Toyotalla ei paljoa ajeta

Trafi.tietää

Trafin katsastustilastot kertovat automalleilla ajetut kilometrit. Tässä poimintaa eri automalleilla ajetuista kilometreistä. Rekisteröintivuosi 2008.

Yaris 112.000
Auris 129.000
Corolla 133.000
Avensis 181.000

Polo NA
Golf 165.000
Octavia 218.000
Passat 230.000
A4 204.000

https://www.trafi.fi/tietopalvelut/tilastot/tieliikenne/katsastus

Aika pienellä ajolla nuo tojot ovat kun vertaa konsernin autoihin ja työjuhtiin. Kun paljon ajaa niin ei riisiritsat paljoa kiinnosta.

31

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyttööntarkoitettua

      Tämä kertoo kaiken oleellisen saksalaiskonsernin (Audi-VW_Skoda) ja Tojotan eroista. Saksalaisilla autoilla ajetaan, tojotoilla nyhräillään markettien pihoilla ja kytätään muita autoja

    • Trafi.tietää

      Kovalla työllä löysin tuon vuoden 2008, jossa nuo Toytien kilometrit olivat pienimmät noihin vertaamiiini, mutta kun käytin paljon aikaa niin löytyi. Erot ovat kyllä tosiasiassa silti todella pienet, mutta minun pitää yrittää kaikkeni mustatakseni Toyotaa.

      • kaivele.toinen.vuosi

        No kerropa sitten jonkun toisen vuoden lukemat jossa suhdeluku olisi erilainen. Ei tuo vuosi 2008 mikään poikkeus ole. Sama trendi on läpi vuosien.
        Ei erot ole todellakaan pieniä. Saman kokoluokan Octavialla on ajetto melkein kaksi kertaa enemmän kuin Auriksella.
        Mutta hei, kaivelepa joku vuosi missä erot ovat pieniä.


      • tojohönö.hiljaisena
        kaivele.toinen.vuosi kirjoitti:

        No kerropa sitten jonkun toisen vuoden lukemat jossa suhdeluku olisi erilainen. Ei tuo vuosi 2008 mikään poikkeus ole. Sama trendi on läpi vuosien.
        Ei erot ole todellakaan pieniä. Saman kokoluokan Octavialla on ajetto melkein kaksi kertaa enemmän kuin Auriksella.
        Mutta hei, kaivelepa joku vuosi missä erot ovat pieniä.

        Eipä taida tulla mitää tojohönöltä muuta kuin jälleen kerran itsensä nolaus. Pistäpä nyt luvut joltain vuodelta jolloin tojolla olisi ajettu edes lähestulkoon yhtä paljon kuin konsernin autoilla.
        Eikö löydy vai mistä mättää?


    • esimerkiksiSkoda

      Saksalaiskonsernin autot on tehty käytettäväksi ja ajettavaksi. Siksi ammattilaiset suosivat niitä.

    • huolto.mies

      Vähän ihmetyttää miten paljon nuo saksalaiset ehtivätkin kulkea kun ovat kumminkin korjaamolla useita kertoja vuodessa. Toisaalta yhteiskunnan kulkineina nuo paljon ajetut ovatkin.

      • EiTurhiaHuoltoja

        Puolta harvemmin saksalaiset pajalla käy kuin aasialaiset.


    • er345435345

      On paljon muitakin autoja kuin saksan seisojat ja Toyota. Yksi eniten myytyjä autoja maailmassa on Focus ja Euroopassa erittäin paljon myy Nissan QQ.
      Mitäpä jos peruskinaajat välillä vaihtelun vuoksi rutkuttaisi muistkain merkeistä.

    • tätiyariksella

      Miksi tuota ei voida vaan myöntää että totta se on, saksalaisella ajetaan paljon enemmän kun huoltovälikään ei ole enään kymmeneen vuoteen ollut 15 000km vaan öljyn vaihtoon mennään 30 000-40 000 km välein longlife -huoltoon kun toyotalla on vieläkin ja kun omistajistoa tuntee niin eläkeläiset niin Pertti kuin Pirjokin vievät muutaman kymmenen tuhatta ajetun corollan yms huoltoon aina ennen katsastusta, kun sakemanneilla vag, ford tai octavialla tehdään työajoja olosuhteista ja kaikesta huolimatta saattaa katsastuksen ylläpitämä luotettavuustilastokin olla todellakin toyotaa suosiva kuten vaikka pirkkalaiset katsastusukot jossa toyotat että yarikset menee heittämällä läpi vaikka etutukivarret puslat helisee väljyyttään tai iskarit on nolla ja koteloissa perinne ruoste tehnyt selvää.

      • Nesteen_baarissa

        Kuulin tänään Volkswagenia hyvin kuvaavan tosijutun. Urakoitsijalla oli uudehko ja hyvin pidetty Vw Transporter jolla ajettu 50 tkm. Meni sopivassa välikkeessä katsastamaan autoa josta tuli hylky monen eri vian takia ja hyvä ettei kilvet lähteneet samantien. Vikalistassa jarrulevyt ja eri niveliä. Urakoitsija soitti Ford-liikkeeseen ja kysyi, oliko siellä yhtään uutta ja vapaata Transitia. Auto löytyi ja Transportteri jäi Ford-liikkeen harmiksi. Ajatelkaa, autolla ajettu 50 tkm ja jo useita hylkäykseen johtavia vikoja. Tässäkö on nykyajan Vw-laatu?


    • pelkkää-valhetta

      Trolli suoltaa taas Toyotaa solvaavia valheita.

    • ei.mitään.epäselvää

      "Vähän ihmetyttää miten paljon nuo saksalaiset ehtivätkin kulkea kun ovat kumminkin korjaamolla useita kertoja vuodessa."

      Näinpä. Onhan se selvää että Trafin tilastot kertovat totuuden siitä mitkä autot ovat luotettavia kulkineita. Kilometrejä tulee huimasti enemmän kuin Toyotalle ja siksi niitä paljon ajavat ostavatkin.
      Näille tojoteroille ei jää muuta kuin toistaa papukaijana miten muut autot ovat aina pajalla. Aika naurettavaa kun Trafi kertoo lahjomattomasti millä autolla ajetaan ne isot kilometrit ja tojo valitaan silloin kun ajoja on harvoin ja vain kotinurkilla.

    • äläpäs.kiemurtele

      Epätoivoista sätkimistä yritys vaihtaa puheenaihetta. eimuuta miksikään sitä että tojo on lyhyen matkan peli kun konsernin autoilla ajetaan paljon enemmän.
      Yaris 112.000
      Auris 129.000
      Corolla 133.000
      Avensis 181.000

      Polo NA
      Golf 165.000
      Octavia 218.000
      Passat 230.000
      A4 204.000

    • Aivanyhtäpaljon

      Tästä ensimmäisestä taulukosta näkyy, etä Toyotilla ajetaan yhtä paljon kuin muillakin autoilla. Ainoastaan kolme taksiautoa ovat omana ryhmänään Volkswagen passat, Volvo ja Mersu.
      Miksi joku väittää muuta?

      Kun klikkaa tuon ensimmäisen taulukon alla olevia vuosilukuja, niin jokaisen vuoden kohdalta näkyy totuus, että Toyotalla ajetaan yhä paljon kuin muillakin automerkeillä:

      https://www.trafi.fi/tietopalvelut/tilastot/tieliikenne/katsastus

      • trafin.totuus

        Tässä on vuonna 2008 rekisteröityjen luvut tuosta Trafin tilastosta:

        Yaris 112.000
        Auris 129.000
        Corolla 133.000
        Avensis 181.000

        Polo NA
        Golf 165.000
        Octavia 218.000
        Passat 230.000
        A4 204.000

        Onhan nuo tojon luvut säälittävän pieniä konsernin autoihin verrattuna. Näkee mihin paljon ajavat luottavat. Tästä ei kiemurtelemalla pääse mihinkään.


      • onneksiontoyota

        VW sijoittui taas laatuvertailussa sijalle ynnä muut kun Toyota
        ylsi kärkikolmikon ykköspremiumien seuraksi. Nyt kyllä on kova paikka ja hermostuttaa.


      • kovaa.faktaa

        Voihan sitä höpöttää vaikka mitä ilman mitään perusteita. Nämä luvut ovat Trafin faktaa ja kertovat kuinka paljon autoilla oikeasti ajetaan. Paljon ajavat tietävät millä pääsee luotettavasti perille ja valitsevat konsernin.
        Papat ja korttelinpyörittäjät ajavat tojolla ne vähät kilometrinsä. Se ei ole sattumaa.


    • pikkupyöritykseen

      "Tästä ensimmäisestä taulukosta näkyy, etä Toyotilla ajetaan yhtä paljon kuin muillakin autoilla."
      Nimenomaan tämä linkkaamasi Trafin taulukko on se mistä avauksen luvut on poimittu.

      Jos osaa vähänkin taulukkoa lukea niin käy selväksi miten vähän Tojolla ajetaan. Esimerkiksi saman kokoluokan Auris / Octavia vertailu on murhaava. Auris on aivan korttelinkierto-auto Ocuun verrattuna.

    • No eikö tämä kerro enemmän älykkyydestä. Jos ajat vähän niin miksi laittaa rahaa turhaan kalliimpiin vehkeisiin, jotka seisovat turhan panttina suurimman osan ajasta.

      • kallis.on.tojo

        Ocu 1.5TSI 25.400 ja Auris 24.300. Enpä sanoisi että Skoda olisi kalliimpi kun tietää mikä ero on suorituskyvyssä ja ajettavuudessa.


      • kallis.on.tojo kirjoitti:

        Ocu 1.5TSI 25.400 ja Auris 24.300. Enpä sanoisi että Skoda olisi kalliimpi kun tietää mikä ero on suorituskyvyssä ja ajettavuudessa.

        Hinnan ollessa sama mielikuva merkeistä, mitä arvostaa ominaisuuksissa ja varusteet ratkaisevat. Nämä ovat yksilöllisiä.


    • näin.se.vaan.on

      taitaa olla volkkarit ja skodat niin vemppoja ajaa että samalla matkalla tulee 30% enemmän kilometrejä mittariin kuin muilla, mutkitellen se matka pitenee, toki onhan sakuissa kilometrimittari enemmänkin suuntaa antava, todellisuudessa 50tkm ajettu matka, skeidan mittari saattaa näyttää 100tkm lukemaa. ja sitten käydään öljynvaihtohuollossa muka 30tkm välein vaikkei todellinen kuljettu matka ole kuin 10-15tkm.

      • faktat.säilyvät

        tojotistit ovat siirtyneet seuraavaan puolustusmuotoon. Seniiliin höpötykseen jotta itse asia hukkuisi älyttömyyksien alle.


    • valehtelesinäkin

      Nyt sana on vapaa.
      Nyt tällä palstalla saa tästä lähtien valehdella tojotan hyvyydestä miten haluaa.
      Emme poista kirjoituksiasi, kuten olemme aiemmin tehneet valheiden vuoksi.
      Voit valehdella sydämesi kyllyydestä mitä vain tojotan hyväksi.
      Kaikki kirjoitukset julkaistaan.
      Ei muuta kuin valehtelua peliin, niin lueskellaan niitä porukalla.
      Rohkeasti vaan mukaan, kuten aina.

    • Kukapa_se_poistattaa

      Minun mielestäni on erittäin nolo ja lapsellinen tapa poistattaa täältä yhtään mielipidettä muka asiattomana. Sehän kertoo ettei poistattajalla riitä kapasiteetti vastaamaan esitettyyn väitteeseen. Käsittääkseni tuollainen toiminta vahvistaa asian josta poistattaja on kerta kerran jälkeen vetänyt herneen nenuun.

      • No kirjautuminen muuttuu pian pakolliseksi jos haluaa kommentoida, niin loppuu spämmäys ym. Vaikka tunnuksen takana olisikin ns. toimiva huuhaa email-osoite, niin tekoäly oppii yhdistämään tunnuksen ja spämmiviestin hyvin nopeasti, joten siivous tehostuu kokoajan koneoppimisen avulla.


      • Robo.nöyryyttää.tyhmää

        Aika hyvin robo näyttää toimivan myös ilman nickejä. Tuollainen saman tekstin tunnistaminen on lastenleikkiä ja robolla on käytössään myös ip-osoite.


      • Robo.nöyryyttää.tyhmää kirjoitti:

        Aika hyvin robo näyttää toimivan myös ilman nickejä. Tuollainen saman tekstin tunnistaminen on lastenleikkiä ja robolla on käytössään myös ip-osoite.

        Tottahan tuokin. Kuinkakohan usein palveluntuottajat muuttavat noita asiakkaiden modeemien IP-osoitteita, nehän eivät ole staattisia.


    • eisaapoistaa

      Niin minustakin. Jos tojotasta kerrottu totuus satutaa, niin sitä ei sen vuoksi saisi poistaa.

    • yarisjollaajettuaikapalj

      Minulla on Yaris Hybrid, jolla on ajettu tavanomaista enemmän. käyttöönotto 9.3.2016 katsastin auton 2.5 vuoden ikäisenä 10.9.2018. Mittarilukema katsastuksessa 92744 kilometriä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe