Nilkan alanivelen jäykistysleikkaus

taigis

Hei
Minulle tehtiin nilkan alanivelen jäykistysleikkaus reilu viikko sitten . Kaksi ruuvia on kantapäässä, luudutus menossa, kipsi jalassa. Kaikkiaan 6 viikkoa varaamatta painoa ollenkaan. Löytyykö kohtalotovereita, onko teillä kipuja, miten aika kuluu?
Minulla ei ole kipuja, jätin jo osan särkylääkkeistä pois, aika kuluu hitaasti ja liikkuminen on todella huonoa..

25

2685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raajarikko

      HEI! Sama homma täällä ja suurin piirtein samoihin aikoihin!! Ens maanantaina kipsi pois!

      • Raajarikko

        Aika kulunut yllättävän nopeaa. Eikä minullakaan juuri ole kipuja


    • taigis

      Tosi kiva, kun joku toinenkin löytyy!!
      Miten saat kipsin jo näin nopeasti pois, onko jalkaa kuvattu tässä välillä. Minä olen edelleen astumiskiellossa, tikit otettiin kyllä jo pois, laitettiin uusi kipsi. Parin viikon päästä kuvataan ja saan toivottavasti luvan astua edes vähän, kipsin pois ottamisesta en uneksi kuin aikasintaan kuukauden päästä!!
      Minulla on kyllä aika jo pitkää...... kävely on niin huonoa ja ulkona ois upeat säät!

    • taigis

      Miten pitkä sairasloma sinulla on? Minulla marraskuun loppuun!

      • Raajarikko

        Sairaslomaa on 3kk, 18.11. asti


      • aloittajataigis

        Maanantai,, saitko kipsin pois. Minkälainen jalka sieltä kuoriutui, kestääkö astua, koskeeko? Alan olla itse malttamaton, en ole edes saanut vielä seuraavaa sairaala-aikaa..... huomenna leikkauksesta 5 viikkoa!
        ps. en jostain syystä voi käyttää samaa nimimerkkiä...


      • Raajarikko

        Sain kipsin pois. Jalka on arka. Vähän kestää varata painoa.. saan walker kengän kanssa kävellä ja varata painoa kivun sallimissa rajoissa. Kai tämä tästä pikkuhiljaa ajan kanssa. Kipeää käy sillon ko liikaaa astuu.. on niin arka vielä. Onpa kummallista, mulle tuli tuohon kontrolliin aika melkein heti leikkauksen jälkeen.


      • Aloittajataigis
        Raajarikko kirjoitti:

        Sain kipsin pois. Jalka on arka. Vähän kestää varata painoa.. saan walker kengän kanssa kävellä ja varata painoa kivun sallimissa rajoissa. Kai tämä tästä pikkuhiljaa ajan kanssa. Kipeää käy sillon ko liikaaa astuu.. on niin arka vielä. Onpa kummallista, mulle tuli tuohon kontrolliin aika melkein heti leikkauksen jälkeen.

        Tänään tuli aika, 30.10 kipsin poistoon.
        Aion soittaa huomenna ja vähän kysellä miten tää menee, huomenna 5 viikkoa leikkauksesta!
        Tsemppiä sinne


      • Raajarikko

        Joutuu kyllä kipsi oleen kauan :0
        Tsemppejä myös sulle !


      • Aloittajataigis

        Maanantaina kävin fysioterapeutilla ja sain luvan alkaa varaamaan kipsin kanssa 30-40kg. Tätä 2 viikkoa ja sitten täysvaraus kipsausajan loppuun, en tiedä tuleeko kipsin poiston jälkeen enään tukea?? Luulis... Kipsin kanssa astuminen ei koske, on vaan outoa eikä tahdo osata eikä uskaltaa...mutta kieltämättä sentään jo vähän helpottaa tuokin.
        Miten sinun jalka, kauanko Walkerkengän kanssa? Oletko huomannut edistymistä siitä, kun kipsi otettiin pois. Olen vähän malttamaton, olis kiva tietää, oma tilannekin mietityttää... Toisaalta kaikki on nyt mennyt suunnitellusti tähän saakka..


      • Raajarikko

        Yhteensä 6vkoa toi walkeri. Hyvin kävelen jo ilman keppejä. Kipeytyy jos kovin paljon kävelee.


      • Aloittajataigis

        Minulla tiistaina kipsi pois. Oon nyt yrittänyt treenata, pienet matkat menee tämänkin kanssa jo ilman keppiä, yhdellä kepillä oikeinkin hyvin. Kävellyt kepeillä jo ulkonakin. Toivon etten saa Walkeria ainakaan noin pitkäksi aikaa, oikeesti en tiedä, toisaalta tämä kipsi on ollut nyt pidempään kuin sulla oli! Ihana ajatus päästä tästä eroon! Jännittää tiistai...


    • Raajarikko

      Minut leikattiin 22.8. Ja 1.10. Ois kipsinpoisto, kuvaus ja lääkärin vastaanotto. Mullaki vaihettiin kipsi ja poistettiin ompeleet 2 vkon jälkeen leikkauksesta. Mulla ei oo välissä ollu mitään kuvauksia eikä kontrolleita. Kyllä tää kepeillä hilluminen on raskasta ja kyllästyttää jo.
      Tehtiinkö sulle mitään luunsiirtoa leikkauksessa?

      • Aloittajataigis

        Jalkaholvia korotettiin, siinä siirtyi jalkapöydän luut, mutta ei sinne mitään lisätty. Hakasella kiinnitetty paikoilleen. Ja sitten niillä ruuveilla on tuo kantaluu kiinnitetty taakse ....


      • Aloittajataigis

        Mitä sulle tehtiin?


    • Aloittajataigis

      Nyt pitänee tuulettaa!!!!
      Sain kipsin pois tänään!
      Jalka kuvattiin , kaikki näytti tosi hyvältä. Luutuminen on edistynyt oikein hyvin ja jatkuu edelleen. Sain luvan toimia jalan kanssa kivun sallimissa rajoissa ilman rajoitteita ja ilman mitään tukia! Oikeesti aika huima tunne, kepitkin olisivat jo halunneet ottaa pois, mutta niitä en antanut vielä...

      Miltä jalka tuntuu, en oikeesti sillä ainakaan vielä kunnolla uskalla varata. Nilkka tuntuu jäykältä, kantapäähän pistää. Kävelen huonommin kuin kipsin kanssa loppuaikoina. Torstaina menen fysioterapiaan ja saan ohjausta.
      Sairaslomaa vielä kuukausi, lisää saan jos haluan, sanottiin tänään!
      Nyt pitäisi vain uskaltaa ja tehdä.....vähän pelottaakin!
      Hyvä päivä tänään! Miten sinun jalkasi voi?

      • Raajarikko

        Oi kiva kuulla! Kävelen jo täysin ilman keppejä ton walkerin kanssa! Jännitän ja odoton maanantaita, kauan odotettu päivä! Maanantaina röntgen ja walker pitäisi saada pois. Mullekin varmaan määrätään sairaslomaa vielä sitten eteenpäin. En usko että vielä kuitenkaan pystyy täysin toimimaan jalan kanssa näin pitkän ajan jälkeen. On kyllä ollu pitkät kolme kuukautta!


      • Aloittajataigis

        Hyvin se menee! Minä käytän edelleen keppiä, ainakin yhtä, välillä ilman kumpaakaan. Luotan kyllä jalkaan, tuntuu että se kestää, mutta kipuja on astuessa. Aikalailla samoilla kohdin kuin ennen leikkaustakin... Pientä edistymistä, mm. eilen kävin ekaa kertaa kaupassa yksin, ilman keppejä. Ostoskärrystä sai tukea minkä tarvitsi... Kipulääkkeitä lisättiin, lääkäri kyllä sanoi ettei sitä nyt kannata turruttaa ihan tunnottomaksi , ettei sitten tule taas liikaa käytettyä. Huomaan että oma mielikin menee epätoivosta onnistumisen tunteisiin, en usko että pääsen vielä töihin 2 viikon päästä! Kerrothan tuntemuksiasi, kun oot ilman Walkeria!
        ps. Toivon ettei talvi tule pitkään aikaan, en saa yhtäkään talvikenkää sopimaan......


    • Raajarikko

      Heippa! Nyt on fiilikset ihan huikeat! Walkerin sain pois, en oo vielä kovin paljoa kerenny ottaa tuntumaa jalkaan, mutta sen verta mitä kerkesin niin kävelin ilman keppejä, kepit kuitenki mukana kaverina. Oli hyvin luutunut. Jalkafyssari anto jumppaohjeita ja lääkäri kirjotti vahvemman kipulääkkeen tarvittaessa. Jälkitarkastus kontrolli 3kk päähän.
      Joo ei tarvi talven vielä tulla, kengät on tiukkoja mullekkin! Toipumisia ja edistyvää kuntoutusta toivotan sinullekin :)

      • Aloittajataigis

        Hienoa, tiedän tunteen!
        Samoissa mennään, minulla ei tietääkseni ole jälkitarkastusta.
        Saitko lisää sairaslomaa?
        Itse olen juuri ekaa kertaa pikku reissussa yksin, otin kepin mukaan, jos enemmän kävelyä niin on hyvä! Huikeeta kun huomaa pystyvänsä taas tekemään juttuja!
        Vahvempaa kipulääkettä oon syönyt viikon, huomaan selvää edistymistä nyt!
        😁


    • Aloittajataigis

      Jatkuiko sairaslomasi vai jojo palasit töihin?
      Minä varasin lääkärinähän maanantaille, katsotaan tilanne. Nilkka turpoilee yhä !

      • Aloittajataigis

        Kuukausi lisää sairaslomaa, kuntopiiri. Jumppaa, vesiliikuntaa ja kävelemistä.
        Ongelmana turpoaminen ja väsyminen nopeasti.
        Saan pohjalliset ja ehkä erityiskengät...
        Mitä kuuluu?


      • Raajarikko

        Heippa, mulla oli sairasloma joulukuun loppuun. Jalka on jo aika paljon parempi. En syö ollenkaan enää särkylääkkeitä. Alussa söin muutaman vahvemman kipulääkkeen. Yhen kepin kans alussa kuljin pitkiä matkoja mutta aika äkkiä jätin kepit kokonaan pois. Kyllä jalka edelleen väsyy jos liikaa kävelee. Ei mistään lenkkeilystä vielä voi edes haaveilla. Sori mulla vähän unohtu tämä palsta ko oon päässy taas liikkumaan niin koko ajan jossaki menossa ollu 😁 mikäs tilanne sulla nytten?


      • aloittajataigis

        Moi kamu!
        Kovin kuulostaa samalta. No, minä kyllä syön särkylääkkeitä edelleen, mutta minulla on muitakin nivelvaivoja kuin vain tuo nilkka. Nilkka tuntuu tukevalta ja luotan siihen kyllä, nyt se ei mielestäni enään väsykään yhtä paljon kuin vielä alkuvuodesta. Koiran kanssa pystyy pikkulenkkiä tekemään, ehkä 2km....
        Se on minusta hassuinta etten huomaa nilkassa juurikaan eroa entiseen. Mielestäni se toimii aivan normaalisti. Jos alan sitä pyörittämään niin silloin huomaan ettei se sitä tee, mutta muuten ei haittaa yhtään liikkumista. Joissain ääriasennoissa tuntuu vielä kipua, esim. rappusissa jos taivuttaa liikaa.
        Mutta me selvittiin!!! Ja nyt on kevätkin tulossa.
        No, minulla jossain vaiheessa varmaankin tuolle toiselle nilkalle sama juttu, mutta se ei ole ajankohtainen vielä vähään aikaan. Ei pystyisi heti samaan uudelleen!
        Tsemppiä sinullekin jatkoon!


    • Anonyymi

      Hei,
      Mulla oli luukysta, jonka takia murtuma. Kysta tyhjennettiin ja luuta otettiin nilkasta täytteeksi. Lisäksi tehtiin alimman nivelen luudutus. Nyt nilkassa titaania ja viisi ruuvia. Leikkaus tehtiin 13.9. Leikkauksen jälkeen kipsi 7 viikkoa ja walker on nyt 9.12 asti. Leikkauksen jälkeen oli kivut aivan helvetilliset, mutta neljän sairaalassaolopäivän jälkeen kivut alkoi helpottaa. Ongelmana on vielä turvotus ja jalkapöytä puutunut. Onko muilla tämmöstä puutumisongelmaa? Nostan jalan välillä ylös ja laitan kylmää, mutta se kylmä ei tunnu miltään jalkapöydän päällä. Sairaslomaa mulla on 9.12 asti, mutta miten mahtaa olla töihin paluun kanssa. En voi muuta sanoa, kun et on ollu aivan järkyttävä 3kk. Kaikki tekeminen muista ihmisistä kiinni, ihanku vanki omassa kodissa:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe