Outo hämähäkki kotona

Hämistenkaveri

Kotonamme on vilistellyt joitakin hämiksiä jo parin vuoden ajan. Ei siinä mitään omituista, mutta hämähäkin tavat ovat mielestäni erikoisia. Osaisiko joku sanoa, onko kyse kotihämähäkistä, vai jostakin harvinaisesta jos kuvailen hämiksen tapoja ja ulkomuotoa?

1) Hämähäkki on tumma ja ruskeashko. Peräpää on tummempi ja selkä ja jalat ruskeahkot. Kotihämähäkin kokoa suunnilleen. Väritys on kuitenkin mielestäni ihan väärä kotihämikseksi.

2) Se liikkuu eniten öisin, koska havainnot sattuvat aina silloin.

3) Se tekee verkkoja pattereiden alle, kirjahyllyn alimpaan koloon jne. Yleensä aina lattian läheisyydessä. Verkko yleensä on paikassa, jossa saaliseläimet eivät edes lentele.

4) Mielestäni kaikkein erikoisinta on se, että kun seurailin yhtä pesää kuukausien ajan, huomasin sinne kerääntyvän kuolleita hyönteisiä kasakaupalla. Nämä eivät kuitenkaan olleet tarttuneet verkkoon, vaan olivat pesän edessä eräänlaisena "kasana".

Onko Suomessa tällaisia lajeja, jotka toimivat näin? Vai olemmeko tuoneet Etelä-Euroopan matkoiltamme mukanamme jotakin eksoottisempaa?

Jos joku miettii, miksi en ole myrkytellyt niitä, en raaski sitä tehdä. Nämä ovat säyseitä ja näyttävät syövän pikkuötökäitäkin.

0

<50

  Vastaukset

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

    >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
    Maailman menoa
    70
    5036
   2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

    Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
    69
    2641
   3. S&S Instat kovin hiljaisena

    Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
    Kotimaiset julkkisjuorut
    98
    2031
   4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

    Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
    Kotimaiset julkkisjuorut
    37
    1385
   5. Murha Varkaudessa

    Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
    Varkaus
    50
    1202