SOTEKESKUS - keskinkertainen suoritus.

Tarkennan vielä aikaisemmin kommentoimaani:

Kävin eilen asioimassa uudessa SOTE-keskuksessa. Käytämme tällähetkellä enimmäkseen labran ja neuvolan palveluja. Esitän tässä muutaman havainnon ja hieman kritiikkiäkin kaiken YLEn uutisissa, LähiPravdassa ja kunnanjohdon toimesta esitetyn Gloorian ja "kakan kiillottamisen" vastapainoksi - kaikki kuntalaiset ei taida olla ihan yhtä tyytyväisiä uuteen SOTE-keskukseen kuin Kunnanjohto.

HARMITTAA jo itseänikin että näitä kunnan projekteja pitää olla kokoajan kritisoimassa, koska tarpeeton valittaminen ei ole luonteenpiirteeni. Olen aikaisemmin tottunut siihen että jokainen johtaja/virkamies/kunnanvaltuutettu/duunari osaa ja hoitaa hommansa integriteetillä ja ammattitaitoisesti.

SOTE-keskuksen budjetti oli tiukka 5 miljoonaa euroa, jota ei saanut ylittää pennilläkään. Budjetti taisi sittenkin olla liian tiukka ja homma meni kokonaisuutena taas Kokoomuslaisen arvopohjan mukaisesti ankeuttamisen puolelle eli halvalla ei saatu hyvää vaan korkeintaan keskinkertaista.

Perustelut ja huomiot:

1) Onko vähintään 50 000 euron "Minotaurus" maalaus terveysaseman aulassa tarkoituksenmukainen investointi? THLn julisteita olisi saanut seinille ilmaiseksi. Uskon että asiakkaat katselisi aulassa mielummin 1000 euron arvoista 70" tuuman TVtä, kuin oleskelevansa Guggenheim museossa katselemassa ylihintaista "taidetta".

2) Arkkitehtoonisesti uusi terveysasema muistuttaa vanhaa terveysasemaan. Harjakattoinen tönö jonka ulkoseinien verhoilu on tehty ohuista vanerilevyistä? Kauankohan ne puulevyt kestää pakkasia? Arvioisin että uuden terveysaseman käyttöikä on maksimissaan 20 vuotta. Tönö pysyy juuri ja juuri pystyssä siihen asti kuin 20-vuoden sopimus Attendon kanssa päättyy. Sen jälkeen taas buldooserit paikalle.

3) Parkkipaikkoja vaikutti kokonaisuutena olevan paljonkin, mutta kuitenkin kaikki parkkipaikat olivat täynnä. Parkkeeraako naapurissa olevien vanhainkotien asukkaat ja työntekijätkin autonsa terveysaseman parkkipaikalle vain onko kyseessä suunnitteluvirhe? Koska käyntini aikana terveysaseman sisällä ei ollut kovinkaan montaa asiakasta käytävillä, mutta parkkipaikka oli aivan täynnä autoja.

4) Sisätilojen käytävillä aivan liian vähän istumapaikkoja - tarvitaan aikakin kolminkertainen määrä lisää. Menkää rokotus tai flunssakaudella toteamaan tilanne - ihmiset makaa silloin lattioilla odottamassa vuoroaan.

5) Onko vuodeosaston potilashuoneissa TV ja/tai Internet yhteys? HUSsissa joka sängyn vieressä on oma TV nettiyhteyksineen. Olisiko tähän voinut panostaa "Minotauruksen" sijaan?

6) Neuvolan ja labran tilat taisi jäädä vähän liian pieniksi. Keski-osassa olevissa työhuoneissa ei ole edes ikkunoita. Aika ankeaa työskennellä koko työuran ajan ikkunattomassa kopissa. Osalla työntekijöistä on ikkuna ja osalla ei - onko tämä työsyrjintää tai eriarvoistamista vai rahat ei vaan riittänyt?

7) Terveyskeskuksen sisäänkäynnin ovat on suunniteltu pääasiassa ambulanssihenkilökuntaa varten, ei asiakkaita varten. Edelläni terveyskeskukseen mennyt mummo ei tajunnut miten keskukseen pääsee sisään. Oven avaus on pantu taaempana olevaan tolppaan. Sisällä tuulikaapissa oven avaus on selkeämpi, mutta oven kalibrointi on jäänyt tekemättä,ovi avautuu ja sulkeutuu niin nopeasti että edelläni mennyt mummo murskautui oven väliin kuin torakka.

Anna uudelle terveyskeskukselle kokonaisarvosanaksi 7,5 (tyydyttävä/keskikertainen). Mahdollisuudet olisi ollut tehdä paljon parempi. Paikallinen Kokoomus lupasi fantastista, mutta keskinkertaista saatiin - taas. Toivottavasti joku ottaa näistä suunnitteluvirheistä vastuun ja yrittää korjata ne?

Olen itse ollut 5 vuotta suunnittelemassa, toteuttamassa ja valvomassa 10 000m2 - 100 000m2 kauppakeskuksien rakentamista vuosina 2000 - 2005. Jos kauppakeskukset suunniteltaisiin ja toteutettaisiin näin huonosti kuin Sysmän SOTEkeskus, asiakkaita ei niissä kauppakeskuksissa juurikaan kävisi.

ARVOSTAN kuitenkin sitä että Sysmässä panostettiin terveydenhoitoon. Mutta haluaisin että peruspalveluihin tehtävät panostukset tehdään kiirehtimättä, huolellisesti ja laadukkaasti. Olisiko ollut parempi odottaa pari vuotta että SOTE ja MAKU asiat selkenee (hallituksen esitys kaatuu, kuten nyt käy) ja rakentaa sitten 6 - 10 miljoonalla kunnon SOTE-keskus (minisairaala joka houkuttelisi maksavia asiakkaita laajemmilla palveluillaan Sysmään myös ympäröivistä kunnista)?

Toivottavasti kunta aloittaa nyt panostamaan myös muihinkin kuntalaisten peruspalveluihin yhtä innokkaasti kuin terveydenhoitoon - panostuksia koulutukseen (uusi yhteyskoulu LUKIOINEEN), infraan sekä elinvoimaan/työllisyyteen (eirtyisesti lapsiperheiden houkuttelemiseen kuntaan) - nämä peruspalvelut ovat täällä hetkellä surkeassa ja sekavassa ankeuden tilassa.

Hyvä kuitenkin että päästään tarvittaessa Sysmässäkin lääkäriin.

8

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viiltävän

      terävää analyysiä nopealla reagoinnilla esitti Jukka Nurminen taannoin. Kirjoitusten taso vahvistaa kommentit oikeiksi. Turhaan miestä lyötiin kuin vierasta sikaa.

    • luokkatoveri

      Tosi juttu terävästä analyysistä Jukka Nurmiselta, luokkakaverilta. Mutta kuntavirassa kannattaisi kännipäissään pitää sormet erossa näppäimiltä.

      • Älkää

        jauhako paskaa


    • vesitornimonkaS

      "5) Onko vuodeosaston potilashuoneissa TV ja/tai Internet yhteys? HUSsissa joka sängyn vieressä on oma TV nettiyhteyksineen. Olisiko tähän voinut panostaa "Minotauruksen" sijaan?"

      Tämä HUS vertaus ei pidä paikkaansa. 4 hengen huoneet joissa 1 telkkari katon rajassa, wlan ei varmasti kuulu joka paikassa. Vuoden aikana kahdella osastolla HUSissa olleena tiedän. Miksi edes otit vertaukseen jonkun yliopistollisen sairaalan jonka budjetti ja raha asiat ovat MONINKERTAISET. Loppuiko valitettavat aiheet kesken?

    • Eiainajukkakirjoita

      No, joo, paljon sivistyssanoja ja paljon kirjoitusvirheitä, ongelmia myös kieliopissa joten kännissä kirjoitettu, mutta sivistyneen ihmisen kirjoituksia. Kuka lienee?

    • skeptinen

      Vois niitä nekatiivisiäkin puolia sotekeskuksesta kirjoittaa eikä pelkkiä kehuja sillä niitäkin on tosi paljon kysykää potilailta ja omaisilta se mitä johtajat puhuu on täyttä paskaa turhia ylisanoja eivät uskalla sanoa totuutta

    • Viisaitakinonolemassa

      Telkkareita ei ole huoneissa ihan viisaan mietinnän tuloksena: Ne passivoivat potilaita jäämään makaamaan sänkyihinsä omissa oloissaan. Näin heitä aktivoidaan liikkumaan, pois sängyistä ja samalla osallistumaan sosiaaliseen elämään ja parantamaan omaa oloaan. Hieno ja toimiva ajatus, jota kaikki valittajat eivät osaa edes ajatella. Loistava päätös päättäjiltä!

    • Hankemies

      Et sinä mitään kauppakeskuksia ole suunnitellut. Työmaaparakkikin on sulle liian iso hanke. Liiterin tarttisin, riittääkö sulla kyky, voisin maksaa pimeänä satasen tai muutaman kossupullon antaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe