoisen koostumuksen saaman huonon palautteen mukana katosi myös facebookin arvostelut firman sivuilta. Ongelmia asiakkailla ollut myös valmiiksi auki olevien pussien takia. Ilmeisesti helposti avattaviksi tarkoitettu pussi aukeaa pienestä puristuksesta itsekseen eikä näin säilyvyyteen voi luottaa. Lupaava alku takkuilee nyt pahasti ja ostajat palaavat entisiin luottomerkkeihin.

   • Kävin lukemassa mielipiteitä ennen kuin jostain syystä on poistuneet. Ja kyllä siellä silloin ainakin oli niin paljon positiivisia kokemuksia, vain muutama negatiivinen (muistaakseni liittyen tuohon jauhoisuuteen), että tuskin on poistaneet negatiivisten takia.
    Itse olen myös kuullut paljonkin hyvää, ja kotimaisuus on suuri plussa.
    Plussaa on myös se, että yritys ottaa mielellään palautteita . Yksi tuttuni myös reklamoi koostumuksessa olleessa ongelmasta. Ja erinomaista palvelua hän ainakin sai ja sellaiset hyvitykset, että harvemmin nykypäivänä mistään saa.
    Kaikki ei tietty kaikille sovi, mutta itse ainakin otan kokeiluun (sen mitä nyt meillä saa nappuloita).


   • Säälittävää tuo negatiivisten facebook -kommenttien poistaminen.
    Ruoka ihan ok, ja mielelläni olisin suosinut Suomalaista, mutta tuon asenteen takia palasin vanhaan ruokaan. Lisäksi meidän kauppaan ei edes suostuta tilaamaan ko. ruokia vaikka S-ryhmä onkin.
    Jauhoontuminen oli myös ongelma mihin ei ratkaisua tullut.


  • On syötetty. Nyt alkanut viimepusseilla olemaan ongelmaa. Nappula kutistunut pussi pussilta ja viimeisin häme on puoliksi jauhoa.

   Ihan hyvää nappulaa tuo... Oli.

  • Mitä nuo nappulat sisältää?
   Mitä lihaa,ja mitä sen lisäksi?

   Kiinnostaa,mutta en saa tarpeeksi tietoa.Onko jotain nivelravinteita tuossa merkussä?
   Orjen tai Acanaa syötän.Niissä en ole moitittavaa huomannut,laaturuokaa.
   Suuria säkkejä ostan mieluiten,ei tarvii jatkuvasti ostaa.Kilohintaa kannattaa verrata.

  • Itse mietin kun nuo ruuat sisältää sokerijuurikasta- siis onko sillä mitään kunnon ravintoarvoa?

  • Meillä on toinen 10kg säkki menossa. Ekassa oli hyvää tavaraa mutta toinen jauhoista pilleriä. Maku on kohdillaan. Mutta en osta enää ellei raekoko parane. Kannatan kotimaista. Syötän aina raaka lihaa puolet niin Lappi ruuan sisältö kyllä meille riittää.

  • Vaihdoin jokin aika sitten koirat Dagsmark Lappi ruokaan. Kylmäpuristus on suuren suuri plussa, samoin lyhyt ainesosaluettelo ja kotimaisuus. Kun saavat linjaston kuntoon on kaikki hyvin, toistaiseksi koirat syövät jauhoisen säkin loppuun puurona. Asiasta reklamoidessani sain nopeasti vastauksen jossa kerrottiin asiallisesti syy mistä jauhaantuminen johtuu ja sain korvaavan säkin tilalle. Olen tyytyväinen: helppo saatavuus, kohtuullinen hinta (ruokaa menee noin puolet aiemman ruuan määrästä) kylmäpuristettu, kotimainen, koirille maistuu ja jätöksetkin pysyneet kohtuullisina. Tätä oon oottanut!

   • Hiphei puolustuspuheesta! Vaan reisille meni. Jos ns nappula on pelkkää jauhoa ja Facebook-sivuiltakin poistetaan kyselyt ja kommentit niin uskottavuus on mennyt lafkalta jo.
    Meillä palattiin neljän koiran kanssa entiseen ruokaan näiden seikkojen takia.Saatavuus on huonontunut rajusti se kertonee siitä että häipyy kartalta. Harmi sinällään koska olisi ollut kiva suosia " kotimaista"., vaikka Itämeren ( ei hyvä meriitti?) happitaso on ennätyksellisen huono.
    Mielestäni rehellisyys maan perii ja tuo esim Facebook käytös on surkeaa.


   • Nyt on ollut Lappi kokeilussa. Vaikka koirat pääasiassa kotiruualla on, niin "varalla" nappula. Ja olen tyytyväinen Lappiin. Maistuu hyvin ja pikkukoiratkin pystyy hyvin sitä syömään. Kokeiluun otin myös, koska haluan mieluummin antaa ilman muuta kotimaista, jos vaan pelittää.
    Kuitenkin turvallisempaa ainesosiltaan ym. ja ekologisempaa. Hintakin vielä edullinen.
    Ja kyllä täälläpäin ainakin on saatavuus ihan erinomainen. Ennen jouduin paljon kauempaa roudaamaan mitä annettiin, nyt saa ihan lähikaupoista. Ja vielä monessa lafkassa melkoisia tarjouksia aina välillä.


   • Jestas mitä puolustelua yritykseltä ! Vaikka ruoka olisi hyvä niin en suostu enää sitä siivilöimään. Voisiko joku kertoa kun se on kiinteää ja sopivan kokoista isommallekin koiralle jolloin ehkä harkitsen uudelleen.


   • Susitekele kirjoitti:

    Hiphei puolustuspuheesta! Vaan reisille meni. Jos ns nappula on pelkkää jauhoa ja Facebook-sivuiltakin poistetaan kyselyt ja kommentit niin uskottavuus on mennyt lafkalta jo.
    Meillä palattiin neljän koiran kanssa entiseen ruokaan näiden seikkojen takia.Saatavuus on huonontunut rajusti se kertonee siitä että häipyy kartalta. Harmi sinällään koska olisi ollut kiva suosia " kotimaista"., vaikka Itämeren ( ei hyvä meriitti?) happitaso on ennätyksellisen huono.
    Mielestäni rehellisyys maan perii ja tuo esim Facebook käytös on surkeaa.

    No siitä Itämeren tilanteesta on turha moittia suomalaisia. Kyllä ne on ne naapuri maat mitkä surutta laskee esim. Viemäri vesiä sinne. Tutustu asioihin ennen kuin möläytät mitään mikä ei pidä paikkaansa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No siitä Itämeren tilanteesta on turha moittia suomalaisia. Kyllä ne on ne naapuri maat mitkä surutta laskee esim. Viemäri vesiä sinne. Tutustu asioihin ennen kuin möläytät mitään mikä ei pidä paikkaansa.

    Näetkö jossain jonkun moittivan suomalaisia Itämeren tilanteesta?! Jos näet, niin on aika tarkistaa näkö/pääkopan tilanne!


  • En ole ostanut. Liian kallista laatuun nähden.

  • Ostin Lappi ruokaa. Koirille (kolmella) oli vaikeukaia syödä sitä kuivana. Tarttui hampaisiin kuin purkka. Ruoka maistui hyvin mutta koirat olivat koko ajan nälkäisiä. Ruoka ei palanut suolistossa kuten olisi pitänyt. Paskaa tuli jokaiselta kolminkertainen määrä normaaliin verrattuna. Koirat myös paskoivat öisin sisälle mitä ei ole tapahtunut vuosiin. Koirani ovat 6 - 9 vuotiaita. En enää ikinä osta kyseistä ruokaa koirilleni. Minulla on ollut koiria yli 50 vuotta, enkä ole koskaan syöttänyt niille näin huonoa, huonosti palavaa ruokaa. Pussissa oli myös n 25 % pelkkää jauhautunutta muhjua jota koira vetivät nenään ayödesaään ja aivastelivat. Edes halvin Hau Hau ei ollut näin huonosti sulavaa eikä näin palnon paskaa tuottavaa. Ravinoaineet eivät imeytyneet aiheuttaen jatkuvan nälän tunteen. Paskaa kalliissa paketissa.

   • Onko syy siinä, että energia otetaan kaurasta? Sen sulaminen suuressamäärin heikkoa ja proteiinin lähteenä koiralle toimii huonommin kuin meille ihmisille. Nyhtökaura kyllä nykypäivänä suosittua kaikellatapaq


   • Mielenkiintoisra kirjoitti:

    Onko syy siinä, että energia otetaan kaurasta? Sen sulaminen suuressamäärin heikkoa ja proteiinin lähteenä koiralle toimii huonommin kuin meille ihmisille. Nyhtökaura kyllä nykypäivänä suosittua kaikellatapaq

    Voi se olla. Tosin viime kädessä aina kyse on pikemminkin yksilöllisyydestä. Toisille sopii toinen, toisille toinen. Jo ihan ylipäätään ruuista.
    Jos sillä perusteella sanottaisiin ruokaa paskaksi, jos se ei sovi syystä tai toisesta omalle koiralle, niin taitaisi harvassa olla ruoka, jota ei paskaksi voi kutsua :D Kun on todellakin yksilöllistä.
    Meillä ei ole mitenkään hampaisiin tarttuneet. Kääpiötkin syö noita aikuisten nappuloita tosi helposti.
    Tuohon paskanmäärään en omien kokemuksesta voi sanoa mitään muuta, kun että ei ole mitään vaikuttanut. Mutta kun ei meillä pääasiassa kuivamuonaa annettakkaan.


  • En tajua, miten kukaan voi millään suositella näitä. Kauran sulavuus ei todellakaan ole yksilöllistä, vaan puhtaasti fysiologista. Jos ihminen syö paljon kaurapuuroa, ulosteen määrä lisääntyy huomattavasti ja aivan satavarmasti. Se vain yksinkertaisesti tulee suoraan läpi, myös koirilla, eikä siitä pääse mihinkään. Kauranappulaa popsiessaan koirat linkoavat ulostetta ihan hirveän määrän, ja se myös haisee kuin ydinjäte. Tietysti, jos ei tiedä koiran ulosteen kuuluvan olla pientä, kiinteää ja hyvin miedon hajuista, niin saattaa luulla näiden murkinoiden sopivan koiralle hyvin. Totuus nyt vain kuitenkin on se, että näitä ostaessa maksat kirjaimellisesti ulosteesta. Huonosti sulavaa kauranappulaa saa syöttää hirveän määrän, jotta sulava osuus täyttää koiran ravintotarpeet.

   Toinen järjetön ongelma on edelleen tuo jauhoisuus. Ihan kirjaimellisesti 1/4 säkin sisällöstä on jauhoja! Kaiken lisäksi nuo jauhot ottavat pölistessään henkeen ja muodostavat koiran kuppiin kivikovan sementin. En ihmettele yhtään, että toisilla sementti muodostuu suussa ja jää purukalustoon kiinni. En todellakaan suostu tukehduttamaan koiraani ruokaan, jota saa irrottaa kupistakin taltalla.

  • Ei oo todellista. Minulta löytyy kaapista Savoa ja Lappia molempia. Täytyypä tutkia asiaa. Tehkää nyt muutkin niin jos mahdollista.Tämähän olisi aivan sairasta jos pitää paikkaansa. Johonkin pitäisi ilmottaa!?

  • Sisältö ei vastaa tuotetta? Jos noin on, niin miksi et ilmoita Eviraan? Jos itse tietäisin jostain tuotteesta noin, niin ilman muuta tekisin ilmoituksen...
   Huijaus on vakava asia, jos sellaista oikeasti on.

   "Kauran sulavuus ei todellakaan ole yksilöllistä, vaan puhtaasti fysiologista. Jos ihminen syö paljon kaurapuuroa, ulosteen määrä lisääntyy huomattavasti ja aivan satavarmasti. Se vain yksinkertaisesti tulee suoraan läpi"
   Kyllä se sulavuus viimekädessä on yksilöllistä, kuten yleisesti sopivuus. Ihan kuin ihmisilläkin. Jollain on ongelmia jonkin ainesosien kanssa sulavuudessa.
   Ylipäätään jos kaurasta puhutaan, niin ellei uusissa tutkimuksissa ole tyrmätty, niin muistaakseni viljakasveista kauran sulavuus olisi parhaimmasta päästä pikemminkin.
   Ja onhan kauraa käytetty muissakin jossain koirien safkoissa.
   Tuosta hirveästä jätemäärästä suurinpiirtein "faktana"... Omat koirani on kotiruokakoiria. Joskus mökillä ollessaan ne on saanut päivittäin, jokunen päiväkin kaurapuuroa (samalla kun on ihmisille tehty aamupuuro). Ja ei, ei ole ulosteen määrä sinä aikana mitenkään muuttunut. Nytkin saa jokusen kertaa viikossa, eikä se missään näy.

   Jauhoisuutta on meilläkin ollut. Tosin meillä se ei ole ongelma ollut. Puuron joukkoon laitettu ja siellä hyvin maistunut.
   Mutta palautetta toki kannattaa antaa, jos sitä on selkeästi. Yksi tuttunikin teki niin ja reklaamaatio sujui erinomaisesti.

  • Tuosta puuttuu kaikkia niveliä voitelevat aineet, joten tervetuloa nivelrikko jos pitkään syöttää. Harkitsin noita, mutta em. syystä valitsin Clinivetin.

   • Eli siis nivelrikko johtuu siitä, että ei ole syöty nivelaineita?

    Nyt on käänteentekevä tieto keksitty :D Ihan Nobelin arvoinen, kun on keksitty miten nivelrikkoa ei tule.


   • molossi kirjoitti:

    Eli siis nivelrikko johtuu siitä, että ei ole syöty nivelaineita?

    Nyt on käänteentekevä tieto keksitty :D Ihan Nobelin arvoinen, kun on keksitty miten nivelrikkoa ei tule.

    Joo :D, niinhän se menee. Jos syöttää nivelaineita niin ei tule nivelrikkoa.
    Kunpa joku kertoisi sen myös mun koiralleni.
    Terv: Nivelrikkoisen, nivelaineita sisältävien ruokia syövän koiran omistaja


   • "Joo :D, niinhän se menee"

    Juu, ja onneksi taas kukaan ei kertonut tuota edesmenneille koirilleni :D Kun yksikään ei ole saanut edes mitään lisäravinteina, vaan koriruualla menty, eikä ole kuitenkaan kukaan saanut nivelrikko diagnoosia tai oireillut...


   • molossi kirjoitti:

    "Joo :D, niinhän se menee"

    Juu, ja onneksi taas kukaan ei kertonut tuota edesmenneille koirilleni :D Kun yksikään ei ole saanut edes mitään lisäravinteina, vaan koriruualla menty, eikä ole kuitenkaan kukaan saanut nivelrikko diagnoosia tai oireillut...

    Aika heikkoo dissiä.. Sama asia kun ihminen käyttää vitamiineja, nivelaineet tukee koiran niveliä, ei voi olla noin yksinkertainen ihminen.

    Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika heikkoo dissiä.. Sama asia kun ihminen käyttää vitamiineja, nivelaineet tukee koiran niveliä, ei voi olla noin yksinkertainen ihminen.

    Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä.

    "Aika heikkoo dissiä.."
    Mitä ihmeen dissiä? Mitä tuossa oli dissattu?

    Nivelaineet tukee niveliä, so? Yhä edelleen se ei tarkoita, että sillä estettäisiin välttämättä nivel/luustoviat. Tai ilman niiden syömistä syntyisi niitä.

    "Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä. "
    Jokainen syöttää mitä syöttää. Se sitten on mielipide asia, onko täysravinto sellaista, että siinä ON myös nivelaineet. Yhtä hyvin näinollen joku voi sanoa, ettei syötä koiralleen kun jotain sellaista missä on jotain turkkiaineita ym.ym. ,kun kaikenlaisia kohdistettuja muonia nykyään myydään.

    Ja jos minulla olisi tarvetta nivelaineita koirille käyttää, niin antaisin ne ilman muuta lisäravinteina. Huomattavasti luottaisin niiden tehoon,ylipäätään , kun jossain teollisissa oleviin...


  • Lappi kokeilussa. Näyttää maistuvan ja vatsat ok. Mielellään suosisin suomalaista. Koirat saavat lisäksi raakaa.

  • Kokeiltiin myös ja enää en hanki, vaikka ilmaiseksi saisin. En käsitä, mitä iloa suomalaisuudesta on, kun lopputulos ei yksinkertaisesti ole sulavaa. Noin hirvittävä määrä viljoja tulee vain läpi sulamatta ja lisää ulostemassan määrää huomattavasti.

   Meillä(kin) koirat alkoivat suoltamaan moninkertaisen määrän ulostetta normaaliin verrattuna ja se oli myös löysempää ja järkyttävän hajuista entiseen verrattuna. Isoimpaankaan kakkapussiin ei tuotosta meinannut siististi saada, ja vaikka toimitusta olisi odottanut koko hihnanmitan päässä, niin kyllä sai nenästä pidellä kiinni! En näe mitään järkeä maksaa ulostemassasta, kun sulavampaakin ruokaa on tarjolla.

  • Pari pikkupussia syötetty. Ruoka ei sula kunnolla, kovasti vaihtelee ripulin ja kovanvatsan välillä. Koiralla närästystä ja mahakipeetä. En enää tätä syötä. Ja tuo jauhoisuus, monta desiä pussinpohjalla pelkkää jauhoa. Mutta eipä tuo koirakaan hyvällä ruokahalulla sitä syö.

  • En syötä koska tarkoitus on pitää koira kunnossa...

  • Vittuako tämmösiä kysellään.Seuraukset näkyy vasta vuosien kuluttua.

   • Ai se,että nappulat jauhoisia, koiralla kova tai löysä uloste?... Luulus näkevän heti,jos semmosta on.


  • Ostin Dagsmark Lappia kokeeksi, koska käyttämäämme ruokaa ei ollut saatavilla. Meillä keskikokoisia ja yksi iso koira, jota vaivannut närästys. Isoa ei enää närästä ; kellään ei ole vatsavaivoja. Jätökset ovat kiinteitä ja normaalin kokoisia. Nappula on kiinteää ja kovaa pellettiä, ei jauhoa. Koirilla karvan kunto parantunut silminnähden. Varovaisen innostunut olen. Muutama kymmenen kiloa ruokaa tähän saakka mennyt, eli havainnot n. 1,5 kk ajalta. Ps. Olen kasvattaja, ja tarkka koirieni ruuasta. Mitään "kuraa" eivät ole syöneet aiemmin.

   • Meillä kovasti närästyksestä kärsivän koiran vatsa rauhoittui Lappi ruoalla. Tuntuu että mitä lyhyempi ainesosaluettelo murkinassa on, sitä rauhallisempi vatsa. Uloste myös pysynyt kokoajan normaalina. Puoli vuotta syönyt ko. ruokaa lihan lisänä.


  • Olisi ollut kiva syöttää kotimaista ja lisäaineetonta ruokaa, mutta koira ei vain saa syötyä tätä. Kaksi säkki olen ostanut, taisi olla Savo ja Lappi. Molemmat pelkkää jauhoa. Otin yhteyttä valmistajaan, ja pahoittelivat asiaa. Ei korvausta eikä lupausta laadun paranemisesta!
   Koira ei pysty syömään: kuivana on pelkkää hajutonta, mautonta jauhoa, märkänä sementtiä. Koira jättää syömättä, jää nälkään ja ruoka menee roskiin. Muutenkin nuori koira, joka sairastelun takia jäi vähän pieneksi raasuksi. Pakko keksiä jotain muuta!

  • Itse reklamoin myös jauhoisuudesta. Viimeinen niitti oli se kun koiramme alkoi nuolla tassuja jatkuvasti ja huomasin että ruoka oli alkanut vetää valkoiseen homeeseen. Ruoka säilytetty asianmukaisesti kuivassa ja huoneenlämmössa. Ruoka ei ollu ehtiny olemaan kauaa avuttuna ja päiväyskin yli vuoden päästä. Tassujen nuoleminen loppui kun vaihdoimme toiseen ruokaan. Toivottavasti ongelmaa ei ole muilla, koska sääli jos muut koirat kokevat saman kohtalon.

   • Meillä koira syönyt näitä Dagsmarkin vehnättömiä jo pidemmän aikaa, eikä jauhoisuus ole suuremmalti haitannut. Tärkeää itselle on ollut tuotteen kotimaisuus ja turvallisuus.

    Nyt ostin tuota uudempaa, kiinteämpää ja nappulaväriltään hiukan tummempaa Lappi-erää. Vajaan viikon syötin tätä koiralle, kunnes huomasin että osa nappuloista on "valkoisessa homeessa". Ja koiralla vatsa kuralla. Toivottavasti jäisi nyt vain siihen, eikä tulisi muuta ongelmaa koiran terveyden kanssa.

    Iso säkki koiranruokaa menee nyt siis roskiin, sillä ei tuota uskalla koiralle enää syöttää. Reklamaatio valmistajalle tehty ja malttamattomana odottelen vastausta.


  • Ostin kokeeksi Dagsmark Lappia. Olen jo kauan toivonut sydämeni pohjasta voivani syöttää kotimaista ruokaa koiralleni. Valitettavasti minulla on vastaavia negatiivisia kokemuksia, kuin eräillä muillakin ketjussa; ruoka on jauhoisen pölisevää kuivana, ja vedellä turvottaessa se muuttuu liisterimäiseksi puuroksi, joka ei meinaa irrota kupista, vaikka astianpesuaineella liottaa. Koira ei myöskään tykkää tästä sapuskasta, yli puolet jää syömättä. Lienee pakko palata edelliseen kuivamuonaan. Voi itkujen itku. Kunpa Dagsmarkia valmistava firma saisi ratkaistua em. ongelmat, niin lupaisin palata kokeilemaan uudelleen.

  • Luin sisällysluettelon ja ei kiitos. Rypsiöljyä ja kanajauhoa! Kanajauho siis voi sisältää kaiken mitä kanassa on, koivet. höyhenet, nokan jne. Kiitos ei.

   • Joo. Kanan teurasainetta on esimerkiksi ns. lihapyöryköissä -ja pihveissä, joita ihmisille myydään eineksinä. Ne joiden pikku mussukoille ei tämä muona kelpaa, ostakoot kunnon filettä kaupan tiskiltä, jotta saavat oman pikku reppanansa ruokittua. Hinta tosin voi olla hieman korkeampi.


  • Annoin omille villakoirille Lappi-ruokaa. Mausta tykkäsivät, mutta molemmat alkoi oksentaa välittömästi. Ja oksentelu jatkui tunnin. Parin päivän päästä kokeilin uudestaan antaa vähän ja sama oksentelu toistui. En osta enää.

  • Tosi hyvää safkaa meidän piskille ollut! Suosittelen!

   • Kuinka kauan oot syöttäny,ja mitä niistä?
    Mietityttää vaihto,kun kallista tuokin.


  • Itse olin innoissani kotimaisesta koiranruoasta. Kokeiltu on Lappia ja Savoa. Joudumme palaamaan nyt kuitenkin entiseen nappulaan, sillä paskan määrä on jotain aivan järkyttävää. Pieninkin koirista alkanut vääntämään isoa pökölettä pikku pipanoiden sijaan :( Harmittaa ettei meille sopinut.

   • Ei sovi kenenkään muunkaan koirille, sillä sulamatonta tavaraa on halvimpana ainesosana tungettu noihin ihan kamala määrä. Se, joka väittää näiden sopivan hurtalle, ei tiedä miltä esim. ulosteen pitää näyttää.


  • Ostin säkin Lappia 2 koiralle kun on kotimaista,mutta toiselle koiralle(terrieri)tuli järkyttävät kutinat ja karvan lähtö selästä.Aivan vereslihalle ja sitten ruvelle jokapaikka,toiselle koiralle(snautseri)korvatulehdus molempiin korviin.Oireet alkoi heti kun tätä kyseistä ruokaa alkoivat syömään,eikä tuo nappula sula edes kunnolla veteen.Mitähän sahanpurua nämä kaikki koiran nappularuuat sisältää?Nyt en anna koirille muuta kun raakaruokaa(jauhenlihaa) ja naudan rustoluita.

   • "Nyt en anna koirille muuta kun raakaruokaa(jauhenlihaa) ja naudan rustoluita."

    Et edes lisäravinteita?


  • Hei,
   Haluaisin kysyä onko muilla ikäviä kokemuksia Dagsmark Lappi/Häme ruoasta?
   Meillä 8v kultsu, joka ollut koko elämänsä ajan terve. Siirryin vajaa puoli vuotta sitten kyseiseen ruokaan, ruoka on maistunut erinomaisesti mutta kakkaa tulee järkyttävät määrät.
   Kaksi viikkoa sitten alkoi pissaamattomuus, joka eteni niin, että koira joutui kiireellä leikkauspöydälle. Rakko ja virtsaputki täynnä kiviä. Leikkaus oli ollut todella vaikea ja haastava. Mitään muuta muutosta meillä ei ole ollut kuin ruoka. Lääkäri sanoi että hyvinkin saattaa olla ruoka syyllinen. Siksi kiinnostaa onko muilla ollut mitään vastaavaa?
   Meillä kyllä vaihtuu ruoka, kunhan erikoisruokavalio on ohi ja koira taas kunnossa. En uskalla enää jatkaa kyseisellä ruoalla.

  • Meni luotto firmaan. Lappi -ruuassa oli ens alkuun poroakin. Niinkuin nimikin antaa ymmärtää. Kaikessa hiljaisuudessa poro olikin jätetty pois ainesosista, vaikka pussin etupuolella se vielä luki. Kirjoitin asiasta facebookissa heidän sivuillaankin, silloin se vielä onnistui. Pitkän ajan päästä vasta pussin etupuolelta häipyi poro -sana. Mun mielestä silloin, kun ainesosat muuttuu ruuassa, täytyy infota kunnolla ja näkyvästi tapahtuneesta. Kuka tuotetta jatkuvasti käyttävä enää lukee ainesosia. Reklamoin itsekin kuivaruuan jauhoisuudesta, olin ostanut 2 kpl 10 kg:n Lappi -säkkiä. Jauhoa oli koko ruuassa valtavasti. Olis ollut vaarallista antaa sitä koirille. Hyvin nuivasti suhtauduttiin Dagsmarkilta asiaan,korvauksesta ei puhuttu. Joten reklamoin kauppaan, josta olin ruuat ostanut. He hyvitti säkkien hinnan. Dagsmarkin mainokset on myös outoja. Ja yksi mainos oli erityisen kyseenalainen. He mainosti siinä itseään, painamalla alas erästä lemmikkitarvikeketjua. Ei hyvä!

  • koirat söi ennen teurastusjätteet ja ruuan tähteet, popsivat välipalaksi hevosen kakkaroita.
   ne oli onnellisia koiria.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13560
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6297
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5158
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3414
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2670