Monikulttuurisuuskolumni Kainarissa.

Rajatsepposenselälleen

Lauantain lehdessä Kainari kultturitoimittaja kirjoitti kolumnin monikulttuurisuuden ihanuudesta.
Pointtina on se kuinka yli 100 vuotta sitten Suomeen tuli Ruotsalaisia, Saksalaisia, Venäläisiä ja Romaaneja. Kuinka hyvin nämä kotutui ja perusti yrityksiä yms. Hän vetää tästä linkin nykyaikaan jolloin maahan tulee porukkaa Afrikasta, Lähi-Idästä ja Afganistanista, ja nämä nyt olisi sitä samaa porukkaa. Rajat kiinni porukat vastustaa hänen mukaansa kaikkea Suomeen kohdistuvaa maahanmuuttoa.
On suuri ero tuleeko Suomeen koulutettua porukkaa maista joissa elintaso on vähintään sama tai parempi kuin Suomessa, elintapa ja arvot ovat yhteiset, kuin muslimimaista joiden kansa on kouluttamatonta.

46

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viikonlopputauko

      Lauantain lehdessä?
      Onko KS alkanut jälleen ilmestyä lauantaisin. Tuskinpa.
      Koitapa tehdä uusi aloitus vähä paremmilla faktoilla.

      • jdhgkfkhkdkhgkkg

        Juu Kainari ilmestyy lauantaina, ainakin minulle. Mitähän sinä horiset. Ai niin, sekoitat lauantain sunnuntaihin. KAINARI EI ILMESTY SUNNUNTAINSA. Koitapa tehdä uusi aloitus vähä paremmilla faktoilla.


      • Viikonlopputauko
        jdhgkfkhkdkhgkkg kirjoitti:

        Juu Kainari ilmestyy lauantaina, ainakin minulle. Mitähän sinä horiset. Ai niin, sekoitat lauantain sunnuntaihin. KAINARI EI ILMESTY SUNNUNTAINSA. Koitapa tehdä uusi aloitus vähä paremmilla faktoilla.

        Jaaha, kiitos valistuksesta. Ja kauhiasti A N T E E K S I erehdys.
        Kuvittelin, että ei ilmesty lauantaina ja sunnuntaina.
        Mutta siis kuutena päivän ilmestyy? Niinkös?
        Eli jakopäivätkö on ma, ti, ke, to, pe, la ...mutta ei sunnuntai?


    • Valkoinenkupla

      Kyllä se ilmestyy lauantaisin, jolloin lehdessä on myös kuolinilmoitukset. Sen sijaan sunnuntaina kyseinen höpölehti ei ilmesty.

      Ja se kolumni oli ihan hävettävän typerä. Ehkä tuollaisilla höpinöillä saa selkääntaputuksia Kajaanin "kulttuuripiireissä", muualla ei.

    • JussiJaKaarina

      Turusen kirjoitukset panee epäilemään, että kirjoittaako hän ne humalassa?
      Turunen väittää myös, että Yhteisvastuukeräykseen osallistuvat suhtautuvat myönteisesti maahanmuuttajiin ja näkevät hädän lähellä sekä kaukana. Sen sijaan jotka vaativat Suomen köyhimpien parempaa huomioimista ovat Turusesta möykkääjiä ja eivät tee mitään myöskään kotimaisten hyvien hyväksi. Eikö Turunen tajua sitä, että myös vaatimus kotimaisten köyhimpien olojen parantamisesta on myös teko heidän puolestaan?

      • EuropeanCitizen

        Turunen elää omassa kuplassaan. Aika on jättänyt miehen. Tai en tiedä, onko hän koskaan ollut muuta kuin omia arvojaan julistava idealisti, huonosti käyttäytyvä sellainen.
        Aika surullista tällainen paasaaaminen ilman pohdintaa, kun tämä on ihan varmasti isompi ongelma. Siis aivan oikeasti ongelma ympäri Eurooppaa, mutta sitä ei oikein tohdita ääneen lausua.
        Vielä. Mutta kyllä tämä meno vielä tästä muuttuu, en tiedä mihin suuntaan, mutta muuttuu se.


    • shipland

      Tottakai on eroa onko pakolainen lääkäri vai kamelikuski, mut eikä hädässä olevia pidä auttaa? Pitäisikö tulijat lajitella ensin jotenkin? Saattaisi rasismikortti heilahtaa melko äkkiä.

    • Rasismikortillapelottelu

      Tulijat pitää lajitella niin että Eurooppaan otetaan vain pahiten hätää kärsivät, elintasopakolaisille pitää antaa se viesti että jos vain suinkin mahdollista niin älä lähde vaaralliselle matkalle Eurooppaan. Se että hyväntekijät kerää elintasopakolaisia Afrikan rannikolta ja kuskaa Eurooppaan pahentaa vain tilannetta. Viidakkorumpu kertoo että kannattaa lähteä reissulle. Pakolaiskeskukset pitäisi keskittää Euroopan ulkopuolelle ja sieltä sitten tuoda ne jotka on todella avun tarpeessa. Perusteettomien turvapaikanhakijoiden palautus ei ole rasismia.

      • shipland

        Jotenkin näin, kyllä.


    • Epäilevä_Tuomas

      Minä kyllä hieman epäilen romanien kotoutumista. Tosin eihän heillä vielä ole ollut aikaakaan kuin vasta 500 vuotta kotoutua Suomeen.

      • hienoahienoa

        Hyvin ovat kotoutuneet Suomeen ja välillä Ruotsiinkin. Vanhuksia kunnioitetaan ihan porukalla ja urakalla. Autot ovat hienoja ja Ruotsin kilvissä. Kulttuuriin kuuluu kaikkien muiden ihmisten AITO kunnioittaminen ja hieno pukeutuminen. Ahkeria ollaan ja kouluttautuneita. Suomalaisten tulisi olla ennen kaikkea YLPEITÄ tästä.


    • adhdtehopakkaus

      Turunen hyväksyy kommenteista vain sellaiset , jossa hänen tekeleitään kehutaan . On se muuten kova kirjoittamaan , kun tekasee kulttuuri aukeaman aivan yksin

      • Sensuuri

        Oikea havainto. Seppo "herkkä hipiä" Turusen juttuihin ei yleensä edes pysty kommentoimaan ja jos pystyy, niin silloin Sepon kanssa eri mieltä olevien kommentteja ei julkaista. Vain Seppoa kehuvat ja hänen kanssa samaa mieltä olevat kommentit julkaistaan.


    • Kontinjoelta

      Olen aikoja sitten siirtynyt lukemaan Sotkamonlehden kulttuuritoimittajan kolumneja. Tänäänkin oli helvetin hyvä. Käykää lukemassa.

      • Pirttijoki

        Ei Sotkamo-lehdessä ole kulttuuritoimittajaa.


    • wef234tt

      ruotsista nähdään mallia miten hyvin siellä menee maahantunkeutujien kanssa. saksa tulee hyvänä toisena mallina perässä. ranska on jo menetetty.

    • Tietäjätaitaja

      Hyvin on Ruotsi onnistunut. Täällä vain turhaan pelotellaan. Maaahanmuuttajat on hyvin integroituneet ruotsiin ja aivan turhaa propagandaa tuollainen pelottelu. Anna yksikin esimerkki ruotsin ongelmista. Et pysty, koska niitä ei ole!

    • regulaattori

      Säälittää Kainuun Sanomien omistajat. He eivät taida huomata kaksikon Turunen&Viirret aiheuttamaa levikin laskua lehdelle...

      • Kiitosjutuista

        No voi hyvänen aika! Lähes kaikkien sanomalehtien leikit on laskussa. Turha syyttää muutamaa toimittajaa. Hyviä toimittajia he ovat. Luen mielelläni heidän juttujaan. Hyvää työtä!


      • Eikiitosta

        Huonoja toimittajia he ovat ja sen takia lehden levikki on laskussa.


    • SENSUROIMATON

      Onko tämä todella mahdollista että Suomi ensin julkaisee vastustavansa suomalaisen yrittäjän kamppanjaa myydä suomalaista lihaa omassa liikkeessään. Julkaisevat liikkeen tiedot ja kas kummaa vihamieliset ja asiattomat kommentit pakottavat liikkeen lopettamaan myynnin ja sulkemaan Facebook kommentoinnin. Tämän jälkeen puhuvat voitosta. Ketä vastaan he taistelevat?

      Mielestäni myös hiedän tulisi tukea suomalaista työtä ja osaamista. Mielestäni Kiinanlippalakkien myynti ei tue sanomaa 'Suomi ensin'

      https://www.ksml.fi/kotimaa/Tiituspohjan-Palvarin-yrittäjää-perhettä-ja-työntekijöitä-uhkailtu-halal-lihan-mainostamisen-vuoksi-–-Monella-täysin-väärä-käsitys-asiasta/1255870

      Entäpä Ske? Voitteko olla ylpeitä? Onko Suomalaisuuden ja Suomen työn arvostusta myydä Kiinassa tehtyjä tuotteita nettikaupassanne? Kuinka voi kantaa ylpeydellä Kiinalaista kultamaalilla maalattua pinssiä ja puhua silmät kirkkaana, arvostamme Suomalaista työtä, mutta tilaamme tuotteemme Kiinasta.

      Olkaa varuillanme mihin nimenne pistätte, jos ette tiedä mihin lopulta tiedot menevät.

      S ensuroi
      K aiken
      E nsin

    • Viestionväärä

      Tänän aamun lehdessä Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen Kokoomuksesta kirjoittaa hyvin negatiivisen kirjoituksen maahanmuutosta. Pitäisikö hänen erota.

      • Jospagugelilöytää

        Entäpäs tämä?:
        J.H. 7.8.2018 Mikä uhkaa turvallisuuttamme?


      • TsemppiäJHlle

        J.H. kopioinut kirjoituksensa suoraan Halla-ahon hyvin perustelemat korjausehdotukset vallitsevan laittoman maahanmuuton loppuun saattamiseksi ja luvattomasti elintasosurffailijoina maahan tunkeutneiden takaisin palauttamiseksi lähtömaihinsa..
        Sinällään mukava todeta Oulussa olevan ainakin yksi järkevä kokoomuslaine jjohtava kunnallispoliitikko, joka uskaltaa olla eri mieltä luopioksi osoittautuneen kokoomuslaisen sisäministerin kanssa.


    • Media

      Neuvostoliitossa oli myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla oli oikeus viestintään. MV mediassa on myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla on oikeus viestintään.

      • HaraldHirmuinen1

      • Media
        HaraldHirmuinen1 kirjoitti:

        Kummallinen kommentti, MV vain vastustaa nykyistä mamutusta.
        Sinun ole pakko mennä MV sivuille.

        Ei taida riittää ylen tekemät ohjelmat tai uutiset.

        http://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/02/ylen-puolueellista-pakolaisjournalismia.html

        On jo yle tekemässä omia puolueellisia ohjelmiaan.

        http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/11/ylen-irvokasta.html

        Neuvostoliitossa oli myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla oli oikeus viestintään. MV mediassa on myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla on oikeus viestintään.

        Selitetään jotta aukeaisi.
        Neuvostoliitossa aikoinaan poistettiin, jätettiin julkaisematta kaikki toisinajattelivien kommentit. Samoin tekee myös MV media. Puhumattakaan tuosta Ske:sta. Jolla on lähetyksissään oikein oma nimetty SensuuriOsasto joka poistaa kaikki erimieltä olevien kirjoitukset. Heillähän on unelmanaan ''Omasome'' jossa sensuuri olisi täysin yksipuolista.
        https://youtu.be/pT3yOCWenes
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15380386/miksi-marco-de-wit-ei-vastaa-sensuuri-syytoksiin

        Joko nyt ymmärsit?


      • HHirmuinen
        Media kirjoitti:

        Neuvostoliitossa oli myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla oli oikeus viestintään. MV mediassa on myös tilanne, että vain yhden aatteen edustajilla on oikeus viestintään.

        Selitetään jotta aukeaisi.
        Neuvostoliitossa aikoinaan poistettiin, jätettiin julkaisematta kaikki toisinajattelivien kommentit. Samoin tekee myös MV media. Puhumattakaan tuosta Ske:sta. Jolla on lähetyksissään oikein oma nimetty SensuuriOsasto joka poistaa kaikki erimieltä olevien kirjoitukset. Heillähän on unelmanaan ''Omasome'' jossa sensuuri olisi täysin yksipuolista.
        https://youtu.be/pT3yOCWenes
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15380386/miksi-marco-de-wit-ei-vastaa-sensuuri-syytoksiin

        Joko nyt ymmärsit?

        Ei vaan luitko tuon, no en lukenut kovin tarkasti.

        Yhden ainoan kerran olen ollut SE sivuilla.

        Kun en SE sen suuremmin ole seurannut,
        minulle ihan sama mitä ne siellä netissä
        tekevät. Ei kiinnosta ollenkaan. Ihan sama.

        Perusta sinäkin minunsome nettisivusto, niin pääset
        kaltaistesi kanssa keskustelemaan. Se onkin tarkoitus
        tuossa some jutussa.

        Tasapuolisuuden vuoksi on mainittava myös RHC,
        Rasmus porukka. Näitä kuvia voi löytää RHC t*ppaisin poliisit


    • Venäjä_Ensin

      Nasut taas kuorossa vollottamassa. Ihanaaaaaa!

      • gggggg2

        Mitä sioilla on asian kanssa tekemistä?


      • TeppanaKajaani

        Onko muiden arvostelu ainoastaan teidän oikeus?


    • Kjullijwjjeejg

      Eipä tule mieleenkään tilata kyseistä lehteä enää. Kun jotenkin voisi estää ettei tuota roskaa jaettaisi edes ilmaiseksi postiluukusta.

    • persaukisetsuukiinni

      Lue enemmän , luulet vähemmän. Niin se vaan on ja sekös teitä ottaakin aivoon.

      • 4tast4rtfstf

        Sepon korkki on auennut jo alkuillasta.


    • Sokeausko

      Lue enemmän jos et osaa itse ajatella. Etsi totuuksia muiden kirjoituksista ja usko sokeasti kaikkeen ylhäältä kerrottuun.

    • ajatteleitse

      Sinäkö sitten synnyit kaikki tieto valmiina päässä, etkä ikinä ole lukenut mitään? Hoh hoijaa, ime munaa.

    • Meillevalehdellaan

      Jotkut on pienestä pitäen joutuneet ulkopuolisen ajattelun uhriksi, muut ajattelee asiat puolestasi, haastetta aivoille tuo munan imeminen. Toiset on pienestä pitäen oppineet ettei kaikki ylhäältä sanottu ei ole totta, täytyy siis itse etsiä totuus.

    • kantakainuulainen

      Meitä kainuulaisia on tuettava ja autettava enämpi täällä kotitanhuvulla, jotta emme jouvu lähtemään elintasopakolaisiksi muihin maihin. Rahat meille, ei mamuille. Esi-isät on ne meille tienanneet.

    • Jonannes

      Seppo Tururunen on Kainuun Sanomien historiassa ehdottomasti paras kultuuri toimittaja.

      • Ehdottomastinäin

        Kun kainarin lähiaikoina tilaajien puutteessa lopetetaan , niin sen kunniaksi kustantaja Talvi-Pietarila hommaa Sepon näköispatsaan Kekkospuistoon


    • I-loisuus

      Mikäli kaikkien toivoma pakolaiszunami Kajaaniin toteutuu, niin sehän on pelkästään i-loinen asia.

      • KirkkorouvaTeljä

        Vinkki: muruhainhvo ajankohtaista Pori puukotus


      • vainyksittäistapaus

        ( Porissa tulipalo - yksi kuoli. Henkirikosta epäillään )


    • Puukotkieltoon

      Tuore kulttuuririkastusesimerkki Vaasan AMK Vamiassa, mies puukotti naista ja poliisi epäilee kyseessä olevan murhayritys.

      POHJALAINEN, 2.10.2018
      "- Ulkomaalaistaustainen henkilö on puukottanut toista ulkomaalaistaustaista henkilöä ja poliisi on saanut tekijän kiinni."...

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe