Onko klapikoneissa ongelmia?

Jazca

Opiskelen ammattikorkeassa tekniikan puolella ja ajattelin tehdä lopputyönä klapikoneen. Sellaisen mahdollisimman pitkälle automatisoidun joka siis katkoo ja halkoo samalla. Onko näissä markkinoilla olevissa laitteissa jotain ongelmia mitä voisin yrittää lopputyössäni ratkaista?
Kiitän vastauksista

18

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilatonisäntä

      joo-o, puut pitää jostain muualta tuoda, niitä ei koneessa itsessään ole.. paha puute metsättömälle..

    • klapipaalain

      Tee sellainen kone jolla ajetaan koivikkoon. Kone sitten kaataa puun, pätkii ja halkoo, lisäksi vielä pakkaa klapit verkkosäkkeihin, jotka tiputtaa jälkeensä kuivumaan.

    • Jazca

      Tarkotus olisi hinnaltaan kohtuullinen tehdä. Saahan koneen vaikka tanssimaan ja höyläämään puut ettei tikkuja sormiin tulisi. Järkeähän siinä ei vaan kustannusten takia ole.

    • AsentajaEVP

      Perinteinen 5 tonnin vaakasuoralla puristuksella halkaisevasta on kokemus että pölli nousee pystyyn halkaisun edetessä ja tulos on heikko.
      Olisiko mahdollista tehdä kevyempi, kun sitä joutuu siirtelemään kuitenkin. Lujuus ei saa kärsiä, ja sitten on tietenkin se hinta???

      • ihan_eri_vekotin

        Ei tuo mikään klapikone ole, pelkästään halkaisuun.


    • R.Töppönen

      Tee sellainen klapikone joka on traktorin peräkärryn syrjässä ja metsässä pilkkoo suoraan peräkärryyn kaadetut puut jotka kotona kipataan suoraan kuivaavaan puuvarastoon.
      Muutaman puunkäsittelykerran jääminen pois tehostaisi toimintaa.

      • Jazca

        Hyvä idea. Kiitos. Laitan mietintään.


    • Halko

      Sellainen mikä syöttää puun itse koneeseen. Käsin voi kyllä nostaa puun suulle että kone pääsee alkuun.

      • Jazca

        Joo tarkotus oli syöttöpöytä tehdä johon voisi koneella tai käsin nostella useamman puun kerralla. Tai sitten kuljetin johon puu kulkisi tarvittaessa maasta asti ilman nostelua.


    • vedätysprovo

      Eiköhän nuo yllä luetellut kaikki ns. parannukset jo löydy monestakin markkinoilla olevasta koneesta, eipä niistä paljoa löydy paranneltavaa

      • Jazca

        Puunsyöttö ja syöttöpöytä löytyvät enkä omaksi ideaksi sanonutkaan vaan kerroin millaista teen. Sen verran olen tutustunut laitteisiin että hankala keksiä parannus tai kehitys ideoita. Mutta koska ei käytöstä kokemusta niin siksi täällä vähän kyselen.


    • oscarsson

      Koneen kasaus siirtoa varten,ja taas käyttökuntoon laitto on hankalaa ja raskasta,koskee siis kuljetinta.
      Palaxin kuljettimen alapään kiinnitys aika susi,hankala suoria se rauta.
      Lyhemmillä,33cm klapeilla taipumus pudota poikittain.
      Kone melkein hitsattu toiseen kertaan.

      • Jazca

        Kiitos tästä. Olenkin miettinyt tuota siirtelyä ja kasausta. Melko massiivisia on osa laitteista. Täytyy muistaa miettiä näitä konetta suunnitellessa.


    • Vanahainssi

      Erään "automaatin" omistajana olen huomannut, että teräketjun tylsymiseen "turtuu" nopeasti ja puolet puista katkotaan voimalla eikä kevyesti leikkaavalla viilatulla ketjulla. Itse insinöörinä olen miettinyt, että kannattaisi ketjun pyörintää seuraamaan kehittää laskuri/terotuspää. Terän käyttökertoja ei hyödytä laskea, koska puut eri paksuisia ja eri lajia. Kuten tiedät, toiset puulajit tylsyttää ketjun 10x nopeammin, kuin toiset.
      Eli, laipan yläpuolella on käsivarsi suojakannen alla riittävän kaukana laipasta. Siitä optisesti lasketaan ketjun tekemä kierrosmäärä. Käyttäjä voi itse asettaa huoltovälilukeman sekä laitteessa itsessään saisi olla muutamia oletusrajoja, joita voi opettaa. Kun aika täysi, laite ilmaisee tämän ja käyttäjä kuittaa sopivassa välissä, että alapa viilaamaan tai takarajan täyttyessä, laite aktivoi itse huoltotyön. Huoltokäsi "viilaa" ketjun, tarkastaa "kulumisen kauhurajat", sekä tarkastaa ketjun kireyden. Kun homma valmis, nousee huoltopää turvaan lähelle laitteen suojakantta.
      Huoltopään suunnittelussa tulee huomioida paloturvallisuus käyttökohteessa. Terän teroitus sahanpuruisella, lastuisella työmaalla!
      Huoltopäästä itsestään saa helposti yhden inssityön, jos itse haluat keskittyä päälaitteen suunnitteluun ja sinulta löytyisi kaveri opiskelun samasta vaiheesta esim. tietotekniikan puolelta, ottamaan osan huoltopään suunnittelusta inssityökseen.
      Voin suunnittelun avuksi antaa neuvoja tarpeen vaatiessa, kun laitat yhteystiedot.
      Jos tuote kaupallistetaan, tyydyn 8.8% rojaltiin ( pelivaraa on hieman).
      Tämmöinen kehitystyö on minulle tuttua ja mielelläni autan niissä rajoissa, että tuleva insinööri saa itse kuitenkin tehdä insinöörityössä vaadittavat päätelmät.
      Huoltopään suunnittelussa kannattaa heti alusta asti huomioida datankeruu optimointia varten.
      Avauksestasi ei saa kunnon kuvaa, kuinka "kunnianhimoisen" inssityön aiot tehdä, mutta, tässä olisi ainakin haastetta insinööri(amk) työhön huoletta riittämiin.
      Ajatuksia?

      • Jazca

        Noniin. Nyt alkaakin jo haastetta tulemaan. Kiitos paljon. Tuota ketjun vaihtoa mietin jo hieman miten sen saisi sujuvasti hoidettua. Terotuksen tarvetta kuitenkin paljon tulee. En noin pitkälle ajatellut että kone voisi sen seuraamisen ja huollon hoitaa.
        Tässä on pari vuotta aikaa tätä inssityötä tehdä. Lähdin hyvissä ajoin tekemään, niin ehkä pahimmalta kiireeltä välttysin. Suunnittelu vaiheessa ehkä paremmin sitten näkee miten suuresti alkaisi tätä toteuttamaan.
        Ajatuksia mielelläni otan vastaan lisääkin ilmanmuuta.

        [email protected]


      • Vanahainssi
        Jazca kirjoitti:

        Noniin. Nyt alkaakin jo haastetta tulemaan. Kiitos paljon. Tuota ketjun vaihtoa mietin jo hieman miten sen saisi sujuvasti hoidettua. Terotuksen tarvetta kuitenkin paljon tulee. En noin pitkälle ajatellut että kone voisi sen seuraamisen ja huollon hoitaa.
        Tässä on pari vuotta aikaa tätä inssityötä tehdä. Lähdin hyvissä ajoin tekemään, niin ehkä pahimmalta kiireeltä välttysin. Suunnittelu vaiheessa ehkä paremmin sitten näkee miten suuresti alkaisi tätä toteuttamaan.
        Ajatuksia mielelläni otan vastaan lisääkin ilmanmuuta.

        [email protected]

        Eipä kestä. Jos tulee jotain kysymyksiä, joita haluat muidenkin puntaroivan, niin laita tähän samaan ketjuun. Monesti alussa tulee tuhlattua energiaa siihen kuuluisaan pyörän keksimiseen vaikka valmiita kalikoita yhdistelemällä pääsee tosi pitkälle. Ihan asiallisen työn olet valinnut. Mielenkiinnolla seurailen edistymistäsi ja autan, jos mahdollista.


      • Anonyymi

        Eri puulajit tylsyttävät tietysti ketjua eri lailla mutta ei sentään 10 kertaisella erolla. 2 kertainen voi olla, tuskin kolmea kertaa jos verrataan suomessa kasvavia puita keskenään.


    • nopeapeli

      Se on keksitty,traktorin perään kiinni ulosottoon semmoinen 25cm paksut se halkaisee ja leikkaa kuin puukoilla kiertäen rummussa kehää oliko nimi Klapi-Hakki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe