Taimien määrä

AnnastiinaLiina

Kuulostaako oikealta, että 2,2 ha:n hakkuuaukolle voidaan istuttaa 3960 kpl kuusentaimia ? Minusta määrä kuulostaa aivan liian suurelta !

6

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikkorikki

      1500 riittää

    • asphaltfermer

      Kuulostaa ihan oikealta , 2m.n istutustiheydellä taimia menis 2500/ha ja 2,5m välillä 1600kpl.

    • metsätilallinen

      Kyllä ihan sopiva määrä on niitä taimia. 1800kp taimia l hehtaarille ei ole liikaa.

    • Juutinraumaa

      Määrä voisi olla vaikka tuplaten tuo, mutta istuttamalla ei tietenkään aloittajan esittämää enemmän. Onkos tässä taas tehty se normaali avohakkuu täysin paljaaksi. Muutama haapa huojuu vääränään maisemapuuna ja odottaa täyskaadon suorittavaa syysmyrskyä?
      Tämä istutushulluus pitäisi saada loppumaan. Valitaan hyvät siemenpuut, ennakoidaan myyräsykli, ennakoidaan ja odotetaan hyvää siemensatoa ja sitten valtaosa nurin. Annetaan pullamössöjen ohjeista poiketen lehtipuuston kasvaa kuusentaimien päällä kunnes halla lakkaa vikuuttamasta kasvua. Suositaan oikeaa luojan metsää, sekametsää.. jos pohja sopiva. Annetaan kasvaa kuusen tiheänä jotta alaoksat poistuvat luontaisesti ja tyvi saa tasapaksun vahvuuden. Nythän on jo huomattu sitäkin ongelmaa, että pullamössöjen ohjeilla raivaussahoilla vinguttamalla taimikot ennen aikojaan joulukuusiasentoon, alaoksat vain vahvistuvat ja tyvet kasvavat voimakkaasti kartioiksi. Kun pitää nopeasti saada uutta sontaa vanhan tilalle, niin sitähän saa.
      Ikävä kyllä, siitä puusonnan nopeasta tuottamisesta vain maksetaan, ei laadusta.

      Joten aloittaja sinne vaan alv-taimia istuttamaan selkä vääränä.. onnistuu tai ei, sinä kannat vastuun vaikka tunarit ilman vastuuta hyvällä palkalla sinulle ohjeet jakavat.. kuten senkin, että parin kolmen vuoden kuluttua menet sillä raivurilla kaatamaan suuren osan niistä taimista joita juuri olet istuttanut, ja ne siellä luonnottomasti luojaa pilkaten puupellolla sitä kaatoaan vääränään jo odottavat. Sinä teet ja teet ja satiaiset hyvissä asemisssaan yhtiöiden johdossa ja viroissa vetävät ahnaaseen huiviinsa työsi hedelmät.

      amen

      • metsätilallinen

        Kyllä se on kuule kaikista nopein homma uudistaa metsä, kun sopiva maanmuokkaus laikutus/mätästys ja pottiputkella laadukkaat kuusentaimet sinne mahdollisimman nopeasti hakkuun jälkeen.
        Eri juttu, jos männikköä uudistaa, siihen voi käyttää siemenpuita, mutta kuusikkoa ei juuri pysty tehokkaasti uudistamaan.


      • Juutinraumaa
        metsätilallinen kirjoitti:

        Kyllä se on kuule kaikista nopein homma uudistaa metsä, kun sopiva maanmuokkaus laikutus/mätästys ja pottiputkella laadukkaat kuusentaimet sinne mahdollisimman nopeasti hakkuun jälkeen.
        Eri juttu, jos männikköä uudistaa, siihen voi käyttää siemenpuita, mutta kuusikkoa ei juuri pysty tehokkaasti uudistamaan.

        Niin nopein.. ymmärrän kyllä pointtisi. Myös rakentamisessa on nopeus ongelma. Ei ehditä suojata niitä nopeasti kasvatetusta puusta jalostettuja elementtejä ym työmaalla.. sitä nopeasti kasvatettua puusontaa josta tuolla edellä puhun. Eihän se sinun vika ole, ja luultavasti voit tässä nykypuu-uskonnossa hyvin. Nopeasti on se ongelma. Nopeasti sitä laho-homealtista puuta, kattoristikoissa yllättävästi nurjahtelevaa moskaa joka on nopeasti kasvatettu, siitä nopeasti rakennettu.. aina riman alta ammattiylpeydelle ja moraalille hyvästä tuotannosta kintaalla turpaan huitaisten, ja tuosta kaikesta ansiottomimman hyödyn saa usein ne jalostusketjujen yläpäässä viennissä ym isojen yhtiöiden harvat syöttiläät.. et sinä! Sinä tietysti metsätilallisena voit varmaan hyvin sinäkin, mutta jonkinlainen toisten pelinappula olet sinäkin, ja suht vapaaehtoisesti vielä.. ja niinhän se on, kun siitä nopeasta sonnasta vain maksetaan, ja kuten edellä jo saman kirjoitin.
        Kaikki hakettajia, motoja ym ketjun toimijoita myöten juoksevat suht pienillä katteilla tässä hullunmyllyssä nopeasti, nopeasti kuten itsekin sanoit, nopeasti.

        Totta puhut kyllä. Kuusi on haasteellinen uudistaa. Itse annan luonnon valita. Paikoin on lehtipuuta "käytävinä" siellä uuden kuusipolven välissä. Sieltä sitten energiapuuta ja ajouraakin samalla sinne mahdollisuuksien mukaan. Olen nuorena vain kerran istuttanut paljasjuurisia mäntyjä muutaman tuhannen satsin ja siihen loppui. Varmaan tulee tappiota kun kaikki ei kasva nopeasti uutta puusontaa vanhan tilalle, mutta elämässä on muitakin arvoja kuin kymmenestä rovosta yhdeksään tyytymisen sijaan repiä se viimeinenkin kymmenes nopeasti. Pakkohan sinun on juosta mukana kun muutkin juoksee.

        Nopeasti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe