Aihe

Milloin Suomi24

opinnäytettä_teen

keskusteluun tuli mahdolliseksi rekisteröityä kirjoittamaan nimimerkillä?

Mitä arvelisitte syiksi, miksi ihmiset valitsee mieluummin kirjoittaa tänne täysin anonyyminä kuin samana pysyvänä nimimerkillä?

11

112

  Vastaukset

  • Syy on selvä. Jos kirjoitti vaikka n**keri-sanan, meni profiili lukkoon ikiajoiksi.

  • Osa kirjoittajista ei halua, että heidät voitaisiin tunnistaa. Jos kirjoittelee tarpeeksi pitkään samaa nimimerkkiä käyttäen niin tunnistaminen muuttuu liian helpoksi. Tietoja ja mielipiteitä on vaikeampi yhdistellä toisiinsa kun ne eivät ole samalla tunnuksella kirjoiteltuja. Sama henkilö voi osallistua eri palstoilla käytäviin keskusteluihin ilman, että olisi esimerkiksi harrastuksensa vuoksi tunnettu tai ilman että muiden keskustelijoiden mielipiteet hänen poliittisesta kannastaan tai seksimieltymyksistään vaikuttaisivat muuhun keskusteluun.

   Joillakin palstoilla on myös tapana sellainen, että pitkään samaa nimimerkkiä käyttäneen kimppuun käydään heti pelkästään tämän aiemman kirjoitteluhistorian vuoksi ihan riippumatta siitä mikä viestin sisältö on. Nimimerkin vaihtelu pitää tuollaisen henkilöön käyvän hyökkäilyn kurissa. Olen kokeillut sekä pitkäaikaisella nimimerkillä että satunnaisesti vaihtuvilla ja jälkimmäisessä tapauksessa pysyttiin paremmin asiassa.

  • Minä rekisteröin äskettäin nimimerkin, mutta sillä en pääse tänne kirjoittamaan, koska en ole antanut puhelinnumeroani suomi24:lle. Samasta syystä en pääse muokkaamaan sen rekisteröimäni nimimerkin julkista profiiliakaan millään tavalla, en lisäämään kuvaa, en kirjoittamaan kuvausta, en edes pääse itse katsomaan julkista profiilia, koska en ole kertonut puhelinnumeroa. Kun kirjauduin ulos, niin pääsin kirjoittamaan tänne. Rekatulla se vaan ei onnistu.

  • Kannattaa aina muistaa se että tällä sivustolla ei ole mitään tekemistä Suomen valtion kanssa, tanskalaisten aller-yhtiön omistama palsta.

   • Jos siis mieleen tulee valittaa sananvapauden toimimattomuudesta palstalla niin jättäkää väliin kun se ei liity asiaan. Yksityisen omistamalla palstalla mennään omistajan säännöillä. Kun palstalle kirjoittamisesta ei joudu mitään maksamaan ei myöskään voi valittaa kuluttajaviranomaiselle ostamansa palvelun toimimattomuudesta.

    Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saatte halutessasnne perustaa oman palstanne jossa on teidän määräämänne säännöt, tietenkin sananvapautta tämän sananvapautta rajaavan lain puitteissa:

    13.6.2003/460 Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä
    https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030460


  • Kiitos näkemyksistä! Oliko kellään muistikuvaa milloin rekisteröityminen tuli mahdolliseksi?

   • Suomi24 sai nimensä vuonna 1998. Tässä vähän historiaa archive.orgin puolelta.

    https://web.archive.org/web/20021002073853/https://www.suomi24.fi/4vuotta/

    Vielä muutama vuosi sitten Suomi24:n oman arkiston kautta pääsi käsiksi myös vanhimpiin keskusteluihin. Ei enää.

    Jos jaksat niin käy itse katsomassa ensimmäisiä keskusteluita lävitse. Niihin pääsee linkillä joka on tämän näköinen:

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/1234

    Mitä pienempi numero sitä vanhempi keskustelu, vaikkakin ihan alkupäässä eivät ole aikajärjestyksessä. Arkistosta löytyy keskusteluita noin vuodesta 2001 alkaen. Jos tuolloin on ollut rekisteröity tunnus joka edelleen on voimassa niin sen näet sinisestä väristä.

    Mene kysymään asiaa vanhojen keskustelupalstalle. Joku voi muistaa.


  • Tää voi kiinnostaa.

   https://docplayer.fi/25398162-Rekisteroimattomat-nimimerkit-suomi24-keskustelupalstalla.html

   • Hei kiitos paljon! Tää kyllä kiinnostaa.


  • Valitse kaikki kuvat, joissa on
   linja-auto
   Valitse Valitse kaikki kuvat, joissa on
   linja-auto , kun uusia kuvia ei enää ole
   Valitse kaikki kuvat, joissa on
   linja-auto

   .. JA UNOHDA se että olit lähettämässä mielikuvaasi tänne,
   jossa oli viestisi

   margariini, ei voi, voi on kirkosana

  • Aiemmin profiilista oli hyötyä. Silloin voitiin jopa vaihtaa viestejä profiilien välillä.

   Sitten tuli uudistus ja palvelutasoa parannettiin. Profiilista ei sen jälkeen ole oikeastaan mitään hyötyä. Ainakaan käytännössä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   14060
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   325
   12227
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   207
   5268
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   22
   2189
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   65
   1639