Mitä tehdä???

Piitu......

Meillä on kaks lintua, neitsikkaa... Toinen oli käsi kesy mutta laitoimme sen "villin" tytön seuraan ja siitäkin on tullut villimpi, eli ei enään tule kädelle eikä siinä pysy, jos otan. Olemme kokeilleet kaikkea, herkuilla houkuttelua...ym... Nyt laitoimme ne eri huoneisiin. Onko väärin? ensimmäiset 5 min huusi kuin hullut ja sitten hiljentyivät. Ne ovat viereikkäisissä huoneissa ja kuulevat toisensa. Yöksi laitamme ne taas samaan huoneeseen ja häkkiin, päisivis eri... onko ok?

5

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      ei kannattas siirrellä ees taas...
      joko annat olla yhessä tai erotat..voithan kokeilla laittaa ne eri häkkiin ja antaa häkkien olla vaikka vierekkäin ja lennätät vaikka yhtä aikaa...Linnut voivat stressaantua jatkuvasta siirtelystä...ja tää oli vaan mun mielipide!!!

    • mim

      tuo taitaa olla aika yleistä että kesy lintu "villiintyy" jos se laitetaan ei-käsikesyn linnun kanssa samaan häkkiin. eli jos esim. pitäisit häkkejä vierekkäin ja opettaisit sitä tyttöäkin siinä samalla kesyksi. jos kesytys onnistuisi, voisit laittaa ne taas,ainakin kokeeksi, samaan häkkiin, silloin ne eivät varmaankaan lietsoisi toisiaan niin paljon..
      niin ja häkien siirtely tosiaan stressaa.

    • -M-

      Juu, linnut ottavat mallia toisistaan, niin hyvässä kuin pahassakin. Itse kyllä pitäisin jo kavarisuhteen muodostaneet linnut edelleen yhdessä, erottaminen vain stressaa niitä turhaan eikä sen kummemmin kesyyntymistä edistä kummallakaan jos niitä ei muuten koulita ja käsitellä.

      Laittaisin molemmat kyllä käsittelykouluun erikseen. Eli ota linnut harjoituksiin aluksi yksi kerrallaan, vie toinen lintu eri huoneeseen niin että ei keskity liikaa siihen toiseen (odota kuitenkin että rauhoittuvat jos alkavat huudella toistensa perään.)

      Sen mukaan kuinka lintu paremmin keskittyy juuri sinuun, tee harjoitukset joko linnun normaalipaikalla tai sitten eri tilassa. Usein vähän outo ympäristö (kylppäri tms) saa linnun vastaanottavaisemmaksi tutulle kohteelle (=sinä), joku toinen taas hermostuu oudossa paikassa niin ettei jaksa keskittyä kuin siihen varuillaanoloon.

      Kertaa kädelletuloa kesymmän kanssa ensin häkissä niin muistuu taas mieleen, aremmalle opeta alusta alkaen (häkissä myös, on helpompaa kun lintu ei karkaa pois heti jos homma ei miellytä). Sitten kun häkissä onnistuu niin voit jatkaa häkkiharjoituksia molemmilla yhtä aikaa ja yksittäin häkin ulkopuolella.

      Linnut siis muuten yhdessä normaalisti, mutta koulutushetkien ajan erillään. Sitten kun yksittäisharjoitukset alkaa sujua niin voi taas pitää linnut koko ajan yhdessä ja jatkaa harjoituksia porukalla.

      Jos lintu lentää pois kädeltä ilman lupaa, täytyy harjoitusta vaan sitkeästi jatkaa niin kauan että se menee niin kuin sinä haluat, eikä niin kuin lintu haluaa. Näin se oppii että "rauhaan" pääsee vasta kun tekee niin kuin pyydetään eikä karkailemalla oman pään mukaan. Opeta linnulle komento sekä kädelletuloa että siitä poistumista varten, jolloin sen on helpompi hahmottaa milloin suoritus päättyy. Aloita hyvin lyhyillä pätkillä, ja kehu lintua kovasti ja anna niitä namuja heti kun suoritus menee oikein. Karkailua ei noteerata sen kummemmin muuta kuin aloitetaan harjoitus alusta (voi toki linnun karatessa sanoa "ei" tms jos lintu sen merkityksen tietää, mutta suurempaa numeroa ei kannata epäonnistumisesta tehdä).

    • piitu........

      Laitettiin linnut eri häkkeihin vierekkäin silleen etteivät näe toisiaan... ok?
      Ennen häkki oli aina auki ja saivat olla missä vain mielensä mukaan mutta nyt ajateltiin että eivät olisi niin paljoa vapaana tämän harjoituksen ajan takia.Ongelmana on se, että se poju ei enään pysy kädellä, se ei anna ottaa kiinni. Jos sen saa huivilla tai valot pois menetelmällä niin ok, ja sitten karkaa kun ei pidä kiinni, paitsi jos se istuu vaikka olkapäällä ja saa repiä kiiltäviä korvakoruja. Mutta sitäkkin se jaksaa vain noin 5 sekkaa. Olen ihan harmissani. Ja se että antaa makupala on myös ongelma, sillä ne eivät syö tähkää... Eivät mitään muuta kuin perus ruokaansa.


      Tyttö kyllä edistyi sen verran, kun tuolla kylppärissä oltiin ja se karkasi, niin se lensi niin kauan että... todella kauan. Ja sitten se ei enään jaksanut ja lensi päähäni istumaan. Samoin poika, siellä kun ei ole laskeutumis paikkoja niin ne lentävät päähäni tai olkapäälle ja istuskelevat siinä kun eivät jaksa lentää... Siinä ne saattavat pysyä jopa 2min. edistystä eikö vain ;) ?!?
      No lisää vinkkejä ja kiitos edellisistä!

      • helvetti

        mikä haloo!ku ei o kesy ym!hei haloo?mulla on 2 neitsikkaa ja molemmat villejä.iät->16v ja 11v.nuorempi villiintyi vanhemman matkimisesta mutta haluan että heillä on seuraa toisistaan.en ostanut toista lintua edes itselleni vaan esikoiseni kaveriksi!:)antakaa niiden lintujen olla sellaisia kuin ovat.se on sitä suurinta rakkautta!:)kunnioittakaa perheenjäseniänne!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe