Mondon talkista tarjottu 500 me,Tulikiven arvo 8me

talkki

Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018).

Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa, joten jokainen tulee huomaamaan Tulikiven osakkeen arvon, kun Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä lähiaikoina myydään.

567

2305

  Vastaukset

  • Totta puhut:

   Tulikivi tiedotti 13.6.2017 Geologian tutkimuskeskuksen tutkimustuloksista joissa todettiin esiintymän talkkilaatujen vastaavan talkkipitoisuuden, talkin saannin ja vaaleuden osalta Suomessa aiemmin toteutettuja talkkihankkeita. Tulikivi arvioi aiemmin vuolukiven tuotantoa varten tekemiensä kairaustensa avulla sekä nyt saatujen testitulostensa perusteella Suomussalmen todennetun talkkimalmin määräksi noin 20 miljoonaa tonnia.

   Tuskin ihan 250 miljoonaa euroa Tulikivi saa Suomussalmen talkiesiintymästä, mutta jos edes 5, 10, 20, 30 miljoonaa euroa, osakekurssi tulee nousemaan 14 sentistä 1-2 euroon. Vasta nyt huomasin, että Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa!

  • Tulikiven markkina-arvo on 8 miljoonaa euroa.
   Jos talkista saadaan 10 m€, osakekurssi nousee vähintään 125%
   Jos talkista saadaan 20 m€, osakekurssi nousee vähintään 250%
   Jos talkista saadaan 30 m€, osakekurssi nousee vähintään 375%

   Tänään Tulikiveltä saatiin talkinmyyntitiedote, joten viimeistään nyt kannattaa ostaa osakkeita!

   ***

   TULIKIVI OYJ: INITIA OY TULIKIVEN TALOUDELLISEKSI NEUVONANTAJAKSI SUOMUSSALMEN TALKKIESIINTYMÄN MYYNNISSÄ

   09:30
   Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena
   neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018
   alkaen.

   Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: Viime kuukausina tehdyt tutkimukset ja
   kassavirtamallit ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että esiintymä voisi
   olla hyödynnettynä kannattava. Hanke on herättänyt myös mahdollisissa
   ostajakandidaateissa ja yhteistyökumppaneissa siinä määrin mielenkiintoa,
   että yhtiö on päättänyt palkata Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi
   esiintymän myynnissä.

   • Huomionarvoista tuo konditionaali, "esiintymä -voisi- olla hyödynnettynä kannattava".

    Koska Tulikiven liiketoiminta ei ole kannattavaa markkinan sulaessa alta on aivan se ja sama millä sitä tekohengitetään.

    Mahdollinen lisärahoitus antaisi vain hetken lisäaikaa kun liiketoiminta ei ole terveellä pohjalla.


   • vuolukivijuna-meni-jo kirjoitti:

    Huomionarvoista tuo konditionaali, "esiintymä -voisi- olla hyödynnettynä kannattava".

    Koska Tulikiven liiketoiminta ei ole kannattavaa markkinan sulaessa alta on aivan se ja sama millä sitä tekohengitetään.

    Mahdollinen lisärahoitus antaisi vain hetken lisäaikaa kun liiketoiminta ei ole terveellä pohjalla.

    Olihan tässä asiallinenkin kommentti välissä.
    Toiveunilla ei kannata sijoittaa. Taitaa Korona ehtiä pikemmin, kuin tulikiven arvonnousu.


  • Näyttää talkin lisäksi perinteinen kivipuolikin kasvavan Tulikivellä:
   ---
   Haemme Espoon toimipisteeseen tuotannon työntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

   Tehtäviin kuuluu keittiötasojen valmistus ja viimeistelytyöt sekä pakkaustyöt.
   Työhön opastetaan ja koulutetaan. Aikaisempi kiventyöstökokemus katsotaan hakijalle eduksi.
   Työ alkaa sopimuksen mukaan.
   Lisätietoja tehtävästä antaa tuotantopäällikkö Juha Murto, puh. 0207 636 827
   Hakemukset 28.9.2018 mennessä osoitteella:
   paavo.tuononen@tulikivi.fi TAI
   Tulikivi Oyj
   Paavo Tuononen
   83900 Juuka
   ---

  • Niin se vaan hyyty talkkihype, tänään Tulikivi palasi taas omalle paikalleen pörssissä eli eniten laskeneeksi osakkeeksi. Tais tää parin edellispäivän nousu olla se kuuluisa kuolleen kissan pomppu. Sääliksi käy eilen ja toissapäivänä ostaneita.

   Edelleenkään talkkikaivoiksen myynnistä ei ole mitään varmuutta. Lisäksi kaivoksesta saatavasta hinnasta ei kellään ole varmuutta. Luulenpa että Tulikivi joutuu tyytymään melkoiseen alehintaan kaivoksesta koska firman rahatilanne on erittäin heikko ja jos tää myyntiyritys kusee, on se aika varmasti Tulikiven tarinan loppu.
   Jos omistaisin Tulikiven osakkeita, myisin äkkiä pois kun niistä vielä jotain saa

  • Tulikivellä taitaa olla taseessa aineetonta omaisuutta Kermansavi nimellä. Jos uudistettaisiin kirjanpitoa "Karelia-malliston aikaan", niin Tulikiven markkina-arvo ei ole lähelläkään kymmentä miljoonaa euroa.

  • Tuoreimmat talkin vientiluvut julkaistiin juuri. Heinäkuussa 2018 talkkia vietiin euromääräisesti 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
   07/2017 3,8 m€
   07/2018 4,7 m€ (kasvua 25%)

   2014 39,7 m€
   2015 42,2 m€ (+6,5%)
   2016 45,2 m€ (+7,0%)
   2017 48,6 m€ (+7,6%)
   1-7/18 30,9 m€ (+8,4%)
   http://uljas.tulli.fi/

   Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,5 miljoonaa euroa.

   • Jokaisen kannattaa miettiä ennen tähän sijoittamista, haluaako mikään taho edes ostaa tuota talkkikaivosta Tulikiveltä? Lisäksi taitaa olla ihan utopiaa, että kaivoksesta voisi saada kymmeniä miljoonia.

    Helsingin pörssistä löytyy parempiakin sijoituskohteita, sellaisia yhtiöitä, joilla on tuleivaisuudessa potenttiaalia tehdä tulosta toisin kuin Tulikivellä, jonka bisnes ollut tappiollista jopa rakentamisen huippusuhdanteen aikana. Lisäksi Tulikivi on korviaan myöten veloissa. Eli heikolta näyttää Tulikiven tulevaisuus, ja jos kaivois ei menekkään kaupaksi, on se Tulikivenntarun loppu!


  • Talkkitiedote tuli 7.9.2018 ja 12.9.2018 Danske ja ENS alkoivat ostaa päivittäin.
   Netto-ostot 12.-3.10.2018:
   Danske +227.668 kpl
   ENS +59.293 kpl
   Nordnet -183.256 kpl

   Missä vaiheessa Danske tai ENS liputtavat (5%)? Yhteensähän parivaljakolla on rekisterissä jo yli 5 prosenttia. Eihän tässä ole käymässä niin, että piensijoittajilla (Nordnet) ole malttia rikastua ja Danske ja ENS keräävät osakkeet halvalla parempaan talteen? Iso-Nordeakin osti tänään nettona +111.350 kappaletta Tulikiven osakkeita.

  • Viimeisen vuoden aikana Tulikiven osakekannasta viitisen prosenttia on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen. Syyskuussa 2018 ulkomaalaiset ostivat 0,3 prosenttia Tulikiven osakekannasta ja myyjänä olivat piensijoittajat. Tällaisissa tilainteissa, missä ulkomaalainen taho nurkkaa pörssiyritystä, piensijoittajalla tulisi olla malttia vaurastua.

  • Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
   Käyttökate
   Q1/16 -0,6 m€
   Q2/16 +0,7 m€
   Q3/16 +0,7 m€
   Q4/16 +0,4 m€

   Q1/17 -0,4 m€
   Q2/17 +0,8 m€
   Q3/17 +0,8 m€
   Q4/17 +0,5 m€

   Q1/18 -0,2 m€
   Q2/18 +0,9 m€

   Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
   Q1 -0,43 m€
   Q2 +1,07 m€
   Q3 +0,64 m€
   Q4 +3,58 m€

   Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?

  • Tulisijojen kysyntä vähenee vähenemistään.

   Rakentamisen korkeasuhdanne kääntyy pian alkavana vuonna jyrkkään laskuun, eikä pientalorakentaminen edes päässyt mukaan korkeasuhdanteeseen.

   Tulevassa taantumassa pientaloaloitukset hiipuvat entisestään, joka tarkoittaa tulisijojen myynnin lopullista romahtamista. Kaulaansa myöten velkaisen Tulikiven kauhuskenaario on markkinakorkojen nousu, jonka ennustamista on turha edes yrittää; Keskuspankkien ohjauskorothan pysynevät alhaalla kohtuullisen pitkään, mutta markkinat hinnoittelevat riskinsä markkinakorkoihin - eikä tiedostetuista(kaan) riskeistä ole pulaa.

   Pudotuspeli on alkanut, eikä markkinakehityksen kelkasta pudonneille pitkää tulevaisuutta näköpiirissä ole - muutoksen mahdollisuus on löydettävä tai Tulikiven peli on pudotuspeleissä pelattu.

  • Mikäli Suomusalmen talkkimalmiesiintymän myynti toteutuu niin se todennäköisesti parantaisi oleellisesti Tulikiven taloudellista tilannetta riippuen kuitenkin siitä mikä on myyntihinta. Talkkimalmiesiintymä on suuri (n. 20 milj. tonnia) joten siitä riittää louhittavaa pitkäksi aikaa. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on talkkimalmin markkinahinta (€/ton), josta voisi haarukoida malmivarannon arvoa.

   • Toivotonta kuin kaulaa myöten juoksuhiekassa rimpuilu.

    Rahan syytäminen takka(firma)an on kuin putoavaan puukkoon tarttumista.


  • Completion of Mondo Minerals acquisition
   23.10.2018
   Elementis plc (“Elementis” or the “Group”), a global Specialty Chemicals Company, has completed the acquisition of Mondo Minerals Holding B.V. (“Mondo”) effective today.

   Mondo Mineralsin myynti saatiin päätökseen edellispäivänä, joten Tulikiven Suomussalmen (Kainuu) talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 9,0 miljoonaa euroa.

   • Höpö, höpö. Se talkkikaivos olisi jo myyty jos se olisi kannattava kaivos.

    Tänäänkin (torstaina) tulikiven syöksy pörssissä jatkui reilulla 5% miinuksella, vaihtoa kertyi muutama tuhat euroa. Jokaisen kannattaa miettiä, kuinka rumaa kyyti tulee olemaan kun isot alkaa ennen konkurssi-ilmoitusta lyömään lappua kunnolla laitaan, siinä ei -10% päivässä ole mitään.

    Jos haluaa päästä rahoistaan eroon niin suosittelen Tulikiven osakkeiden ostamista. Jos Tulikivi jotenkin ihmeellä selviytyy jouluun asti, kurssi pyörii varmaan jossain 1-2 sentissä.


  • Vaivaako "vanhojenmiestentauti" vai Componentan surkeus, kun ei puolen yön jälkeenkään tule uni silmään?

   Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä.

   Tulikiven käyttökate nousee kvartaali kvartaalilta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaaliin ja Tulikiven loppuvuosi on aina parempi kuin alkuvuosi. Hyvältä näyttää:
   Käyttökate
   Q1/16 -0,6 m€
   Q2/16 +0,7 m€
   Q3/16 +0,7 m€
   Q4/16 +0,4 m€

   Q1/17 -0,4 m€
   Q2/17 +0,8 m€
   Q3/17 +0,8 m€
   Q4/17 +0,5 m€

   Q1/18 -0,2 m€
   Q2/18 +0,9 m€

   Tulikiven rahavirta keskimäärin kvartaaleittain vuosina 2004-2018:
   Q1 -0,43 m€
   Q2 +1,07 m€
   Q3 +0,64 m€
   Q4 +3,58 m€

   Tuohon päälle Talc-nimimerkin kertoma 'Elementis kertoi keskiviikkona 3.10.18, että sen sijoittajat olivat hyväksyneet sopimuksen ostaa Mondo Minerals.' Tuo tarkoittaa sitä, että nyt Mondo Mineralsin kauppa on nyt sinetöity ja Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän kauppa saadaan vihdoinkin sinetöityä. Tulikiven markkina-arvo on vain 10 miljoonaa euroa. Saadaanko Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa?

   • "Tulikivi tiedotti 25.9.2018, että se on palkannut Initia Oy:n toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen. On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia"

    Niinkuin tänään julkaistusta osarista voi lukea, mitään takeita ei kaivoksen myynnistä edelleenkään ole!

    "Yhtiön nykyinen kolmivuotinen rahoitussopimus päättyy 31.12.2018. Rahoitussopimus sisältää muun muassa käyttökate-, omavaraisuusaste- ja velat/käyttökate-kovenantit. Yhtiö on jo aiemmin sopimansa mukaisesti aloittanut neuvottelut rahoittajiensa kanssa 30.8.2018 uudesta rahoitussopimuksesta. Mikäli uuteen sopimukseen ei päästä 31.12.2018 mennessä, lainat erääntyvät viimeistään 30.6.2019. IFRS-standardin mukaisesti yhtiö kirjasi puolivuosikatsauksessa 30.6.2018 kaikki pitkäaikaiset rahoitusvelat lyhytaikaisiksi."

    Alkaa Tulikiven hiekka loppua tiimalasissa, reilu pari kuukautta aikaa saada sopu aikaan rahoittajien kanssa

    "Päämarkkina-alueilla tulisijojen kokonaismarkkinat ovat olleet loivassa laskussa vuoden 2018 aikana"


   • Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

    Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

    "Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

    On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

    Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.


   • Matti.H kirjoitti:

    Heh, menikö herralla tunteisiin? :D

    Ei vaivaa taudit ja Componentaa en omista, sijoitan vain laatuyhtiöhin joihin Compo ja Tulikivi eivät kuulu. Mulla ei ole tarvetta herätä aamulla aikaisin pyörittämään konkurssikypsää takkafirmaa, siksi voinkin valvoa vaikka aamuyöhön asti jos siltä tuntuu.

    "Tulikivi käännettiin hienosti omalla työllä, eikä käytetty Componentan saneerausmallia. En yhtään ihmettele, miksi Suutari sai lähteä Tulikiveltä."

    On sulla kyllä melkoiset tarinat:D Sen jälkeen kun Tulikiven toimariksi valittiin Heikki Vauhkonen, on yhtiön markkina-arvo laskenut kuin lehmän häntä. Heikki onkin hienosti saanut tuhottua isänsä Reijo Vauhkosen elämäntyön. Heikkihän luuli, etti Reijo pelastaa Tulikiven heikon rahatilanteen, mutta isä Reijo ei suostu enään rahoittamaan loputonta velkakierrettä rahoillaan ja se nähdään nyt Tulikiven todella heikkona rahatilanteena. Itseasiassa Tulikiven tilanne on niin heikko, että kukaan ei suostu enään Tulikiveä rahoittamaan kun entisetkin velat uhkaa jäädä maksamatta.

    Kaikkihan ymmärtää, että Tulikiven busines hiipuu hiipumistaa. Yksi hieman positiivinen kvartaali kerran vuodessa ei pelasta tätä putoavaa puukkoa, varsinkaan kun uusi lama on jo oven takana ja rakentaminen vähenee tulevina vuosina radikaalisti. Vaikka se kaivos joskus saataisiin myytyä, ei se ole kuin hetkellinen helpotus Tulikiven todella heikkoon rahatilanteeseen, kaivoksen myynti ei Tulikiven hiipuva businesta käännä voitolliseksi.

    Näinpä.
    Tulikiven rahoittaminen on kuin ryssäin seulat öljyputket siperiassa - paineet väännettävä tappiin edes osan saamiseksi perille, kun tavara leviää tundralle.


  • Myyntiprosessi kilpailutuksineen kestää kuukausia. Jos toteutuu. menee vuodelle 2019. Tärkeintä on saada paras mahdollinen myyntisopimus aikaiseksi..

  • Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

   Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
   Q3/2016 14.953 €/hlö
   Q3/2017 16.346 €/hlö
   Q3/2018 19.697 €/hlö

   Olhava on oikeassa siinä, että paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

  • Tänään julkaistiin talkin vientiluvut elokuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa kiihtyvään tahtiin jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
   Vuosi, Me (muutos% v/v)
   2014 39,7
   2015 42,2 (+6,5%)
   2016 45,2 (+7,0%)
   2017 48,7 (+7,7%)
   1-8/2018 36,5 (+10,8%)
   heinäkuu/2018 4,7 (+25%) !!
   elokuu/2018 5,6 (+26%) !!
   Lähde: Tulli

   25.09.2018: Tulikivi on palkannut Initia Oy toimimaan yhtiön taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiprosessissa 24.9.2018 alkaen.

   Erinomainen referenssilista Initia Oy:llä:
   http://www.initia.fi/fi/referenssit/

   • Niinkuun Tulikiven viimeisimmässä osarissa todetaan:
    On ennenaikaista arvioida mahdollisen myynnin onnistumista tai taloudellisia vaikutuksia.

    Jos tää nyt kaupaksi menisi ja kaivoksesta muutama miljoona saataisiin, ei Tulikivi niillä rahoilla saa lähellekkään velkojaan maksettua. Mitä sen jälkeen? Jatketaan tappiollista toimintaa?

    Hieman haiskahtaa, että yrität vaan pelata aikaa tällä talkkikaivoshypetyksellä. Veikkaanpa että anti tulee kun kaivosta ei saada myytyä ja vuodenvaihteessa katkolla oleviin rahoitussopimuksiin yritetään saada rahat käymällä nykyisten omistajien kukkarolla.


   • Talkkien, kalkkien tai palkkien vientimäärät, maailmanmarkkinahinnat tai mikään muukaan ei auta, mikäli yhtiön liiketoimintaa ei hetimiten tervehdytetä täydellisellä saneerauksella.

    Jos Ladasta halkeaa moottori pakkasella, ei siihen auta vaikka bensatankkiin lorottaisi öljytankkerillisen lisää polttoainetta - jotain pitää osata korjata tai matkanteko loppui siihen kuin takkojen myynti.


  • Tulikivi FinnMateria-messuilla to 22.11.2018 klo 11.30:
   Aihe: Tulikivi Oyj:n Suomussalmen Talkki-projekti
   Senior Partner Mikael von Hertzen, von Hertzen Consulting, Materia-lava, B-halli

   • Mitäpäs se Tulikivi meinaa siellä höpötellä? Luultavasti samoja valheita niinkuin muutenkin ympäri keskustelupalstoja.


  • Hyvä tietää. Talkkiprojekti etenee. Taidan ostaa tänään Tulikiven osakkeita, jos alle 20 sentillä saan. Toivottavasti koko myyntilaita ei katoa heti pörssipäivän alussa. Sen verran iso asia tuo messu-uutinen oli.

   • Kohta saa alle 10 sentillä :D


   • Messu-uutinen lisää huomattavasti suurimpien kansainvälissten institutionaalisten sijoittajien kiinnostusta yhtiöön, todennäköisesti tämän mullistavan messu-uutisen myötä yhtiöstä tullaan jo piankin tekemään lunastustarjous.
    Kannattaa siis olla mukana nousussa, strategisesti priorisoidun talkkijauhotehtaan pystytyskin saattaa myös käynnistyä jo tässä kuussa, kunhan aloittamista vaille valmiit rahoitusneuvottelut saadaan päätökseensä afrikkalaisten vakavaraisten pääomasijoittajien kanssa.


   • Niinpä niiin. Huutelit jo vuosi sitten että nyt kannattaa olla mukana.. no mitä on tapahtunu? Kurssi tullut alas 30% ja laskee vielä. 100%


  • Suurimmat tulisijavalmistajat 2015 -> 2017
   Tulikivi 24% -> 33%
   Turun Uunisepät 29% -> 24%
   Tiileri 14% -> 14%
   Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa KORKEIMMAN arvosanan.
   https://www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

   Pientaloaloitukset kotimaassa
   Vuosi, 1000kpl, muutos (v/v)
   2008 11,5 -25 % Tilastokeskus
   2009 9,3 -19 % Tilastokeskus
   2010 12,5 +35 % Tilastokeskus
   2011 11,6 -7 % Tilastokeskus
   2012 9,9 -15 % Tilastokeskus
   2013 8,2 -17 % Tilastokeskus
   2014 6,7 -17 % Tilastokeskus
   2015 6,6 -2,5 % Tilastokeskus
   2016 6,7 +2,4 % Tilastokeskus
   2017 7,3 +8,7 % Tilastokeskus
   E2018 7,5 +2,6 % RTS
   E2019 8,0 +6,7 % RTS
   RTS ennakoi vuodelle 2018 7500 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl) ja vuodelle 2019 8000 pientaloaloitusta (RT 7500 kpl).

   Tulikiven vuokrakulut ovat alentuneet viime vuosina ja olivat 2017 enää 1,1 m€.
   2013 1,9 m€
   2014 1,7 m€
   2015 1,5 m€
   2016 1,3 m€
   2017 1,1 m€
   2018 vuokrakulut ovat alentuneet entisestään. Enää Tulikivi maksaa vuokraa myymälöistään/studioistaan pk-seudulla, Turussa ja Juuassa. Maininnan arvoinen on myös Espoon tehdas, josta maksetaan markkinaehtoista vuokraa. Tänä syksynä palkattiin Espooseen tuotannon työntekijä keittiötasojen valmistukseen ja tällä hetkellä haetaan Espooseen kivimiestä.

   Tulikivi:
   Tilauskanta
   Q3/2016 3,2 m€
   Q3/2017 3,4 m€
   Q3/2018 3,9 m€

   Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a.

   Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
   Q3/2016 14.953 €/hlö
   Q3/2017 16.346 €/hlö
   Q3/2018 19.697 €/hlö

   Talkkiesiintymän myynti etenee. Initia hoitaa myyntiprosessia.
   http://www.initia.fi/fi/referenssit/
   Vuosi, Me (muutos% v/v)
   2014 39,7
   2015 42,2 (+6,5%)
   2016 45,2 (+7,0%)
   2017 48,7 (+7,7%)
   1-8/2018 36,5 (+10,8%)
   heinäkuu/2018 4,7 (+25%) !!
   elokuu/2018 5,6 (+26%) !!
   Lähde: Tulli

   • Kuinkas se yhtiön velkaantumisen lisääntyminen?

    Ja negatiivinen tuotto per osake?

    Velkahan perinteisesti lisäksi kasvaa tulevalla talvikvartaalilla, taas kerran.
    Ellei rahoittajien kärsivällisyys lopullisesti pääty sitä ennen...


   • Liikevaihto senkun laskee:

    2011 58.8m€
    2012 51,2m€
    2013 43,7m€
    2014 39,3m€
    2015 32,0m€
    2016 30,5m€
    2017 29,3m€
    2018 Q1-Q3 19,9m€, jos tuo sun mainostama Q4 "lupaus" tuo 9,8m€, saadaan potiksi 29,7m€.

    Nettovelkaantumisaste:

    2011 96,5%
    2012 112,9%
    2013 59,3%
    2014 89,8%
    2015 113,4%
    2016 125%
    2017 135,3%
    2018 140%?

    Jos ei edes huippusuhdanteessa Tulikivi ole saanut muuta aikaan kuin liikevaihdon laskua ja lisää velkaantumista, niin mitäpä tapahtuu kun huippusuhdanne kääntymässä laskuun? No rumaa karseltavaahan siitä tulee!

    "Talkkiesiintymän myynti etenee"
    No kerroppas nyt miten se on edennyt? Mitään ei ole kuulunut 25.9 jälkeen, eli kohta 2 kuukauteen. Taitaa Tulikivi vaan pelata aikaa tällä talkkisoopalla, lopputulema on se, että kaivosta ei saada myytyä ja Tulikivi käy omistajien kukkarolla hakemassa helpotusta erittäin heikkoon taloudelliseen tilanteeseen.. eli antia pukkaa.


  • Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, mikä alkaa näkymään myös Tulikiven tuloksessa.

  • Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Kova suoritus ja lupaa hyvää viimeistä kvartaalia.

   Tuohon talkkinanna päälle, niin tämähän on 1-2 euroa per osake.

   • Vai olisko ennemmin tulosvaroitus ja talkkipettymys. Tulikivi on konkurssissa silloin.


   • Talkkiuutinen bluffia.tulikivi yrittää sumuttaa rahottajia ja pelata aikaa.kun uutinen talkkimyynnin epäonnistumisesta kiirii eetteriin on jo myöhästä.kurssi on silloin arviolta 1-2 senttiä.kannattaa myydä nyt kun muutama ostajakin on säälliseen hintaan


   • Myynnin epäonnistumisesta tuskin mitään tiedoitetta tullaan näkemään. Kaivostaitaa olla myynnissä vain sen takia, että saadaan pidettyä rahoittajat "tyytyväisenä" ja yritetään pitää osakekurssi edes nykyhinnoissa. Kaivoksen arvo on luultavasti niin pieni, että sitä ei ole järkeä alkaa myymään, todennäköisesti sitä ei edes kukaan halua ostaa koska Tulikivi on hinnoitellut kaivoksen arvon päin honkia.

    Eiköhän tässä tulla näkemään Tulikiven konkurssi ja kaivos siinä sivussa siirtyy rahoittajien haltuun.


   • Jos joku ylipäätään on kiinnostunu tulikiven talkeista sehän saa ne puoli ilmatteeksi konkurssipesältäki.mielestäni heikin pitäs alentaa palkkaansa jotta tulikiven viivan alle saatas jäämään jottai.sopiva toimitusjohtajan palkka nykysestä tulikiven rökäletappiotuloksesta ois mun mielestä 2000 e per kuukausi ja siinäki tahtoo olla jo puolet liikaa.kun pääpossen palkka on tätänykyä 14500eskoa per kuukaus ni säästöähän tulis säästettyinä palkkauskustannuksina peräti 150 000 eskoa per vuosi ja kaikki suoraan tulokseen viivan alle. tämä pelastais ainaki välittömältä konkalta tulikiven ja sen omistajat


  • Onkohan tämän ketjun aloittajalla ihan puhtaat talkit pusseissaan? Sama sarjaspämmääjä on nimittäin kirjoitellut myös muilla palstoilla hypettäen kaikille mm.rakennuslupatilastoa,tulikiven 0 tulosta ja talkkia.Kuuluukohan tämä henkilö tulikiven sisäpiiriin jolle on annettu työksi hypettää tulikiveä ? Näin kurssi pysyy jollain tasolla ja rahoittajat eivät painosta kun talkista saadaan miljardeja ihan kohta viimeistaan huomenna tai ensi kuussa joskus kuitenkin

   • Kauppalehden palstallahan on vihjailtu että kyseessä on Tulikiven toimitusjohtaja.

    Muistaakseni kauppiksen palstalle Componenta-ketjuun harvakseltaa kirjoittava Harri Suutari (jota tämä sarjaspämmääjä haukkuu ympäri internettiä) kirjoitti, että tunnistaa tämän kirjoittajan Vauhkoseksi. Kaveri kirjoitteli silloin kauppiksen palstalle nimimerkillä Numeronmurskaaja, nykyisin käyttää nimimerkkiä Hiisi Componenta-ketjussa ja nimim. Callidus Tulikivi ketjussa.
    Sharevillessa nimimerkki Predak luultavasti sama henkilö.
    Predak kirjoitti 23.11 Sharevilleen näin: Componentan tilauskanta -7,6 %:a. Componentan Q4/18-liikevaihto tulee laskemaan yli 10 %:a. Ennakoimme Componentalle negatiivista tulosvaroitusta loppuvuodelle 2018.

    Liikevaihto
    2011 576 M€ 
    2012 545 M€
    2013 511 M€
    2014 495 M€
    2015 495 M€
    2016 167 M€
    2017 122 M€
    1-9/2017 91 m€ (tilauskanta +15,0%)
    1-9/2018 92 m€ (tilauskanta -7,6%)


  • Kohta tulee Mondolta tajunnan räjäyttävä tarjous Tulikiven talkista. Kyse on satojen miljoonien tarjouksesta ja Tulikiven kurssi moninkertaistuu samalla. Kannattaa ostaa kun vielä halvalla saa.

  • Onneksi kukaan ei usko noihin lapsellisiin vedätyksiin jota tämä pallinmurskaaja tarjoilee.

  • Joo joku tulikiven sisäpiiriin kuuuluva tuo ketjun aloottaja ei tollaasia sisäpiirin tietoja muuten tietäisi.Eikö sisäpiiritiejon kertominen yleiseen jakoon ole rikos? Tsot tsot...ja varsinki jos kertoo sisäpiiritietoa sekä muunneltua totuutta...huonosti sillä minun tiedon mukaan tulikivellä menee mitä olen tuoreimpia osareita lukenu...

   • Tämä. Jos kyseessä on Tulikiven sisäpiiriläinen, tästä pitäis ehdottomasti tehdä Fivaan ilmoitus.


  • Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 +14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.

   • Hoihhoijaa mitä tuubaa taas. Harri sai "potkut" 2015, niin meinaat että nyt 2018 loppuvuodesta potkut vaikuttaa tämän konkurssikypsän muinaisjäänteen tilauskantaan, hahhah.

    Kauppalehti 14.4.2015:

    "Hallituksen osakkeenomistajasta riippumattomat jäsenet tulivat aika yksimielisesti johtopäätökseen, ettei toimitusjohtaja Heikki Vaihkonen ole oikea henkilö jatkamaan”, kertoo hallitustehtävät tänään jättänyt Harri Suutari.Suutari ja kolme muuta Tulikiven uuteenkin hallitukseen ehdolla ollutta henkilöä ilmoittivat ennen yhtiökokousta kieltäytyvänsä uudelleenvalinnasta.”Pidimme kokousta keskenämme minun johdollani. Sitten esitin Heikille (Vauhkonen) ennen yhtiökokousta, että olemme tyytymättömiä hänen johtamiseensa."

    Harri viisaana miehenä tiesi, että Heikki Vauhkosesta ei ole johtamaan Tulikiveä.. oikeassahan Suutari oli, Heikki Vauhkonen on tuhonnut Tulikiven täydellisesti ja tulee tekemään konkurssin


  • Kerrohan neropatti messujen suuret talkki uutiset? Ai niin niitä ei ollutkaan no luulisi mr.markkinan päivittävän tämän.Tulikiven kurssi tulee sukeltamaan tämän johdosta 2 senttiin.

  • Jokaisen kannattaa miettiä, saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymän myynnistä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä 7,8 miljoonaa euroa.

   • Huoh... Tuota ei voi noin yksinkertaisesti laskea. Ensinnäkin, tuosta rahasta menee paljon velkojen maksuun, koska niitä on Tulikivellä paljon. Ja toiseksi, jos toiminta ei tule voitolliseksi tuon jälkeen, on kyseessä lyhytaikainen helpotus.

    Toki osakepelurille tämä olisi hyvä, mutta pitkän tähtäimen sijoittajille jopa huono asia. Nimittäin esiintymän myynti voi aiheuttaa kurssin voimakkaan nousun (mikä sekään ei ole varmaa), mutta jo muutaman kuukauden (tarkkaan ottaen osinkojen jaon jälkeen) päästä kurssi romahtaa entistäkin alemmille luvuille. Miksi? Koska pian myynnin jälkeen huomataan, että yhtiö ei edelleenkään tuota ja yhtiöllä ei enää ole varallisuuttakaan yhtä paljon kuin ennen. Ainoa asia, joka kurssia voi pitää ylhäällä on liikevaihdon, varallisuuden ja tuloksen kasvu. Jos nämä eivät kasva, ei yrityksen arvokaan voi kasvaa pitkälti. Omaisuuden myynti saa aikaan korkeintaan vain piikin kurssissa, ei muuta.

    Joten tuollainen myynti kertoisi minulle lähinnä sen, että yritys luultavasti menee konkurssiin muutaman vuoden kuluessa ja siitä vain lypsetään loputkin rahat.

    Ja muuten, monesti vertaillaan muihin suomalaisiin yrityksiin, vaikka ne eivät ole edes pahimpia kilpailijoita, ei lähimainkaan. Tulikiven pahimmat kilpailijat ovat ulkomailla ja jos Tulikivi ja muut suomalaiset keskittyisivät kilpailemaan keskenään Suomen minimarkkinoilla, ne kaikki tuhoutuvat.


  • Onpas asiantunteva hallitus Tulikivellä. Salastie on Teknos-maaliyhtiön konserninjohtaja ja pääomistaja. Talkki on maalin raaka-aine ja Tulikiven talkkiesiintymä Suomussalmella ollaan myymässä lähiaikoina.
   https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2017

  • Kaikilla hallituksen jäsenillä ei ole Tulikiven osakkeita?

  • Kerrohan mitä talkki messuilla kerrottiin 22.11 ?

   • -Talkkikaivos on myynnissä
    -Neuvonantajana talkinmyynnissä toimii Initia Oy
    -Kiinnostus talkkikaivosta kohtaan on ollut vähäistä
    -Talkinvienti on ollut nousussa
    -NunnaUuni ja Uunisepät ovat menettäneet markkinaosuuttaan. Markkinaosuuden menetys voi näkyä jollain kvartaalilla ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana nousuna Tulikiven liikevaihdossa
    -Myönnetyt rakennusluvat nousussa. Myönnettyjen rakennuslupien nousun arvellaan edelleen vaikuttavan negatiivisesti Tulikiven liikevaihtoon.
    -Karelia-ja Pielinen-takkamalliston kiinnostus ulkomaita myöden on nousussa, voi olla, että kiinnostus takkoja kohtaan ei kuitenkaan näy Tulikiven tuloksessa.

    Lopuksi vielä erikseen muistutettiin, että olettehan huomannut, että Tulikiven tilauskanta on ollut nousussa Q3/2018. Uusilla takkamallistoilla täytettiin uudet rautakaupojen osastot sekä Tulikivi-studiot, näin saatin tilauskanta hetkellisesti näyttämään positiivistä prosenttilukemaa. Viimeisen kvarttaalin arvellaan palauttavan tilauskannan taas normaaliksi. Koko vuoden liikevaihdon arvellaan jäävän ennusteista, mutta uusien takkamallistojen arvellaan vaikuttavan taas ensi tai sitä seuraavan vuoden jollakin kvarttaalilla ehkä positiivisesti liikevaihtoon


   • Okei. Kiitos kieltämättä rehellisestä vastauksestasi ! Kovasti työtä Tulikivellä varmasti tehdään, toivottavasti se tuottaa tulosta tulevaisuudessa.


  • Tulikiveä ostetaan selvästi lotto lapuksi tämän tulkki vedätyksen takia.
   Jos talkista ei ole ostajalla selkeä pula,se jaksaa kyllä odotella vuoroaan...

  • Voihan niitä talkinostajia ollakin.
   Kun kauppaa ei kuitenkaan näy syntyvän voidaan päätellä että talkki varantojen hinnasta on suuria näkemyseroja.
   Ostaja tietää tulikiven heikon tilanteen eikä sen takia tarjoa paljon mitään...

   • Kaupankäynnillähän ei ole ostajaehdokkaille tosiaankaan mitään kiirettä kauppakumppanin heikon taloudellisen tilanteen laskiessa ajan kuluessa kauppasummaa.

    Velkaiselle, kassavirraltaan heikolle yhtiölle ajan kuluminen on myrkkyä, joten ostajan kannattaa odotella kypsän omenan putoamista syliin puoli-ilmaiseksi.

    Harmillistahan se aina on, kun pörssistä poistuu yhtiöitä, varsinkin taloudellisen ahdingon takia.
    Tulikivellä ei taida olla minkäänlaista vaihtoehtoista strategiaa nykyisen liiketoiminnan oheen/tilalle.


  • Myönnettyjä rakennuslupia elokuu-syyskuu/2018 on 25,4 % vähemmän verrattuna vuodentakaiseen.
   Lähde: Tilastokeskus
   Ei mene kauaa kun tulikivi joutui pakon edessä antamaan tulosvaroituksen.
   Kivisiä aikoja tiedossa Tulikivelle.

  • Pörssisähkön hinnan voimakas nousu lämmityskauden alkaessa on erittäin positiivinen asia Tulikiven kannalta tällä hetkellä.
   2017
   Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
   tammi 4,53 -11 %
   helmi 4,75 31 %
   maalis 4,20 12 %
   huhti 4,29 13 %
   touko 4,20 8 %
   kesä 4,19 -13 %
   heinä 4,64 9 %
   elo 4,90 14 %
   syys 5,02 13 %
   loka 4,54 -10 %
   marras 4,58 -16 %
   joulu 4,35 -6 %
   2018 Yhteensä
   Kuukausi, senttiä/Kwh, muutos (v/v)
   tammi 5,00 10 %
   helmi 5,78 22 %
   maalis 6,05 44 %
   huhti 5,28 23 %
   touko 5,18 23 %
   kesä 6,25 49 %
   heinä 7,09 53 %
   elo 7,28 49 %
   syys 6,72 34 %
   loka 6,15 35 %

  • Miksei Tulikivi järjestä antia ?jolla höyläisi korollisia velkojaan vähemmäksi esim. 15.4 Me --> 7.5 Me.

   Kun A-osakkeita on
   n. 52.189 000 kpl niin karkeasti 20 suurinta omistajaa omistaa tuosta puolet. Mukana mm.Ilmarinen ja Elo.
   Tuohon päälle talkista jotain,niin korolliset velat voisi maksaa jopa kokonaan pois.

  • Onko anti sitten niin kallis järjestää että sieltä saatavasta hyödystä iso osa menee antikuluihin ?

   Kunhan tässä pien sijoittajana näitä aikani kuluksi pohdin.
   En omista Tulikiven osakkeita ainakaan vielä.

  • Puoi tuntia sitten tulleiden lukujen mukaan syyskuussakin talkin vienti kasvoi euroissa 11 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen. Lähde: Tulli

  • Juuri julkaistiin talkin vientiluvut syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:

   Vuosi, Me (muutos% v/v)
   2014 39,7
   2015 42,2 (+6,5%)
   2016 45,2 (+7,0%)
   2017 48,7 (+7,7%)
   1-9/2018 40,6 (+10,8%)
   Lähde: Tulli

  • FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
   Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

   • Samaa löpinää vuodesta toiseen. Mitäpä luulet, kuinka moni näihin sun höpötyksiin uskoo?

    Eiköhän tässä käy niin, että mitään tiedoitetta ei kuulla joulukuussa, ei tammikuussa, ei helmikuussa ja maaliskuussa alkaa taas sama levy soimaan, että kohta talkkikasa myydään.


  • Mondolla on talkkia varmaan sadan vuoden tarpeisiin joten ketä muita ostajia edes on ?Jos tämä mainostettu talkkikupla puhkeaa eli ostajia ei ole tulee Tulikiven kurssi tippumaan 4 senttiin.

  • Popparit esiin ny lähtee Tulikiven kurssist ilmat pihalle. Katri tyhjentää salkkuaan Tulikivestä. Jäljellä myytävää vielä 550 000 kpl. Kurssi sakkaa 5 senttiin ennen joulu pukin tuloa

  • Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
   Vuosi, Me (muutos% v/v)
   2014 39,7
   2015 42,2 (+6,5%)
   2016 45,2 (+7,0%)
   2017 48,7 (+7,7%)
   1-9/2018 40,6 (+10,8%)
   Lähde: Tulli

  • Talkkibluffi paljastuu. Katri myy Tulikiven lappujaan kiihtyvällä vauhdilla. Onko hänellä sisäpiirintietoa jota vain suuromistajat saavat tiskinalta haltuunsa ? Eipä saa piensijoittajat semmosia tietoja.Onko tieto ettei talkista ole tullu yhtään tarjousta vuotanut hänen tietoonsa ja nyt hän tyhjentää tulikiven osakepajatsoaan.vielä Katrilla tulossa myyntiin 500000 tulikiven lappua jotka hän myy ensimmäisille hyväuskosille jotka tarttuu syöttiin.

  • Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
   www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

   Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

   Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
   Q3/2016 14.953 €/hlö
   Q3/2017 16.346 €/hlö
   Q3/2018 19.697 €/hlö

   Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

  • Maanantaina jatkuu taas Katrilla lappujen ulostaminen, laitaan tulossa vielä lähes 0,5m lappua. Paljonko tippuu huomenna Tulikivi? Ensi viikolla mennään heittämällä alle 0,10€ kun Katri lyö isoa kasaa laitaan.

   Katrilla selvästi sisäpiiritietoa epäonnistuneesta talkinmyynnistä ja heikosti menneestä Q4, miksi suuromistaja muuten yhtäkkiä haluaisi omistuksestaan eroon? Kovat tappiot varmaan Katri tässä tekee mutta niinhän siinä käy kun sijoittaa tällaiseen konkurssikypsään muinaisjäänteeseen

  • Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
   https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

   Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

   Kertauksen vuoksi:
   FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
   Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

  • Predak on jo huolissaaan.

   Tulikiven osakkeen arvo 2019/2 0.02€.

   Varmaa tietoa.

  • Viimeisen 12 vuoden aikana Tulikiven osake on noussut joulukuun pohjista tammikuun huippuihin keskimäärin 22 prosenttia. Tammikuussa 2018 Tulikiven osake nousi 25 prosenttia verrattuna joulukuun 2017 pohjiin. Enää neljä pörssipäivää jäljellä vuotta 2018 ennen tammikuun 2019 ostoryntäystä.

   Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a).

  • Heh heh täällähän on valepukki vauhdissa no onhan kyllä joulu että siinämielessä ainakin

  • Paljonko tulikiven talkkivarantojen ostajat on valmiita maksamaan kun tietävät tulikiven heikon tilanteen ? Ja onko talkille edes välitöntä tarvetta?

  • Ei ne ole valmiita maksaan siit paljo mitään. Venaavat niinku korppikotkat että saavat ostaa halvalla sitten kun...

  • 21.12.2018 KLO 13.30
   Tehtyjen lisätutkimusten ansiosta JORC-selvityksen arvioidaan nyt laajenevan kattamaan noin 12 miljoonan tonnia Suomussalmen talkkivarannoista aiemmin arvioidun noin 6 miljoonan tonnin sijaan.

  • Rauhallista joulua sinulle numeronmurskaus/Hiisi/Callidus/Saxum/Eino Ikävalko/Perttu65/acu tetigisti/Pahta/saunamajuri/Lauri Haapalehto/Baltian hevosvälitys/Sunblum/Talkki/Risto71/Lindström ja esim. předák, sekä myös muille kirjoittajille.

  • Onpas ollut hiljaista näissä Tulikivi-ketjuissa sen jälkeen, kun negarin pukkas Tulikivi ilmoille. No eipä yllätä, eiköhän tammikuussa ala taas sama spämmiminen, että Tulikivi on vuoden 2019 kovin nousija. Keksiiköhän tää meidän Tulikivi-veijari jotain uutta yritykselleen nostaa Tulikiven kurssia?

   Samaan aikaan myös noi Componenta-ketjut, joissa povataan Compon konkurssia on hiljentyneet täysin, mistähän johtuu🤔

  • Olisko Fiva käynyt soittelemassa tälle Tulikivi-tyypille? :)

  • Predak alias numeronmurskaus alias hiisi alias baltian hevosvälitys jne.....on siinä miehelä monta nimimerkkiä. Ja kaiken tarkotus hänellä on ollut jo monta vuotta vetää Tulikiveen sijoittavia sijoittajia höplästä. Onko kyseessä sitten shorttaaja joka pelaa kurssia alaspäin ja rahastaa nämä huijaamansa piensijoittajat vai onko hän joku Tulikiven sisäpiiriin kuuluva,huomattavan paljon Tulikiven osakkeita omistava henkilö, joka yrittää hypettää Tulikiven kurssia ylös lipsautellen sopivasti sisäpiiritietoa valeittensa sekaan....ihme jos Fiva ynnä muut viranomaiset eivät selvitä hepun henkilöllisyyttä rikos tuommonen vedätys kyllä on. Talkin myynnistä ei esimerkiksi ole mitään varmuutta ja sitäkin se on hehkuttanut varmana onnistumisena??? Aatelkaapa jos tyyppi on Tulikiven sisäpiiriläinen ja yllytti vaikka millä verukkeela ostamaan Tulikiven osakkeita, vaikka tiesi että Tulikivi julkistaa kohta negatiivisen tulosvaroituksen????

  • Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

   Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
   https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

  • Eipä ole talkkikaivoksen myynnistä edellenkään kuulunut mitään. Taitaa olla niin, ettei ostajia ole ja kaivos siirtyy konkurssin myötä uudelle omistajalle.

   Lisäksi rakennuslupien määrä on romahtanut:
   ""Syys-marraskuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,6 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,7 miljoonaa. Asuinrakentaminen väheni tuoreimmalla ajanjaksolla 30,8 prosenttia !!!

   Tänään Tulikiven vaihto Helsingin pörssissä oli pyöreä NOLLA, siis NOLLA!! Ei näytä olevan sijoittajilla kummoista luottoa tähän firmaan, Tulikiven vaihto muutenkin on ihan nappikauppaa pörssissä.

  • Tulikiven osakevaihto tosiaan ihan kaput...omistajat on jo luovuttanu samaha se on raaputusarpa katsoa loppuun asti.

  • Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'. 21.12.2018 kerrottiin 'esiintymä laajentunut 6 miljoonasta tonnista 12 miljoonaan tonniin'.

   • Ja lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että myynnin toteutumisesta ja taloudellisista vaikutuksista ei ole mitään varmuutta


  • Jokaisen yrityksen täytyy ilmoittaa tiedotteessaan myös uhat, eli tuo on normaali käytäntö.

   Vielä jokin aika sitten Tulikivi oli 3. pienin firma pörssilistalla markkina-arvoltaan. Nyt sen markkina-arvo taitaa olla pienin, sillä alkuvuonna Valoen osake on noussut parhaimmillaan 0,10->0,80€ ja Soprano 0,22->0,42€. Valoe maalaili totuttuun tapaan aurinkopaneelihaaveita ja Sopranon liikevoitto ylitti 0,1 m€ ennusteen. Vuonna 2018 talkkiprojektista tuli kuluja Tulikivelle 0,2 m€ ja Q1/19 Tulikivellä näkyy tuon ansiosta +0,1 m€ kehittämisavustusta.

  • Predak, eli johtaja/pomo voi hyvinkin olla ite tj Vauhkonen! Onneksi en itse omista enää tulikiveä! Älkää missään nimessä laittako siihen rahaa. Fiva hoitaa tuon äijän vedätyksestä telkien taa. Viimeistään kun valot sammuu konkan myötä!

  • Jo 15.2.2019 tilinpäätöstiedotteen otsikossa kerrotaan 'talkkihanke etenee' ja itse tiedotteessa kerrottiin 'tiedotetaan alkuvuoden aikana'.

   Alkuvuosihan tarkoittaa tammi-maaliskuuta, jota on jäljellä enää 25 päivää. Täytyy ostaa pieni positio Tulikiveä maaliskuun aikana, sillä harvoin on näin selvää kurssinousijaa ollut näköpiirissä.

   • Sama laulu se vaan jatkuu ja jatkuu, jatkunut jo vuosia. Viime kesänä satuilit näitä samoja juttuja. Montako vuotta olet nyt jauhanut tätä samaa, että kohta kaivos myydään, nyt kannattaa ostaa?

    No turha varmaan kysyä, sullahan ei ole tapana vaistailla kysymyksiin, tarkoituksesi on vain hehkuttaa Tulikiveä ja yrittää saada kurssi nousuun että pääsisit mahdollisimman pienillä tappioilla eroon omista osakkeistasi.


  • Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

   Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
   https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

   • 110 miljoonaa talkkikasasta😂 Joo, ei ole saamassa sellaisia summia. Eikä saa muutenkaan mitään, talkkikaivos siirtyy Tulikiven konkurssin myötä uudelle omistajalle ilmaiseksi


  • Tulikiven osakekurssi on 0,10€ ja 110 miljoonan euroa talkkihankeesta tarkoittaisi 1,83€ osakkeelta. Saataisiin kerralla iso osinko. 

   Tulikiven markkina-arvo on nyt 6,8 miljoonaa euroa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

   Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
   https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

   • Moi Björn!


  • Tuloksessa oli muunmuassa höttövähennys ja verovuoden poistot, yht. 2,9 miljoonaa euroa
   ...elikkä ennen näitä viivan alla oli +1,1 miljoonaa euroa

   höttö ja poistoista lähes koko osuus, sillä ei ollut kassavaikutusta vuodelle 2018
   (2018 investoinnit oli 1,1 ja siitä osa ilmeisimmin poistettiin)

  • Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
   https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

   Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

  • Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän tutkimukset on saatu päätökseen. Talkki on määrältään ja laadultaan erinomaista. Nyt aloitetaan murskaus. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

   Murskaus osoitteessa Saarikyläntie 26 A, louhosalueella. Toiminta on
   tarkoitus aloittaa 29.4.2019 ja murskausta kestää satunnaisesti 16.6.2019
   saakka.
   https://suomussalmi.wp.atflow.be/fi/

  • Hyvältä kuulostaa (Q1/2019):

   Suomussalmen talkkihankkeen yhteydessä toteutettava JORC-selvitystyö on edennyt alkuvuoden
   aikana. Viimeisten selvitystyöhön kuuluvien laboratoriotestien arvioidaan VALMISTUVAN LÄHIVIIKKOINA, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa. Hanke herätti mahdollisissa ostajakandidaateissa siinä määrin mielenkiintoa, että yhtiö palkkasi Initia Oy:n taloudelliseksi neuvonantajaksi esiintymän myyntiin syyskuussa 2018. Esiintymän myyntiprosessi etenee JORC-selvitystyön viivästymisestä huolimatta.

  • Näyttääkö nämä myös hyvältä?:

   Liikevaihto 5,8me (6,1me Q1/18)
   Liiketulos -0,7me (0,6me)
   Liiketoiminnan nettorahavirta -0,1me (0,1me)
   Omavaraisuusaste,% 24,2 (28,1)
   Nettovelkaantumisaste, % 174,5 (146,7)

   Huhhuh, mitä lukuja, ei hirveästi naurattais olla Tulikiven omistaja. Velkaa on niin maan pirusti ja kauppa ei käy, omistajien rahat sen sijaan vähenee joka päivä.

   Toimari se taas satuilee, että koko vuoden arvioidaan olevan voitollinen. Joulukuussa taas Vauhkonen antaa mukavan joululahjan omistajille ja kertoo muutama päivä ennen aattoa, että tavoitteisiin ei tulla pääsemään, jos siis tää pulju ei ennen sitä ole konkurssissa.

   Tää myös jaksattaa aina naurattaa:
   "Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat edelleen lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa"
   Sama virsi soinut jo muutaman vuoden, onko nää takkamallit vielä kymmenenkin vuodenkin päästä uusia ja kiinnostusta löytyy ulkomaita myöden😂

  • Yllä oleva kirjoittaja laittoi viime vuoden liiketuloksen etumerkin väärin.

   Q1/2019:
   Tilauskanta oli katsauskauden päättyessä 4,5 (4,1) Me.
   Liiketulos ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli -0,7 (-0,6)
   "Laboratoriotestien arvioidaan valmistuvan lähiviikkoina, minkä jälkeen esiintymän geologinen malli voidaan viimeistellä ja malmiarvion mukainen kannattavuusarviointi toteuttaa.".

   Hienosti tilauskanta kasvaa ja lähiviikkoina tiedotetaan talkkihankkeesta. Talouselämä-lehdessä tänään toimitusjohtaja antoi ennakkotietoa jo kuluvastakin neljänneksestä: "Tulikiven toimitusjohtajan mukaan suurin syy Q1/2019 liikevaihdon ja tuloksen laskuun löytyy toimituspäivien ajoittumisesta toiselle neljännekselle."

  • Vuonna 2015 liikevaihto oli 6,2 Me (1-3/2015).

   Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen kommentoi tuolloin, että "Tulikivi Oyj:n liikevaihto jäi ensimmäisellä vuosineljänneksellä poikkeuksellisen alhaiseksi."

   Vuonna 2019 liikevaihdossa ei ole tapahtunut kehitystä. Nettovelkaantumisaste vuonna 2019 on 174,5 %, kun vuonna 2015 se oli 120,7%. Sijoittajat ja työntekijät kaipaavat hienoa kasvua, tai edes positiivista liiketulosta.

   • 12/18 velkaa 25,3me
    03/19 velkaa 27,3me

    Aika huikeeta


  • Sain linkin toimimaan, kun kopioin koko rivin. Mielenkiintoista tietoa talkkiesiintymästä. Tulikiven markkina-arvo on vain 8,7 miljoonaa euroa ja talkkiesiintymän myynti näyttää aina vain todennäköisemmältä 2019. Täytyy huomenna ostaa Tulikiveä, sillä näin potentiaalista osakekurssin moninkertaistujaa ei toista pörssistä löydy.

  • Moninkertastuja ja kysymyksessäkö tulikivi?mikä vitsi vaan ei taida naurattaa omistajia .että semmone tapaus tällä kertaa

  • 16 päivää alkuvuotta jäljellä ja talkkitiedote luvattiin vuoden alkupuolella, eli kesäkuun loppuun mennessä.. Saattaa tulla melkoinen pomppu osakekurssiin (Tulikiven markkina-arvo 8 miljoonaa euroa), kun talkkitiedote seuraavan 16 pörssipäivän aikana julkaistaan. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

   • 5.3.2019 kirjoitit näin:
    "Alkuvuosihan tarkoittaa tammi-maaliskuuta, jota on jäljellä enää 25 päivää"
    Nytkö se alkuvuosi on vaihtunut olevaksi kesäkuun loppu?
    Lisäksi olet jo yli vuoden kirjoittanut samaa valheellista tekstiä kaivoksen myynnistä.

    Ei noita sun kurssin manipulaatioyrityksiä kukaan usko, näkeehän sen jo tämän nappikaupan vaihdosta, ettei tämä konkurssikypsä puulaaki ketään kiinnosta. Päivävaihto pyörii keskimmäärin jossain muutaman satasen luokassa.


  • Tallkitiedote luvattiin alkuvuonna 2019, joten 10 pörssipäivää juhannukseen ja 15 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Iso jytky tiedossa. Taitaa raitilla monella vaihtua vanha Corolla uudempaan laatuautoon tiedotteen jälkeen.

   • Ei taida paljon olla siitä talkkikuopan myynistä muille iloa kuin Tulikiven velkojille, firma kun on niin huonosti johdettu ja päästetty nykyiseen tilanteeseen, että muuta pääsyä väljemmille vesille ei ole kuin myydä omaisuutta.

    Ei se Tulikiven bisnes paremmaksi muutu vaikka talkki myytäisiin, toki velat vähenee, mutta mitä sitten? Sama tappiollinen liiketoiminta jatkuu ja muutaman vuoden päästä ollaan taas kurkku myöden veloissa. Tulikiven pelastus olis, että nykyinen toimitusjohtaja ymmärtäisi jättää paikkansa jollekkin, joka osaa tehdä Tulikivestä asiallisen ja voittoa tekevän yrityksen.

    Ja mitä tulee tuohon päivien laskemisen talkinmyyntiin, niin samaa huutelit ainakin viime kesänä täällä ja oikeastaan muutaman vuoden jo, voit varmaan arvata että kovin moni ei sun trollailuja ota tosissaan. Eipä taida sijoittajatkaan uskoa, pörssi ollut auki 2,5h ja Tulikiven vaihto on nolla.


  • Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

   Tulikiven korolliset velat ovat laskeneet 2013->2019 27,1->15,4 miljoonaan euroon. Jo erittäin pieni osa Outokummun tai Mondon saamista euroista tekee Tulikiven nettovelattomaksi ja vuositulos paranee pelkästään tuolla rahoituskulujen verran (800 000 euroa). Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.

  • Talkkitiedote luvattiin ja on tulossa alkuvuonna 2019, joten 9 pörssipäivää juhannukseen ja 14 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Vuoden isoin jytky tiedossa.

   • Joo, niinhän sä lupasit talkkitiedotteen jo viime kesänä. Muutama kuukausi sitten kirjoitit että alkuvuosi tarkoittaa tammi-maaliskuuta, nyt sun mukaan alkuvuosi tarkoittaa tammi-heinäkuuta.
    Heinäkuussa sitten sanot että alkuvuosi tarkoittaa tammi-syyskuuta?

    Mun mielestä tää sun spämmiminen vaikuttaa just siltä että mitään tiedoitetta ei ole tulossa, yrität vaan saada piensijoittajia mukaan ennen konkurssia. Jos sulla olisi varma tieto kaivoksen myynnistö, miksi huutelisit siitä täällä? Itse ainakin olisin hiljaa ja ostaisin lappuja omaan salkkuun.
    Voihan toki olla että tiedoite tulee kesäkuun aikana, siinä vaan ilmoitetaan että talkkia saatu kaupaksi


  • Kun Talvivaaran malminetsintähankkeesta saatiin 110 miljoonaa euroa 2004 ja Mondon kahdesta talkkikaivoksesta 486 miljoonaa euroa 2018, niin kyllä Tulikiven talkkihankkeesta vähintään 20 miljoonaa euroa tullaan saamaan. 8 miljoonan arvoisen Tulikiven markkina-arvo nousee 20 miljoonalla euron talkkiesiintymän myynnillä 300 prosenttia. Mietin juuri 5000 euron käytetyn auton ostoa, mutta 300 prosentin tuotollahan 5000 euroa muuttuisi 20000 euroksi. 20000 saisi jo uuden auton.

  • Talkkitiedote tulossa alkuvuonna 2019, joten 6 pörssipäivää juhannukseen ja 11 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Suomussalmen talkkiesiintymästä tullaan saamaan vähintään 20 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on 9 miljoonan euroa, joten jo 20 miljoonan euron saaminen Suomusssalmen talkkihankkeesta nelinkertaistaa osakekurssin. Jos nyt sijoittaa 1000 euroa, viimeistään 11 päivän kuluttua talkkitiedote muuttaa sijoituksen 4000 euroksi.

   • Kauppalehden palstalta Ramirent-ketjusta:

    @Käyttäjä Ramirent, liittynyt 10.62019

    Salkustani ostettiin ensin hyvällä preemiolla Kotipizza ja nyt Ramirent. Nyt pitäisi löytää näille rahoille uusi osake, joka tullaan ostamaan pois hyvällä preemiolla. Onko ehdotuksia? Tulikiveä olen katsellut, nimittäin talkkitiedote luvattiin alkuvuonna 2019, joten 8 pörssipäivää juhannukseen ja 13 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Tulikiven arvo pörssissä on 9,0 miljoonaa. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta 110 miljoonalla eurolla vuonna 2004 ja Mondon kahdesta talkkikaivoksestaan 486 miljoonalla eurolla 2018. Kyllä Tulikiven talkkihankkeesta vähintään 20 miljoonaa euroa tullaan saamaan. Tuolloin luvassa on vielä Ramirentiakin makeammat nousut.

    Predakilla uusi käyttäjänimi, Ramirent, kauppalehden palstalla. Monesko nikki herralla ko palstalla?


  • 5 pörssipäivää juhannukseen ja 10 pörssipäivää alkuvuotta jäljellä. Tiedossa pikatili 1-2 viikossa.

   • Juujuu, ja lehmät lentää. Se pikatili piti tulla jo vuosi-kaksi sitten. Ei kukaan tollasta huijaria usko, eikä tollaseen konkurssikypsään, huonosti johdettuun yritykseen kannata sijoittaakkaan.


  • Huomasin, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Varmaa on vain se, että tiedote asiasta tulee kuluvan kuukauden aikana (luvattiin vuoden 2019 alkupuoliskolla). Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

  • 5 päivää alkuvuotta jäljellä ja talkkitiedote luvattiin vuoden alkupuolella, eli kesäkuun loppuun mennessä. Tulikiven markkina-arvo 8 miljoonaa euroa), kun talkkitiedote seuraavan 5 pörssipäivän aikana julkaistaan. Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

   • Touhussa on jotakin pielessä.

    Elokuussa on asiasta uutisoitu, että kaupan arvo olisi 500 miljoonaa, sen jälkeen ei ole uutisoitu mitään, eikä minkäänlaisia tiedotteita annettu.

    Mahdolliset syyt:

    -ostajaa ei ole
    -kauppaa ei synny
    -arvio kaupan arvosta on reilusti yläkanttiin

    Kaikki hypetys ei ole aina totta, vaikka se lukisi ihan lehdessä tai internetissä.


  • Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

   Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

   Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

   Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) + Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

   Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) + Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) + Vasarakangas 1-5 Mt

   Imerys (Sotkamo) 6 Mt

   Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt + Tyynelä 1-5 Mt.

   Tulikiveltä tulossa talkkitiedote alkuvuoden aikana, eli tällä viikolla. Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo yhdeksän vuotta ja Uutela 13 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

   • Lyödäänkö vetoa että mitään tiedotetta ei tule.


   • Mä voin kans osallistua vetoon, siis voin lyödä vetoa että mitään tiedoitetta koskien talkkia ei tule.
    Jos tiedoite tulee, se on todennäköisemmin tiedoite konkurssista, tätä vastaan en vetoa lyö, koska todennäköisyys alka olla aika suuri


   • Nyt ollaan rikastumisen äärellä!!
    Tiedotteen on tultava huomenna!!

    Kurssi ampaisee taivaalle kuin raketti!!


  • Kolmen päivän sisällä tulemme saamaan talkkitiedotteen. Tällaisia tilaisuuksia on harvoin tajolla.

   • Sijoittajat tulevat muistelemaan tulikiven ihmettä vielä vuosikymmenien päästä, sitä tullaan vertaamaan talvisodan sankaritekoihin.

    Maailmanvalloitus ei ole koskaan ollut näin lähellä, kaikki muuttuu kolmen päivän sisällä ja kurssin satakertaistuminen on vain viikkojen päässä.

    New Yorkissa, Tokiossa ja Lontoossa tilataan suomalaista tulikivitakkaa pää märkänä.


  • Tulikiven olisi pitänyt tiedottaa ilman aiheetonta viivytystä, mikäli yhtiö olisi edennyt oleellisesti tulevaisuuteen vaikuttavassa asiassa.

   Pörssin säännöt: "Osakkeeseen oikeuttavan arvopaperin liikkeeseenlaskijan on ilman aiheetonta viivytystä julkistettava tieto päätöksistä ja muista seikoista tai olosuhteista, jotka ovat osakkeeseen oikeuttavan arvopaperin arvoon olennaisesti vaikuttavia. "

  • Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. PKC:ssä Harri Suutari heilutti tahtipuikkoa aluksi ja lopulta Jyrki Tähtinen hoiti PKC:n myynnin, ihan samoin kuin Tulikivessä aluksi tahtipuikkoa heilutti Harri Suutari ja nyt Jyrki Tähtinen on neuvotellut talkkiesiintymän myynnin . Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Varmaa on vain se, että tiedote asiasta tulee kuluvan kuukauden aikana (luvattiin vuoden 2019 alkupuoliskolla). Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.
   https://www.borenius.com/people/jyrki-tahtinen/
   https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2019

  • Kyllä Suomussalmen talkkiesiintymä (22-32 Mt) on Tulikiven. Kysymys kuuluu, paljonko ostaja Suomussalmen talkkiesiintymästä maksaa . Tulikiven hallituksen puheenjohtaja on Suomen kovin neuvottelija Jyrki Tähtinen, joten tulette yllättymään, millaisella hinnalla talkkiesiintymä vaihtaa omistajaa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on 8 miljoonaa euroa (0,15€/osake), mistä jokainen voin laskea:
   Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake +100% (0,30€/osake)
   Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake +200% (0,45€/osake)
   Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake +400% (0,75€/osake)
   Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake +800% (1,35€/osake)

   • Mitäpä jos se kaivoksesta kiinnostunut ostaja (jos sellaisia edes on) viivytteleekin kaivoksen ostoa niin pitkään että Tulikivi on konkurssissa ja ostaa sen kaivoksen nimelliseen yhden euron hintaan konkurssipesältä?
    Kyllähän mahdolliset kaivoksesta kiinnostuneet tietävät kuinka heikko Tulikiven taloudellinen tilanne on, niin miksi ostaja maksaisi nyt kaivoksesta miljoonia, kun voi konkurssin tullessa saada kaivoksen murto-osalla sen arvosta


  • Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Elementis ei halua sotkea 486 miljoonan ostostaan, antamalla esim. Imerykselle tai muille Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymää liian halvalla ja päinvastoin. Tulikiven hallituksen puheenjohtaja Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten pian nähdään, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu.

  • Nyt kannattais Mr. Tulikivella kaivautua kätköistään ja tulla äkkiä hypettämään talkkikuoppaa! Tulikiven kurssi huitelee -12,5% tälle päivää. Ei taida sijoittajatkaan uskoa talkkiuutisiin

   • Tällä hetkellä ollaan kyllä nollilla.

    Päivän vaihto on kyllä karmaisevaa, 1714 euroa.


  • Noniin, se olisi kesäkuun viimeinen pörssipäivä.

   Kaikkihan tietenkin tietävät, että tänään viimeistään meidän pitäisi saada isoja uutisia Tulikiven suunnalta, kun tälläkin palstalla paljon kaivoksen myyntiä hehkuttanut Tulikivi-botti on meille kertonut varmana tietona, että talkkikaivos tullaan varmasti myymään "alkuvuoden" aikana, eli viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Kuinkahan moni palstalainen on mennyt vipuun ja sijoittanut tämän Tulikivi-heebon suosituksesta Tulikiveen siinä uskossa, että viimeistään tänään saammee isoja uutisia?
   Meillehän on täällä kysyinen herra lupaillut jopa satojen prosenttien nousua osakekurssiin, kun Tulikivi julkaisee vauvan pyllypuuterikaivoksen myynti-ilmoituksen, joka siis varmuudella pitäisi tulla viimeistään tänään.

   • Myöhään aikovat asiasta tiedottaa... Mutta kohta se tulee...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myöhään aikovat asiasta tiedottaa... Mutta kohta se tulee...

    Joko se tuli?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joko se tuli?

    Tunnin sisällä se tulee !!!


   • Oliskohan Heikki lauantaiaamuna toimistolla julkaisemassa talkkitiedotteen ku ei perjantaina kiireiltään ehtinyt? Onhan tässä vielä tätä alkuvuotta jäljellä?!

    Siellä on velkojat varmasti kans kieli pitkällä
    odottamassa tätä tiedoitetta, jonka oli tarkoitus tulla viimeistään kesäkuun loppuun mennessä, mutta yllättäen siirtyi ajoittumaan ensi vuoden alkuvuoteen (kesäkuun loppuun mennessä siis tottakai) tai sit seuraavalle vuodelle, jos siis ollaan vielä busiksessä mukana.

    Velkojat on kyllä varmaan tyytyväisiä nykytilanteeseen, korot juoksee ja vuodesta toiseen huvit maksaa Tulikivi korkojen muodossa ja vähän päällekkin. Helppo tehdä rahaa tällaisella firmalla, velka vaan kasvaa joka vuosi ja siinä samassa korkotulot. Pitäis varmaan alkaa lainottamaan itse tätä kultakaivosta...

    Mutta se mikä on tässä näin on varmaa, on siis se, että kaivoksesta kiinnostuneita löytyy, ja siitä tullaan kyllä saamaan ylihintaa. Ajatella ny joku ainakin 800% osakekurssiin lisää niin voi ton homeisen Toyotan vaihtaa vähemmän homeiseen Toyotaan. Onhan siinä naapurin käntty ihmeissään ku ei itse sijoittanut Tulikiveen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tunnin sisällä se tulee !!!

    Ei hätiä mitiä, sunnuntai on vielä kesäkuuta.


  • Huijarihan tämä tää kaverin tosiaan on. Tämäkin lanka tehty melkein vuosi sitten ja siinäkin hypetetään kuinka kaivos myydän kohta isolla rahalla.

   Nyt varmaan on viikon-pari hiljaista tän tyypin osalta, sitten alkaa taas sama hypetys kuinka kaivos kohta myydään ja osakekurssi räjähtää

  • 28.6.2019 klo 10:00 Tulikiveltä tuli alla oleva tiedote, joten ensi kuukauteen asti aikaa ostaa Tulikiven osakkeita 15 sentillä. Harvoin on näin herkullista paikkaa tarjolla pörssissä. Elokuussa 2019 Tulikivi pois senttikerhosta.

   ***

   JORC-raportin arvioidaan valmistuvan ELOKUUSSA 2019

   Tulikivi tilasi helmikuussa 2018 Geologian Tutkimuskeskukselta JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Joulukuussa 2018 Tulikivi tiedotti JORC-selvityksen laajenevan kattamaan 12 miljoonaa tonnia Suomussalmen talkkivarannoista. Kairaukset osoittivat esiintymän olevan pinta-alaltaan aiemmin arvioitua suuremman ja jatkuvan laadultaan ja volyymiltaan yhtenäisenä.

   Geologian Tutkimuskeskuksen teettämät laboratoriotyöt viivästyivät aiemmin arvioidusta ja ne valmistuivat kesäkuun alussa 2019.
   JORC-raportin viimeistelytyö on parhaillaan käynnissä. Raportti tulee kattamaan noin 13 miljoonaa tonnia Suomussalmen talkkivarannoista.

   Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: "JORC-raportin valmistuminen on ollut aiemmin arvioitua hitaampaa. Tehtyjen lisäselvitysten myötä käsityksemme esiintymän hyvästä laadusta ja yhtenäisyydestä on vahvistunut".
   ***

   • Elokuun lopussa sanot että siirtyy syskuulle jne, ens kesänä sama levy soi edelleen. Ei taida tulla tuosta hommasta valmista ikinä


  • Geologian tutkimuskeskus teki aluksi JORC-koodiston mukaisen malmiarvion kuuteen miljoonaan tonniin Suomussalmen talkkivarannoista, sitten talkkimalmin määrä kasvoi 12 miljoonaan tonniin ja nyt 13 miljoonaan tonniin. JORC-malmiarvio kertoo talkkimalmin tarkan arvon tonneina ja EUROINA. Tämä tulee sijoittajille yllätyksenä, sillä moni ei tiedä Tulikiven markkina-arvon olevan vain 8 miljoonaa euroa. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).

   • Moni ei tiedä kuinka veloissa Tulikivi on.

    Sä puhuit viime viikolla, että talkinmyynti-ilmoitus tulee varmasti viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Sä oot puhunut jo yli vuoden, että myynti-ilmoitis tulee silloin ja silloin ihan varmasti, edelläänkään ei ole tullut, päivämäärät myynti-ilmoitukselle vain vaihtuu aina kun edellinen eräpäivä on mennyt ohi. Olisi aivan aiheellista tehdä ilmoitus Fivalle tästä sun tuohusta.


   • Lisäksi kellään ei ole mitään hajua mahdollisesta myyntihinnasta, eikä mahdollisesta ostajasta. Sä vaan aina vertaat noihin Mondon kaivoksiin harhaanjohtavasti niinkuin Tulikiven kaivos olisi yhtä arvokas. Kaivoksen perustaminen umpimetsään on aika pirun kallis operaatio kaikkineensa...


  • Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pielinen-mallistoihin sekä niiden tuotantoteknologiaan. Mallistot on otettu loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien keskuudessa hyvin vastaan, ja mahdollistavat kannattavan toiminnan. Suomussalmen talkkihankkeen myynnin tavoitteena on vahvistaa yhtiön vahvistaa rahoitusasemaa.
   https://www.tulikivi.fi/konserni/toimitusjohtajan_katsaus_2018

  • Pörssilistan pienimmät markkina-arvot:
   Valoe 3,2 me
   Soprano 5,6 me
   Tecnotree 8,4 me (saneerauksessa)
   Trainers House 8,8 me (saneerauksessa)
   Tulikivi 9,3 me
   Wulff 11,1 me
   Martela 12,6 me

   Yllä olevissa on suurin nousupotentiaali on Tulikivellä, sillä se tiedotti 28.6.2019 "Talkkiesiintymän JORC-raportin arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". Valoe kertoi 1.7.2019 mahdollisesta 1,2 miljoonan euron tilauksesta ja osake nousi hetkessä noinkin pienestä kaupasta 45 prosenttia. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), joten elämme mielenkiintoisia aikoja..

  • Elokuun ensimmäiseen päivään aikaa 17 pörssipäivää, joten tuota ennen kannattaa ostaa.

   • Ei kannata, ei sitä kaivosta kukaan osta, onhan se jo tullut kaikille selväksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kannata, ei sitä kaivosta kukaan osta, onhan se jo tullut kaikille selväksi.

    Kyllä sen kaivoksen voi joku ostaakin, mutta ei siihen hintaan mitä täällä on haluttu hypettää, 500 miljoonasta on puhuttu, mutta ehkä lähempänä totuutta on 50 miljoonaa.

    No, onhan tuokin 0,75 euroa osaketta kohden. Mutta mutta, miten osakkeen kurssi reagoi, hintahan määräytyy sen mukaan miten on kysyntää ja tarjontaa, jos kukaan ei halua ostaa kyseisen yrityksen osakkeita niin sillähän ei ole merkitystä mikä niiden laskennallinen arvo on.

    Kaivoksesta saatua rahaa tuskin maksetaan osinkoina ulos, vaan se palaa pikkuhiljaa tappiollisen yrityksen pyörittämiseen ja olemassa olevien velkojen maksamiseen, taisin katsoa vuosikertomuksesta 2018 että velkoja olisi ollut noin 9 miljoonaa ja omaa varallisuutta jotakin 0,9 miljoonaa.

    Voi se osakekurssi toki nousta, mutta miten tuo arvonnousu realisoidaan kun kysyntä on käytännössä nolla.


  • Kuulemma Imerys ja Elementis kilpailevat siitä, kumpi Suomussalmen talkkiesiintymän saa. Korottavat vuorollaan miljoona euroa kerralla. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys taas haluaa saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

   • Tämä sana kertoo oleellisen: "Kuulemma"


   • Tulikivi-trolli se siellä kertoilee satujaan. Tässäkin ketjussa sama huijari kirjoitti viime vuoden syksyllä näin:
    "Tänään Tulikiveltä saatiin talkinmyyntitiedote, joten viimeistään nyt kannattaa ostaa osakkeita!"
    Ja tätä samaahan on jatkunut jo vuoden ainakin, edelleenkään sitä kaivosta ei ole myyty.

    Kaivoshan on ollut "myynnissä" jo ties kuin kaun, kai se olisi jo varmaan myyty jo ostajan ja myyjän hinta kohtaisivat. Taitaa olla niin että Tulikivi luulee saavansa kaivoksesta "lottopotin"
    Muistan ku jossain luultavasti tää sisäpiiriläinen kirjoitti reilu vuosi sitte jotenkin näin:
    Kaivoksesta tarjottu 3m€ mutta Vauhkoset eivät suostu sillä hintaa myymään, nyt sitten muka kaksi eri ostajaa nokittelevat aina miljoonalla, kumpi saa kaivoksen. Heh


  • Kyllä sen kaivoksen voi joku ostaakin, mutta ei siihen hintaan mitä täällä on haluttu hypettää, 500 miljoonasta on puhuttu, mutta ehkä lähempänä totuutta on 50 miljoonaa. No, onhan tuokin 0,75 euroa osaketta kohden, mikä nostaisi osakekurssia noin 400 prosentia.

   • Osakekurssia nostaa vain se että joku haluaa maksaa osakkeesta enemmän kuin nykyinen hinta, ei se, että osakkeen taustalla on näennäinen arvo.


  • Talkkia tarvitaan aina ja se on ehtyvä luonnonvara. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on 8 me ja sillä on Suomen ehdottomasti suurin talkkiesiintymä (22-32 Mt). Tulikivi julkaisi 28.06.2019 tiedotteen, missä kerrottiin "JORC-raportin arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". JORC-raportissa tullaan kertomaan myös talkkiesiintymän arvo euroissa, joten suuri yleisökin tulee ymmärtämään Tulikiven arvon. Jokaisen kannattaa miettiä, miten osake tulee käyttäytymään, jos Tulikiven talkkiesiintymästä tullaan saamaan esim. kymmenys tuosta 486 miljoonasta eurosta.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/suomussalmen_mineraalivaranto_laajenee

  • Tilauskanta Q1/2019 verrattuna Q1/2018:
   Componenta -13,2 %
   Tulikivi +9,8%

   Ensimmäisen tähti on laskeva ja jälkimmimmäisen tähti on nouseva. Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.

  • Vuosi sitten Q2/2018 liikevaihto oli 7,4 miljoonaa euroa, joten +9,8 prosentin tilauskannan kasvu lupaa Q2/2019 liikevaihdoksi 8,2 miljoonaa euroa. Kun materiaali saadaan omasta takaa, tulos tulee melko suoraan viivan alle.

   • Tilauskanta piti olla viime vuodenkin lopulla muistaakseni yli 10% kasvussa ja sitähän sä täällä hehkutit. Miten kävi viime vuonna? No vähän ennen joulua kerrottiin, että koko vuosi tulee jäämään edellisvuoden tasolle eli siis suomeksi sanottuna pakkaselle, niinhän tässä varmaan taas käy.
    Viime vuonnakin Tulikivellä oli varmasti tiedossa paljon ennen joulua ettei tavoitteisiin tulla pääsemään, silti sitä tietoa pantattiin melkein jouluun asti...mukava joululahja siis omistajille ja samanlaista lahjaa taitaa olla tarjolla tänäkin vuonna


  • Hienoa, että Tulikiven tilauskanta takoissakin on kasvussa (+9,8%). Ensi viikolla alkaa elokuu 2019 ja elokuussa luvattiin Tulikiven talkkitiedote.

   Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 8 miljoonaa euroa, joten mielenkiintoinen elokuu tulossa:
   Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake +100% (0,30€/osake)
   Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake +200% (0,45€/osake)
   Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake +400% (0,75€/osake)
   Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake +800% (1,35€/osake)

   • Kirjoittaja ei edelleenkään hahmota sitä tosiasiaa, että osakkeen hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, ei sen mukaan mitä joku spekuloi internetissä.

    Vaikka laskisit osakkeen hinnaksi 100 euroa / kpl, mutta jos ei ostajaa ole, se hinta on vain näennäinen hinta jolla ei ole mitään merkitystä.

    Minä en ainakaan ostaisi kyseisen yrityksen osakkeita vain sen vuoksi että heillä on rahaa tilillä joka saadaan tuhottua tappiollisessa bisneksessä.


  • Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) valuutta on vahvistunut voimakkaasti. Vielä 11.4.2018 eurolla sai 78 ruplaa ja 10.9.2018 eurolla sai 82 ruplaa. Tänään eurolla saa enää 70,66 ruplaa. Tilauskanta ja rupla yllättävät positiivisesti Q2/2018 -raportin yhteydessä pe 16.8.2019. Tähän päälle talkkitiedote elokuussa 2019, eli 8-29 pörssipäivän sisällä.

   • Tilauskannan piti yllättää positiivisesti myös 2018 loppuvuonna, yllätys olikin negatiivinen kun Tulikivi kertoi muutama pörssipäivä ennen vuoden vaihtumista, että koko vuosi tulee olemaan tappiollinen. Pahoin pelkään että tänä vuonna on taas kerran sama meininki.

    Talkkitiedoite on pitänyt tulla jo yli vuoden, ei ole tullut eikä taida tulla tänäkään vuonna.

    Alkaa olla Tulikivi-spämmi sitä luokkaa, että tässä haiskahtaa suuren luokan kusetusyritys


  • Seitsemän pörssipäivää elokuun alkuun. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta kaivoksesta Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

  • Seitsemän pörssipäivää elokuun alkuun, joten pianhan tuo selviää.

  • Talkkitiedote elokuussa 2019, eli 5-26 pörssipäivän sisällä. Mielenkiintoista.

  • Taitaa tulla konkurssitiedoite ennemmin kuin talkkitiedoite

  • + Tulikiven tilauskanta näyttää tiedotteiden mukaan olevan +9,8% verrattuna edellisen vuoden vastaavan aikaan.
   + Ruplakin on vahvistunut merkittävästi (suurin vientimaa)
   + Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi.

   Monta hyvää signaalia tässä. Eikä sovi unohtaa talkkia.

   • Kello on nyt 14:48 ja pörssi on kohta ollut auki viisi tuntia.

    Tulikiven osaketta koitetaan myydä hintaan 0,15. Vaihto on kuitenkin viisi tuntia kaupankäynnin aloittamisen jälkeen nolla.

    Kun talkkikaivos menee kaupaksi 500 miljoonalla vaihto lisääntyy varmasti ainakin 1000%.

    Nollaan kun lisätään 1000%, ollaan edelleen luvussa nolla.


   • Juu, todella hyvät singnaalit sieltä😀

    "Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. "
    😀😀😀😀

    "Tulikiven tilauskanta näyttää tiedotteiden mukaan olevan +9,8% verrattuna edellisen vuoden vastaavan aikaan"
    Viime vuoden jälkimmäisellä puoliskollakin tilauskannan piti olla myös reilusti plussalla, mutta tappiota tuli siltikin ja liikevaihto laski.

    Tulikivi ei ole tehnyt voitollista tulosta ainakaan 10 vuoteen, samassa ajassa liikevaihto laskenut kuin lehmän häntä ja velka lisääntynyt hirveällä tahdilla. Tulikiven nettovelkaantumisaste edellisessä osarissa 174,5% kun vuotta aikaisemmin se oli 146,7%, seuraavassa puolivuotiskatsauksessa se on taas todennäköisesti enemmän.

    Tulikivi on melkoinen velantekokone, no rahoittajat varmaan ovat tyytyväisiä kun ovat varmaan tienanneet korkojen myötä melkoisia summia Tulikiven veloilla.


   • Hyvät on singnaalit😀😀😀
    Ei kai kukaan voi olla niin hölmö, että näillä singnaaleilla sijoittaa tällaiseen velkaiseen ja hiipuvaan takkafirmaan?

    Tulikiven nettovelkaantumisaste oli muuten edellisessä osarissa 174%, kun vuotta aiemmin se oli 146%. Velkaa on enemmän kuin koko vuoden liikevaihto.
    Liikevaihtokin näyttää laskevan tasaisen tappavaan tahtiin.
    Ei tää firma tuu kovin kauaa tällä tahdilla enään pyörimään.


  • Alla olevat luvut suoraan osavuosikatsauksista:

   Tulikiven käyttökate:
   Q2/2015 0,0 Me
   Q2/2016 0,7 Me
   Q2/2017 0,8 Me
   Q2/2018 0,9 Me

   Q2/2018 liikevaihto oli 7,4 Me:a. 9,8 prosentin tilauskannan kasvu lupaa nyt Q2/2019 liikevaihdoksi 8,2 Me:a. Vuolukivihän tulee omasta pihasta, joten liikevaihto valuu melko suoraan viimeiselle riville. Käyttökate Q2/2019 tulee yllättämään kaikki positiivisesti.

  • Alla olevat luvut suoraan osavuosikatsauksista.

   Tulikiven korolliset velat:
   Q2/2013 27,1 Me
   Q2/2014 19,7 Me
   Q2/2015 18,8 Me
   Q2/2016 17,6 Me
   Q2/2017 16,0 Me
   Q2/2018 15,4 Me

  • Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pielinen-mallistoihin sekä niiden tuotantoteknologiaan. Mallistot on otettu loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien keskuudessa hyvin vastaan, ja mahdollistavat kannattavan toiminnan. Suomussalmen talkkihankkeen myynnin tavoitteena on vahvistaa yhtiön vahvistaa rahoitusasemaa.

   • 2012 velkaa ~27m€
    2019 velkaa ~27m€
    Velkaa lyhennetään mutta samalla sitä otetaan saman verran lisää?

    Noista "uusista" takkamalleistakin jauhettu jo monta vuotta samaa, että hyvin on otettu vastaan ja kiinnostuneitakin on ympäri maailmaa, siltikin se näkyy vain laskevana liikevaihtona. Lisäksi kun rakentaminen vähenee koko ajan ja tulevaisuudessa jopa romahtaa, näkyy se varmasti myös Tulikiven myynnissä.

    Sama kaava näyttää toteutuvan talkkikuopan kanssa kuin näiden takkojenkin. Kaivosta yritetty myydä jo vuosia, kiinnostuneita kyllä on mutta ei oikeaa ostajaa


   • Vain korollisista veloista maksetaan korkoja. Muut ovat korottomia ostovelkoja.


  • Yhtiökokouksen antia tältä keväältä:
   • Liikevaihto kasvoi Ranskassa noin 7 %:ia
   • Liikevaihto kasvoi Saksassa noin 12 %:ia

   Karelia- ja Pielinen-mallistojen myynti yli kaksinkertaistui ja muodosti yli 20 prosenttia vuoden 2018 liikevaihdosta. Tavoitteena vuodelle 2019 on osuuden nostaminen yli 30 prosenttiin.

   Tulikiven uudet kannattavammat mallistot (Karelia ja Pielinen) korvaavat vanhat mallistot. Vertaahan Tulikiven ja Nunnauunin vuoden 2018 lukuja, niin ymmärrät Karelian ja Pielisen merkityksen.

  • Eikös Nunnauunin toimitusjohtaja (Uusitalo) saanut juuri lähteä kaikessa hiljaisuudessa? Nunnauuni on tänä vuonna ensimmäistä kertaa poissa Asuntomessuilta kokonaan. Tulikivi messuilla toki on.

  • Mukavasti on Tulikivelle tulossa lisäliikevaihtoa, kun kovimmat kilpailijat (Turun Uunisepät ja Nunnauuni) heittävät pyyhkeen kehään . Uuniseppien ja Nunnauunin liikevaihtohan oli yhteensä 14 miljoonaa euroa vuonna 2018. Suurin ja kaunein voittaa tämänkin taiston, kuten taloudessa on tapana. Kirsikkana kakussa Tulikiveltä on tulossa talkkitiedote elokuussa 2019, eli 3-24 pörssipäivän sisällä.

   • Liikevaihto voi ehkä kasvaakin, mutta kasvaako osakevaihto, tänäänkin käyty jo kauppaa 1548 eurolla.


  • Tulikiveltä on tulossa talkkitiedote elokuussa 2019, eli 2-23 pörssipäivän sisällä. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onneksi tuli ajettua rekkakortti, niin olen valmiina talkkirallin alkaessa.

   • Tiedoitteessa sisältö tulee olemaan tämä:
    JORC-raportin valmistuminen on ollut aiemmin arvioitua hitaampaa. Raportin arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2020.

    Täyttä sijoittajien ja rahoittajien ku****sta tämä talkkishow.


  • Huikea on talkkihype, vaihto tänään 420kpl eli 62€😀

  • Ihmettelen kiinnostusta Valoeen, sillä pienissä pörssilistan yrityksissä on oikeasti helmiäkin. Tästä listasta löydät pörssilistan kaikki yritykset, joiden markkina-arvo on alle 10 miljoonaa euroa (huomioin reaaliaikaiset osakekurssit ja -määrät):

   Yritys, markkina-arvo, liikevaihto 2018
   1. Valoe 5,1 me, 1,3 me
   2. Soprano 5,3 me, 15,5 me
   3. Trainers House 8,2 me (saneerauksessa), 10,7 me
   4. Tulikivi 9,0 me, 28,6 me
   5. Tecnotree 9,2 me (saneerauksessa), 41,9 me

   Mielenkiintoisin yllä olevassa listassa on Tulikivi. Tulikivi tiedotti 28.6.2019 "Talkkiesiintymän JORC-raportin (talkin tonni- ja euromäärä) arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), joten 1-22 pörssipäivän sisällä suuri yleisökin tulee ymmärtämään Tulikiven arvon.

   • Varsinainen helmi tää Tulikivi:

    -Tappiota tehnyt viimeiset 10 vuotta
    -Liikevaihto laskee kuin lehmän häntä
    -Velkaa aivan hel****sti
    -Osinkoa ei ole jaettu kohta 10 vuoteen
    -Toimitusjohtajana häärää epäpätevä mies, jota vahvistaa toimitusjohtajan keräämä nukkehallitus

    Siinäpä syitä miksi niinkin surkea pörssiyritys kuin Valeo kiinnostaa sijoittajia Tulikiveä enemmän.
    Talkkikaivostakin on yritetty myydä jo vuosia, mutta kiinnostuneita ostajia ei löydy


   • Kukapa se kakkaan haluaisi sijoittaa ja vapaaehtoisesti rahaa menettää. Tulikivihän on suomen mestari tuhoamaan omistaja-arvoa


  • Elokuu 2019 alkoi, joten talkkitiedote tulee tämän kuukauden aikana. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta kaivoksesta Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

   • " Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa."

    No eihän vastaa.

    Nousu on just sen verran mitä joku on valmis maksamaan osakkeesta.


   • Juuri näin. Tää on vaan tää yksi huijari joka yrittää saada valheillaan piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen. Kannattaa varoa, toi on jo muutaman vuoden yrittänyt huijata ympäri nettipalstoja.

    Lisäksi tätä talkkitiedoitetta ei ole kukaan muu luvannut tulevaksi kuin tää sama heppu. Tulikiven sivuillakin sanotaan, että jorc-raportin ARVIOIDAAN valmistuvan elokuun aikana, kaivoksen myynnistä ei ole mitään takuita.
    Tää talkkihomma on vaan Tulikiven vedätystä että saavat pidettyä rahoittajat tyytyväisenä, ilman talkkivedätystä rahoittajat viheltäisivät pelin poikki ja silloin Tulikivi olisi konkurssissa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin. Tää on vaan tää yksi huijari joka yrittää saada valheillaan piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen. Kannattaa varoa, toi on jo muutaman vuoden yrittänyt huijata ympäri nettipalstoja.

    Lisäksi tätä talkkitiedoitetta ei ole kukaan muu luvannut tulevaksi kuin tää sama heppu. Tulikiven sivuillakin sanotaan, että jorc-raportin ARVIOIDAAN valmistuvan elokuun aikana, kaivoksen myynnistä ei ole mitään takuita.
    Tää talkkihomma on vaan Tulikiven vedätystä että saavat pidettyä rahoittajat tyytyväisenä, ilman talkkivedätystä rahoittajat viheltäisivät pelin poikki ja silloin Tulikivi olisi konkurssissa

    Vaikea nähdä todeksi että rahoittajat pyörisivät täällä suomi24 keskustelupalstalla hakemassa vinkkejä.


   • Enhän niin väittänytkään?

    Meinaan, että tää koko talkkiprojekti, joka on jo muutaman vuoden pyörinyt, on vain pakon edessä tehty, että saavat lisää rahoitusta.
    Tulikivi on niin kurkkuaan myöten veloissa, että ilman tätä talkkishowta rahoittajat lopettaisivat rahan pumppaamisen yhtiöön ja sehän olisi tämän yrityksen tarinan loppu, joka sinäänsä olisi ihan aiheellistakin loppua, koska ei tällä yrityksellä ole mitään edellytyksiä pärjätä tulevaisuudessakaan pyörittämällä ydinbisnestään, koko touhu pyörii ainoastaan lainallarahalla. Mikä idea tällaisella pörssiyrityksellä on, joka tekee vuodesta toiseen tappiota ja velkaantuu koko ajan lisää??
    Jos talkkikuopan saavat myytyä, niin se lämmittää yhtä paljon kuin kuseminen talvipakkasella housuun, sama tappiollinen bisnes jatkuu velkarahalla.


  • Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

   Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

   Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

   Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) + Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

   Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) + Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) + Vasarakangas 1-5 Mt

   Imerys (Sotkamo) 6 Mt

   Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt + Tyynelä 1-5 Mt.

   Tulikiveltä luvattu ja tulossa talkkitiedote (tonni- ja euromäärä) tämän kuukauden aikana (elokuu 2019).
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/suomussalmen_mineraalivaranto_laajenee
   Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo yhdeksän vuotta ja Uutela 13 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

  • Jos talkkikaivos myydään kohtuu hinnalla. Saadaan velanton yritys ja osingon maksuun rahaa.
   Harvia haluaa kasvaa, uuni, kiuas jne business myydään sinne.
   Saneerataan hallintoa, markkinointia, myynti jne saadaan Tulikivestä tuottava. Myös Suomusalmen laitoksen kiinteät kulut poistuu.
   Mikä on tulos?

   • Jos on tuote joka ei mene kaupaksi, siinä ei auta vaikka olisi kuinka paljon rahaa tilillä, että toiminta saataisiin kannattavaksi.


  • Kun yrityksellä on rahaa tilillä se voi esim. jakaa osinkoa. Myös voi investoida ilman lainaa. Esim kun Fortum myi kantaverkkonsa osakkaat saivat ylimääräistä osinkoa, jos/kun Tulikivi myy talkkikaivoksen, sekin voi jakaa osinkoa ja mahdollista lisäosinkoa. Ja yritykseen jää vielä toimintaa joka voidaan myydä. Ja rahaa...

   • "Kun yrityksellä on rahaa tilillä se voi esim. jakaa osinkoa."

    Niin VOI. Mutta ei sen pakko ole niin tehdä. Voidaan myös korottaa johtoryhmän palkkioita ja toimitusjohtajan palkkaa.

    "Myös voi investoida ilman lainaa."

    Investoida mihin? Tappiollinen bisnes on tappiollista vaikka sitä tehtäisiin uusilla koneilla.

    "Tulikivi myy talkkikaivoksen, sekin voi jakaa osinkoa ja mahdollista lisäosinkoa."

    Niin VOI. Mutta onko todennäköistä että se niin tekisi, mielestäni ei.

    "Ja yritykseen jää vielä toimintaa joka voidaan myydä."

    VOIDAAN tottakai, jos joku ostaa. Ostaisitko sinä tappiollista toimintaa jolla ei ole tulevaisuutta? Et varmaankaan.

    " Ja rahaa..."

    Joka saadaan hupenemaan tappiollisen toiminnan pyörittämisessä. Rahalle saataisiin paras tuotto ostamalla kannattavien pörssiyhtiöiden osakkeita, mutta noin tuskin toimitaan.


  • Kun talkkikaivoksen myynti on ohi, toimitusjohtaja, hallitus ja johtoryhmä palkitaan esim. rahalla. Hyvästä työstä palkkio..
   Yrityksen johdon ja hallituksen yhtenä tehtävänä on löytää tuottavia investointi kohteita. Kun onnistutaan palkita niistä.
   Jos ei löydetä tuottavia investointi, yrityksen kannattaa pitää omistajat tyytyväisinä hyvällä osingolla, ostamalla osakkeita pörssistä jne.
   Tulos muuttuu paljon paremmaksi kun Suomussalmen kiinteä ja muuttuvat kulut poistuvat.
   Oikealla hinnalla löytyy ostaja kiuas, uuni jne businekksessä tuottavana. Myös pörssinkulut voi jäädä pois.

  • Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

  • Lisää lainaa Tulikivelle, kun nykyisiäkään velkoja ei pystytä maksamaan:

   7.8.2019

   "Tulikivi Oyj on päättänyt solmia 0,5 Me arvoiset vieraan pääomanehtoiset lainasopimukset Suomussalmen talkki-projektin viivästyttyä. Laina-aika on kolme vuotta ja lainojen vuosikorko on 8 prosenttia"

   • Ei irtoa Tulikivelle lainaa enää muualta kuin hallituksen jäseniltä. Korkokin aika karmea.


  • Jos hallituksen jäsenet käyttävät henkilökohtaista rahaa hetkellisen rahoitukseen on jossain tietoa mikä ei julkaisukelpoista... Odotetaan....
   Mikä yritys on halukas panostamaan 50 M€ Suomussalmelle...Mondo, Im... Tiedotteen mukaan joku...? Kuka?

  • hallitusnelikko antolainaa yhtiölle 200.000 euroa
   ...se on 50.000 euroa mieheen jos tasajaolla

   ihme-ukko-tähtiseksi tituleerattu noista mielenkiintoisin
   ...osakkeettomana riskeeraa käteistään max kolmeksi vuodeksi
   ...korkoa tuskin maksetaan etukäteen
   ...kolmen vuoden korko on vain noin neljäsosa lainapääomasta. Ilmeisen vahva luotto yhtiön pystyssäpysymiseen ?

   Puuttuu 300.000 euron lainanantajat, ja sisäpiiri jo lueteltu

   talkkikalkkihankkeen etenenisestä voi järkeillä tietävän hallitus ja
   ...velkoja jolla on kiinnitys talkkikiinteistöön, tämähän tekee varsinaisen päätöksen myydäänkö vai ei

   Annetut 500.000 euron lainat ovat huonommalla etusijalla maksujärjestyksessä yhtiön päärahoitukseen nähden
   ..MUTTA, talkkihankkeen toteutuessa 500.000 lainat voidaan maksaa takaisin ennen päärahoittajien lainojen takaisinmaksua

   antaa saumaa sille että 300.000 euron lainaaja olisi kiinnityksen haltija, ja talkkivuoren myynti voisi toteutua

   onko talkkikiinteistön kiinnitystenhaltija joku vaikkapa 500.000 euron lainoittaja vaiko päärahoittajia/päärahoittaja
   ...voi veikata olevan päärahoittaja

   myytävän kiinteistön tulikivihistorian ja minkälainen lääni sisältöineen on myynnissä, josko joku tietää, tietoa tänne palstalle

   uskaltaako kiinteistösijoittaja kohdetta näkemättä ja tiedolla että pärkkeleesti on laatutavaraa louhittavissa, millin tarjota ?

   • Hallituksen jäsenet voivat myös paikata akuuttia kassavajetta ja jättää vuosipalkkiota nostamatta (esim. sivutoiminen puheenjohtaja 73 000 €). Päätökset tekee kuitenkin suurin omistaja ja itse itsensä toimitusjohtajaksi nimittänyt (185 526€ + hallituspalkkiot 20 650€) hallituksen jäsen Vauhkonen.


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Noiden Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin.

   "Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

  • 12 pörssipäivän sisällä tulossa luvattu talkkitiedote. Selviää suurelle yleisöllekin, että 8 miljoonan euron markkina-arvoisella Tulikivellä on 400 miljoonan euron arvoinen talkkiesiintymä.

  • Elokuuta 2019 jäljellä kaksi pörssipäivää, joten Tulikiven talkkitiedote tulee hetkenä minä hyvänsä. Talkkitiedotehan luvattiin elokuussa 2019. Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

  • TULIKIVI OYJ: TULIKIVEN SUOMUSSALMEN TALKKIESIINTYMÄN JORC-KOODIN MUKAINEN MINERAALIVARANTOARVIO ON VALMISTUNUT 30.8.2019

   13:00
   Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen
   mineraalivarantoarvio on valmistunut 30.8.2019

   30.8.2019 klo13.00

   Tulikivi tilasi helmikuussa 2018 Geologian Tutkimuskeskukselta
   JORC-koodiston mukaisen mineraalivarantoarvion Tulikiven Suomussalmen
   tehtaan kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä.

   Selvityksen mukaan Haaposen esiintymän todennäköiset mineraalivarannot ovat
   12,3 miljoonaa tonnia ja niiden keskimääräinen talkkipitoisuus on 45
   prosenttia. Tämän lisäksi esiintymä jatkuu syvyyssuunnassa muuttumattomana
   vähintään 75 metriä tunnetun mineralisaation alapuolelle, mikä on todettu
   lisäkairauksin. Kairausten osoittama mahdollinen lisämineralisaatio on noin
   7-10 miljoonaa tonnia.

   Lisäksi Geologian Tutkimuskeskus on todennut samassa kaivospiirissä
   sijaitsevien Kivikankaan, Sivusuvannon ja Kivisuvannon esiintymissä yli 10
   miljoonan tonnin mineraalivarantopotentiaalin.

   Geologian Tutkimuskeskuksen tekemät rikastuskokeet osoittavat talkin
   soveltuvan yleisimpiin kaupallisiin tuotteisiin.

   Mineraalivarantoarvion laatimisesta ovat vastanneet Markku Meriläinen,
   MAusIMM JORC (2012) ja Pekka Loven MAusIMM (CP) JORC (2012) Competent
   Person pätevyydellä.

   Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: Mineraalivarantoarvio osoittaa
   esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on
   laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena.
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt
   kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä
   kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan
   vaiheeseen.

   • Nyt on selvillä, miten iso on talkkivaranto. Vähän exelin pyöritystä. Tulikiven hallitus saa selville tuleeko montako miljoona vai yli 100 miljoona. Hallituksen puheenjohtaja tekee hyvän sopimuksen itselleen ja osakkeen omistajille. Odotellaan lähes " Siilinjärven Lottovoittoa" osakkaille.
    PS hallitus on lainannut rahaa firmaan, jäsenet saa hyvä 8 % koron rahoille.


  • Perjantaina jo noustiin. Moni lukee talkkiasiasta vasta päivän lehdestä viikonloppunaja herää asiaan. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten:
   Talkkiesiintymästä 8 miljoonaa euroa -> osake +100% (0,30€/osake)
   Talkkiesiintymästä 16 miljoonaa euroa -> osake +200% (0,45€/osake)
   Talkkiesiintymästä 32 miljoonaa euroa -> osake +400% (0,75€/osake)
   Talkkiesiintymästä 64 miljoonaa euroa -> osake +800% (1,35€/osake)

  • Kun louhitaan talkkia on usein saatavissa muitakin tuotteita esim. Mondo saa nikkeliä. Onkohan Tulikiven kaivoksesta tulossa muitakin tuotteita?

  • Hah hah hah hah , huumoria tuo talkkihomma. Vauvan pyllyyn voitte sitä laittaa.

  • Vasta luin oikeusjutusta rapakon takaa, jossa syöpään sairastunut mies sai jättimäisen vahingon korvauksen talkki yhtiöltä. Epäilivät syövän aihettajaksi juurikin talkkia.

  • Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan Elementisiltä (486 miljoonaan euroa), se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

   • Osakkeen hinta on edelleenkin se, mitä joku on siitä valmis maksamaan. Jos siitä ei kukaan halua maksaa 0.15€ enempää niin hinta on se.


  • Millonhan tulee Tulikiveltä anti jossa Tulikiveä omistavien setien ja tätien taskut tyhjätään ? Se on vain ajan kysymys. Jostainhan rahaakin on tultava kun sitä ei itse liiketoiminnasta kerry.

  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

   • Onko tää tämän kirjoittaja sama henkilö kuin kauppalehden Tulikivi-ketjussa nimimerkki Ramirent? Sama teksti julkaistu tänään kauppalehden palstalla 2min aikaisemmin kuin täällä...


  • Kyllä kai noi isot esiintymät ovat satojen miljoonien arvoiset vaikkei infraa kummoisesti olisikaan vielä. Tuollaista myydessä ei mielestäni voi lähteä ainakaan sellaisella ajatuksella että on pieni esim 50miljoonan allekirjoituspalkkio ja isot rahat tulisi pelkästään rojalteina kaivamisen yhteydessä - ei , siihen menee liikaa aikaa ja on hieman riskialtistakin. Uskotaan tietysti siihen että käytävissä neuvotteluissa kukaan eikä mikään taho kähmi tai koplaa osaa rahoista... eikä myöskään kohta tule esim jotain omituista tarjousta koko tulikivestä tyyliin 100% preemio - sellainen ei tule menemään läpi osakkeenomistajissa. Luottamus toimitusjohtajan ja Tähtisen kykyihin näkyy matelevan todella alhaalla päätellen kurssinkin tasosta.

  • Kun lukee Kauppalehden tänään, niin Tulikivi on päässyt parhaiten tänä vuonna nousseiden osakkaiden listalle, onneksi olkoon omistajille. Talkkikaivoksen myynti on mennyt jo seuraavaan vaiheeseen ja iso nousu tulematta...

   • Mikähän se seuraava vaihe sitten on? Nysvätäänkö sitä seuraava vaihetta taas muutama vuosi ja sitten siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen jne..


  • Yhtiökokouksessa tänä keväänä hallituksen ja toimitusjohtajan tavoitteita,
   • Liikevaihdon kasvu vuonna 2019
   • Positiivinen liiketulos
   • Talkkihankkeen myynti
   • Varastojen pienentäminen 1 Me:lla

   Pari viikkoa sitten tulleessa pörssitiedotteessa kerrotaan,
   Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: ”Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen”.

   • Monta viikkoa mennyt, eikä tulikivimies ole laittanut mitään.Onko hän joutunut ohitusleikkaukseen vai mitä hänelle on tapahtunut?

    Tulikivellä käydään muuten kauppaa päivittäin, tänäänkin vaihto oli mukavat 2000 euroa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Monta viikkoa mennyt, eikä tulikivimies ole laittanut mitään.Onko hän joutunut ohitusleikkaukseen vai mitä hänelle on tapahtunut?

    Tulikivellä käydään muuten kauppaa päivittäin, tänäänkin vaihto oli mukavat 2000 euroa.

    Haha.. just tänään havahduin itse samaan pohdintaan, että mitähän on tulikivimiehelle käynyt. No, kai sitä tiedotetta kohta pukkaa; talkkikaupoista ja tulikivimiehestä :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haha.. just tänään havahduin itse samaan pohdintaan, että mitähän on tulikivimiehelle käynyt. No, kai sitä tiedotetta kohta pukkaa; talkkikaupoista ja tulikivimiehestä :D

    Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
    Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
    Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...

    Ilmeisesti sulla on siis kaikki kunnossa vaikka pidit hieman hengähdystaukoa missiossasi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilmeisesti sulla on siis kaikki kunnossa vaikka pidit hieman hengähdystaukoa missiossasi?

    Niin, kun johan me ehdittiin olla täällä jo huolissaan talkkikivimiehestä. Tulikiven sinällään olen jättänyt mielestäni jo 90-luvun lopulla


   • Anonyymi kirjoitti:

    Reilu kuukausi sitten on saatu valmiiksi JORC koodisto. Nyt tiedetään miten arvokas noin on talkki esiintymä. Voitiin aloittaa todellinen.
    Yrityksen tavoitteena tälle vuodelle on esim. kaivoksen myynti. Omistajilla pitää olla aikaa odottaa vielä muutama kuukausi: loka-, marras- ja joulukuu. Aika saattat olla myös lyhyempi tai pitempi. Kun kaivos on myyty palkitaan omistajat ja johto...

    Nyt kaikki mummut ja papat, pojat ja tytöt ostamaan Tulikiven osakkeita heti huomenna ! Mondo ostaa kohta, ihan Kohta...melko varmasti huomenna ....Tulikiven ja samalla sen mittaamattoman arvokkaan talkki omaisuuden. Kauppasumma lienee miljardi euroa tai aika varmasti kaksi miljardia euroa ja sekin lienee ala kanttiin. Kyllä sitten Tulikiven omistajia hymyilyttää. Päivä työthän loppuu kaikilla tietenkin siihen paikkaan.... Kuntoloman ja uuden lambon paikka ihan selvästi ! Ai tätä ihanuutta meillä Tulikiveä omistavilla... Ei haittaa vaikka tekee kipeää, kun aikoinaan ostin Tulikiveä kahdella eurolla kipale ja nyt sen on muutaman sentin KUN varmuudella osakkeen hinta on kohta 20 euroa, ainakin!!! Ai tätä nannaa ja ihanuutta.....!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt kaikki mummut ja papat, pojat ja tytöt ostamaan Tulikiven osakkeita heti huomenna ! Mondo ostaa kohta, ihan Kohta...melko varmasti huomenna ....Tulikiven ja samalla sen mittaamattoman arvokkaan talkki omaisuuden. Kauppasumma lienee miljardi euroa tai aika varmasti kaksi miljardia euroa ja sekin lienee ala kanttiin. Kyllä sitten Tulikiven omistajia hymyilyttää. Päivä työthän loppuu kaikilla tietenkin siihen paikkaan.... Kuntoloman ja uuden lambon paikka ihan selvästi ! Ai tätä ihanuutta meillä Tulikiveä omistavilla... Ei haittaa vaikka tekee kipeää, kun aikoinaan ostin Tulikiveä kahdella eurolla kipale ja nyt sen on muutaman sentin KUN varmuudella osakkeen hinta on kohta 20 euroa, ainakin!!! Ai tätä nannaa ja ihanuutta.....!

    Oli kai vähän sarkasmia ilmassa ;) vaan jos oikeesti oot ostanu 2 eurolla Tulikiveä joskus niin huumorilla siitä selviää parhaiten.


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

  • Hienoa, että Tulikiven tilauskanta takoissa, kiukaissa ja sisustuskivissä on +6 %:n kasvussa. Q2/18 tilauskanta oli 3,4 m€ ja Q2/19 tilauskanta oli 3,6 m€.

   Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
   Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. +100% (osake 0,33€)
   Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. +300% (osake 0,65€)
   Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. +500% (osake 0,98€)
   Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. +1000% (osake 1,79€)

   • Onkohan toi Mondo-talkki asetelma vain haavekuva? Maksaisko joku suuryhtiö muka oikeesti satoja miljoonia persaukiselle yhtiölle? Herätkää jos oikeesti luulette noin ja sijoitatte Tulikiveen sen takia kun toimintansa pahasti tappiollista ja kuralla muutenki. On meinaan iso riski että menetätte rahanne. Reilu varoitus.


  • Hieno Q3/2019 -raportti.
   + liikevaihto kasvoi 3,4 %
   + käyttökate edellisenä 12 kuukautena +1,9 miljoonaa euroa
   + hinnankorotukset menneet läpi
   + ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
   ++ - Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

   • On kiva olla omistaja kun keskihinta on 0,13 €/osake. Ja talkkikaivoksen myynti tulossa...


  • Erinomaiselta kuulostaa. Tämä on käänneyhtiö positiiviseen suuntaan. Tulikivellähän viimeinen neljännes on aina paras, koska jouluksi uutteen kotiin.

   • Olipa mahtava osari Tulikiveltä tänään !

    Velkaantumisaste kohta 200 % ja omavaraisuusaste painuu kohta lattiasta läpi. Kassa tyhjä ja anti varmaanki näinollen tulossa. Siinä piensijottajien tuulitakin taskut puhdistetaan huolella. Mutta ei hätää talkeista maksetaan melko varmasti kohta muutamia satoja miljard...öö...miljoonia...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olipa mahtava osari Tulikiveltä tänään !

    Velkaantumisaste kohta 200 % ja omavaraisuusaste painuu kohta lattiasta läpi. Kassa tyhjä ja anti varmaanki näinollen tulossa. Siinä piensijottajien tuulitakin taskut puhdistetaan huolella. Mutta ei hätää talkeista maksetaan melko varmasti kohta muutamia satoja miljard...öö...miljoonia...

    Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.

    Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
    Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. +100% (osake 0,33€)
    Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. +300% (osake 0,65€)
    Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. +500% (osake 0,98€)
    Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. +1000% (osake 1,79€)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka haluaa ostaa talkki kaivoksen ? Talkki kuulema aiheuttaa syöpää.

    Minä tarjosin kaivoksista euron. Ei kelvannut mokomille. Pitäkööt töhnäläjänsä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
    Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. +100% (osake 0,33€)
    Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. +300% (osake 0,65€)
    Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. +500% (osake 0,98€)
    Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. +1000% (osake 1,79€)

    Jos tulikivi EI olisi kriisiyhtiö voisi talkin arvo ollakki aika huomattava. MUTTA kun TULIKIVI ON KRIISIYHTIÖ niin talkin arvo on näillä perusteluilla korkeintaan nimellinen.mahdolliset ostajat kyllä tietävät tulikiven taloudellisen tilanteen se en kaikkien tiedossa joten se siitä...eiköhän sieltä vielä Joulu negari pärähdä tulikiven pienomistajien Joulupöytään.julkasevat tietty.ennen Joulupyhiä jotta tulikiven omistajat saa sitä rauhassa sulatella ja ulostaa.... on se tulikivi sitte huomaavainen yhtiö :(


  • Johnson & Johnson tuomittiin vissiin maksamaan 65 miljoonaa syöpäkuoleman yhteydestä talkkiin. Talkin kanssa ei kannata liikaa hötkyillä. Ja tuo oli vasta ensimmäisiä oikeudenkäyntejä....

   • Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Mielenkiintoista Suomussalmensivuilta: "Kaikki merkit viittaavat siihen, että tulevaisuudessa matkailijoiden määrä niin Hossassa kuin muuallakin kunnassamme tulee kasvamaan. " Kävijöiden rahankäytön paikallistaloudelliset vaikutukset olivat vuonna 2017 vajaat 8 miljoonaa euroa. Mitenköhän luontoarvot ja loppumaton rekkaralli sopivat yhteen, tai kuka rakentaisi rautatien Tulikiveä varten?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella." Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain n. 10 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. 
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Arvioidaan olevan, ARVIOIDAAN olevan. Tulikiven osareissakin aina arvioidaan koko vuoden olevan tuloksellisesti positiivinen, mutta miinukselle painuu silti. Taitaa tämäkin kaivoksen laajuuden arvioon heitetty "hieman" lapin lisää.

    Kaivoksen arvonkin voi arvioida oleva vaikka miljardin, eri asia sitte on, paljonko joku mahdollisesti kiinnostunut ostaja on valmis siitä maksamaan ruti köyhällä takkapuljulle..tuskinpan vain täyttä markkinahintaa, koska siinä vaiheessa kun Tulikiven rahat on loppu ja konkurssi puskee päälle, on kaivoksen hinta enää murto-osa siitä mitä tämä Tulikivi-botti sen väittää olevan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Arvioidaan olevan, ARVIOIDAAN olevan. Tulikiven osareissakin aina arvioidaan koko vuoden olevan tuloksellisesti positiivinen, mutta miinukselle painuu silti. Taitaa tämäkin kaivoksen laajuuden arvioon heitetty "hieman" lapin lisää.

    Kaivoksen arvonkin voi arvioida oleva vaikka miljardin, eri asia sitte on, paljonko joku mahdollisesti kiinnostunut ostaja on valmis siitä maksamaan ruti köyhällä takkapuljulle..tuskinpan vain täyttä markkinahintaa, koska siinä vaiheessa kun Tulikiven rahat on loppu ja konkurssi puskee päälle, on kaivoksen hinta enää murto-osa siitä mitä tämä Tulikivi-botti sen väittää olevan

    Hehheh, onhan niitä köyhiä miehiä, joilla on valtavat perämetsät. JORC on laadittu ja pohjana myynnille. Aika näyttää, miten tässä käy.....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hehheh, onhan niitä köyhiä miehiä, joilla on valtavat perämetsät. JORC on laadittu ja pohjana myynnille. Aika näyttää, miten tässä käy.....

    Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

    Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

    Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.

    Siellä on ollut viestintä/markkinointipuoli asianmukaisella tasolla. Mitenkähän Tulikiven laita, onko rahaa laittaa vielä tuollaisiinkin asioihin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siellä on ollut viestintä/markkinointipuoli asianmukaisella tasolla. Mitenkähän Tulikiven laita, onko rahaa laittaa vielä tuollaisiinkin asioihin?

    50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.

    Mondo on yksi vaihtoehto. Mitä tekee maailman suurin talkin valmistaja Imersys?


   • Anonyymi kirjoitti:

    50 miljoonalla eurolla jos talkkiesiintymä myydään, osakkeen hinta olisi 1€/osake. Onko tässä seuraava 10 -kertaistuja.

    Ei ole 10 kertastuja päinvaston ennustan että lähitulevaisuudessa tulee tulikiveltä jokin yllättävä järkyttävän huono uutinen ja tulikiven kurssi tippuu alas yhtä nopeasti kuin kivi menee kaivoon.menee siinä tulikiveä omistavien mummojen ja pappojen kalsarit vaihtoon valitettavasti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo on yksi vaihtoehto. Mitä tekee maailman suurin talkin valmistaja Imersys?

    Ei tee mitään tai ehkä tekeekin..odottaa että saa tulikiven talkkikaivannot ehkä halvalla esimerkiksi eurolla tulikiven konkkapesältä......


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9 miljoonaa euroa.

    Minulle riittäisi talkkiesiintymän myyntihinnaksi 50 miljoonaa euroa, jolloin osakkeen hinta olisi 1€/osake.

    Mondo ja kumppanit oottelee ehkä kuin korppikotkat että saavat ostaa 1 eurolla koko talkki varannot konkkapesältä.....


   • Tällä tiedolla jo ..jos omistasin tulikiveä möisin heti pois vielä kun kaupankäyntiä ja talkkihypeä ja hupsuttelua näyttää riittävän...kuin kauan...se on eri asia...kaupankäynti tulikiven osakkehilla voi keskeytyä huonoihin uutisiin hetkenä minä hyvänsä...


  • Pikkuhiljaa talkkitietoisuus alkaa leviämään:
   Tulikivi Oyj on 27.11.2019 vastaanottanut Rimonne Baltic OÜ:lta arvopaperimarkkinalain ("AML") 9 luvun 5 pykälän mukaisen ilmoituksen, jonka mukaan Rimonne Baltic OÜ:n osuus Tulikivi Oyj:n osakkeista on ylittänyt 5 prosentin rajan.

   Mondo Mineralsin kahdesta kaivoksesta Elementis maksoi vuosi sitten (23.10.2018) yhteensä 553 m$ (486 m€). Tulikiven markkina-arvo on nyt 9,7 miljoonaa euroa (0,1625€/osake), joten mielenkiintoinen syksy käynnissä takkiesiintymän myynnin näkökulmasta:
   Talkkiesiintymästä 10 miljoonaa euroa -> osake n. +100% (osake 0,33€)
   Talkkiesiintymästä 30 miljoonaa euroa -> osake n. +300% (osake 0,65€)
   Talkkiesiintymästä 50 miljoonaa euroa -> osake n. +500% (osake 0,98€)
   Talkkiesiintymästä 100 miljoonaa euroa -> osake n. +1000% (osake 1,79€)

   • Tulikiven viiden prosentin ostaja ajatteli 10 -kertaistaa rahansa talkilla. Kun talkkitiedote tulee, tulemme näkemään Helsingin pörssin kovimman nousun miesmuistiin (osakekurssi yhteen euroon). Sitä sitten hehkutetaan jokaisessa mediassa sekä analyysitalossa ja taulussa on 2€/osake. Tämän osakkeen markkina-arvo on vain 8,6 miljoonaa euroa, joten jo melko vaatimattomallakin vaihdolla tämä ampuu ylös ja kovaa.


  • Nyt ymmärrän, miksi juuri tänään liputettiin 5 prosentin ylitystä. Jos talkkiesiintymästä saadaan 50 miljoonaa euroa, osake maksaa tulevaisuudessa 0,98 €/kpl. Tänään osake maksaa kuitenkin 0,143 €/kpl.

   • Ei ne maksa talkeista paljo mitään. Kun selviää ettei tosi ostajia talkille edes ole, Tulikiven kurssi tippuu yhteen senttiin ja kaupankäynti loppuu siihen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ne maksa talkeista paljo mitään. Kun selviää ettei tosi ostajia talkille edes ole, Tulikiven kurssi tippuu yhteen senttiin ja kaupankäynti loppuu siihen.

    Tulikivihän on ratsastanut tällä talkkishowlla jo vuosia, mitään konkreettista ei ole kuitenkaan asian suhteen tapahtunut. Tämä sama show tulee jatkumaan edelleenkin vuosia, että Tulikiven rahoittajille on näyttää edes jotain.

    Tämä Tulikivi-hörhö on kirjoittanut kauppalehden palstalle näitä löpinöitään varmaan kymmenellä eri nimimerkillä vuosien varrella, tunnetuimmat taitaa olla numeronmurskaus ja baltian hevostoimisto, tällä hetkellä kauppalehden Componenta-ketjussa käyttää nimimerkkiä Eino Ikävalko. Sharevillessä kirjoitteli nimimerkillä Predak, mutta sai kait bannit sinne ja ihan aiheesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivihän on ratsastanut tällä talkkishowlla jo vuosia, mitään konkreettista ei ole kuitenkaan asian suhteen tapahtunut. Tämä sama show tulee jatkumaan edelleenkin vuosia, että Tulikiven rahoittajille on näyttää edes jotain.

    Tämä Tulikivi-hörhö on kirjoittanut kauppalehden palstalle näitä löpinöitään varmaan kymmenellä eri nimimerkillä vuosien varrella, tunnetuimmat taitaa olla numeronmurskaus ja baltian hevostoimisto, tällä hetkellä kauppalehden Componenta-ketjussa käyttää nimimerkkiä Eino Ikävalko. Sharevillessä kirjoitteli nimimerkillä Predak, mutta sai kait bannit sinne ja ihan aiheesta.

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut kylläkin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    30.8.19
    Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
    https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut kylläkin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    30.8.19
    Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
    https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

    Tulikiven talkkivarat sijaitsee jo alueella, jossa on luvat kaivostoimintaa. Uusi omistaja saa halutessaan kaivoksen toimintaa nopeasti. Ei mene paljoa aikaa lupaprosessiin...

    Toinen kommentti:
    Kun louhitaan malmia... Saadaan " sivutuotteena" muuta esim. Mondolla on laitos nikkeliä varten. Saadaanko Suomussalmen kaivoksesta myös jotain muuta malmia myytäväksi?


  • J.P Morganin kautta ostettiin taas torstainakin 75 prosenttia Tulikiven vaihdosta. J.P Morganin kautta ostettiin myös silloin, kun liputettiin viiden prosentin ylitys 27.11.2019. Mielenkiintoista, milloin 10 prosentin raja ylittyy ja seuraava liputus tapahtuu.

   • Mielenkiintoinen tieto. Talkki alkaa herättää ostajia. Kilpailijahan talkkipuolelta myytiin vuosi sitten 486 miljoonalla eurolla ja Tulikivi maksaa vain 8 miljoonaa euroa.


   • Taitaa Morgan ennakoida Tulikiven tulevaa Joulu negaria ja osti shortti mielessä....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa Morgan ennakoida Tulikiven tulevaa Joulu negaria ja osti shortti mielessä....

    Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.

    Tänäänkin 5 prosentin liputtaja osti (J.P. Morgan AG), kuten viime viikkoina joka pörssipäivä. Tuleeko 10 prosentin liputus tällä viikolla vai ensi viikolla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tänäänkin 5 prosentin liputtaja osti (J.P. Morgan AG), kuten viime viikkoina joka pörssipäivä. Tuleeko 10 prosentin liputus tällä viikolla vai ensi viikolla.

    J.P. Morgan AG jatkoi ostajaan, kuten aiempinakin päivinä. Pörssin todennäköisin 10 -kertaistuja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun kilpailijan talkista saatiin vuosi sitten 486 miljoonaa euroa, eiköhän Tulikiven talkkiesiintymästä saada 80 miljoonaa euroa. Tällöin 8 miljoonan euron arvoisen Tulikiven osake tulee 10 -kertaistumaan.

    Hienoa , virolainen lelufirma nurkkaa konkkakiveä ! Osti tänäänkin huimat 7200 konkkakiven lappua.
    Kun taas Vakavaraiset vakuutusyhtiöt Ilmarinen , ELO ja Fennia dumppaavat tulikiven osakkeensa lelufirmalle. Onpa järkevä vaihtokauppa !

    Kun Tulikivi järjestää annin niin tämä virolainen lelufirma voi varmaan maksaa osakkeensa leluilla....?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa , virolainen lelufirma nurkkaa konkkakiveä ! Osti tänäänkin huimat 7200 konkkakiven lappua.
    Kun taas Vakavaraiset vakuutusyhtiöt Ilmarinen , ELO ja Fennia dumppaavat tulikiven osakkeensa lelufirmalle. Onpa järkevä vaihtokauppa !

    Kun Tulikivi järjestää annin niin tämä virolainen lelufirma voi varmaan maksaa osakkeensa leluilla....?

    Antia ei tarvita, se on varma.

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Antia ei tarvita, se on varma.

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Tulikiven pörssitiedote: "Tässä vaiheessa ei ole mitään varmuutta, että myyntiprosessi onnistuu." Pätee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Antia ei tarvita, se on varma.

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    "Antia ei tarvita, se on varma."

    Ei kyllä näihin sun huuteluihin kannata paljoa luottaa. Herra Tulikivi kun on tälläkin palstalla huudellut varmaan pari vuotta varman tietona, että se tomukaivos myydän ihan kohta. Kuinka monessa viestissä ja kuinka monta vuotta olet kehottanut tällä palstalla ostamaan Tulikiveä koska kaivos on pitänyt olla myyty jo vuosia sitten?
    Mites ne rakennusluvat, joista jauhoit vuosi-pari sitten, joiden piti näky positiivisesti tuloksessa? Entä pörssisähkön kallistuminen, jonka piti sataa suoraan Tulikiven laariin?

    Ku***taja sä olet, tunnettu myös useammalla muulla palstalla. Varokaa huijaria ja trollia!


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Antia ei tarvita, se on varma."

    Ei kyllä näihin sun huuteluihin kannata paljoa luottaa. Herra Tulikivi kun on tälläkin palstalla huudellut varmaan pari vuotta varman tietona, että se tomukaivos myydän ihan kohta. Kuinka monessa viestissä ja kuinka monta vuotta olet kehottanut tällä palstalla ostamaan Tulikiveä koska kaivos on pitänyt olla myyty jo vuosia sitten?
    Mites ne rakennusluvat, joista jauhoit vuosi-pari sitten, joiden piti näky positiivisesti tuloksessa? Entä pörssisähkön kallistuminen, jonka piti sataa suoraan Tulikiven laariin?

    Ku***taja sä olet, tunnettu myös useammalla muulla palstalla. Varokaa huijaria ja trollia!

    "Antia ei tarvita, se on varma "

    Eipäs olla niin varmoja siellä..

    Velkaantumisaste nousee tulikivellä koko ajan ja omavaraisuusaste heikkenee. Tulos on pelkkää persnettoa.isolla P llä. Rahakirstu on tulikivellä tyhjä.

    Jos tulikivi ei saa kohta rahaa jostain on konkurssi tai velkasaneeraus edessä.

    Ihmettelen miksi se ei hakeennu velkasaneeraukseen. Yrittäkää nyt edes pelastaa työpaikat. Suurin osa veloista leikataan velkasaneerauksessa ja elinmahdollisuuksia alkaa tulemaan.

    Velkaa on tulikivellä liikaa.

    Mondo ei maksaisi talkeista juuri mitään kun tietää tulikiven talousahdingon, ymmärtäkää jo tämä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Antia ei tarvita, se on varma "

    Eipäs olla niin varmoja siellä..

    Velkaantumisaste nousee tulikivellä koko ajan ja omavaraisuusaste heikkenee. Tulos on pelkkää persnettoa.isolla P llä. Rahakirstu on tulikivellä tyhjä.

    Jos tulikivi ei saa kohta rahaa jostain on konkurssi tai velkasaneeraus edessä.

    Ihmettelen miksi se ei hakeennu velkasaneeraukseen. Yrittäkää nyt edes pelastaa työpaikat. Suurin osa veloista leikataan velkasaneerauksessa ja elinmahdollisuuksia alkaa tulemaan.

    Velkaa on tulikivellä liikaa.

    Mondo ei maksaisi talkeista juuri mitään kun tietää tulikiven talousahdingon, ymmärtäkää jo tämä.

    Talkki on katova luonnonvara, kun se kulutettu kerran sen uudelleen käyttö on lähes mahdotonta.
    Talkkikaivoksen ostajana pidetään tällä palstalla Mondoa. Mitä tekee maailman suurin talkin tuottaja Imersys? Kiinassa on valtavia pääoma määriä, haluaako joku kiinalainen yritys saada talkki markkinoilla avauksen Euroopassa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Talkki on katova luonnonvara, kun se kulutettu kerran sen uudelleen käyttö on lähes mahdotonta.
    Talkkikaivoksen ostajana pidetään tällä palstalla Mondoa. Mitä tekee maailman suurin talkin tuottaja Imersys? Kiinassa on valtavia pääoma määriä, haluaako joku kiinalainen yritys saada talkki markkinoilla avauksen Euroopassa?

    Olet oikeassa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet oikeassa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa.

    Toivottavasti kukaan ei usko lapsellisiin vedätyksiin, jota puliveivari tarjoilee. Antia pukkaa, jos vaan löytyy tyhmiä maksumiehiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    -- Velkaantumisaste kohta 200 %
    -- liikevaihto laskutrendissä
    -- talkki myynnit eivät toteudu
    -- tulos tappiolla

    -- the end


  • Negaria odotetaan taas joululahjaksi.

   • J.P. Morgan tosiaan tänäänkin osteli. Tuleeko 10 prosentin liputus jo ensi viikolla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    J.P. Morgan tosiaan tänäänkin osteli. Tuleeko 10 prosentin liputus jo ensi viikolla?

    Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nunnauuni nosti jo hintojaan ja Tulikivi seurasi perässä. Vuolukivituotteethan ovat noiden kahden kauppa, joten tilanne on alkanut näyttää vihdoin hyvältä.

    Saahan sitä hintoja aina nostaa, mutta mahtaako Tulikivellä saldo riittää...


  • Pakotteet Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan tulevat poistumaan 2020 heinäkuun lopussa. Melkoinen piristys tulossa Tulikivelle, sillä Venäjä on Tulikiven suurin vientimaa.

   13.12.2018 yhdellä eurolla sai 75 ruplaa ja 13.12.2019 yhdellä eurolla sai 70 ruplaa. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.

  • Julkaistu 20.12.2019
   Tulikivi on allekirjoittanut 19.12.2019 rahoittajiensa kanssa rahoitussopimuksen, jossa sovitaan yhtiön luottojen lyhennyksistä vuosina 2019 - 2020 rahoittajien vastuiden suhteissa sekä rahoittajille annettavista kovenanteista. Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen: ”Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkki-hankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.”

   Talkkihanke etenee. Hyvältä kuulostaa.

   • Tulikivi talkkihankkeesta: " Tässä vaiheessa ei ole olemassa mitään takeita siitä, että Suomussalmen talkkiesiintymä olisi jatkossa kaupallisesti hyödynnettävissä. On myös mahdollista, että Tulikivi ei löydä tahoa, joka olisi valmis toteuttamaan talkin kaupallisen hyödyntämisen yksin tai yhdessä Tulikiven kanssa. "


  • Montakohan miljoonaa euroa Suomusalmen talkkihankkeesta saadaan? Faktaa on se, että Tulikiven arvo on tänään 8 miljoonaa euroa ja Elementis maksoi Mondolle kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 486 miljoonaa euroa. Onvesthan osti juuri itsesnsä Harvian suurimmaksi omistajaksi ja olihan Onvestin nainen Tulikiven hallituksessakin pitkään. Menisikö Tulikiven takka- ja kiuasbisnes Onvestille/Harvialle? Talkki Imerykselle tai kiinalaisille? Talkkihuutokauppaan liittynee myös Elementis, sillä se haluaa puolustaa asemaansa, maksoihan se juuri 486 miljoonaa euroa talkista.

   • Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
    Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
    Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
    Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
    Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaupan pääkohde oli Mondo Mineralsin tuotantolaitokset ainutlaatuisine tekniikoineen ja menetelmineen.
    Suomussalmen kivilouhos Kuusamon rajalla on huonosti hyödynnettävissä koska sijainti on lähes tiettömien taipaleiden takana. Nykyiset seudun "Kekkoskakkostiet" eivät kestäisi multinikin haaveilemaa rekkarallia.
    Ja entäs rekkarallin hiilijalanjälki vihreän liikkeen mallimaassa... älä eino unta moisesta nää.

    Suunnittelijoita on useita. Jos suomalaisia ei kiinnosta ko. projekti esim Fluor Engineering voi tehdä sen. On tehnyt kaivoksia Mongolian arolle, Afrikan sademetsää jne. Myös kaivoskoneiden valmistajia on useita


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Täh!?
    Vainko kaksi?? TUKES on eri mieltä.:

    KAIVOSPIIRIT JA -LUVAT

    Mondo Minerals B.V
    Kajaani
    KL2018:0004 KaivNro 5490
    Päätös annettu
    09.09.2019
    Kuulutus hakemuksesta
    Päätös

    Mondo Minerals B.V.
    Kajaani
    KaivNro 806
    Päätös annettu
    31.05.2019
    KaivNro 806
    KaivNro 806 päätös
    KaivNro 806 Liitteet

    Mondo Minerals B.V. Branch Finland
    Paltamo
    KaivNro 3030
    Kuuleminen hakemuksesta
    31.01.2019
    KaivNro 3030 kuuleminen

    Mondo Minerals B.V.
    Polvijärvi
    KaivNro K7953, KL2018:0005
    Kuuleminen hakemuksesta
    10.12.2018
    KaivNroK7953, KL2018:0005

    Mondo Minerals B.V.
    Sotkamo
    KL2018:0003 KaivNro 6323
    Kuuleminen hakemuksesta
    24.08.2018
    KL2018:0003 KaivNro 6323

    Mondo Minerals B.V.
    Paltamo
    KaivNro 886
    Päätös annettu
    11.12.2017
    Päätös_11.12.2017
    Päätös
    Liitteet
    Kuulutus_19.9.2017
    Kuulutus_24.2.2014
    Päätös_24.6.2014

    Mondo Minerals B.V.
    Paltamo
    KaivNro 3030
    Päätös annettu
    02.02.2016
    Päätös_2.2.2016
    Liitteet 1-5_2.2.2016
    Liite 6_2.2.2016
    Liitteet 7-8_2.2.2016
    Päätös
    Liitteet
    Kuulutus_12.2.2014
    Kuulutus_24.2.2014
    Päätös_24.6.2014

    Mondo Minerals B.V.
    Polvijärvi
    KaivNro 7953
    Päätös annettu
    15.10.2012
    Päätös
    Liite


  • Tulikiven perjantain (20.12.19) tiedote rahoitussopimuksesta vuosille 2019-2020 on merkittävä. Siinähän aika suoraan kerrottiin, että nyt on rahaa kehittää firmaa ja edistää talkkihanketta: "Lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia". Talkista on puhuttu täällä paljon, joten keskitytään nyt hetki "muihin kehittämistoimiin". Tarkoittaako kehittäminen sitä, että Tulikivi siirtäisi Suomussalmen verhouskivitoiminnan Juukaan saisi näin Juuan tehtaan käyttöasteen ylös. Se taas näkyisi myös viimeisellä rivillä. Vai keskitetäänkö edellisen lisäksi myös "valkoinen puoli", eli keraamiset tuotteet Heinävedeltä Juukaan? Tuo saisi Juuan tehtaan käyttöasteen nousemaan hyvin korkeaksi ja näkyisi vielä voimakkaammin viimeisellä rivillä. Juuan tehdashan on Tulikiven oma ja Suomussalmella sekä Heinävedellä Tulikivi on vuokralla.

   • Kiitokset asiallisesta viestistä! Tiedote oli lyhyehkö, mutta jostain tuonsuuntaisesta on varmaankin kysymys. Jos jotain muuta kuin talkista, niin saksalaisten energiatilanne on aika mielenkiintoinen - ydinvoima alas, hiilivoima jollain aikataululla alas, nordstream torsoksi meren pohjaan ja tuulivoimakin on energiauutisten mukaan vastatuulessa. Toivottavasti uudet mallit lähtisivät vetämään oikein kunnolla , jotta viimeiselle riville muodostuisi omistajille mieluisa lukema.


   • Älä kehtaa trollata enempääsi... olette jo aikoja sitten siirtäneet Suomussalmen konekantaaa Juukaan.
    Siirtäkää vielä se Suomussalmen mineralisaatio Oulun sataman läheisyyteen. Teille kun kaikki tuntuu olevan mahdollista, ainakin mielikuvituksessa.
    Oulun sataman läheisyydessä sekavalaatuisella vuolukivikasalla voisikin olla jonkinlaista rahallista arvoa?

    Tyhmiin trollauksiin tyhmä vastine, oleppa hyvä, Tammikuuilmiö.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä kehtaa trollata enempääsi... olette jo aikoja sitten siirtäneet Suomussalmen konekantaaa Juukaan.
    Siirtäkää vielä se Suomussalmen mineralisaatio Oulun sataman läheisyyteen. Teille kun kaikki tuntuu olevan mahdollista, ainakin mielikuvituksessa.
    Oulun sataman läheisyydessä sekavalaatuisella vuolukivikasalla voisikin olla jonkinlaista rahallista arvoa?

    Tyhmiin trollauksiin tyhmä vastine, oleppa hyvä, Tammikuuilmiö.

    JORC-analyysin tulokset olivat odotuksia parempia .


  • Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä. Outokumpu käytti sopimuksen mukaisen optionsa lunastaa yhdellä eurolla 20 %:n omistusosuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä (Talvivaara Projekti Oy), jonka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö omistaa. Talvivaara Projekti Oy yhdistellään Outokummun konsernituloslaskelmaan osakkuusyhtiönä vastaten Outokummun 20 %:n omistusosuutta. Tämän omistuksen arvostamisesta käypään arvoon syntyi 110 milj. euron kertaluonteinen veroton tuotto, joka on kirjattu Outokummun tuloslaskelmassa rahoitustuottoihin.
   https://vuosikertomukset.net/resources/Outokumpu/fin/vuosikertomukset/Outokumpu_vuosikertomus_2007.pdf

   • Toiveajattelua että Mondo maksaja kymmeniä eli satoja miljoonia talkeista Tulikivelle.
    Mondo tietää Tulikiven tilanteen varsin hyvin ja on sen takia odottavalla kannalla...


  • 20.12.2019 Tulikiveltä tuli tiedote "Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.”. Tuohan on erittäin positiivinen uutinen.

   • "tiedotteen" ja "posetiivisen uutisen" kirjoittaja sama persoona, hyvinhän silleen jutut synkkää.

    Näin sama persoona aikoinaan aloitti tämän "lankansa":
    "talkki
    05.09.2018 16:09
    Mondo Minerals on talkkiin erikoistunut kaivosyhtiö. Se on perustettu vuonna 1967 nimellä Suomen Talkki Oy. Yhtiö tunnettiin aikanaan myös nimellä Finnminerals Oy. Yhtiön omistaa Advent International. Mondo Minerals pyörittää kahta talkkikaivosta Suomessa. Mondo Mineralsin talkkikaivoksista tarjottu on 500m€. Kiinnostus on huomattu myös vuolukivitakkoja valmistavassa Tulikivessä. Lisää aiheesta Kauppalehden maksullisesta osiosta (ma 3.9.2018)."

    Aloitti siis epätotuuksilla. Mondo M. omistaa kymmeniä kaivoksia, kaivospiirejä, valtauksia, yms.. Rikastamoja/tuotantolaitoksia on vain kaksi (?) kappaletta.
    Ja nuo rikastamot tuottavat talkin lisäksi monia arvometalleja; nikkeliä, hopeaa, yms..

    On huomattavasti uskottavampaa että Tulikiven Suomussalmen kaivospiiri vaihtaa joskus omistajaa yhdellä (1) eurolla kuin "miljoonilla" euroilla.


  • Huomasin, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen on neuvotellut Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myynnin. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on neuvoteltu. Tulikiven markkina-arvo on vain 8 miljoonaa euroa.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Aika epätoivoinen tilanne firmalla kun käyttöpääomaa pitää lainata firman hallituksessa istuvilta.
    Seuraavaksi kerjäämään Helsingin toreille ja turuille ja jakamaan kaminoiden myyntimainoksia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika epätoivoinen tilanne firmalla kun käyttöpääomaa pitää lainata firman hallituksessa istuvilta.
    Seuraavaksi kerjäämään Helsingin toreille ja turuille ja jakamaan kaminoiden myyntimainoksia?

    Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa edes 10 prosenttia tuosta, Tulikiven markkina-arvo 10 -kertaistuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa edes 10 prosenttia tuosta, Tulikiven markkina-arvo 10 -kertaistuu.

    Viimeksi (2013) Tulikiven osakeannissa merkittiin yhteensä 22 920 917 A-sarjan osaketta. Rahat on hassattu, yhtiö tekee tappiota ja liikevaihto on tippunut 43,7M (2013) -> 28,6M (2018).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
    Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

    Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
    Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

    Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?

    Pakotteet Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan tulevat poistumaan 2020 heinäkuun lopussa. Melkoinen piristys tulossa Tulikivelle, sillä Venäjä on Tulikiven suurin vientimaa. 

    28.12.2018 yhdellä eurolla sai tasan 80 ruplaa ja tänään yhdellä eurolla saa 69 ruplaa. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivitrolli näkyy saavan kopioida mainosmielessä tänne kuinka paljon tahansa Tulikiven tiedotteita ja kehua/hypettää Tulikiven pörssiosaketta. Kehuminen tapahtuu siinä toivossa, että hänen osakesalkkunsa arvo nousee arvottomuudestaan kokemattimien/aloitteleviens sijoittajien kustannuksella.
    Samanaikaisesti kyseinen trolli näkyy saavan helposti poistettua hänen trollaamistaan häiritsevät, faktatietoihin perustuvat, viestit!

    Miksi Suomi24:n sensorit suosivat tällaista sääntöjensä vastaista trollaamista?

    Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

    No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
    Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

    No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
    Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.

    Kovasti tuntuu ahdistavan toisten sijoitukset. Mistäköhän johtuu:)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kovasti tuntuu ahdistavan toisten sijoitukset. Mistäköhän johtuu:)

    Ei kyllä ahdista sun sijoitukset, sä taidat olla aika hyvin tappiolla niillä Tulikiven lapuilla:D ainakin kun miettii kuinka paljon käytät aikaa tällä huumoripalstalla yrittääksesi nostattaa kurssia.

    Mut kerroppa se syy, mistä se sun epäilemä ahdistu sit johtuu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kyllä ahdista sun sijoitukset, sä taidat olla aika hyvin tappiolla niillä Tulikiven lapuilla:D ainakin kun miettii kuinka paljon käytät aikaa tällä huumoripalstalla yrittääksesi nostattaa kurssia.

    Mut kerroppa se syy, mistä se sun epäilemä ahdistu sit johtuu?

    Tämän viikon perjantainakin viiden prosentin liputtaja osti J.P. Morganin kautta nettona +32185 Tulikiven osaketta. Sitä edellisenä pörssipäivänä sama taho osti J.P. Morganin kautta nettona +30444 Tulikiven osaketta. Tämä on jatkunut koko joulukuun. 10 prosentin liputusta odotellessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämän viikon perjantainakin viiden prosentin liputtaja osti J.P. Morganin kautta nettona +32185 Tulikiven osaketta. Sitä edellisenä pörssipäivänä sama taho osti J.P. Morganin kautta nettona +30444 Tulikiven osaketta. Tämä on jatkunut koko joulukuun. 10 prosentin liputusta odotellessa.

    Tais mennä tunteisiin kun et kysymykseen vastannut:D
    Mistäköhän johtuu:)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tais mennä tunteisiin kun et kysymykseen vastannut:D
    Mistäköhän johtuu:)

    Aivan sama, voittaako joku tai häviääkö joku tulikivessä tai ylipäätään jossakin muussa osakkeessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan maksanut mainostamisesta s24;lle tämä trolli. Trollilla joku kymmenen eri hypetyslankaa täällä, ei taida onnistua missään muualla tollanen kakanjauhanta.

    No samapa tuo, eiköhän kaikki tiedä että nää tulikiven mainostuslangat on kaikki yhden ja saman trollin tekemiä, jonka päämäärä on juurikin saada tällä mainostamisella piensijoittajia houkuteltua mukaan. Tätähän on jatkunut jo vuosia samaa liibalaabaa kauppalehden palstalla.
    Turhaa työtä tää trolli vaan tekee kun päivittäin nostelee näitä lankoja, eikai kukaan ole niin hölmö että ostaa osakkeita tällasen huumoripalstan lukemisen perusteella.

    Yksi hullu osti tulikiveä 500 € koska suomi 24:sä suositeltiin, kyllä nauratti että joku pelkän luotti psykopaatti-trollin neuvoon ja ei jaksanut tehdä minkäänlaista omaa tutkimusta asiasta.


  • Tulikiven osakekurssi nousi tänään 18,31 %:a ja sen markkina-arvo on silti vain 10,1 m€:a. Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€). Jos Tulikivi saa Suomussalmen talkkiesiintymästään edes murto-osan siitä, mitä Mondo Minerals sai Elementisiltä, Tulikiven osakekurssilla on mahdollista 10 -kertaistua.

   • Propagandasi alkaa tehota...näinhän se on että hyväuskoisia jallitettavia löytyy aina kuten eilisestä kurssi pyrähdyksestä voimme todeta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Propagandasi alkaa tehota...näinhän se on että hyväuskoisia jallitettavia löytyy aina kuten eilisestä kurssi pyrähdyksestä voimme todeta...

    Todella vaikea uskoa että kukaan olisi niin hullu että ostaisi Tilikiveä


  • Jokainen ymmärtää, että kun talkkikilpailija (Mondo) ostettiin 486 miljoonalla eurolla ja Tulikiven markkina-arvo on 10,1 miljoonaa euroa, noiden erotus on 476 miljoonaa euroa. Toki jonkin verran täytyy investoida, mutta silti talkille jää arvoa pitkästi yli 400 miljoonaa euroa investoinnin jälkeenkin.

   • Pelkästä maan povessa olevasta talkista eivät maksa 400 000 000 euroa. Kaivoksen perustaminen , infra yms maksaa sitä vastoin todennäköisesti paljon...ja jos Elementsillä on raaka ainetta kymmeniksi vuoksiksi, miksi se ostaisi edes Tulikiven talkkeja ? Kaupat pitäis jokatapauksessa Tulikiven kannalta tehdä nopeasti sen heikon talouden vuoksi ja jos Elementsillä taas ei ole kiirettä...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pelkästä maan povessa olevasta talkista eivät maksa 400 000 000 euroa. Kaivoksen perustaminen , infra yms maksaa sitä vastoin todennäköisesti paljon...ja jos Elementsillä on raaka ainetta kymmeniksi vuoksiksi, miksi se ostaisi edes Tulikiven talkkeja ? Kaupat pitäis jokatapauksessa Tulikiven kannalta tehdä nopeasti sen heikon talouden vuoksi ja jos Elementsillä taas ei ole kiirettä...

    Noin vuosi sitten tää kirjoitti että esiintymästä tarjottu 3m€, on vähän hinnat noussut kun nyt sen arvo on jo pitkästi yli 400m€:D

    Varmaan ensi kesänä hinta lähentelee jo miljardia:D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noin vuosi sitten tää kirjoitti että esiintymästä tarjottu 3m€, on vähän hinnat noussut kun nyt sen arvo on jo pitkästi yli 400m€:D

    Varmaan ensi kesänä hinta lähentelee jo miljardia:D

    Hyvin sanottu buahahahahahaaa ei taida Tulikiven velat muuttua saataviksi vuonna 2020 ;-D


   • Jokainen ymmärtää, että kun naapuri ostaa puolen miljoonan Maseratin ja toisella naapurilla on Lada, on Ladankin arvo puoli miljoonaa.. Eikun..

    Älkää kukaan - KUKAAN - lähtekö tämän tulikivi pelleilijän perässä osakeostoksille. Pelleilijä tekee oikeasti haittaa jo yhtiölle itselleenkin, vaikka tuskin sitä edes tajuaa


  • Jokainen voi itse miettiä Tulikiven talkkiesiintymän tulevaa myyntihintaa. Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on eilisen nousunkin jälkeen vain 10,1 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   • Ai suunnitteilla 50 Me:n investoinnit ?? eli ei ole välttämättä tulossa yhtään mitään koska sunnitellahan voi aina ja mitä vaan . Mistä rahat tähän sunnitelmaan no se on taas asia erikseen..
    Tosi nopea on toi sun laskutoimitus jossa päädyit 400 000 000 euroon :)


  • Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta. Tuohon liittyen Tulikiven 20.12.19 saatu tiedote oli eriomainen. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä tai kiinalaisia sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys ja kiinalaiset taas haluavat saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

   • Tuo on puhdasta vedättelyä ja kurssin nostatus puhetta.


   • Onko tää sitä sisäpiiritietoa? Puhuvat kauppalehden palstalla, että tulikivi heebo on sisäpiiriläisiä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on puhdasta vedättelyä ja kurssin nostatus puhetta.

    Ja varsin säälittävää sellaista


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko tää sitä sisäpiiritietoa? Puhuvat kauppalehden palstalla, että tulikivi heebo on sisäpiiriläisiä?

    Haha.. eiköhän tämä ole vain tavallinen tuulipuku, joka naapurin Rapen neuvomana osti kovalla hinnalla joskus tulikiveä ja nyt yrittää tehdä kaikkensa, että saisi homeiset laput taas ylös. Onneksi tässä kohtaa markkinat on tehokkaat ja määrittelee yhtiön arvon siksi, mikä se on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haha.. eiköhän tämä ole vain tavallinen tuulipuku, joka naapurin Rapen neuvomana osti kovalla hinnalla joskus tulikiveä ja nyt yrittää tehdä kaikkensa, että saisi homeiset laput taas ylös. Onneksi tässä kohtaa markkinat on tehokkaat ja määrittelee yhtiön arvon siksi, mikä se on.

    Mistä näistä tietää. Kyllähän täälläkin on välillä sellaista tietoa esillä, että täytyy ihmetellä, mistä sellainen tieto on peräisin. Toki toinen vaihtoehto on, että se tieto ei ole sisäpiiritietoa, vaan täyttä kakkaa.

    https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=222110&start=8715&tstart=0


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä näistä tietää. Kyllähän täälläkin on välillä sellaista tietoa esillä, että täytyy ihmetellä, mistä sellainen tieto on peräisin. Toki toinen vaihtoehto on, että se tieto ei ole sisäpiiritietoa, vaan täyttä kakkaa.

    https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=222110&start=8715&tstart=0

    Toi herra tulikivi on pahimman luokan huijari. Postaa tiedotteita ja yrittää vedätellä ihmisiä ostaan tulikiven osakkeita.tulikivi on lähes konkurssi kypsä yhtiö jonka osakkeiden kaupankäynti voi loppua konkka ilmoitukseen milloin vaan...


  • Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen mineraalivarantoarvio on valmistunut 30.8.2019. Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

  • On kummallista, että tämäkin ketju on aloitettu syyskuussa 2018 ja koko ajan ollaan kuviteltu myynnin tapahtuvan hetken päästä. Eikö olisi jo aika uskoa, ettätalkin myynti ei tule tapahtumaan kovinkaan pian, jos sitä ylipäätään tapahtuu? Jos myyntiin oikeasti uskottaisiin edes jollain tasolla, olisi markkina-arvo jo nyt moninkertainen.

   Lisäksi teoreettinen arvo ei paljon auta, jos nykyiset talkkikaivokset riittävät tuotantoon. Jos tuotantoa ei tarvitse lisätä, ei ole mitään syytä ostaa uutta talkkikaivosta. Vasta sitten, jos talkkia ei pystytä tuottamaan riittävästi, tulee potentiaalisia ostajia. Kukaan tuskin ostaa talkkiesiintymää ihan varmuuden vuoksi.

  • Eino, predak et al. jaksavat edelleen uskoa ihmeisiin. On nämä herttaisia tyyppejä.

  • Outokumpu luopui Talvivaaran malminetsintähankkeesta vuonna 2004 ja sai siitä 110 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä, saako Tulikivi saman summan talkkihankkeensa myynnistä.

   Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta (Sotkamossa ja Outokummussa). Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 miljoonaa euroa). Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan, se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa 600 prosentin osakkeen nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 8,5 miljoonaa euroa.

   • Ei Elementis maksa Tulikiven talkista joka on maan alla syvyyksissä ja korvessa keskellä ei mitään.
    Elementis tietää Tulikiven talous ahdingon ja odottaa...ei sillä kiirettä ole...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei Elementis maksa Tulikiven talkista joka on maan alla syvyyksissä ja korvessa keskellä ei mitään.
    Elementis tietää Tulikiven talous ahdingon ja odottaa...ei sillä kiirettä ole...

    Aioin sijoittaa Tulikiveen mutta onneksi työkaveri neuvoi ettei kannata kun Tulikivi kuulemma lähes varaton yhtiö ja konkurssi vaara kuulemma aika iso...


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 11 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

   • Luonnollisessa muodossaan talkki sisältää asbestia.

    Kalifornialaisnainen voitti oikeusjutun Colgate-Palmolivea vastaan ja sai vahingon korvausta
    13 Miljoonaa Euroa.

    Nainen oli sairastumut munasarjasyöpään käytettyään genitaalialueella talkkia.


   • Väität että Tulikiven omistaman talkin (joka on syvällä maaperässä) keskellä ei mitään, arvo on 400 000 000 euroa.

    Jos jokin asia KUULOSTAA liian hyvältä ollakseen totta, SE EI OLE TOTTA


  • Näyttää todelta tuo uutinen (31.8.2018):
   "Sotkamon talkkikaivokselle tulossa taas uusi omistaja - kaupan arvo yli 500 miljoonaa. Talkkia käytetään täyteaineena maaleissa, muoveissa ja paperissa. Sitä käytetään myös kosmetiikassa, paperin pinnoitteena ja lannoiteteollisuudessa."
   Lähde: talouselama.fi

   • Näinpä mutta muuntelet totuutta itsellesi sopivaan muotoon.
    Elementis osti siis Mondolta kaksi toiminnassa olevaa kaivosta ja maksoi niistä n. 500 000 000 e.

    Ja nyt väität että Elementis maksaa Tulikivelle 400 000 000 euroa syvällä kalliossa olevasta raaka aineesta keskellä ei mitään, ei juna yhteyttä ei kantavaa tiestöä, ei mitään????

    Mitä maksanee junayhteys, tiestö, kaivoksen perustamine, luvat jne ??? Se paremminkin maksaa 400 000 000 euroa...mistä rahat tuohon, ai niin ei mistään...

    Elementisillä on talkki raaka ainetta kymmeniksi vuosiksi ei se kaiken varalta mitään ostele...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näinpä mutta muuntelet totuutta itsellesi sopivaan muotoon.
    Elementis osti siis Mondolta kaksi toiminnassa olevaa kaivosta ja maksoi niistä n. 500 000 000 e.

    Ja nyt väität että Elementis maksaa Tulikivelle 400 000 000 euroa syvällä kalliossa olevasta raaka aineesta keskellä ei mitään, ei juna yhteyttä ei kantavaa tiestöä, ei mitään????

    Mitä maksanee junayhteys, tiestö, kaivoksen perustamine, luvat jne ??? Se paremminkin maksaa 400 000 000 euroa...mistä rahat tuohon, ai niin ei mistään...

    Elementisillä on talkki raaka ainetta kymmeniksi vuosiksi ei se kaiken varalta mitään ostele...

    Perjantaina joku yksittäinen Tulikiven omistaja väsyi Tulikiven heikkoon tilanteeseen ja kaatoi laitaan noin 100 000 kpl joten kyllä ne miinus prosentit aina jotain kertoo....


  • Mites se tammikuuilmiö Tulikivellä? Toisena pörssipäivänä 2020 tauluun -10%:D Tiistaina teurastus jatkuu

   • Ainaki mulle se, että Tulikiven hallituksen jäsenet lainasivat Tulikivi yhtiölle 200 000 euroa, kertoo että raha hanat ovat Tulikiveltä sulkeutuneet täysin.

    Rahaa ei saada enää kuin sisäpiiriltä kovalla 8 prossan korolla.
    Mikäpä siinä joka uskaltaa omistaa Tulikiveä tästä huolimatta. Olkaa tietoisia kuitenkin tosiasioista...


   • Yli puolet tuosta 10 % laskusta tuli loppuhuutokaupassa 3,83 euron kaupalla (25 osaketta). Huvinsa kullakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ainaki mulle se, että Tulikiven hallituksen jäsenet lainasivat Tulikivi yhtiölle 200 000 euroa, kertoo että raha hanat ovat Tulikiveltä sulkeutuneet täysin.

    Rahaa ei saada enää kuin sisäpiiriltä kovalla 8 prossan korolla.
    Mikäpä siinä joka uskaltaa omistaa Tulikiveä tästä huolimatta. Olkaa tietoisia kuitenkin tosiasioista...

    Ja ettei unohdu:
    joka suurin toivein ostaa nyt Tulikiven osakkeita, kun kohta tulee tilille tyyliin 400 000 000 euroa kuten tulikivi käki täällä kukkuu:

    Kysyppä itseltäsi: jos Tulikivi saisi vaikka 50 Me talkeista, kuka takaa että siitä summasta päätyy piensijottajalle juuri mitään..tulikivi on velkainen yhtiö, oliko velkaantumisaste jopa noin 200 %..
    Niinpä niin... on nääs piensijottajalle taas mopen osa tarjolla...niin että ei niin kiire sinne autokauppaan että tässä mielessä toisaalta...:/


  • 7.8.19 Tulikivi Oyj:n lähipiiriin kuuluvat hallituksen jäsenet Jaakko Aspara, Markku Rönkkö, Reijo Svanborg ja Jyrki Tähtinen solmivat Tulikiven kanssa 200000 euron lainasopimuksen talkkiprojektiin liittyen. Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.

  • 30.8.2019 Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän JORC-koodin mukainen mineraalivarantoarvio on valmistunut. Mineraalivarantoarvio osoittaa esiintymän olevan merkittävä Euroopan mittakaavassa. Haaposen esiintymä on laajuutensa ja muotonsa vuoksi tehokkaasti hyödynnettävissä avolouhoksena. Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.

  • 19.12.2019 Tulikivi on allekirjoittanut rahoittajiensa kanssa rahoitussopimuksen, jossa sovitaan yhtiön luottojen lyhennyksistä vuosina 2019 - 2020. Sovittu lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia.

  • Tulikiven virallisia tiedotteita seuraamalla huomataan, että talkkiesiintymän myynti etenee.

   • Onhan se jo vuosia "edennyt". Esiitymän piti olla jo vuosi sitten myyty, niinhän sä täälläkin mainostit varmana tietona, kehotit ostamaan Tulikiveä.

    Heikki on kyllä kieltämättä todellinen peluri, talkkikortti ja nyt tämä lainakortti jolla siirrettiin huomio konkurssista, "uskomme yhtiöön täysillä" -mahdollisuudeksi, vaikka todellinen syy että firma ei saa rahaa enää mistään muualta euroakaan millään korolla, vain näin "henkilötakauksella".

    Kassa on nyt täysin loppu, tilanne aivan "veitsen terällä" tammi-helmikuun vaihteessa ei ole enää rahaa palkkoihin. Konkurssiriski siis lisääntyy nyt joka päivä ja jossakin vaiheessa tammikuuta kurssi romahtaa totaalisesti ellei talkkimyyntiä tule, kysymys siis enää ennemmin päivistä, kuin kuukausista.

    Juuri tästä syystä tarvittiin palauttaa, tälläkertaa "Tammikuuilmiö" nimimerkillä, täysillä kehiin suoltamaan disinformaatiota kirjoituspalstoille, saadaan siirrettyä tuota romahdusta ehkä viikolla eteen päin kun kokemattomampien sijoittajien pakkaa koetetaan sekoittaa ettei puhdas totuus(rahat loppu) nousisi vielä esiin..


  • Taas tänäänkin 5 %:n liputtaja ostanut 10000 Tulikiven osaketta J.P. Morganin kautta. Hyvältä näyttää.

   • Virtuaaliosakkeella virtuaalikauppaa... päivävaihto muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen.
    EVVK


   • Voi hurja, tuohon meni melkein 1600 euroa, eli siihen meni karkkirahat. Käytännössä lähes kenellä tahansa on varaa tuollaiseen määrään ja vastaavan kokoisia kauppoja tapahtuu Suomessa useita tuhansia päivässä ja maailmassa miljoonia. Ehkä en hehkuttaisi tällaisia pikkuostoja. Jos kyseessä olisi esimerkiksi Nokia, tällaisia kauppoja tulee toisinaan muutaman sekunnin välein.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi hurja, tuohon meni melkein 1600 euroa, eli siihen meni karkkirahat. Käytännössä lähes kenellä tahansa on varaa tuollaiseen määrään ja vastaavan kokoisia kauppoja tapahtuu Suomessa useita tuhansia päivässä ja maailmassa miljoonia. Ehkä en hehkuttaisi tällaisia pikkuostoja. Jos kyseessä olisi esimerkiksi Nokia, tällaisia kauppoja tulee toisinaan muutaman sekunnin välein.

    Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
    Trainers' House 9,0 me (0,418 e)
    Tulikivi 9,6 me (0,16 e)
    Valoe 9,9 me (0,0806 e)

    Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
    Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
    Tulikivi 6,6 me (+3,2%)
    Valoe 0,1 me (-81%)

    Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
    Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
    Tulikivi +0,1 me, -0,1 me
    Valoe -0,7 me, -1,4 me

    Yhden yllä olevan yrityksen liikevaihto on kääntynyt kasvuun ja liiketuloskin kääntynyt voitolliseksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
    Trainers' House 9,0 me (0,418 e)
    Tulikivi 9,6 me (0,16 e)
    Valoe 9,9 me (0,0806 e)

    Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
    Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
    Tulikivi 6,6 me (+3,2%)
    Valoe 0,1 me (-81%)

    Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
    Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
    Tulikivi +0,1 me, -0,1 me
    Valoe -0,7 me, -1,4 me

    Yhden yllä olevan yrityksen liikevaihto on kääntynyt kasvuun ja liiketuloskin kääntynyt voitolliseksi.

    Lopeta tuon spämmääminen! On hölmöä ottaa vertailuun pörssin kolme surkeinta osaketta ja perustella sen perusteella oston järkevyys. Helsingin pörssissä on 140 osaketta, joten on aika surkeata olla sijalla 138 pörssissä. Vaikka Tulikivi ehkä päihittää nuo kaksi luuseria, ei se kovin häävi tulos ole. Tämä on vähän sama kuin suuren joukkomaratonin jälkeen kerskuisi olleensa kolmanneksi viimeinen. Tarkkaan ottaen, olisi ollut kolmas keskeyttäjä maratonilla.

    Nykyisillä markkina-arvoilla jokainen noista on sijoittajien mielestä konkurssiin menevä yritys ja jos markkinat nyt romahtaisi, kaikki kolme todennäköisesti menisi konkurssiin ensimmäisten joukossa. Ei ole mitään sääntöä, että vain yksi yritys voi mennä kerrallaan konkurssiin. Eikä nämä kolme kilpaile samalla alalla, joten toisten menestys tai menestymättömyys ei vaikuta euronkaan vertaa toisten tuloksiin.


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

   • Tulikiven yhtiökokouksessa asetettiin 2019 tavoitteeksi talkkihankkeen myynti. Mennään pitkällä tammikuussa 2020 , joten se johdon kyvykkäästä toiminnasta.....


   • Esiintymä ei todellakaan ole lähimainkaan noin arvokas, koska se ei ole heti käytettävissä. Talkin kaivausten aloittamiseen menisi vuosia ja kymmeniä miljoonia, sillä kaikki infrastruktuuri pitäisi rakentaa, luvat hankkia jne. Kaivosten ostoon ei todellakaan voi verrata. Koska mitään ei ole valmiina, ei tuo houkuttele vielä ostajia muuten kuin pilkkahinnalla. Luultavasti kaivokset houkuttelevat vasta kun nykyiset kaivokset ovat ehtymässä, eli vasta vuosien päästä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esiintymä ei todellakaan ole lähimainkaan noin arvokas, koska se ei ole heti käytettävissä. Talkin kaivausten aloittamiseen menisi vuosia ja kymmeniä miljoonia, sillä kaikki infrastruktuuri pitäisi rakentaa, luvat hankkia jne. Kaivosten ostoon ei todellakaan voi verrata. Koska mitään ei ole valmiina, ei tuo houkuttele vielä ostajia muuten kuin pilkkahinnalla. Luultavasti kaivokset houkuttelevat vasta kun nykyiset kaivokset ovat ehtymässä, eli vasta vuosien päästä.

    Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Radan kunnostus palvelee lisäksi tulevien kaivoshankkeiden kuljetuksia. Tulikivi Oyj on tilannut JORC-koodiston mukaisen malmiarvion Tulikiven Suomussalmen kaivospiirissä sijaitsevasta Haaposen talkkiesiintymästä. Talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Kunta on valmis osallistumaan tarvittaessa terminaalin rakentamiskustannuksiin puolen miljoonan euron panoksella.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    "Tulevat kaivoshankkeet" kuulostaa oudolta puheelta. Mitä tulevia kaivoshankkeita on päätetty aloittaa ja mistä investoinneista puhutaan? Pelkkä spekulointi ei riitä.

    Ja tuo rata halutaan kunnostaa puukuljetusten takia, nuo mahdolliset kaivoshankkeet on vain lisätty tekstiin, jotta saadaan viranomaiset ja poliitikot puoltamaan. Tämän näkee heti tekstistä, jossa koko alkuosa puhutaan puukuljetuksista ja sitten on vielä lisätty väkisin teksti kaivostoiminnasta. Oikeasti kukaan ei edes tiedä, tuleeko kaivosala edes käyttämään rautatietä, eikä se edes ole syy mahdolliseen kunnostukseen...

    Ja on erittäin epävarmaa, tullaanko koko rataa koskaan kunnostamaan, radan kunnostamiseen vain toivotaan valtion rahaa. Suomessa on niin paljon muita ratahankkeita (ja monet niistä paljon näkyvämpiä äänestäjien kannalta), että on täysin mahdollista, että ainakaan valtiolla ei ole kiinnostusta osallistua kustannuksiin. Ja jos valtio ei suurelta osin maksa kunnostusta, ei tuota luultavasti toteuteta.

    Tuo teksti on lisäksi epäselvä kustannusten osalta. Tekstissä on mainittu palveluterminaalin kustannuksiksi 2,3 miljoonaa, mutta radan kunnostukseen menevää rahaa ei nähdäkseni ole missään. Esimerkiksi 2,3 miljoonaa ei todellakaan riitä alkuunkaan lähes 100 kilometrin rataosuuden kunnostamiseen, vaan tuohon menee taatusti vähintään 23 miljoonaa ja epäilen senkään riittävän kuin korjauksen aloittamiseen. Ratojen kunnostaminen ei todellakaan ole halpaa puuhaa, tuon palveluterminaalin rakentaminen on korjaukseen nähden halpaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Tulevat kaivoshankkeet" kuulostaa oudolta puheelta. Mitä tulevia kaivoshankkeita on päätetty aloittaa ja mistä investoinneista puhutaan? Pelkkä spekulointi ei riitä.

    Ja tuo rata halutaan kunnostaa puukuljetusten takia, nuo mahdolliset kaivoshankkeet on vain lisätty tekstiin, jotta saadaan viranomaiset ja poliitikot puoltamaan. Tämän näkee heti tekstistä, jossa koko alkuosa puhutaan puukuljetuksista ja sitten on vielä lisätty väkisin teksti kaivostoiminnasta. Oikeasti kukaan ei edes tiedä, tuleeko kaivosala edes käyttämään rautatietä, eikä se edes ole syy mahdolliseen kunnostukseen...

    Ja on erittäin epävarmaa, tullaanko koko rataa koskaan kunnostamaan, radan kunnostamiseen vain toivotaan valtion rahaa. Suomessa on niin paljon muita ratahankkeita (ja monet niistä paljon näkyvämpiä äänestäjien kannalta), että on täysin mahdollista, että ainakaan valtiolla ei ole kiinnostusta osallistua kustannuksiin. Ja jos valtio ei suurelta osin maksa kunnostusta, ei tuota luultavasti toteuteta.

    Tuo teksti on lisäksi epäselvä kustannusten osalta. Tekstissä on mainittu palveluterminaalin kustannuksiksi 2,3 miljoonaa, mutta radan kunnostukseen menevää rahaa ei nähdäkseni ole missään. Esimerkiksi 2,3 miljoonaa ei todellakaan riitä alkuunkaan lähes 100 kilometrin rataosuuden kunnostamiseen, vaan tuohon menee taatusti vähintään 23 miljoonaa ja epäilen senkään riittävän kuin korjauksen aloittamiseen. Ratojen kunnostaminen ei todellakaan ole halpaa puuhaa, tuon palveluterminaalin rakentaminen on korjaukseen nähden halpaa.

    Lisäksi minun pitää lisätä yksi asia. Kun kyse on valtion ja kuntien infrastruktuuriin liittyvistä hankkeista, niiden toteutusaikataulu on todella pitkä. Huonolla onnella tämän toteuttamiseen menee kymmeniä vuosia ja alle 10 vuotta on harvinaisen lyhyt aika. Eli vaikka tämä tehtäisiin normaalissa aikataulussa, ei rataa ole kunnostettu kuin vuoden 2030 paikkeilla. Enkä usko kaivosyhtiöillä olevan noin paljon kärsivällisyyttä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lisäksi minun pitää lisätä yksi asia. Kun kyse on valtion ja kuntien infrastruktuuriin liittyvistä hankkeista, niiden toteutusaikataulu on todella pitkä. Huonolla onnella tämän toteuttamiseen menee kymmeniä vuosia ja alle 10 vuotta on harvinaisen lyhyt aika. Eli vaikka tämä tehtäisiin normaalissa aikataulussa, ei rataa ole kunnostettu kuin vuoden 2030 paikkeilla. Enkä usko kaivosyhtiöillä olevan noin paljon kärsivällisyyttä.

    Esimerkkinä voisin mainita puheet Turun tunnin junasta. Vaikka suunnitelmat ovat valmiit, on radan tekemiseen arvioitu menevän vähintään 10 vuotta, vaikka radan tekeminen aloitettaisiin tänään. Ja tuo on siis optimistinen arvio, koska mitään ei edes ole päätetty.

    Nyt tietenkin joku sanoo, että kunnostaminen on helpompaa ja nopeampaa. Teoriassa ehkä, mutta muut ratahankkeet vievät suuren osan työvoimasta ja rata ei ole prioriteetissa korkealla. Joten kunnostus voi viedä kauemmin kuin muut ratahankkeet, vaikka se voitaisiin toteuttaa nopeammin.


  • Nyky aikana jos joku on kannattavaa niin se tehdään, ainakin business maailmassa.

   Jos joku talkkia tarttis niin se ostaisi kyselemättä.

   Ihme hypettämistä jostain jota joku joskus ehkä tarvitsee.

   Ei kannatta laittaa rimaa liian ylös.

   Voipi olla että ihmiset loppuu Kainuusta ennen palveluterminaalia.

  • Nyky aikana jos joku on kannattavaa niin se tehdään, ainakin business maailmassa.

   Jos joku talkkia tarttis niin se ostaisi kyselemättä.

   Ihme hypettämistä jostain jota joku joskus ehkä tarvitsee.

   Ei kannatta laittaa rimaa liian ylös.

   Voipi olla että ihmiset loppuu Kainuusta ennen palveluterminaalia.

  • Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on ylivoimaisesti suurin talkkiesiintymä Suomessa.

   Listaan tähän vain yli 1 miljoonan tonnin (Mt) talkkiesiintymät:

   Tulikivi (Suomussalmi) 22-32 Mt

   Mondo (Sotkamo) Punasuo 12 Mt (toiminnassa alkaen 2010) + Uutela 5 Mt (toiminnassa alkaen 2006)

   Mondo (Polvijärvi) Karnukkapuro 3,6 Mt (toiminnassa alkaen 2015) + Pehmytkivi 3 Mt (toiminnassa kauan) + Vasarakangas 1-5 Mt

   Imerys (Sotkamo) 6 Mt

   Mondo (Paltamo) Maailmankorpi 1-5 Mt + Tyynelä 1-5 Mt.

   Mondon Punasuo on ollut toiminnassa jo 10 vuotta ja Uutela 14 vuotta, joten ne esiintymät alkavat ehtymään. Talkkibisnes on volyymibisnestä ja ostaja arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän isoa kokoa (22-32 Mt).

  • Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta. Tuohon liittyen Tulikiven 20.12.19 -tiedote oli erinomainen. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me), eikä se halua Imerystä tai kiinalaisia sotkemaan eritäin kannattavaa bisnestään. Imerys ja kiinalaiset taas haluavat saada Suomen ehdottomasti suurimman talkkiesiintymän (Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä) itselleen päästäkseen vuolemaan kultaa.

   • "Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta."

    Eli keksit päästäsi valheen. Olen kuullut vastaavan huhun jo noin vuosi sitten (luultavasti sinulta) eikä sen jälkeen ole tapahtunut mitään. Jos kilpailua olisi, olisi se ohi viikoissa.

    On aika epätodennäköistä, että tuollaista edes haluttaisiin levittää keskustelupalstoille. Jos tuollaista oikeasti tapahtuisi ja joku levittäisi tietoa keskustelupalstoilla tietoa, jokainen tarjous katoaisi ja ketään ostajaa ei enää olisi. Eli sisäpiiristä tietoa levittävä ampuisi vain omaan jalkaansa.

    Eli todennäköistä on, että mitään tarjouskilpailua ei ole eikä kukaan ole ostamassa mitään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Kuulemma Imerys, Elementis ja kiinalaiset kilpailevat siitä, kuka saa Suomussalmen talkkiesiintymän. Korottavat vuorollaan muutama miljoona euroa kerrallaan korkeinta tarjousta."

    Eli keksit päästäsi valheen. Olen kuullut vastaavan huhun jo noin vuosi sitten (luultavasti sinulta) eikä sen jälkeen ole tapahtunut mitään. Jos kilpailua olisi, olisi se ohi viikoissa.

    On aika epätodennäköistä, että tuollaista edes haluttaisiin levittää keskustelupalstoille. Jos tuollaista oikeasti tapahtuisi ja joku levittäisi tietoa keskustelupalstoilla tietoa, jokainen tarjous katoaisi ja ketään ostajaa ei enää olisi. Eli sisäpiiristä tietoa levittävä ampuisi vain omaan jalkaansa.

    Eli todennäköistä on, että mitään tarjouskilpailua ei ole eikä kukaan ole ostamassa mitään.

    Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on sama Jyrki Tähtinen, joka aikoinaan neuvotteli PKC Groupin myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla. Sama Tähtinen neuvotteli Gasum-kaupan (510 miljoonaa euroa) ja Fingrid-kaupan (650 miljoonaa euroa). Nyt Tähtinen neuvottelee Tulikiven talkkiesiintymän (pohjoismaiden suurin) myyntiä. Tähtinen on satojen miljoonien eurojen mies, joten saa nähdä, millainen potti talkkiesiintymästä on tulossa.

    Samat kirjoitukset copy pasteat joka päivä? Alkaa vissiin olla argumentit loppu kun et enää mitään uutta keksi?
    Mites se tammikuuilmiö, josta niin vouhkasit joulukuussa? Hiljasta ollut..


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

  • Suoli24 voi löytyä ostaja, kerro ihmeessä hinta millä lähtee. Veikkaan 1000€.

   • Kuulemma korottavat talkkitarjousta ja suunnitellaan Suomussalmelle 50 Miljoonan euron investointia.

    Nämä ovat puhtaasti hevosmiestentietotoimistonuutisia joiden arvo on pyöreä nolla. Mutta hei näillä huhuilla pidetää pankin sedät rauhallisina ja lykätään mahdollista konkurssia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuulemma korottavat talkkitarjousta ja suunnitellaan Suomussalmelle 50 Miljoonan euron investointia.

    Nämä ovat puhtaasti hevosmiestentietotoimistonuutisia joiden arvo on pyöreä nolla. Mutta hei näillä huhuilla pidetää pankin sedät rauhallisina ja lykätään mahdollista konkurssia.

    Onko abc kiinni, kun pyöreän pöydän väki siirtynyt suomi24 palaveeraamaan🤔


  • Pankin herra ei saa edes kunnon pullaa kokouksiin talkki rahoilla.

  • Jos minä tietäisin tämmöisen satavarman rahantekokoneen, arvatkaapa huutelisinko tietojani suolen seinämillä?

   Tottakai :)

   • No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
    Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa


   • Anonyymi kirjoitti:

    No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
    Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa

    Aikataulu myynnille on jo pettänyt. Tavoitteena 2019 oli talkkihankkeen myynti. Rahoitus on neuvoteltu vuodelle 2020 talkkihankkeen "edistämiseksi" , mitä lie tarkoittaakaan. Jos 2019 piti olla myynti, niin myymättömän kohteen myynninedistäminen 2020 ei kuulosta oikein uskottavalta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No eihän kukaan kai ole niin tyhmä että tällaisella huumoripalstalla lähtisi huutelemaan varmasta rahantekokoneesta jos sellaisen tietäisi. Jos asiasta olisi varma tieto niin silloinhan osakkeita kahmittaisiin itse kaksin käsin ja ei huudeltaisi täällä.
    Tätä Tulikiveä on jo varmaan kaksi vuotta hehkutettu täällä millä milloinki syyllä.. haisee vahvasti kus***s tässä hehkutuksessa

    No siis tuo spämmäys tekee ainkin minulle sen, että vaikka tulikivi vuolisi kultaa seuraavaksi, en tule koskaan enkä ikinä sekaantumaan kyseiseen yritykseen millään tavalla, enkä tule ostamaan mitään heidän tuotteitaan.

    Hyvää työtä spämmäriltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No siis tuo spämmäys tekee ainkin minulle sen, että vaikka tulikivi vuolisi kultaa seuraavaksi, en tule koskaan enkä ikinä sekaantumaan kyseiseen yritykseen millään tavalla, enkä tule ostamaan mitään heidän tuotteitaan.

    Hyvää työtä spämmäriltä.

    Ja se mikä tästä tekee vielä epäilyttävämpää, on se, että tää spämmäri saa täällä mainostaa ja puhua täyttä skeidaa lämpimikseen, mutta kun joku tuo faktoja pöytään, niin suoli24 mode poistaa viestit. Hieman mietityttää, onko tää koko palsta Tulikiven mainostusta varten? Onko Tulikivi maksanut mainostamisesta ja muiden kuin Tulikivi-spämmiviestien poistamisesta palstalle? Lähes jokaisessa ketjussa näyttää olevan tätä samaa copy&paste spämmäystä...


  • Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
   https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

   30.8.19
   Mineraalivarantoarvioon perustuva avolouhosoptimointi ja tehdyt kassavirtamallit osoittavat, että esiintymä on hyödynnettävissä kannattavasti. Esiintymän myyntiprosessi siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikiven_suomussalmen_talkkiesiintyman_jorc-koodin_mukainen_mineraalivarantoarvio_on_valmistunut_3082019

  • Ei näitä tuotteita kannata ostaa.

   • En usko tulikivi henkilön vedätyksiin pelkkää valhetta höpinänsä


  • Tulikivi sahaa omaa oksaansa aika pahasti.
   Taitaa olla aika huono tilanne yrityksen johdossa.

   • Nyt äkkiä absille kriisikokoukseen


   • Lappu on luukulla ennen kesää


  • Pitäis laittaa vedonlyöntiin tulikiven konkkapäivä. Itse veikkaan Q1 aikana 2021. Pari Euroa helposti uskaltaisin laittaa peliin.

   Onko muilla tarkempia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saksassa puun polttaminen on ympäristöteko. Jos suomessa luovuttaisiin kokonaan puulämmityksestä nousisi sähkön tuonti 41%.
    Vanhan tulisijan vaihtaminen uuteen laskee merkittävästi hiukkaspäästöjä.
    https://rakennusmaailma.fi/saksassa-puun-polttaminen-on-ymparistoteko/

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Q2 2020 mun arvaus


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Q3 on minun veikkaus, siis Q3/20


   • Anonyymi kirjoitti:

    Q3 on minun veikkaus, siis Q3/20

    Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
    Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli +1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
    Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli +1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.

    Veikataan että 2020 vuonna konkka tulee, en osaa sanoa millä Q:lla, mutta tulossa on.


  • Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin:
   Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli +1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.

   • > Tulikivessä tapahtui se näissä aina vakio,
    > että;
    >
    > 1) Ensimmäinen pomppu siinä vaiheessa kun konkurssin
    > uhka poistuu. Riskikertoimet nopeasti alenee siinä
    > kohtaa, ja samalla kurssi luonnollisesti nousee
    > reilusti.
    >
    > 2) Seuraava pomppu tapahtuu kun liiketoiminta muuttuu
    > kannattavaksi(tulos).
    >
    > 3) Ja seuraava kun kasvu käynnistyy(liikevaihto).
    >
    > Tulikivi on tänään kohdassa 1.5)
    >
    >
    > Kerroin noissa pompuissa on osakekurssiin
    > tyypillisesti 2x - 5x, per case.
    > Tulikivi on ohittanut kohdan 1)
    >
    > Eli vielä on mahdollisuus sijoittajalla ottaa kotiin
    > nuo pomput 2) ja 3), pienellä riskillä.
    > Suurin riski on(oli) kohdassa 1), anteja ja muuta..

    Olet oikeassa. Tulikiven markkina-arvo on tänään 9,7 me ja Tulikiven perusbisneksen liikevaihto on noin 30 me/v. Liikevaihto on kasvanut sekä liiketulos on ollut positiivinen Q2/19 ja Q3/19.


   • Käyttökatteen kasvuun voi olla monia syitä, eikä tuo välttämättä kestä. Olen nähnyt monia tapauksia, joissa koko käyttökatteen kasvu on paljastunut pelkäksi valheeksi ja tuo on kadonnut yhdessä kvartaalissa. Näin on tapahtunut jopa niinkin isojen yritysten kuin Nokian kohdalla, jonka kassan määrä on heilahdellut yli miljardilla kvartaalilla. Yhdessä kvartaalissa kassa kasvaa miljardilla ja seuraavassa laskee miljardilla. Vastaavaa on tapahtunut monta kertaa.

    Ja hinnankorotukset eivät välttämättä paranna käyttökatetta. Usein hinnankorotuksilla on karkotettu loputkin asiakkaat. Jos kilpailijat eivät samaan aikaan myös nosta hintojaan, Tulikiven asiakkaista suuri osa vaihtaa muihin tuotteisiin. Monet ovat tuhonneet yrityksensä hintoja nostamalla. Yritykset eivät toimi tyhjiössä, vaan kilpailevat yritykset taatusti käyttävät tilaisuuden, jos pientäkin heikkoutta ilmenee. Joskus hintoja LEIKKAAMALLA voi parantaa käyttökatetta, vaikka tuo ristiriitaiselta kuulostaakin.

    En tiedä miten paljon vaikutusta hinnankorotuksilla on, mutta varmaa on, että myyntimäärät tulevat laskemaan.

    Ja liiketulos on suhteellisen turha mittari, se on helposti manipuloitavissa näyttämään plussaa vaikka yritys menisi konkurssiin seuraavana päivänä.

    Ja ihmiset ei tajua miten nopeasti tilanteet voivat muuttua suunnasta toiseen. Yksi ainoa kvartaali voi kääntää yrityksen kehityksen täysin toiseksi. Jopa maailman menestyneimmät yritykset voivat kadota maailmasta muutamassa vuodessa. Siihen tarvitaan vain pari väärää päätöstä, ei sen enempää. Pienen yrityksen (sitä Tulikivi on) kohdalla yksi väärä päätös voi aiheuttaa konkurssin parissa kuukaudessa. Jopa silloin, kun luvut näyttävät kehittyvän oikeaan suuntaan.


  • "jos talkkikaivos ei etene, niin ajautuuko silloin Tulikivi konkurssiin"

   Kyllä, 100% varmuudella.

   Jos talkki ei käy kaupaksi, ei antikaan mene enää läpi.

   Lainahanatkin on jo täydellisesti kiinni.

   Voi lainata vain niiltä jotka saa palkkaa firmasta, eli turvaavat omaa duuniaan ja myös sitä kautta saavat lainaamiansa rahoja osittain takaisin palkkana.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Suosittelen perehtymään sijoittamisen perusteisiin: 
    Tulikiven käyttökate edellisenä 12 kuukautena oli +1,9 miljoonaa euroa. Tällainen firma jatkaa vakka tästä ikuisuuteen. Lisäksi Q3/2019 saatiin hinnankorotukset vihdoin läpi, mikä parantaa käyttökatetta ja tulosta pitkälle tulevaisuuteen.


  • Konkurssi tulloo, pelastuukoon ken voi!!

   • Mutta jos konkka tulee, niin mitä tekemistä teillä tyhjäntoimittajilla enää on🤔 Ai niin. Ohan teillä Abc / kylänjuorut🤗


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta jos konkka tulee, niin mitä tekemistä teillä tyhjäntoimittajilla enää on🤔 Ai niin. Ohan teillä Abc / kylänjuorut🤗

    Tämä on suoraa sisäpiiritietoa


  • Q3/2019 käyttökate nousi +0,4 me v/v. Samanlainen korotus käyttökatteeseen seuraavana kolmena kvartaalina pelkästään noista hinnankorotuksista ja voit kirjoittaa 'käyttökate edellisenä 12 kuukautena +3,1 miljoonaa euroa'. Tähän päälle kaikki muu hyvä. Tulikiven markkina-arvo on yhä vain 9,5 me, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

  • Kiitos tiedoista. Olet selvästi perehtynyt Tulikiveen.

  • Kiitos tiedoista. Olet selvästi perehtynyt Tulikiveen.

   • Onko sulla noin huono muisti, ettet 4 minuuti päästä muista mitä olet kirjoittanut, kun vastaat itsellesi, että kiitos tiedosta?
    Vai onko syy se, että yrität saada näyttämään siltä kuin täällä olisi joku muukin Tulikivi hypettäjä kuin sinä? Taitaa olla, kauppalehden palstallakin vastasit nimerkilläsi Karelia nimimerkillesi Tammikuuilmiö😂


  • Vieläkö tämäkin pulju on olemassa

   • Vielä tää vitkuttelee konkurssin partaalla mut todennäköisesti ei kovin kauaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vielä tää vitkuttelee konkurssin partaalla mut todennäköisesti ei kovin kauaa

    Odotan ilmoitusta 2021/Q2 : Yhtiön pääomistajan kanssa käytyjen keskusteluiden seurauksena yhtiön luotonantajat eli Danske Bank, Ilmarinen ja ... ovat käyttäneet oikeuttaan siirtää yhtiö omistukseensa. Järjestelyn avulla luotonantajat haluavat turvata yhtiön toiminnan ....


  • Jyrki Tähtinen on erikoistunut yrityskauppoihin ja hän on siinä Suomen paras. Kun näette Tähtisen hallituksen puheenjohtajana, kannattaa toimia. Suutari saneerasi PKC:n kuntoon ja Tähtisen hoiti PKC:n myynnin intialaiselle miljardöörille 571 miljoonalla eurolla (ostotarjous sinkosi PKC:n osakekurssin 50 prosentin nousuun).

   Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja Tulikiven hallituksen puheenjohtaja vaihtui Harri Suutarista Jyrki Tähtiseen. Tähtinen hoitaa Tulikiven talkkiesiintymän myynnin. Suosittelen tutustumaan 30.8.19 pörssitiedotteeseen, missä kerrotaan talkkiesiintymän mineraalivarantoarvion valmistumisesta sekä esiintymän myyntiprosessin siirtymisestä seuraavaan vaiheeseen.

   • Tuli mieleen suomen paras ohjelma. Saattaisi saada karpoltakin poropaistin.


   • Mites se Tulikiven tammikuuilmiö meni? No voin sen tässä itse kertoa kun et kuitenkaan vastaa...
    -5% näköjään tultiin alas, vaikka sun mukaan tammikuu piti olla nousukuukausi??
    Millainen ilmiö helmikuusta muodostuu? Ainakin on todennäköistä, että pulkkamäki jatkuu, eli laittaisin laput kiertoon, jos omistaisin.

    Kakasta ei saa konvehtia


  • Tämä on ehdottomasti meikäläisen näkemyksen mukaan 2020 vuoden TOP 3 suurimmissa nousijoissa Helsingin pörssistä. Ihmettelen, jos maaliskuun alkuun mennessä (eli viimeistään kun Q4 raportoitu) ei ole noussut jo kymmeniä prosentteja kurssi. Tulikivellä oli hyvä Q3, Uskoisin olleen Superhyvä Q4, josta alkaisi hyvä käänne yhtiössä. Ja kirsikkana kakun päälle todella hyviä uutisia tullut Suomussalmen talkkihankkeen suhteen ja niimpä esiintymän myyntiprosessi onkin siirtynyt jo seuraavaan vaiheeseen.

   • Eikös tuo ole puppua


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös tuo ole puppua

    Oho Katri kaataa Tulikivi osakkeitaan laitaan yli 100 000 kpl meni tammikuussa paljonko kaatuu laitaan helmikuussa arvauksia ?

    Onkohan sisäpiiritietoa että talkkineuvottelut on jumissa ja talkkikuopista ei ole tarjottu juuri mitään ja pankit painostavat ?


  • Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
   8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
   8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
   8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
   6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
   21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

   Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
   29.3.2004 talouselama.fi:
   Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.

   • Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
    bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

    Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
    bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

    Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.

    > talkkikiinteistöstä viisi (5) miljoonaa euroa niin
    > kurssi tuplaa

    Q3/2019 -raportti oli Tulikiveltä jo kelpo suoritus:
    + liikevaihto kasvoi 3,4 %
    + käyttökate edellisenä 12 kuukautena +1,9 miljoonaa euroa
    + hinnankorotukset menneet läpi, mikä näkyy myös jatkossa
    + ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
    + Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019
    + konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,0 (0,7) miljoonaa euroa
    + Vanhoille takoille suunnitteilla romutuspalkkio
    + 1.1.2022 voimaan tiukemmat päästörajat
    ++ Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy.


  • Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
   bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

   Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.

   • Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
    8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
    8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
    8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
    6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
    21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

    Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
    29.3.2004 talouselama.fi:
    Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tutkin hieman tuota Tulikiveä.
    8.2.2000 osake maksoi 0,66 euroa
    8.1.2002 osake maksoi 1,18 euroa
    8.3.2004 osake maksoi 2,00 euroa
    6.2.2006 osake maksoi 3,13 euroa
    21.4.2006 osake maksoi 4,05 euroa

    Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin:
    29.3.2004 talouselama.fi:
    Tulikivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tulikiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tulikiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.

    Olikos tämä nyt sitten siinä.


  • Viime vuodet Tulikivi on toteuttanut rankkaa rakennemuutosohjelmaa toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö on vähentänyt velkojaan noin 12 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 ja käyttänyt rakenteellisiin muutoksiin sekä saneerauskuluihin noin 5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö on investoinut merkittävästi uuteen keraamiseen mallistoon, Karelia- ja Pieline