Maaseudulle uudet yrittäjät

MaareformiNyt

Nykyinen tukiaismaatalous on pysyvästi rökäletappiollista. Tämä maatalousvainaa ei enää virkoa. Mtk-kepun sipilä kutsui maahan kertaheitolla 37 000 matua ikuiseen ylöspitoon veronmaksajien varoista maatalousharrsatajien tapaan. Lisää on tulossa.

Olisiko asiaa autettavissa siten, että tappiollisista suurtiloista lohkaistaan maahantulijoille n. 5 hehtaarin palstat mieheen. Asia hoituu helposti kun valtion rahoitusta parannetaan siten, että olmaisen rahan panttina onkin maaomaisuus tai säädetään laki, jolla kepu-sipilän lupaus asunnosta muutetaan maa- alueeksi.

Tällöin maahanmuuttajat voivat aloittaa terveen ja tuottavan maatalouden omalla tilalla viljelemällä yrttejä, marjoja, sieniä ja tekemällä muuta työvaltaista hommaa, jonka puoleen tukiaisilla loikoilevat suurmaanomistajat eivät ole enää miesmuistiin katsahtaneet. Oikeat pienyrittäjät jälleen elävöittäisivät kuolleet syrjäalueet ja kuka tietää, vaikka tukiaiskuittaajat ottaisivat oppia uusilta yrittäjiltä.

10

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viherpiperrystä

      Onko Aloittajalla kokemusta mistään noista mainitsemistaan kasveista, muutakuin syötynä? Miten koneistus, lannoitus, sadon käsittely kauppakuntoon ovat tuttua.....mites ne tapahtuu ilman rahaa?Ensin talo ja rakennukset, koneet, mutta jokaiselleko omat vai eiköhän realismi astuisi aika äkkiä peliin, ja mentäisiin samantien suurempiin yksiköihin käsittelyssä ja myynnissä?

    • SipilänEhdotus

      Viljelijöiden maista lohkotaan maahanmuuttajille. Onhan ne maat hankittu tai/ja ylläpidetty verovaroin.

      • tsuhnamuna

        Ja sä maksat lohkomiskulut.


    • Kanttarellli

      ”Olisiko asiaa autettavissa siten, että tappiollisista suurtiloista lohkaistaan maahantulijoille n. 5 hehtaarin palstat mieheen”

      https://www.aamulehti.fi/uutiset/talla-hetkella-sienet-itkevat-ja-ihmiset-hurraavat-pitka-hellejakso-toisi-taas-harmia-jo-alkukesan-kuivuudesta-karsineille-sienille-201064510/

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/sienestämisellä-voi-tienata-myös-rahaa-1.203610

      ”Salon mukaan tänä vuonna 50 kiloa sientä hehtaarilta jää haaveeksi. Sienisadon tarkemmasta kokonaismäärästä ei hänen mukaansa osaa sanoa vielä mitään.”

      ”Sienistä maksettava hinta vaihtelee alueittain ja laadun mukaan. Ensimmäisen luokan tatista maksettava kilohinta on 3,5–4 euroa. Kantarellista ja mustatorvisienestä maksetaan yleensä 5 euroa kilolta ja haaparouskusta euron kilolta.”

      Jos sienisato olisi tana kuivana vuonna 30kg/ha, saisi hehtaarilta rahaa 5€ kilohinnan mukaan 150€ ja viideltä hehtaarilta 750€.

      Mitä arvelet, tulisiko maahanmuuttaja toimeen tuolla summalla vuoden.

      • OikeaSuunta

        Tuohan olisi huikea parannus tukiaiamaatalouden rökäletappioihin ja vähennys saastuttamiseen.


    • Lohkotaan-mamuille

      ”Viljelijöiden maista lohkotaan maahanmuuttajille. Onhan ne maat hankittu tai/ja ylläpidetty verovaroin.”

      ”Pienituloinen ruokakunta voi saada yleistä asumistukea asumismenojensa vähentämiseksi. Yleensä ruokakunnan muodostavat samassa asunnossa asuvat henkilöt. Asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle.
      Asumistukea voi saada:
      omistusasuntoon
      vuokra-asuntoon
      asumisoikeusasuntoon
      osaomistusasuntoon.”

      ”Ensimmäisestä omaksi kodiksi ostetusta asunnosta sinun ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, joka on normaalisti 2 prosenttia asunto-osakkeen ja 4 prosenttia kiinteistön kauppahinnasta.”

      ”Yleinen asumistuki on 80 % hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Kaikkein pienituloisimmilla ei ole ollenkaan perusomavastuuta. Jos hyväksyttävien asumismenojen määrä ylittää enimmäisasumismenot, tuen määrä lasketaan enimmäisasumismenojen mukaan.”

      ”Huonekalujen hankinnasta aiheutuvat kulut kuuluvat täydentävän toimeentulotuen piiriin. Kun haet perustoimeentulotukea, mainitse hakemuksessa huonekaluhankinnat. Pyydä hakemuksessa siirtämistä kunnalle näiden kulujen osalta.”

      Asumistukien saajista lohkotaan maahanmuuttajille. On ne asunnot hankittu tai/ja ylläpidetty verovaroin.

      • tsuhnamuna

        Asumistukien saajista lohkotaan maahanmuuttajille. On ne asunnot hankittu tai/ja ylläpidetty verovaroin.
        Jos on kolmen huoneen asunto, nii kyllä siitä kaks vois antaa maahan kutsutulle muuttajalle.


    • Jokamiehenoikeus

      Miksi maahamuuttajille pitäisi lohkoa 5ha maata marjoihin, yrtteihin ja sieniin kun jokamiehen oikeudella he voivat jo nyt vapaasti hakea toisen omistamilta mailta nuo metsän antimet.

      Tervetuloa vaan kaikki maahanmuuttajat metsiimme marjastamaan ja sienestämään kun suurin osa metsien sadosta jää käyttämättä.

    • PITÄISITTEKÖHYVÄNÄ

      PITÄISIKÖ ASUMISTUKEA SAANEIDEN IHMISTEN ASUNTOIHIN SIJOITTAAMAAHAN MUUTTAJIA KOSKA NÄMÄ OVAT JOLLAKIN TAPAA VALTION YLLÄPITÄMIÄ

      SAMALLA SÄÄSTETTÄISIIN YLLÄPITÖKULUT NYKYISISTÄ KESKUKSISTA

      MAAHAN MUUTTAJAT VOISIVAT ALKAA HARJOITTAMAAN NÄISSÄ ASUNNOISSA PIENIMUOTOISTA VUOKRAUSTOIMINTAA TAI VAIKKAPA KOTIKEITTIÖN ANTIMIA MYYDEN

      NÄIN SAATAISIIN VALTION MAKSAMILLE ASUNTOTUILLE VASTINETTA

    • Notta-tuota

      Euroopan neuvoston ja YK:n kidutuksen vastaiset komiteat antaisivat Suomelle jyrkän tuomion mikäli diskoläpsyttelijät joutuisivat muuttamaan maalle. Euroopan johtajatkaan eivät enää kättelisi Sipilää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe