Lähivanhemmuus puoliksi

3fa3fa33rtag54g5sarafea

Kaksi alakouluikäistä lasta ja avioero. Onko mahdollista jakaa lähivanhemmuus puoliksi niin, että toinen isälle ja toinen äidille? Lapset ovat yhtenä "pakettina" vuoroviikoin vanhemmilla eli tällä haetaan vain tasapainoa tulehtuneeseen tilanteeseen (karmea luottamuspula).

15

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Josniinsovitte

      Kaikki on sovittavissa .

    • onmahdollista

      huomioitavaa kuitenkin on, ettei sosiaalitoimi/ "lastenvalvoja"
      ole lapsia koskevassa asiassa; vanhempien välisisssä
      keskinäisissä- ja vapaaehtoisissa sopimusasioissa asianosainen
      ja sopimusosapuoli. Ei oikeutta laatia mitään sopimuksia,
      ei oikeutta ottaa kantaa mahdollisen sopimuksen sisältöön ja
      vaatia lapsen edun nimissä vanhemmilta yhtään mitään. Vanhemmat päättävät yksin lastensa asiat eikä mitään
      sopimuksia tarvitse edes tehdä- ja vahvistuttaa lapsia koskevassa
      asiassa-

    • kluio

      Tämä tällainen puolittaminen vie lapsilta mahdollisuuden toinen toisensa tukemiseen. Kuinka moni teistä on todella nähnyt ja kuullut, kuinka suuresti eroperheiden lapset tarvitsevat toisensa tukea.
      Heille on tärkeää edes sen sisaruksen olo samassa kodissa, vaikka välillä nahistelevatkin, joten en erottaisi lapsia toisistaan.
      Vanhemmat erotessaan ovat sanoisin vähän "ulapapalla" ajatukset pyörivät aivan muualla ja näitä lapsia yritetään sulloa nyt siihen omaan muottiin, unohtuu se että lapsi on elävä ja tunteva ihminen.

      Tiedän että siellä myllertää kaikenlaista mielessä eronneella, siinä on kylläkin hurjan usein se raha, sillä nythän pitää pärjäillä niillä omilla tienesteillä ei enää yhteisillä, joiden avulla olisi ollut väljempää, sillä eiväthän elämisen kulut pienene erotessa, asuntokin tarvotaan saman suuruisena.

      Siellä myllertää myös paljon parisuhteen asioita ja itsetunto on missä kenelläkin. Sitten on vielä sekin, onko uusi kumppani siinä vaatimassa jo kaikenlaista, nämähän usein eivät lapsia entisestä liitosta oikein hyväksy, alkuun voivat näytellä ja maanitella, mutta pian totuus selkenee. Tulee aina valituksia näistä lapsista, sillä he todiste entistä toisen suhteesta ja intiimi asioista, joka voi ärsyttää, kun muistuttaa tästä joka päivä lapsien muodossa.
      Tunteet näyttelevät hyvin suurta osaa ihmismielessä.

      Sitten voi olla, että lapsista on vaikea erota, joten ajatellaan että jaetaan lapset tätä ikävää poistamaan, mutta ei todellakaan lapsen kannalta hyvä.
      Pienten lasten pitää pysyä ehdottomasti yhdessä, jotta sisaruus olisi elämässä turva.
      Isompien eli murkkujen kohdalla alkaa jo olla eri asia, joskin tuossa vaiheessa olisi lapsia asiassa kuultava ja mietittävä. Parempi vaihtoehto olisi viikko/viikko yhteishuoltajuus, jossa asutaan varsin lähellä ja näin kaveripiiri pysyisi myös mukana.

      • 1säpappa

        Aloittajan tapauksessa lapset olisivat nimenomaan yhdessä vaikka virallinen osoite olisikin eri. Sikäli tuohtumuksellesi ei ole mitään perustetta.

        Tuolla järjestelyllä ehkäistäisiin vanhempien raha-asioista nahistelua ja epätasa-arvoisuutta (kaikkihan tietävät, että viranomaisten ja sosiaalitoimen mielestä etävanhempi on sontaa, mutta kun molemmat ovat myös lähivanhempia, tällaista ongelmaa ei ole).


      • 3fa3fa33rtag54g5sarafea

        Kuten 1säpappa sanoi, tarkoitus on pitää lapset yhdessä ja lähivanhemmuuden jakamisella haluaisin turvata oman selustan X:n juonitteluita vastaan. Mutta totuus on, että kun tämän asian esitän KAIKKI ymmärtävät sen kuten kluio ja minut manataan alimpaan helvettiin, koska "haluan erottaa lapset toisistaan oman edun takia". Se kyllä käy kaikille, että X saa lähivanhemmuuden, minä maksan kaiken ja pidän lapsia 3/4 osaa ajasta vaikka hän ja erityisesti miesystävänsä on rutkasti varakkaampi kuin minä.
        En enää tiedä miten tässä pitäisi edetä, kun en saa tätä ehdottamaani mallia läpi missään.


      • 1säpappa
        3fa3fa33rtag54g5sarafea kirjoitti:

        Kuten 1säpappa sanoi, tarkoitus on pitää lapset yhdessä ja lähivanhemmuuden jakamisella haluaisin turvata oman selustan X:n juonitteluita vastaan. Mutta totuus on, että kun tämän asian esitän KAIKKI ymmärtävät sen kuten kluio ja minut manataan alimpaan helvettiin, koska "haluan erottaa lapset toisistaan oman edun takia". Se kyllä käy kaikille, että X saa lähivanhemmuuden, minä maksan kaiken ja pidän lapsia 3/4 osaa ajasta vaikka hän ja erityisesti miesystävänsä on rutkasti varakkaampi kuin minä.
        En enää tiedä miten tässä pitäisi edetä, kun en saa tätä ehdottamaani mallia läpi missään.

        Itse sain kuulla vuoroviikkohuoltajuudestamme muutamilta naisilta syytöksiä, että "olen riistänyt lapsen äidiltään".


    • klöpo

      Ja taasen olikin rahasta kyse ap:llä. Niin ero on asia, jossa aikuiset riitelevät, eivät osaa sopia. Luuletteko, että lapsenne eivät koe tuotakin aika paljon turvattomuudeksi, kun äkäisiä ja toisillsen keljuilevien vanhempien mukana täytyy elää.

      Rahako on se kaiken riidan ydin ollut elämänne rikkoontumisen syykin.

      Annan yhden neuvon, eli on syytä nämä rahasiat käsitellä ennen kuin yhteen muutetaan , sen jälkeen on vaikea enää niistä keskustella, mukaan on tullut liian paljon muita asioita.
      Raha on pahin riidan kylväjä, sillä ihmiset ovat erilaisia rahan kanssa eläjiä, yhteisessä taloudessa pitää olla selvät säännöt, muuten ei tule mitään.
      Mielestäni kaikki rahaan liittyvät erot ovat turhia, sillä niistä voidaan tehdä kyllä selvitys miten eletään, mutta vaatii, että ei sotketa niitä seksuaalisia tarpeita mukaan.
      Se hoitaa joka osaa pitää pennin nurkasta paremmin kiinni, sitä tarvitaan elämässä enemmän kuin kulutusjuhlan tai näyttämisen tarvetta.

      • 1säpappa

        Paitsi ettei aloittaja maininnut sanallakaan rahaa.


    • oikaisu

      Ja taasen olikin rahasta kyse.. niin ero on asia, jossa lapsen tarkoitushakuiset "lastensuojelun-" vieraannuttaja
      viranomaiset- ja lapsen vieraannuttaja äiti haluavat haastaa tarkoitushakuista riitaa lapsen huollon varjolla lapsen isän
      kanssa lapsen edun nimissä hankaloittamalla
      tarkoitushakuisesti molempien vanhempien huoltajuutta- ja
      lapsen tapaamisoikeutta, lapsen asumista osittain myös omalla isällään; perättömin selvityksin, lausumin tuomioistuimessa
      lapsen olosuhteista luonnehäiriöisessä "viranomais-"
      menettelyssä. Luuletteko vieraannuttaja "äidit- ja viranomaiset", että lapsenne eivät koe tuotakin aika paljon turvattomuudeksi,
      kun äkäisiä ja lapsen isälle keljuilevien vieraannuttaja "äidin- ja viranomaisten mukana täytyy elää. Rahako on se kaiken riidan
      ydin ollut elämänne rikkoontumisen syykin.

      Lastensuojelun "viranomainen" on pahin riidan kylväjä, sillä
      ihmiset ovat erilaisia lapsen kanssa eläjiä, yhteisessä taloudessa pitää olla selvät säännöt, muuten ei tule mitään. Mielestäni kaikki viranomaisiin liittyvät erot ovat turhia, sillä niistä voidaan tehdä kyllä selvitys miten eletään, mutta vaatii, että ei sotketa niitä vieraannuttaja "äidin- ja viranomaisten" omia perusteettomia tarpeita mukaan.

      • Anonyymi

        Ei lastensuojelun porukkkaa tarvitse edes kuunnella, sillä eivät he ole mitään asianosaisia vanhempien jutuissa. Oletko jotenkin pöljä, kun et tajua asiaa??


    • ojsjksjsjsjsjsj

      On se mahdollista, jos se on lasten etu. Joskus on, joskus ei. Onko molemmat vanhemmat tähän saakka huolehtineet lapsista yhtä paljon? Onko lapset minkä ikäisiä? Jos lapsilla on jo vähän ikää, heiltäkin voi kysyä, missä haluavat asua. (Hox, puolueettomasti. Mielummin joku muu käy sen keskustelun, kun äiti tai isä. Vaikkapa kummivanhemmat?)

      Mutta sille ei siis ole estettä, etteikä lapsilla voisi olla eri virallinen osoite. Jos vuoroviikot on juuri teidän lapsille paras ratkaisu, niin vanhempien välisiä riitoja voisi vähentää se, että toinen lapsista on toisella kirjoitta. Ehdottoman tärkeää on kuitenkin huomioida seikast joihin se vaikuttaa!!!! Esimerkiksi lapsen koulu määräytyy osoitteen mukaan. Asuuko vanhemmat niin lähekkäin, että lapset pääsisivät samaan kouluun? Jos ei, niin tämä on suuri ongelma. Voisiko kauempana koulusta asuva vanhempi muuttaa koulun lähelle?

      Jos lapset ovat vielä tarhassa, niin tuleva koulu kannattaa ennakoida jo hyvissä ajoin. Se tulee eteen nopeammin kuin hoksaakaan... Jos lapset ovat molemmat saman vanhemman luona kirjoilla, niin joku 10km matka ei ole mikään ongelma.

      • Anonyymi

        Toimii ainakin meillä, toinen äidillä kirjoilla ja toinen isällä, lapset vuoroviikoin vanhemmilla, koulut erit, koska toinen alakoulussa ja toinen yläkoulussa , ja lapset eri sukupuolta.
        Elatusmaksuja ei ole , lapsille hommataan kaikki mitä he tarvitsevat.


    • Anonyymi

      Minä taas olen sitä mieltä, ettei sisaruksia pidä erottaa vanhempien tyhmyyksien takia.
      Lasten ei pidä joutua mkasamaan siitä että vanhemmat eroaa.
      Ei puolittamisia eikä vuoroviikkoja, lasen ei tarvi matkustaa ja vaihtaa kotia joka toinen viikko, SITÄ EI AIKUINEN ITSEKKÄÄNT EKISI, siksi laittaa lapset maksamaan ja matkustamaan.

      Hävyttömät aikuiset, jotka velvottaa lapset kärsimään.
      '
      Lasten on hyvä asua jommankumman aikuisen luona ja aikuiset vaihtakoot kotia ja lapset ovat yhdessä kodissa. SE ON VÄHINTÄ MITÄ AIKUISET VOI TEHDÄ , VAIHTAA ITSE KOTIA VUOROTELLEN.

      Sekaisesta elämästä tulee niitä lasten mielenterveysongelmia, kunl apsi ei kuulu mihinkään pysyvään paikkaan, vaan aina joutuu olla reppu pakattuna. HÄVETKÄÄ.

      • Anonyymi

        Idiootti kommentti, tuo ei käytännössä toimi mitenkään , että minä ja puolisoni ja hänen lapsensa muutettais exäni luukkuun pariksi viikoksi , mihin se exä sitten menis sillon , kun hän on sinkku , vanhemmilleen vai, meidän 14 vuotias poikani tulee ihan mielellään meille vuorollaan , hän tulee hyvin toimeen vaimoni pojan kanssa joka on 15 v , meillä exän kanssa välimatkaa vain kilometri, ja poika saa tietty mennä äidilleen jakson aikana , jos haluaa.
        Elareita ei ole , lapsilisä menee exälle , tai oikeesti pojan tilille , poika saa käyttää sen itselleen ja viisaasti poika on rahaa käyttänyt, säästössä suurin osa.
        Puolisoni lapsi taas on isällään joka toinen viikonloppu, koska puolisoni exä paljon pois kotoansa, matkatyö , on myös ajoittain ulkomailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idiootti kommentti, tuo ei käytännössä toimi mitenkään , että minä ja puolisoni ja hänen lapsensa muutettais exäni luukkuun pariksi viikoksi , mihin se exä sitten menis sillon , kun hän on sinkku , vanhemmilleen vai, meidän 14 vuotias poikani tulee ihan mielellään meille vuorollaan , hän tulee hyvin toimeen vaimoni pojan kanssa joka on 15 v , meillä exän kanssa välimatkaa vain kilometri, ja poika saa tietty mennä äidilleen jakson aikana , jos haluaa.
        Elareita ei ole , lapsilisä menee exälle , tai oikeesti pojan tilille , poika saa käyttää sen itselleen ja viisaasti poika on rahaa käyttänyt, säästössä suurin osa.
        Puolisoni lapsi taas on isällään joka toinen viikonloppu, koska puolisoni exä paljon pois kotoansa, matkatyö , on myös ajoittain ulkomailla.

        Teidän kämppään tietty - oletko tyhmä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4823
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4603
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4204
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3177
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2711
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2182
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe