Outo hämähäkki kotona

Hämistenkaveri

Kotonamme on vilistellyt joitakin hämiksiä jo parin vuoden ajan. Ei siinä mitään omituista, mutta hämähäkin tavat ovat mielestäni erikoisia. Osaisiko joku sanoa, onko kyse kotihämähäkistä, vai jostakin harvinaisesta jos kuvailen hämiksen tapoja ja ulkomuotoa?

1) Hämähäkki on tumma ja ruskeashko. Peräpää on tummempi ja selkä ja jalat ruskeahkot. Kotihämähäkin kokoa suunnilleen. Väritys on kuitenkin mielestäni ihan väärä kotihämikseksi.

2) Se liikkuu eniten öisin, koska havainnot sattuvat aina silloin.

3) Se tekee verkkoja pattereiden alle, kirjahyllyn alimpaan koloon jne. Yleensä aina lattian läheisyydessä. Verkko yleensä on paikassa, jossa saaliseläimet eivät edes lentele.

4) Mielestäni kaikkein erikoisinta on se, että kun seurailin yhtä pesää kuukausien ajan, huomasin sinne kerääntyvän kuolleita hyönteisiä kasakaupalla. Nämä eivät kuitenkaan olleet tarttuneet verkkoon, vaan olivat pesän edessä eräänlaisena "kasana".

Onko Suomessa tällaisia lajeja, jotka toimivat näin? Vai olemmeko tuoneet Etelä-Euroopan matkoiltamme mukanamme jotakin eksoottisempaa?

Jos joku miettii, miksi en ole myrkytellyt niitä, en raaski sitä tehdä. Nämä ovat säyseitä ja näyttävät syövän pikkuötökäitäkin.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.