Dagsmark koiranruuat?

Savotaihame

Syöttääkö kukaan Dagsmarkin ruokia koiralleen?
Kokemuksia? Millaselle koiralle syötät?
Plussat ja miinukset?
Kiinnostaa suomalainen ruoka, ja erittäin lyhyt aineosa luettelo!
Pienelle ja ylipainoiselle koiralle olis tarkotus kokeilla!

87

29831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haukkuvahauvaniskä

      En ole syöttänyt omalle koiralle(cairnterrieri).Ruokaa pärjäsi vertailussa hyvin paras koiran ruoka sijottui 3 edelle kiilasi Agana ja Orijen. Tulossa syksyllä viljaton versio "Lappi", ruuaassa ei käytetä tuoretta lihaa vaan lihajauhoa kertoi toimitusjohtaja Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa. Toitusjohtaja perusteli kuivattujen lihajauhojen käytön sillä että saadaan liha prosentti korkeammaksi kuin tuoreella lihalla. Onhan se hyvä että markkinoillle on tullut kotimainen koiranruoka valmistaja.Kysyin koirani kasvattajalta on kuullut mitään mielipiteitä ruuaasta,sanoi ettei ole mitään käsitystä. Sanoi että kannaattaa seurata vähän aikaan mitä siitä kuuluu ennen kuin ostat. Tämän vuoksi meillävsyödään jatkossakin Golden Eagle Holistic kuivamuonaa Chlkken Formula. Tuo Dagsmark on kullä edullinen 10kg säkki maksaa 37€ ja sen saatavuushan on hyvä kunyydään marketeissa.

      • Anonyymi

        Acana laadukkaampaa,en viitis jauhosta maksaa joka ei kelpaa koiralle.Monet tuosta jauhomaisuudesta kommentoinu.


    • Kielioppikunniaan

      Sama ohje edelliselle kirjoittajalle. Aakkosissa ei ole tähteä, ei löydy vaikka kuinka etsii. Niinpä keskity sinäkin kielioppiin , kyllä sinä siinä kehityt aivan varmasti. Sen jälkeen yritä uudelleen tuoda ajatuksesi esille.

      • j.joo

        urpo.


      • Martinan

        Oma koirani sai tästä tuotteesta närästystä, olkonpa miten kotimainen tahansa. Hmmm, kieliopit sikseen...


      • Anonyymi
        Martinan kirjoitti:

        Oma koirani sai tästä tuotteesta närästystä, olkonpa miten kotimainen tahansa. Hmmm, kieliopit sikseen...

        Omalleni, pahasta närästyksestä kärsivälle shiballe olen nyt kokeillut tuota viljatonta Lappi-versiota ja närästys loppunut. Meillä syödään jatkossa tätä.


      • Anonyymi

        Kuka se lehmän hännän nostaa jos ei lehmä itse!!!


      • Anonyymi

        Ja hanki sinä elämä. Kaikki eivät saa apua lukihäiriöönsä! Saatana että sapettaa tällaiset pilkun nussijat!


    • Kieliopinopettajille

      Kyllä se vaan niin on täällä Suomi 24ssä että keskusteltiin mistä asiasta tahansa näitä Trollipeikkoja riittää! Täytyyhän se paha olo jollain tavalla purkaa,varmasti on aivan tosi ihanaa kun kyttää kaikki pilkkujen ja pisteiden paikat sekä muut kirjoitus.virheet.

    • suomenkielioppi

      Mielestäni pitäisi osata ottaa kanssakirjoittajat sen verran huomioon, että kirjoittaisi oikein kieliopillisesti. Täytyy vain ihmetellä, kuinka aikuiset ihmiset eivät tunne suomen kielioppia, jopa pilkut ja pisteet sekä isot alkukirjaimet virkkeen alussa monilta menevät väärin. Itseäni ainakin häiritsee lukea tällaista tekstiä, josta välillä ei saa mitään selvää ensilukemalla.

      • Asiaedellä

        Älä sitten lue, jos alkaa ahdistaan. Suodittelen sinulle muuta ajanvietettä kuin palstojen kyttäily.


      • Anonyymi

        Pilkun.........varmasti omat palstansa.Etsi, niin löydät.


      • Anonyymi

        No just just...sanoo kirjoitustaidoton pena äikänopelle:) relaa mamma tahi pappa,kaikk silti hyvin tai huonosti ,miten kelläkin..pilkut ja pisteet ei sitä muuta


      • Anonyymi

        Poistuisit täältä lopullisesti!


    • Kiinnos

      Kokemuksia Dagsmarkista kuulisin mielelläni minäkin.

    • uusipentu

      Ollaan syötetty siitä asti, kun tuli markkinoilla ja hyvin on maistunut pienelle ja keskikokkoiselle. On helposti saatavilla, kun tuota saa ostettua lähikaupastakin, eikä matoillankaan ole ongelma saada tuttua ruokaa.

      Ei ole huonoa sanottavaa.

    • Harmistus

      Suuri huononeminen oli uusi linjasto ja tuotantomenetelmä joka otettiin käyttöön, nappulat pieneni liikaa- ne oli hyviä pureskeltavia ennen. Ja suurin osa niin pehmeitä, että hajoaa jauhoksi pussin pohjalle.
      Harmi kun koiralle maistuu tuo ruoka ja maha pysyy kunnossa! Peräpäästä kyllä tulee järkyttävät määrät tavaraa ulos... ei koira kuitenkaa laihtunut ole!
      Meillä mietinnässä jatkoon vai ei!

    • moskaa

      Ollaan siirtymässä viljattomaan ruokaan. Huomattiin uusi Dagsmark Lappi tuote ja sitä ostettiin. Oli näköjään "tee se itse ruokaa" nappulat jauhona. Sitä kun sekotti veteen tuli hyvää sementtiä. Laitettiin viestiä valmistajan infoon, vastaus sitä luokkaa että laitetaan uutta kun jaksetaan.

      Olisi varmaa syytä kiinnittää huomiota laatuun ja varsinkin ASIAKASPALVELUUN.

      Ostimme siis kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. Onneksi naapurimaassa tehdään laadukasta viljatonta Bozita Roburn.

      • roskaaa

        Huonoimmin vertailussa pärjäsi Bozita-merkin Gotlandian lamb roast -ruoka, jonka huono tulos selittyy esimerkiksi sillä, että tuotteessa oli homemyrkkyjä ja vain vähän kivennäis- ja hivenaineita.

        Semmonen tuols kuluttaja lehdessä.. Tosissaan moskaa


    • Jauhis

      Juu täälläkin ollaan jo melkein kallistuttu Roburin sensitive ruokaan! Tuntuu että koira jättää aina mahdollisen jauhon kuppiin, hirveän nälkäinen koko sjan ja tuota " jaskaa" tulee, tulee ja tuleeee.... ....

    • öölanti

      RUOTTALAISIA?

    • wer5

      Meillä kokeiltu Lapinkoiralle tuota Lappi ruokaa nyt kaksi pikkupussia. Ensimmäinen oli ok. kiinteää nappulaa, mutta toisessa pienempää joka hajosi pussinpohjalla jauhoksi. Pakko syöttää kuivana.

      Koira kyllä tykkää. Jätöstä tulee paljon, vaikka ruoan määrä n. 4 dl. vrk. Toki syö hiukan muutakin.
      Enpä tiedä . Ostanko enää.

    • Jälleenmyyjä

      Uuden jauhoisen koostumuksen saaman huonon palautteen mukana katosi myös facebookin arvostelut firman sivuilta. Ongelmia asiakkailla ollut myös valmiiksi auki olevien pussien takia. Ilmeisesti helposti avattaviksi tarkoitettu pussi aukeaa pienestä puristuksesta itsekseen eikä näin säilyvyyteen voi luottaa. Lupaava alku takkuilee nyt pahasti ja ostajat palaavat entisiin luottomerkkeihin.

      • Kävin lukemassa mielipiteitä ennen kuin jostain syystä on poistuneet. Ja kyllä siellä silloin ainakin oli niin paljon positiivisia kokemuksia, vain muutama negatiivinen (muistaakseni liittyen tuohon jauhoisuuteen), että tuskin on poistaneet negatiivisten takia.
        Itse olen myös kuullut paljonkin hyvää, ja kotimaisuus on suuri plussa.
        Plussaa on myös se, että yritys ottaa mielellään palautteita . Yksi tuttuni myös reklamoi koostumuksessa olleessa ongelmasta. Ja erinomaista palvelua hän ainakin sai ja sellaiset hyvitykset, että harvemmin nykypäivänä mistään saa.
        Kaikki ei tietty kaikille sovi, mutta itse ainakin otan kokeiluun (sen mitä nyt meillä saa nappuloita).


      • Saksastatilataan

        Säälittävää tuo negatiivisten facebook -kommenttien poistaminen.
        Ruoka ihan ok, ja mielelläni olisin suosinut Suomalaista, mutta tuon asenteen takia palasin vanhaan ruokaan. Lisäksi meidän kauppaan ei edes suostuta tilaamaan ko. ruokia vaikka S-ryhmä onkin.
        Jauhoontuminen oli myös ongelma mihin ei ratkaisua tullut.


    • Kohta-entinen-asiakas

      On syötetty. Nyt alkanut viimepusseilla olemaan ongelmaa. Nappula kutistunut pussi pussilta ja viimeisin häme on puoliksi jauhoa.

      Ihan hyvää nappulaa tuo... Oli.

    • tietouupuu

      Mitä nuo nappulat sisältää?
      Mitä lihaa,ja mitä sen lisäksi?

      Kiinnostaa,mutta en saa tarpeeksi tietoa.Onko jotain nivelravinteita tuossa merkussä?
      Orjen tai Acanaa syötän.Niissä en ole moitittavaa huomannut,laaturuokaa.
      Suuria säkkejä ostan mieluiten,ei tarvii jatkuvasti ostaa.Kilohintaa kannattaa verrata.

    • Niinonasia

      Itse mietin kun nuo ruuat sisältää sokerijuurikasta- siis onko sillä mitään kunnon ravintoarvoa?

    • Huupertti

      Meillä on toinen 10kg säkki menossa. Ekassa oli hyvää tavaraa mutta toinen jauhoista pilleriä. Maku on kohdillaan. Mutta en osta enää ellei raekoko parane. Kannatan kotimaista. Syötän aina raaka lihaa puolet niin Lappi ruuan sisältö kyllä meille riittää.

    • Just-me

      Vaihdoin jokin aika sitten koirat Dagsmark Lappi ruokaan. Kylmäpuristus on suuren suuri plussa, samoin lyhyt ainesosaluettelo ja kotimaisuus. Kun saavat linjaston kuntoon on kaikki hyvin, toistaiseksi koirat syövät jauhoisen säkin loppuun puurona. Asiasta reklamoidessani sain nopeasti vastauksen jossa kerrottiin asiallisesti syy mistä jauhaantuminen johtuu ja sain korvaavan säkin tilalle. Olen tyytyväinen: helppo saatavuus, kohtuullinen hinta (ruokaa menee noin puolet aiemman ruuan määrästä) kylmäpuristettu, kotimainen, koirille maistuu ja jätöksetkin pysyneet kohtuullisina. Tätä oon oottanut!

      • Susitekele

        Hiphei puolustuspuheesta! Vaan reisille meni. Jos ns nappula on pelkkää jauhoa ja Facebook-sivuiltakin poistetaan kyselyt ja kommentit niin uskottavuus on mennyt lafkalta jo.
        Meillä palattiin neljän koiran kanssa entiseen ruokaan näiden seikkojen takia.Saatavuus on huonontunut rajusti se kertonee siitä että häipyy kartalta. Harmi sinällään koska olisi ollut kiva suosia " kotimaista"., vaikka Itämeren ( ei hyvä meriitti?) happitaso on ennätyksellisen huono.
        Mielestäni rehellisyys maan perii ja tuo esim Facebook käytös on surkeaa.


      • Nyt on ollut Lappi kokeilussa. Vaikka koirat pääasiassa kotiruualla on, niin "varalla" nappula. Ja olen tyytyväinen Lappiin. Maistuu hyvin ja pikkukoiratkin pystyy hyvin sitä syömään. Kokeiluun otin myös, koska haluan mieluummin antaa ilman muuta kotimaista, jos vaan pelittää.
        Kuitenkin turvallisempaa ainesosiltaan ym. ja ekologisempaa. Hintakin vielä edullinen.
        Ja kyllä täälläpäin ainakin on saatavuus ihan erinomainen. Ennen jouduin paljon kauempaa roudaamaan mitä annettiin, nyt saa ihan lähikaupoista. Ja vielä monessa lafkassa melkoisia tarjouksia aina välillä.


      • facebuukissaeinegaa

        Jestas mitä puolustelua yritykseltä ! Vaikka ruoka olisi hyvä niin en suostu enää sitä siivilöimään. Voisiko joku kertoa kun se on kiinteää ja sopivan kokoista isommallekin koiralle jolloin ehkä harkitsen uudelleen.


      • Anonyymi
        Susitekele kirjoitti:

        Hiphei puolustuspuheesta! Vaan reisille meni. Jos ns nappula on pelkkää jauhoa ja Facebook-sivuiltakin poistetaan kyselyt ja kommentit niin uskottavuus on mennyt lafkalta jo.
        Meillä palattiin neljän koiran kanssa entiseen ruokaan näiden seikkojen takia.Saatavuus on huonontunut rajusti se kertonee siitä että häipyy kartalta. Harmi sinällään koska olisi ollut kiva suosia " kotimaista"., vaikka Itämeren ( ei hyvä meriitti?) happitaso on ennätyksellisen huono.
        Mielestäni rehellisyys maan perii ja tuo esim Facebook käytös on surkeaa.

        No siitä Itämeren tilanteesta on turha moittia suomalaisia. Kyllä ne on ne naapuri maat mitkä surutta laskee esim. Viemäri vesiä sinne. Tutustu asioihin ennen kuin möläytät mitään mikä ei pidä paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siitä Itämeren tilanteesta on turha moittia suomalaisia. Kyllä ne on ne naapuri maat mitkä surutta laskee esim. Viemäri vesiä sinne. Tutustu asioihin ennen kuin möläytät mitään mikä ei pidä paikkaansa.

        Näetkö jossain jonkun moittivan suomalaisia Itämeren tilanteesta?! Jos näet, niin on aika tarkistaa näkö/pääkopan tilanne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näetkö jossain jonkun moittivan suomalaisia Itämeren tilanteesta?! Jos näet, niin on aika tarkistaa näkö/pääkopan tilanne!

        Luulin, että vika on minussa.


    • justiinsam

      En ole ostanut. Liian kallista laatuun nähden.

    • Pcstä

      Ostin Lappi ruokaa. Koirille (kolmella) oli vaikeukaia syödä sitä kuivana. Tarttui hampaisiin kuin purkka. Ruoka maistui hyvin mutta koirat olivat koko ajan nälkäisiä. Ruoka ei palanut suolistossa kuten olisi pitänyt. Paskaa tuli jokaiselta kolminkertainen määrä normaaliin verrattuna. Koirat myös paskoivat öisin sisälle mitä ei ole tapahtunut vuosiin. Koirani ovat 6 - 9 vuotiaita. En enää ikinä osta kyseistä ruokaa koirilleni. Minulla on ollut koiria yli 50 vuotta, enkä ole koskaan syöttänyt niille näin huonoa, huonosti palavaa ruokaa. Pussissa oli myös n 25 % pelkkää jauhautunutta muhjua jota koira vetivät nenään ayödesaään ja aivastelivat. Edes halvin Hau Hau ei ollut näin huonosti sulavaa eikä näin palnon paskaa tuottavaa. Ravinoaineet eivät imeytyneet aiheuttaen jatkuvan nälän tunteen. Paskaa kalliissa paketissa.

      • Mielenkiintoisra

        Onko syy siinä, että energia otetaan kaurasta? Sen sulaminen suuressamäärin heikkoa ja proteiinin lähteenä koiralle toimii huonommin kuin meille ihmisille. Nyhtökaura kyllä nykypäivänä suosittua kaikellatapaq


      • Mielenkiintoisra kirjoitti:

        Onko syy siinä, että energia otetaan kaurasta? Sen sulaminen suuressamäärin heikkoa ja proteiinin lähteenä koiralle toimii huonommin kuin meille ihmisille. Nyhtökaura kyllä nykypäivänä suosittua kaikellatapaq

        Voi se olla. Tosin viime kädessä aina kyse on pikemminkin yksilöllisyydestä. Toisille sopii toinen, toisille toinen. Jo ihan ylipäätään ruuista.
        Jos sillä perusteella sanottaisiin ruokaa paskaksi, jos se ei sovi syystä tai toisesta omalle koiralle, niin taitaisi harvassa olla ruoka, jota ei paskaksi voi kutsua :D Kun on todellakin yksilöllistä.
        Meillä ei ole mitenkään hampaisiin tarttuneet. Kääpiötkin syö noita aikuisten nappuloita tosi helposti.
        Tuohon paskanmäärään en omien kokemuksesta voi sanoa mitään muuta, kun että ei ole mitään vaikuttanut. Mutta kun ei meillä pääasiassa kuivamuonaa annettakkaan.


    • Ihanhirveää

      En tajua, miten kukaan voi millään suositella näitä. Kauran sulavuus ei todellakaan ole yksilöllistä, vaan puhtaasti fysiologista. Jos ihminen syö paljon kaurapuuroa, ulosteen määrä lisääntyy huomattavasti ja aivan satavarmasti. Se vain yksinkertaisesti tulee suoraan läpi, myös koirilla, eikä siitä pääse mihinkään. Kauranappulaa popsiessaan koirat linkoavat ulostetta ihan hirveän määrän, ja se myös haisee kuin ydinjäte. Tietysti, jos ei tiedä koiran ulosteen kuuluvan olla pientä, kiinteää ja hyvin miedon hajuista, niin saattaa luulla näiden murkinoiden sopivan koiralle hyvin. Totuus nyt vain kuitenkin on se, että näitä ostaessa maksat kirjaimellisesti ulosteesta. Huonosti sulavaa kauranappulaa saa syöttää hirveän määrän, jotta sulava osuus täyttää koiran ravintotarpeet.

      Toinen järjetön ongelma on edelleen tuo jauhoisuus. Ihan kirjaimellisesti 1/4 säkin sisällöstä on jauhoja! Kaiken lisäksi nuo jauhot ottavat pölistessään henkeen ja muodostavat koiran kuppiin kivikovan sementin. En ihmettele yhtään, että toisilla sementti muodostuu suussa ja jää purukalustoon kiinni. En todellakaan suostu tukehduttamaan koiraani ruokaan, jota saa irrottaa kupistakin taltalla.

    • Hämmästynyt

      Ei oo todellista. Minulta löytyy kaapista Savoa ja Lappia molempia. Täytyypä tutkia asiaa. Tehkää nyt muutkin niin jos mahdollista.Tämähän olisi aivan sairasta jos pitää paikkaansa. Johonkin pitäisi ilmottaa!?

    • Sisältö ei vastaa tuotetta? Jos noin on, niin miksi et ilmoita Eviraan? Jos itse tietäisin jostain tuotteesta noin, niin ilman muuta tekisin ilmoituksen...
      Huijaus on vakava asia, jos sellaista oikeasti on.

      "Kauran sulavuus ei todellakaan ole yksilöllistä, vaan puhtaasti fysiologista. Jos ihminen syö paljon kaurapuuroa, ulosteen määrä lisääntyy huomattavasti ja aivan satavarmasti. Se vain yksinkertaisesti tulee suoraan läpi"
      Kyllä se sulavuus viimekädessä on yksilöllistä, kuten yleisesti sopivuus. Ihan kuin ihmisilläkin. Jollain on ongelmia jonkin ainesosien kanssa sulavuudessa.
      Ylipäätään jos kaurasta puhutaan, niin ellei uusissa tutkimuksissa ole tyrmätty, niin muistaakseni viljakasveista kauran sulavuus olisi parhaimmasta päästä pikemminkin.
      Ja onhan kauraa käytetty muissakin jossain koirien safkoissa.
      Tuosta hirveästä jätemäärästä suurinpiirtein "faktana"... Omat koirani on kotiruokakoiria. Joskus mökillä ollessaan ne on saanut päivittäin, jokunen päiväkin kaurapuuroa (samalla kun on ihmisille tehty aamupuuro). Ja ei, ei ole ulosteen määrä sinä aikana mitenkään muuttunut. Nytkin saa jokusen kertaa viikossa, eikä se missään näy.

      Jauhoisuutta on meilläkin ollut. Tosin meillä se ei ole ongelma ollut. Puuron joukkoon laitettu ja siellä hyvin maistunut.
      Mutta palautetta toki kannattaa antaa, jos sitä on selkeästi. Yksi tuttunikin teki niin ja reklaamaatio sujui erinomaisesti.

    • Anonyymi

      Tuosta puuttuu kaikkia niveliä voitelevat aineet, joten tervetuloa nivelrikko jos pitkään syöttää. Harkitsin noita, mutta em. syystä valitsin Clinivetin.

      • Eli siis nivelrikko johtuu siitä, että ei ole syöty nivelaineita?

        Nyt on käänteentekevä tieto keksitty :D Ihan Nobelin arvoinen, kun on keksitty miten nivelrikkoa ei tule.


      • Anonyymi
        molossi kirjoitti:

        Eli siis nivelrikko johtuu siitä, että ei ole syöty nivelaineita?

        Nyt on käänteentekevä tieto keksitty :D Ihan Nobelin arvoinen, kun on keksitty miten nivelrikkoa ei tule.

        Joo :D, niinhän se menee. Jos syöttää nivelaineita niin ei tule nivelrikkoa.
        Kunpa joku kertoisi sen myös mun koiralleni.
        Terv: Nivelrikkoisen, nivelaineita sisältävien ruokia syövän koiran omistaja


      • "Joo :D, niinhän se menee"

        Juu, ja onneksi taas kukaan ei kertonut tuota edesmenneille koirilleni :D Kun yksikään ei ole saanut edes mitään lisäravinteina, vaan koriruualla menty, eikä ole kuitenkaan kukaan saanut nivelrikko diagnoosia tai oireillut...


      • Anonyymi
        molossi kirjoitti:

        "Joo :D, niinhän se menee"

        Juu, ja onneksi taas kukaan ei kertonut tuota edesmenneille koirilleni :D Kun yksikään ei ole saanut edes mitään lisäravinteina, vaan koriruualla menty, eikä ole kuitenkaan kukaan saanut nivelrikko diagnoosia tai oireillut...

        Aika heikkoo dissiä.. Sama asia kun ihminen käyttää vitamiineja, nivelaineet tukee koiran niveliä, ei voi olla noin yksinkertainen ihminen.

        Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika heikkoo dissiä.. Sama asia kun ihminen käyttää vitamiineja, nivelaineet tukee koiran niveliä, ei voi olla noin yksinkertainen ihminen.

        Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä.

        "Aika heikkoo dissiä.."
        Mitä ihmeen dissiä? Mitä tuossa oli dissattu?

        Nivelaineet tukee niveliä, so? Yhä edelleen se ei tarkoita, että sillä estettäisiin välttämättä nivel/luustoviat. Tai ilman niiden syömistä syntyisi niitä.


        "Ei kävis mielessäkään syöttää ruokaa, joka ei ole oikeasti täysravinto (mineraalit,vitamiinit ja nivelaineet) kaikki kuuluu ja pitää olla täysravinnossa, muuten se ei ole täysravintoa kuin mainostekstissä. "
        Jokainen syöttää mitä syöttää. Se sitten on mielipide asia, onko täysravinto sellaista, että siinä ON myös nivelaineet. Yhtä hyvin näinollen joku voi sanoa, ettei syötä koiralleen kun jotain sellaista missä on jotain turkkiaineita ym.ym. ,kun kaikenlaisia kohdistettuja muonia nykyään myydään.

        Ja jos minulla olisi tarvetta nivelaineita koirille käyttää, niin antaisin ne ilman muuta lisäravinteina. Huomattavasti luottaisin niiden tehoon,ylipäätään , kun jossain teollisissa oleviin...


    • Anonyymi

      Lappi kokeilussa. Näyttää maistuvan ja vatsat ok. Mielellään suosisin suomalaista. Koirat saavat lisäksi raakaa.

    • Anonyymi

      Kokeiltiin myös ja enää en hanki, vaikka ilmaiseksi saisin. En käsitä, mitä iloa suomalaisuudesta on, kun lopputulos ei yksinkertaisesti ole sulavaa. Noin hirvittävä määrä viljoja tulee vain läpi sulamatta ja lisää ulostemassan määrää huomattavasti.

      Meillä(kin) koirat alkoivat suoltamaan moninkertaisen määrän ulostetta normaaliin verrattuna ja se oli myös löysempää ja järkyttävän hajuista entiseen verrattuna. Isoimpaankaan kakkapussiin ei tuotosta meinannut siististi saada, ja vaikka toimitusta olisi odottanut koko hihnanmitan päässä, niin kyllä sai nenästä pidellä kiinni! En näe mitään järkeä maksaa ulostemassasta, kun sulavampaakin ruokaa on tarjolla.

    • Anonyymi

      Pari pikkupussia syötetty. Ruoka ei sula kunnolla, kovasti vaihtelee ripulin ja kovanvatsan välillä. Koiralla närästystä ja mahakipeetä. En enää tätä syötä. Ja tuo jauhoisuus, monta desiä pussinpohjalla pelkkää jauhoa. Mutta eipä tuo koirakaan hyvällä ruokahalulla sitä syö.

    • Anonyymi

      En syötä koska tarkoitus on pitää koira kunnossa...

    • Anonyymi

      Vittuako tämmösiä kysellään.Seuraukset näkyy vasta vuosien kuluttua.

      • Anonyymi

        Ai se,että nappulat jauhoisia, koiralla kova tai löysä uloste?... Luulus näkevän heti,jos semmosta on.


    • Anonyymi

      Ostin Dagsmark Lappia kokeeksi, koska käyttämäämme ruokaa ei ollut saatavilla. Meillä keskikokoisia ja yksi iso koira, jota vaivannut närästys. Isoa ei enää närästä ; kellään ei ole vatsavaivoja. Jätökset ovat kiinteitä ja normaalin kokoisia. Nappula on kiinteää ja kovaa pellettiä, ei jauhoa. Koirilla karvan kunto parantunut silminnähden. Varovaisen innostunut olen. Muutama kymmenen kiloa ruokaa tähän saakka mennyt, eli havainnot n. 1,5 kk ajalta. Ps. Olen kasvattaja, ja tarkka koirieni ruuasta. Mitään "kuraa" eivät ole syöneet aiemmin.

      • Anonyymi

        Meillä kovasti närästyksestä kärsivän koiran vatsa rauhoittui Lappi ruoalla. Tuntuu että mitä lyhyempi ainesosaluettelo murkinassa on, sitä rauhallisempi vatsa. Uloste myös pysynyt kokoajan normaalina. Puoli vuotta syönyt ko. ruokaa lihan lisänä.


    • Anonyymi

      Olisi ollut kiva syöttää kotimaista ja lisäaineetonta ruokaa, mutta koira ei vain saa syötyä tätä. Kaksi säkki olen ostanut, taisi olla Savo ja Lappi. Molemmat pelkkää jauhoa. Otin yhteyttä valmistajaan, ja pahoittelivat asiaa. Ei korvausta eikä lupausta laadun paranemisesta!
      Koira ei pysty syömään: kuivana on pelkkää hajutonta, mautonta jauhoa, märkänä sementtiä. Koira jättää syömättä, jää nälkään ja ruoka menee roskiin. Muutenkin nuori koira, joka sairastelun takia jäi vähän pieneksi raasuksi. Pakko keksiä jotain muuta!

    • Anonyymi

      Itse reklamoin myös jauhoisuudesta. Viimeinen niitti oli se kun koiramme alkoi nuolla tassuja jatkuvasti ja huomasin että ruoka oli alkanut vetää valkoiseen homeeseen. Ruoka säilytetty asianmukaisesti kuivassa ja huoneenlämmössa. Ruoka ei ollu ehtiny olemaan kauaa avuttuna ja päiväyskin yli vuoden päästä. Tassujen nuoleminen loppui kun vaihdoimme toiseen ruokaan. Toivottavasti ongelmaa ei ole muilla, koska sääli jos muut koirat kokevat saman kohtalon.

      • Anonyymi

        Meillä koira syönyt näitä Dagsmarkin vehnättömiä jo pidemmän aikaa, eikä jauhoisuus ole suuremmalti haitannut. Tärkeää itselle on ollut tuotteen kotimaisuus ja turvallisuus.

        Nyt ostin tuota uudempaa, kiinteämpää ja nappulaväriltään hiukan tummempaa Lappi-erää. Vajaan viikon syötin tätä koiralle, kunnes huomasin että osa nappuloista on "valkoisessa homeessa". Ja koiralla vatsa kuralla. Toivottavasti jäisi nyt vain siihen, eikä tulisi muuta ongelmaa koiran terveyden kanssa.

        Iso säkki koiranruokaa menee nyt siis roskiin, sillä ei tuota uskalla koiralle enää syöttää. Reklamaatio valmistajalle tehty ja malttamattomana odottelen vastausta.


    • Anonyymi

      Ostin kokeeksi Dagsmark Lappia. Olen jo kauan toivonut sydämeni pohjasta voivani syöttää kotimaista ruokaa koiralleni. Valitettavasti minulla on vastaavia negatiivisia kokemuksia, kuin eräillä muillakin ketjussa; ruoka on jauhoisen pölisevää kuivana, ja vedellä turvottaessa se muuttuu liisterimäiseksi puuroksi, joka ei meinaa irrota kupista, vaikka astianpesuaineella liottaa. Koira ei myöskään tykkää tästä sapuskasta, yli puolet jää syömättä. Lienee pakko palata edelliseen kuivamuonaan. Voi itkujen itku. Kunpa Dagsmarkia valmistava firma saisi ratkaistua em. ongelmat, niin lupaisin palata kokeilemaan uudelleen.

    • Anonyymi

      Luin sisällysluettelon ja ei kiitos. Rypsiöljyä ja kanajauhoa! Kanajauho siis voi sisältää kaiken mitä kanassa on, koivet. höyhenet, nokan jne. Kiitos ei.

      • Anonyymi

        Joo. Kanan teurasainetta on esimerkiksi ns. lihapyöryköissä -ja pihveissä, joita ihmisille myydään eineksinä. Ne joiden pikku mussukoille ei tämä muona kelpaa, ostakoot kunnon filettä kaupan tiskiltä, jotta saavat oman pikku reppanansa ruokittua. Hinta tosin voi olla hieman korkeampi.


    • Anonyymi

      Annoin omille villakoirille Lappi-ruokaa. Mausta tykkäsivät, mutta molemmat alkoi oksentaa välittömästi. Ja oksentelu jatkui tunnin. Parin päivän päästä kokeilin uudestaan antaa vähän ja sama oksentelu toistui. En osta enää.

    • Anonyymi

      Tosi hyvää safkaa meidän piskille ollut! Suosittelen!

      • Anonyymi

        Kuinka kauan oot syöttäny,ja mitä niistä?
        Mietityttää vaihto,kun kallista tuokin.


    • Anonyymi

      Itse olin innoissani kotimaisesta koiranruoasta. Kokeiltu on Lappia ja Savoa. Joudumme palaamaan nyt kuitenkin entiseen nappulaan, sillä paskan määrä on jotain aivan järkyttävää. Pieninkin koirista alkanut vääntämään isoa pökölettä pikku pipanoiden sijaan :( Harmittaa ettei meille sopinut.

      • Anonyymi

        Ei sovi kenenkään muunkaan koirille, sillä sulamatonta tavaraa on halvimpana ainesosana tungettu noihin ihan kamala määrä. Se, joka väittää näiden sopivan hurtalle, ei tiedä miltä esim. ulosteen pitää näyttää.


    • Anonyymi

      Ostin säkin Lappia 2 koiralle kun on kotimaista,mutta toiselle koiralle(terrieri)tuli järkyttävät kutinat ja karvan lähtö selästä.Aivan vereslihalle ja sitten ruvelle jokapaikka,toiselle koiralle(snautseri)korvatulehdus molempiin korviin.Oireet alkoi heti kun tätä kyseistä ruokaa alkoivat syömään,eikä tuo nappula sula edes kunnolla veteen.Mitähän sahanpurua nämä kaikki koiran nappularuuat sisältää?Nyt en anna koirille muuta kun raakaruokaa(jauhenlihaa) ja naudan rustoluita.

      • Anonyymi

        "Nyt en anna koirille muuta kun raakaruokaa(jauhenlihaa) ja naudan rustoluita."

        Et edes lisäravinteita?


    • Anonyymi

      Hei,
      Haluaisin kysyä onko muilla ikäviä kokemuksia Dagsmark Lappi/Häme ruoasta?
      Meillä 8v kultsu, joka ollut koko elämänsä ajan terve. Siirryin vajaa puoli vuotta sitten kyseiseen ruokaan, ruoka on maistunut erinomaisesti mutta kakkaa tulee järkyttävät määrät.
      Kaksi viikkoa sitten alkoi pissaamattomuus, joka eteni niin, että koira joutui kiireellä leikkauspöydälle. Rakko ja virtsaputki täynnä kiviä. Leikkaus oli ollut todella vaikea ja haastava. Mitään muuta muutosta meillä ei ole ollut kuin ruoka. Lääkäri sanoi että hyvinkin saattaa olla ruoka syyllinen. Siksi kiinnostaa onko muilla ollut mitään vastaavaa?
      Meillä kyllä vaihtuu ruoka, kunhan erikoisruokavalio on ohi ja koira taas kunnossa. En uskalla enää jatkaa kyseisellä ruoalla.

    • Anonyymi

      Meni luotto firmaan. Lappi -ruuassa oli ens alkuun poroakin. Niinkuin nimikin antaa ymmärtää. Kaikessa hiljaisuudessa poro olikin jätetty pois ainesosista, vaikka pussin etupuolella se vielä luki. Kirjoitin asiasta facebookissa heidän sivuillaankin, silloin se vielä onnistui. Pitkän ajan päästä vasta pussin etupuolelta häipyi poro -sana. Mun mielestä silloin, kun ainesosat muuttuu ruuassa, täytyy infota kunnolla ja näkyvästi tapahtuneesta. Kuka tuotetta jatkuvasti käyttävä enää lukee ainesosia. Reklamoin itsekin kuivaruuan jauhoisuudesta, olin ostanut 2 kpl 10 kg:n Lappi -säkkiä. Jauhoa oli koko ruuassa valtavasti. Olis ollut vaarallista antaa sitä koirille. Hyvin nuivasti suhtauduttiin Dagsmarkilta asiaan,korvauksesta ei puhuttu. Joten reklamoin kauppaan, josta olin ruuat ostanut. He hyvitti säkkien hinnan. Dagsmarkin mainokset on myös outoja. Ja yksi mainos oli erityisen kyseenalainen. He mainosti siinä itseään, painamalla alas erästä lemmikkitarvikeketjua. Ei hyvä!

    • Anonyymi

      koirat söi ennen teurastusjätteet ja ruuan tähteet, popsivat välipalaksi hevosen kakkaroita.
      ne oli onnellisia koiria.

    • Anonyymi

      Ostin juuri pienen pussin "Hankoa" pienelle koiralle. Kommentteja lukiessa tuli mieleen muutama asia. Ensinnäkin, jos vaihtaa ruokamerkkiä tai -laatua, vaihto tulee tehdä asteittain. Eli vähitellen aletaan lisätä uuden ruoan määrää, kun samalla annetaan vielä sitä entistä nappulaa. Näin vältytään ripulilta ja haimatulehdukselta.

      Kannattaa ostaa mahdollisimman pieniä säkkejä. Jos ostaa kerralla 10 kiloa ruokaa, ruoka ennättää jo härskiintyä ja jauhaantua mössöksi ennen kuin pussi on tyhjä. Eli kun ostaa pieniä eriä, ruoka on tuoreempaa. Ruokaa ei tule säilyttää esim. lämpöpatterin vieressä. Nappulat säilyvät parhaiten kuivassa ja viileähkössä tilassa auringolta/valolta suojattuna. Kannattaa aina tarkistaa, ettei pussi ole auennut, mikäli sitä on liikuteltu.

      Kakan määrästä: On hyvä, että pask** tulee. Näin anaalirauhaset pääsevät tyhjentymään.

      Itse olen miettinyt tuon "Hangon" kalaa, se kun on ilm. Itämeren silakkaa (ympäristömyrkyt). Toisaalta kaikki ruoka on jo niin moneen kertaan myrkytettyä... Koirani korvat alkavat kutista kanasta/siipikarjasta, jota on lähestulkoon kaikissa nappuloissa. Siispä nyt kokeillaan "Hankoa". Aiemmin ollut eläinlääkäriltä Royal Canin -ruoka.

      • Anonyymi

        Meillä 13v. Bichon Frise. Kokeiltiin Hanko nappulaa, muutaman kuukauden päästä huomattiin, että koiran silmät eivät enää vuoda. Nappula kokeiluja oli melkoisesti, vuoto alkoi aikoinaan kun koira täytti 10v. Nyt kuonokarvat kuivat ja melko valkoiset jo. Myös suun haju parempi. Vatsa on hieman kurissut illalla enemmän, muuten ei negatiivisia muutoksia. Nappula jäi käyttöön. Mutta ei haittaisi jos nappula olisi kooltaan hieman isompaa. Nivelvitamiinia koira saa erikseen lisänä.


    • Anonyymi

      Vähän vanha keskustelu mutta
      Meillä on 2 saksanpaimenkoiraa,ja kyllä on ollut aikamoista sirkusta näitten nappuloiden kanssa. Söivät hau hau kanariisiä ja lammasriisiä kauvan,kunnes alkoi sontaa tulemaan lavallinen päivässä,
      Noh jahti&vahti sonnat muuttui löysisi ja vanhempi alkoi raapimaan itteään.
      Joku britin säkki oli tässä välissä,ei kumpikaan syönyt,

      Noh raakaruokintaan ei lähetä,saavat rustoja,lihaa,luita yms.Aateltiin et huvinvuoksi otetaan lappi-nappulaa kokeiluun 2kg meni joo hyvin,paskat tummeni ja pienentyi,
      Ilmavaivat loppui,vanhempi kärsii myös"rutisevasta"-masusta masu normaali.
      Ostettiin toinen 2kg ja kyllä edelleen parempaan suuntaan mennään. Näin ainakin meillä lappiruoka otettu vastaan.

    • Anonyymi

      Meillä jo neljäs pussi Hämettä menossa. Ostetaan aina 2kg säkissä. Ollaan tarjoiltu nappulat niin, että sekaan laitetaan vähän vettä ja molemmille koirillemme ruoka maistuu hyvin. Aiemmin olemme pystyneet syöttämään koirille ainoastaan Pure Naturalin Grain free ruokia ja raakaruokana poroa, sillä toinen koiristamme saa herkästi hiivaa tassuihin ja meiltä meni useampi vuosi yrittäessä löytää ruokaa, mitä toinen koiristamme voisi syödä ilman, että tassut ovat hiivassa. Pure Natural Grain free toimi hyvin, mutta on mielestäni ollut hintava ja ruoka ei ole kotimaista, niin halusimme testata kotimaista ja halvempaa Dogsmarkkia. Häme on meillä todettu koirille maistuvaksi ja uloste on mielestämme pysynyt koostumukseltaan samanlaisena kun Pure Natiralin Grain free ruokia syödessä.

    • Anonyymi

      Meillä Coton de Tulear -koirille syötetty jo useampi pussi Dagsmarkin Hankoa. Ovat tykänneet, niin kuin emäntänsäkin. Nyt meinasin testata Hämettä, koska saa 10kg pussissa. Hankoa vain 2kg. 2 koiralle menee kuitenkin sen verran, että tuntuu että vähän väliä saa olla ostamassa lisää noita pikkupusseja...

    • Anonyymi

      Lappia ostettiin toissapäivänä. Koira oksentaa sulamattomana ruoan useita tunteja myöhemmin. Ehdottomasti ei tätä anneta enempää.

    • Anonyymi

      Tätä Lappi versiota kokeiltiin koirille. Eka vaikutti hyvältä. Sitten toinen koira alko ulostaan vettä ja ripuloi.Ruoka vaihtoon ja loppu se jäätävä ulostaminen tai ripulointi.

    • Anonyymi

      Meillä koira kokeili tätä ruokaa lyhyen aikaa ja sitten alkoi kouristelut. Onneksi ruoka vaihdettiin ja kouristeluja ei enää tullut. Sitten varmaan n. Vuoden päästä kokeiltiin uudestaan (ei osattu silloin vielä yhdistää kouristeluja tähän ruokaan) ja muutaman päivän päästä jälleen koira alkoi kouristella. Laitoin asiakaspalautetta, ajattelin että haluavat ehkä tietää että ruoka voi aiheuttaa tällaisiakin oireita, ja yritin kysellä onko samanlaisia kokemuksia ollut muilla. Asiakaspalvelu oli nuivaa.

      • Anonyymi

        Tuskinpa vaan johtuu ruuasta. Vei koira eläinlääkärin näytille.


    • Anonyymi

      Meillä toiminut loistavasti muiden ruokien kanssa ollut ainainen tappelu ja pelko tuleeko töistä kotiin ripulilammikkoon. Maitohappo ja kuitulisä ollut tarpeeton lapin käytön aikana 2022 vuonna nappula oli hyvän laatuista ja sopivan kokoista isolle koiralle. Nyt nappulat pienentyneet ja muuttuneet kovemmaksi toki paskaa ei tule enään joka ulkoilu kerralla (kiinteää oli silloinkin) vaan kerran päivässä. Koira myös alkanut rapsuttelemaan enemmän kun nappulan tekstuuri muuttui. Tilanne on seurannassa onko nappulasta kiinni mutta en kuollaksenikaan muista aikaisempaa reseptiä että onko se muuttunut jos tietäis mistä nyt johtuu. Onneksi ei ole pahaa rapsuttelua eikä ole tullut hiivoja/hotspotteja.

    • Anonyymi

      Meidän koira ei suostu syömään tuon firman ruokia. En tiedä miksi. Lähes kaikki muiden tuotteet menee. Jokin aine siinä tökkii.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe