Mondon talkista tarjottu 500 me,Tulikiven arvo 8me

talkki

Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018).

Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa, joten jokainen tulee huomaamaan Tulikiven osakkeen arvon, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä lähiaikoina myydään.

617

6805

    Vastaukset

    • Esa-Pekka

      Totta puhut:

      Tulikivi tiedotti 13.6.2017 Geologian tutkimuskeskuksen tutkimustuloksista joissa todettiin esiintymän talkkilaatujen vastaavan talkkipitoisuuden, talkin saannin ja vaaleuden osalta Suomessa aiemmin toteutettuja talkkihankkeita. Tulikivi arvioi aiemmin vuolukiven tuotantoa varten tekemiensä kairaustensa avulla sekä nyt saatujen testitulostensa perusteella Suomussalmen todennetun talkkimalmin määräksi noin 20 miljoonaa tonnia.

      Tuskin ihan 250 miljoonaa euroa Tulikivi saa Suomussalmen talkiesiintymästä, mutta jos edes 5, 10, 20, 30 miljoonaa euroa, osakekurssi tulee nousemaan 14 sentistä 1-2 euroon. Vasta nyt huomasin, että Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa!

    • Talc

      Tulikiven markkina-arvo on 8 miljoonaa euroa.
      Jos talkista saadaan 10 m€, osakekurssi nousee vähintään 125%
      Jos talkista saadaan 20 m€, osakekurssi nousee vähintään 250%
      Jos talkista saadaan 30 m€, osakekurssi nousee vähintään 375%

      Tänään Tulikiveltä saatiin talkinmyyntitiedote, joten viimeistään nyt kannattaa ostaa osakkeita!

      ***

      TULIKIVI OYJ: INITIA OY TULIKIVEN TALOUDELLISEKSI NEUVONANTAJAKSI SUOMUSSALMEN TALKKIESIINTYMÄN MYYNNISSÄ

      09:30
      Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena
      neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018
      alkaen.

      Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: Viime kuukausina tehdyt tutkimukset ja
      kassavirtamallit ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että esiintymä voisi
      olla hyödynnettynä kannattava. Hanke on herättänyt myös mahdollisissa
      ostajakandidaateissa ja yhteistyökumppaneissa siinä määrin mielenkiintoa,
      että yhtiö on päättänyt palkata Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi
      esiintymän myynnissä.

      • vuolukivijuna-meni-jo

        Huomionarvoista tuo konditionaali, "esiintymä -voisi- olla hyödynnettynä kannattava".

        Koska Tulikiven liiketoiminta ei ole kannattavaa markkinan sulaessa alta on aivan se ja sama millä sitä tekohengitetään.

        Mahdollinen lisärahoitus antaisi vain hetken lisäaikaa kun liiketoiminta ei ole terveellä pohjalla.


      • Anonyymi
        vuolukivijuna-meni-jo kirjoitti:

        Huomionarvoista tuo konditionaali, "esiintymä -voisi- olla hyödynnettynä kannattava".

        Koska Tulikiven liiketoiminta ei ole kannattavaa markkinan sulaessa alta on aivan se ja sama millä sitä tekohengitetään.

        Mahdollinen lisärahoitus antaisi vain hetken lisäaikaa kun liiketoiminta ei ole terveellä pohjalla.

        Olihan tässä asiallinenkin kommentti välissä.
        Toiveunilla ei kannata sijoittaa. Taitaa Korona ehtiä pikemmin, kuin tulikiven arvonnousu.


    • Kivekäs

      Näyttää talkin lisäksi perinteinen kivipuolikin kasvavan Tulikivellä:
      ---
      Haemme Espoon toimipisteeseen tuotannon työntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

      Tehtäviin kuuluu keittiötasojen valmistus ja viimeistelytyöt sekä pakkaustyöt.
      Työhön opastetaan ja koulutetaan. Aikaisempi kiventyöstökokemus katsotaan hakijalle eduksi.
      Työ alkaa sopimuksen mukaan.
      Lisätietoja tehtävästä antaa tuotantopäällikkö Juha Murto, puh. 0207 636 827
      Hakemukset 28.9.2018 mennessä osoitteella:
      [email protected] TAI
      Tulikivi Oyj
      Paavo Tuononen
      83900 Juuka
      ---

    • Talkkihype

      Niin se vaan hyyty talkkihype, tänään Tulikivi palasi taas omalle paikalleen pörssissä eli eniten laskeneeksi osakkeeksi. Tais tää parin edellispäivän nousu olla se kuuluisa kuolleen kissan pomppu. Sääliksi käy eilen ja toissapäivänä ostaneita.

      Edelleenkään talkkikaivoiksen myynnistä ei ole mitään varmuutta. Lisäksi kaivoksesta saatavasta hinnasta ei kellään ole varmuutta. Luulenpa että Tulikivi joutuu tyytymään melkoiseen alehintaan kaivoksesta koska firman rahatilanne on erittäin heikko ja jos tää myyntiyritys kusee, on se aika varmasti Tulikiven tarinan loppu.
      Jos omistaisin Tulikiven osakkeita, myisin äkkiä pois kun niistä vielä jotain saa

    • Vauhkoska

      Tulikivellä taitaa olla taseessa aineetonta omaisuutta Kermansavi nimellä. Jos uudistettaisiin kirjanpitoa "Karelia-malliston aikaan", niin Tulikiven markkina-arvo ei ole lähelläkään kymmentä miljoonaa euroa.

    • Talc

      Tuoreimmat talkin vientiluvut julkaistiin juuri. Heinäkuussa 2018 talkkia vietiin euromääräisesti 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
      07/2017 3,8 m€
      07/2018 4,7 m€ (kasvua 25%)

      2014 39,7 m€
      2015 42,2 m€ ( 6,5%)
      2016 45,2 m€ ( 7,0%)
      2017 48,6 m€ ( 7,6%)
      1-7/18 30,9 m€ ( 8,4%)
      http://uljas.tulli.fi/

      Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,5 miljoonaa euroa.

      • Milijoona

        Jokaisen kannattaa miettiä ennen tähän sijoittamista, haluaako mikään taho edes ostaa tuota talkkikaivosta Tulikiveltä? Lisäksi taitaa olla ihan utopiaa, että kaivoksesta voisi saada kymmeniä miljoonia.

        Helsingin pörssistä löytyy parempiakin sijoituskohteita, sellaisia yhtiöitä, joilla on tuleivaisuudessa potenttiaalia tehdä tulosta toisin kuin Tulikivellä, jonka bisnes ollut tappiollista jopa rakentamisen huippusuhdanteen aikana. Lisäksi Tulikivi on korviaan myöten veloissa. Eli heikolta näyttää Tulikiven tulevaisuus, ja jos kaivois ei menekkään kaupaksi, on se Tulikivenntarun loppu!


    • Ramin

      Talkkitiedote tuli 7.9.2018 ja 12.9.2018 Danske ja ENS alkoivat ostaa päivittäin.
      Netto-ostot 12.-3.10.2018:
      Danske 227.668 kpl
      ENS 59.293 kpl
      Nordnet -183.256 kpl

      Missä vaiheessa Danske tai ENS liputtavat (5%)? Yhteensähän parivaljakolla on rekisterissä jo yli 5 prosenttia. Eihän tässä ole käymässä niin, että piensijoittajilla (Nordnet) ole malttia rikastua ja Danske ja ENS keräävät osakkeet halvalla parempaan talteen? Iso-Nordeakin osti tänään nettona 111.350 kappaletta Tulikiven osakkeita.

    • Minerals

      Viimeisen vuoden aikana Tulikiven osakekannasta viitisen prosenttia on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen. Syyskuussa 2018 ulkomaalaiset ostivat 0,3 prosenttia Tulikiven osakekannasta ja myyjänä olivat piensijoittajat. Tällaisissa tilainteissa, missä ulkomaalainen taho nurkkaa pörssiyritystä, piensijoittajalla tulisi olla malttia vaurastua.

    • SeppoS

      Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
      Käyttökate
      Q1/16 -0,6 m€
      Q2/16 0,7 m€
      Q3/16 0,7 m€
      Q4/16 0,4 m€

      Q1/17 -0,4 m€
      Q2/17 0,8 m€
      Q3/17 0,8 m€
      Q4/17 0,5 m€

      Q1/18 -0,2 m€
      Q2/18 0,9 m€

      Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
      Q1 -0,43 m€
      Q2 1,07 m€
      Q3 0,64 m€
      Q4 3,58 m€

      Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?

    • Taleb

      Tulisijojen kysyntä vähenee vähenemistään.

      Rakentamisen korkeasuhdanne kääntyy pian alkavana vuonna jyrkkään laskuun, eikä pientalorakentaminen edes päässyt mukaan korkeasuhdanteeseen.

      Tulevassa taantumassa pientaloaloitukset hiipuvat entisestään, joka tarkoittaa tulisijojen myynnin lopullista romahtamista. Kaulaansa myöten velkaisen Tulikiven kauhuskenaario on markkinakorkojen nousu, jonka ennustamista on turha edes yrittää; Keskuspankkien ohjauskorothan pysynevät alhaalla kohtuullisen pitkään, mutta markkinat hinnoittelevat riskinsä markkinakorkoihin - eikä tiedostetuista(kaan) riskeistä ole pulaa.

      Pudotuspeli on alkanut, eikä markkinakehityksen kelkasta pudonneille pitkää tulevaisuutta näköpiirissä ole - muutoksen mahdollisuus on löydettävä tai Tulikiven peli on pudotuspeleissä pelattu.

    • Ohto

      Mikäli Suomusalmen talkkimalmiesiintymän myynti toteutuu niin se todennäköisesti parantaisi oleellisesti Tulikiven taloudellista tilannetta riippuen kuitenkin siitä mikä on myyntihinta. Talkkimalmiesiintymä on suuri (n. 20 milj. tonnia) joten siitä riittää louhittavaa pitkäksi aikaa. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on talkkimalmin markkinahinta (€/ton), josta voisi haarukoida malmivarannon arvoa.

      • Matti.K

        Toivotonta kuin kaulaa myöten juoksuhiekassa rimpuilu.

        Rahan syytäminen takka(firma)an on kuin putoavaan puukkoon tarttumista.


    • completed

      Completion of Mondo Minerals acquisition
      23.10.2018
      Elementis plc (“Elementis” or the “Group”), a global Specialty Chemicals Company, has completed the acquisition of Mondo Minerals Holding B.V. (“Mondo”) effective today.

      Mondo Mineralsin myynti saatiin päätökseen edellispäivänä, joten Tulikiven Suomussalmen (Kainuu) talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,0 miljoonaa euroa.

      • Vauhkosenpuhallus

        Höpö, höpö. Se talkkikaivos olisi jo myyty jos se olisi kannattava kaivos.

        Tänäänkin (torstaina) tulikiven syöksy pörssissä jatkui reilulla 5% miinuksella, vaihtoa kertyi muutama tuhat euroa. Jokaisen kannattaa miettiä, kuinka rumaa kyyti tulee olemaan kun isot alkaa ennen konkurssi-ilmoitusta lyömään lappua kunnolla laitaan, siinä ei -10% päivässä ole mitään.

        Jos haluaa päästä rahoistaan eroon niin suosittelen Tulikiven osakkeiden ostamista. Jos Tulikivi jotenkin ihmeellä selviytyy jouluun asti, kurssi pyörii varmaan jossain 1-2 sentissä.


    • Raimo_K

      Vaivaako "vanhojenmiestentauti" vai Componentan surkeus, kun ei puolen yön jälkeenkään tule uni silmään?

      Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä.

      Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
      Käyttökate
      Q1/16 -0,6 m€
      Q2/16 0,7 m€
      Q3/16 0,7 m€
      Q4/16 0,4 m€

      Q1/17 -0,4 m€
      Q2/17 0,8 m€
      Q3/17 0,8 m€
      Q4/17 0,5 m€

      Q1/18 -0,2 m€
      Q2/18 0,9 m€

      Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
      Q1 -0,43 m€
      Q2 1,07 m€
      Q3 0,64 m€
      Q4 3,58 m€

      Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?

      • Konkurssi

        "Tulikivi tiedotti 25.9.2018, että se on palkannut Initia Oy:n toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen. On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia"

        Niinkuin tänään julkaistusta osarista voi lukea, mitään takeita ei kaivoksen myynnistä edelleenkään ole!

        "Yhtiön nykyinen kolmivuotinen rahoitussopimus päättyy 31.12.2018. Rahoitussopimus sisältää muun muassa käyttökate-, omavaraisuusaste- ja velat/käyttökate-kovenantit. Yhtiö on jo aiemmin sopimansa mukaisesti aloittanut neuvottelut rahoittajiensa kanssa 30.8.2018 uudesta rahoitussopimuksesta. Mikäli uuteen sopimukseen ei päästä 31.12.2018 mennessä, lainat erääntyvät viimeistään 30.6.2019. IFRS-standardin mukaisesti yhtiö kirjasi puolivuosikatsauksessa 30.6.2018 kaikki pitkäaikaiset rahoitusvelat lyhytaikaisiksi."

        Alkaa Tulikiven hiekka loppua tiimalasissa, reilu pari kuukautta aikaa saada sopu aikaan rahoittajien kanssa

        "Päämarkkina-alueilla tulisijojen kokonaismarkkinat ovat olleet loivassa laskussa vuoden 2018 aikana"


      • Matti.H

        Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

        Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

        "Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

        On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

        Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.


      • rahaa.takkaan
        Matti.H kirjoitti:

        Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

        Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

        "Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

        On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

        Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.

        Näinpä.
        Tulikiven rahoittaminen on kuin ryssäin seulat öljyputket siperiassa - paineet väännettävä tappiin edes osan saamiseksi perille, kun tavara leviää tundralle.


    • Olhava

      Myyntiprosessi kilpailutuksineen kestää kuukausia. Jos toteutuu. menee vuodelle 2019. Tärkeintä on saada paras mahdollinen myyntisopimus aikaiseksi..

    • Q3_2018

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

      Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
      Q3/2016 14.953 €/hlö
      Q3/2017 16.346 €/hlö
      Q3/2018 19.697 €/hlö

      Olhava on oikeassa siinä, että paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

    • Talkki

      Tänään julkaistiin talkin vientiluvut elokuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa kiihtyvään tahtiin jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-8/2018 36,5 ( 10,8%)
      heinäkuu/2018 4,7 ( 25%) !!
      elokuu/2018 5,6 ( 26%) !!
      Lähde: Tulli

      25.09.2018: Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen.

      Erinomainen referenssilista Initia Oy:llä:
      http://www.initia.fi/fi/referenssit/

      • KonkurssiTulee

        Niinkuun Tulikiven viimeisimmässä osarissa todetaan:
        On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia.

        Jos tää nyt kaupaksi menisi ja kaivoksesta muutama miljoona saataisiin, ei Tulikivi niillä rahoilla saa lähellekkään velkojaan maksettua. Mitä sen jälkeen? Jatketaan tappiollista toimintaa?

        Hieman haiskahtaa, että yrität vaan pelata aikaa tällä talkkikaivoshypetyksellä. Veikkaanpa että anti tulee kun kaivosta ei saada myytyä ja vuodenvaihteessa katkolla oleviin rahoitussopimuksiin yritetään saada rahat käymällä nykyisten omistajien kukkarolla.


      • lappuluukullenyt

        Talkkien, kalkkien tai palkkien vientimäärät, maailmanmarkkinahinnat tai mikään muukaan ei auta, mikäli yhtiön liiketoimintaa ei hetimiten tervehdytetä täydellisellä saneerauksella.

        Jos Ladasta halkeaa moottori pakkasella, ei siihen auta vaikka bensatankkiin lorottaisi öljytankkerillisen lisää polttoainetta - jotain pitää osata korjata tai matkanteko loppui siihen kuin takkojen myynti.


    • Talkki

      Tulikivi FinnMateria-messuilla to 22.11.2018 klo 11.30:
      Aihe: Tulikivi Oyj:n Suomussalmen Talkki-projekti
      Senior Partner Mikael von Hertzen, von Hertzen Consulting, Materia-lava, B-halli

      • Lölllö

        Mitäpäs se Tulikivi meinaa siellä höpötellä? Luultavasti samoja valheita niinkuin muutenkin ympäri keskustelupalstoja.


    • Eino_Sederström

      Hyvä tietää. Talkkiprojekti etenee. Taidan ostaa tänään Tulikiven osakkeita, jos alle 20 sentillä saan. Toivottavasti koko myyntilaita ei katoa heti pörssipäivän alussa. Sen verran iso asia tuo messu-uutinen oli.

      • Callidus

        Kohta saa alle 10 sentillä :D


      • Konrad.Scheissensager

        Messu-uutinen lisää huomattavasti suurimpien kansainvälissten institutionaalisten sijoittajien kiinnostusta yhtiöön, todennäköisesti tämän mullistavan messu-uutisen myötä yhtiöstä tullaan jo piankin tekemään lunastustarjous.
        Kannattaa siis olla mukana nousussa, strategisesti priorisoidun talkkijauhotehtaan pystytyskin saattaa myös käynnistyä jo tässä kuussa, kunhan aloittamista vaille valmiit rahoitusneuvottelut saadaan päätökseensä afrikkalaisten vakavaraisten pääomasijoittajien kanssa.


      • Kjflaoj

        Niinpä niiin. Huutelit jo vuosi sitten että nyt kannattaa olla mukana.. no mitä on tapahtunu? Kurssi tullut alas 30% ja laskee vielä. 100%


    • kokonaisuus

      Suurimmat tulisijavalmistajat 2015 -> 2017
      Tulikivi 24% -> 33%
      Turun Uunisepät 29% -> 24%
      Tiileri 14% -> 14%
      Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa KORKEIMMAN arvosanan.
      https://www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

      Pientaloaloitukset kotimaassa
      Vuosi, 1000kpl, muutos (v/v)
      2008 11,5 -25 % Tilastokeskus
      2009 9,3 -19 % Tilastokeskus
      2010 12,5 35 % Tilastokeskus
      2011 11,6 -7 % Tilastokeskus
      2012 9,9 -15 % Tilastokeskus
      2013 8,2 -17 % Tilastokeskus
      2014 6,7 -17 % Tilastokeskus
      2015 6,6 -2,5 % Tilastokeskus
      2016 6,7 2,4 % Tilastokeskus
      2017 7,3 8,7 % Tilastokeskus
      E2018 7,5 2,6 % RTS
      E2019 8,0 6,7 % RTS
      RTS ennakoi vuodelle 2018 7500 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl) ja vuodelle 2019 8000 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl).

      Tulikiven vuokrakulut ovat alentuneet viime vuosina ja olivat 2017 enää 1,1 m€.
      2013 1,9 m€
      2014 1,7 m€
      2015 1,5 m€
      2016 1,3 m€
      2017 1,1 m€
      2018 vuokrakulut ovat alentuneet entisestään. Enää Tulikivi maksaa vuokraa myymälöistään/studioistaan pk-seudulla, Turussa ja Juuassa. Maininnan arvoinen on myös Espoon tehdas, josta maksetaan markkinaehtoista vuokraa. Tänä syksynä palkattiin Espooseen tuotannon työntekijä keittiötasojen valmistukseen ja tällä hetkellä haetaan Espooseen kivimiestä.

      Tulikivi:
      Tilauskanta
      Q3/2016 3,2 m€
      Q3/2017 3,4 m€
      Q3/2018 3,9 m€

      Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a.

      Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
      Q3/2016 14.953 €/hlö
      Q3/2017 16.346 €/hlö
      Q3/2018 19.697 €/hlö

      Talkkiesiintymän myynti etenee. Initia hoitaa myyntiprosessia.
      http://www.initia.fi/fi/referenssit/
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-8/2018 36,5 ( 10,8%)
      heinäkuu/2018 4,7 ( 25%) !!
      elokuu/2018 5,6 ( 26%) !!
      Lähde: Tulli

      • Toivo.Tonpulju

        Kuinkas se yhtiön velkaantumisen lisääntyminen?

        Ja negatiivinen tuotto per osake?

        Velkahan perinteisesti lisäksi kasvaa tulevalla talvikvartaalilla, taas kerran.
        Ellei rahoittajien kärsivällisyys lopullisesti pääty sitä ennen...


      • Konkuurssi

        Liikevaihto senkun laskee:

        2011 58.8m€
        2012 51,2m€
        2013 43,7m€
        2014 39,3m€
        2015 32,0m€
        2016 30,5m€
        2017 29,3m€
        2018 Q1-Q3 19,9m€, jos tuo sun mainostama Q4 "lupaus" tuo 9,8m€, saadaan potiksi 29,7m€.

        Nettovelkaantumisaste:

        2011 96,5%
        2012 112,9%
        2013 59,3%
        2014 89,8%
        2015 113,4%
        2016 125%
        2017 135,3%
        2018 140%?

        Jos ei edes huippusuhdanteessa Tulikivi ole saanut muuta aikaan kuin liikevaihdon laskua ja lisää velkaantumista, niin mitäpä tapahtuu kun huippusuhdanne kääntymässä laskuun? No rumaa karseltavaahan siitä tulee!

        "Talkkiesiintymän myynti etenee"
        No kerroppas nyt miten se on edennyt? Mitään ei ole kuulunut 25.9 jälkeen, eli kohta 2 kuukauteen. Taitaa Tulikivi vaan pelata aikaa tällä talkkisoopalla, lopputulema on se, että kaivosta ei saada myytyä ja Tulikivi käy omistajien kukkarolla hakemassa helpotusta erittäin heikkoon taloudelliseen tilanteeseen.. eli antia pukkaa.


    • HinnanNostoTulosriville

      Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, mikä alkaa näkymään myös Tulikiven tuloksessa.

    • RaunoM

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Kova suoritus ja lupaa hyvää viimeistä kvartaalia.

      Tuohon talkkinanna päälle, niin tämähän on 1-2 euroa per osake.

      • KaleviD

        Vai olisko ennemmin tulosvaroitus ja talkkipettymys. Tulikivi on konkurssissa silloin.


      • Sakkek

        Talkkiuutinen bluffia.tulikivi yrittää sumuttaa rahottajia ja pelata aikaa.kun uutinen talkkimyynnin epäonnistumisesta kiirii eetteriin on jo myöhästä.kurssi on silloin arviolta 1-2 senttiä.kannattaa myydä nyt kun muutama ostajakin on säälliseen hintaan


      • Kaivosmies69

        Myynnin epäonnistumisesta tuskin mitään tiedoitetta tullaan näkemään. Kaivostaitaa olla myynnissä vain sen takia, että saadaan pidettyä rahoittajat "tyytyväisenä" ja yritetään pitää osakekurssi edes nykyhinnoissa. Kaivoksen arvo on luultavasti niin pieni, että sitä ei ole järkeä alkaa myymään, todennäköisesti sitä ei edes kukaan halua ostaa koska Tulikivi on hinnoitellut kaivoksen arvon päin honkia.

        Eiköhän tässä tulla näkemään Tulikiven konkurssi ja kaivos siinä sivussa siirtyy rahoittajien haltuun.


      • muuraripertti

        Jos joku ylipäätään on kiinnostunu tulikiven talkeista sehän saa ne puoli ilmatteeksi konkurssipesältäki.mielestäni heikin pitäs alentaa palkkaansa jotta tulikiven viivan alle saatas jäämään jottai.sopiva toimitusjohtajan palkka nykysestä tulikiven rökäletappiotuloksesta ois mun mielestä 2000 e per kuukausi ja siinäki tahtoo olla jo puolet liikaa.kun pääpossen palkka on tätänykyä 14500eskoa per kuukaus ni säästöähän tulis säästettyinä palkkauskustannuksina peräti 150 000 eskoa per vuosi ja kaikki suoraan tulokseen viivan alle. tämä pelastais ainaki välittömältä konkalta tulikiven ja sen omistajat


    • Eero23

      Onkohan tämän ketjun aloittajalla ihan puhtaat talkit pusseissaan? Sama sarjaspämmääjä on nimittäin kirjoitellut myös muilla palstoilla hypettäen kaikille mm.rakennuslupatilastoa,tulikiven 0 tulosta ja talkkia.Kuuluukohan tämä henkilö tulikiven sisäpiiriin jolle on annettu työksi hypettää tulikiveä ? Näin kurssi pysyy jollain tasolla ja rahoittajat eivät painosta kun talkista saadaan miljardeja ihan kohta viimeistaan huomenna tai ensi kuussa joskus kuitenkin

      • Pallidus

        Kauppalehden palstallahan on vihjailtu että kyseessä on Tulikiven toimitusjohtaja.

        Muistaakseni kauppiksen palstalle Componenta-ketjuun harvakseltaa kirjoittava Harri Suutari (jota tämä sarjaspämmääjä haukkuu ympäri internettiä) kirjoitti, että tunnistaa tämän kirjoittajan Vauhkoseksi. Kaveri kirjoitteli silloin kauppiksen palstalle nimimerkillä Numeronmurskaaja, nykyisin käyttää nimimerkkiä Hiisi Componenta-ketjussa ja nimim. Callidus Tulikivi ketjussa.
        Sharevillessa nimimerkki Predak luultavasti sama henkilö.
        Predak kirjoitti 23.11 Sharevilleen näin: Componentan tilauskanta -7,6 %:a. Componentan Q4/18-liikevaihto tulee laskemaan yli 10 %:a. Ennakoimme Componentalle negatiivista tulosvaroitusta loppuvuodelle 2018.

        Liikevaihto
        2011 576 M€ 
        2012 545 M€
        2013 511 M€
        2014 495 M€
        2015 495 M€
        2016 167 M€
        2017 122 M€
        1-9/2017 91 m€ (tilauskanta 15,0%)
        1-9/2018 92 m€ (tilauskanta -7,6%)


    • talkinmurskaaja

      Kohta tulee Mondolta tajunnan räjäyttävä tarjous Tulikiven talkista. Kyse on satojen miljoonien tarjouksesta ja Tulikiven kurssi moninkertaistuu samalla. Kannattaa ostaa kun vielä halvalla saa.

    • petril

      Onneksi kukaan ei usko noihin lapsellisiin vedätyksiin jota tämä pallinmurskaaja tarjoilee.

    • jaakkoi

      Joo joku tulikiven sisäpiiriin kuuuluva tuo ketjun aloottaja ei tollaasia sisäpiirin tietoja muuten tietäisi.Eikö sisäpiiritiejon kertominen yleiseen jakoon ole rikos? Tsot tsot...ja varsinki jos kertoo sisäpiiritietoa sekä muunneltua totuutta...huonosti sillä minun tiedon mukaan tulikivellä menee mitä olen tuoreimpia osareita lukenu...

      • Pallidus

        Tämä. Jos kyseessä on Tulikiven sisäpiiriläinen, tästä pitäis ehdottomasti tehdä Fivaan ilmoitus.


    • Tilauskanta

      Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.

      • Konkurssiikivi

        Hoihhoijaa mitä tuubaa taas. Harri sai "potkut" 2015, niin meinaat että nyt 2018 loppuvuodesta potkut vaikuttaa tämän konkurssikypsän muinaisjäänteen tilauskantaan, hahhah.

        Kauppalehti 14.4.2015:

        "Hallituksen osakkeenomistajasta riippumattomat jäsenet tulivat aika yksimielisesti johtopäätökseen, ettei toimitusjohtaja Heikki Vaihkonen ole oikea henkilö jatkamaan”, kertoo hallitustehtävät tänään jättänyt Harri Suutari.Suutari ja kolme muuta Tulikiven uuteenkin hallitukseen ehdolla ollutta henkilöä ilmoittivat ennen yhtiökokousta kieltäytyvänsä uudelleenvalinnasta.”Pidimme kokousta keskenämme minun johdollani. Sitten esitin Heikille (Vauhkonen) ennen yhtiökokousta, että olemme tyytymättömiä hänen johtamiseensa."

        Harri viisaana miehenä tiesi, että Heikki Vauhkosesta ei ole johtamaan Tulikiveä.. oikeassahan Suutari oli, Heikki Vauhkonen on tuhonnut Tulikiven täydellisesti ja tulee tekemään konkurssin


    • talkkikuplapuhkeaa

      Kerrohan neropatti messujen suuret talkki uutiset? Ai niin niitä ei ollutkaan no luulisi mr.markkinan päivittävän tämän.Tulikiven kurssi tulee sukeltamaan tämän johdosta 2 senttiin.

    • Talc

      Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 7,8 miljoonaa euroa.

      • dfgdgfdggfdgd

        Huoh... Tuota ei voi noin yksinkertaisesti laskea. Ensinnäkin, tuosta rahasta menee paljon velkojen maksuun, koska niitä on Tulikivellä paljon. Ja toiseksi, jos toiminta ei tule voitolliseksi tuon jälkeen, on kyseessä lyhytaikainen helpotus.

        Toki osakepelurille tämä olisi hyvä, mutta pitkän tähtäimen sijoittajille jopa huono asia. Nimittäin esiintymän myynti voi aiheuttaa kurssin voimakkaan nousun (mikä sekään ei ole varmaa), mutta jo muutaman kuukauden (tarkkaan ottaen osinkojen jaon jälkeen) päästä kurssi romahtaa entistäkin alemmille luvuille. Miksi? Koska pian myynnin jälkeen huomataan, että yhtiö ei edelleenkään tuota ja yhtiöllä ei enää ole varallisuuttakaan yhtä paljon kuin ennen. Ainoa asia, joka kurssia voi pitää ylhäällä on liikevaihdon, varallisuuden ja tuloksen kasvu. Jos nämä eivät kasva, ei yrityksen arvokaan voi kasvaa pitkälti. Omaisuuden myynti saa aikaan korkeintaan vain piikin kurssissa, ei muuta.

        Joten tuollainen myynti kertoisi minulle lähinnä sen, että yritys luultavasti menee konkurssiin muutaman vuoden kuluessa ja siitä vain lypsetään loputkin rahat.

        Ja muuten, monesti vertaillaan muihin suomalaisiin yrityksiin, vaikka ne eivät ole edes pahimpia kilpailijoita, ei lähimainkaan. Tulikiven pahimmat kilpailijat ovat ulkomailla ja jos Tulikivi ja muut suomalaiset keskittyisivät kilpailemaan keskenään Suomen minimarkkinoilla, ne kaikki tuhoutuvat.


    • Talc

      Onpas asiantunteva hallitus Tulikivellä. Salastie on Teknos-maaliyhtiön konserninjohtaja ja pääomistaja. Talkki on maalin raaka-aine ja Tulikiven talkkiesiintymä Suomussalmella ollaan myymässä lähiaikoina.
      https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2017

    • Taikapasi1

      Kaikilla hallituksen jäsenillä ei ole Tulikiven osakkeita?

    • Taikapasi1

      Kerrohan mitä talkki messuilla kerrottiin 22.11 ?

      • HyvätMessut

        -Talkkikaivos on myynnissä
        -Neuvonantajana talkinmyynnissä toimii Initia Oy
        -Kiinnostus talkkikaivosta kohtaan on ollut vähäistä
        -Talkinvienti on ollut nousussa
        -NunnaUuni ja Uunisepät ovat menettäneet markkinaosuuttaan. Markkinaosuuden menetys voi näkyä jollain kvartaalilla ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana nousuna Tulikiven liikevaihdossa
        -Myönnetyt rakennusluvat nousussa. Myönnettyjen rakennuslupien nousun arvellaan edelleen vaikuttavan negatiivisesti Tulikiven liikevaihtoon.
        -Karelia-ja Pielinen-takkamalliston kiinnostus ulkomaita myöden on nousussa, voi olla, että kiinnostus takkoja kohtaan ei kuitenkaan näy Tulikiven tuloksessa.

        Lopuksi vielä erikseen muistutettiin, että olettehan huomannut, että Tulikiven tilauskanta on ollut nousussa Q3/2018. Uusilla takkamallistoilla täytettiin uudet rautakaupojen osastot sekä Tulikivi-studiot, näin saatin tilauskanta hetkellisesti näyttämään positiivistä prosenttilukemaa. Viimeisen kvarttaalin arvellaan palauttavan tilauskannan taas normaaliksi. Koko vuoden liikevaihdon arvellaan jäävän ennusteista, mutta uusien takkamallistojen arvellaan vaikuttavan taas ensi tai sitä seuraavan vuoden jollakin kvarttaalilla ehkä positiivisesti liikevaihtoon


      • Taikapasi1

        Okei. Kiitos kieltämättä rehellisestä vastauksestasi ! Kovasti työtä Tulikivellä varmasti tehdään, toivottavasti se tuottaa tulosta tulevaisuudessa.


    • talkkihessu

      Tulikiveä ostetaan selvästi lotto lapuksi tämän tulkki vedätyksen takia.
      Jos talkista ei ole ostajalla selkeä pula,se jaksaa kyllä odotella vuoroaan...

    • herratalkki

      Voihan niitä talkinostajia ollakin.
      Kun kauppaa ei kuitenkaan näy syntyvän voidaan päätellä että talkki varantojen hinnasta on suuria näkemyseroja.
      Ostaja tietää tulikiven heikon tilanteen eikä sen takia tarjoa paljon mitään...

      • Konrad.Scheissensager

        Kaupankäynnillähän ei ole ostajaehdokkaille tosiaankaan mitään kiirettä kauppakumppanin heikon taloudellisen tilanteen laskiessa ajan kuluessa kauppasummaa.

        Velkaiselle, kassavirraltaan heikolle yhtiölle ajan kuluminen on myrkkyä, joten ostajan kannattaa odotella kypsän omenan putoamista syliin puoli-ilmaiseksi.

        Harmillistahan se aina on, kun pörssistä poistuu yhtiöitä, varsinkin taloudellisen ahdingon takia.
        Tulikivellä ei taida olla minkäänlaista vaihtoehtoista strategiaa nykyisen liiketoiminnan oheen/tilalle.


    • muuraripertti

      Myönnettyjä rakennuslupia elokuu-syyskuu/2018 on 25,4 % vähemmän verrattuna vuodentakaiseen.
      Lähde: Tilastokeskus
      Ei mene kauaa kun tulikivi joutui pakon edessä antamaan tulosvaroituksen.
      Kivisiä aikoja tiedossa Tulikivelle.

    • SähkönHinta

      Pörssisähkön hinnan voimakas nousu lämmityskauden alkaessa on erittäin positiivinen asia Tulikiven kannalta tällä hetkellä.
      2017
      Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
      tammi 4,53 -11 %
      helmi 4,75 31 %
      maalis 4,20 12 %
      huhti 4,29 13 %
      touko 4,20 8 %
      kesä 4,19 -13 %
      heinä 4,64 9 %
      elo 4,90 14 %
      syys 5,02 13 %
      loka 4,54 -10 %
      marras 4,58 -16 %
      joulu 4,35 -6 %
      2018 Yhteensä
      Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
      tammi 5,00 10 %
      helmi 5,78 22 %
      maalis 6,05 44 %
      huhti 5,28 23 %
      touko 5,18 23 %
      kesä 6,25 49 %
      heinä 7,09 53 %
      elo 7,28 49 %
      syys 6,72 34 %
      loka 6,15 35 %

    • OsmoKe

      Miksei Tulikivi järjestä antia ?jolla höyläisi korollisia velkojaan vähemmäksi esim. 15.4 Me --> 7.5 Me.

      Kun A-osakkeita on
      n. 52.189 000 kpl niin karkeasti 20 suurinta omistajaa omistaa tuosta puolet. Mukana mm.Ilmarinen ja Elo.
      Tuohon päälle talkista jotain,niin korolliset velat voisi maksaa jopa kokonaan pois.

    • OsmoKe

      Onko anti sitten niin kallis järjestää että sieltä saatavasta hyödystä iso osa menee antikuluihin ?

      Kunhan tässä pien sijoittajana näitä aikani kuluksi pohdin.
      En omista Tulikiven osakkeita ainakaan vielä.

    • Talc

      Puoi tuntia sitten tulleiden lukujen mukaan syyskuussakin talkin vienti kasvoi euroissa 11 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen. Lähde: Tulli

    • Sakari_Wetteri

      Juuri julkaistiin talkin vientiluvut syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:

      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-9/2018 40,6 ( 10,8%)
      Lähde: Tulli

    • talkkimalmi

      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

      • Talkkipuhallus

        Samaa löpinää vuodesta toiseen. Mitäpä luulet, kuinka moni näihin sun höpötyksiin uskoo?

        Eiköhän tässä käy niin, että mitään tiedoitetta ei kuulla joulukuussa, ei tammikuussa, ei helmikuussa ja maaliskuussa alkaa taas sama levy soimaan, että kohta talkkikasa myydään.


    • talkkihaaveet

      Mondolla on talkkia varmaan sadan vuoden tarpeisiin joten ketä muita ostajia edes on ?Jos tämä mainostettu talkkikupla puhkeaa eli ostajia ei ole tulee Tulikiven kurssi tippumaan 4 senttiin.

    • joulupukinkontti

      Popparit esiin ny lähtee Tulikiven kurssist ilmat pihalle. Katri tyhjentää salkkuaan Tulikivestä. Jäljellä myytävää vielä 550 000 kpl. Kurssi sakkaa 5 senttiin ennen joulu pukin tuloa

    • talkkiesiintymä

      Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-9/2018 40,6 ( 10,8%)
      Lähde: Tulli

    • pullenah

      Talkkibluffi paljastuu. Katri myy Tulikiven lappujaan kiihtyvällä vauhdilla. Onko hänellä sisäpiirintietoa jota vain suuromistajat saavat tiskinalta haltuunsa ? Eipä saa piensijoittajat semmosia tietoja.Onko tieto ettei talkista ole tullu yhtään tarjousta vuotanut hänen tietoonsa ja nyt hän tyhjentää tulikiven osakepajatsoaan.vielä Katrilla tulossa myyntiin 500000 tulikiven lappua jotka hän myy ensimmäisille hyväuskosille jotka tarttuu syöttiin.

    • talkkimalmi

      Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
      www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

      Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
      Q3/2016 14.953 €/hlö
      Q3/2017 16.346 €/hlö
      Q3/2018 19.697 €/hlö

      Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

    • PenaVaasa

      Maanantaina jatkuu taas Katrilla lappujen ulostaminen, laitaan tulossa vielä lähes 0,5m lappua. Paljonko tippuu huomenna Tulikivi? Ensi viikolla mennään heittämällä alle 0,10€ kun Katri lyö isoa kasaa laitaan.

      Katrilla selvästi sisäpiiritietoa epäonnistuneesta talkinmyynnistä ja heikosti menneestä Q4, miksi suuromistaja muuten yhtäkkiä haluaisi omistuksestaan eroon? Kovat tappiot varmaan Katri tässä tekee mutta niinhän siinä käy kun sijoittaa tällaiseen konkurssikypsään muinaisjäänteeseen

    • PohjoismaidenSuurin

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
      https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

      Kertauksen vuoksi:
      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

    • Juuuuh

      Predak on jo huolissaaan.

      Tulikiven osakkeen arvo 2019/2 0.02€.

      Varmaa tietoa.

    • talkkiesiintymä

      Viimeisen 12 vuoden aikana Tulikiven osake on noussut joulukuun pohjista tammikuun huippuihin keskimäärin 22 prosenttia. Tammikuussa 2018 Tulikiven osake nousi 25 prosenttia verrattuna joulukuun 2017 pohjiin. Enää neljä pörssipäivää jäljellä vuotta 2018 ennen tammikuun 2019 ostoryntäystä.

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a).

    • valepukki

      Heh heh täällähän on valepukki vauhdissa no onhan kyllä joulu että siinämielessä ainakin

    • mitenhänlie

      Paljonko tulikiven talkkivarantojen ostajat on valmiita maksamaan kun tietävät tulikiven heikon tilanteen ? Ja onko talkille edes välitöntä tarvetta?

    • henripo

      Ei ne ole valmiita maksaan siit paljo mitään. Venaavat niinku korppikotkat että saavat ostaa halvalla sitten kun...

    • tupla

      21.12.2018 KLO 13.30
      Tehtyjen lisätutkimusten ansiosta JORC-selvityksen arvioidaan nyt laajenevan kattamaan noin 12 miljoonan tonnia Suomussalmen talkkivarannoista aiemmin arvioidun noin 6 miljoonan tonnin sijaan.

    • Mettä67

      Rauhallista joulua sinulle numeronmurskaus/Hiisi/Callidus/Saxum/Eino Ikävalko/Perttu65/acu tetigisti/Pahta/saunamajuri/Lauri Haapalehto/Baltian hevosvälitys/Sunblum/Talkki/Risto71/Lindström ja esim. předák, sekä myös muille kirjoittajille.

    • HeiheiHeikki

      Onpas ollut hiljaista näissä Tulikivi-ketjuissa sen jälkeen, kun negarin pukkas Tulikivi ilmoille. No eipä yllätä, eiköhän tammikuussa ala taas sama spämmiminen, että Tulikivi on vuoden 2019 kovin nousija. Keksiiköhän tää meidän Tulikivi-veijari jotain uutta yritykselleen nostaa Tulikiven kurssia?

      Samaan aikaan myös noi Componenta-ketjut, joissa povataan Compon konkurssia on hiljentyneet täysin, mistähän johtuu🤔

    • Predakkö

      Olisko Fiva käynyt soittelemassa tälle Tulikivi-tyypille? :)

    • esalaunonen

      Predak alias numeronmurskaus alias hiisi alias baltian hevosvälitys jne.....on siinä miehelä monta nimimerkkiä. Ja kaiken tarkotus hänellä on ollut jo monta vuotta vetää Tulikiveen sijoittavia sijoittajia höplästä. Onko kyseessä sitten shorttaaja joka pelaa kurssia alaspäin ja rahastaa nämä huijaamansa piensijoittajat vai onko hän joku Tulikiven sisäpiiriin kuuluva,huomattavan paljon Tulikiven osakkeita omistava henkilö, joka yrittää hypettää Tulikiven kurssia ylös lipsautellen sopivasti sisäpiiritietoa valeittensa sekaan....ihme jos Fiva ynnä muut viranomaiset eivät selvitä hepun henkilöllisyyttä rikos tuommonen vedätys kyllä on. Talkin myynnistä ei esimerkiksi ole mitään varmuutta ja sitäkin se on hehkuttanut varmana onnistumisena??? Aatelkaapa jos tyyppi on Tulikiven sisäpiiriläinen ja yllytti vaikka millä verukkeela ostamaan Tulikiven osakkeita, vaikka tiesi että Tulikivi julkistaa kohta negatiivisen tulosvaroituksen????

    • 110

      Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

      Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
      https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

    • MattiK65

      Eipä ole talkkikaivoksen myynnistä edellenkään kuulunut mitään. Taitaa olla niin, ettei ostajia ole ja kaivos siirtyy konkurssin myötä uudelle omistajalle.

      Lisäksi rakennuslupien määrä on romahtanut:
      ""Syys-marraskuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,6 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,7 miljoonaa. Asuinrakentaminen väheni tuoreimmalla ajanjaksolla 30,8 prosenttia !!!

      Tänään Tulikiven vaihto Helsingin pörssissä oli pyöreä NOLLA, siis NOLLA!! Ei näytä olevan sijoittajilla kummoista luottoa tähän firmaan, Tulikiven vaihto muutenkin on ihan nappikauppaa pörssissä.

    • kepa53

      Tulikiven osakevaihto tosiaan ihan kaput...omistajat on jo luovuttanu samaha se on raaputusarpa katsoa loppuun asti.

    • Kauppakirja

      Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'. 21.12.2018 kerrottiin 'esiintymä laajentunut 6 miljoonasta tonnista 12 miljoonaan tonniin'.

      • Epävarmaa

        Ja lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että myynnin toteutumisesta ja taloudellisista vaikutuksista ei ole mitään varmuutta


    • Talkki

      Jokaisen yrityksen täytyy ilmoittaa tiedotteessaan myös uhat, eli tuo on normaali käytäntö.

      Vielä jokin aika sitten Tulikivi oli 3. pienin firma pörssilistalla markkina-arvoltaan. Nyt sen markkina-arvo taitaa olla pienin, sillä alkuvuonna Valoen osake on noussut parhaimmillaan 0,10->0,80€ ja Soprano 0,22->0,42€. Valoe maalaili totuttuun tapaan aurinkopaneelihaaveita ja Sopranon liikevoitto ylitti 0,1 m€ ennusteen. Vuonna 2018 talkkiprojektista tuli kuluja Tulikivelle 0,2 m€ ja Q1/19 Tulikivellä näkyy tuon ansiosta 0,1 m€ kehittämisavustusta.

    • Predakhunter

      Predak, eli johtaja/pomo voi hyvinkin olla ite tj Vauhkonen! Onneksi en itse omista enää tulikiveä! Älkää missään nimessä laittako siihen rahaa. Fiva hoitaa tuon äijän vedätyksestä telkien taa. Viimeistään kun valot sammuu konkan myötä!

    • Springsteen

      Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'.

      Alkuvuosihan tarkoittaa tammi-maaliskuuta, jota on jäljellä enää 25 päivää. Täytyy ostaa pieni positio Tulikiveä maaliskuun aikana, sillä harvoin on näin selvää kurssinousijaa ollut näköpiirissä.

      • Talkkihuijaus

        Sama laulu se vaan jatkuu ja jatkuu, jatkunut jo vuosia. Viime kesänä satuilit näitä samoja juttuja. Montako vuotta olet nyt jauhanut tätä samaa, että kohta kaivos myydään, nyt kannattaa ostaa?

        No turha varmaan kysyä, sullahan ei ole tapana vaistailla kysymyksiin, tarkoituksesi on vain hehkuttaa Tulikiveä ja yrittää saada kurssi nousuun että pääsisit mahdollisimman pienillä tappioilla eroon omista osakkeistasi.


    • 110

      Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

      Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
      https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

      • Möljkjhuu

        110 miljoonaa talkkikasasta😂 Joo, ei ole saamassa sellaisia summia. Eikä saa muutenkaan mitään, talkkikaivos siirtyy Tulikiven konkurssin myötä uudelle omistajalle ilmaiseksi


    • 110

      Tulikiven osakekurssi on 0,10€ ja 110 miljoonan euroa talkkihankeesta tarkoittaisi 1,83€ osakkeelta. Saataisiin kerralla iso osinko. 

      Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

      Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
      https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

      • EiBjörn

        Moi Björn!


    • Asti

      Tuloksessa oli muunmuassa höttövähennys ja verovuoden poistot, yht. 2,9 miljoonaa euroa
      ...elikkä ennen näitä viivan alla oli 1,1 miljoonaa euroa

      höttö ja poistoista lähes koko osuus, sillä ei ollut kassavaikutusta vuodelle 2018
      (2018 investoinnit oli 1,1 ja siitä osa ilmeisimmin poistettiin)

    • 486me

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
      https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän tutkimukset on saatu päätökseen. Talkki on määrältään ja laadultaan erinomaista. Nyt aloitetaan murskaus. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

      Murskaus osoitteessa Saarikyläntie 26 A, louhosalueella. Toiminta on
      tarkoitus aloittaa 29.4.2019 ja murskausta kestää satunnaisesti 16.6.2019
      saakka.
      https://suomussalmi.wp.atflow.be/fi/

    • Anonyymi

      Hyvältä kuulostaa (Q1/2019):

      Suomussalmen talkkihankkeen yhteydessä toteutettava JORC-selvitystyö on edennyt alkuvuoden
      aikana. Viimeisten selvitystyöhön kuuluvien laboratoriotestien arvioidaan VALMISTUVAN LÄHIVIIKKOINA, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa. Hanke herätti mahdollisissa ostajakandidaateissa siinä määrin mielenkiintoa, että yhtiö palkkasi Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi esiintymän myyntiin syyskuussa 2018. Esiintymän myyntiprosessi etenee JORC-selvitystyön viivästymisestä huolimatta.

    • Anonyymi

      Näyttääkö nämä myös hyvältä?:

      Liikevaihto 5,8me (6,1me Q1/18)
      Liiketulos -0,7me (0,6me)
      Liiketoiminnan nettorahavirta -0,1me (0,1me)
      Omavaraisuusaste,% 24,2 (28,1)
      Nettovelkaantumisaste, % 174,5 (146,7)

      Huhhuh, mitä lukuja, ei hirveästi naurattais olla Tulikiven omistaja. Velkaa on niin maan pirusti ja kauppa ei käy, omistajien rahat sen sijaan vähenee joka päivä.

      Toimari se taas satuilee, että koko vuoden arvioidaan olevan voitollinen. Joulukuussa taas Vauhkonen antaa mukavan joululahjan omistajille ja kertoo muutama päivä ennen aattoa, että tavoitteisiin ei tulla pääsemään, jos siis tää pulju ei ennen sitä ole konkurssissa.

      Tää myös jaksattaa aina naurattaa:
      "Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat edelleen lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa"
      Sama virsi soinut jo muutaman vuoden, onko nää takkamallit vielä kymmenenkin vuodenkin päästä uusia ja kiinnostusta löytyy ulkomaita myöden😂

    • Anonyymi

      Yllä oleva kirjoittaja laittoi viime vuoden liiketuloksen etumerkin väärin.

      Q1/2019:
      Tilauskanta oli katsauskauden päättyessä 4,5 (4,1) Me.
      Liiketulos ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli -0,7 (-0,6)
      "Laboratoriotestien arvioidaan valmistuvan lähiviikkoina, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa.".

      Hienosti tilauskanta kasvaa ja lähiviikkoina tiedotetaan talkkihankkeesta. Talouselämä-lehdessä tänään toimitusjohtaja antoi ennakkotietoa jo kuluvastakin neljänneksestä: "Tulikiven toimitusjohtajan mukaan suurin syy Q1/2019 liikevaihdon ja tuloksen laskuun löytyy toimituspäivien ajoittumisesta toiselle neljännekselle."

    • Anonyymi

      Vuonna 2015 liikevaihto oli 6,2 Me (1-3/2015).

      Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen kommentoi tuolloin, että "Tulikivi Oyj:n liikevaihto jäi ensimmäisellä vuosineljänneksellä poikkeuksellisen alhaiseksi."

      Vuonna 2019 liikevaihdossa ei ole tapahtunut kehitystä. Nettovelkaantumisaste vuonna 2019 on 174,5 %, kun vuonna 2015 se oli 120,7%. Sijoittajat ja työntekijät kaipaavat hienoa kasvua, tai edes positiivista liiketulosta.

      • Anonyymi

        12/18 velkaa 25,3me
        03/19 velkaa 27,3me

        Aika huikeeta


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sain linkin toimimaan, kun kopioin koko rivin. Mielenkiintoista tietoa talkkiesiintymästä. Tulikiven markkina-arvo on vain 8,7 miljoonaa euroa ja talkkiesiintymän myynti näyttää aina vain todennäköisemmältä 2019. Täytyy huomenna ostaa Tulikiveä, sillä näin potentiaalista osakekurssin moninkertaistujaa ei toista pörssistä löydy.

    • Anonyymi

      Moninkertastuja ja kysymyksessäkö tulikivi?mikä vitsi vaan ei taida naurattaa omistajia .että semmone tapaus tällä kertaa

    • Anonyymi

      16 päivää alkuvuotta jäljellä ja talkkitiedote luvattiin vuoden alkupuolella, eli kesäkuun loppuun mennessä.. Saattaa tulla melkoinen pomppu osakekurssiin (Tulikiven markkina-arvo 8 miljoonaa euroa), kun talkkitiedote seuraavan 16 pörssipäivän aikana julkaistaan. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

      • Anonyymi

        5.3.2019 kirjoitit näin:
        "Alkuvuosihan tarkoittaa tammi-maaliskuuta, jota on jäljellä enää 25 päivää"
        Nytkö se alkuvuosi on vaihtunut olevaksi kesäkuun loppu?
        Lisäksi olet jo yli vuoden kirjoittanut samaa valheellista tekstiä kaivoksen myynnistä.

        Ei noita sun kurssin manipulaatioyrityksiä kukaan usko, näkeehän sen jo tämän nappikaupan vaihdosta, ettei tämä konkurssikypsä puulaaki ketään kiinnosta. Päivävaihto pyörii keskimmäärin jossain muutaman satasen luokassa.


    • Anonyymi

      Tallkitiedote luvattiin alkuvuonna 2019, joten 10 pörssipäivää juhannukseen ja 15 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Iso jytky tiedossa. Taitaa raitilla monella vaihtua vanha Corolla uudempaan laatuautoon tiedotteen jälkeen.

      • Anonyymi

        Ei taida paljon olla siitä talkkikuopan myynistä muille iloa kuin Tulikiven velkojille, firma kun on niin huonosti johdettu ja päästetty nykyiseen tilanteeseen, että muuta pääsyä väljemmille vesille ei ole kuin myydä omaisuutta.

        Ei se Tulikiven bisnes paremmaksi muutu vaikka talkki myytäisiin, toki velat vähenee, mutta mitä sitten? Sama tappiollinen liiketoiminta jatkuu ja muutaman vuoden päästä ollaan taas kurkku myöden veloissa. Tulikiven pelastus olis, että nykyinen toimitusjohtaja ymmärtäisi jättää paikkansa jollekkin, joka osaa tehdä Tulikivestä asiallisen ja voittoa tekevän yrityksen.

        Ja mitä tulee tuohon päivien laskemisen talkinmyyntiin, niin samaa huutelit ainakin viime kesänä täällä ja oikeastaan muutaman vuoden jo, voit varmaan arvata että kovin moni ei sun trollailuja ota tosissaan. Eipä taida sijoittajatkaan uskoa, pörssi ollut auki 2,5h ja Tulikiven vaihto on nolla.


    • Anonyymi

      Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

      Tulikiven korolliset velat ovat laskeneet 2013->2019 27,1->15,4 miljoonaan euroon. Jo erittäin pieni osa Outokummun tai Mondon saamista euroista tekee Tulikiven nettovelattomaksi ja vuositulos paranee pelkästään tuolla rahoituskulujen verran (800 000 euroa). Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.

    • Anonyymi

      Talkkitiedote luvattiin ja on tulossa alkuvuonna 2019, joten 9 pörssipäivää juhannukseen ja 14 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Vuoden isoin jytky tiedossa.

      • Anonyymi

        Joo, niinhän sä lupasit talkkitiedotteen jo viime kesänä. Muutama kuukausi sitten kirjoitit että alkuvuosi tarkoittaa tammi-maaliskuuta, nyt sun mukaan alkuvuosi tarkoittaa tammi-heinäkuuta.
        Heinäkuussa sitten sanot että alkuvuosi tarkoittaa tammi-syyskuuta?

        Mun mielestä tää sun spämmiminen vaikuttaa just siltä että mitään tiedoitetta ei ole tulossa, yrität vaan saada piensijoittajia mukaan ennen konkurssia. Jos sulla olisi varma tieto kaivoksen myynnistö, miksi huutelisit siitä täällä? Itse ainakin olisin hiljaa ja ostaisin lappuja omaan salkkuun.
        Voihan toki olla että tiedoite tulee kesäkuun aikana, siinä vaan ilmoitetaan että talkkia saatu kaupaksi


    • Anonyymi

      Kun Talvivaaran malminetsintähankkeesta saatiin 110 miljoonaa euroa 2004 ja Mondon kahdesta talkkikaivoksesta 486 miljoonaa euroa 2018, niin kyllä Tulikiven talkkihankkeesta vähintään 20 miljoonaa euroa tullaan saamaan. 8 miljoonan arvoisen Tulikiven markkina-arvo nousee 20 miljoonalla euron talkkiesiintymän myynnillä 300 prosenttia. Mietin juuri 5000 euron käytetyn auton ostoa, mutta 300 prosentin tuotollahan 5000 euroa muuttuisi 20000 euroksi. 20000 saisi jo uuden auton.

    • Anonyymi

      Talkkitiedote tulossa alkuvuonna 2019, joten 6 pörssipäivää juhannukseen ja 11 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Suomussalmen talkkiesiintymästä tullaan saamaan vähintään 20 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on 9 miljoonan euroa, joten jo 20 miljoonan euron saaminen Suomusssalmen talkkihankkeesta nelinkertaistaa osakekurssin. Jos nyt sijoittaa 1000 euroa, viimeistään 11 päivän kuluttua talkkitiedote muuttaa sijoituksen 4000 euroksi.

      • Anonyymi

        Kauppalehden palstalta Ramirent-ketjusta:

        @Käyttäjä Ramirent, liittynyt 10.62019

        Salkustani ostettiin ensin hyvällä preemiolla Kotipizza ja nyt Ramirent. Nyt pitäisi löytää näille rahoille uusi osake, joka tullaan ostamaan pois hyvällä preemiolla. Onko ehdotuksia? Tulikiveä olen katsellut, nimittäin talkkitiedote luvattiin alkuvuonna 2019, joten 8 pörssipäivää juhannukseen ja 13 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Tulikiven arvo pörssissä on 9,0 miljoonaa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta 110 miljoonalla eurolla vuonna 2004 ja Mondon kahdesta talkkikaivoksestaan 486 miljoonalla eurolla 2018. Kyllä Tulikiven talkkihankkeesta vähintään 20 miljoonaa euroa tullaan saamaan. Tuolloin luvassa on vielä Ramirentiakin makeammat nousut.

        Predakilla uusi käyttäjänimi, Ramirent, kauppalehden palstalla. Monesko nikki herralla ko palstalla?


    • Anonyymi

      5 pörssipäivää juhannukseen ja 10 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Tiedossa pikatili 1-2 viikossa.

      • Anonyymi

        Juujuu, ja lehmät lentää. Se pikatili piti tulla jo vuosi-kaksi sitten. Ei kukaan tollasta huijaria usko, eikä tollaseen konkurssikypsään, huonosti johdettuun yritykseen kannata sijoittaakkaan.


    • Anonyymi

      Huomasin, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Varmaa on vain se, että tiedote asiasta tulee kuluvan kuukauden aikana (luvattiin vuoden 2019 alkupuoliskolla). Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      5 päivää alkuvuotta jäljellä ja talkkitiedote luvattiin vuoden alkupuolella, eli kesäkuun loppuun mennessä. Tulikiven markkina-arvo 8 miljoonaa euroa), kun talkkitiedote seuraavan 5 pörssipäivän aikana julkaistaan. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

      • Anonyymi

        Touhussa on jotakin pielessä.

        Elokuussa on asiasta uutisoitu, että kaupan arvo olisi 500 miljoonaa, sen jälkeen ei ole uutisoitu mitään, eikä minkäänlaisia tiedotteita annettu.

        Mahdolliset syyt:

        -ostajaa ei ole
        -kauppaa ei synny
        -arvio kaupan arvosta on reilusti yläkanttiin

        Kaikki hypetys ei ole aina totta, vaikka se lukisi ihan lehdessä tai internetissä.


    • Anonyymi

      Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

      Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

      Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

      Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

      Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) Vasarakangas 1-5 Mt

      Imerys (Sotkamo) 6 Mt

      Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt Tyynelä 1-5 Mt.

      Tulikiveltä tulossa talkkitiedote alkuvuoden aikana, eli tällä viikolla. Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo yhdeksän vuotta ja Uutela 13 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

      • Anonyymi

        Lyödäänkö vetoa että mitään tiedotetta ei tule.


      • Anonyymi

        Mä voin kans osallistua vetoon, siis voin lyödä vetoa että mitään tiedoitetta koskien talkkia ei tule.
        Jos tiedoite tulee, se on todennäköisemmin tiedoite konkurssista, tätä vastaan en vetoa lyö, koska todennäköisyys alka olla aika suuri


      • Anonyymi

        Nyt ollaan rikastumisen äärellä!!
        Tiedotteen on tultava huomenna!!

        Kurssi ampaisee taivaalle kuin raketti!!


    • Anonyymi

      Kolmen päivän sisällä tulemme saamaan talkkitiedotteen. Tällaisia tilaisuuksia on harvoin tajolla.

      • Anonyymi

        Sijoittajat tulevat muistelemaan tulikiven ihmettä vielä vuosikymmenien päästä, sitä tullaan vertaamaan talvisodan sankaritekoihin.

        Maailmanvalloitus ei ole koskaan ollut näin lähellä, kaikki muuttuu kolmen päivän sisällä ja kurssin satakertaistuminen on vain viikkojen päässä.

        New Yorkissa, Tokiossa ja Lontoossa tilataan suomalaista tulikivitakkaa pää märkänä.


    • Anonyymi

      Tulikiven olisi pitänyt tiedottaa ilman aiheetonta viivytystä, mikäli yhtiö olisi edennyt oleellisesti tulevaisuuteen vaikuttavassa asiassa.

      Pörssin säännöt: "Osakkeeseen oikeuttavan arvopaperin liikkeeseenlaskijan on ilman aiheetonta viivytystä julkistettava tieto päätöksistä ja muista seikoista tai olosuhteista, jotka ovat osakkeeseen oikeuttavan arvopaperin arvoon olennaisesti vaikuttavia. "

    • Anonyymi

      Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. PKC:ssä Harri Suutari heilutti tahtipuikkoa aluksi ja lopulta Jyrki Tähtinen hoiti PKC:n myynnin, ihan samoin kuin Tulikivessä aluksi tahtipuikkoa heilutti Harri Suutari ja nyt Jyrki Tähtinen on neuvotellut talkkiesiintymän myynnin . Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Varmaa on vain se, että tiedote asiasta tulee kuluvan kuukauden aikana (luvattiin vuoden 2019 alkupuoliskolla). Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.
      https://www.borenius.com/people/jyrki-tahtinen/
      https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2019

    • Anonyymi

      Kyllä Suomussalmen talkkiesiintymä (22-32 Mt) on Tulikiven. Kysymys kuuluu, paljonko ostaja Suomussalmen talkkiesiintymästä maksaa . Tulikiven hallituksen puheenjohtaja on Suomen kovin neuvottelija Jyrki Tähtinen, joten tulette yllättymään, millaisella hinnalla talkkiesiintymä vaihtaa omistajaa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on 8 miljoonaa euroa (0,15€/osake), mistä jokainen voin laskea:
      Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake 100% (0,30€/osake)
      Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake 200% (0,45€/osake)
      Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake 400% (0,75€/osake)
      Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake 800% (1,35€/osake)

      • Anonyymi

        Mitäpä jos se kaivoksesta kiinnostunut ostaja (jos sellaisia edes on) viivytteleekin kaivoksen ostoa niin pitkään että Tulikivi on konkurssissa ja ostaa sen kaivoksen nimelliseen yhden euron hintaan konkurssipesältä?
        Kyllähän mahdolliset kaivoksesta kiinnostuneet tietävät kuinka heikko Tulikiven taloudellinen tilanne on, niin miksi ostaja maksaisi nyt kaivoksesta miljoonia, kun voi konkurssin tullessa saada kaivoksen murto-osalla sen arvosta


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Elementis ei halua sotkea 486 miljoonan ostostaan, antamalla esim. Imerykselle tai muille Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymää liian halvalla ja päinvastoin. Tulikiven hallituksen puheenjohtaja Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten pian nähdään, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu.

    • Anonyymi

      Nyt kannattais Mr. Tulikivella kaivautua kätköistään ja tulla äkkiä hypettämään talkkikuoppaa! Tulikiven kurssi huitelee -12,5% tälle päivää. Ei taida sijoittajatkaan uskoa talkkiuutisiin

      • Anonyymi

        Tällä hetkellä ollaan kyllä nollilla.

        Päivän vaihto on kyllä karmaisevaa, 1714 euroa.


    • Anonyymi

      Noniin, se olisi kesäkuun viimeinen pörssipäivä.

      Kaikkihan tietenkin tietävät, että tänään viimeistään meidän pitäisi saada isoja uutisia Tulikiven suunnalta, kun tälläkin palstalla paljon kaivoksen myyntiä hehkuttanut Tulikivi-botti on meille kertonut varmana tietona, että talkkikaivos tullaan varmasti myymään "alkuvuoden" aikana, eli viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Kuinkahan moni palstalainen on mennyt vipuun ja sijoittanut tämän Tulikivi-heebon suosituksesta Tulikiveen siinä uskossa, että viimeistään tänään saammee isoja uutisia?
      Meillehän on täällä kysyinen herra lupaillut jopa satojen prosenttien nousua osakekurssiin, kun Tulikivi julkaisee vauvan pyllypuuterikaivoksen myynti-ilmoituksen, joka siis varmuudella pitäisi tulla viimeistään tänään.

      • Anonyymi

        Myöhään aikovat asiasta tiedottaa... Mutta kohta se tulee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myöhään aikovat asiasta tiedottaa... Mutta kohta se tulee...

        Joko se tuli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko se tuli?

        Tunnin sisällä se tulee !!!


      • Anonyymi

        Oliskohan Heikki lauantaiaamuna toimistolla julkaisemassa talkkitiedotteen ku ei perjantaina kiireiltään ehtinyt? Onhan tässä vielä tätä alkuvuotta jäljellä?!

        Siellä on velkojat varmasti kans kieli pitkällä
        odottamassa tätä tiedoitetta, jonka oli tarkoitus tulla viimeistään kesäkuun loppuun mennessä, mutta yllättäen siirtyi ajoittumaan ensi vuoden alkuvuoteen (kesäkuun loppuun mennessä siis tottakai) tai sit seuraavalle vuodelle, jos siis ollaan vielä busiksessä mukana.

        Velkojat on kyllä varmaan tyytyväisiä nykytilanteeseen, korot juoksee ja vuodesta toiseen huvit maksaa Tulikivi korkojen muodossa ja vähän päällekkin. Helppo tehdä rahaa tällaisella firmalla, velka vaan kasvaa joka vuosi ja siinä samassa korkotulot. Pitäis varmaan alkaa lainottamaan itse tätä kultakaivosta...

        Mutta se mikä on tässä näin on varmaa, on siis se, että kaivoksesta kiinnostuneita löytyy, ja siitä tullaan kyllä saamaan ylihintaa. Ajatella ny joku ainakin 800% osakekurssiin lisää niin voi ton homeisen Toyotan vaihtaa vähemmän homeiseen Toyotaan. Onhan siinä naapurin käntty ihmeissään ku ei itse sijoittanut Tulikiveen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnin sisällä se tulee !!!

        Ei hätiä mitiä, sunnuntai on vielä kesäkuuta.


    • Anonyymi

      Huijarihan tämä tää kaverin tosiaan on. Tämäkin lanka tehty melkein vuosi sitten ja siinäkin hypetetään kuinka kaivos myydän kohta isolla rahalla.

      Nyt varmaan on viikon-pari hiljaista tän tyypin osalta, sitten alkaa taas sama hypetys kuinka kaivos kohta myydään ja osakekurssi räjähtää

    • Anonyymi

      28.6.2019 klo 10:00 Tulikiveltä tuli alla oleva tiedote, joten ensi kuukauteen asti aikaa ostaa Tulikiven osakkeita 15 sentillä. Harvoin on näin herkullista paikkaa tarjolla pörssissä. Elokuussa 2019 Tulikivi pois senttikerhosta.

      ***

      JORC-raportin arvioidaan valmistuvan ELOKUUSSA 2019

      Tulikivi tilasi helmikuussa 2018 Geologian Tutkimuskeskukselta JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Joulukuussa 2018 Tulikivi tiedotti JORC-selvityksen laajenevan kattamaan 12 miljoonaa tonnia Suomussalmen talkkivarannoista. Kairaukset osoittivat esiintymän olevan pinta-alaltaan aiemmin arvioitua suuremman ja jatkuvan laadultaan ja volyymiltaan yhtenäisenä.

      Geologian Tutkimuskeskuksen teettämät laboratoriotyöt viivästyivät aiemmin arvioidusta ja ne valmistuivat kesäkuun alussa 2019.
      JORC-raportin viimeistelytyö on parhaillaan käynnissä. Raportti tulee kattamaan noin 13 miljoonaa tonnia Suomussalmen talkkivarannoista.

      Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: "JORC-raportin valmistuminen on ollut aiemmin arvioitua hitaampaa. Tehtyjen lisäselvitysten myötä käsityksemme esiintymän hyvästä laadusta ja yhtenäisyydestä on vahvistunut".
      ***

      • Anonyymi

        Elokuun lopussa sanot että siirtyy syskuulle jne, ens kesänä sama levy soi edelleen. Ei taida tulla tuosta hommasta valmista ikinä


    • Anonyymi

      Geologian tutkimuskeskus teki aluksi JORC-koodiston mukaisen malmiarvion kuuteen miljoonaan tonniin Suomussalmen talkkivarannoista, sitten talkkimalmin määrä kasvoi 12 miljoonaan tonniin ja nyt 13 miljoonaan tonniin. JORC-malmiarvio kertoo talkkimalmin tarkan arvon tonneina ja EUROINA. Tämä tulee sijoittajille yllätyksenä, sillä moni ei tiedä Tulikiven markkina-arvon olevan vain 8 miljoonaa euroa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

      • Anonyymi

        Moni ei tiedä kuinka veloissa Tulikivi on.

        Sä puhuit viime viikolla, että talkinmyynti-ilmoitus tulee varmasti viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Sä oot puhunut jo yli vuoden, että myynti-ilmoitis tulee silloin ja silloin ihan varmasti, edelläänkään ei ole tullut, päivämäärät myynti-ilmoitukselle vain vaihtuu aina kun edellinen eräpäivä on mennyt ohi. Olisi aivan aiheellista tehdä ilmoitus Fivalle tästä sun tuohusta.


      • Anonyymi

        Lisäksi kellään ei ole mitään hajua mahdollisesta myyntihinnasta, eikä mahdollisesta ostajasta. Sä vaan aina vertaat noihin Mondon kaivoksiin harhaanjohtavasti niinkuin Tulikiven kaivos olisi yhtä arvokas. Kaivoksen perustaminen umpimetsään on aika pirun kallis operaatio kaikkineensa...


    • Anonyymi

      Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pielinen-mallistoihin sekä niiden tuotantoteknologiaan. Mallistot on otettu loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien keskuudessa hyvin vastaan, ja mahdollistavat kannattavan toiminnan. Suomussalmen talkkihankkeen myynnin tavoitteena on vahvistaa yhtiön vahvistaa rahoitusasemaa.
      https://www.tulikivi.fi/konserni/toimitusjohtajan_katsaus_2018

    • Anonyymi

      Pörssilistan pienimmät markkina-arvot:
      Valoe 3,2 me
      Soprano 5,6 me
      Tecnotree 8,4 me (saneerauksessa)
      Trainers House 8,8 me (saneerauksessa)
      Tulikivi 9,3 me
      Wulff 11,1 me
      Martela 12,6 me

      Yllä olevissa on suurin nousupotentiaali on Tulikivellä, sillä se tiedotti 28.6.2019 "Talkkiesiintymän JORC-raportin arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". Valoe kertoi 1.7.2019 mahdollisesta 1,2 miljoonan euron tilauksesta ja osake nousi hetkessä noinkin pienestä kaupasta 45 prosenttia. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), joten elämme mielenkiintoisia aikoja..

    • Anonyymi

      Elokuun ensimmäiseen päivään aikaa 17 pörssipäivää, joten tuota ennen kannattaa ostaa.

      • Anonyymi

        Ei kannata, ei sitä kaivosta kukaan osta, onhan se jo tullut kaikille selväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata, ei sitä kaivosta kukaan osta, onhan se jo tullut kaikille selväksi.

        Kyllä sen kaivoksen voi joku ostaakin, mutta ei siihen hintaan mitä täällä on haluttu hypettää, 500 miljoonasta on puhuttu, mutta ehkä lähempänä totuutta on 50 miljoonaa.

        No, onhan tuokin 0,75 euroa osaketta kohden. Mutta mutta, miten osakkeen kurssi reagoi, hintahan määräytyy sen mukaan miten on kysyntää ja tarjontaa, jos kukaan ei halua ostaa kyseisen yrityksen osakkeita niin sillähän ei ole merkitystä mikä niiden laskennallinen arvo on.

        Kaivoksesta saatua rahaa tuskin maksetaan osinkoina ulos, vaan se palaa pikkuhiljaa tappiollisen yrityksen pyörittämiseen ja olemassa olevien velkojen maksamiseen, taisin katsoa vuosikertomuksesta 2018 että velkoja olisi ollut noin 9 miljoonaa ja omaa varallisuutta jotakin 0,9 miljoonaa.

        Voi se osakekurssi toki nousta, mutta miten tuo arvonnousu realisoidaan kun kysyntä on käytännössä nolla.


    • Anonyymi

      Kuulemma Imerys ja Elementis kilpailevat siitä, kumpi Suomussalmen talkkiesiintymän saa. Korottavat vuorollaan miljoona euroa kerralla. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys taas haluaa saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

      • Anonyymi

        Tämä sana kertoo oleellisen: "Kuulemma"


      • Anonyymi

        Tulikivi-trolli se siellä kertoilee satujaan. Tässäkin ketjussa sama huijari kirjoitti viime vuoden syksyllä näin:
        "Tänään Tulikiveltä saatiin talkinmyyntitiedote, joten viimeistään nyt kannattaa ostaa osakkeita!"
        Ja tätä samaahan on jatkunut jo vuoden ainakin, edelleenkään sitä kaivosta ei ole myyty.

        Kaivoshan on ollut "myynnissä" jo ties kuin kaun, kai se olisi jo varmaan myyty jo ostajan ja myyjän hinta kohtaisivat. Taitaa olla niin että Tulikivi luulee saavansa kaivoksesta "lottopotin"
        Muistan ku jossain luultavasti tää sisäpiiriläinen kirjoitti reilu vuosi sitte jotenkin näin:
        Kaivoksesta tarjottu 3m€ mutta Vauhkoset eivät suostu sillä hintaa myymään, nyt sitten muka kaksi eri ostajaa nokittelevat aina miljoonalla, kumpi saa kaivoksen. Heh


    • Anonyymi

      Kyllä sen kaivoksen voi joku ostaakin, mutta ei siihen hintaan mitä täällä on haluttu hypettää, 500 miljoonasta on puhuttu, mutta ehkä lähempänä totuutta on 50 miljoonaa. No, onhan tuokin 0,75 euroa osaketta kohden, mikä nostaisi osakekurssia noin 400 prosentia.

      • Anonyymi

        Osakekurssia nostaa vain se että joku haluaa maksaa osakkeesta enemmän kuin nykyinen hinta, ei se, että osakkeen taustalla on näennäinen arvo.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Talkkia tarvitaan aina ja se on ehtyvä luonnonvara. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on 8 me ja sillä on Suomen ehdottomasti suurin talkkiesiintymä (22-32 Mt). Tulikivi julkaisi 28.06.2019 tiedotteen, missä kerrottiin "JORC-raportin arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". JORC-raportissa tullaan kertomaan myös talkkiesiintymän arvo euroissa, joten suuri yleisökin tulee ymmärtämään Tulikiven arvon. Jokaisen kannattaa miettiä, miten osake tulee käyttäytymään, jos Tulikiven talkkiesiintymästä tullaan saamaan esim. kymmenys tuosta 486 miljoonasta eurosta.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/suomussalmen_mineraalivaranto_laajenee

    • Anonyymi

      Tilauskanta Q1/2019 verrattuna Q1/2018:
      Componenta -13,2 %
      Tulikivi 9,8%

      Ensimmäisen tähti on laskeva ja jälkimmimmäisen tähti on nouseva. Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.

    • Anonyymi

      Vuosi sitten Q2/2018 liikevaihto oli 7,4 miljoonaa euroa, joten 9,8 prosentin tilauskannan kasvu lupaa Q2/2019 liikevaihdoksi 8,2 miljoonaa euroa. Kun materiaali saadaan omasta takaa, tulos tulee melko suoraan viivan alle.

      • Anonyymi

        Tilauskanta piti olla viime vuodenkin lopulla muistaakseni yli 10% kasvussa ja sitähän sä täällä hehkutit. Miten kävi viime vuonna? No vähän ennen joulua kerrottiin, että koko vuosi tulee jäämään edellisvuoden tasolle eli siis suomeksi sanottuna pakkaselle, niinhän tässä varmaan taas käy.
        Viime vuonnakin Tulikivellä oli varmasti tiedossa paljon ennen joulua ettei tavoitteisiin tulla pääsemään, silti sitä tietoa pantattiin melkein jouluun asti...mukava joululahja siis omistajille ja samanlaista lahjaa taitaa olla tarjolla tänäkin vuonna


    • Anonyymi

      Hienoa, että Tulikiven tilauskanta takoissakin on kasvussa ( 9,8%). Ensi viikolla alkaa elokuu 2019 ja elokuussa luvattiin Tulikiven talkkitiedote.

      Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 8 miljoonaa euroa, joten mielenkiintoinen elokuu tulossa:
      Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake 100% (0,30€/osake)
      Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake 200% (0,45€/osake)
      Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake 400% (0,75€/osake)
      Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake 800% (1,35€/osake)

      • Anonyymi

        Kirjoittaja ei edelleenkään hahmota sitä tosiasiaa, että osakkeen hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, ei sen mukaan mitä joku spekuloi internetissä.

        Vaikka laskisit osakkeen hinnaksi 100 euroa / kpl, mutta jos ei ostajaa ole, se hinta on vain näennäinen hinta jolla ei ole mitään merkitystä.

        Minä en ainakaan ostaisi kyseisen yrityksen osakkeita vain sen vuoksi että heillä on rahaa tilillä joka saadaan tuhottua tappiollisessa bisneksessä.


    • Anonyymi

      Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) valuutta on vahvistunut voimakkaasti. Vielä 11.4.2018 eurolla sai 78 ruplaa ja 10.9.2018 eurolla sai 82 ruplaa. Tänään eurolla saa enää 70,66 ruplaa. Tilauskanta ja rupla yllättävät positiivisesti Q2/2018 -raportin yhteydessä pe 16.8.2019. Tähän päälle talkkitiedote elokuussa 2019, eli 8-29 pörssipäivän sisällä.

      • Anonyymi

        Tilauskannan piti yllättää positiivisesti myös 2018 loppuvuonna, yllätys olikin negatiivinen kun Tulikivi kertoi muutama pörssipäivä ennen vuoden vaihtumista, että koko vuosi tulee olemaan tappiollinen. Pahoin pelkään että tänä vuonna on taas kerran sama meininki.

        Talkkitiedoite on pitänyt tulla jo yli vuoden, ei ole tullut eikä taida tulla tänäkään vuonna.

        Alkaa olla Tulikivi-spämmi sitä luokkaa, että tässä haiskahtaa suuren luokan kusetusyritys


    • Anonyymi

      Seitsemän pörssipäivää elokuun alkuun. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta kaivoksesta Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Seitsemän pörssipäivää elokuun alkuun, joten pianhan tuo selviää.

    • Anonyymi

      Talkkitiedote elokuussa 2019, eli 5-26 pörssipäivän sisällä. Mielenkiintoista.

    • Anonyymi

      Taitaa tulla konkurssitiedoite ennemmin kuin talkkitiedoite

    • Anonyymi

      Tulikiven tilauskanta näyttää tiedotteiden mukaan olevan 9,8% verrattuna edellisen vuoden vastaavan aikaan.
      Ruplakin on vahvistunut merkittävästi (suurin vientimaa)
      Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi.

      Monta hyvää signaalia tässä. Eikä sovi unohtaa talkkia.

      • Anonyymi

        Kello on nyt 14:48 ja pörssi on kohta ollut auki viisi tuntia.

        Tulikiven osaketta koitetaan myydä hintaan 0,15. Vaihto on kuitenkin viisi tuntia kaupankäynnin aloittamisen jälkeen nolla.

        Kun talkkikaivos menee kaupaksi 500 miljoonalla vaihto lisääntyy varmasti ainakin 1000%.

        Nollaan kun lisätään 1000%, ollaan edelleen luvussa nolla.


      • Anonyymi

        Juu, todella hyvät singnaalit sieltä😀

        "Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. "
        😀😀😀😀

        "Tulikiven tilauskanta näyttää tiedotteiden mukaan olevan 9,8% verrattuna edellisen vuoden vastaavan aikaan"
        Viime vuoden jälkimmäisellä puoliskollakin tilauskannan piti olla myös reilusti plussalla, mutta tappiota tuli siltikin ja liikevaihto laski.

        Tulikivi ei ole tehnyt voitollista tulosta ainakaan 10 vuoteen, samassa ajassa liikevaihto laskenut kuin lehmän häntä ja velka lisääntynyt hirveällä tahdilla. Tulikiven nettovelkaantumisaste edellisessä osarissa 174,5% kun vuotta aikaisemmin se oli 146,7%, seuraavassa puolivuotiskatsauksessa se on taas todennäköisesti enemmän.

        Tulikivi on melkoinen velantekokone, no rahoittajat varmaan ovat tyytyväisiä kun ovat varmaan tienanneet korkojen myötä melkoisia summia Tulikiven veloilla.


      • Anonyymi

        Hyvät on singnaalit😀😀😀
        Ei kai kukaan voi olla niin hölmö, että näillä singnaaleilla sijoittaa tällaiseen velkaiseen ja hiipuvaan takkafirmaan?

        Tulikiven nettovelkaantumisaste oli muuten edellisessä osarissa 174%, kun vuotta aiemmin se oli 146%. Velkaa on enemmän kuin koko vuoden liikevaihto.
        Liikevaihtokin näyttää laskevan tasaisen tappavaan tahtiin.
        Ei tää firma tuu kovin kauaa tällä tahdilla enään pyörimään.


    • Anonyymi

      Alla olevat luvut suoraan osavuosikatsauksista:

      Tulikiven käyttökate:
      Q2/2015 0,0 Me
      Q2/2016 0,7 Me
      Q2/2017 0,8 Me
      Q2/2018 0,9 Me

      Q2/2018 liikevaihto oli 7,4 Me:a. 9,8 prosentin tilauskannan kasvu lupaa nyt Q2/2019 liikevaihdoksi 8,2 Me:a. Vuolukivihän tulee omasta pihasta, joten liikevaihto valuu melko suoraan viimeiselle riville. Käyttökate Q2/2019 tulee yllättämään kaikki positiivisesti.

    • Anonyymi

      Alla olevat luvut suoraan osavuosikatsauksista.

      Tulikiven korolliset velat:
      Q2/2013 27,1 Me
      Q2/2014 19,7 Me
      Q2/2015 18,8 Me
      Q2/2016 17,6 Me
      Q2/2017 16,0 Me
      Q2/2018 15,4 Me

    • Anonyymi

      Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pielinen-mallistoihin sekä niiden tuotantoteknologiaan. Mallistot on otettu loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien keskuudessa hyvin vastaan, ja mahdollistavat kannattavan toiminnan. Suomussalmen talkkihankkeen myynnin tavoitteena on vahvistaa yhtiön vahvistaa rahoitusasemaa.

      • Anonyymi

        2012 velkaa ~27m€
        2019 velkaa ~27m€
        Velkaa lyhennetään mutta samalla sitä otetaan saman verran lisää?

        Noista "uusista" takkamalleistakin jauhettu jo monta vuotta samaa, että hyvin on otettu vastaan ja kiinnostuneitakin on ympäri maailmaa, siltikin se näkyy vain laskevana liikevaihtona. Lisäksi kun rakentaminen vähenee koko ajan ja tulevaisuudessa jopa romahtaa, näkyy se varmasti myös Tulikiven myynnissä.

        Sama kaava näyttää toteutuvan talkkikuopan kanssa kuin näiden takkojenkin. Kaivosta yritetty myydä jo vuosia, kiinnostuneita kyllä on mutta ei oikeaa ostajaa


      • Anonyymi

        Vain korollisista veloista maksetaan korkoja. Muut ovat korottomia ostovelkoja.


    • Anonyymi

      Yhtiökokouksen antia tältä keväältä:
      • Liikevaihto kasvoi Ranskassa noin 7 %:ia
      • Liikevaihto kasvoi Saksassa noin 12 %:ia

      Karelia- ja Pielinen-mallistojen myynti yli kaksinkertaistui ja muodosti yli 20 prosenttia vuoden 2018 liikevaihdosta. Tavoitteena vuodelle 2019 on osuuden nostaminen yli 30 prosenttiin.

      Tulikiven uudet kannattavammat mallistot (Karelia ja Pielinen) korvaavat vanhat mallistot. Vertaahan Tulikiven ja Nunnauunin vuoden 2018 lukuja, niin ymmärrät Karelian ja Pielisen merkityksen.

    • Anonyymi

      Eikös Nunnauunin toimitusjohtaja (Uusitalo) saanut juuri lähteä kaikessa hiljaisuudessa? Nunnauuni on tänä vuonna ensimmäistä kertaa poissa Asuntomessuilta kokonaan. Tulikivi messuilla toki on.

    • Anonyymi

      Mukavasti on Tulikivelle tulossa lisäliikevaihtoa, kun kovimmat kilpailijat (Turun Uunisepät ja Nunnauuni) heittävät pyyhkeen kehään . Uuniseppien ja Nunnauunin liikevaihtohan oli yhteensä 14 miljoonaa euroa vuonna 2018. Suurin ja kaunein voittaa tämänkin taiston, kuten taloudessa on tapana. Kirsikkana kakussa Tulikiveltä on tulossa talkkitiedote elokuussa 2019, eli 3-24 pörssipäivän sisällä.

      • Anonyymi

        Liikevaihto voi ehkä kasvaakin, mutta kasvaako osakevaihto, tänäänkin käyty jo kauppaa 1548 eurolla.


    • Anonyymi

      Tulikiveltä on tulossa talkkitiedote elokuussa 2019, eli 2-23 pörssipäivän sisällä. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onneksi tuli ajettua rekkakortti, niin olen valmiina talkkirallin alkaessa.

      • Anonyymi

        Tiedoitteessa sisältö tulee olemaan tämä:
        JORC-raportin valmistuminen on ollut aiemmin arvioitua hitaampaa. Raportin arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2020.

        Täyttä sijoittajien ja rahoittajien ku****sta tämä talkkishow.


    • Anonyymi

      Huikea on talkkihype, vaihto tänään 420kpl eli 62€😀

    • Anonyymi

      Ihmettelen kiinnostusta Valoeen, sillä pienissä pörssilistan yrityksissä on oikeasti helmiäkin. Tästä listasta löydät pörssilistan kaikki yritykset, joiden markkina-arvo on alle 10 miljoonaa euroa (huomioin reaaliaikaiset osakekurssit ja -määrät):

      Yritys, markkina-arvo, liikevaihto 2018
      1. Valoe 5,1 me, 1,3 me
      2. Soprano 5,3 me, 15,5 me
      3. Trainers House 8,2 me (saneerauksessa), 10,7 me
      4. Tulikivi 9,0 me, 28,6 me
      5. Tecnotree 9,2 me (saneerauksessa), 41,9 me

      Mielenkiintoisin yllä olevassa listassa on Tulikivi. Tulikivi tiedotti 28.6.2019 "Talkkiesiintymän JORC-raportin (talkin tonni- ja euromäärä) arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), joten 1-22 pörssipäivän sisällä suuri yleisökin tulee ymmärtämään Tulikiven arvon.

      • Anonyymi

        Varsinainen helmi tää Tulikivi:

        -Tappiota tehnyt viimeiset 10 vuotta
        -Liikevaihto laskee kuin lehmän häntä
        -Velkaa aivan hel****sti
        -Osinkoa ei ole jaettu kohta 10 vuoteen
        -Toimitusjohtajana häärää epäpätevä mies, jota vahvistaa toimitusjohtajan keräämä nukkehallitus

        Siinäpä syitä miksi niinkin surkea pörssiyritys kuin Valeo kiinnostaa sijoittajia Tulikiveä enemmän.
        Talkkikaivostakin on yritetty myydä jo vuosia, mutta kiinnostuneita ostajia ei löydy


      • Anonyymi

        Kukapa se kakkaan haluaisi sijoittaa ja vapaaehtoisesti rahaa menettää. Tulikivihän on suomen mestari tuhoamaan omistaja-arvoa


    • Anonyymi

      Elokuu 2019 alkoi, joten talkkitiedote tulee tämän kuukauden aikana. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta kaivoksesta Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        " Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa."

        No eihän vastaa.

        Nousu on just sen verran mitä joku on valmis maksamaan osakkeesta.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Tää on vaan tää yksi huijari joka yrittää saada valheillaan piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen. Kannattaa varoa, toi on jo muutaman vuoden yrittänyt huijata ympäri nettipalstoja.

        Lisäksi tätä talkkitiedoitetta ei ole kukaan muu luvannut tulevaksi kuin tää sama heppu. Tulikiven sivuillakin sanotaan, että jorc-raportin ARVIOIDAAN valmistuvan elokuun aikana, kaivoksen myynnistä ei ole mitään takuita.
        Tää talkkihomma on vaan Tulikiven vedätystä että saavat pidettyä rahoittajat tyytyväisenä, ilman talkkivedätystä rahoittajat viheltäisivät pelin poikki ja silloin Tulikivi olisi konkurssissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Tää on vaan tää yksi huijari joka yrittää saada valheillaan piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen. Kannattaa varoa, toi on jo muutaman vuoden yrittänyt huijata ympäri nettipalstoja.

        Lisäksi tätä talkkitiedoitetta ei ole kukaan muu luvannut tulevaksi kuin tää sama heppu. Tulikiven sivuillakin sanotaan, että jorc-raportin ARVIOIDAAN valmistuvan elokuun aikana, kaivoksen myynnistä ei ole mitään takuita.
        Tää talkkihomma on vaan Tulikiven vedätystä että saavat pidettyä rahoittajat tyytyväisenä, ilman talkkivedätystä rahoittajat viheltäisivät pelin poikki ja silloin Tulikivi olisi konkurssissa

        Vaikea nähdä todeksi että rahoittajat pyörisivät täällä suomi24 keskustelupalstalla hakemassa vinkkejä.


      • Anonyymi

        Enhän niin väittänytkään?

        Meinaan, että tää koko talkkiprojekti, joka on jo muutaman vuoden pyörinyt, on vain pakon edessä tehty, että saavat lisää rahoitusta.
        Tulikivi on niin kurkkuaan myöten veloissa, että ilman tätä talkkishowta rahoittajat lopettaisivat rahan pumppaamisen yhtiöön ja sehän olisi tämän yrityksen tarinan loppu, joka sinäänsä olisi ihan aiheellistakin loppua, koska ei tällä yrityksellä ole mitään edellytyksiä pärjätä tulevaisuudessakaan pyörittämällä ydinbisnestään, koko touhu pyörii ainoastaan lainallarahalla. Mikä idea tällaisella pörssiyrityksellä on, joka tekee vuodesta toiseen tappiota ja velkaantuu koko ajan lisää??
        Jos talkkikuopan saavat myytyä, niin se lämmittää yhtä paljon kuin kuseminen talvipakkasella housuun, sama tappiollinen bisnes jatkuu velkarahalla.


    • Anonyymi

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

      Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

      Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

      Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

      Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) Vasarakangas 1-5 Mt

      Imerys (Sotkamo) 6 Mt

      Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt Tyynelä 1-5 Mt.

      Tulikiveltä luvattu ja tulossa talkkitiedote (tonni- ja euromäärä) tämän kuukauden aikana (elokuu 2019).
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/suomussalmen_mineraalivaranto_laajenee
      Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo yhdeksän vuotta ja Uutela 13 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

    • Anonyymi

      Jos talkkikaivos myydään kohtuu hinnalla. Saadaan velanton yritys ja osingon maksuun rahaa.
      Harvia haluaa kasvaa, uuni, kiuas jne business myydään sinne.
      Saneerataan hallintoa, markkinointia, myynti jne saadaan Tulikivestä tuottava. Myös Suomusalmen laitoksen kiinteät kulut poistuu.
      Mikä on tulos?

      • Anonyymi

        Jos on tuote joka ei mene kaupaksi, siinä ei auta vaikka olisi kuinka paljon rahaa tilillä, että toiminta saataisiin kannattavaksi.


    • Anonyymi

      Kun yrityksellä on rahaa tilillä se voi esim. jakaa osinkoa. Myös voi investoida ilman lainaa. Esim kun Fortum myi kantaverkkonsa osakkaat saivat ylimääräistä osinkoa, jos/kun Tulikivi myy talkkikaivoksen, sekin voi jakaa osinkoa ja mahdollista lisäosinkoa. Ja yritykseen jää vielä toimintaa joka voidaan myydä. Ja rahaa...

      • Anonyymi

        "Kun yrityksellä on rahaa tilillä se voi esim. jakaa osinkoa."

        Niin VOI. Mutta ei sen pakko ole niin tehdä. Voidaan myös korottaa johtoryhmän palkkioita ja toimitusjohtajan palkkaa.

        "Myös voi investoida ilman lainaa."

        Investoida mihin? Tappiollinen bisnes on tappiollista vaikka sitä tehtäisiin uusilla koneilla.

        "Tulikivi myy talkkikaivoksen, sekin voi jakaa osinkoa ja mahdollista lisäosinkoa."

        Niin VOI. Mutta onko todennäköistä että se niin tekisi, mielestäni ei.

        "Ja yritykseen jää vielä toimintaa joka voidaan myydä."

        VOIDAAN tottakai, jos joku ostaa. Ostaisitko sinä tappiollista toimintaa jolla ei ole tulevaisuutta? Et varmaankaan.

        " Ja rahaa..."

        Joka saadaan hupenemaan tappiollisen toiminnan pyörittämisessä. Rahalle saataisiin paras tuotto ostamalla kannattavien pörssiyhtiöiden osakkeita, mutta noin tuskin toimitaan.


    • Anonyymi

      Kun talkkikaivoksen myynti on ohi, toimitusjohtaja, hallitus ja johtoryhmä palkitaan esim. rahalla. Hyvästä työstä palkkio..
      Yrityksen johdon ja hallituksen yhtenä tehtävänä on löytää tuottavia investointi kohteita. Kun onnistutaan palkita niistä.
      Jos ei löydetä tuottavia investointi, yrityksen kannattaa pitää omistajat tyytyväisinä hyvällä osingolla, ostamalla osakkeita pörssistä jne.
      Tulos muuttuu paljon paremmaksi kun Suomussalmen kiinteä ja muuttuvat kulut poistuvat.
      Oikealla hinnalla löytyy ostaja kiuas, uuni jne businekksessä tuottavana. Myös pörssinkulut voi jäädä pois.

    • Anonyymi

      Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    • Anonyymi

      Lisää lainaa Tulikivelle, kun nykyisiäkään velkoja ei pystytä maksamaan:

      7.8.2019

      "Tulikivi Oyj on päättänyt solmia 0,5 Me arvoiset vieraan pääomanehtoiset lainasopimukset Suomussalmen talkki-projektin viivästyttyä. Laina-aika on kolme vuotta ja lainojen vuosikorko on 8 prosenttia"

      • Anonyymi

        Ei irtoa Tulikivelle lainaa enää muualta kuin hallituksen jäseniltä. Korkokin aika karmea.


    • Anonyymi

      Jos hallituksen jäsenet käyttävät henkilökohtaista rahaa hetkellisen rahoitukseen on jossain tietoa mikä ei julkaisukelpoista... Odotetaan....
      Mikä yritys on halukas panostamaan 50 M€ Suomussalmelle...Mondo, Im... Tiedotteen mukaan joku...? Kuka?

    • Anonyymi

      hallitusnelikko antolainaa yhtiölle 200.000 euroa
      ...se on 50.000 euroa mieheen jos tasajaolla

      ihme-ukko-tähtiseksi tituleerattu noista mielenkiintoisin
      ...osakkeettomana riskeeraa käteistään max kolmeksi vuodeksi
      ...korkoa tuskin maksetaan etukäteen
      ...kolmen vuoden korko on vain noin neljäsosa lainapääomasta. Ilmeisen vahva luotto yhtiön pystyssäpysymiseen ?

      Puuttuu 300.000 euron lainanantajat, ja sisäpiiri jo lueteltu

      talkkikalkkihankkeen etenenisestä voi järkeillä tietävän hallitus ja
      ...velkoja jolla on kiinnitys talkkikiinteistöön, tämähän tekee varsinaisen päätöksen myydäänkö vai ei


      Annetut 500.000 euron lainat ovat huonommalla etusijalla maksujärjestyksessä yhtiön päärahoitukseen nähden
      ..MUTTA, talkkihankkeen toteutuessa 500.000 lainat voidaan maksaa takaisin ennen päärahoittajien lainojen takaisinmaksua

      antaa saumaa sille että 300.000 euron lainaaja olisi kiinnityksen haltija, ja talkkivuoren myynti voisi toteutua

      onko talkkikiinteistön kiinnitystenhaltija joku vaikkapa 500.000 euron lainoittaja vaiko päärahoittajia/päärahoittaja
      ...voi veikata olevan päärahoittaja

      myytävän kiinteistön tulikivihistorian ja minkälainen lääni sisältöineen on myynnissä, josko joku tietää, tietoa tänne palstalle

      uskaltaako kiinteistösijoittaja kohdetta näkemättä ja tiedolla että pärkkeleesti on laatutavaraa louhittavissa, millin tarjota ?

      • Anonyymi

        Hallituksen jäsenet voivat myös paikata akuuttia kassavajetta ja jättää vuosipalkkiota nostamatta (esim. sivutoiminen puheenjohtaja 73 000 €). Päätökset tekee kuitenkin suurin omistaja ja itse itsensä toimitusjohtajaksi nimittänyt (185 526€ hallituspalkkiot 20 650€) hallituksen jäsen Vauhkonen.


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Noiden Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin.

      "Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    • Anonyymi

      12 pörssipäivän sisällä tulossa luvattu talkkitiedote. Selviää suurelle yleisöllekin, että 8 miljoonan euron markkina-arvoisella Tulikivellä on 400 miljoonan euron arvoinen talkkiesiintymä.

    • Anonyymi

      Elokuuta 2019 jäljellä kaksi pörssipäivää, joten Tulikiven talkkitiedote tulee hetkenä minä hyvänsä. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      TULIKIVI OYJ: TULIKIVEN SUOMUSSALMEN TALKKIESIINTYMÄN JORC-KOODIN MUKAINEN MINERAALIVARANTOARVIO ON VALMISTUNUT 30.8.2019

      13:00
      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen
      mineraalivarantoarvio on valmistunut 30.8.2019

      30.8.2019 klo13.00

      Tulikivi tilasi helmikuussa 2018 Geologian Tutkimuskeskukselta
      JORC-koodiston mukaisen mineraalivarantoarvion Tulikiven Suomussalmen
      tehtaan kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä.

      Selvityksen mukaan Haaposen esiintymän todennäköiset mineraalivarannot ovat
      12,3 miljoonaa tonnia ja niiden keskimääräinen talkkipitoisuus on 45
      prosenttia. Tämän lisäksi esiintymä jatkuu syvyyssuunnassa muuttumattomana
      vähintään 75 metriä tunnetun mineralisaation alapuolelle, mikä on todettu
      lisäkairauksin. Kairausten osoittama mahdollinen lisämineralisaatio on noin
      7-10 miljoonaa tonnia.

      Lisäksi Geologian Tutkimuskeskus on todennut samassa kaivospiirissä
      sijaitsevien Kivikankaan, Sivusuvannon ja Kivisuvannon esiintymissä yli 10
      miljoonan tonnin mineraalivarantopotentiaalin.

      Geologian Tutkimuskeskuksen tekemät rikastuskokeet osoittavat talkin
      soveltuvan yleisimpiin kaupallisiin tuotteisiin.

      Mineraalivarantoarvion laatimisesta ovat vastanneet Markku Meriläinen,
      MAusIMM JORC (2012) ja Pekka Loven MAusIMM (CP) JORC (2012) Competent
      Person pätevyydellä.

      Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: Mineraalivarantoarvio osoittaa
      esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on
      laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena.
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt
      kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä
      kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan
      vaiheeseen.

      • Anonyymi

        Nyt on selvillä, miten iso on talkkivaranto. Vähän exelin pyöritystä. Tulikiven hallitus saa selville tuleeko montako miljoona vai yli 100 miljoona. Hallituksen puheenjohtaja tekee hyvän sopimuksen itselleen ja osakkeen omistajille. Odotellaan lähes " Siilinjärven Lottovoittoa" osakkaille.
        PS hallitus on lainannut rahaa firmaan, jäsenet saa hyvä 8 % koron rahoille.


    • Anonyymi

      Perjantaina jo noustiin. Moni lukee talkkiasiasta vasta päivän lehdestä viikonloppunaja herää asiaan. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten:
      Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake 100% (0,30€/osake)
      Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake 200% (0,45€/osake)
      Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake 400% (0,75€/osake)
      Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake 800% (1,35€/osake)

    • Anonyymi

      Kun louhitaan talkkia on usein saatavissa muitakin tuotteita esim. Mondo saa nikkeliä. Onkohan Tulikiven kaivoksesta tulossa muitakin tuotteita?

    • Anonyymi

      Hah hah hah hah , huumoria tuo talkkihomma. Vauvan pyllyyn voitte sitä laittaa.

    • Anonyymi

      Vasta luin oikeusjutusta rapakon takaa, jossa syöpään sairastunut mies sai jättimäisen vahingon korvauksen talkki yhtiöltä. Epäilivät syövän aihettajaksi juurikin talkkia.

    • Anonyymi

      Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Osakkeen hinta on edelleenkin se, mitä joku on siitä valmis maksamaan. Jos siitä ei kukaan halua maksaa 0.15€ enempää niin hinta on se.


    • Anonyymi

      Millonhan tulee Tulikiveltä anti jossa Tulikiveä omistavien setien ja tätien taskut tyhjätään ? Se on vain ajan kysymys. Jostainhan rahaakin on tultava kun sitä ei itse liiketoiminnasta kerry.

    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

      • Anonyymi

        Onko tää tämän kirjoittaja sama henkilö kuin kauppalehden Tulikivi-ketjussa nimimerkki Ramirent? Sama teksti julkaistu tänään kauppalehden palstalla 2min aikaisemmin kuin täällä...


    • Anonyymi

      Kyllä kai noi isot esiintymät ovat satojen miljoonien arvoiset vaikkei infraa kummoisesti olisikaan vielä. Tuollaista myydessä ei mielestäni voi lähteä ainakaan sellaisella ajatuksella että on pieni esim 50miljoonan allekirjoituspalkkio ja isot rahat tulisi pelkästään rojalteina kaivamisen yhteydessä - ei , siihen menee liikaa aikaa ja on hieman riskialtistakin. Uskotaan tietysti siihen että käytävissä neuvotteluissa kukaan eikä mikään taho kähmi tai koplaa osaa rahoista... eikä myöskään kohta tule esim jotain omituista tarjousta koko tulikivestä tyyliin 100% preemio - sellainen ei tule menemään läpi osakkeenomistajissa. Luottamus toimitusjohtajan ja Tähtisen kykyihin näkyy matelevan todella alhaalla päätellen kurssinkin tasosta.

    • Anonyymi

      Kun lukee Kauppalehden tänään, niin Tulikivi on päässyt parhaiten tänä vuonna nousseiden osakkaiden listalle, onneksi olkoon omistajille. Talkkikaivoksen myynti on mennyt jo seuraavaan vaiheeseen ja iso nousu tulematta...

      • Anonyymi

        Mikähän se seuraava vaihe sitten on? Nysvätäänkö sitä seuraava vaihetta taas muutama vuosi ja sitten siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen jne..


    • Anonyymi

      Yhtiökokouksessa tänä keväänä hallituksen ja toimitusjohtajan tavoitteita,
      • Liikevaihdon kasvu vuonna 2019
      • Positiivinen liiketulos
      • Talkkihankkeen myynti
      • Varastojen pienentäminen 1 Me:lla

      Pari viikkoa sitten tulleessa pörssitiedotteessa kerrotaan,
      Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: ”Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen”.

      • Anonyymi

        Monta viikkoa mennyt, eikä tulikivimies ole laittanut mitään.Onko hän joutunut ohitusleikkaukseen vai mitä hänelle on tapahtunut?

        Tulikivellä käydään muuten kauppaa päivittäin, tänäänkin vaihto oli mukavat 2000 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monta viikkoa mennyt, eikä tulikivimies ole laittanut mitään.Onko hän joutunut ohitusleikkaukseen vai mitä hänelle on tapahtunut?

        Tulikivellä käydään muuten kauppaa päivittäin, tänäänkin vaihto oli mukavat 2000 euroa.

        Haha.. just tänään havahduin itse samaan pohdintaan, että mitähän on tulikivimiehelle käynyt. No, kai sitä tiedotetta kohta pukkaa; talkkikaupoista ja tulikivimiehestä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haha.. just tänään havahduin itse samaan pohdintaan, että mitähän on tulikivimiehelle käynyt. No, kai sitä tiedotetta kohta pukkaa; talkkikaupoista ja tulikivimiehestä :D

        Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
        Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
        Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...

        Ilmeisesti sulla on siis kaikki kunnossa vaikka pidit hieman hengähdystaukoa missiossasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti sulla on siis kaikki kunnossa vaikka pidit hieman hengähdystaukoa missiossasi?

        Niin, kun johan me ehdittiin olla täällä jo huolissaan talkkikivimiehestä. Tulikiven sinällään olen jättänyt mielestäni jo 90-luvun lopulla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
        Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...

        Nyt kaikki mummut ja papat, pojat ja tytöt ostamaan Tulikiven osakkeita heti huomenna ! Mondo ostaa kohta, ihan Kohta...melko varmasti huomenna ....Tulikiven ja samalla sen mittaamattoman arvokkaan talkki omaisuuden. Kauppasumma lienee miljardi euroa tai aika varmasti kaksi miljardia euroa ja sekin lienee ala kanttiin. Kyllä sitten Tulikiven omistajia hymyilyttää. Päivä työthän loppuu kaikilla tietenkin siihen paikkaan.... Kuntoloman ja uuden lambon paikka ihan selvästi ! Ai tätä ihanuutta meillä Tulikiveä omistavilla... Ei haittaa vaikka tekee kipeää, kun aikoinaan ostin Tulikiveä kahdella eurolla kipale ja nyt sen on muutaman sentin KUN varmuudella osakkeen hinta on kohta 20 euroa, ainakin!!! Ai tätä nannaa ja ihanuutta.....!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kaikki mummut ja papat, pojat ja tytöt ostamaan Tulikiven osakkeita heti huomenna ! Mondo ostaa kohta, ihan Kohta...melko varmasti huomenna ....Tulikiven ja samalla sen mittaamattoman arvokkaan talkki omaisuuden. Kauppasumma lienee miljardi euroa tai aika varmasti kaksi miljardia euroa ja sekin lienee ala kanttiin. Kyllä sitten Tulikiven omistajia hymyilyttää. Päivä työthän loppuu kaikilla tietenkin siihen paikkaan.... Kuntoloman ja uuden lambon paikka ihan selvästi ! Ai tätä ihanuutta meillä Tulikiveä omistavilla... Ei haittaa vaikka tekee kipeää, kun aikoinaan ostin Tulikiveä kahdella eurolla kipale ja nyt sen on muutaman sentin KUN varmuudella osakkeen hinta on kohta 20 euroa, ainakin!!! Ai tätä nannaa ja ihanuutta.....!

        Oli kai vähän sarkasmia ilmassa ;) vaan jos oikeesti oot ostanu 2 eurolla Tulikiveä joskus niin huumorilla siitä selviää parhaiten.


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

    • Anonyymi

      Hienoa, että Tulikiven tilauskanta takoissa, kiukaissa ja sisustuskivissä on 6 %:n kasvussa. Q2/18 tilauskanta oli 3,4 m€ ja Q2/19 tilauskanta oli 3,6 m€.

      Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
      Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. 100% (osake 0,33€)
      Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. 300% (osake 0,65€)
      Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. 500% (osake 0,98€)
      Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. 1000% (osake 1,79€)

      • Anonyymi

        Onkohan toi Mondo-talkki asetelma vain haavekuva? Maksaisko joku suuryhtiö muka oikeesti satoja miljoonia persaukiselle yhtiölle? Herätkää jos oikeesti luulette noin ja sijoitatte Tulikiveen sen takia kun toimintansa pahasti tappiollista ja kuralla muutenki. On meinaan iso riski että menetätte rahanne. Reilu varoitus.


    • Anonyymi

      Hieno Q3/2019 -raportti.
      liikevaihto kasvoi 3,4 %
      käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
      hinnankorotukset menneet läpi
      ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
      - Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

      • Anonyymi

        On kiva olla omistaja kun keskihinta on 0,13 €/osake. Ja talkkikaivoksen myynti tulossa...


    • Anonyymi

      Erinomaiselta kuulostaa. Tämä on käänneyhtiö positiiviseen suuntaan. Tulikivellähän viimeinen neljännes on aina paras, koska jouluksi uutteen kotiin.

      • Anonyymi

        Olipa mahtava osari Tulikiveltä tänään !

        Velkaantumisaste kohta 200 % ja omavaraisuusaste painuu kohta lattiasta läpi. Kassa tyhjä ja anti varmaanki näinollen tulossa. Siinä piensijottajien tuulitakin taskut puhdistetaan huolella. Mutta ei hätää talkeista maksetaan melko varmasti kohta muutamia satoja miljard...öö...miljoonia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa mahtava osari Tulikiveltä tänään !

        Velkaantumisaste kohta 200 % ja omavaraisuusaste painuu kohta lattiasta läpi. Kassa tyhjä ja anti varmaanki näinollen tulossa. Siinä piensijottajien tuulitakin taskut puhdistetaan huolella. Mutta ei hätää talkeista maksetaan melko varmasti kohta muutamia satoja miljard...öö...miljoonia...

        Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.

        Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
        Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. 100% (osake 0,33€)
        Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. 300% (osake 0,65€)
        Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. 500% (osake 0,98€)
        Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. 1000% (osake 1,79€)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.

        Minä tarjosin kaivoksista euron. Ei kelvannut mokomille. Pitäkööt töhnäläjänsä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
        Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. 100% (osake 0,33€)
        Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. 300% (osake 0,65€)
        Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. 500% (osake 0,98€)
        Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. 1000% (osake 1,79€)

        Jos tulikivi EI olisi kriisiyhtiö voisi talkin arvo ollakki aika huomattava. MUTTA kun TULIKIVI ON KRIISIYHTIÖ niin talkin arvo on näillä perusteluilla korkeintaan nimellinen.mahdolliset ostajat kyllä tietävät tulikiven taloudellisen tilanteen se en kaikkien tiedossa joten se siitä...eiköhän sieltä vielä Joulu negari pärähdä tulikiven pienomistajien Joulupöytään.julkasevat tietty.ennen Joulupyhiä jotta tulikiven omistajat saa sitä rauhassa sulatella ja ulostaa.... on se tulikivi sitte huomaavainen yhtiö :(


    • Anonyymi

      Johnson & Johnson tuomittiin vissiin maksamaan 65 miljoonaa syöpäkuoleman yhteydestä talkkiin. Talkin kanssa ei kannata liikaa hötkyillä. Ja tuo oli vasta ensimmäisiä oikeudenkäyntejä....

      • Anonyymi

        Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Mielenkiintoista Suomussalmensivuilta: "Kaikki merkit viittaavat siihen, että tulevaisuudessa matkailijoiden määrä niin Hossassa kuin muuallakin kunnassamme tulee kasvamaan. " Kävijöiden rahankäytön paikallistaloudelliset vaikutukset olivat vuonna 2017 vajaat 8 miljoonaa euroa. Mitenköhän luontoarvot ja loppumaton rekkaralli sopivat yhteen, tai kuka rakentaisi rautatien Tulikiveä varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Arvioidaan olevan, ARVIOIDAAN olevan. Tulikiven osareissakin aina arvioidaan koko vuoden olevan tuloksellisesti positiivinen, mutta miinukselle painuu silti. Taitaa tämäkin kaivoksen laajuuden arvioon heitetty "hieman" lapin lisää.

        Kaivoksen arvonkin voi arvioida oleva vaikka miljardin, eri asia sitte on, paljonko joku mahdollisesti kiinnostunut ostaja on valmis siitä maksamaan ruti köyhällä takkapuljulle..tuskinpan vain täyttä markkinahintaa, koska siinä vaiheessa kun Tulikiven rahat on loppu ja konkurssi puskee päälle, on kaivoksen hinta enää murto-osa siitä mitä tämä Tulikivi-botti sen väittää olevan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Arvioidaan olevan, ARVIOIDAAN olevan. Tulikiven osareissakin aina arvioidaan koko vuoden olevan tuloksellisesti positiivinen, mutta miinukselle painuu silti. Taitaa tämäkin kaivoksen laajuuden arvioon heitetty "hieman" lapin lisää.

        Kaivoksen arvonkin voi arvioida oleva vaikka miljardin, eri asia sitte on, paljonko joku mahdollisesti kiinnostunut ostaja on valmis siitä maksamaan ruti köyhällä takkapuljulle..tuskinpan vain täyttä markkinahintaa, koska siinä vaiheessa kun Tulikiven rahat on loppu ja konkurssi puskee päälle, on kaivoksen hinta enää murto-osa siitä mitä tämä Tulikivi-botti sen väittää olevan

        Hehheh, onhan niitä köyhiä miehiä, joilla on valtavat perämetsät. JORC on laadittu ja pohjana myynnille. Aika näyttää, miten tässä käy.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehheh, onhan niitä köyhiä miehiä, joilla on valtavat perämetsät. JORC on laadittu ja pohjana myynnille. Aika näyttää, miten tässä käy.....

        Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

        Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

        Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.

        Siellä on ollut viestintä/markkinointipuoli asianmukaisella tasolla. Mitenkähän Tulikiven laita, onko rahaa laittaa vielä tuollaisiinkin asioihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on ollut viestintä/markkinointipuoli asianmukaisella tasolla. Mitenkähän Tulikiven laita, onko rahaa laittaa vielä tuollaisiinkin asioihin?

        50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.

        Mondo on yksi vaihtoehto. Mitä tekee maailman suurin talkin valmistaja Imersys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.

        Ei ole 10 kertastuja päinvaston ennustan että lähitulevaisuudessa tulee tulikiveltä jokin yllättävä järkyttävän huono uutinen ja tulikiven kurssi tippuu alas yhtä nopeasti kuin kivi menee kaivoon.menee siinä tulikiveä omistavien mummojen ja pappojen kalsarit vaihtoon valitettavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo on yksi vaihtoehto. Mitä tekee maailman suurin talkin valmistaja Imersys?

        Ei tee mitään tai ehkä tekeekin..odottaa että saa tulikiven talkkikaivannot ehkä halvalla esimerkiksi eurolla tulikiven konkkapesältä......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

        Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.

        Mondo ja kumppanit oottelee ehkä kuin korppikotkat että saavat ostaa 1 eurolla koko talkki varannot konkkapesältä.....


      • Anonyymi

        Tällä tiedolla jo ..jos omistasin tulikiveä möisin heti pois vielä kun kaupankäyntiä ja talkkihypeä ja hupsuttelua näyttää riittävän...kuin kauan...se on eri asia...kaupankäynti tulikiven osakkehilla voi keskeytyä huonoihin uutisiin hetkenä minä hyvänsä...


    • Anonyymi

      Pikkuhiljaa talkkitietoisuus alkaa leviämään:
      Tulikivi Oyj on 27.11.2019 vastaanottanut Rimonne Baltic OÜ:lta arvopaperimarkkinalain ("AML") 9 luvun 5 pykälän mukaisen ilmoituksen, jonka mukaan Rimonne Baltic OÜ:n osuus Tulikivi Oyj:n osakkeista on ylittänyt 5 prosentin rajan.

      Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
      Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. 100% (osake 0,33€)
      Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. 300% (osake 0,65€)
      Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. 500% (osake 0,98€)
      Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. 1000% (osake 1,79€)

      • Anonyymi

        Tulikiven viiden prosentin ostaja ajatteli 10 -kertaistaa rahansa talkilla. Kun talkkitiedote tulee, tulemme näkemään Helsingin pörssin kovimman nousun miesmuistiin (osakekurssi yhteen euroon). Sitä sitten hehkutetaan jokaisessa mediassa sekä analyysitalossa ja taulussa on 2€/osake. Tämän osakkeen markkina-arvo on vain 8,6 miljoonaa euroa, joten jo melko vaatimattomallakin vaihdolla tämä ampuu ylös ja kovaa.


    • Anonyymi

      Nyt ymmärrän, miksi juuri tänään liputettiin 5 prosentin ylitystä. Jos talkkiesiintymästä saadaan 50 miljoonaa euroa, osake maksaa tulevaisuudessa 0,98 €/kpl. Tänään osake maksaa kuitenkin 0,143 €/kpl.

      • Anonyymi

        Ei ne maksa talkeista paljo mitään. Kun selviää ettei tosi ostajia talkille edes ole, Tulikiven kurssi tippuu yhteen senttiin ja kaupankäynti loppuu siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne maksa talkeista paljo mitään. Kun selviää ettei tosi ostajia talkille edes ole, Tulikiven kurssi tippuu yhteen senttiin ja kaupankäynti loppuu siihen.

        Tulikivihän on ratsastanut tällä talkkishowlla jo vuosia, mitään konkreettista ei ole kuitenkaan asian suhteen tapahtunut. Tämä sama show tulee jatkumaan edelleenkin vuosia, että Tulikiven rahoittajille on näyttää edes jotain.

        Tämä Tulikivi-hörhö on kirjoittanut kauppalehden palstalle näitä löpinöitään varmaan kymmenellä eri nimimerkillä vuosien varrella, tunnetuimmat taitaa olla numeronmurskaus ja baltian hevostoimisto, tällä hetkellä kauppalehden Componenta-ketjussa käyttää nimimerkkiä Eino Ikävalko. Sharevillessä kirjoitteli nimimerkillä Predak, mutta sai kait bannit sinne ja ihan aiheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivihän on ratsastanut tällä talkkishowlla jo vuosia, mitään konkreettista ei ole kuitenkaan asian suhteen tapahtunut. Tämä sama show tulee jatkumaan edelleenkin vuosia, että Tulikiven rahoittajille on näyttää edes jotain.

        Tämä Tulikivi-hörhö on kirjoittanut kauppalehden palstalle näitä löpinöitään varmaan kymmenellä eri nimimerkillä vuosien varrella, tunnetuimmat taitaa olla numeronmurskaus ja baltian hevostoimisto, tällä hetkellä kauppalehden Componenta-ketjussa käyttää nimimerkkiä Eino Ikävalko. Sharevillessä kirjoitteli nimimerkillä Predak, mutta sai kait bannit sinne ja ihan aiheesta.

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut kylläkin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        30.8.19
        Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
        https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut kylläkin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        30.8.19
        Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
        https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

        Tulikiven talkkivarat sijaitsee jo alueella, jossa on luvat kaivostoimintaa. Uusi omistaja saa halutessaan kaivoksen toimintaa nopeasti. Ei mene paljoa aikaa lupaprosessiin...

        Toinen kommentti:
        Kun louhitaan malmia... Saadaan " sivutuotteena" muuta esim. Mondolla on laitos nikkeliä varten. Saadaanko Suomussalmen kaivoksesta myös jotain muuta malmia myytäväksi?


    • Anonyymi

      J.P Morganin kautta ostettiin taas torstainakin 75 prosenttia Tulikiven vaihdosta. J.P Morganin kautta ostettiin myös silloin, kun liputettiin viiden prosentin ylitys 27.11.2019. Mielenkiintoista, milloin 10 prosentin raja ylittyy ja seuraava liputus tapahtuu.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen tieto. Talkki alkaa herättää ostajia. Kilpailijahan talkkipuolelta myytiin vuosi sitten 486 miljoonalla eurolla ja Tulikivi maksaa vain 8 miljoonaa euroa.


      • Anonyymi

        Taitaa Morgan ennakoida Tulikiven tulevaa Joulu negaria ja osti shortti mielessä....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa Morgan ennakoida Tulikiven tulevaa Joulu negaria ja osti shortti mielessä....

        Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.

        Tänäänkin 5 prosentin liputtaja osti (J.P. Morgan AG), kuten viime viikkoina joka pörssipäivä. Tuleeko 10 prosentin liputus tällä viikolla vai ensi viikolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänäänkin 5 prosentin liputtaja osti (J.P. Morgan AG), kuten viime viikkoina joka pörssipäivä. Tuleeko 10 prosentin liputus tällä viikolla vai ensi viikolla.

        J.P. Morgan AG jatkoi ostajaan, kuten aiempinakin päivinä. Pörssin todennäköisin 10 -kertaistuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.

        Hienoa , virolainen lelufirma nurkkaa konkkakiveä ! Osti tänäänkin huimat 7200 konkkakiven lappua.
        Kun taas Vakavaraiset vakuutusyhtiöt Ilmarinen , ELO ja Fennia dumppaavat tulikiven osakkeensa lelufirmalle. Onpa järkevä vaihtokauppa !

        Kun Tulikivi järjestää annin niin tämä virolainen lelufirma voi varmaan maksaa osakkeensa leluilla....?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa , virolainen lelufirma nurkkaa konkkakiveä ! Osti tänäänkin huimat 7200 konkkakiven lappua.
        Kun taas Vakavaraiset vakuutusyhtiöt Ilmarinen , ELO ja Fennia dumppaavat tulikiven osakkeensa lelufirmalle. Onpa järkevä vaihtokauppa !

        Kun Tulikivi järjestää annin niin tämä virolainen lelufirma voi varmaan maksaa osakkeensa leluilla....?

        Antia ei tarvita, se on varma.

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antia ei tarvita, se on varma.

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Tulikiven pörssitiedote: "Tässä vaiheessa ei ole mitään varmuutta, että myyntiprosessi onnistuu." Pätee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antia ei tarvita, se on varma.

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        "Antia ei tarvita, se on varma."

        Ei kyllä näihin sun huuteluihin kannata paljoa luottaa. Herra Tulikivi kun on tälläkin palstalla huudellut varmaan pari vuotta varman tietona, että se tomukaivos myydän ihan kohta. Kuinka monessa viestissä ja kuinka monta vuotta olet kehottanut tällä palstalla ostamaan Tulikiveä koska kaivos on pitänyt olla myyty jo vuosia sitten?
        Mites ne rakennusluvat, joista jauhoit vuosi-pari sitten, joiden piti näky positiivisesti tuloksessa? Entä pörssisähkön kallistuminen, jonka piti sataa suoraan Tulikiven laariin?

        Ku***taja sä olet, tunnettu myös useammalla muulla palstalla. Varokaa huijaria ja trollia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Antia ei tarvita, se on varma."

        Ei kyllä näihin sun huuteluihin kannata paljoa luottaa. Herra Tulikivi kun on tälläkin palstalla huudellut varmaan pari vuotta varman tietona, että se tomukaivos myydän ihan kohta. Kuinka monessa viestissä ja kuinka monta vuotta olet kehottanut tällä palstalla ostamaan Tulikiveä koska kaivos on pitänyt olla myyty jo vuosia sitten?
        Mites ne rakennusluvat, joista jauhoit vuosi-pari sitten, joiden piti näky positiivisesti tuloksessa? Entä pörssisähkön kallistuminen, jonka piti sataa suoraan Tulikiven laariin?

        Ku***taja sä olet, tunnettu myös useammalla muulla palstalla. Varokaa huijaria ja trollia!

        "Antia ei tarvita, se on varma "

        Eipäs olla niin varmoja siellä..

        Velkaantumisaste nousee tulikivellä koko ajan ja omavaraisuusaste heikkenee. Tulos on pelkkää persnettoa.isolla P llä. Rahakirstu on tulikivellä tyhjä.

        Jos tulikivi ei saa kohta rahaa jostain on konkurssi tai velkasaneeraus edessä.

        Ihmettelen miksi se ei hakeennu velkasaneeraukseen. Yrittäkää nyt edes pelastaa työpaikat. Suurin osa veloista leikataan velkasaneerauksessa ja elinmahdollisuuksia alkaa tulemaan.

        Velkaa on tulikivellä liikaa.

        Mondo ei maksaisi talkeista juuri mitään kun tietää tulikiven talousahdingon, ymmärtäkää jo tämä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Antia ei tarvita, se on varma "

        Eipäs olla niin varmoja siellä..

        Velkaantumisaste nousee tulikivellä koko ajan ja omavaraisuusaste heikkenee. Tulos on pelkkää persnettoa.isolla P llä. Rahakirstu on tulikivellä tyhjä.

        Jos tulikivi ei saa kohta rahaa jostain on konkurssi tai velkasaneeraus edessä.

        Ihmettelen miksi se ei hakeennu velkasaneeraukseen. Yrittäkää nyt edes pelastaa työpaikat. Suurin osa veloista leikataan velkasaneerauksessa ja elinmahdollisuuksia alkaa tulemaan.

        Velkaa on tulikivellä liikaa.

        Mondo ei maksaisi talkeista juuri mitään kun tietää tulikiven talousahdingon, ymmärtäkää jo tämä.

        Talkki on katova luonnonvara, kun se kulutettu kerran sen uudelleen käyttö on lähes mahdotonta.
        Talkkikaivoksen ostajana pidetään tällä palstalla Mondoa. Mitä tekee maailman suurin talkin tuottaja Imersys? Kiinassa on valtavia pääoma määriä, haluaako joku kiinalainen yritys saada talkki markkinoilla avauksen Euroopassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talkki on katova luonnonvara, kun se kulutettu kerran sen uudelleen käyttö on lähes mahdotonta.
        Talkkikaivoksen ostajana pidetään tällä palstalla Mondoa. Mitä tekee maailman suurin talkin tuottaja Imersys? Kiinassa on valtavia pääoma määriä, haluaako joku kiinalainen yritys saada talkki markkinoilla avauksen Euroopassa?

        Olet oikeassa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa.

        Toivottavasti kukaan ei usko lapsellisiin vedätyksiin, jota puliveivari tarjoilee. Antia pukkaa, jos vaan löytyy tyhmiä maksumiehiä.


      • Anonyymi

        -- Velkaantumisaste kohta 200 %
        -- liikevaihto laskutrendissä
        -- talkki myynnit eivät toteudu
        -- tulos tappiolla

        -- the end


    • Anonyymi

      Negaria odotetaan taas joululahjaksi.

      • Anonyymi

        J.P. Morgan tosiaan tänäänkin osteli. Tuleeko 10 prosentin liputus jo ensi viikolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        J.P. Morgan tosiaan tänäänkin osteli. Tuleeko 10 prosentin liputus jo ensi viikolla?

        Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.

        Saahan sitä hintoja aina nostaa, mutta mahtaako Tulikivellä saldo riittää...


    • Anonyymi

      Pakotteet Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan tulevat poistumaan 2020 heinäkuun lopussa. Melkoinen piristys tulossa Tulikivelle, sillä Venäjä on Tulikiven suurin vientimaa.

      13.12.2018 yhdellä eurolla sai 75 ruplaa ja 13.12.2019 yhdellä eurolla sai 70 ruplaa. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.

    • Anonyymi

      Julkaistu 20.12.2019
      Tulikivi on allekirjoittanut 19.12.2019 rahoittajiensa kanssa rahoitussopimuksen, jossa sovitaan yhtiön luottojen lyhennyksistä vuosina 2019 - 2020 rahoittajien vastuiden suhteissa sekä rahoittajille annettavista kovenanteista. Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: ”Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkki-hankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.”

      Talkkihanke etenee. Hyvältä kuulostaa.

      • Anonyymi

        Tulikivi talkkihankkeesta: " Tässä vaiheessa ei ole olemassa mitään takeita siitä, että Suomussalmen talkkiesiintymä olisi jatkossa kaupallisesti hyödynnettävissä. On myös mahdollista, että Tulikivi ei löydä tahoa, joka olisi valmis toteuttamaan talkin kaupallisen hyödyntämisen yksin tai yhdessä Tulikiven kanssa. "


    • Anonyymi

      Montakohan miljoonaa euroa Suomusalmen talkkihankkeesta saadaan? Faktaa on se, että Tulikiven arvo on tänään 8 miljoonaa euroa ja Elementis maksoi Mondolle kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 486 miljoonaa euroa. Onvesthan osti juuri itsesnsä Harvian suurimmaksi omistajaksi ja olihan Onvestin nainen Tulikiven hallituksessakin pitkään. Menisikö Tulikiven takka- ja kiuasbisnes Onvestille/Harvialle? Talkki Imerykselle tai kiinalaisille? Talkkihuutokauppaan liittynee myös Elementis, sillä se haluaa puolustaa asemaansa, maksoihan se juuri 486 miljoonaa euroa talkista.

      • Anonyymi

        Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
        Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
        Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
        Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
        Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
        Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
        Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.

        Suunnittelijoita on useita. Jos suomalaisia ei kiinnosta ko. projekti esim Fluor Engineering voi tehdä sen. On tehnyt kaivoksia Mongolian arolle, Afrikan sademetsää jne. Myös kaivoskoneiden valmistajia on useita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Täh!?
        Vainko kaksi?? TUKES on eri mieltä.:

        KAIVOSPIIRIT JA -LUVAT

        Mondo Minerals B.V
        Kajaani
        KL2018:0004 KaivNro 5490
        Päätös annettu
        09.09.2019
        Kuulutus hakemuksesta
        Päätös

        Mondo Minerals B.V.
        Kajaani
        KaivNro 806
        Päätös annettu
        31.05.2019
        KaivNro 806
        KaivNro 806 päätös
        KaivNro 806 Liitteet

        Mondo Minerals B.V. Branch Finland
        Paltamo
        KaivNro 3030
        Kuuleminen hakemuksesta
        31.01.2019
        KaivNro 3030 kuuleminen

        Mondo Minerals B.V.
        Polvijärvi
        KaivNro K7953, KL2018:0005
        Kuuleminen hakemuksesta
        10.12.2018
        KaivNroK7953, KL2018:0005

        Mondo Minerals B.V.
        Sotkamo
        KL2018:0003 KaivNro 6323
        Kuuleminen hakemuksesta
        24.08.2018
        KL2018:0003 KaivNro 6323

        Mondo Minerals B.V.
        Paltamo
        KaivNro 886
        Päätös annettu
        11.12.2017
        Päätös_11.12.2017
        Päätös
        Liitteet
        Kuulutus_19.9.2017
        Kuulutus_24.2.2014
        Päätös_24.6.2014

        Mondo Minerals B.V.
        Paltamo
        KaivNro 3030
        Päätös annettu
        02.02.2016
        Päätös_2.2.2016
        Liitteet 1-5_2.2.2016
        Liite 6_2.2.2016
        Liitteet 7-8_2.2.2016
        Päätös
        Liitteet
        Kuulutus_12.2.2014
        Kuulutus_24.2.2014
        Päätös_24.6.2014

        Mondo Minerals B.V.
        Polvijärvi
        KaivNro 7953
        Päätös annettu
        15.10.2012
        Päätös
        Liite


    • Anonyymi

      Tulikiven perjantain (20.12.19) tiedote rahoitussopimuksesta vuosille 2019-2020 on merkittävä. Siinähän aika suoraan kerrottiin, että nyt on rahaa kehittää firmaa ja edistää talkkihanketta: "Lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia". Talkista on puhuttu täällä paljon, joten keskitytään nyt hetki "muihin kehittämistoimiin". Tarkoittaako kehittäminen sitä, että Tulikivi siirtäisi Suomussalmen verhouskivitoiminnan Juukaan saisi näin Juuan tehtaan käyttöasteen ylös. Se taas näkyisi myös viimeisellä rivillä. Vai keskitetäänkö edellisen lisäksi myös "valkoinen puoli", eli keraamiset tuotteet Heinävedeltä Juukaan? Tuo saisi Juuan tehtaan käyttöasteen nousemaan hyvin korkeaksi ja näkyisi vielä voimakkaammin viimeisellä rivillä. Juuan tehdashan on Tulikiven oma ja Suomussalmella sekä Heinävedellä Tulikivi on vuokralla.

      • Anonyymi

        Kiitokset asiallisesta viestistä! Tiedote oli lyhyehkö, mutta jostain tuonsuuntaisesta on varmaankin kysymys. Jos jotain muuta kuin talkista, niin saksalaisten energiatilanne on aika mielenkiintoinen - ydinvoima alas, hiilivoima jollain aikataululla alas, nordstream torsoksi meren pohjaan ja tuulivoimakin on energiauutisten mukaan vastatuulessa. Toivottavasti uudet mallit lähtisivät vetämään oikein kunnolla , jotta viimeiselle riville muodostuisi omistajille mieluisa lukema.


      • Anonyymi

        Älä kehtaa trollata enempääsi... olette jo aikoja sitten siirtäneet Suomussalmen konekantaaa Juukaan.
        Siirtäkää vielä se Suomussalmen mineralisaatio Oulun sataman läheisyyteen. Teille kun kaikki tuntuu olevan mahdollista, ainakin mielikuvituksessa.
        Oulun sataman läheisyydessä sekavalaatuisella vuolukivikasalla voisikin olla jonkinlaista rahallista arvoa?

        Tyhmiin trollauksiin tyhmä vastine, oleppa hyvä, Tammikuuilmiö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä kehtaa trollata enempääsi... olette jo aikoja sitten siirtäneet Suomussalmen konekantaaa Juukaan.
        Siirtäkää vielä se Suomussalmen mineralisaatio Oulun sataman läheisyyteen. Teille kun kaikki tuntuu olevan mahdollista, ainakin mielikuvituksessa.
        Oulun sataman läheisyydessä sekavalaatuisella vuolukivikasalla voisikin olla jonkinlaista rahallista arvoa?

        Tyhmiin trollauksiin tyhmä vastine, oleppa hyvä, Tammikuuilmiö.

        JORC-analyysin tulokset olivat odotuksia parempia .


    • Anonyymi

      Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
      https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

      • Anonyymi

        Toiveajattelua että Mondo maksaja kymmeniä eli satoja miljoonia talkeista Tulikivelle.
        Mondo tietää Tulikiven tilanteen varsin hyvin ja on sen takia odottavalla kannalla...


    • Anonyymi

      20.12.2019 Tulikiveltä tuli tiedote "Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.”. Tuohan on erittäin positiivinen uutinen.

      • Anonyymi

        "tiedotteen" ja "posetiivisen uutisen" kirjoittaja sama persoona, hyvinhän silleen jutut synkkää.

        Näin sama persoona aikoinaan aloitti tämän "lankansa":
        "talkki
        05.09.2018 16:09
        Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018)."

        Aloitti siis epätotuuksilla. Mondo M. omistaa kymmeniä kaivoksia, kaivospiirejä, valtauksia, yms.. Rikastamoja/tuotantolaitoksia on vain kaksi (?) kappaletta.
        Ja nuo rikastamot tuottavat talkin lisäksi monia arvometalleja; nikkeliä, hopeaa, yms..

        On huomattavasti uskottavampaa että Tulikiven Suomussalmen kaivospiiri vaihtaa joskus omistajaa yhdellä (1) eurolla kuin "miljoonilla" euroilla.


    • Anonyymi

      Huomasin, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Aika epätoivoinen tilanne firmalla kun käyttöpääomaa pitää lainata firman hallituksessa istuvilta.
        Seuraavaksi kerjäämään Helsingin toreille ja turuille ja jakamaan kaminoiden myyntimainoksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika epätoivoinen tilanne firmalla kun käyttöpääomaa pitää lainata firman hallituksessa istuvilta.
        Seuraavaksi kerjäämään Helsingin toreille ja turuille ja jakamaan kaminoiden myyntimainoksia?

        Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa edes 10 prosenttia tuosta, Tulikiven markkina-arvo 10 -kertaistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa edes 10 prosenttia tuosta, Tulikiven markkina-arvo 10 -kertaistuu.

        Viimeksi (2013) Tulikiven osakeannissa merkittiin yhteensä 22 920 917 A-sarjan osaketta. Rahat on hassattu, yhtiö tekee tappiota ja liikevaihto on tippunut 43,7M (2013) -> 28,6M (2018).


      • Anonyymi

        Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
        Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

        Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
        Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

        Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?

        Pakotteet Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan tulevat poistumaan 2020 heinäkuun lopussa. Melkoinen piristys tulossa Tulikivelle, sillä Venäjä on Tulikiven suurin vientimaa. 

        28.12.2018 yhdellä eurolla sai tasan 80 ruplaa ja tänään yhdellä eurolla saa 69 ruplaa. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
        Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

        Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?

        Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

        No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
        Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

        No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
        Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.

        Kovasti tuntuu ahdistavan toisten sijoitukset. Mistäköhän johtuu:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti tuntuu ahdistavan toisten sijoitukset. Mistäköhän johtuu:)

        Ei kyllä ahdista sun sijoitukset, sä taidat olla aika hyvin tappiolla niillä Tulikiven lapuilla:D ainakin kun miettii kuinka paljon käytät aikaa tällä huumoripalstalla yrittääksesi nostattaa kurssia.

        Mut kerroppa se syy, mistä se sun epäilemä ahdistu sit johtuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyllä ahdista sun sijoitukset, sä taidat olla aika hyvin tappiolla niillä Tulikiven lapuilla:D ainakin kun miettii kuinka paljon käytät aikaa tällä huumoripalstalla yrittääksesi nostattaa kurssia.

        Mut kerroppa se syy, mistä se sun epäilemä ahdistu sit johtuu?

        Tämän viikon perjantainakin viiden prosentin liputtaja osti J.P. Morganin kautta nettona 32185 Tulikiven osaketta. Sitä edellisenä pörssipäivänä sama taho osti J.P. Morganin kautta nettona 30444 Tulikiven osaketta. Tämä on jatkunut koko joulukuun. 10 prosentin liputusta odotellessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän viikon perjantainakin viiden prosentin liputtaja osti J.P. Morganin kautta nettona 32185 Tulikiven osaketta. Sitä edellisenä pörssipäivänä sama taho osti J.P. Morganin kautta nettona 30444 Tulikiven osaketta. Tämä on jatkunut koko joulukuun. 10 prosentin liputusta odotellessa.

        Tais mennä tunteisiin kun et kysymykseen vastannut:D
        Mistäköhän johtuu:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tais mennä tunteisiin kun et kysymykseen vastannut:D
        Mistäköhän johtuu:)

        Aivan sama, voittaako joku tai häviääkö joku tulikivessä tai ylipäätään jossakin muussa osakkeessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

        No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
        Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.

        Yksi hullu osti tulikiveä 500 € koska suomi 24:sä suositeltiin, kyllä nauratti että joku pelkän luotti psykopaatti-trollin neuvoon ja ei jaksanut tehdä minkäänlaista omaa tutkimusta asiasta.


    • Anonyymi

      Tulikiven osakekurssi nousi tänään 18,31 %:a ja sen markkina-arvo on silti vain 10,1 m€:a. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa Suomussalmen talkkiesiintymästään edes murto-osan siitä, mitä Mondo Minerals sai Elementisiltä, Tulikiven osakekurssilla on mahdollista 10 -kertaistua.

      • Anonyymi

        Propagandasi alkaa tehota...näinhän se on että hyväuskoisia jallitettavia löytyy aina kuten eilisestä kurssi pyrähdyksestä voimme todeta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propagandasi alkaa tehota...näinhän se on että hyväuskoisia jallitettavia löytyy aina kuten eilisestä kurssi pyrähdyksestä voimme todeta...

        Todella vaikea uskoa että kukaan olisi niin hullu että ostaisi Tilikiveä


    • Anonyymi

      Jokainen ymmärtää, että kun talkkikilpailija (Mondo) ostettiin 486 miljoonalla eurolla ja Tulikiven markkina-arvo on 10,1 miljoonaa euroa, noiden erotus on 476 miljoonaa euroa. Toki jonkin verran täytyy investoida, mutta silti talkille jää arvoa pitkästi yli 400 miljoonaa euroa investoinnin jälkeenkin.

      • Anonyymi

        Pelkästä maan povessa olevasta talkista eivät maksa 400 000 000 euroa. Kaivoksen perustaminen , infra yms maksaa sitä vastoin todennäköisesti paljon...ja jos Elementsillä on raaka ainetta kymmeniksi vuoksiksi, miksi se ostaisi edes Tulikiven talkkeja ? Kaupat pitäis jokatapauksessa Tulikiven kannalta tehdä nopeasti sen heikon talouden vuoksi ja jos Elementsillä taas ei ole kiirettä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkästä maan povessa olevasta talkista eivät maksa 400 000 000 euroa. Kaivoksen perustaminen , infra yms maksaa sitä vastoin todennäköisesti paljon...ja jos Elementsillä on raaka ainetta kymmeniksi vuoksiksi, miksi se ostaisi edes Tulikiven talkkeja ? Kaupat pitäis jokatapauksessa Tulikiven kannalta tehdä nopeasti sen heikon talouden vuoksi ja jos Elementsillä taas ei ole kiirettä...

        Noin vuosi sitten tää kirjoitti että esiintymästä tarjottu 3m€, on vähän hinnat noussut kun nyt sen arvo on jo pitkästi yli 400m€:D

        Varmaan ensi kesänä hinta lähentelee jo miljardia:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin vuosi sitten tää kirjoitti että esiintymästä tarjottu 3m€, on vähän hinnat noussut kun nyt sen arvo on jo pitkästi yli 400m€:D

        Varmaan ensi kesänä hinta lähentelee jo miljardia:D

        Hyvin sanottu buahahahahahaaa ei taida Tulikiven velat muuttua saataviksi vuonna 2020 ;-D


      • Anonyymi

        Jokainen ymmärtää, että kun naapuri ostaa puolen miljoonan Maseratin ja toisella naapurilla on Lada, on Ladankin arvo puoli miljoonaa.. Eikun..

        Älkää kukaan - KUKAAN - lähtekö tämän tulikivi pelleilijän perässä osakeostoksille. Pelleilijä tekee oikeasti haittaa jo yhtiölle itselleenkin, vaikka tuskin sitä edes tajuaa


    • Anonyymi

      Jokainen voi itse miettiä Tulikiven talkkiesiintymän tulevaa myyntihintaa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on eilisen nousunkin jälkeen vain 10,1 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      • Anonyymi

        Ai suunnitteilla 50 Me:n investoinnit ?? eli ei ole välttämättä tulossa yhtään mitään koska sunnitellahan voi aina ja mitä vaan . Mistä rahat tähän sunnitelmaan no se on taas asia erikseen..
        Tosi nopea on toi sun laskutoimitus jossa päädyit 400 000 000 euroon :)


    • Anonyymi

      Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta. Tuohon liittyen Tulikiven 20.12.19 saatu tiedote oli eriomainen. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä tai kiinalaisia sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys ja kiinalaiset taas haluavat saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

      • Anonyymi

        Tuo on puhdasta vedättelyä ja kurssin nostatus puhetta.


      • Anonyymi

        Onko tää sitä sisäpiiritietoa? Puhuvat kauppalehden palstalla, että tulikivi heebo on sisäpiiriläisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on puhdasta vedättelyä ja kurssin nostatus puhetta.

        Ja varsin säälittävää sellaista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tää sitä sisäpiiritietoa? Puhuvat kauppalehden palstalla, että tulikivi heebo on sisäpiiriläisiä?

        Haha.. eiköhän tämä ole vain tavallinen tuulipuku, joka naapurin Rapen neuvomana osti kovalla hinnalla joskus tulikiveä ja nyt yrittää tehdä kaikkensa, että saisi homeiset laput taas ylös. Onneksi tässä kohtaa markkinat on tehokkaat ja määrittelee yhtiön arvon siksi, mikä se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haha.. eiköhän tämä ole vain tavallinen tuulipuku, joka naapurin Rapen neuvomana osti kovalla hinnalla joskus tulikiveä ja nyt yrittää tehdä kaikkensa, että saisi homeiset laput taas ylös. Onneksi tässä kohtaa markkinat on tehokkaat ja määrittelee yhtiön arvon siksi, mikä se on.

        Mistä näistä tietää. Kyllähän täälläkin on välillä sellaista tietoa esillä, että täytyy ihmetellä, mistä sellainen tieto on peräisin. Toki toinen vaihtoehto on, että se tieto ei ole sisäpiiritietoa, vaan täyttä kakkaa.

        https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=222110&start=8715&tstart=0


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä näistä tietää. Kyllähän täälläkin on välillä sellaista tietoa esillä, että täytyy ihmetellä, mistä sellainen tieto on peräisin. Toki toinen vaihtoehto on, että se tieto ei ole sisäpiiritietoa, vaan täyttä kakkaa.

        https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=222110&start=8715&tstart=0

        Toi herra tulikivi on pahimman luokan huijari. Postaa tiedotteita ja yrittää vedätellä ihmisiä ostaan tulikiven osakkeita.tulikivi on lähes konkurssi kypsä yhtiö jonka osakkeiden kaupankäynti voi loppua konkka ilmoitukseen milloin vaan...


    • Anonyymi

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen mineraalivarantoarvio on valmistunut 30.8.2019. Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On kummallista, että tämäkin ketju on aloitettu syyskuussa 2018 ja koko ajan ollaan kuviteltu myynnin tapahtuvan hetken päästä. Eikö olisi jo aika uskoa, ettätalkin myynti ei tule tapahtumaan kovinkaan pian, jos sitä ylipäätään tapahtuu? Jos myyntiin oikeasti uskottaisiin edes jollain tasolla, olisi markkina-arvo jo nyt moninkertainen.

      Lisäksi teoreettinen arvo ei paljon auta, jos nykyiset talkkikaivokset riittävät tuotantoon. Jos tuotantoa ei tarvitse lisätä, ei ole mitään syytä ostaa uutta talkkikaivosta. Vasta sitten, jos talkkia ei pystytä tuottamaan riittävästi, tulee potentiaalisia ostajia. Kukaan tuskin ostaa talkkiesiintymää ihan varmuuden vuoksi.

    • Anonyymi

      Eino, predak et al. jaksavat edelleen uskoa ihmeisiin. On nämä herttaisia tyyppejä.

    • Anonyymi

      Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta (Sotkamossa ja Outokummussa). Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 miljoonaa euroa). Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan, se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8,5 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Ei Elementis maksa Tulikiven talkista joka on maan alla syvyyksissä ja korvessa keskellä ei mitään.
        Elementis tietää Tulikiven talous ahdingon ja odottaa...ei sillä kiirettä ole...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Elementis maksa Tulikiven talkista joka on maan alla syvyyksissä ja korvessa keskellä ei mitään.
        Elementis tietää Tulikiven talous ahdingon ja odottaa...ei sillä kiirettä ole...

        Aioin sijoittaa Tulikiveen mutta onneksi työkaveri neuvoi ettei kannata kun Tulikivi kuulemma lähes varaton yhtiö ja konkurssi vaara kuulemma aika iso...


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

      • Anonyymi

        Luonnollisessa muodossaan talkki sisältää asbestia.

        Kalifornialaisnainen voitti oikeusjutun Colgate-Palmolivea vastaan ja sai vahingon korvausta
        13 Miljoonaa Euroa.

        Nainen oli sairastumut munasarjasyöpään käytettyään genitaalialueella talkkia.


      • Anonyymi

        Väität että Tulikiven omistaman talkin (joka on syvällä maaperässä) keskellä ei mitään, arvo on 400 000 000 euroa.

        Jos jokin asia KUULOSTAA liian hyvältä ollakseen totta, SE EI OLE TOTTA


    • Anonyymi

      Näyttää todelta tuo uutinen (31.8.2018):
      "Sotkamon talkkikaivokselle tulossa taas uusi omistaja - kaupan arvo yli 500 miljoonaa. Talkkia käytetään täyteaineena maaleissa, muoveissa ja paperissa. Sitä käytetään myös kosmetiikassa, paperin pinnoitteena ja lannoiteteollisuudessa."
      Lähde: talouselama.fi

      • Anonyymi

        Näinpä mutta muuntelet totuutta itsellesi sopivaan muotoon.
        Elementis osti siis Mondolta kaksi toiminnassa olevaa kaivosta ja maksoi niistä n. 500 000 000 e.

        Ja nyt väität että Elementis maksaa Tulikivelle 400 000 000 euroa syvällä kalliossa olevasta raaka aineesta keskellä ei mitään, ei juna yhteyttä ei kantavaa tiestöä, ei mitään????

        Mitä maksanee junayhteys, tiestö, kaivoksen perustamine, luvat jne ??? Se paremminkin maksaa 400 000 000 euroa...mistä rahat tuohon, ai niin ei mistään...

        Elementisillä on talkki raaka ainetta kymmeniksi vuosiksi ei se kaiken varalta mitään ostele...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinpä mutta muuntelet totuutta itsellesi sopivaan muotoon.
        Elementis osti siis Mondolta kaksi toiminnassa olevaa kaivosta ja maksoi niistä n. 500 000 000 e.

        Ja nyt väität että Elementis maksaa Tulikivelle 400 000 000 euroa syvällä kalliossa olevasta raaka aineesta keskellä ei mitään, ei juna yhteyttä ei kantavaa tiestöä, ei mitään????

        Mitä maksanee junayhteys, tiestö, kaivoksen perustamine, luvat jne ??? Se paremminkin maksaa 400 000 000 euroa...mistä rahat tuohon, ai niin ei mistään...

        Elementisillä on talkki raaka ainetta kymmeniksi vuosiksi ei se kaiken varalta mitään ostele...

        Perjantaina joku yksittäinen Tulikiven omistaja väsyi Tulikiven heikkoon tilanteeseen ja kaatoi laitaan noin 100 000 kpl joten kyllä ne miinus prosentit aina jotain kertoo....


    • Anonyymi

      Mites se tammikuuilmiö Tulikivellä? Toisena pörssipäivänä 2020 tauluun -10%:D Tiistaina teurastus jatkuu

      • Anonyymi

        Ainaki mulle se, että Tulikiven hallituksen jäsenet lainasivat Tulikivi yhtiölle 200 000 euroa, kertoo että raha hanat ovat Tulikiveltä sulkeutuneet täysin.

        Rahaa ei saada enää kuin sisäpiiriltä kovalla 8 prossan korolla.
        Mikäpä siinä joka uskaltaa omistaa Tulikiveä tästä huolimatta. Olkaa tietoisia kuitenkin tosiasioista...


      • Anonyymi

        Yli puolet tuosta 10 % laskusta tuli loppuhuutokaupassa 3,83 euron kaupalla (25 osaketta). Huvinsa kullakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainaki mulle se, että Tulikiven hallituksen jäsenet lainasivat Tulikivi yhtiölle 200 000 euroa, kertoo että raha hanat ovat Tulikiveltä sulkeutuneet täysin.

        Rahaa ei saada enää kuin sisäpiiriltä kovalla 8 prossan korolla.
        Mikäpä siinä joka uskaltaa omistaa Tulikiveä tästä huolimatta. Olkaa tietoisia kuitenkin tosiasioista...

        Ja ettei unohdu:
        joka suurin toivein ostaa nyt Tulikiven osakkeita, kun kohta tulee tilille tyyliin 400 000 000 euroa kuten tulikivi käki täällä kukkuu:

        Kysyppä itseltäsi: jos Tulikivi saisi vaikka 50 Me talkeista, kuka takaa että siitä summasta päätyy piensijottajalle juuri mitään..tulikivi on velkainen yhtiö, oliko velkaantumisaste jopa noin 200 %..
        Niinpä niin... on nääs piensijottajalle taas mopen osa tarjolla...niin että ei niin kiire sinne autokauppaan että tässä mielessä toisaalta...:/


    • Anonyymi

      7.8.19 Tulikivi Oyj:n lähipiiriin kuuluvat hallituksen jäsenet Jaakko Aspara, Markku Rönkkö, Reijo Svanborg ja Jyrki Tähtinen solmivat Tulikiven kanssa 200000 euron lainasopimuksen talkkiprojektiin liittyen. Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.

    • Anonyymi

      30.8.2019 Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen mineraalivarantoarvio on valmistunut. Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.

    • Anonyymi

      19.12.2019 Tulikivi on allekirjoittanut rahoittajiensa kanssa rahoitussopimuksen, jossa sovitaan yhtiön luottojen lyhennyksistä vuosina 2019 - 2020. Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.

    • Anonyymi

      Tulikiven virallisia tiedotteita seuraamalla huomataan, että talkkiesiintymän myynti etenee.

      • Anonyymi

        Onhan se jo vuosia "edennyt". Esiitymän piti olla jo vuosi sitten myyty, niinhän sä täälläkin mainostit varmana tietona, kehotit ostamaan Tulikiveä.

        Heikki on kyllä kieltämättä todellinen peluri, talkkikortti ja nyt tämä lainakortti jolla siirrettiin huomio konkurssista, "uskomme yhtiöön täysillä" -mahdollisuudeksi, vaikka todellinen syy että firma ei saa rahaa enää mistään muualta euroakaan millään korolla, vain näin "henkilötakauksella".

        Kassa on nyt täysin loppu, tilanne aivan "veitsen terällä" tammi-helmikuun vaihteessa ei ole enää rahaa palkkoihin. Konkurssiriski siis lisääntyy nyt joka päivä ja jossakin vaiheessa tammikuuta kurssi romahtaa totaalisesti ellei talkkimyyntiä tule, kysymys siis enää ennemmin päivistä, kuin kuukausista.

        Juuri tästä syystä tarvittiin palauttaa, tälläkertaa "Tammikuuilmiö" nimimerkillä, täysillä kehiin suoltamaan disinformaatiota kirjoituspalstoille, saadaan siirrettyä tuota romahdusta ehkä viikolla eteen päin kun kokemattomampien sijoittajien pakkaa koetetaan sekoittaa ettei puhdas totuus(rahat loppu) nousisi vielä esiin..


    • Anonyymi

      Taas tänäänkin 5 %:n liputtaja ostanut 10000 Tulikiven osaketta J.P. Morganin kautta. Hyvältä näyttää.

      • Anonyymi

        Virtuaaliosakkeella virtuaalikauppaa... päivävaihto muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen.
        EVVK


      • Anonyymi

        Voi hurja, tuohon meni melkein 1600 euroa, eli siihen meni karkkirahat. Käytännössä lähes kenellä tahansa on varaa tuollaiseen määrään ja vastaavan kokoisia kauppoja tapahtuu Suomessa useita tuhansia päivässä ja maailmassa miljoonia. Ehkä en hehkuttaisi tällaisia pikkuostoja. Jos kyseessä olisi esimerkiksi Nokia, tällaisia kauppoja tulee toisinaan muutaman sekunnin välein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hurja, tuohon meni melkein 1600 euroa, eli siihen meni karkkirahat. Käytännössä lähes kenellä tahansa on varaa tuollaiseen määrään ja vastaavan kokoisia kauppoja tapahtuu Suomessa useita tuhansia päivässä ja maailmassa miljoonia. Ehkä en hehkuttaisi tällaisia pikkuostoja. Jos kyseessä olisi esimerkiksi Nokia, tällaisia kauppoja tulee toisinaan muutaman sekunnin välein.

        Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
        Trainers' House 9,0 me (0,418 e)
        Tulikivi 9,6 me (0,16 e)
        Valoe 9,9 me (0,0806 e)

        Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
        Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
        Tulikivi 6,6 me ( 3,2%)
        Valoe 0,1 me (-81%)

        Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
        Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
        Tulikivi 0,1 me, -0,1 me
        Valoe -0,7 me, -1,4 me

        Yhden yllä olevan yrityksen liikevaihto on kääntynyt kasvuun ja liiketuloskin kääntynyt voitolliseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
        Trainers' House 9,0 me (0,418 e)
        Tulikivi 9,6 me (0,16 e)
        Valoe 9,9 me (0,0806 e)

        Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
        Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
        Tulikivi 6,6 me ( 3,2%)
        Valoe 0,1 me (-81%)

        Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
        Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
        Tulikivi 0,1 me, -0,1 me
        Valoe -0,7 me, -1,4 me

        Yhden yllä olevan yrityksen liikevaihto on kääntynyt kasvuun ja liiketuloskin kääntynyt voitolliseksi.

        Lopeta tuon spämmääminen! On hölmöä ottaa vertailuun pörssin kolme surkeinta osaketta ja perustella sen perusteella oston järkevyys. Helsingin pörssissä on 140 osaketta, joten on aika surkeata olla sijalla 138 pörssissä. Vaikka Tulikivi ehkä päihittää nuo kaksi luuseria, ei se kovin häävi tulos ole. Tämä on vähän sama kuin suuren joukkomaratonin jälkeen kerskuisi olleensa kolmanneksi viimeinen. Tarkkaan ottaen, olisi ollut kolmas keskeyttäjä maratonilla.

        Nykyisillä markkina-arvoilla jokainen noista on sijoittajien mielestä konkurssiin menevä yritys ja jos markkinat nyt romahtaisi, kaikki kolme todennäköisesti menisi konkurssiin ensimmäisten joukossa. Ei ole mitään sääntöä, että vain yksi yritys voi mennä kerrallaan konkurssiin. Eikä nämä kolme kilpaile samalla alalla, joten toisten menestys tai menestymättömyys ei vaikuta euronkaan vertaa toisten tuloksiin.


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

      • Anonyymi

        Tulikiven yhtiökokouksessa asetettiin 2019 tavoitteeksi talkkihankkeen myynti. Mennään pitkällä tammikuussa 2020 , joten se johdon kyvykkäästä toiminnasta.....


      • Anonyymi

        Esiintymä ei todellakaan ole lähimainkaan noin arvokas, koska se ei ole heti käytettävissä. Talkin kaivausten aloittamiseen menisi vuosia ja kymmeniä miljoonia, sillä kaikki infrastruktuuri pitäisi rakentaa, luvat hankkia jne. Kaivosten ostoon ei todellakaan voi verrata. Koska mitään ei ole valmiina, ei tuo houkuttele vielä ostajia muuten kuin pilkkahinnalla. Luultavasti kaivokset houkuttelevat vasta kun nykyiset kaivokset ovat ehtymässä, eli vasta vuosien päästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esiintymä ei todellakaan ole lähimainkaan noin arvokas, koska se ei ole heti käytettävissä. Talkin kaivausten aloittamiseen menisi vuosia ja kymmeniä miljoonia, sillä kaikki infrastruktuuri pitäisi rakentaa, luvat hankkia jne. Kaivosten ostoon ei todellakaan voi verrata. Koska mitään ei ole valmiina, ei tuo houkuttele vielä ostajia muuten kuin pilkkahinnalla. Luultavasti kaivokset houkuttelevat vasta kun nykyiset kaivokset ovat ehtymässä, eli vasta vuosien päästä.

        Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        "Tulevat kaivoshankkeet" kuulostaa oudolta puheelta. Mitä tulevia kaivoshankkeita on päätetty aloittaa ja mistä investoinneista puhutaan? Pelkkä spekulointi ei riitä.

        Ja tuo rata halutaan kunnostaa puukuljetusten takia, nuo mahdolliset kaivoshankkeet on vain lisätty tekstiin, jotta saadaan viranomaiset ja poliitikot puoltamaan. Tämän näkee heti tekstistä, jossa koko alkuosa puhutaan puukuljetuksista ja sitten on vielä lisätty väkisin teksti kaivostoiminnasta. Oikeasti kukaan ei edes tiedä, tuleeko kaivosala edes käyttämään rautatietä, eikä se edes ole syy mahdolliseen kunnostukseen...

        Ja on erittäin epävarmaa, tullaanko koko rataa koskaan kunnostamaan, radan kunnostamiseen vain toivotaan valtion rahaa. Suomessa on niin paljon muita ratahankkeita (ja monet niistä paljon näkyvämpiä äänestäjien kannalta), että on täysin mahdollista, että ainakaan valtiolla ei ole kiinnostusta osallistua kustannuksiin. Ja jos valtio ei suurelta osin maksa kunnostusta, ei tuota luultavasti toteuteta.

        Tuo teksti on lisäksi epäselvä kustannusten osalta. Tekstissä on mainittu palveluterminaalin kustannuksiksi 2,3 miljoonaa, mutta radan kunnostukseen menevää rahaa ei nähdäkseni ole missään. Esimerkiksi 2,3 miljoonaa ei todellakaan riitä alkuunkaan lähes 100 kilometrin rataosuuden kunnostamiseen, vaan tuohon menee taatusti vähintään 23 miljoonaa ja epäilen senkään riittävän kuin korjauksen aloittamiseen. Ratojen kunnostaminen ei todellakaan ole halpaa puuhaa, tuon palveluterminaalin rakentaminen on korjaukseen nähden halpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tulevat kaivoshankkeet" kuulostaa oudolta puheelta. Mitä tulevia kaivoshankkeita on päätetty aloittaa ja mistä investoinneista puhutaan? Pelkkä spekulointi ei riitä.

        Ja tuo rata halutaan kunnostaa puukuljetusten takia, nuo mahdolliset kaivoshankkeet on vain lisätty tekstiin, jotta saadaan viranomaiset ja poliitikot puoltamaan. Tämän näkee heti tekstistä, jossa koko alkuosa puhutaan puukuljetuksista ja sitten on vielä lisätty väkisin teksti kaivostoiminnasta. Oikeasti kukaan ei edes tiedä, tuleeko kaivosala edes käyttämään rautatietä, eikä se edes ole syy mahdolliseen kunnostukseen...

        Ja on erittäin epävarmaa, tullaanko koko rataa koskaan kunnostamaan, radan kunnostamiseen vain toivotaan valtion rahaa. Suomessa on niin paljon muita ratahankkeita (ja monet niistä paljon näkyvämpiä äänestäjien kannalta), että on täysin mahdollista, että ainakaan valtiolla ei ole kiinnostusta osallistua kustannuksiin. Ja jos valtio ei suurelta osin maksa kunnostusta, ei tuota luultavasti toteuteta.

        Tuo teksti on lisäksi epäselvä kustannusten osalta. Tekstissä on mainittu palveluterminaalin kustannuksiksi 2,3 miljoonaa, mutta radan kunnostukseen menevää rahaa ei nähdäkseni ole missään. Esimerkiksi 2,3 miljoonaa ei todellakaan riitä alkuunkaan lähes 100 kilometrin rataosuuden kunnostamiseen, vaan tuohon menee taatusti vähintään 23 miljoonaa ja epäilen senkään riittävän kuin korjauksen aloittamiseen. Ratojen kunnostaminen ei todellakaan ole halpaa puuhaa, tuon palveluterminaalin rakentaminen on korjaukseen nähden halpaa.

        Lisäksi minun pitää lisätä yksi asia. Kun kyse on valtion ja kuntien infrastruktuuriin liittyvistä hankkeista, niiden toteutusaikataulu on todella pitkä. Huonolla onnella tämän toteuttamiseen menee kymmeniä vuosia ja alle 10 vuotta on harvinaisen lyhyt aika. Eli vaikka tämä tehtäisiin normaalissa aikataulussa, ei rataa ole kunnostettu kuin vuoden 2030 paikkeilla. Enkä usko kaivosyhtiöillä olevan noin paljon kärsivällisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi minun pitää lisätä yksi asia. Kun kyse on valtion ja kuntien infrastruktuuriin liittyvistä hankkeista, niiden toteutusaikataulu on todella pitkä. Huonolla onnella tämän toteuttamiseen menee kymmeniä vuosia ja alle 10 vuotta on harvinaisen lyhyt aika. Eli vaikka tämä tehtäisiin normaalissa aikataulussa, ei rataa ole kunnostettu kuin vuoden 2030 paikkeilla. Enkä usko kaivosyhtiöillä olevan noin paljon kärsivällisyyttä.

        Esimerkkinä voisin mainita puheet Turun tunnin junasta. Vaikka suunnitelmat ovat valmiit, on radan tekemiseen arvioitu menevän vähintään 10 vuotta, vaikka radan tekeminen aloitettaisiin tänään. Ja tuo on siis optimistinen arvio, koska mitään ei edes ole päätetty.

        Nyt tietenkin joku sanoo, että kunnostaminen on helpompaa ja nopeampaa. Teoriassa ehkä, mutta muut ratahankkeet vievät suuren osan työvoimasta ja rata ei ole prioriteetissa korkealla. Joten kunnostus voi viedä kauemmin kuin muut ratahankkeet, vaikka se voitaisiin toteuttaa nopeammin.


    • Anonyymi

      Nyky aikana jos joku on kannattavaa niin se tehdään, ainakin business maailmassa.

      Jos joku talkkia tarttis niin se ostaisi kyselemättä.

      Ihme hypettämistä jostain jota joku joskus ehkä tarvitsee.

      Ei kannatta laittaa rimaa liian ylös.

      Voipi olla että ihmiset loppuu Kainuusta ennen palveluterminaalia.

    • Anonyymi

      Nyky aikana jos joku on kannattavaa niin se tehdään, ainakin business maailmassa.

      Jos joku talkkia tarttis niin se ostaisi kyselemättä.

      Ihme hypettämistä jostain jota joku joskus ehkä tarvitsee.

      Ei kannatta laittaa rimaa liian ylös.

      Voipi olla että ihmiset loppuu Kainuusta ennen palveluterminaalia.

    • Anonyymi

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

      Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

      Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

      Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

      Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) Vasarakangas 1-5 Mt

      Imerys (Sotkamo) 6 Mt

      Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt Tyynelä 1-5 Mt.

      Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo 10 vuotta ja Uutela 14 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

    • Anonyymi

      Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta. Tuohon liittyen Tulikiven 20.12.19 -tiedote oli erinomainen. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä tai kiinalaisia sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys ja kiinalaiset taas haluavat saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

      • Anonyymi

        "Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta."

        Eli keksit päästäsi valheen. Olen kuullut vastaavan huhun jo noin vuosi sitten (luultavasti sinulta) eikä sen jälkeen ole tapahtunut mitään. Jos kilpailua olisi, olisi se ohi viikoissa.

        On aika epätodennäköistä, että tuollaista edes haluttaisiin levittää keskustelupalstoille. Jos tuollaista oikeasti tapahtuisi ja joku levittäisi tietoa keskustelupalstoilla tietoa, jokainen tarjous katoaisi ja ketään ostajaa ei enää olisi. Eli sisäpiiristä tietoa levittävä ampuisi vain omaan jalkaansa.

        Eli todennäköistä on, että mitään tarjouskilpailua ei ole eikä kukaan ole ostamassa mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta."

        Eli keksit päästäsi valheen. Olen kuullut vastaavan huhun jo noin vuosi sitten (luultavasti sinulta) eikä sen jälkeen ole tapahtunut mitään. Jos kilpailua olisi, olisi se ohi viikoissa.

        On aika epätodennäköistä, että tuollaista edes haluttaisiin levittää keskustelupalstoille. Jos tuollaista oikeasti tapahtuisi ja joku levittäisi tietoa keskustelupalstoilla tietoa, jokainen tarjous katoaisi ja ketään ostajaa ei enää olisi. Eli sisäpiiristä tietoa levittävä ampuisi vain omaan jalkaansa.

        Eli todennäköistä on, että mitään tarjouskilpailua ei ole eikä kukaan ole ostamassa mitään.

        Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.

        Samat kirjoitukset copy pasteat joka päivä? Alkaa vissiin olla argumentit loppu kun et enää mitään uutta keksi?
        Mites se tammikuuilmiö, josta niin vouhkasit joulukuussa? Hiljasta ollut..


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

    • Anonyymi

      Suoli24 voi löytyä ostaja, kerro ihmeessä hinta millä lähtee. Veikkaan 1000€.

      • Anonyymi

        Kuulemma korottavat talkkitarjousta ja suunnitellaan Suomussalmelle 50 Miljoonan euron investointia.

        Nämä ovat puhtaasti hevosmiestentietotoimistonuutisia joiden arvo on pyöreä nolla. Mutta hei näillä huhuilla pidetää pankin sedät rauhallisina ja lykätään mahdollista konkurssia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulemma korottavat talkkitarjousta ja suunnitellaan Suomussalmelle 50 Miljoonan euron investointia.

        Nämä ovat puhtaasti hevosmiestentietotoimistonuutisia joiden arvo on pyöreä nolla. Mutta hei näillä huhuilla pidetää pankin sedät rauhallisina ja lykätään mahdollista konkurssia.

        Onko abc kiinni, kun pyöreän pöydän väki siirtynyt suomi24 palaveeraamaan🤔


    • Anonyymi

      Pankin herra ei saa edes kunnon pullaa kokouksiin talkki rahoilla.

    • Anonyymi

      Jos minä tietäisin tämmöisen satavarman rahantekokoneen, arvatkaapa huutelisinko tietojani suolen seinämillä?

      Tottakai :)

      • Anonyymi

        No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
        Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
        Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa

        Aikataulu myynnille on jo pettänyt. Tavoitteena 2019 oli talkkihankkeen myynti. Rahoitus on neuvoteltu vuodelle 2020 talkkihankkeen "edistämiseksi" , mitä lie tarkoittaakaan. Jos 2019 piti olla myynti, niin myymättömän kohteen myynninedistäminen 2020 ei kuulosta oikein uskottavalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
        Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa

        No siis tuo spämmäys tekee ainkin minulle sen, että vaikka tulikivi vuolisi kultaa seuraavaksi, en tule koskaan enkä ikinä sekaantumaan kyseiseen yritykseen millään tavalla, enkä tule ostamaan mitään heidän tuotteitaan.

        Hyvää työtä spämmäriltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siis tuo spämmäys tekee ainkin minulle sen, että vaikka tulikivi vuolisi kultaa seuraavaksi, en tule koskaan enkä ikinä sekaantumaan kyseiseen yritykseen millään tavalla, enkä tule ostamaan mitään heidän tuotteitaan.

        Hyvää työtä spämmäriltä.

        Ja se mikä tästä tekee vielä epäilyttävämpää, on se, että tää spämmäri saa täällä mainostaa ja puhua täyttä skeidaa lämpimikseen, mutta kun joku tuo faktoja pöytään, niin suoli24 mode poistaa viestit. Hieman mietityttää, onko tää koko palsta Tulikiven mainostusta varten? Onko Tulikivi maksanut mainostamisesta ja muiden kuin Tulikivi-spämmiviestien poistamisesta palstalle? Lähes jokaisessa ketjussa näyttää olevan tätä samaa copy&paste spämmäystä...


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      30.8.19
      Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
      https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei näitä tuotteita kannata ostaa.

      • Anonyymi

        En usko tulikivi henkilön vedätyksiin pelkkää valhetta höpinänsä


    • Anonyymi

      Tulikivi sahaa omaa oksaansa aika pahasti.
      Taitaa olla aika huono tilanne yrityksen johdossa.

      • Anonyymi

        Nyt äkkiä absille kriisikokoukseen


      • Anonyymi

        Lappu on luukulla ennen kesää


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pitäis laittaa vedonlyöntiin tulikiven konkkapäivä. Itse veikkaan Q1 aikana 2021. Pari Euroa helposti uskaltaisin laittaa peliin.

      Onko muilla tarkempia?

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksassa puun polttaminen on ympäristöteko. Jos suomessa luovuttaisiin kokonaan puulämmityksestä nousisi sähkön tuonti 41%.
        Vanhan tulisijan vaihtaminen uuteen laskee merkittävästi hiukkaspäästöjä.
        https://rakennusmaailma.fi/saksassa-puun-polttaminen-on-ymparistoteko/

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi

        Q2 2020 mun arvaus


      • Anonyymi

        Q3 on minun veikkaus, siis Q3/20


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Q3 on minun veikkaus, siis Q3/20

        Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
        Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli 1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
        Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli 1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.

        Veikataan että 2020 vuonna konkka tulee, en osaa sanoa millä Q:lla, mutta tulossa on.


    • Anonyymi

      Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
      Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli 1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.

      • Anonyymi

        > Tulikivessä tapahtui se näissä aina vakio,
        > että;
        >
        > 1) Ensimmäinen pomppu siinä vaiheessa kun konkurssin
        > uhka poistuu. Riskikertoimet nopeasti alenee siinä
        > kohtaa, ja samalla kurssi luonnollisesti nousee
        > reilusti.
        >
        > 2) Seuraava pomppu tapahtuu kun liiketoiminta muuttuu
        > kannattavaksi(tulos).
        >
        > 3) Ja seuraava kun kasvu käynnistyy(liikevaihto).
        >
        > Tulikivi on tänään kohdassa 1.5)
        >
        >
        > Kerroin noissa pompuissa on osakekurssiin
        > tyypillisesti 2x - 5x, per case.
        > Tulikivi on ohittanut kohdan 1)
        >
        > Eli vielä on mahdollisuus sijoittajalla ottaa kotiin
        > nuo pomput 2) ja 3), pienellä riskillä.
        > Suurin riski on(oli) kohdassa 1), anteja ja muuta..

        Olet oikeassa. Tulikiven markkina-arvo on tänään 9,7 me ja Tulikiven perusbisneksen liikevaihto on noin 30 me/v. Liikevaihto on kasvanut sekä liiketulos on ollut positiivinen Q2/19 ja Q3/19.


      • Anonyymi

        Käyttökatteen kasvuun voi olla monia syitä, eikä tuo välttämättä kestä. Olen nähnyt monia tapauksia, joissa koko käyttökatteen kasvu on paljastunut pelkäksi valheeksi ja tuo on kadonnut yhdessä kvartaalissa. Näin on tapahtunut jopa niinkin isojen yritysten kuin Nokian kohdalla, jonka kassan määrä on heilahdellut yli miljardilla kvartaalilla. Yhdessä kvartaalissa kassa kasvaa miljardilla ja seuraavassa laskee miljardilla. Vastaavaa on tapahtunut monta kertaa.

        Ja hinnankorotukset eivät välttämättä paranna käyttökatetta. Usein hinnankorotuksilla on karkotettu loputkin asiakkaat. Jos kilpailijat eivät samaan aikaan myös nosta hintojaan, Tulikiven asiakkaista suuri osa vaihtaa muihin tuotteisiin. Monet ovat tuhonneet yrityksensä hintoja nostamalla. Yritykset eivät toimi tyhjiössä, vaan kilpailevat yritykset taatusti käyttävät tilaisuuden, jos pientäkin heikkoutta ilmenee. Joskus hintoja LEIKKAAMALLA voi parantaa käyttökatetta, vaikka tuo ristiriitaiselta kuulostaakin.

        En tiedä miten paljon vaikutusta hinnankorotuksilla on, mutta varmaa on, että myyntimäärät tulevat laskemaan.

        Ja liiketulos on suhteellisen turha mittari, se on helposti manipuloitavissa näyttämään plussaa vaikka yritys menisi konkurssiin seuraavana päivänä.

        Ja ihmiset ei tajua miten nopeasti tilanteet voivat muuttua suunnasta toiseen. Yksi ainoa kvartaali voi kääntää yrityksen kehityksen täysin toiseksi. Jopa maailman menestyneimmät yritykset voivat kadota maailmasta muutamassa vuodessa. Siihen tarvitaan vain pari väärää päätöstä, ei sen enempää. Pienen yrityksen (sitä Tulikivi on) kohdalla yksi väärä päätös voi aiheuttaa konkurssin parissa kuukaudessa. Jopa silloin, kun luvut näyttävät kehittyvän oikeaan suuntaan.


    • Anonyymi

      "jos talkkikaivos ei etene, niin ajautuuko silloin Tulikivi konkurssiin"

      Kyllä, 100% varmuudella.

      Jos talkki ei käy kaupaksi, ei antikaan mene enää läpi.

      Lainahanatkin on jo täydellisesti kiinni.

      Voi lainata vain niiltä jotka saa palkkaa firmasta, eli turvaavat omaa duuniaan ja myös sitä kautta saavat lainaamiansa rahoja osittain takaisin palkkana.

      • Anonyymi

        Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin: 
        Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli 1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.


    • Anonyymi

      Konkurssi tulloo, pelastuukoon ken voi!!

      • Anonyymi

        Mutta jos konkka tulee, niin mitä tekemistä teillä tyhjäntoimittajilla enää on🤔 Ai niin. Ohan teillä Abc / kylänjuorut🤗


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos konkka tulee, niin mitä tekemistä teillä tyhjäntoimittajilla enää on🤔 Ai niin. Ohan teillä Abc / kylänjuorut🤗

        Tämä on suoraa sisäpiiritietoa


    • Anonyymi

      Q3/2019 käyttökate nousi 0,4 me v/v. Samanlainen korotus käyttökatteeseen seuraavana kolmena kvartaalina pelkästään noista hinnankorotuksista ja voit kirjoittaa 'käyttökate edellisenä 12 kuukautena 3,1 miljoonaa euroa'. Tähän päälle kaikki muu hyvä. Tulikiven markkina-arvo on yhä vain 9,5 me, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedoista. Olet selvästi perehtynyt Tulikiveen.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedoista. Olet selvästi perehtynyt Tulikiveen.

      • Anonyymi

        Onko sulla noin huono muisti, ettet 4 minuuti päästä muista mitä olet kirjoittanut, kun vastaat itsellesi, että kiitos tiedosta?
        Vai onko syy se, että yrität saada näyttämään siltä kuin täällä olisi joku muukin Tulikivi hypettäjä kuin sinä? Taitaa olla, kauppalehden palstallakin vastasit nimerkilläsi Karelia nimimerkillesi Tammikuuilmiö😂


    • Anonyymi

      Vieläkö tämäkin pulju on olemassa

      • Anonyymi

        Vielä tää vitkuttelee konkurssin partaalla mut todennäköisesti ei kovin kauaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä tää vitkuttelee konkurssin partaalla mut todennäköisesti ei kovin kauaa

        Odotan ilmoitusta 2021/Q2 : Yhtiön pääomistajan kanssa käytyjen keskusteluiden seurauksena yhtiön luotonantajat eli Danske Bank, Ilmarinen ja ... ovat käyttäneet oikeuttaan siirtää yhtiö omistukseensa. Järjestelyn avulla luotonantajat haluavat turvata yhtiön toiminnan ....


    • Anonyymi

      Jyrki Tähtinen on erikoistunut yrityskauppoihin ja hän on siinä Suomen paras. Kun näette Tähtisen hallituksen puheenjohtajana, kannattaa toimia. Suutari saneerasi PKC:n kuntoon ja Tähtisen hoiti PKC:n myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla (ostotarjous sinkosi PKC:n osakekurssin 50 prosentin nousuun).

      Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja Tulikiven hallituksen puheenjohtaja vaihtui Harri Suutarista Jyrki Tähtiseen. Tähtinen hoitaa Tulikiven talkkiesiintymän myynnin. Suosittelen tutustumaan 30.8.19 pörssitiedotteeseen, missä kerrotaan talkkiesiintymän mineraalivarantoarvion valmistumisesta sekä esiintymän myyntiprosessin siirtymisestä seuraavaan vaiheeseen.

      • Anonyymi

        Tuli mieleen suomen paras ohjelma. Saattaisi saada karpoltakin poropaistin.


      • Anonyymi

        Mites se Tulikiven tammikuuilmiö meni? No voin sen tässä itse kertoa kun et kuitenkaan vastaa...
        -5% näköjään tultiin alas, vaikka sun mukaan tammikuu piti olla nousukuukausi??
        Millainen ilmiö helmikuusta muodostuu? Ainakin on todennäköistä, että pulkkamäki jatkuu, eli laittaisin laput kiertoon, jos omistaisin.

        Kakasta ei saa konvehtia


    • Anonyymi

      Tämä on ehdottomasti meikäläisen näkemyksen mukaan 2020 vuoden TOP 3 suurimmissa nousijoissa Helsingin pörssistä. Ihmettelen, jos maaliskuun alkuun mennessä (eli viimeistään kun Q4 raportoitu) ei ole noussut jo kymmeniä prosentteja kurssi. Tulikivellä oli hyvä Q3, Uskoisin olleen Superhyvä Q4, josta alkaisi hyvä käänne yhtiössä. Ja kirsikkana kakun päälle todella hyviä uutisia tullut Suomussalmen talkkihankkeen suhteen ja niimpä esiintymän myyntiprosessi onkin siirtynyt jo seuraavaan vaiheeseen.

      • Anonyymi

        Eikös tuo ole puppua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tuo ole puppua

        Oho Katri kaataa Tulikivi osakkeitaan laitaan yli 100 000 kpl meni tammikuussa paljonko kaatuu laitaan helmikuussa arvauksia ?

        Onkohan sisäpiiritietoa että talkkineuvottelut on jumissa ja talkkikuopista ei ole tarjottu juuri mitään ja pankit painostavat ?


    • Anonyymi

      Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
      8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
      8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
      8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
      6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
      21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

      Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
      29.3.2004 talouselama.fi:
      Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.

      • Anonyymi

        Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
        bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

        Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
        bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

        Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.

        > talkkikiinteistöstä viisi (5) miljoonaa euroa niin
        > kurssi tuplaa

        Q3/2019 -raportti oli Tulikiveltä jo kelpo suoritus:
        liikevaihto kasvoi 3,4 %
        käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
        hinnankorotukset menneet läpi, mikä näkyy myös jatkossa
        ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
        Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019
        konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,0 (0,7) miljoonaa euroa
        Vanhoille takoille suunnitteilla romutuspalkkio
        1.1.2022 voimaan tiukemmat päästörajat
        Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy.


    • Anonyymi

      Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
      bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

      Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.

      • Anonyymi

        Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
        8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
        8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
        8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
        6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
        21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

        Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
        29.3.2004 talouselama.fi:
        Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
        8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
        8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
        8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
        6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
        21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

        Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
        29.3.2004 talouselama.fi:
        Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.

        Olikos tämä nyt sitten siinä.


    • Anonyymi

      Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pielinen-mallistoihin sekä niiden tuotantoteknologiaan. Mallistot mahdollistavat kannattavan toiminnan. Suomussalmen talkkihankkeen myynnin tavoitteena on vahvistaa yhtiön vahvistaa rahoitusasemaa.

      • Anonyymi

        Tulikivi järjesti onnistuneen osakeannin vuonna 2013 ja annissa merkittiin yhteensä reilut 22,92 miljoonaa osaketta, Yhtiö keräsi annilla 7,5 miljoonaa euroa. Antihinta oli tuolloin 0,33 euroa osakkeelta.

        Toivottavasti osallistuneet ovat tyytyväisiä, sillä Tulikiven velka on noussut liian korkeaksi ja jotain tarttis tehrä. Löytyyköhän tyhmiä sijoittajia, jotka pumppaavat vuotavaan yhtiöön rahaa ja nykyinen johto toteuttaa strategiaansa.


    • Anonyymi

      12 päivän kuluttua julkaistaan Tulikiven 2019 tilinpäätöstiedote.

      Q3/2019 -raportti oli Tulikiveltä jo kelpo suoritus:
      liikevaihto kasvoi 3,4 %
      käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
      hinnankorotukset menneet läpi, mikä näkyy myös jatkossa
      ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
      Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019
      konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,0 (0,7) miljoonaa euroa
      Vanhoille takoille suunnitteilla romutuspalkkio
      1.1.2022 voimaan tiukemmat päästörajat, mikä hyödyttää isoa valmistajaa (Tulikivi)
      Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy.

      • Anonyymi

        Tulikiven konkurssi päivä päivältä lähempänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven konkurssi päivä päivältä lähempänä.

        Ihme vouhotusta Tulikivellä talkin myyntien kanssa.

        Miksi kukaan maksaisi mitään maan syvyyksissä olevasta raaka aineesta.
        Alueelle ei ole rautatietä ei tiestöä ei mitään.

        Isot kaivosyhtiöt tekevät tutkimuksia ja sitten valtauksia, joista niiden ei tarvitse maksaa juuri mitään. Eli se siitä.


    • Anonyymi

      Kustannustehokkuus on paras Hyrynsalmelle asti. Pesiölle asti ulottuvan junanradan korjausten osalta kustannusarvio on noin 60 me.
      Terminaalin osalta kustannusarvio on noin 7 me, josta Suomussalmen kunta tulee vastaan 500 000 eurolla.
      Suomussalmen kunnanjohtajan (Erno Heikkinen) mukaan terminaalin rakennustöiden toivottu alkamisajankohta on 2021.
      Rata palvelee mm. puukuljetuksia, sillä harvennuspuun korjausvelka on Ylä-Kainuussa Suomen suurin.
      Suora lainaus: "Tulikivi tilasi helmikuussa 2018 Geologian tutkimuskeskukselta JORC -koodiston mukaisen mineraalivarantoarvion Tulikiven Suomussalmen tehtaan kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Heikkinen kertoo ratahankkeen palvelevan myös tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia".

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta.

    • Anonyymi

      Kerrot, että:

      "Rata maksaa 60 miloonaa euroa ja terminaali 7 miljoonaa euroa"

      "Suomussalmen kunta lupaa avustaa 500 000 eurolla"

      Mistä loput rahat eli 66,5 MILJOONAA EUROA ?

      Melkoista fantasiaa.

      • Anonyymi

        Sellaista summaa 66.5 miljoonaa euroa ei löydy tulikiven tarpeisiin mistään, pelkkää satuilua koko höpinä, unohtakaa koko homma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaista summaa 66.5 miljoonaa euroa ei löydy tulikiven tarpeisiin mistään, pelkkää satuilua koko höpinä, unohtakaa koko homma.

        "Rata palvelee mm. puukuljetuksia". Oman kylän tyttö Merja Kyllönen nyt hallituksessa ollessaan saa radalle rahat. Rata säästää kumipyöräkuljetuksia ja ilmastotekojahan maan hallitus on rahoittamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Rata palvelee mm. puukuljetuksia". Oman kylän tyttö Merja Kyllönen nyt hallituksessa ollessaan saa radalle rahat. Rata säästää kumipyöräkuljetuksia ja ilmastotekojahan maan hallitus on rahoittamassa.

        Jospa se Merja hankkii rahat, toisaalta näytön paikka täs kohtaa Merja Kyllösellä.


    • Anonyymi

      Tuohon ei tuu ikinä rahoitusta. Ihan täyttä fantasiaa.

      • Anonyymi

        Aivan uskomatonta pilvilinnaa ja fantasiaa.

        Eli: Joku iso monikansallinen kaivosyhtiökö ostais Tulikiven talkkialueet ja maksais niistä tyyliin 400 000 000 euroa ja samaan syssyyn tekis tarvittavan terminaalin joka maksais 7 miljoonaa euroa ja kustantais vielä kaupan päälle uuden radan joka maksais 60 000 000 euroa.

        Sanoisin että Suomussalmen kunnan on hyvin turvallista luvata avustavansa em.hanketta 500 000 eurolla, JOS löytyy rahoittaja tuolle loppulaskulle kun sitähän ei ole, ei tule, eikä löydy.

        Velat ei muuttuneet saataviksi tälläkään kertaa.


    • Anonyymi

      Talkkikiinteistöstä viisi (5) miljoonaa euroa niin kurssi tuplaa
      ...onko viiden tarjouksia ja jos on, myydäänkö sillä

      • Anonyymi

        Mielenkiintoisia nuo talkkikuviot sekä yllä oleva pluslista. Huomennahan julkaistaan Tulikiven tilinpäätöstiedote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoisia nuo talkkikuviot sekä yllä oleva pluslista. Huomennahan julkaistaan Tulikiven tilinpäätöstiedote.

        Ostajaehdokkaat (jos niitä edes on ) tuskin kiirehtivät, tietäen tulikiven tilanteen. Studiot hiljenevät coronan myötä ...


    • Anonyymi

      Huomenna saadaan Tulikiven tilinpäätös ja kuullaan talkkiuutisia. Erittäin mielenkiintoista. Uudet mallistot ovat varmasti myyneet hyvin ja myyvät hyvin myös tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Ans ku mä arvaan...huomenna Tulikivi julkasee tilinpäätös kertomuksensa jossa lävähtää taas karmeat tappiot ja tunnusluvut.
        Ja kaiken negan päätteeksi todetaan hymyssä suin että takkamallistot myyvät hyvin ja on otettu hyvin vastaan. Talkkikuvioista kehutaan että hyvin menee ja kiinnostuneita on paljon. Silti mitään ei tapahdu jatkossakaan..


    • Anonyymi

      Jos 5 miljoonaa talkkiesiintymästä saadaan osakekurssi 100%, jos saadaan 10 miljoonaa euroa 200% ja niin edelleen.

    • Anonyymi

      Tuli tiedote: Suomussalmen talkkivarantojen myyntihanke jatkuu.

      • Anonyymi

        Eli ei ole tapahtunut mitään eli kukaan ei ole talkeista kiinnostunut tätähän se suomennettuna tarkoittaa.

        Karmeet kura tulokset tulikivellä tänään, velkaantumisaste jo 200 %, eikä loppua velkaantumiselle näy. Kyllä tämä konkurssille haisee.


      • Anonyymi

        Eikös se ole jatkunut jo varmaan kolme-neljä vuotta ja loppua ei näy? Ei tuosta talkkiprojektista taida valmista tulla. Syksyllä kerrottiin, että projekti siirtyy seuraavaan vaiheesenn, nyt puoli vuotta myöhemmin kerrotaan vain, että projekti jatkuu...vaikuttaa siltä että tällä talkkiprojektilla vain pidetään rahoittajat "tyytyväisenä" kun muka puuhaillaan, ja melkoista puuhailua tuntuu olevankin.

        Taas meni tulos tappiolle, monesko vuosi jo perättäin? Kymmenes?
        Nettovelkaantumisaste huikeat 200%, 154% 2018.
        Liikevaihto kasvoi huikeat 0,3%🤣🤣🤣🤣
        Velka kasvanut noin 1m€

        Heikolta näyttää näyttää, taitaa 10 sentin osakekurssi taas lähestyä


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muistanko oikein, eli Elementis ostin Mondon kaksi talkkikaivosta 486 miljoonalla eurolla? Tulikiven esiintymähän on isompi kuin nuo yhteensä. Tulikiven arvo pörssissä on tänään 9,0 miljoonaa, joten haarukoin tässä talkkiesiintymän myynnin potentiaalia.

      • Anonyymi

        Jostain syystä potentiaali ei näytä realisoituvan 3 vuoden yrityksestä huolimatta. Aika ylimielistä todeta vain, että talkkihanke etenee.


      • Anonyymi

        Voisiko saada 10 prosenttia siitä, mitä Mondo sai? 48,6 miljoonaa Kivelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko saada 10 prosenttia siitä, mitä Mondo sai? 48,6 miljoonaa Kivelle?

        Va voisiko tulla konkurssi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko saada 10 prosenttia siitä, mitä Mondo sai? 48,6 miljoonaa Kivelle?

        Olisi tulikiven miehet vauhkonen ja tähtinen jo myyneet talkit jos joku olis niistä edes millin tarjonnu.

        Kaikesta päätellen ostattelijoita ei ole yhtään, zip, zero, nolla...

        Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.

        Tulikiven omistajat vedettiin taas kölin alta.


    • Anonyymi

      Olisihan se melkoinen jytky, kun 9 miljoonan arvoisen firman tilille pätkähtäisi 48,6 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Miten konkurssipesä jakaisi sen?

      • Anonyymi

        "Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Rahaa virtasi viimeisellä neljänneksellä kassaanpäin yli miljoonan verran. Tuo on kova luku, kun vertaa Tulikiven 8 miljoonan euron markkina-arvoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Rahaa virtasi viimeisellä neljänneksellä kassaanpäin yli miljoonan verran. Tuo on kova luku, kun vertaa Tulikiven 8 miljoonan euron markkina-arvoa.

        Kirjanpidollisia kikkailuja nuo.

        Nousiko velkamääräkin sen miljoona euroa ?niinpä. Siinä olet oikeassa että talkki ja sen myynti lienee ainut toivo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjanpidollisia kikkailuja nuo.

        Nousiko velkamääräkin sen miljoona euroa ?niinpä. Siinä olet oikeassa että talkki ja sen myynti lienee ainut toivo.

        Tilikauden päättyessä konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,2 (0,8) miljoonaa euroa. Hienosti rahavarat nousussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilikauden päättyessä konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,2 (0,8) miljoonaa euroa. Hienosti rahavarat nousussa.

        Tilikauden päättyessä velat yhteensä 26,3 (25,3). Huonommaksi laskee jo entisestään kriittinen velkaantuminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilikauden päättyessä velat yhteensä 26,3 (25,3). Huonommaksi laskee jo entisestään kriittinen velkaantuminen.

        Tulikivi on kertonut hinnankorotuksista vasta katsauksissaan Q3/19 ja Q4/19, joten mielenkiintoista nähdä jatkoa.

        Tulikiven liiketulos 
        Q4/2018 -> Q4/2019
        0,0 % -> 4,5 %

        Vuonna 2018 Turun Uuniseppien liikevoittoprosentti oli -11,4% ja Nunnauunin liikevoittoprosentti -16,6%. Jos tuollainen viiden prosentin liikevoiton korotus tulee noillekin, Uuniseppien liikevoittoprosentti olisi tulevaisuudessa -5% ja Nunnauunin -10%. Eiköhän tässä vielä 5-10 prosentin lisäkorotuksia Tulikiven kilpailijat tee, elleivät tätä liiketoimintaa pelkkänä harrastuksenaan jatka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi on kertonut hinnankorotuksista vasta katsauksissaan Q3/19 ja Q4/19, joten mielenkiintoista nähdä jatkoa.

        Tulikiven liiketulos 
        Q4/2018 -> Q4/2019
        0,0 % -> 4,5 %

        Vuonna 2018 Turun Uuniseppien liikevoittoprosentti oli -11,4% ja Nunnauunin liikevoittoprosentti -16,6%. Jos tuollainen viiden prosentin liikevoiton korotus tulee noillekin, Uuniseppien liikevoittoprosentti olisi tulevaisuudessa -5% ja Nunnauunin -10%. Eiköhän tässä vielä 5-10 prosentin lisäkorotuksia Tulikiven kilpailijat tee, elleivät tätä liiketoimintaa pelkkänä harrastuksenaan jatka.

        Eli varasto kikkailua ja miljoona euroa lisää velkaa eikä talkki käy kaupaksi hyvin menee....

        Ei osinkkoa ei mitään tarjolla tulikiven osaketta omistavalle. Eiköhän kurssi kohta näillä eväillä tipaha kahteen senttiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi on kertonut hinnankorotuksista vasta katsauksissaan Q3/19 ja Q4/19, joten mielenkiintoista nähdä jatkoa.

        Tulikiven liiketulos 
        Q4/2018 -> Q4/2019
        0,0 % -> 4,5 %

        Vuonna 2018 Turun Uuniseppien liikevoittoprosentti oli -11,4% ja Nunnauunin liikevoittoprosentti -16,6%. Jos tuollainen viiden prosentin liikevoiton korotus tulee noillekin, Uuniseppien liikevoittoprosentti olisi tulevaisuudessa -5% ja Nunnauunin -10%. Eiköhän tässä vielä 5-10 prosentin lisäkorotuksia Tulikiven kilpailijat tee, elleivät tätä liiketoimintaa pelkkänä harrastuksenaan jatka.

        Koko ala on vaikeuksissa, siksi Tulikivi näyttää hieman paremmalta muihin nähden. Tunnuslukujen perusteella kukaan järkevä sijoittaja ei sijoittaisi yhteenkään tämän alan osakkeisiin, koska kaikki yritykset ovat surkeita. Mukaan lukien Tulikivi, mutta toki Tulikivi on epäonnistujien paras. Eli koko pörssistä puhuttaessa jokainen mainitsemasi yritys on pörssin surkeinta sakkia.

        Ja ongelmana on, että korotukset eivät todellakaan siirry automaattisesti tulokseen. Jokainen tietää, että hinnankorotukset myös alentavat myyntejä, jos ne ovat liian suuria. Jos vaikka Tulikivi päättäisi nostaa hintoja 30%, ei tulos nousisi yhtään vaan pikemminkin laskee, koska asiakkaat katoaisi nopeasti.

        Lisäksi yksittäisiä tunnuslukuja ei pitäisi liikaa katsoa, vaan katsoa kokonaisuutta. Esimerkiksi olet "unohtanut" sen, että nettovelkaantumisaste on edelleen noussut (157% -> 200%) ja omavaraisuusaste laskenut (27,4% -> 23%), jotka molemmat ovat surkeita ja menossa huonompaan päin. Pitäisin näitä parempina tunnuslukuina kuin liiketulosta, mutta edes nämä yksinään eivät riitä kertomaan yrityksen kunnosta kaikkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko ala on vaikeuksissa, siksi Tulikivi näyttää hieman paremmalta muihin nähden. Tunnuslukujen perusteella kukaan järkevä sijoittaja ei sijoittaisi yhteenkään tämän alan osakkeisiin, koska kaikki yritykset ovat surkeita. Mukaan lukien Tulikivi, mutta toki Tulikivi on epäonnistujien paras. Eli koko pörssistä puhuttaessa jokainen mainitsemasi yritys on pörssin surkeinta sakkia.

        Ja ongelmana on, että korotukset eivät todellakaan siirry automaattisesti tulokseen. Jokainen tietää, että hinnankorotukset myös alentavat myyntejä, jos ne ovat liian suuria. Jos vaikka Tulikivi päättäisi nostaa hintoja 30%, ei tulos nousisi yhtään vaan pikemminkin laskee, koska asiakkaat katoaisi nopeasti.

        Lisäksi yksittäisiä tunnuslukuja ei pitäisi liikaa katsoa, vaan katsoa kokonaisuutta. Esimerkiksi olet "unohtanut" sen, että nettovelkaantumisaste on edelleen noussut (157% -> 200%) ja omavaraisuusaste laskenut (27,4% -> 23%), jotka molemmat ovat surkeita ja menossa huonompaan päin. Pitäisin näitä parempina tunnuslukuina kuin liiketulosta, mutta edes nämä yksinään eivät riitä kertomaan yrityksen kunnosta kaikkea.

        Kirjoitat asiaa. Tulikivi on vahva vältä, hedelmäpelissäkin voittaa todennäkösemmin kuin ostamalla tulikiveä.

        Nykyistä tulikiven hype hintaa ei ymmärrä kukaan, hyvänen aika yhtiö käy eloonjäämistaistelua ja voi konkata hetkenä minä hyvänsä. Onhan se jännää kun voi menettää koko sijoittamansa omaisuuden, ilmeisesti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat asiaa. Tulikivi on vahva vältä, hedelmäpelissäkin voittaa todennäkösemmin kuin ostamalla tulikiveä.

        Nykyistä tulikiven hype hintaa ei ymmärrä kukaan, hyvänen aika yhtiö käy eloonjäämistaistelua ja voi konkata hetkenä minä hyvänsä. Onhan se jännää kun voi menettää koko sijoittamansa omaisuuden, ilmeisesti...

        50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.

        Tämä on selvä käänneyhtiö. Talkkikortin lisäksi rahavirta oli 1,1 miljoonaa euroa viimeisellä neljänneksellä. Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on selvä käänneyhtiö. Talkkikortin lisäksi rahavirta oli 1,1 miljoonaa euroa viimeisellä neljänneksellä. Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

        Sattui silmiini, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattui silmiini, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu.

        Tähtinen kieltämättä huippudiilien mies ja hänellä kova track record mutta Tulikiven tapauksessa hänkään ei mielestäni pysty ihmeisiin.

        jos tulikivi saisi jonku millin talkista ei se osakkeenomistajien lompakkoja kyllä lämmittäisi. Se raha menisi suoraan pankin pohjattomaan kirstuun eikä edes luultavasti riittäisi eli velkaa jäisi vieläkin ja tulikiven kassa olis yhtä tyhjä kuin ennenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähtinen kieltämättä huippudiilien mies ja hänellä kova track record mutta Tulikiven tapauksessa hänkään ei mielestäni pysty ihmeisiin.

        jos tulikivi saisi jonku millin talkista ei se osakkeenomistajien lompakkoja kyllä lämmittäisi. Se raha menisi suoraan pankin pohjattomaan kirstuun eikä edes luultavasti riittäisi eli velkaa jäisi vieläkin ja tulikiven kassa olis yhtä tyhjä kuin ennenkin.

        Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.

        Tulikiven hallituksen puheenjohtaja Tähtinen on sanansa mittainen mies. Syksyllä hallitus lainasi omaa rahaansa Tulikivelle. Tuo jos joku on sitoutumista, mitä pörssissämme harvoin näkee:
        Lainasopimuksista 0,2 Me on solmittu Tulikivi Oyj:n lähipiiriin kuuluvien hallituksen jäsenien Jaakko Asparan, Markku Rönkön, Reijo Svanborgin ja Jyrki Tähtisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven hallituksen puheenjohtaja Tähtinen on sanansa mittainen mies. Syksyllä hallitus lainasi omaa rahaansa Tulikivelle. Tuo jos joku on sitoutumista, mitä pörssissämme harvoin näkee:
        Lainasopimuksista 0,2 Me on solmittu Tulikivi Oyj:n lähipiiriin kuuluvien hallituksen jäsenien Jaakko Asparan, Markku Rönkön, Reijo Svanborgin ja Jyrki Tähtisen kanssa.

        Eikö ole huolestuttavaa että pörssiyhtiön pitää lainata rahaa käyttöpääomaksi hallituksensa jäseniltä ?

        Muistanko oikein että vieläpä 8 % korolla ?

        Eiko Tulikivi saa enää rahoitusta pankilta vai mistä tässä oikein on kysymys ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ole huolestuttavaa että pörssiyhtiön pitää lainata rahaa käyttöpääomaksi hallituksensa jäseniltä ?

        Muistanko oikein että vieläpä 8 % korolla ?

        Eiko Tulikivi saa enää rahoitusta pankilta vai mistä tässä oikein on kysymys ???

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ole huolestuttavaa että pörssiyhtiön pitää lainata rahaa käyttöpääomaksi hallituksensa jäseniltä ?

        Muistanko oikein että vieläpä 8 % korolla ?

        Eiko Tulikivi saa enää rahoitusta pankilta vai mistä tässä oikein on kysymys ???

        Tulipa hiljaista. Myös hiljaisuus voi jossain tilanteissa olla vastaus, niinpä niin tälläkin kertaa eli kiitos vastauksesta.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Juu ei tässä mitään huolta, velka vaan kasvaa aika paljon nopeampaa kuin sitä saadaan lyhennettyä:D
        Joko seuraavassa osarissa nettovelkaantusaste on 250%?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Taitaa se kiihtyvä tahti taas hidastua kun vuosi vaihtui, alkaa olla hikiset paikat Tulikiven pajalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Tulikiven hinnankorotukset saatiin läpi vasta Q3/19 ja Q4/19. Liikevoittohan oli Q4/19 4,5 %. Hyvältä vaikuttaa tulevaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Ai sinustako on normaalia, että pörssiyhtiö lainaa oman hallituksensa kaikilta jäseniltä heidän omaa rahaansa josta maksaa 8 % korkoa ?

        Eli Tulikivi ei saa enää rahaa pankeilta, tältä se vaikuttaa.

        Todella huolestuttavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai sinustako on normaalia, että pörssiyhtiö lainaa oman hallituksensa kaikilta jäseniltä heidän omaa rahaansa josta maksaa 8 % korkoa ?

        Eli Tulikivi ei saa enää rahaa pankeilta, tältä se vaikuttaa.

        Todella huolestuttavaa.

        Älä sie turhaan huoli, kohta, luultavasti huomenna Tulikivi saa myytyä talkkinsa ja leipoo niistä 400 ~ 500 000 000 euroa. Sama monikansallinen hyväntekijä kaivosyhtiö kustantaa kaupanpäälle uuden terminaalin , tiet ja junaradan jotka maksaa yhteensä 70 000 000 euroa. Tämän jälkeen Tulikiven johto pakko syöttää osakkeen omistajiensa taskut täyteen osinkkoa jota vain riittää ja riittää , siitä ei vain tule loppua, lambo kauppaan on vähintäänki lähdettävä että osinkkoista sais edes pienen osan hävitettyä ai tätä nami namia ja nannaa kyllä sitten kelpaa.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sie turhaan huoli, kohta, luultavasti huomenna Tulikivi saa myytyä talkkinsa ja leipoo niistä 400 ~ 500 000 000 euroa. Sama monikansallinen hyväntekijä kaivosyhtiö kustantaa kaupanpäälle uuden terminaalin , tiet ja junaradan jotka maksaa yhteensä 70 000 000 euroa. Tämän jälkeen Tulikiven johto pakko syöttää osakkeen omistajiensa taskut täyteen osinkkoa jota vain riittää ja riittää , siitä ei vain tule loppua, lambo kauppaan on vähintäänki lähdettävä että osinkkoista sais edes pienen osan hävitettyä ai tätä nami namia ja nannaa kyllä sitten kelpaa.....

        Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta (Sotkamossa ja Outokummussa). Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 miljoonaa euroa). Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan, se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8,5 miljoonaa euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sie turhaan huoli, kohta, luultavasti huomenna Tulikivi saa myytyä talkkinsa ja leipoo niistä 400 ~ 500 000 000 euroa. Sama monikansallinen hyväntekijä kaivosyhtiö kustantaa kaupanpäälle uuden terminaalin , tiet ja junaradan jotka maksaa yhteensä 70 000 000 euroa. Tämän jälkeen Tulikiven johto pakko syöttää osakkeen omistajiensa taskut täyteen osinkkoa jota vain riittää ja riittää , siitä ei vain tule loppua, lambo kauppaan on vähintäänki lähdettävä että osinkkoista sais edes pienen osan hävitettyä ai tätä nami namia ja nannaa kyllä sitten kelpaa.....

        ...ja Tähtisestä tulee seuraava presidentti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...ja Tähtisestä tulee seuraava presidentti

        Kannattaa kiinnittää huomio siihen, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä myydään. Välittömästi sopimuksen jälkeen Tulikivi siirtää Suomussalmen tehtaan tuotannon (vuolukiviset verhouskivet) Juukaan. Samanaikaisesti Juuan tehtaan käytöaste saadaan ylös, mikä parantaa kannattavuutta merkittävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...ja Tähtisestä tulee seuraava presidentti

        Aivan, ja vielä Ameriikan presidentti, Vauhkosesta tulee varapresidentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa kiinnittää huomio siihen, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä myydään. Välittömästi sopimuksen jälkeen Tulikivi siirtää Suomussalmen tehtaan tuotannon (vuolukiviset verhouskivet) Juukaan. Samanaikaisesti Juuan tehtaan käytöaste saadaan ylös, mikä parantaa kannattavuutta merkittävästi.

        JOS talkkiesiintymä myydään. Olet kirjoittanut jo pitkään myynnistä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Mitään taetta ei ole, että talkkiesiintymää tullaan koskaan myymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroja virtaa Tulikiven suuntaan kiihtyvään tahtiin, joten turhaa huolestut:
        Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2019 neljännellä vuosineljänneksellä 1,1 Me (Q4/2018 0,5)"

        Ristiriitaista tosin on, että tuosta huolimatta velan määrä on vain lisääntynyt kvartaali kvartaalilta. Esim. Q3 2019 velkaantumisaste oli 170% ja Q4 2019 velkaantumisaste oli 200%. Eli vaikka nettorahavirta oli muka positiivinen, otettiin silti reilusti lisää velkaa. En siis luottaisi tuohon lukuun ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JOS talkkiesiintymä myydään. Olet kirjoittanut jo pitkään myynnistä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Mitään taetta ei ole, että talkkiesiintymää tullaan koskaan myymään.

        Aivan se on koko ajan ollut JOS. Ei mitään takeita saako ne talkkeja myytyä. Jos tulikivi saa talkista vaikka 5 miljoonaa se menee suoraan pankin taskuun eikä riitäkkään. Osakkeenomistajalle jää luu kouraan, ei tule 8 rosentin korkoa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven hallituksen puheenjohtaja Tähtinen on sanansa mittainen mies. Syksyllä hallitus lainasi omaa rahaansa Tulikivelle. Tuo jos joku on sitoutumista, mitä pörssissämme harvoin näkee:
        Lainasopimuksista 0,2 Me on solmittu Tulikivi Oyj:n lähipiiriin kuuluvien hallituksen jäsenien Jaakko Asparan, Markku Rönkön, Reijo Svanborgin ja Jyrki Tähtisen kanssa.

        Tähtinen omistaa Tulikiven osakkehia 42 000 kpl. Mitähän tästä voidaan päätellä ?

        Katri oli myyny Tulikivi pottiaan helmikuussa 152 000 kpl. Enää jäljellä 156 000 kpl. Eikö lie myynyt jo kohta kaikki. Ennakoi talkki kuplan poksahdusta jonka jälkeen kurssi tekee syväkyykyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähtinen omistaa Tulikiven osakkehia 42 000 kpl. Mitähän tästä voidaan päätellä ?

        Katri oli myyny Tulikivi pottiaan helmikuussa 152 000 kpl. Enää jäljellä 156 000 kpl. Eikö lie myynyt jo kohta kaikki. Ennakoi talkki kuplan poksahdusta jonka jälkeen kurssi tekee syväkyykyn.

        Kiitos tiedosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähtinen omistaa Tulikiven osakkehia 42 000 kpl. Mitähän tästä voidaan päätellä ?

        Katri oli myyny Tulikivi pottiaan helmikuussa 152 000 kpl. Enää jäljellä 156 000 kpl. Eikö lie myynyt jo kohta kaikki. Ennakoi talkki kuplan poksahdusta jonka jälkeen kurssi tekee syväkyykyn.

        Eikös samainen Katri ollut Takoman konkurssin aikaan Takoman suurimpien omistajien listalla sukulaistensa kanssa? Melkoisia kontraindikaattoreita ovat. Nyt kun leidi sukulaisineen sai osakkeensa myytyä, myyntipaine Tulikivessä loppui, mikä on hyvä asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös samainen Katri ollut Takoman konkurssin aikaan Takoman suurimpien omistajien listalla sukulaistensa kanssa? Melkoisia kontraindikaattoreita ovat. Nyt kun leidi sukulaisineen sai osakkeensa myytyä, myyntipaine Tulikivessä loppui, mikä on hyvä asia.

        Edes hallituksen jäsenet ei uskalla ostaa Tulikiven osakkeita jotain sekin kertoo...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edes hallituksen jäsenet ei uskalla ostaa Tulikiven osakkeita jotain sekin kertoo...

        Tulikiven talousjohtaja Toivanenhan osti omalla rahallaan 2 531 259 Tulikiven osaketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven talousjohtaja Toivanenhan osti omalla rahallaan 2 531 259 Tulikiven osaketta.

        No joo..aika näyttää sitten perinteisesti kannattavuuden näissä. Ainakin nytTulikivi näyttää olevan velkakierteessä ja liikevaihto laskutrendissä,liiketulos tappiolla vuosi toisensa jälkeen ja omavaraisuusaste niinikään laskussa.

        Että aika heikko on lähtötilanne yleensä tämä yhtälö tietää antia siltä ei voi välttyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No joo..aika näyttää sitten perinteisesti kannattavuuden näissä. Ainakin nytTulikivi näyttää olevan velkakierteessä ja liikevaihto laskutrendissä,liiketulos tappiolla vuosi toisensa jälkeen ja omavaraisuusaste niinikään laskussa.

        Että aika heikko on lähtötilanne yleensä tämä yhtälö tietää antia siltä ei voi välttyä.

        Hienosti Tulikivellä liikevaihto kasvanut jo kolme neljännestä peräkkäin. Samat neljännekset liiketuloskin ollut plussalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti Tulikivellä liikevaihto kasvanut jo kolme neljännestä peräkkäin. Samat neljännekset liiketuloskin ollut plussalla.

        Vuoden 2019 liiketulos oli raskaasti tappiollne -0.5 Me ja näin edeltävinäkin vuosina et on siinä tietty parannettavaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuoden 2019 liiketulos oli raskaasti tappiollne -0.5 Me ja näin edeltävinäkin vuosina et on siinä tietty parannettavaakin.

        Minulle riittäisi talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa ja osakekurssin kolminkertaistuminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle riittäisi talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa ja osakekurssin kolminkertaistuminen.

        Olipas voimakas rahavirta, yli miljoona euroa viimeisellä kvartaalilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipas voimakas rahavirta, yli miljoona euroa viimeisellä kvartaalilla.

        Viennistä viimeisellä vartilla oli jo puolet uusia Karelia- ja Pielinen- mallistoja. Erinomaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle riittäisi talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa ja osakekurssin kolminkertaistuminen.

        10 miljoonaa ei riitä osakekurssin kolminkertaistumiseen. Voi olla, että kurssi jopa romahtaa tuolloin, koska 10 miljoonaa on vain noin 40% veloista. Eli se katoaa hetkessä. Varmuudella koko summaa ei tai edes puolta tuosta ei jaeta osinkoina. Voi jopa olla, ettei yhtään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti Tulikivellä liikevaihto kasvanut jo kolme neljännestä peräkkäin. Samat neljännekset liiketuloskin ollut plussalla.

        Ja silti velat ovat koko ajan kasvaneet ja nopeasti. Eli vaikka liiketulos ja kassavirta on numeroina muka plussalla, pitää velkaa silti ottaa lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja silti velat ovat koko ajan kasvaneet ja nopeasti. Eli vaikka liiketulos ja kassavirta on numeroina muka plussalla, pitää velkaa silti ottaa lisää.

        Kyllä talkkiesiintymästä pitäisi 10 prosenttia saada siitä mitä Mondo sai. Mondohan sai noin puoli miljardia euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä talkkiesiintymästä pitäisi 10 prosenttia saada siitä mitä Mondo sai. Mondohan sai noin puoli miljardia euroa.

        Mondon tapaus ei ole mitenkään verrannollinen Tulikiven talkkiesiintymään. Valmis kaivos valmiiden yhteyksien voi olla helposti arvoltaan moninkertainen verrattuna pelkkään esiintymään, ehkä jopa monikymmenkertainen. Eikä pelkkä esiintymä ole kovin houkutteleva ostokohde, sellainen ostetaan vain, jos on pakko. Eikä vielä taida olla sellaista tilannetta, nykyisissä kaivoksissa lienee vielä kaivettavaa pitkäksi aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mondon tapaus ei ole mitenkään verrannollinen Tulikiven talkkiesiintymään. Valmis kaivos valmiiden yhteyksien voi olla helposti arvoltaan moninkertainen verrattuna pelkkään esiintymään, ehkä jopa monikymmenkertainen. Eikä pelkkä esiintymä ole kovin houkutteleva ostokohde, sellainen ostetaan vain, jos on pakko. Eikä vielä taida olla sellaista tilannetta, nykyisissä kaivoksissa lienee vielä kaivettavaa pitkäksi aikaa.

        Pelkkä kiveliö keskellä ei mitään on ehkä miljoonan euron arvoinen kun tosiaankin sinne ei ole rataa, tietä ei mitään. Se milli menee varmaan jo tämän talkkihärdellin tutkimus ja asiantuntija kuluihin.Eli ei vaikuta juuri mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkkä kiveliö keskellä ei mitään on ehkä miljoonan euron arvoinen kun tosiaankin sinne ei ole rataa, tietä ei mitään. Se milli menee varmaan jo tämän talkkihärdellin tutkimus ja asiantuntija kuluihin.Eli ei vaikuta juuri mitenkään.

        Taitaa tippua Tulikiven kurssi ens viikolla..ei auta talkit nyt mennään tosi alas..ainakin 30 pinnaa pudotellaan vielä mikäli vanhat merkit paikkansa pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa tippua Tulikiven kurssi ens viikolla..ei auta talkit nyt mennään tosi alas..ainakin 30 pinnaa pudotellaan vielä mikäli vanhat merkit paikkansa pitää.

        Korona vielä toiset 30 pinnaa.


    • Anonyymi

      Q4/2019 -raportti Tulikiveltä jo kelpo suorittamista:
      liikevaihto kasvoi lievästi jo kolmatta neljännestä peräkkäin
      vertailukelpoinen liiketulos 0,4 m€ ( 4,5% liikevaihdosta)
      käyttökate edellisenä 12 kuukautena 2,5 miljoonaa euroa
      markkina-arvo 8,1 m€ (vertailun vuoksi esim. Valoe 9,4 m€)
      hinnankorotukset menneet läpi alkaen Q3/19 ja Q4/19, mikä näkynee myös jatkossa
      konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,2 (0,8) miljoonaa euroa.
      Q4:n viennin arvosta jo noin puolet oli uusia moderneja Karelia- ja Pielinen- mallistoja
      vanhoille takoille tahdotaan tuhansien eurojen romutuspalkkio
      1.1.2022 kaikki uudet tulisijat tulevat EU:n ekosuunnitteluasetuksen vaatimusten piiriin. ”Pieniä tulisijavalmistajia menee konkurssiin, keskisuuret joutuvat ottamaan pankkilainaa ja suuret valmistajat ovat jo varautuneet siihen”
      Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

      • Anonyymi

        Aika jännää, pelkkää mutta silti teki tappiota. Olikos jo 10 vuos peräjälkeen, yhtenä vuonna 4m€ muina vaatimaton milli. Taitaa tuokin olla pelkkää lisää seuraavalla kerralla. Millin tappio on aina yksi .


    • Anonyymi

      0,08€ kappalehintaan voisi muutamalla Eurolla ostaa toooooooooosi pitkään salkkuun.

      Tai lähteehän ne konkan jälkeen pois...

      • Anonyymi

        Älä osta niin kalliilla , kyllä tässä paniikissa Tulikiven kurssi menee ainakin 0,05euroon.

        Saa käyttää muttei oo pakko :/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä osta niin kalliilla , kyllä tässä paniikissa Tulikiven kurssi menee ainakin 0,05euroon.

        Saa käyttää muttei oo pakko :/

        Kyllä, näyttää kurssi olevan vahvasti laskusuuntainen.
        Vuoden alusta tullut alaspäin jo reilu 20%, liekkö kohta kurssi alle 0.10€?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, näyttää kurssi olevan vahvasti laskusuuntainen.
        Vuoden alusta tullut alaspäin jo reilu 20%, liekkö kohta kurssi alle 0.10€?

        Jep, menee alle 0,1e voi mennä jo tänään loppuhuutarissakin mutta kyllä nyt on pelkkää pulkkamäkeä tiedossa myös Tulikivelle. Voi mennä tällä viikolla jopa 0,05-0,07 euroonkin en ihmettelisi kun näyttää olevan pörssissä nyt maailmanlopun meiniki päällä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, menee alle 0,1e voi mennä jo tänään loppuhuutarissakin mutta kyllä nyt on pelkkää pulkkamäkeä tiedossa myös Tulikivelle. Voi mennä tällä viikolla jopa 0,05-0,07 euroonkin en ihmettelisi kun näyttää olevan pörssissä nyt maailmanlopun meiniki päällä...

        Samaa mieltä kyllä kurssit tulee vielä painumaan ja paljon tämä on vasta alkusoittoa, valitettavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä kyllä kurssit tulee vielä painumaan ja paljon tämä on vasta alkusoittoa, valitettavasti.

        Tulikivi osakkeen pörssikurssi tänään -17 %. Hurjaa on Tulikivenkin romahdus tätä menoa kurssista ei montaa senttiä ole jäljellä...osakkeista halutaan näköjään päästä eroon hinnalla millä hyvänsä...


    • Anonyymi

      talkkimyynti lähestyy.
      korona lähestyy.

      • Anonyymi

        Stu.. stu... studioo. Veikkauksia takkakaupankäynnistä? Povaan erittäin liisterissä, voin olla väärässä.


    • Anonyymi

      Jaa, ostajia ei sitten talkille ole , kun pitää yritystä perustaa .

    • Anonyymi

      Tulikivi Oyj:n hallitus on 26.3.2020 päättänyt perustaa Nordic Talc Oy:n. Yhtiön tavoitteena on Tulikiven Suomussalmen kaivospiiriin kuuluvien talkkivarantojen teollinen hyödyntäminen. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa Suomussalmen talkkihankkeen feasibility study, jonka tarkoituksena on tarkentaa hankkeen taloudellinen kannattavuus-, ympäristö- ja kaivostekniset suunnitelmat teollista toimintaa varten. Tulikivi selvittää samalla mahdollisuuksia ulkopuolisen rahoituksen ja sijoittajien saamiseksi Nordic Talcin toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen kohti teollista hyödyntämistä.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Tulikivihän maksaa pörssissä nyt 7 miljoonaa euroa. Kymmenys talkkikaivoksen hinnasta tarkoittaisi 50 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Talkki ei mennyt kaupaksi eli Mondoa ei napannu talkki kiveliöt.
        Ja nyt perustetaan uus yhtiö jolla talkit saadaan koplattua erilleen Tulikivestä, miksiköhän tällainen järjestely???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talkki ei mennyt kaupaksi eli Mondoa ei napannu talkki kiveliöt.
        Ja nyt perustetaan uus yhtiö jolla talkit saadaan koplattua erilleen Tulikivestä, miksiköhän tällainen järjestely???

        Tulikivi menee konkurssiin. Talkkia ei saatu myytyä. Se erotetaan omaksi yritykseksi ja toivotaan parasta. Talc ei välttämättä kaadu Tulikiven mukana.

        Q1 on viime vuodet ollut Tulikivelle surkea. Nyt Venäjä ei vedä, Euroopassa ei kukaan liiku ja tuskin Suomessakaan menee hyvin, eli erittäin synkältä näyttää.


    • Anonyymi

      Tänään vuosikertomuksessaan Tulikivi kertoi "Haastavasta tilanteesta huolimatta Tulikivi on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan päämarkkinoillaan Suomessa, Saksassa ja Venäjällä.". Tulisijamarkkinat Suomessa ovat muutostilassa. Tulisijojen sääntely siirtyy kertaloikalla eurooppalaiselle tasolle 1.1.2022 voimaan tulevan EU:n rakennustuoteasetuksen vaatimusten myötä. Silloin myös Suomessa myytävien tulisijojen on täytettävä Saksan tämän hetkisen päästömääräysten vaatimukset. Viimeistään 1.1.2022 tulisijamarkkina Suomessa näyttää erilaiselta kuin nyt.

    • Anonyymi

      Nyt talkkiesiintymä eriytetään omaksi osakeyhtiökseen, mikä helpottaa perinteisen Tulikiven ja talkkiesiintymän tarkastelua erikseen. Uuden perustetun Nordic Talc Oy:n ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on tarkentaa talkkihankkeen taloudellinen kannattavuus-, ympäristö- ja kaivostekniset suunnitelmat teollista toimintaa varten. Tulikivi selvittää samalla mahdollisuuksia ulkopuolisen rahoituksen ja sijoittajien saamiseksi Nordic Talcin toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen kohti teollista hyödyntämistä. Nyt perustettavan yhtiön tehtävänä tulee olemaan kaupallisen tuotteiston ja logistiikan sekä teollisten prosessien suunnittelu.

    • Anonyymi

      Vuonna 2014 EU:ssa määriteltiin tulisijojen sallitut päästötasot, jotka tulevat voimaan 1.1.2022. Tulikiven vientimallisto täyttää nämä vaatimustasot jo nyt. Suomen päästövaatimukset ovat tänä päivänä alhaiset ja tulevat kiristymään olennaisesti kun uudet säännökset astuvat voimaan. Esimerkiksi Tulikiven uudet mallistot (Karelia ja Pielinen) täyttivät jo suunnitteluvaiheessa 1.1.2022 -päästörajat. Nuo näyttävät uudet mallistot on helppo päällystää vuolukiven lisäksi myös keraamisella laatalla. Tulikiven Heinäveden tehtaan tuotannon siirtäminen Juuan tehtaalle nostaisi Tulikiven Juuan tehtaan käyttöastetta ja kannattavuutta.

    • Anonyymi

      "Suomi rakentaa" kertoo Tulikiven olevan Suomen suurin takkavalmistaja. Tulikiven kanssa melkein yhtä suuri Turun Uunisepät, eikä toiseksi suurin kilpalija (Tiileri), eivät vie taakkojaan ulkomaille. Noiden kahden mallistot ovat Tulikiveä iäkkäämpiä ja eivätkä täytä 1.1.2022 voimaan tulevia tiukkoja päästörajoja. Turun Uuniseppien ja Nunnauunin tilinpäätöksiä odotellaan 1,5 kk:n kuluttua ja Tiilerin 5,5 kk:n kuluttua.

    • Anonyymi

      Eilisestä vuosikertomuksesta poimittua:
      "Markkina-asema vahvistuu. Haastavasta tilanteesta huolimatta Tulikivi on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan päämarkkinoillaan Suomessa, Saksassa ja Venäjällä."

    • Anonyymi

      Kainuunsanomat tänään:
      "Suomussalmen talkkivarantoja aletaan hyödyntää"

    • Anonyymi

      Tulikiven perustaja on lisännyt omistustaan yhtiössä. Ainakin jotain löytyy uskoa.

      • Anonyymi

        Hyvä et perustaja näyttää esimerkkiä,,,, summalla joka on hänen varallisuuteensa nähden silti vähäinen,,,,kenen taskusta löytyy näinä päivinä,,,,, 50-100 miljoonaa euroa joka kaivosinfran perustamiseen menee,,,,?????????


    • Anonyymi

      Näyttää Tulikiven perustaja verokoneen perusteella tienanneen 10 miljoonaa, joten seurataan mielenkiinnolla tilannetta.

    • Anonyymi

      Miten se vanha sijoitusviisaus menikään, eli "toimi kuten pääomistaja". Saarion viisauksia taisi olla.

      • Anonyymi

        Eiköhän Saario tällä tarkoittanut laatuyhtiötä, ei siis konkurssin partaalla keikkuvia velkapesäkkeitä niin kuin Tulikivi.

        Jokos se talkkikuoppa on myyty? Ai niin, eihän se kellekkään kelvannut, niinhän täällä aika moni tiesikin, paitsi yksi Tulikivi-trolli.
        Nyt on sitten lähes konkurssissa oleva yhtiö perustanut toisen yhtiön, jonka tarkoitus on yrittää hankkia tarpeeksi tyhmiä sijoittajia, joilta nyhtää rahat uuteen yhtiöön. Tämän uuden yhtiön tarkoitushan on vain kusettaa rahat hyväuskoisilta, jottaa saadaan taas tekohengitettyä Tulikiven taloutta, tyhjä arpa vain jää käteen niille, jotka tähän uuteen yhtiöön sijoittavat, jos sellaisia edes sattuu löytymään.

        Taitaa aika kovasti iskeä tämä korona-case Tulikiven jo ennestään surkeaan taloustilanteeseen, liekköhän tänä vuonna konkurssi koittaa???


      • Anonyymi

        Paljos se nettovelkaantumisaste olikaan? 200% ja nousussa?? 10 vuotta putkeen tappiota ja lisää tänä vuonna?

        Niin mites se talkkiesiintymän myynti? Etkös sä ole monta vuotta kirjoitellut varman tietona, että se myydään ja hyvä hinta tullaan saamaan? Muistaakseni väläyttelit jopa satojen miljoonien eurojen hinnasta?
        Kalliiksi mahtoi tulla Tulikivelle kaikki nämä selvitykset talkista ja lopulta käteen jäi vain talkkiesiintymä jossain syvällä korvessa, jolla ei ole sellaisenaan juuri mitään arvoa.


    • Anonyymi

      Eilen tuli Yleltä uutinen:
      Teollisuusneuvos Reijo Vauhkonen on ostanut perustamansa pörssiyhtiön osakkeita harmistuksesta. Tulikiven osakkeet ovat niin pohjalukemissa ja alihintaisia, että harmittaa, Reijo Vauhkonen perustelee tuoretta ostostaan.

      • Anonyymi

        Osti osakkeita siksi, että alhainen kurssi harmitti? Ei siis siksi, että uskoo yhtiön tulevaisuuteen.?

        Aika mitätön määrä rahallisestikkin Reijon ostama potti. Ei taida yhtiön perustajallakaan olla luottoa yhtiön tulevaisuuteen, muutenhan herra olisi laittanut paljon enemmän rahaa kiinni Tulikiven osakkeisiin "alhaisen" hinnan takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osti osakkeita siksi, että alhainen kurssi harmitti? Ei siis siksi, että uskoo yhtiön tulevaisuuteen.?

        Aika mitätön määrä rahallisestikkin Reijon ostama potti. Ei taida yhtiön perustajallakaan olla luottoa yhtiön tulevaisuuteen, muutenhan herra olisi laittanut paljon enemmän rahaa kiinni Tulikiven osakkeisiin "alhaisen" hinnan takia.

        Onko itse toimitusjohtaja ostanut ainoatakaan osaketta kurssilaskun johdosta? Ei taida toimitusjohtajallakaan olla luottoa yhtiöön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko itse toimitusjohtaja ostanut ainoatakaan osaketta kurssilaskun johdosta? Ei taida toimitusjohtajallakaan olla luottoa yhtiöön?

        Harmittaa kun Tulikiven ja Valoen osakekurssit on niin alhaalla!

        Taidanpa hei kymmeneltä ostaa mukavalla summalla kumpaaki sillähän siitä harmituksesta pääse.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko itse toimitusjohtaja ostanut ainoatakaan osaketta kurssilaskun johdosta? Ei taida toimitusjohtajallakaan olla luottoa yhtiöön?

        Harmittaa kun Tulikiven ja Valoen osakekurssit on niin alhaalla!

        Taidanpa hei kymmeneltä ostaa mukavalla summalla kumpaaki sillähän siitä harmituksesta pääse.....


    • Anonyymi

      Teollisuusneuvos Reijo Vauhkonen on ostanut perustamansa pörssiyhtiön osakkeita 100 000 kappaletta taas huhtikuussakin.

    • Anonyymi

      Ykköskvartaalin liikevaihto ja tilauskanta samat kuin vuotta aiemmin. Käyttökate oli 0,2 miljoonaa parempi kuin vuotta aiemmin. Ykkäskvartaali on aina selvästi heikoin kvartaali, joten tästä on hyvä jatkaa loppuvuoteen. Koronakaan ei haitannut menoa.

      • Anonyymi

        Korona vaikuttaa enemmän vasta Q2 Tulikiven lukuihin, tästähän yhtiö antoi tulosvaroituksen. Alkuvuosi oli huono ja Q2 tulee olemaan huono, voi aika varmasti sanoa, että ohjeistukseen ei tulla pääsemään tänäkään vuonna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korona vaikuttaa enemmän vasta Q2 Tulikiven lukuihin, tästähän yhtiö antoi tulosvaroituksen. Alkuvuosi oli huono ja Q2 tulee olemaan huono, voi aika varmasti sanoa, että ohjeistukseen ei tulla pääsemään tänäkään vuonna.

        Tähän vielä kun syksyksi ennustettu koronan toinen aalto puskee päällensä nii alkaa olla ennestään rahaton ja pahasti yli velkaantunut takka puulaaki lähellä keikahtaa nurin.
        Hullu pittää olla jos tähän rahan laittaa


    • Anonyymi

      6.5.2020: Tulosvaroitus, Tulikivi

      8.5.2020 huono Q1 osari, jota kaikki osasivatkin odottaa
      -Liiketulos -0,5m€
      -Omavaraisuusaste 21,6%
      -Nettovelkaantumisaste 219,7%!!!!

      Ei tarvi olla Einstein, että voi tässä vaiheessa vuotta ennustaa, että liikevaihto tulee laskemaan ja koko vuosi jää taas kerran miinukselle...jo varmaan kymmenennen vuoden peräkkäin.
      Sama oravanpyörä pyörii vuodesta toiseen, eikö olisi jo sama laittaa lappu luukulle, kun yhtiöstä ei löydy sellaista osaavaa henkilöä/ryhmää, joka tämän kelkan kääntäisi.

      • Anonyymi

        Halvat osakkeet ovat halpoja "tietyistä" syistä.
        Mutta kaikki eivät tiedä. Eivätkä monet eres opi.
        Unelmasijoittaminen ei taida olla järin kannattavaa.
        Vaikka osuuhan se apinakin tikalla tauluun ainakin kerran, jos tikkoja on tarpeeksi.
        Tulostauluun on kuitenkin turha vilkuilla.
        Eikö kuitenkin tulos pitäisi olla unelmaa tärkeämpi, kun rahalla sijoitetaan?


    • Anonyymi

      Firma kertoi 6.5.2020 "Sisäpiiritieto: Vuoden 2020 liikevaihdon arvioidaan olevan 27-29 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan olevan voitollinen." Tiedoksi: Firmalla ole ollut vertailukelpoisuuteen vaikuttavia satunnaiseriä Q3/2015 jälkeen.

      Yllä oleva sisäpiiritieto annettiin kaikille tiedoksi ja prosentteina yllä oleva tarjoittaa liikevaihdon olevan haarukassa -6% - 1% verrattuna vuoteen 2019.

    • Anonyymi

      Osta kun sisäpiiri ostaa ja myy kun sisäpiiri myy. Sijoittajakonkari Seppo Saarion mukaan ohje on pitänyt hyvin kutinsa ajan saatossa. Ohje perustuu siihen, että yrityksen sisäpiirillä on aina parhaat tiedot yhtiön asioista.

    • Anonyymi

      Perustaja osti maaliskuussa 200 000 osaketta ja huhtikuussa 100 000 osaketta.

    • Anonyymi

      Pientalojen aloitukset kahdelta tuoreimmalta kuukaudelta Tilastokeskuksen mukaan (2019->2020):
      tammikuu 422 kpl -> 605 kpl ( 43%)
      helmikuu 455 kpl -> 603 kpl ( 33%)

    • Anonyymi

      Kiven osake on lähdössä nousuun. Suurin osa sijoittajista ei ole vielä kuitenkaan huomannut Tulikiven nettisivuston etusivulle ilmestynyttä Jøtul-uutista.

    • Anonyymi

      Tullin tuoremmat talkin vientiluvut 42 %:n euromääräisessä kasvussa.

    • Anonyymi

      Tänään tuli uutinen Yleltä:
      Kesämökkien hinnat kääntyivät reippaaseen nousuun. Toteutuneiden kauppojen lukumäärät nousivat tammi-toukokuussa 15 prosenttia edellisvuodesta.

      Tulikivihän on takkojen markkinajohtaja Suomessa.

      • Anonyymi

        Tällä tuskin on mitään positiivistä vaikutus Tulikiveen.

        Tulikivihän ei pystynyt tekemään positiivistä tulosta edes rakentamisen huippusuhdanteen aikana ja heikkommalta näyttää Tulikiven kannalta taas tämä ja seuraava vuosi:
        ""Rakennusteollisuus RT:
        Tänä vuonna asuntoaloituksia ennakoidaan kertyvän yhteensä noin 28 000, kun vielä viime vuonna niitä oli lähes 40 000. Ensi vuonna pudotus jatkuu, elleivät markkinat elvy tai ellei niitä elvytetä.""


    • Anonyymi

      Ylen uutinen: Teollisuusneuvos Reijo Vauhkonen on ostanut erän juukalaisen pörssiyhtiön osakkeita, koska pitää niitä aliarvostettuina.

      • Anonyymi

        Korona infra investointina on esim. junaradan kehitys hankkeita Kainuussa. Saadaan ainakin hyvä rata, mikä edistää myös kaivoshankkeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korona infra investointina on esim. junaradan kehitys hankkeita Kainuussa. Saadaan ainakin hyvä rata, mikä edistää myös kaivoshankkeita.

        Tätä on odotettu. Tuo nostaa firman arvoa reilusti. Onko huomenna avauskurssi 0,15 euroa vai peräti 0,20 euroa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä on odotettu. Tuo nostaa firman arvoa reilusti. Onko huomenna avauskurssi 0,15 euroa vai peräti 0,20 euroa?

        Valtion investointi päätöksestä ei ole mitään negatiivista tällä palstalla. On varmaankin hyvä investointi metsäteollisuudelle että kaivokselle. Odotellaan Suomussalmelle 50 M€ kaivos investointia...


    • Anonyymi

      Talkkiesiintymää ja muita varantoja ei Vahhkosen mukaan ole arvostettu kirjanpitoon, joten niillä voi olla suuri merkitys yrityksen tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Ei taida olla ihan laillista laittaa olemattomia valheita kirjanpitoon.


    • Anonyymi

      Oho, eikä mikään talkkiesiintymä ole taseessa, ei edes Juuan talkki? Talkki kun ylöskirjataan, eli alkaa näkyä taseessa, suuri yleisökin ymmärtää talkin arvon.

    • Anonyymi

      Onko tuo 100 000 kappaleen ostotoimeksianto Tuli kiven perustajan? Eikös hän alkuvuonnakin ostanut 100 000 kappaleen poteissa?

    • Anonyymi

      Perustajan tankaus on hyvä merkki. Perustaja tuntee firmansa.

    • Anonyymi

      Verokone kertoo, että perustaja voisi ostaa yksin käteisellä koko firman.

    • Anonyymi

      Pesiökylän puuterminaali toteutuu!
      Puutavaraliikennettä pääasiassa palveleva Kontiomäen ja Pesiökylän välinen erittäin huonokuntoinen, noin 80 kilometrin mittainen rataosuus korjataan ja Pesiökylään rakennetaan uusi lastausterminaali. Hanke on saanut suunnittelu- ja toteutusrahaa hallituksen neljännessä lisäbudjetissa, joka annettiin eduskunnalle 5.6.2020. Hankkeelle esitetään yhteensä 82 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Hieno uutinen, mutta miten tää liittyy mihinkään tässä langassa?


    • Anonyymi

      Kurkistapas Kokkolan K-Raudan Facebook-sivulle. Siellähän on komeassa rivissä Tulikiven kiukaita. K-Rauta on iso yhteistyökumppani.

      • Anonyymi

        Käyttääkö joku vielä vuonna 2020 facebookkia?


    • Anonyymi

      50 000 osakkeen mällejä ostolaidassa. Kiven perustajako siellä taas ostelee?

      • Anonyymi

        Predakkiko se siellä huutelee? Susta ei olekkaan muutamaan viikkoon kuulunut, paitsi tänä aamuna perus Fortaco-läpät Compo-ketjuun!
        Meinaatko taas aktivoitua nostattamaan kiveksen kurssia..tai siis aktivoitua yrittämään?


      • Anonyymi

        Usein talkin louhinnan yhteydessä saadaan nikkeliä sivutuotteena. Jos jollain enemmän tietoa kuin pörssitiedotteissa...


    • Anonyymi

      Rimonne Baltic OÜ:n Tulikivi-osakkeet kun loppuvat pian, Tulikiven osake ampuu koilliseen. Ostolaita on pulleana, joten alkaako nousu jo tänään?

      • Anonyymi

        Mikäs tällä kertaa on se syy, minkä takia osake ampuu koilliseen? Vaikka turhaapa tätä kysyy kun eihän sulla ole tapana vastata.

        Pari vuottahan tuosta talkkiesiintymän myynnistäkin vouhkasit, eikös siitä pitänyt satoja miljoonia tulla kivelle ja osakkeen hinnan ampua koilliseen? Ei oikein nää sun kirjoitukset tässä ketjussa ole osuneet, täys vitsi koko ketju ja niin on myös yhtiö, jota tämä ketju käsittelee, ja varsinkin yhtiön johto🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs tällä kertaa on se syy, minkä takia osake ampuu koilliseen? Vaikka turhaapa tätä kysyy kun eihän sulla ole tapana vastata.

        Pari vuottahan tuosta talkkiesiintymän myynnistäkin vouhkasit, eikös siitä pitänyt satoja miljoonia tulla kivelle ja osakkeen hinnan ampua koilliseen? Ei oikein nää sun kirjoitukset tässä ketjussa ole osuneet, täys vitsi koko ketju ja niin on myös yhtiö, jota tämä ketju käsittelee, ja varsinkin yhtiön johto🤣

        Tulikivi yhtiö porskuttaa täysin velkoja pankkien hyväntahtoisuuden varassa.


        Pankit ilmeisesti katsovat, että jos pulju menee konkkaan, he ei saa mitään vaan kaikki menee, heiltäkin, joten on edullisempaa antaa Tulikiven jatkaa jos se vaikka joskus tekis muutakin kuin tappiota..


    • Anonyymi

      Remontointi- ja rakentamisbuumin siivittämänä torstaina Tikkurila ja perjantaina Kesko antoivat positiiviset tulosvaroitukset. Tuli kivi hyötyy tästä samasta buumista.
      Olettehan tietoisia, että loka-marraskuussa 2019 Tuli kivi irtisanoi n. 3 500 m2 Heinäveden tehtaasta vuokratiloja kuukauden irtisanomisajalla ja jäi Heinävedellä vain Tuli kiven omistamiin tiloihin. Syksyllä 2019 tehtiin ja saatiin läpi 5 %:n hinnankorotukset, mikä tarkoittaa viimeiselle riville noin 1,5 miljoonan euron vuotuista parannusta. Pelkästään nuo kaksi edellistä tarkoittavat yhdessä lähes kahden miljoonan euron parannusta viimeiselle riville 2020. Tuli kiven markkina-arvo on tällä hetkellä 6,0 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Ei olla tietoisia, koska ketään täällä ei kiinnosta Tulikivi tai yhtiön asiat...pörssistä löytyy parempiakin sijoituskohteita, itseasiassa lähes kaikki muut yhtiöt pörssissä on parempia sijoituskohteita kuin Tulikivi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei olla tietoisia, koska ketään täällä ei kiinnosta Tulikivi tai yhtiön asiat...pörssistä löytyy parempiakin sijoituskohteita, itseasiassa lähes kaikki muut yhtiöt pörssissä on parempia sijoituskohteita kuin Tulikivi

        Osaatko nimetä yhtään huonompaa?


    • Anonyymi

      Tulikiven talkkihanke lähdössä käyntiin. Osake ottaa jo pientä etunojaa. Tämä on vielä 1-2 euroa per osake.

      • Anonyymi

        Tuo mainitsemasi etunoja on jokseenkin käsin kosketeltavissa - taivas varjele mitä sieltä vielä tuleekaan ennen konkkaa :D


    • Anonyymi

      Virolainen lelukauppias Rimonne Baltic OÜ sai juuri äsken viimeiset osakkeensa myytyä (SEB). Nyt Rimonnen 2,9 miljoonaa osaketta on myyty. Tällaisten isojen myyjien saatua myyntinsä suoritettua, ostopaine yleensä voittaa myyntipaineen ja osake lähtee nousuun. Kannattaa seurata tilannetta tänään ja ensi viikolla.

      • Anonyymi

        Myyntipaine näyttää olevan kova vieläkin vaikka Rimonne sai lappunsa myytyä. Perjantain päätös -4,90%, osake oli jo päivällä lähes 9% syöksylaskussa, mutta joku nosti osakkeen nolmiin ~12 eurolla, eli kymmenellä kappaleella.

        Perjantain päätös kielii siitä, että myyntipaine jatkuu ensi viikolla, mikä tarkoittaa että pulkkamäki jatkuu myös ensi viikolla... Jokohan ensi viikolla osake painuu taas alle 0,10€?


      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä. Nyt on perjantaista asti seurattu tätä osaketta, näyttäisi olevan nyt sokka irti ja myyntipaniikki on selviö.
        Tänään osake -7,05%, taitaa tällä viikolla painua alle 0,10€, mutta kuinka alas kun myyntipaniinki on päällä?

        Onneksi en ostanut tätä perjantaina tämän palstan suosituksesta, olisin nyt noin 10% miinuksella ja lasku todennäköisesti jatkuu.
        Tämä virolainen joka myi osakkeensa noin puolen vuoden omistuksen jälkeen taitaa olla aika hyvin perillä yhtiön tilasta ja tulevaisuudesta, siksi luultavasti myi omistuksensa pois ennen kuin osakeen hinta on nollissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vinkistä. Nyt on perjantaista asti seurattu tätä osaketta, näyttäisi olevan nyt sokka irti ja myyntipaniikki on selviö.
        Tänään osake -7,05%, taitaa tällä viikolla painua alle 0,10€, mutta kuinka alas kun myyntipaniinki on päällä?

        Onneksi en ostanut tätä perjantaina tämän palstan suosituksesta, olisin nyt noin 10% miinuksella ja lasku todennäköisesti jatkuu.
        Tämä virolainen joka myi osakkeensa noin puolen vuoden omistuksen jälkeen taitaa olla aika hyvin perillä yhtiön tilasta ja tulevaisuudesta, siksi luultavasti myi omistuksensa pois ennen kuin osakeen hinta on nollissa.

        Taas mennään, vajaa kolme tuntia tehty kauppaa ja kurssi -5,11%. Myyntilaidassa kymmenkertainen määrä osakkeita verrattuna ostolaitaan, eli myyntipaine jatkuu kovana. Taitaa olla viimeiset hetket myydä osakkeet pois, jos niistä vielä yli 0,10€ haluaa saada!


    • Anonyymi

      1.1.2022 kaikki uudet tulisijat tulevat EU:n ekosuunnitteluasetuksen vaatimusten piiriin. Kauppalehti 4.2.2020: ”Pieniä tulisijavalmistajia menee konkurssiin, keskisuuret joutuvat ottamaan pankkilainaa ja suuret valmistajat ovat jo varautuneet siihen”
      Tulikivi Q2/2020: "EU:n Rakennustuoteasetus tulee voimaan 1.1.2022, jonka myötä tulisijojen päästömääräykset yhtenäistyvät ja kiristyvät Euroopassa. Tulikivi voi hyötyä muutoksesta, koska Tulikiven teknologia täyttää jo alalle tulevat vaatimukset."

    • Anonyymi

      Helsingin Sanomissa tänään hyvää mainosta T-kivelle:

      Vuoden voimakkain myrsky ilmestyy riepottamaan Etelä- ja Keski-Suomea, meteorologi ennustaa mittavia vahinkoja. Laajoja sähkökatkoja on odotettavissa maan etelä- ja keskiosiin, ja kukin varautuu niihin, miten tarvitsee.
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006635255.html

    • Anonyymi

      Pientalojen omistajille myönnetään 1.9.2020 alkaen avustusta öljylämmitysjärjestelmän vaihtamiseen kestävämpään lämmitysmuotoon.

      Avustusta saa myös jos vaihdat öljylämmityksesi puulämmitykseen. Avustuksen hakeminen on tehty helpoksi. Katso lisää alla olevasta linkistä.

      Uusi avustus öljylämmityksen vaihtoon – tarjolla jopa 4 000 euroa pientalon omistajalle https://hubs.ly/H0w7Lf-0

    • Anonyymi

      Selvä käänne oli osarissa ja kuuluu Koronasta hyötyjiin.

      Myös talkista saattaa olla uutisia tulossa. Optio!

      Johto myös ostelee osaketta.

      • Anonyymi

        Meinasin ostaa Tulikiven osakkeita mutta kaveri onneksi kertoi että firman talous kuulemma täysin kuralla


    • Anonyymi

      Tulisella kivellä käyttökate on noussut viimeiset neljä kvartaalia ja Talouselämä-lehtikin kertoi Tulisen kiven kuuluvan koronakotoilun voittajiin.

    Ketjusta on poistettu 133 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe