Isaac Asimov

Nimimerkkionpakollinen1

Ei ollut pelkkä kirjailija vaan myös biokemisti, tähtitieteilijä. Monet hänen kirjoistaan on totisinta totta nykypäivänä ja monet kirjoistaan on totisinta totta tuilevaisuudessa.

Sitten on näitä hieman lennokaampia teoksia mitkä nekään eivät ole pelkkää huuhaata.

Esimerkiksi yhdessä teoksessa planeetalla oli kuusi aurinkoa ja lähes aina ikuinen päivä.

Tämäkin teos oli tehty laskelmien perusteella, montako aurinko vaaditaan planeetalle ikuiseen päivään, paitsi 2000 vuoden välein. Kaikki kiertoratalaskut ym.

Ja kun näitä tieteiskirjailijoita oikein pohtimalla pohtii niin jokainen nykyaikainen keksintö mm..tähtitieteessä on mainittu ennen keksinnön valmidyumista ja toimivuutta kirjoissa.

24

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AsimovFani

      Muuten hyvin, mutta tähtitieteen opintoja Asimovilla ei ollut. Hän oli biokemian professori.
      Sekään ei pidä paikkaansa, että tähtitieteen keksinnöt olisi kuvattu tieteiskirjoissa.

      Asimov oli kiistatta aikansa parhaista scifi kirjoittajia. Niistä ajoista scifi on toki tyylilajina kehittynyt.

    • Viisii

      Kyllä oli ja tähtitieteilijäksi synnytään, ei opiskella. Ja et näemmä lue mitään muuta kuin max Aku Ankkoja. Onneksi olet anonyyminä niin et häpäise itseäsi tietämättömyydellä.

      Pelkästää kuuraketti on kuvattu tieteiskirjoissa ennenkuin edes tiedettiin mikä raketti on.

      • Valaistunut

        Hei. Poikani haluaisi tähtitieteilijäksi, mutta kun se on syntynyt ihan tavallisella tavalla niin mistä tiedän onko siitä tuohon hommaan. Siis voisitko viisaampana ystävällisesti kertoa mistä sen näkee onko joku syntynyt tähtitieteilijäksi vai ei.
        Kysyn koska en halua tuottaa lapselle pettymystä: olisi hyvä tietää onko se syntynyt tähtitieteilijäksi vai esimerkiksi aivokirurgiksi tai presidentiksi. Vai onko se sittenkin kokki tai rakennusalan sekatyömies.
        Sillä jos tähtitieteilijäksi ei voi/tarvitse opiskella, niin eihän noihin muihinkaan ammatteihin. Niihin vain synnytään. Kiitos kun kerroit. Mihin ammattiin sinä synnyit?


      • Raketin keksiminen ja käyttö on inspiroinut tieteiskirjailijoita, ei päinvastoin. Raketit olivat käytössä laajasti jo tuhatuvulla.


      • Valjupää
        Valaistunut kirjoitti:

        Hei. Poikani haluaisi tähtitieteilijäksi, mutta kun se on syntynyt ihan tavallisella tavalla niin mistä tiedän onko siitä tuohon hommaan. Siis voisitko viisaampana ystävällisesti kertoa mistä sen näkee onko joku syntynyt tähtitieteilijäksi vai ei.
        Kysyn koska en halua tuottaa lapselle pettymystä: olisi hyvä tietää onko se syntynyt tähtitieteilijäksi vai esimerkiksi aivokirurgiksi tai presidentiksi. Vai onko se sittenkin kokki tai rakennusalan sekatyömies.
        Sillä jos tähtitieteilijäksi ei voi/tarvitse opiskella, niin eihän noihin muihinkaan ammatteihin. Niihin vain synnytään. Kiitos kun kerroit. Mihin ammattiin sinä synnyit?

        Silloin kun on kiinnostunut tähtitieteestä..ei siihen tarvita opiskeluja vaan aivot.


      • Valjupää kirjoitti:

        Silloin kun on kiinnostunut tähtitieteestä..ei siihen tarvita opiskeluja vaan aivot.

        Itsekin harrastin tähtitiedettä nuorena ja URSA:n pitkäaikaisena jäsenenä voisin sanoa, että harrastan vieläkin; tai paremminkin seuraan. Ei minusta kuitenkaan harrastuksestani huolimatta tähtitieteilijää tullut eikä kenestäkään tule ilman alan pitkäaikaista opiskelua.
        Ei siihen pelkät aivot ja kiinnostus riitä.
        Asimov varmaan oli kiinnostunut tähtitieteestä, mutta sen suhteen hän oli diletantti kuten minäkin ja useimmat URSA:n jäsenet. Se ei tarkoita, etteikö voisi tietää keskimääräistä enemmän tähtitieteestä.

        Mitä tieteiskirjoihin tulee, niin ensimmäinen tietämäni kuvaus kuumatkasta oli Vernen "Maasta Kuuhun" 1865. Matka tapahtui tykin ampuman kuulan sisällä.
        Viisi vuotta myöhemmin Jukolan Simeoni matkusti Kuuhun saapasnahkatorniin Lusiferuksen selässä. Aikaisempiakin varmaan on, mutta nämä tulivat hakematta mieleen. Ei kovin realistista kumpikaan.


    • heheheeeee

      Jules Verne
      Siirry navigaatioonSiirry hakuun
      Jules Verne
      Félix Nadar 1820-1910 portraits Jules Verne.jpg
      Syntynyt 8. helmikuuta 1828
      Nantes, Ranska
      Kuollut 24. maaliskuuta 1905 (77 vuotta)
      Amiens, Ranska
      Kansalaisuus Ranska
      Aikakausi 1863–1905
      Tyylilajit tieteiskirjallisuus
      Esikoisteos Viisi viikkoa ilmapallossa (1863)
      Pääteokset
      Matka maan keskipisteeseen (1864)
      Sukelluslaivalla maapallon ympäri (1869)
      Maailman ympäri 80 päivässä (1873)
      Tuotannon kieli ranska
      Puoliso Honorine de Viane Morel
      Lapset Michel Verne
      Vanhemmat Pierre Verne
      Sofie Verne
      Tunnustukset Ranskan akatemian palkinto (1872)
      Nimikirjoitus Allekirjoitus
      Nuvola apps bookcase.svg
      Löydä lisää kirjailijoita
      Kirjallisuuden teemasivulta
      Jules Gabriel Verne /ʒyl vɛʁn/ (8. helmikuuta 1828 Nantes, Ranska – 24. maaliskuuta 1905 Amiens, Ranska)[1] oli ranskalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti tieteiskirjallisuuden edelläkävijänä. Verne kirjoitti muun muassa avaruusaluksista, lentolaitteista ja sukellusveneistä ennen kuin niitä oli olemassa.


      Sisällysluettelo
      1 Nuoruusvuodet
      2 Kirjailijauran alku
      3 Kirjailijaura
      4 Suomennettuja teoksia
      5 Lähteet
      6 Aiheesta muualla
      Nuoruusvuodet
      Verne syntyi Pierre ja Sofie Vernen perheeseen vanhimpana viidestä lapsesta. Hänen isänsä oli juristi. Verne vietti lapsuutensa vanhempiensa luona Loirejoella sijaitsevalla saarella. Eristäytynyt sijainti auttoi vahvistamaan hänen mielikuvitustaan ja sidettään nuorempaan veljeensä Pauliin. Yhdeksänvuotiaana heidät lähetettiin Nantesin lyseoon sisäoppilaitokseen. Siellä hän opiskeli muun muassa latinaa.

      Vernen elämäkerturi Marguerite Allotte de la Fuÿe loi tarinan, jonka mukaan seikkailuja kaipaava nuori Verne olisi lähtenyt salamatkustajaksi Aasiaan matkaavalle laivalle, mutta matka olisi kuitenkin katkennut lyhyeen hänen isänsä odottaessa häntä seuraavassa satamassa.

      Kirjailijauran alku
      Suoritettuaan lyseo-opinnot loppuun Verne lähti Pariisiin opiskelemaan lakimiestutkintoa varten. Noin vuonna 1848–1849 hän ryhtyi kirjoittamaan Michel Carren kanssa librettoja operetteihin. Joidenkin vuosien ajan hänen mielenkiintonsa jakautui teatterin ja opiskelun kesken, mutta hänen Musée des Familles’iin kirjoittamansa matkakertomukset näyttävät paljastaneen hänelle hänen lahjojensa suunnan: Viehättävästi liioiteltujen matkojen ja seikkailujen kuvaukset, joista välittyvät tieteelliset ja maantieteelliset yksityiskohdat lisäsivät tarinoiden uskottavuutta.[2]

      Kun Vernen isä sai tietää, että poika kirjoitti mieluummin kuin luki lakia, hän lopetti poikansa taloudellisen tukemisen. Verne joutui työskentelemään osakkeenvälittäjänä, mitä hän inhosi vaikka menestyikin siinä.

      Tänä aikana hän tutustui kirjailijoihin Alexandre Dumas ja Victor Hugo, jotka neuvoivat häntä hieman kirjoittamisessa. Verne tapasi myös Honorine de Viane Morelin, lesken, jolla oli kaksi lasta. He menivät naimisiin 10. tammikuuta 1857. Vaimonsa kannustamana hän jatkoi kirjoittamistaan ja kustantajan etsintää. 4. elokuuta 1861 syntyi poika, Michel Verne.


      Jules Vernen museo. Butte Sainte-Anne, Nantes.
      Vernen tilanne parani, kun hän tapasi Ranskan merkittävimpiin kustantajiin lukeutuvan Pierre-Jules Hetzelin. Hetzel luki Vernen alustavan käsikirjoituksen ilmapallolla tehdystä Afrikan tutkimusmatkasta, jonka muut kustantajat olivat hylänneet ”liian tieteellisenä”. Hetzelin avustamana Verne kirjoitti käsikirjoituksen uudelleen ja vuonna 1863 se julkaistiin kirjana nimellä Viisi viikkoa ilmapallossa.

      Kirjailijaura

      Jules Verne -avaruusalus vei ISS:lle Vernen alkuperäisiä käsikirjoituksia ja teoksia (kuvassa Retkikunta 17 teosten kanssa.)
      Vernestä tuli kuuluisa ja varakas. Tästä lähtien Verneltä ilmestyi lähes joka vuosi yksi tai useampi teos. Menestyneimpiä ovat Matka maan keskipisteeseen (1864), Maasta Kuuhun (1865), Sukelluslaivalla maapallon ympäri (1869) ja Maailman ympäri 80 päivässä (ilmestyi ensimmäisen kerran Le Temps’issä 1872). Ensimmäisen romaaninsa jälkeen useimmat hänen teoksistaan ilmestyivät Magazine d'Éducation et de Récréation’issa, Hetzelin kaksi kertaa viikossa ilmestyneessä julkaisussa sarjamuodossa, ennen kuin ne ilmestyivät kirjana. UNESCOn tilastojen mukaan Verne on maailman eniten käännetty kirjailija 148:lla kielellä käännettynä. Verne kirjoitti kaikkiaan kolmisenkymmentä näytelmää ja 63 romaania.

      Keisarinna Eugénie myönsi Jules Vernelle Kunnialegioonan ritarimerkin vuonna 1870. Vuonna 1872 Ranskan akatemia palkitsi romaanisarjan Voyages extraordinaires (Merkilliset matkat).[1]

      Jules Vernestä tuli raajarikko vuonna 1886, kun hänen veljenpoikansa ampui häntä jalkaan. Verne kärsi uransa lopussa kaihista sekä kirjoituskouristuksista kädessään. Hän kuoli vuonna 1905 diabeteskohtaukseen.[1]

      Euroopan avaruusjärjestön ensimmäinen miehittämätön avaruusalus, Automated Transfer Vehicle (2008), oli nimetty Jules Vernen mukaan (Jules Verne ATV).

    • Vaan missä on Säätiö? Ei missään.

      Epärealistisesti harrastetaan pitkänmatkanmatkustelua myös Asimovin kirjoissa.

      • tsikahörö

        Golan R Trevise robotiikan "nollannen" pääsäännön seurauksena löytäessään vihdoinkin -16 000 vuoden jälkeen- radioaktiivisesti saastuneen Maan ja asettuessaan ja laajentamaan Maan kiertolaisen Kuun sisällä olevia avaruusajan alkua edeltäneitä kuunluolia päätti tuhota Ihmiskunnan.

        Golan R Trevise muutti geneettisesti Ihmislasta nimeltänsä: Bless. Tämän tarkoitus on/oli saada yhteys ja kontakti muihin Galakseihin. Golan R Trevise oli taikka tulee tulevaisuudessa olemaan "SE" joka sai yhteyden muihin Galakseihin ja oli tietoinen näiden suunnitelmista Linnunrataa kohtaan.


    • erich.von.däniken

      Älkää unohtako Erich Von Däniken - insektoidien biorobotti ampuu ionitykillä päähän. Tekoäly on kyseenalaistamaton autoritääri ja Ais on seksikäs naispäähahmo, jolla kloonattu seksikäs tytär Aistar.

    • ettäsillälailla

      eli jos c:n eli valonnopeuden arvo on määrittämätön luku? Entä jos se c=0.

      Eli valonnopeus on nolla, miten silloin käy Einsteinin teorioille.

      Tai siis valonnopeus on joko ääretön tai nolla.

      • tsikahörö

        Mitä Einsteinin teorioille sitten pitäisi tapahtua ?

        Einsteinin teoriat nimenomaan hyväksyvät ja todistavat valonnopeuden olevan avaruudenominaisuus. Maxwellin teoriat jo omana aikanansa törmäsivät tuohon ongelmaan. Maxwellin teoriat eivät pystyneet selittämään tuota ongelmaa. Maxwell oletti erheellisesti valonnopeuden olevan valonominaisuuden eikä avaruudenominaisuuden.


      • Belisario

        "Tai siis valonnopeus on joko ääretön tai nolla."

        Tai sitten ns. valonnopeus ei ole ollekaan nopeus vaan (ikäänkuin) "simulaation" virkistystaajuus tai elokuvan kuvien vaihtelunopeus (framerate). Tämä tarkoittaisi samalla sitä että ei ole aikaa eikä myöskään paikkaa siinä mielessä kuin se perinteisesti tieteessä hahmotetaan. Tällainen tulkinta on periaatteessa täysin yhteensopiva sekä Einsteinin suhteellisuusteorioiden että kvanttifysiikan kanssa ainakin havaittavissa olevien ilmiöiden ja matematiikan suhteen.

        Planckin mittakaavassa ei edes ole mitään jatkuvaa liikettä eikä aikaa vaan edetään hyppäyksin (vrt elokuva katsottuna hidastettuna esim. 25 fps ----> 1 fps) .

        Lomittumisilmiö on myös viiveetön vaikka siinä on kyse on keskenään korreloivista muutoksista. Koko maailmankaikkeuden aaltofunktio "romahtaa" kerralla toiseen mahdolliseen tilaan ilman välivaiheita. Tunneloitumisessa tapahtuu newtonilaisen fysiikan kannalta mahdotonta muutosta.

        Suhtis ei selitä miksi valonnopeus on juuri se mikä se on vaan tarjoaa pelkästään matemaattisen apuneuvon käytännön fysiikan laskutoimituksiin.

        Kaikki ns. "normaalit" nopeudet ovat additiivisia eli niitä voi laskea yhteen jos ne ovat samansuuntaisia (esim.liikkuvan junan menosuuntaan ammutun luodin nopeus suhteessa paikallaan olevaan havaisijaan) .

        Toisin sanoen kaikki kvanttifysiikan ja suhtiksen nykyiset tulkinnat voi heittää roskiin ja soveltaa kaavojen matematiikkaa käytännöllisellä tasolla sekä vihdoin tunnustaa että kosmologian nykyiset mallit ovat vielä täydellisen avuttomia ja ristiriitaisia eikä ne oikeastaan muuta voi ollakaan koska tiedetään ja ymmärretään niin äärettömän vähän.

        Lapsellista edes haaveilla ja kuvitella että kosmologia "tieteenä" vähän yli 50 vuodessa voisi edes saada aikaan enempää. Matemaattis-loogiset mallit eivät muutenkaan edellytä minkäänlaista ilmiön kunnollista ymmärtämistä vaan ovat pelkästään toistaiseksi havaittujen säännönmukaisuuksien kuvailua.

        Kosmologian ammattilaisilla on tietysti aina "oma lehmä ojassa" ja ne ns. tieteen ammattilaiset ovat muutenkin aina jonkun hyvin kapean erikoisalan tutkijoita eivätkä pääsääntöisesti edes kykene näkemään "metsää puilta" eli "ajattelevat" vain omaksumansa paradigman pakkopaidan puitteissa.

        ....

        Mielenkiintoisin Asimovin kirjoista on mielestäni Säätiö-trilogia jossa on kaksi säätiötä joista ensimmäinen käsittelee massatapahtumien matemaattisia todennäköisyyksiä ja toinen säätiö taas on piilossa ja salaa kehittänyt ns. mentaalisia kykyjä. Muuli (paranormaaleja kykyjä kehittänyt mutantti) kykenee helposti päihittämään pelkästään mekaaniseen matematiikkaan ja logiikkaan nojautuvan Imperiumin.

        Esim. astrologia lienee yksi jäänne muinaisen globaalin tai oikeammin koko aurinkokunnan laajuisen korkeakulttuurin (yli 15 000v sitten) kehittämästä psykohistoriallisesta tutkimuksesta.

        Ns. mysteerikoulut (joiden näkyvät ilmentymät muinaisen Egyptin, Intian ja Sumerin jäännekulttuurit, Platon, renesanssiajan hermetismi, teosofia, Rudolf Steiner, Gurdjieff) vastaavat Asimovin toista säätiötä joka sivilisaation syklisissä kriisitilanteissa puuttuu globaalien tapahtumien kulkuun mahdollistaen tarpeelliset korjausliikkeet tuottamalla siihen asti salassa pidettyä tietoa julkisuuteen.

        .....

        Vastaan kommentteihin vain jos ne ovat asiallisia. Kiitos.


      • VääräPalsta
        Belisario kirjoitti:

        "Tai siis valonnopeus on joko ääretön tai nolla."

        Tai sitten ns. valonnopeus ei ole ollekaan nopeus vaan (ikäänkuin) "simulaation" virkistystaajuus tai elokuvan kuvien vaihtelunopeus (framerate). Tämä tarkoittaisi samalla sitä että ei ole aikaa eikä myöskään paikkaa siinä mielessä kuin se perinteisesti tieteessä hahmotetaan. Tällainen tulkinta on periaatteessa täysin yhteensopiva sekä Einsteinin suhteellisuusteorioiden että kvanttifysiikan kanssa ainakin havaittavissa olevien ilmiöiden ja matematiikan suhteen.

        Planckin mittakaavassa ei edes ole mitään jatkuvaa liikettä eikä aikaa vaan edetään hyppäyksin (vrt elokuva katsottuna hidastettuna esim. 25 fps ----> 1 fps) .

        Lomittumisilmiö on myös viiveetön vaikka siinä on kyse on keskenään korreloivista muutoksista. Koko maailmankaikkeuden aaltofunktio "romahtaa" kerralla toiseen mahdolliseen tilaan ilman välivaiheita. Tunneloitumisessa tapahtuu newtonilaisen fysiikan kannalta mahdotonta muutosta.

        Suhtis ei selitä miksi valonnopeus on juuri se mikä se on vaan tarjoaa pelkästään matemaattisen apuneuvon käytännön fysiikan laskutoimituksiin.

        Kaikki ns. "normaalit" nopeudet ovat additiivisia eli niitä voi laskea yhteen jos ne ovat samansuuntaisia (esim.liikkuvan junan menosuuntaan ammutun luodin nopeus suhteessa paikallaan olevaan havaisijaan) .

        Toisin sanoen kaikki kvanttifysiikan ja suhtiksen nykyiset tulkinnat voi heittää roskiin ja soveltaa kaavojen matematiikkaa käytännöllisellä tasolla sekä vihdoin tunnustaa että kosmologian nykyiset mallit ovat vielä täydellisen avuttomia ja ristiriitaisia eikä ne oikeastaan muuta voi ollakaan koska tiedetään ja ymmärretään niin äärettömän vähän.

        Lapsellista edes haaveilla ja kuvitella että kosmologia "tieteenä" vähän yli 50 vuodessa voisi edes saada aikaan enempää. Matemaattis-loogiset mallit eivät muutenkaan edellytä minkäänlaista ilmiön kunnollista ymmärtämistä vaan ovat pelkästään toistaiseksi havaittujen säännönmukaisuuksien kuvailua.

        Kosmologian ammattilaisilla on tietysti aina "oma lehmä ojassa" ja ne ns. tieteen ammattilaiset ovat muutenkin aina jonkun hyvin kapean erikoisalan tutkijoita eivätkä pääsääntöisesti edes kykene näkemään "metsää puilta" eli "ajattelevat" vain omaksumansa paradigman pakkopaidan puitteissa.

        ....

        Mielenkiintoisin Asimovin kirjoista on mielestäni Säätiö-trilogia jossa on kaksi säätiötä joista ensimmäinen käsittelee massatapahtumien matemaattisia todennäköisyyksiä ja toinen säätiö taas on piilossa ja salaa kehittänyt ns. mentaalisia kykyjä. Muuli (paranormaaleja kykyjä kehittänyt mutantti) kykenee helposti päihittämään pelkästään mekaaniseen matematiikkaan ja logiikkaan nojautuvan Imperiumin.

        Esim. astrologia lienee yksi jäänne muinaisen globaalin tai oikeammin koko aurinkokunnan laajuisen korkeakulttuurin (yli 15 000v sitten) kehittämästä psykohistoriallisesta tutkimuksesta.

        Ns. mysteerikoulut (joiden näkyvät ilmentymät muinaisen Egyptin, Intian ja Sumerin jäännekulttuurit, Platon, renesanssiajan hermetismi, teosofia, Rudolf Steiner, Gurdjieff) vastaavat Asimovin toista säätiötä joka sivilisaation syklisissä kriisitilanteissa puuttuu globaalien tapahtumien kulkuun mahdollistaen tarpeelliset korjausliikkeet tuottamalla siihen asti salassa pidettyä tietoa julkisuuteen.

        .....

        Vastaan kommentteihin vain jos ne ovat asiallisia. Kiitos.

        "Esim. astrologia lienee yksi jäänne muinaisen globaalin tai oikeammin koko aurinkokunnan laajuisen korkeakulttuurin (yli 15 000v sitten) kehittämästä psykohistoriallisesta tutkimuksesta.
        Ns. mysteerikoulut (joiden näkyvät ilmentymät muinaisen Egyptin, Intian ja Sumerin jäännekulttuurit, Platon, renesanssiajan hermetismi, teosofia, Rudolf Steiner, Gurdjieff) vastaavat Asimovin toista säätiötä joka sivilisaation syklisissä kriisitilanteissa puuttuu globaalien tapahtumien kulkuun mahdollistaen tarpeelliset korjausliikkeet tuottamalla siihen asti salassa pidettyä tietoa julkisuuteen. "

        Tämä on tähtitiedepalsta, ei huuhaa palsta. Edellä mainitsemasi ovat vain kaikuja historiasta tai mielikuvituksen tuotetta; osa realistisempia ja osa täyttä hömppää, kuten astrologia ja Aurinkokunnan laajuinen korkeakulttuuri. Jos joku uskoo oikeasti tuollaisiin, olisi aika tutkituttaa päänsä.


    • BULLSHITMRHANDMAN

      Suurin osa Einsteinin teorioista on ajat sitten tomutettu. Kuten se että mikään ei voi liikkua valoa nopeammin..

      • Voitko kertoa mitkä noista on tomutettu, varsinkin kun väität että suurin osa? Lähdetutkimuksia kaipaisin. Oman käsitykseni mukaan vieläkään ei ole todistettu minkään informaation liikkuvan valoa nopeammin. Tuo olisi sen luokan mullistus, että saisi lukea ilta-sanomien lööpeissä. Suosittelen tarkastelemaan tietolähteitäsi suuremmalla kritiikillä.

        Satunnaisen youtubehepun video ei ole muuten lähde.


      • uioioio

        Jos suhteellisuusteorioita tarkoitat, molemmat on todennettu ehkä paremmin kuin mitään fysiikan teoriaa kenties Newtonin liikelakeja lukuunottamatta. (Jotka nekin ovat vain erityistapaus suhtiksesta)

        Kaada suhtis tai todista ylivalonnopeudella tapahtuva infon siirto, niin saadaan vihdoin Suomeen fysiikan Nobel.


    • huomispäivä

      Toki, huomenna. Nyt ei jouda.

    • Huippisfyysikko

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000433832.html

      Samasta asiasta ja samankaltaisista on lukusia artikkeleita. Tutkimuksia ym.

      Maailma pyörii kuitenkin vanhoillisten ihmisten mukaan, heidän vallassan. Vaikka mitenkä todistettaisiin että kaikki fysiikan lait ja universumi koko perusta on pupputeoriaa siihen silti uskottaisiin sokeasti.

      Tämä on yksi syy miksi tiede ei voi kehittyä määräänsä pidemmälle.

      • KunhanSanon

        Huippisfyysikko 4.10.2018 16:23 : "Maailma pyörii kuitenkin vanhoillisten ihmisten mukaan, heidän vallassan. Vaikka mitenkä todistettaisiin että kaikki fysiikan lait ja universumi koko perusta on pupputeoriaa siihen silti uskottaisiin sokeasti."

        Jep. Todistit asian linkittämällä vanhan, ajat sitten oikaistun jutun.


    • Huippiprofessuuri

      Niin. Mitä sitten. Sehän juuri on pointti. Asia on ajat sitten tutkittu ja sitten vaietaan koska halutaan sokeasti uskoa vallalla oleviin teorioihin vaikkakin ne olisi vääriä ja vaikka niiden myös tiedetään olevan vääriä. Syy tähän on myös tietämättömyys ja häpeä. Ei järki riitä ymmärtämään MIKSI..Miikä teoria nytten pätisi kun on täysin uskottu entisiin. Parempi siis vaan pysytellä vanhoissa jutuissa siihen asti kunnes joku joskus oivaltaa mistä tässä kaikesta on kyse.

      • MittausvirheEiMuuta

        Asia tutkittiin ja vika löytyi yhdestä monimutkaisen mittaussysteemin liittimestä. Ei taaskaan ylivalonnopeutta eikä todellakaan mitään salailua.


    • maallikko-lukija

      Kukahan kirjailija se oli, joka kirjoitti avaruusspurjehduksesta, siis jonkinlaisilla aurinkopurjeilla varustetuilla aluksilla. Jokin aika sittenhän kerrottiin keksityn samantapaisen laitteen. Käsittäisin idean keksijän olleen tämän kirjailijan.

      • Jo Johannes Kepler aikoinaan spekuloi Auringon valon työntövoiman hyödyntämisestä tarkastellessaan komeettojen valtavan pyrstön kääntymistä aina pois päin Auringosta.

        Ensimmäinen tieteiskirjailija, joka ennusteli aurinkopurjeita oli Jules Verne, joka kirjassaan Maasta Kuuhun pohti tulevia teknologian edistysaskeleita, mainiten avaruuden purjealukset.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe