Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä orimattilan pelastaa

Vai onko peli jo pelattu?

Keskusta autioituu, palojoki kasvaa umpeen, nuorison pahoinvointi lisääntyy, asukasluku kääntyy laskuun, lisää tyhjiä liikehuoneistoja tulee, henna hanke män miten män ....

32

998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gyyly

      Ei ole kuin Henna.Se tuo rahaa kyllä.Älä ole huolissasi.

    • EiTuoLorttoVastaa

      Ylläpidon neiti voisi vähän miettiä mitä poistaa ja mitä jättää poistamatta. Tällaisia mielenvikaisia aloituksia saa jäädä, mutta pikkasen jos kritisoi, niin heti pois näkyvistä. Vai onko neidillä hiekkaa alaosastossa vai mitä ihmettä änkytät?

      • ehkä-poistetaan

        On varmaan samaa tasoa näiden, höhliä Hennasta kirjoittelijoiden kanssa, niin ei ymmärrä poistaa näitä typeriä avauksia.


    • Kallenkannalla

      Ihmeellistä negatiivista jorinaa aloittelijalla.Muut tekevät hiki hatussa töitä Orimattilan eteen ja varsinkin kiitän Kokoomusta uskalluksesta ja rohkeudesta.Raksaraneja tarvitaan mm.Hennan alueen laajentamiseen ei ryhjän puhumiseen netissä työttömyyskorvausta nauttimassa.Nyt on positiivisin pöhinä Olan historiassa.Rakennetaan uutta katua ja kauppaa.kaavoitetaan ennätystahtiin.Asukkaat viihtyy .Hyvä kokoomus!

      • järkikannalla

        Jopa on satu setä asialla. Aika harva on samaa mieltä. Paitsi Kokoomuslaiset.


      • Luhtikylänlikka

        Olen samaa mieltä, että tämä aloittaja on ihme negatiivinen henkilö, typerillä kirjoituksillaan. Kommunistien ajatuksillaan.


      • Konsulttien.näkemys

        Orimattila on menetetty. Taantunut ja köyhä.
        Sivussa ja huono infra.


    • Ryynäne

      Raksa-Rane on valehteleva juoppo. Keksii satuja, ehkä omaksi ilokseen ja kuvittelee olevansa viisas. Hoitoon saisi mennä.

    • pavosenheska

      Orimattilaa ei pelasta mikään, sillä Kaupunki on paitsiossa valtaväylien varrelta. Ymmärtää hyvin että muutamat KOkoomuslaiset sätkii Hennan puolesta, joka on hieman lähempänä sivilisaatiota. Se vaatisi toimiakseen liittymän nelostieltä. Muuten pakahtuu tuskaansa.

      • Asfalttimieskivinen

        Mä olen lukenut Kalle Jokisen jutun en muista oliko täällä vai lehdessä että liittymä olisi tulossa tulevaisuudessa?


      • tutkittu.Erkontiellä

        Ei tuu. Liian kallis ja luvitusta ei saada.


    • Pelastuksentie

      Orimattilan pelastaa vain äänestäjät, jotka eivät enää äänestä kokoomus,kepulais ja demarien vanhoja jääriä. Uuta lahjomatona verta saatava päättäviin elimiin.

      • Samaamiältä

        Se muutes taitaa olla ainoa oikea tapa hoitaa asiat kuntoo olas.


      • jokiseneväät
        Samaamiältä kirjoitti:

        Se muutes taitaa olla ainoa oikea tapa hoitaa asiat kuntoo olas.

        Siihen mennee vielä parikyt vuotta ennen kuin ne jäärät on kirkko maalla. Koittakaa vaan kestää.


    • kaupunkinpuolesta

      Kaupunkin kannattaisi panostaa Kehräämölle jossa voisi olla Hennan esittely keskus ja pienois malli upeasta tulevaisuudesta. Monet poikkeavat Kehräämöllä ja voisivat tutustua koko kaupunkiin ja Hennakin tulisdi paremin esille. Kaupunkin puisto työntekijät voisivat myös nätätä Kehräämön pihaa.

    • Lisää

      Asukasluku laskee, eikö Raksa-Rane enään lisäänny?

      • Demolition_derby

        Ei lisäänny. Ottaa yhteyttä pelkästään pakoputken kautta. Legioona vuosien aikana tuli pökittyä väärää aasia, sen jälkeen ei ole heppi heilahtanut.


    • Lisääntykää

      Eikö Rane enää lisäänny.

    • Lisääntykää

      Asukkaat vähenee, eikö Raksa-Rane enää lisäänny ?

    • pakkokeinoja

      Orimatilan ainut peljastus on sijottaa bitcoin valuuttoihin ja rukoilla apua.
      Nykyset päättäjät ovat ajaneet vauraan kunnan tuhon partaalle.

    • lippainssi

      Orimatin lipan alla kuullaan lisää Hennasatuja.

      • Siellä oli Kokoomuksen väkeä siellälipan alla. Mutta en oikein ole kokoomuksen linjoilla. Se on Perussuomalaisten puolue se mikä ääneni saa, ellei joku muu kansallismielinen puolue laita hyvää äänekästä edustajaa hämeen vaalipiirissä ehdolle.
        Kyllähän hennassa on hyvää se asema, mutta se ei kuitenkaan ole uonut yhtäkään asukasta hennaan ja tuskin on uonut muuallekaan orimattilaan.
        Juna-asema on hyvä juttu siitä olen hyvilläni. Mutta se muu mikä hennaan liittyy tuhoaa orimattilan taloutta tehokkaasti. Ei sinne mitää suurta asujamistoa koskaan tule ja ne miljoonat mitä sinne on satsattu on heitetty kankkulan kaivoon.
        Itse en sitä juna-asemaa käytä. Kerran kävin junalla kokeilumielessä helsingissä ja se riitti. Minulla on Mercedes ja se ei selittelyjä kaipaa. Dieseliä tankkiin ja maisemat vaihtuu . Mersumies on mersumies. Eikä tämä käyttömersu ole ainoa mercedes minkä omistan, on myös kunnostusta odottava 123 odottamassa, mutta nyt on ollut paljon työkiireitä eikä ole ehtinyt oikein harrastaa.
        Tai ainahan ehdin harrastaa leuanvetoa, se on miesten laji ja etunojapunnerrustakin tulee treenattua. Vetäkääs poijaat 25 leukaa ja tehkääs 50 punnerrusta, se on kova tulos kun ei tässä enää ikään 20 vee junnu ole.


    • Hovilainen

      Kaik män, ja haotarkii jäi pöyälle soimaan, Tehkää vaan videoita Kyröjen porukoista, niin nousu koittaa kuin feelikslinnulla.

      Orimattila kutistuu nukkumapitäjäksi siinä kuin muutkin paikkakunnat. Sopetukaa siihen ja tehkää niitä videoita lisää, että näyttää oikein hölmöltä.

    • loppuukohti

      Peli on pelattu. Edellinen ja nykynen valtuusto on muninut kaiken.
      Orimattila jää nukkuma lähiöksi.
      Ainut peljastus voisi olla että Orimattila satsaa luontoon ja viihtyvyyteen jolla saahaan uusia asukkeja ja veron maksajia.
      Nykyistä keskustaa kannattaa markkinoida muillekin. Nostaa Palojoen virkistys arvo näkyviin ja rakentaa Kehräämölle niitä loft asuntoja.

    • Anonyymi

      Taitavasti Kalle ja Ville johtavat Orimattilaa. Miten voimme kyllin kiittää tarmokkuudesta.

    • Anonyymi

      Peli on menettetty Orimattilan osalta. Aloittaja näki tilanteen jo vuonna 2018 ennen persujen valtakautta. Ei ole auttanut vaikka persuilla on nyt suuri voima Orimattilassa. Kaikki on ollut pluffia ja mikään ei toimi.

      • Anonyymi

        VANHAT POISTUU
        Jonkun oma "peli" on ehkä menetetty vanhuuttaan, mutta kaikki muu elpyy kun sen vain annetaan elpyä. Jatkuvasti tulee uutta nuorisoa (jopa täällä Orimattilassa mystisesti lisäännytään, vaikkei uskoisi!), joka on taas irti vanhempien ihmisten ongelmista.

        Tuntuu että muutkin valittavat nuorison vanhempia ja minä ajattelisin samoin. Siellä nuorison vanhemmissa se vika on, kun on täysin päättömiä alaikäisiä. Itsekin vihasin tätä paikkaa teininä enkä siksi syytä nykynuorisoa. Vika on näissä ihan omissa. Kyllä lapsi jää, jos sillä on hyvät oltavat. Lapsi ei tuhoaisi sellaista, jota arvostaa.

        HUUMEISTA JA LÄÄKKEISTÄ
        Nää on ihan eri ihmisiä, jotka "möisi mummonsakin", mutta ei huumeongelmasta voi syyttää kaikkea, koska ei kukaan tuolla synny käyttäjäksi. Niitä tulee koko ajan lisää ja siihenhän nämä narkkarit/diilerit pyrkii eli haalia lisää-ja-lisää uusia asiakkaita, koska tämän "ammatin" seuraus on suuri kuolleisuus. Eli... estetään ensisijaisesti se huumemyönteisyys lapsilla (seuraavaksi nuorille, aikuisille sitä ei enää tarvitse valistaa). Tämän auttaa (ja mielestäni on aivan sama asia) se että ei myöskään tuputeta niitä mielialalääkkeitä. Autetaan lapsia, jutellaan, helpotetaan heidän elämäänsä eikä vain lääkitä. Mikään nuorten ongelma ei poistu lääkitsemällä. Lapsen VOI jättää luokalle, sen VOI antaa menettää kaverinsa jne. Maailmassa on suurempia ongelmiakin. Kestetään tätä elämää sen kolhujen kanssa <3


    • Anonyymi

      Trallallaa!!

      Mietin tässä, että pitäisi PK seudun sekä Lahden alueen olla infernaalisessa kasvussa ja nousta täysin uutta työllistävää massiivista teollisuutta jos Hennaan edes satoja ihmisiä olisi muuttamassa, saati tuhansia. Nää 15 000 asukkaat uudelle alueelle vaatisi jotain mihin neuvot olisi pitänyt kysyä jo edesmenneiltä itänaapurin väestönsiirtelijöiltä. Siellä kyllä osattiin pakkoasuttaa. Vapaaehtoisuudessa tarvitaan syitä ja motiivia. Joku valtava työllistävä kaivos tai autotehdas samoille nurkille niin ehkä jotain liikettä tapahtuu

    • Anonyymi

      Pitkän aikavälin suunnitelmia, kaikki etenee ajallaan. Sinänsä hyvä että yritetään. Luonnollista aaltoliikettä, Kotonan jälkeen isojen kaupunkien vetovoimaisuus hyytynyt. Orimattila voi olla hyötyjä lopulta.

      • Anonyymi

        Orimattilalla on ollut hyvä maine ulkomailla ja sijottajat miettivät tuloa Hennaan. Kaivos voisi olla hyvinkin sopiva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Orimattilalla on ollut hyvä maine ulkomailla ja sijottajat miettivät tuloa Hennaan. Kaivos voisi olla hyvinkin sopiva.

        Osmon aikaan olisi kaivoskin onnistunut. Hän oli aina askeleen edellä. Harmi kun hänen aurinkovoimalaa ajava hanke kaatui Pennalassa kymmenisen vuotta sitten. Nyt se voisi sopia Hennaan, jossa on laajat aurinkoiset pellot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osmon aikaan olisi kaivoskin onnistunut. Hän oli aina askeleen edellä. Harmi kun hänen aurinkovoimalaa ajava hanke kaatui Pennalassa kymmenisen vuotta sitten. Nyt se voisi sopia Hennaan, jossa on laajat aurinkoiset pellot.

        Kiva kun joku muukin arvostaa Oskua. Hän oli aina niin tarmokas ja työn touhussa. Aina myös puku päällä eikä missään farkuissa edustanut.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe