Mihin New Yorkin lisäksi?

346634

Onko vinkkejä missä muussa kaupungissa kannattaisi käydä New York matkan yhteydessä? Philadelphiaa mietin ensin mutta yhden matkailudokumentin perusteella ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta. En tiedä millaista oikeasti Phildelphiassa?

Washingotn DC ehkä kiinnostaisi eniten. Entä Boston tai Toronto/Niagara Falls?

Ja onko kokemuksia mikä helpoin tapa matkustaa New Yorkista näihin? kulkeeko junat vai bussilla helpommin? Vai kannattaako suoraan ottaa lennot?

Ei ole tarkoitus liian usein alkaa Jenkeissä käymään joten siksi näkisin enemmän kerralla. Länsirannikko sitten eri matkalla, nyt keskityn itärannikoon.

Jos lännessä LA, Vegas, San fransisco, mitkä olis idän must-see paikat?

10

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TässäVinkki

      Voi hyvänen aika.

    • MrsMatkaaja

      Washington dc ehdottomasti ja välimatkat junalla sujuvasti. Tosin me teimme niin että paluun teimme lentäen ja jatkoimme samana päivänä Suomeen. (Kannattaa varata reilusti vaihtoaikaa.)

      Washingtonissa on paljon nähtävää ja yli 20 upeaa museota, joihin on ilmainen sisäänpääsy (Smithsonin museoita.) Keskusta-alueen ulkopuolelta löytyy viehättäviä paikallisten asuinalueita. Keskusta on lähinnä erilaisia virastoja ja toimistoja plus kaikki nähtävyydet ja museot. Ja jokunen hotelli. Olimme viimeisen yön Dullesissa, jossa oli huikea ilmailumuseo.

    • LaJolla

      Jokaisella on oma mielikaupunkinsa. Minun itarannikon kaupunki on ehdottomasti DC. Asuin siella kolme vuotta ja tulin ylioppilaaksi silloisesta parhaasta oppikoulusta, ja aloitin opintoni George Washinton Yliopstossa, Foggy Bottom. Sen jalkeen olen asunut keskilannella, seitseman vuotta vain noin sadan mailin paassa manner USAn maantieteelisesta kekipistesta , ja nyt viimeiset44 vuotta etela Kaliforniassa, ensin Dana Point' issa ja nyt viimeiset 38 vuotta San Diegossa. Tyoasioissa olen matkustellut ympari maata 30 vuotta. Kiinnostavin paikka oli Las Vegas, kolme viikkoa poliisilaitoksen kellarisa asentamasa uutta tietokonetta autojen nayttopaatteineen (1975). Los Angeles on minusta sivuutamisen arvoinen paikka, etela Kaliforniassa San Diego on paras, pohjoisessa San Fransisco. Minet pienemmat kaupungit ovat hienoja, LAn lahella Santa Barbara ehdottomasti.

    • eset34

      En ole itse käynyt mutta olen miettinyt samaa mitä aloittaja kysyy. Väkilukuja katsoen Washington DC ja Boston ei kovin isoja, Philadelphia ehkä suurin New Yorkin lähellä. Chicago myös melko suuri.

      Toronto taas vieläkin suurempi ja Kanadan suurin kaupunki.

      Tämän perusteella ehkä New York-Toronto olisi mielenkiintoinen, Kanadan ja USAn suurimmat kaupungit samalla reissulla.

    • matkaaaja325423

      Washington DC mielestäni paras valinta, onhan se pääkaupunki ja sillä tavalla merkittävä paikka. Torontoon/Chicagoon mene helposti erillisellä matkalla, pääsehän Finnairilla helposti Chicagoon. Joten siksi jättäisin ne kaski toiselle reissulle. Joten New Yorkin yhteydeen Washington DC. Suoraan sanoen en Bostonista ja Philadelphiasta tiedä paljoa, ehkä joku muu voi valaista jos näissä paikoissa jotain erityistä.

    • 345kdgx

      Joitakin vastauksia:

      Philadelphian jättäisin mainitsemistasi väliin, jos ylimääräistä aikaa ei ole.

      Washington DC on museoineen ja muine ilmaisine kansallisine monumentteineen ok. Sinne pääsee New Yorkista vaikkapa junalla.

      Bostonista löytyy aivan kaikkea (sehän on maailmankaikkeuden napa!) ja sinnekin pääsee New Yorkista vaikkapa junalla.

      Toronto/Niagara Falls on jo vähän pidemmällä. Putoukset ovat (varsinkin Kanadan puolella) näyttävän näköiset, sinänsä muuta nähtävää ei juuri ole paitsi oheinen kasino ja muita turistirysiä. Jättäisin tämän tulevan keskilännen tai Kanadan kiertueelle. Jos näin kauas mieli tekee, itärannikon kiertueella miettisin ennemmin vaikkapa Floridassa käväisyä itärannikon perspektiivin saamiseksi.

      Sinänsä pitkin Itärannikkoa löytyy kaikenlaista muutakin selvästi vähemmän tunnettua mutta ehdottomasti ainakin käväisyn vaatimaa maailmanluokan nähtävyyttä...

      - Junalla kulkee helposti ja mukavasti (ja nopeasti) New Yorkin/Bostonin/Washingtonin keskustasta keskustaan, mutta ilman alennuksia suosituimpina matkustusaikoina se on usein suhteellisen kallis vaihtoehto. Bussi on halvempi, mutta vähemmän mukava kuin juna ja se voi juuttua liikenneruuhkiin ja joskus tilanteesta riippuen voi olla syytä etuilla jonossa että edes pääset kyytiin ylibuukkauksen vuoksi. Lentäminen on sinänsä selvästi nopeinta sitten kun kone on lopulta ilmassa, mutta pelkästään lentokentiltä keskustaan siirtyminen kestää puhumattakaan lentojen viivästelyistä...

    • Käynyt

      Kuinka pitkään olette USA:ssa, ratkaisee aika paljolti sen, mikä on järkevää. Jos on vain noin viikon, käyttäisin koko ajan NY:ssa. Kahdesta viikosta kannattaisi miettiä jo muitakin kohteita. DC ja sitä ympäröivät alueet ovat minunkin mielestäni hyvä vaihtoehto.

      Itse olimme viimeksi kolme viikkoa ja lensimme sisäisillä lennoilla Kaliforniaan road trip'ille. USA:n sisäiset lennot ovat kohtuuhintaisia, joten toisen kohteen ei tarvitse olla ihan NY:n lähellä. Muita varteenotettavia road trip'ejä ovat esimerkiksi länsi-rannikko pohjoisesta etelään tai keski-länsi. Kun ostaa lentoliput yhdeltä yhtiöltä, riski myöhästymisissä jää lentoyhtiölle.

      Jos päätyy DC vaihtoehtoon, ottaisin alle vuokra-auton, vaikka tuolla välillä onkin myös toimivaa julkista liikennettä, koska vuokra-autolla USA:n matkailukohteet on pääasiassa suunniteltu autoileville turisteille. USA:n valtiolliset luonnonpuistot ja osavaltiopuistot ovat hienoja. Ainakin yksi sellainen kannattaa ottaa ohjelmaan. Alueella Pensylveiniassa, Marylandissa ja Virginiassa on myös paljon historiallisia kohteita.

    • Tsuara

      Me käytiin kesällä bostonissa ja samalla päiväreissy salemiin, vaikka siihenkin oisi pitänyt varata kaksi päivää. Lämpimät suositteluni!

    • Reuben_Sandwich

      Bostonissa ja DCssä tuli käytä joskus 5-6 vuotta sitten.
      DC oli vähän tylsä. Paljon oli nähtävää mut siihen se sit jäikin. Pääkaupunki missä on patsaita ja monumenttejä. Arlingtonin hautausmaa oli mielenkiintonen paikka.
      Boston oli taas kivan hip js DCn verrattuna eläväisempi kaupunki. Tääl ei ehkä oon niin paljon tunnettja nähtävyyksiä kun DCssä.

    • matkaanvain

      Viikko New York Cityssä ei ole läheskään tarpeeksi nähdä kaikkea mitä tuolla kaupungilla on tarjottavanaan! Taidegalleriat, eri museot, etniset keskukset, ostoskierrokset, konsertit, ravintolat , historialliset nähtävyydet... Metro on paras ja nopein tapa päästä paikasta toiseen, ihmiset mega auttavaisia jos, niinkuin, saattasit eksyä :) :)

      Washington DC.ssa on myos helppo liikkua kaupungin laidasta toiseen. Kulttuuri- ja taidetapahtumat ovat vailla vertaansa. Helposti kolme, neljä päivää vierähtää sielläkin.
      Plussana: NYC.stä pääsee sinne nopeasti joko junalla tai bussilla.

      Tarkasta airbnb yopymiset ennenkuin maksat superkaallita hotelleja. Kuten sanottu jos majapaikkasi on hieman etäämpänä Manhattaniltä, metro tai juna vie sinut sinne nopeasti. Loppujen lopuksi, todennäkoisesti et kuitenkaan olisi majapaikassasi kuin nukkumassa vain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe