Mondon talkista tarjottu 500 me,Tulikiven arvo 8me

Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018).

Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa, joten jokainen tulee huomaamaan Tulikiven osakkeen arvon, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä lähiaikoina myydään.
Ilmoita


Totta puhut:

Tulikivi tiedotti 13.6.2017 Geologian tutkimuskeskuksen tutkimustuloksista joissa todettiin esiintymän talkkilaatujen vastaavan talkkipitoisuuden, talkin saannin ja vaaleuden osalta Suomessa aiemmin toteutettuja talkkihankkeita. Tulikivi arvioi aiemmin vuolukiven tuotantoa varten tekemiensä kairaustensa avulla sekä nyt saatujen testitulostensa perusteella Suomussalmen todennetun talkkimalmin määräksi noin 20 miljoonaa tonnia.

Tuskin ihan 250 miljoonaa euroa Tulikivi saa Suomussalmen talkiesiintymästä, mutta jos edes 5, 10, 20, 30 miljoonaa euroa, osakekurssi tulee nousemaan 14 sentistä 1-2 euroon. Vasta nyt huomasin, että Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa!
Ilmoita
Tulikiven markkina-arvo on 8 miljoonaa euroa.
Jos talkista saadaan 10 m€, osakekurssi nousee vähintään 125%
Jos talkista saadaan 20 m€, osakekurssi nousee vähintään 250%
Jos talkista saadaan 30 m€, osakekurssi nousee vähintään 375%

Tänään Tulikiveltä saatiin talkinmyyntitiedote, joten viimeistään nyt kannattaa ostaa osakkeita!

***

TULIKIVI OYJ: INITIA OY TULIKIVEN TALOUDELLISEKSI NEUVONANTAJAKSI SUOMUSSALMEN TALKKIESIINTYMÄN MYYNNISSÄ

09:30
Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena
neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018
alkaen.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: Viime kuukausina tehdyt tutkimukset ja
kassavirtamallit ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että esiintymä voisi
olla hyödynnettynä kannattava. Hanke on herättänyt myös mahdollisissa
ostajakandidaateissa ja yhteistyökumppaneissa siinä määrin mielenkiintoa,
että yhtiö on päättänyt palkata Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi
esiintymän myynnissä.
1 VASTAUS:
Huomionarvoista tuo konditionaali, "esiintymä -voisi- olla hyödynnettynä kannattava".

Koska Tulikiven liiketoiminta ei ole kannattavaa markkinan sulaessa alta on aivan se ja sama millä sitä tekohengitetään.

Mahdollinen lisärahoitus antaisi vain hetken lisäaikaa kun liiketoiminta ei ole terveellä pohjalla.
+Lisää kommentti
Näyttää talkin lisäksi perinteinen kivipuolikin kasvavan Tulikivellä:
---
Haemme Espoon toimipisteeseen tuotannon työntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Tehtäviin kuuluu keittiötasojen valmistus ja viimeistelytyöt sekä pakkaustyöt.
Työhön opastetaan ja koulutetaan. Aikaisempi kiventyöstökokemus katsotaan hakijalle eduksi.
Työ alkaa sopimuksen mukaan.
Lisätietoja tehtävästä antaa tuotantopäällikkö Juha Murto, puh. 0207 636 827
Hakemukset 28.9.2018 mennessä osoitteella:
paavo.tuononen@tulikivi.fi TAI
Tulikivi Oyj
Paavo Tuononen
83900 Juuka
---
Ilmoita
Niin se vaan hyyty talkkihype, tänään Tulikivi palasi taas omalle paikalleen pörssissä eli eniten laskeneeksi osakkeeksi. Tais tää parin edellispäivän nousu olla se kuuluisa kuolleen kissan pomppu. Sääliksi käy eilen ja toissapäivänä ostaneita.

Edelleenkään talkkikaivoiksen myynnistä ei ole mitään varmuutta. Lisäksi kaivoksesta saatavasta hinnasta ei kellään ole varmuutta. Luulenpa että Tulikivi joutuu tyytymään melkoiseen alehintaan kaivoksesta koska firman rahatilanne on erittäin heikko ja jos tää myyntiyritys kusee, on se aika varmasti Tulikiven tarinan loppu.
Jos omistaisin Tulikiven osakkeita, myisin äkkiä pois kun niistä vielä jotain saa
Ilmoita
Tulikivellä taitaa olla taseessa aineetonta omaisuutta Kermansavi nimellä. Jos uudistettaisiin kirjanpitoa "Karelia-malliston aikaan", niin Tulikiven markkina-arvo ei ole lähelläkään kymmentä miljoonaa euroa.
Ilmoita
Tuoreimmat talkin vientiluvut julkaistiin juuri. Heinäkuussa 2018 talkkia vietiin euromääräisesti 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
07/2017 3,8 m€
07/2018 4,7 m€ (kasvua 25%)

2014 39,7 m€
2015 42,2 m€ (+6,5%)
2016 45,2 m€ (+7,0%)
2017 48,6 m€ (+7,6%)
1-7/18 30,9 m€ (+8,4%)
http://uljas.tulli.fi/

Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,5 miljoonaa euroa.
1 VASTAUS:
Jokaisen kannattaa miettiä ennen tähän sijoittamista, haluaako mikään taho edes ostaa tuota talkkikaivosta Tulikiveltä? Lisäksi taitaa olla ihan utopiaa, että kaivoksesta voisi saada kymmeniä miljoonia.

Helsingin pörssistä löytyy parempiakin sijoituskohteita, sellaisia yhtiöitä, joilla on tuleivaisuudessa potenttiaalia tehdä tulosta toisin kuin Tulikivellä, jonka bisnes ollut tappiollista jopa rakentamisen huippusuhdanteen aikana. Lisäksi Tulikivi on korviaan myöten veloissa. Eli heikolta näyttää Tulikiven tulevaisuus, ja jos kaivois ei menekkään kaupaksi, on se Tulikivenntarun loppu!
+Lisää kommentti
Talkkitiedote tuli 7.9.2018 ja 12.9.2018 Danske ja ENS alkoivat ostaa päivittäin.
Netto-ostot 12.-3.10.2018:
Danske +227.668 kpl
ENS +59.293 kpl
Nordnet -183.256 kpl

Missä vaiheessa Danske tai ENS liputtavat (5%)? Yhteensähän parivaljakolla on rekisterissä jo yli 5 prosenttia. Eihän tässä ole käymässä niin, että piensijoittajilla (Nordnet) ole malttia rikastua ja Danske ja ENS keräävät osakkeet halvalla parempaan talteen? Iso-Nordeakin osti tänään nettona +111.350 kappaletta Tulikiven osakkeita.
Ilmoita
Viimeisen vuoden aikana Tulikiven osakekannasta viitisen prosenttia on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen. Syyskuussa 2018 ulkomaalaiset ostivat 0,3 prosenttia Tulikiven osakekannasta ja myyjänä olivat piensijoittajat. Tällaisissa tilainteissa, missä ulkomaalainen taho nurkkaa pörssiyritystä, piensijoittajalla tulisi olla malttia vaurastua.
Ilmoita
Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
Käyttökate
Q1/16 -0,6 m€
Q2/16 +0,7 m€
Q3/16 +0,7 m€
Q4/16 +0,4 m€

Q1/17 -0,4 m€
Q2/17 +0,8 m€
Q3/17 +0,8 m€
Q4/17 +0,5 m€

Q1/18 -0,2 m€
Q2/18 +0,9 m€

Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
Q1 -0,43 m€
Q2 +1,07 m€
Q3 +0,64 m€
Q4 +3,58 m€

Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?
Ilmoita
Tulisijojen kysyntä vähenee vähenemistään.

Rakentamisen korkeasuhdanne kääntyy pian alkavana vuonna jyrkkään laskuun, eikä pientalorakentaminen edes päässyt mukaan korkeasuhdanteeseen.

Tulevassa taantumassa pientaloaloitukset hiipuvat entisestään, joka tarkoittaa tulisijojen myynnin lopullista romahtamista. Kaulaansa myöten velkaisen Tulikiven kauhuskenaario on markkinakorkojen nousu, jonka ennustamista on turha edes yrittää; Keskuspankkien ohjauskorothan pysynevät alhaalla kohtuullisen pitkään, mutta markkinat hinnoittelevat riskinsä markkinakorkoihin - eikä tiedostetuista(kaan) riskeistä ole pulaa.

Pudotuspeli on alkanut, eikä markkinakehityksen kelkasta pudonneille pitkää tulevaisuutta näköpiirissä ole - muutoksen mahdollisuus on löydettävä tai Tulikiven peli on pudotuspeleissä pelattu.
Ilmoita
Mikäli Suomusalmen talkkimalmiesiintymän myynti toteutuu niin se todennäköisesti parantaisi oleellisesti Tulikiven taloudellista tilannetta riippuen kuitenkin siitä mikä on myyntihinta. Talkkimalmiesiintymä on suuri (n. 20 milj. tonnia) joten siitä riittää louhittavaa pitkäksi aikaa. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on talkkimalmin markkinahinta (€/ton), josta voisi haarukoida malmivarannon arvoa.
1 VASTAUS:
Toivotonta kuin kaulaa myöten juoksuhiekassa rimpuilu.

Rahan syytäminen takka(firma)an on kuin putoavaan puukkoon tarttumista.
+Lisää kommentti
Completion of Mondo Minerals acquisition
23.10.2018
Elementis plc (“Elementis” or the “Group”), a global Specialty Chemicals Company, has completed the acquisition of Mondo Minerals Holding B.V. (“Mondo”) effective today.

Mondo Mineralsin myynti saatiin päätökseen edellispäivänä, joten Tulikiven Suomussalmen (Kainuu) talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,0 miljoonaa euroa.
1 VASTAUS:
Höpö, höpö. Se talkkikaivos olisi jo myyty jos se olisi kannattava kaivos.

Tänäänkin (torstaina) tulikiven syöksy pörssissä jatkui reilulla 5% miinuksella, vaihtoa kertyi muutama tuhat euroa. Jokaisen kannattaa miettiä, kuinka rumaa kyyti tulee olemaan kun isot alkaa ennen konkurssi-ilmoitusta lyömään lappua kunnolla laitaan, siinä ei -10% päivässä ole mitään.

Jos haluaa päästä rahoistaan eroon niin suosittelen Tulikiven osakkeiden ostamista. Jos Tulikivi jotenkin ihmeellä selviytyy jouluun asti, kurssi pyörii varmaan jossain 1-2 sentissä.
+Lisää kommentti
Vaivaako "vanhojenmiestentauti" vai Componentan surkeus, kun ei puolen yön jälkeenkään tule uni silmään?

Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä.

Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
Käyttökate
Q1/16 -0,6 m€
Q2/16 +0,7 m€
Q3/16 +0,7 m€
Q4/16 +0,4 m€

Q1/17 -0,4 m€
Q2/17 +0,8 m€
Q3/17 +0,8 m€
Q4/17 +0,5 m€

Q1/18 -0,2 m€
Q2/18 +0,9 m€

Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
Q1 -0,43 m€
Q2 +1,07 m€
Q3 +0,64 m€
Q4 +3,58 m€

Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?
3 VASTAUSTA:
"Tulikivi tiedotti 25.9.2018, että se on palkannut Initia Oy:n toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen. On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia"

Niinkuin tänään julkaistusta osarista voi lukea, mitään takeita ei kaivoksen myynnistä edelleenkään ole!

"Yhtiön nykyinen kolmivuotinen rahoitussopimus päättyy 31.12.2018. Rahoitussopimus sisältää muun muassa käyttökate-, omavaraisuusaste- ja velat/käyttökate-kovenantit. Yhtiö on jo aiemmin sopimansa mukaisesti aloittanut neuvottelut rahoittajiensa kanssa 30.8.2018 uudesta rahoitussopimuksesta. Mikäli uuteen sopimukseen ei päästä 31.12.2018 mennessä, lainat erääntyvät viimeistään 30.6.2019. IFRS-standardin mukaisesti yhtiö kirjasi puolivuosikatsauksessa 30.6.2018 kaikki pitkäaikaiset rahoitusvelat lyhytaikaisiksi."

Alkaa Tulikiven hiekka loppua tiimalasissa, reilu pari kuukautta aikaa saada sopu aikaan rahoittajien kanssa

"Päämarkkina-alueilla tulisijojen kokonaismarkkinat ovat olleet loivassa laskussa vuoden 2018 aikana"
Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

"Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.
Matti.H kirjoitti:
Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

"Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.
Näinpä.
Tulikiven rahoittaminen on kuin ryssäin seulat öljyputket siperiassa - paineet väännettävä tappiin edes osan saamiseksi perille, kun tavara leviää tundralle.
+Lisää kommentti
Myyntiprosessi kilpailutuksineen kestää kuukausia. Jos toteutuu. menee vuodelle 2019. Tärkeintä on saada paras mahdollinen myyntisopimus aikaiseksi..
Ilmoita
Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
Q3/2016 14.953 €/hlö
Q3/2017 16.346 €/hlö
Q3/2018 19.697 €/hlö

Olhava on oikeassa siinä, että paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.
Ilmoita
Tänään julkaistiin talkin vientiluvut elokuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa kiihtyvään tahtiin jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
Vuosi, Me (muutos% v/v)
2014 39,7
2015 42,2 (+6,5%)
2016 45,2 (+7,0%)
2017 48,7 (+7,7%)
1-8/2018 36,5 (+10,8%)
heinäkuu/2018 4,7 (+25%) !!
elokuu/2018 5,6 (+26%) !!
Lähde: Tulli

25.09.2018: Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen.

Erinomainen referenssilista Initia Oy:llä:
http://www.initia.fi/fi/referenssit/
2 VASTAUSTA:
Niinkuun Tulikiven viimeisimmässä osarissa todetaan:
On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia.

Jos tää nyt kaupaksi menisi ja kaivoksesta muutama miljoona saataisiin, ei Tulikivi niillä rahoilla saa lähellekkään velkojaan maksettua. Mitä sen jälkeen? Jatketaan tappiollista toimintaa?

Hieman haiskahtaa, että yrität vaan pelata aikaa tällä talkkikaivoshypetyksellä. Veikkaanpa että anti tulee kun kaivosta ei saada myytyä ja vuodenvaihteessa katkolla oleviin rahoitussopimuksiin yritetään saada rahat käymällä nykyisten omistajien kukkarolla.
Talkkien, kalkkien tai palkkien vientimäärät, maailmanmarkkinahinnat tai mikään muukaan ei auta, mikäli yhtiön liiketoimintaa ei hetimiten tervehdytetä täydellisellä saneerauksella.

Jos Ladasta halkeaa moottori pakkasella, ei siihen auta vaikka bensatankkiin lorottaisi öljytankkerillisen lisää polttoainetta - jotain pitää osata korjata tai matkanteko loppui siihen kuin takkojen myynti.
+Lisää kommentti
Tulikivi FinnMateria-messuilla to 22.11.2018 klo 11.30:
Aihe: Tulikivi Oyj:n Suomussalmen Talkki-projekti
Senior Partner Mikael von Hertzen, von Hertzen Consulting, Materia-lava, B-halli
1 VASTAUS:
Mitäpäs se Tulikivi meinaa siellä höpötellä? Luultavasti samoja valheita niinkuin muutenkin ympäri keskustelupalstoja.
+Lisää kommentti
Hyvä tietää. Talkkiprojekti etenee. Taidan ostaa tänään Tulikiven osakkeita, jos alle 20 sentillä saan. Toivottavasti koko myyntilaita ei katoa heti pörssipäivän alussa. Sen verran iso asia tuo messu-uutinen oli.
3 VASTAUSTA:
Kohta saa alle 10 sentillä :D
Messu-uutinen lisää huomattavasti suurimpien kansainvälissten institutionaalisten sijoittajien kiinnostusta yhtiöön, todennäköisesti tämän mullistavan messu-uutisen myötä yhtiöstä tullaan jo piankin tekemään lunastustarjous.
Kannattaa siis olla mukana nousussa, strategisesti priorisoidun talkkijauhotehtaan pystytyskin saattaa myös käynnistyä jo tässä kuussa, kunhan aloittamista vaille valmiit rahoitusneuvottelut saadaan päätökseensä afrikkalaisten vakavaraisten pääomasijoittajien kanssa.
Niinpä niiin. Huutelit jo vuosi sitten että nyt kannattaa olla mukana.. no mitä on tapahtunu? Kurssi tullut alas 30% ja laskee vielä. 100%
+Lisää kommentti
Suurimmat tulisijavalmistajat 2015 -> 2017
Tulikivi 24% -> 33%
Turun Uunisepät 29% -> 24%
Tiileri 14% -> 14%
Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa KORKEIMMAN arvosanan.
https://www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

Pientaloaloitukset kotimaassa
Vuosi, 1000kpl, muutos (v/v)
2008 11,5 -25 % Tilastokeskus
2009 9,3 -19 % Tilastokeskus
2010 12,5 +35 % Tilastokeskus
2011 11,6 -7 % Tilastokeskus
2012 9,9 -15 % Tilastokeskus
2013 8,2 -17 % Tilastokeskus
2014 6,7 -17 % Tilastokeskus
2015 6,6 -2,5 % Tilastokeskus
2016 6,7 +2,4 % Tilastokeskus
2017 7,3 +8,7 % Tilastokeskus
E2018 7,5 +2,6 % RTS
E2019 8,0 +6,7 % RTS
RTS ennakoi vuodelle 2018 7500 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl) ja vuodelle 2019 8000 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl).

Tulikiven vuokrakulut ovat alentuneet viime vuosina ja olivat 2017 enää 1,1 m€.
2013 1,9 m€
2014 1,7 m€
2015 1,5 m€
2016 1,3 m€
2017 1,1 m€
2018 vuokrakulut ovat alentuneet entisestään. Enää Tulikivi maksaa vuokraa myymälöistään/studioistaan pk-seudulla, Turussa ja Juuassa. Maininnan arvoinen on myös Espoon tehdas, josta maksetaan markkinaehtoista vuokraa. Tänä syksynä palkattiin Espooseen tuotannon työntekijä keittiötasojen valmistukseen ja tällä hetkellä haetaan Espooseen kivimiestä.

Tulikivi:
Tilauskanta
Q3/2016 3,2 m€
Q3/2017 3,4 m€
Q3/2018 3,9 m€

Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a.

Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
Q3/2016 14.953 €/hlö
Q3/2017 16.346 €/hlö
Q3/2018 19.697 €/hlö

Talkkiesiintymän myynti etenee. Initia hoitaa myyntiprosessia.
http://www.initia.fi/fi/referenssit/
Vuosi, Me (muutos% v/v)
2014 39,7
2015 42,2 (+6,5%)
2016 45,2 (+7,0%)
2017 48,7 (+7,7%)
1-8/2018 36,5 (+10,8%)
heinäkuu/2018 4,7 (+25%) !!
elokuu/2018 5,6 (+26%) !!
Lähde: Tulli
2 VASTAUSTA:
Kuinkas se yhtiön velkaantumisen lisääntyminen?

Ja negatiivinen tuotto per osake?

Velkahan perinteisesti lisäksi kasvaa tulevalla talvikvartaalilla, taas kerran.
Ellei rahoittajien kärsivällisyys lopullisesti pääty sitä ennen...
Liikevaihto senkun laskee:

2011 58.8m€
2012 51,2m€
2013 43,7m€
2014 39,3m€
2015 32,0m€
2016 30,5m€
2017 29,3m€
2018 Q1-Q3 19,9m€, jos tuo sun mainostama Q4 "lupaus" tuo 9,8m€, saadaan potiksi 29,7m€.

Nettovelkaantumisaste:

2011 96,5%
2012 112,9%
2013 59,3%
2014 89,8%
2015 113,4%
2016 125%
2017 135,3%
2018 140%?

Jos ei edes huippusuhdanteessa Tulikivi ole saanut muuta aikaan kuin liikevaihdon laskua ja lisää velkaantumista, niin mitäpä tapahtuu kun huippusuhdanne kääntymässä laskuun? No rumaa karseltavaahan siitä tulee!

"Talkkiesiintymän myynti etenee"
No kerroppas nyt miten se on edennyt? Mitään ei ole kuulunut 25.9 jälkeen, eli kohta 2 kuukauteen. Taitaa Tulikivi vaan pelata aikaa tällä talkkisoopalla, lopputulema on se, että kaivosta ei saada myytyä ja Tulikivi käy omistajien kukkarolla hakemassa helpotusta erittäin heikkoon taloudelliseen tilanteeseen.. eli antia pukkaa.
+Lisää kommentti
Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, mikä alkaa näkymään myös Tulikiven tuloksessa.
Ilmoita
Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Kova suoritus ja lupaa hyvää viimeistä kvartaalia.

Tuohon talkkinanna päälle, niin tämähän on 1-2 euroa per osake.
4 VASTAUSTA:
Vai olisko ennemmin tulosvaroitus ja talkkipettymys. Tulikivi on konkurssissa silloin.
Talkkiuutinen bluffia.tulikivi yrittää sumuttaa rahottajia ja pelata aikaa.kun uutinen talkkimyynnin epäonnistumisesta kiirii eetteriin on jo myöhästä.kurssi on silloin arviolta 1-2 senttiä.kannattaa myydä nyt kun muutama ostajakin on säälliseen hintaan
Myynnin epäonnistumisesta tuskin mitään tiedoitetta tullaan näkemään. Kaivostaitaa olla myynnissä vain sen takia, että saadaan pidettyä rahoittajat "tyytyväisenä" ja yritetään pitää osakekurssi edes nykyhinnoissa. Kaivoksen arvo on luultavasti niin pieni, että sitä ei ole järkeä alkaa myymään, todennäköisesti sitä ei edes kukaan halua ostaa koska Tulikivi on hinnoitellut kaivoksen arvon päin honkia.

Eiköhän tässä tulla näkemään Tulikiven konkurssi ja kaivos siinä sivussa siirtyy rahoittajien haltuun.
Jos joku ylipäätään on kiinnostunu tulikiven talkeista sehän saa ne puoli ilmatteeksi konkurssipesältäki.mielestäni heikin pitäs alentaa palkkaansa jotta tulikiven viivan alle saatas jäämään jottai.sopiva toimitusjohtajan palkka nykysestä tulikiven rökäletappiotuloksesta ois mun mielestä 2000 e per kuukausi ja siinäki tahtoo olla jo puolet liikaa.kun pääpossen palkka on tätänykyä 14500eskoa per kuukaus ni säästöähän tulis säästettyinä palkkauskustannuksina peräti 150 000 eskoa per vuosi ja kaikki suoraan tulokseen viivan alle. tämä pelastais ainaki välittömältä konkalta tulikiven ja sen omistajat
+Lisää kommentti
Onkohan tämän ketjun aloittajalla ihan puhtaat talkit pusseissaan? Sama sarjaspämmääjä on nimittäin kirjoitellut myös muilla palstoilla hypettäen kaikille mm.rakennuslupatilastoa,tulikiven 0 tulosta ja talkkia.Kuuluukohan tämä henkilö tulikiven sisäpiiriin jolle on annettu työksi hypettää tulikiveä ? Näin kurssi pysyy jollain tasolla ja rahoittajat eivät painosta kun talkista saadaan miljardeja ihan kohta viimeistaan huomenna tai ensi kuussa joskus kuitenkin
1 VASTAUS:
Kauppalehden palstallahan on vihjailtu että kyseessä on Tulikiven toimitusjohtaja.

Muistaakseni kauppiksen palstalle Componenta-ketjuun harvakseltaa kirjoittava Harri Suutari (jota tämä sarjaspämmääjä haukkuu ympäri internettiä) kirjoitti, että tunnistaa tämän kirjoittajan Vauhkoseksi. Kaveri kirjoitteli silloin kauppiksen palstalle nimimerkillä Numeronmurskaaja, nykyisin käyttää nimimerkkiä Hiisi Componenta-ketjussa ja nimim. Callidus Tulikivi ketjussa.
Sharevillessa nimimerkki Predak luultavasti sama henkilö.
Predak kirjoitti 23.11 Sharevilleen näin: Componentan tilauskanta -7,6 %:a. Componentan Q4/18-liikevaihto tulee laskemaan yli 10 %:a. Ennakoimme Componentalle negatiivista tulosvaroitusta loppuvuodelle 2018.

Liikevaihto
2011 576 M€ 
2012 545 M€
2013 511 M€
2014 495 M€
2015 495 M€
2016 167 M€
2017 122 M€
1-9/2017 91 m€ (tilauskanta +15,0%)
1-9/2018 92 m€ (tilauskanta -7,6%)
+Lisää kommentti
Kohta tulee Mondolta tajunnan räjäyttävä tarjous Tulikiven talkista. Kyse on satojen miljoonien tarjouksesta ja Tulikiven kurssi moninkertaistuu samalla. Kannattaa ostaa kun vielä halvalla saa.
Ilmoita
Onneksi kukaan ei usko noihin lapsellisiin vedätyksiin jota tämä pallinmurskaaja tarjoilee.
Ilmoita
Joo joku tulikiven sisäpiiriin kuuuluva tuo ketjun aloottaja ei tollaasia sisäpiirin tietoja muuten tietäisi.Eikö sisäpiiritiejon kertominen yleiseen jakoon ole rikos? Tsot tsot...ja varsinki jos kertoo sisäpiiritietoa sekä muunneltua totuutta...huonosti sillä minun tiedon mukaan tulikivellä menee mitä olen tuoreimpia osareita lukenu...
1 VASTAUS:
Tämä. Jos kyseessä on Tulikiven sisäpiiriläinen, tästä pitäis ehdottomasti tehdä Fivaan ilmoitus.
+Lisää kommentti
Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 +14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.
1 VASTAUS:
Hoihhoijaa mitä tuubaa taas. Harri sai "potkut" 2015, niin meinaat että nyt 2018 loppuvuodesta potkut vaikuttaa tämän konkurssikypsän muinaisjäänteen tilauskantaan, hahhah.

Kauppalehti 14.4.2015:

"Hallituksen osakkeenomistajasta riippumattomat jäsenet tulivat aika yksimielisesti johtopäätökseen, ettei toimitusjohtaja Heikki Vaihkonen ole oikea henkilö jatkamaan”, kertoo hallitustehtävät tänään jättänyt Harri Suutari.Suutari ja kolme muuta Tulikiven uuteenkin hallitukseen ehdolla ollutta henkilöä ilmoittivat ennen yhtiökokousta kieltäytyvänsä uudelleenvalinnasta.”Pidimme kokousta keskenämme minun johdollani. Sitten esitin Heikille (Vauhkonen) ennen yhtiökokousta, että olemme tyytymättömiä hänen johtamiseensa."

Harri viisaana miehenä tiesi, että Heikki Vauhkosesta ei ole johtamaan Tulikiveä.. oikeassahan Suutari oli, Heikki Vauhkonen on tuhonnut Tulikiven täydellisesti ja tulee tekemään konkurssin
+Lisää kommentti
Kerrohan neropatti messujen suuret talkki uutiset? Ai niin niitä ei ollutkaan no luulisi mr.markkinan päivittävän tämän.Tulikiven kurssi tulee sukeltamaan tämän johdosta 2 senttiin.
Ilmoita
Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 7,8 miljoonaa euroa.
1 VASTAUS:
Huoh... Tuota ei voi noin yksinkertaisesti laskea. Ensinnäkin, tuosta rahasta menee paljon velkojen maksuun, koska niitä on Tulikivellä paljon. Ja toiseksi, jos toiminta ei tule voitolliseksi tuon jälkeen, on kyseessä lyhytaikainen helpotus.

Toki osakepelurille tämä olisi hyvä, mutta pitkän tähtäimen sijoittajille jopa huono asia. Nimittäin esiintymän myynti voi aiheuttaa kurssin voimakkaan nousun (mikä sekään ei ole varmaa), mutta jo muutaman kuukauden (tarkkaan ottaen osinkojen jaon jälkeen) päästä kurssi romahtaa entistäkin alemmille luvuille. Miksi? Koska pian myynnin jälkeen huomataan, että yhtiö ei edelleenkään tuota ja yhtiöllä ei enää ole varallisuuttakaan yhtä paljon kuin ennen. Ainoa asia, joka kurssia voi pitää ylhäällä on liikevaihdon, varallisuuden ja tuloksen kasvu. Jos nämä eivät kasva, ei yrityksen arvokaan voi kasvaa pitkälti. Omaisuuden myynti saa aikaan korkeintaan vain piikin kurssissa, ei muuta.

Joten tuollainen myynti kertoisi minulle lähinnä sen, että yritys luultavasti menee konkurssiin muutaman vuoden kuluessa ja siitä vain lypsetään loputkin rahat.

Ja muuten, monesti vertaillaan muihin suomalaisiin yrityksiin, vaikka ne eivät ole edes pahimpia kilpailijoita, ei lähimainkaan. Tulikiven pahimmat kilpailijat ovat ulkomailla ja jos Tulikivi ja muut suomalaiset keskittyisivät kilpailemaan keskenään Suomen minimarkkinoilla, ne kaikki tuhoutuvat.
+Lisää kommentti
Onpas asiantunteva hallitus Tulikivellä. Salastie on Teknos-maaliyhtiön konserninjohtaja ja pääomistaja. Talkki on maalin raaka-aine ja Tulikiven talkkiesiintymä Suomussalmella ollaan myymässä lähiaikoina.
https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2017
Ilmoita
Kaikilla hallituksen jäsenillä ei ole Tulikiven osakkeita?
Ilmoita
Kerrohan mitä talkki messuilla kerrottiin 22.11 ?
2 VASTAUSTA:
-Talkkikaivos on myynnissä
-Neuvonantajana talkinmyynnissä toimii Initia Oy
-Kiinnostus talkkikaivosta kohtaan on ollut vähäistä
-Talkinvienti on ollut nousussa
-NunnaUuni ja Uunisepät ovat menettäneet markkinaosuuttaan. Markkinaosuuden menetys voi näkyä jollain kvartaalilla ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana nousuna Tulikiven liikevaihdossa
-Myönnetyt rakennusluvat nousussa. Myönnettyjen rakennuslupien nousun arvellaan edelleen vaikuttavan negatiivisesti Tulikiven liikevaihtoon.
-Karelia-ja Pielinen-takkamalliston kiinnostus ulkomaita myöden on nousussa, voi olla, että kiinnostus takkoja kohtaan ei kuitenkaan näy Tulikiven tuloksessa.

Lopuksi vielä erikseen muistutettiin, että olettehan huomannut, että Tulikiven tilauskanta on ollut nousussa Q3/2018. Uusilla takkamallistoilla täytettiin uudet rautakaupojen osastot sekä Tulikivi-studiot, näin saatin tilauskanta hetkellisesti näyttämään positiivistä prosenttilukemaa. Viimeisen kvarttaalin arvellaan palauttavan tilauskannan taas normaaliksi. Koko vuoden liikevaihdon arvellaan jäävän ennusteista, mutta uusien takkamallistojen arvellaan vaikuttavan taas ensi tai sitä seuraavan vuoden jollakin kvarttaalilla ehkä positiivisesti liikevaihtoon
Okei. Kiitos kieltämättä rehellisestä vastauksestasi ! Kovasti työtä Tulikivellä varmasti tehdään, toivottavasti se tuottaa tulosta tulevaisuudessa.
+Lisää kommentti
Tulikiveä ostetaan selvästi lotto lapuksi tämän tulkki vedätyksen takia.
Jos talkista ei ole ostajalla selkeä pula,se jaksaa kyllä odotella vuoroaan...
Ilmoita
Voihan niitä talkinostajia ollakin.
Kun kauppaa ei kuitenkaan näy syntyvän voidaan päätellä että talkki varantojen hinnasta on suuria näkemyseroja.
Ostaja tietää tulikiven heikon tilanteen eikä sen takia tarjoa paljon mitään...
1 VASTAUS:
Kaupankäynnillähän ei ole ostajaehdokkaille tosiaankaan mitään kiirettä kauppakumppanin heikon taloudellisen tilanteen laskiessa ajan kuluessa kauppasummaa.

Velkaiselle, kassavirraltaan heikolle yhtiölle ajan kuluminen on myrkkyä, joten ostajan kannattaa odotella kypsän omenan putoamista syliin puoli-ilmaiseksi.

Harmillistahan se aina on, kun pörssistä poistuu yhtiöitä, varsinkin taloudellisen ahdingon takia.
Tulikivellä ei taida olla minkäänlaista vaihtoehtoista strategiaa nykyisen liiketoiminnan oheen/tilalle.
+Lisää kommentti
Myönnettyjä rakennuslupia elokuu-syyskuu/2018 on 25,4 % vähemmän verrattuna vuodentakaiseen.
Lähde: Tilastokeskus
Ei mene kauaa kun tulikivi joutui pakon edessä antamaan tulosvaroituksen.
Kivisiä aikoja tiedossa Tulikivelle.
Ilmoita
Pörssisähkön hinnan voimakas nousu lämmityskauden alkaessa on erittäin positiivinen asia Tulikiven kannalta tällä hetkellä.
2017
Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
tammi 4,53 -11 %
helmi 4,75 31 %
maalis 4,20 12 %
huhti 4,29 13 %
touko 4,20 8 %
kesä 4,19 -13 %
heinä 4,64 9 %
elo 4,90 14 %
syys 5,02 13 %
loka 4,54 -10 %
marras 4,58 -16 %
joulu 4,35 -6 %
2018 Yhteensä
Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
tammi 5,00 10 %
helmi 5,78 22 %
maalis 6,05 44 %
huhti 5,28 23 %
touko 5,18 23 %
kesä 6,25 49 %
heinä 7,09 53 %
elo 7,28 49 %
syys 6,72 34 %
loka 6,15 35 %
Ilmoita
Miksei Tulikivi järjestä antia ?jolla höyläisi korollisia velkojaan vähemmäksi esim. 15.4 Me --> 7.5 Me.

Kun A-osakkeita on
n. 52.189 000 kpl niin karkeasti 20 suurinta omistajaa omistaa tuosta puolet. Mukana mm.Ilmarinen ja Elo.
Tuohon päälle talkista jotain,niin korolliset velat voisi maksaa jopa kokonaan pois.
Ilmoita
Onko anti sitten niin kallis järjestää että sieltä saatavasta hyödystä iso osa menee antikuluihin ?

Kunhan tässä pien sijoittajana näitä aikani kuluksi pohdin.
En omista Tulikiven osakkeita ainakaan vielä.
Ilmoita
Puoi tuntia sitten tulleiden lukujen mukaan syyskuussakin talkin vienti kasvoi euroissa 11 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen. Lähde: Tulli
Ilmoita
Juuri julkaistiin talkin vientiluvut syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:

Vuosi, Me (muutos% v/v)
2014 39,7
2015 42,2 (+6,5%)
2016 45,2 (+7,0%)
2017 48,7 (+7,7%)
1-9/2018 40,6 (+10,8%)
Lähde: Tulli
Ilmoita
FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).
1 VASTAUS:
Samaa löpinää vuodesta toiseen. Mitäpä luulet, kuinka moni näihin sun höpötyksiin uskoo?

Eiköhän tässä käy niin, että mitään tiedoitetta ei kuulla joulukuussa, ei tammikuussa, ei helmikuussa ja maaliskuussa alkaa taas sama levy soimaan, että kohta talkkikasa myydään.
+Lisää kommentti
Mondolla on talkkia varmaan sadan vuoden tarpeisiin joten ketä muita ostajia edes on ?Jos tämä mainostettu talkkikupla puhkeaa eli ostajia ei ole tulee Tulikiven kurssi tippumaan 4 senttiin.
Ilmoita
Popparit esiin ny lähtee Tulikiven kurssist ilmat pihalle. Katri tyhjentää salkkuaan Tulikivestä. Jäljellä myytävää vielä 550 000 kpl. Kurssi sakkaa 5 senttiin ennen joulu pukin tuloa
Ilmoita
Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
Vuosi, Me (muutos% v/v)
2014 39,7
2015 42,2 (+6,5%)
2016 45,2 (+7,0%)
2017 48,7 (+7,7%)
1-9/2018 40,6 (+10,8%)
Lähde: Tulli
Ilmoita
Talkkibluffi paljastuu. Katri myy Tulikiven lappujaan kiihtyvällä vauhdilla. Onko hänellä sisäpiirintietoa jota vain suuromistajat saavat tiskinalta haltuunsa ? Eipä saa piensijoittajat semmosia tietoja.Onko tieto ettei talkista ole tullu yhtään tarjousta vuotanut hänen tietoonsa ja nyt hän tyhjentää tulikiven osakepajatsoaan.vielä Katrilla tulossa myyntiin 500000 tulikiven lappua jotka hän myy ensimmäisille hyväuskosille jotka tarttuu syöttiin.
Ilmoita
Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
Q3/2016 14.953 €/hlö
Q3/2017 16.346 €/hlö
Q3/2018 19.697 €/hlö

Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.
Ilmoita
Maanantaina jatkuu taas Katrilla lappujen ulostaminen, laitaan tulossa vielä lähes 0,5m lappua. Paljonko tippuu huomenna Tulikivi? Ensi viikolla mennään heittämällä alle 0,10€ kun Katri lyö isoa kasaa laitaan.

Katrilla selvästi sisäpiiritietoa epäonnistuneesta talkinmyynnistä ja heikosti menneestä Q4, miksi suuromistaja muuten yhtäkkiä haluaisi omistuksestaan eroon? Kovat tappiot varmaan Katri tässä tekee mutta niinhän siinä käy kun sijoittaa tällaiseen konkurssikypsään muinaisjäänteeseen
Ilmoita
Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

Kertauksen vuoksi:
FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).
Ilmoita
Predak on jo huolissaaan.

Tulikiven osakkeen arvo 2019/2 0.02€.

Varmaa tietoa.
Ilmoita
Viimeisen 12 vuoden aikana Tulikiven osake on noussut joulukuun pohjista tammikuun huippuihin keskimäärin 22 prosenttia. Tammikuussa 2018 Tulikiven osake nousi 25 prosenttia verrattuna joulukuun 2017 pohjiin. Enää neljä pörssipäivää jäljellä vuotta 2018 ennen tammikuun 2019 ostoryntäystä.

Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a).
Ilmoita
Heh heh täällähän on valepukki vauhdissa no onhan kyllä joulu että siinämielessä ainakin
Ilmoita
Paljonko tulikiven talkkivarantojen ostajat on valmiita maksamaan kun tietävät tulikiven heikon tilanteen ? Ja onko talkille edes välitöntä tarvetta?
Ilmoita
Ei ne ole valmiita maksaan siit paljo mitään. Venaavat niinku korppikotkat että saavat ostaa halvalla sitten kun...
Ilmoita
21.12.2018 KLO 13.30
Tehtyjen lisätutkimusten ansiosta JORC-selvityksen arvioidaan nyt laajenevan kattamaan noin 12 miljoonan tonnia Suomussalmen talkkivarannoista aiemmin arvioidun noin 6 miljoonan tonnin sijaan.
Ilmoita
Rauhallista joulua sinulle numeronmurskaus/Hiisi/Callidus/Saxum/Eino Ikävalko/Perttu65/acu tetigisti/Pahta/saunamajuri/Lauri Haapalehto/Baltian hevosvälitys/Sunblum/Talkki/Risto71/Lindström ja esim. předák, sekä myös muille kirjoittajille.
Ilmoita
Onpas ollut hiljaista näissä Tulikivi-ketjuissa sen jälkeen, kun negarin pukkas Tulikivi ilmoille. No eipä yllätä, eiköhän tammikuussa ala taas sama spämmiminen, että Tulikivi on vuoden 2019 kovin nousija. Keksiiköhän tää meidän Tulikivi-veijari jotain uutta yritykselleen nostaa Tulikiven kurssia?

Samaan aikaan myös noi Componenta-ketjut, joissa povataan Compon konkurssia on hiljentyneet täysin, mistähän johtuu🤔
Ilmoita
Olisko Fiva käynyt soittelemassa tälle Tulikivi-tyypille? :)
Ilmoita
Predak alias numeronmurskaus alias hiisi alias baltian hevosvälitys jne.....on siinä miehelä monta nimimerkkiä. Ja kaiken tarkotus hänellä on ollut jo monta vuotta vetää Tulikiveen sijoittavia sijoittajia höplästä. Onko kyseessä sitten shorttaaja joka pelaa kurssia alaspäin ja rahastaa nämä huijaamansa piensijoittajat vai onko hän joku Tulikiven sisäpiiriin kuuluva,huomattavan paljon Tulikiven osakkeita omistava henkilö, joka yrittää hypettää Tulikiven kurssia ylös lipsautellen sopivasti sisäpiiritietoa valeittensa sekaan....ihme jos Fiva ynnä muut viranomaiset eivät selvitä hepun henkilöllisyyttä rikos tuommonen vedätys kyllä on. Talkin myynnistä ei esimerkiksi ole mitään varmuutta ja sitäkin se on hehkuttanut varmana onnistumisena??? Aatelkaapa jos tyyppi on Tulikiven sisäpiiriläinen ja yllytti vaikka millä verukkeela ostamaan Tulikiven osakkeita, vaikka tiesi että Tulikivi julkistaa kohta negatiivisen tulosvaroituksen????
Ilmoita
Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf
Ilmoita
Eipä ole talkkikaivoksen myynnistä edellenkään kuulunut mitään. Taitaa olla niin, ettei ostajia ole ja kaivos siirtyy konkurssin myötä uudelle omistajalle.

Lisäksi rakennuslupien määrä on romahtanut:
""Syys-marraskuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,6 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,7 miljoonaa. Asuinrakentaminen väheni tuoreimmalla ajanjaksolla 30,8 prosenttia !!!

Tänään Tulikiven vaihto Helsingin pörssissä oli pyöreä NOLLA, siis NOLLA!! Ei näytä olevan sijoittajilla kummoista luottoa tähän firmaan, Tulikiven vaihto muutenkin on ihan nappikauppaa pörssissä.
Ilmoita
Tulikiven osakevaihto tosiaan ihan kaput...omistajat on jo luovuttanu samaha se on raaputusarpa katsoa loppuun asti.
Ilmoita
Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'. 21.12.2018 kerrottiin 'esiintymä laajentunut 6 miljoonasta tonnista 12 miljoonaan tonniin'.
1 VASTAUS:
Ja lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että myynnin toteutumisesta ja taloudellisista vaikutuksista ei ole mitään varmuutta
+Lisää kommentti
Jokaisen yrityksen täytyy ilmoittaa tiedotteessaan myös uhat, eli tuo on normaali käytäntö.

Vielä jokin aika sitten Tulikivi oli 3. pienin firma pörssilistalla markkina-arvoltaan. Nyt sen markkina-arvo taitaa olla pienin, sillä alkuvuonna Valoen osake on noussut parhaimmillaan 0,10->0,80€ ja Soprano 0,22->0,42€. Valoe maalaili totuttuun tapaan aurinkopaneelihaaveita ja Sopranon liikevoitto ylitti 0,1 m€ ennusteen. Vuonna 2018 talkkiprojektista tuli kuluja Tulikivelle 0,2 m€ ja Q1/19 Tulikivellä näkyy tuon ansiosta +0,1 m€ kehittämisavustusta.
Ilmoita
Predak, eli johtaja/pomo voi hyvinkin olla ite tj Vauhkonen! Onneksi en itse omista enää tulikiveä! Älkää missään nimessä laittako siihen rahaa. Fiva hoitaa tuon äijän vedätyksestä telkien taa. Viimeistään kun valot sammuu konkan myötä!
Ilmoita
Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'.

Alkuvuosihan tarkoittaa tammi-maaliskuuta, jota on jäljellä enää 25 päivää. Täytyy ostaa pieni positio Tulikiveä maaliskuun aikana, sillä harvoin on näin selvää kurssinousijaa ollut näköpiirissä.
1 VASTAUS:
Sama laulu se vaan jatkuu ja jatkuu, jatkunut jo vuosia. Viime kesänä satuilit näitä samoja juttuja. Montako vuotta olet nyt jauhanut tätä samaa, että kohta kaivos myydään, nyt kannattaa ostaa?

No turha varmaan kysyä, sullahan ei ole tapana vaistailla kysymyksiin, tarkoituksesi on vain hehkuttaa Tulikiveä ja yrittää saada kurssi nousuun että pääsisit mahdollisimman pienillä tappioilla eroon omista osakkeistasi.
+Lisää kommentti
Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf
1 VASTAUS:
110 miljoonaa talkkikasasta😂 Joo, ei ole saamassa sellaisia summia. Eikä saa muutenkaan mitään, talkkikaivos siirtyy Tulikiven konkurssin myötä uudelle omistajalle ilmaiseksi
+Lisää kommentti
Tulikiven osakekurssi on 0,10€ ja 110 miljoonan euroa talkkihankeesta tarkoittaisi 1,83€ osakkeelta. Saataisiin kerralla iso osinko. 

Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf
1 VASTAUS:
Moi Björn!
+Lisää kommentti
Tuloksessa oli muunmuassa höttövähennys ja verovuoden poistot, yht. 2,9 miljoonaa euroa
...elikkä ennen näitä viivan alla oli +1,1 miljoonaa euroa

höttö ja poistoista lähes koko osuus, sillä ei ollut kassavaikutusta vuodelle 2018
(2018 investoinnit oli 1,1 ja siitä osa ilmeisimmin poistettiin)
Ilmoita
Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.
Ilmoita
Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän tutkimukset on saatu päätökseen. Talkki on määrältään ja laadultaan erinomaista. Nyt aloitetaan murskaus. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

Murskaus osoitteessa Saarikyläntie 26 A, louhosalueella. Toiminta on
tarkoitus aloittaa 29.4.2019 ja murskausta kestää satunnaisesti 16.6.2019
saakka.
https://suomussalmi.wp.atflow.be/fi/
Ilmoita
Hyvältä kuulostaa (Q1/2019):

Suomussalmen talkkihankkeen yhteydessä toteutettava JORC-selvitystyö on edennyt alkuvuoden
aikana. Viimeisten selvitystyöhön kuuluvien laboratoriotestien arvioidaan VALMISTUVAN LÄHIVIIKKOINA, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa. Hanke herätti mahdollisissa ostajakandidaateissa siinä määrin mielenkiintoa, että yhtiö palkkasi Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi esiintymän myyntiin syyskuussa 2018. Esiintymän myyntiprosessi etenee JORC-selvitystyön viivästymisestä huolimatta.
Ilmoita
Näyttääkö nämä myös hyvältä?:

Liikevaihto 5,8me (6,1me Q1/18)
Liiketulos -0,7me (0,6me)
Liiketoiminnan nettorahavirta -0,1me (0,1me)
Omavaraisuusaste,% 24,2 (28,1)
Nettovelkaantumisaste, % 174,5 (146,7)

Huhhuh, mitä lukuja, ei hirveästi naurattais olla Tulikiven omistaja. Velkaa on niin maan pirusti ja kauppa ei käy, omistajien rahat sen sijaan vähenee joka päivä.

Toimari se taas satuilee, että koko vuoden arvioidaan olevan voitollinen. Joulukuussa taas Vauhkonen antaa mukavan joululahjan omistajille ja kertoo muutama päivä ennen aattoa, että tavoitteisiin ei tulla pääsemään, jos siis tää pulju ei ennen sitä ole konkurssissa.

Tää myös jaksattaa aina naurattaa:
"Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat edelleen lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa"
Sama virsi soinut jo muutaman vuoden, onko nää takkamallit vielä kymmenenkin vuodenkin päästä uusia ja kiinnostusta löytyy ulkomaita myöden😂
Ilmoita
Yllä oleva kirjoittaja laittoi viime vuoden liiketuloksen etumerkin väärin.

Q1/2019:
Tilauskanta oli katsauskauden päättyessä 4,5 (4,1) Me.
Liiketulos ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli -0,7 (-0,6)
"Laboratoriotestien arvioidaan valmistuvan lähiviikkoina, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa.".

Hienosti tilauskanta kasvaa ja lähiviikkoina tiedotetaan talkkihankkeesta. Talouselämä-lehdessä tänään toimitusjohtaja antoi ennakkotietoa jo kuluvastakin neljänneksestä: "Tulikiven toimitusjohtajan mukaan suurin syy Q1/2019 liikevaihdon ja tuloksen laskuun löytyy toimituspäivien ajoittumisesta toiselle neljännekselle."
Ilmoita
Vuonna 2015 liikevaihto oli 6,2 Me (1-3/2015).

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen kommentoi tuolloin, että "Tulikivi Oyj:n liikevaihto jäi ensimmäisellä vuosineljänneksellä poikkeuksellisen alhaiseksi."

Vuonna 2019 liikevaihdossa ei ole tapahtunut kehitystä. Nettovelkaantumisaste vuonna 2019 on 174,5 %, kun vuonna 2015 se oli 120,7%. Sijoittajat ja työntekijät kaipaavat hienoa kasvua, tai edes positiivista liiketulosta.
1 VASTAUS:
12/18 velkaa 25,3me
03/19 velkaa 27,3me

Aika huikeeta
+Lisää kommentti
Lukekaapas todella mielenkiintoista tietoa talkkihankkeesta, joka aiotaan myydä 2019 (katso diat 48-52):
https://www.tulikivi.fi/Fina_comm/Toimitusjohtajan katsaus 2018 yhtiökokous.pdf
Ilmoita
Sain linkin toimimaan, kun kopioin koko rivin. Mielenkiintoista tietoa talkkiesiintymästä. Tulikiven markkina-arvo on vain 8,7 miljoonaa euroa ja talkkiesiintymän myynti näyttää aina vain todennäköisemmältä 2019. Täytyy huomenna ostaa Tulikiveä, sillä näin potentiaalista osakekurssin moninkertaistujaa ei toista pörssistä löydy.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mondon talkista tarjottu 500 me,Tulikiven arvo 8me

Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018).

Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa, joten jokainen tulee huomaamaan Tulikiven osakkeen arvon, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä lähiaikoina myydään.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta