Rekisteröintipakko

Rekisteröintipakko

Hyvä vai huono?.

Ainakin täällä pitäisi "Aihe-Vapaa" toimii ilman rekisteröintipakko.

26

520

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rekisteröitymispakosta

   Rekisteröitymispakko ei turvaa anonymiteettiä.
   Jos kirjoittaa samalla nimimerkillä kaiken, silloin lukija voi tunnistaa henkilön, tai kuvitella tunnistavansa. Voi siis erehtyä myös ja silloin väärä ihminen voi joutua toisen kirjoituksista syyllistetyksi.

   Sattumalta samankaltaisia elämäntilanteita ja asioista samankaltaisesti kirjoittavia on paljon.

   Rekisteröimättömyys on lähimpänä anonymiteettiä, vaikkei sekään ole täydellinen.
   Moni lopettaa kokonaan tänne kirjoittamisen ja sivuston suosio laskee, kun ja jos rekisteröitymispakko tulee.

   Pakko kertoo sivuston ylläpitäjien laiskuudesta ja huonosta työmoraalista.

  • huolestunut

   Suomi24 sivusto on edustanut minulle vapaan mielipiteen ja sananvapauden paikkaa. Anonyymisti kirjoittaminen on turvannut omien mielipiteiden ja keskustelunaiheiden esiin tuomisen vaikeammista ja kiistanalaisemmistakin asioista. Oma mielipiteeni on, että suomi24 tulee menettämään 50-75% käyttäjäkunnasta rekisteröintipakolla, koska internetistä löytyy sata muuta paikkaa johon rekisteröitymällä voi raskaalla kädellä sensuroituja kommentteja laittaa.

   • todellako.huolestunut

    Kummasta olet enemmän huolestunut; siitä että S24 menettää joitakin anonyymejä kirjoittajia vaiko siitä, että sinä et voisi enää rekisteröintipakon jälkeen kirjoittaa tänne anonyymina?


   • Miksi_et
    todellako.huolestunut kirjoitti:

    Kummasta olet enemmän huolestunut; siitä että S24 menettää joitakin anonyymejä kirjoittajia vaiko siitä, että sinä et voisi enää rekisteröintipakon jälkeen kirjoittaa tänne anonyymina?

    kirjoita omalla nimelläsi vaan nimimerkillä arvostelet toisia jotka kirjoittavat nimimerkillä?


  • Nykymoodi_s24n_valttina

   Suomi24 on tähän mennessä ollut aivan erinomanen alusta nimenomaan anonyymiteettinsä ansiosta, joka on mahdollistanut kommentoida ja kesksutella hyvin laajalla kirjolla, suunilleen kakkia elämänalueita koskevista aiheista niiden palstoilla, laajoine aihealueineen. Se on ollut myös s24:n suosittuuden todellinen perusta.

   Valitettavasti kaikki käyttäjät eivät osaa arvostaa mainiota s24 alustaa sille kuuluvaan arvoonsa.

   Sitten yksi oleellinen ekysymys on se, mitä hypotetinen rekisteröntipakko todellisuudessa palvelisi ja mihin se riskeeraisi johtaa.

   1) Mikäli sillä halutaisiin karsia huonosti käyttäyyviä tai joitakin palstojen suoranaisia piinaajia, niin se olisi siihen todellisuudessa varsin tehoton, sillä jo nyt eri palstoilla on kirjautuneita, jotka suoltavat hyvin aktiivisesti ja tapanaan asiatonta ja hyvinkin provosoivaa tekstiä. Osa heistä koettaa suorastaan valoitta ja liki dominoida "palstojaan" hyvin aktiivisella vahingollisella toiminnallaan.

   Rekisteröntipakko ei muutta ihmisten moraaliarvoja, mentaliteettiä ja käytöstä, vaan riskeeraisi vain entisestään korostaa ongelmaa. Miksi? Koska rekkauspakon seurauksena palstat riskeeraisivat suorastana kuihtua ja silloin juuri nuo asiattomat ja itsekritiikittömät "palstamaanikot" saisisvat suhteellisesti entistäkin enempi tilaa, näkyvyyttä ja valloittaisivat entisestään palstoja. Asialliset kirjoittajat uupuisivat ja hakeutuisivat toisaalle. Tämä on havaittu jo toisaalla. Palstojen kuihtuessa riskeerasi myös mainostulot hiipua.

   2) Rekkauspakko olisi myös eettisesti varsin kysenalainen ja kestämätön ajatus, sillä s24:n palstat käsittelevät suunnilleen kaikkia mahdollisia ihmisen elämänalueita tekniikasta politiikkaan, uskontoon ja vakaumisiin, terveteen, psykologiaan, seksuaalisuuteen jne.

   Kuka haluaisi kirjautua ja sitten kirjoittaa liki kaikkea elämäänsä koskevaa yhdellä keskitetyllä alustalla, eli riisuuntua alasti, tullessaan seuratuksi ja profiloiduksi kaupallisen tahon toimesta?

   Miten tuota kaikkea dataa tultasiin käyttämään ja taltioimaan? Entä sen päätyessä vääriin käsiin vaikkapa hakkereiden toimesta, joille kaikki ihmisten yksityisyys olisi kuin tarjottimella? Huomioiden myös, että kerran netissä, aina netissä. Kirjautuminen veisi kaiken yksityisyyden.

   Kirjautuminen sopii paremmin ns. yhden teeman itsenäisille foorumeille kuten informattiika tyyliin "Muropaketti", itsenäiset automerkien palstat tyyliin "peugeot-foorumi.com", rakentaminen ja arkkitehtuuri, pörssi jne. , eli itsenäiset palstat joilla ei ole muuta kuin tuon yhden teeman funktio.

   Toivon todella ett'ei pakkokirjautumisen tielle lähdettäsi, vaan koetattasiin etsiä ratkaisuja häirikkökirjoittajien selektiiviseen haarukointti ja ensi alkuun tietyn aikajanan bannauksiin, rajoitettuhin kirjoitusoikeuksiin (jokin / muutama palsta suljettuna IP:lle x) ja jos sen jälkeenkään toimintatapa ei korjaannu, niin radikaalina toimenpitenä IP:n kesto-bannaus.

   Tässä näin ensimmäiset haarukoinnit aiheen tiimoilta.

   • Businesssadness

    "Kuka haluaisi kirjautua ja kirjoittaa liki kaikkea elämäänsä koskevaa ..."

    Nettikirjoittelussa pätee yhä se hyvä sääntö: älä kirjoita nettiin sitä, mitä et uskalla sanoa suoraan omalle äidillesi.


   • Nykymoodi_s24n_valttina
    Businesssadness kirjoitti:

    "Kuka haluaisi kirjautua ja kirjoittaa liki kaikkea elämäänsä koskevaa ..."

    Nettikirjoittelussa pätee yhä se hyvä sääntö: älä kirjoita nettiin sitä, mitä et uskalla sanoa suoraan omalle äidillesi.

    "Nettikirjoittelussa pätee yhä se hyvä sääntö: älä kirjoita nettiin sitä, mitä et uskalla sanoa suoraan omalle äidillesi. "

    Tuossa ilmenee asiakokonaisuuden täysi väärinmmärrys. Kyse ei ole asiattomuuksista vaan yksityisyydestä vs. ylläpitävä kaupallinen taho. Alla oleva linkkeineen ehkä valaisee hieman rekisteröntipakon seuraamuksia kansalaisten yksityisyydelle.

    Pointti on se miten kaupallisesta mediasta tulee kansallinen FB, joka kerää henkilöt yksilöiden tietokantoihinsa aivan valtaisan määrän hyvin privaattia tietoa käyttäjistään ottaen huomioon, että s24:n foorumit kattavat suunnilleen kaikki elämänalueet ihmisten intimiteettiin saakka.

    Esimerkki. Tähän mennessä ihmiset ovat voineet kirjoittaa varsin nimettömästi vaikkapa politiiikka-, terveys- ihmissuhde- ja seksuaalisuuspalstoilla, jossa osa kertoo, kuvailee ja kysyy neuvoja mm. sukupuolitauteihin liittyen ja kertoo missä olosuteissa ongelma on syntynyt.

    Mutta kuka kaupalliselle taholle pakosta antamaan joutumillaan henkilötiedoilla voisi ko. ymv. palstoilla enää edes kirjoittaa.

    *

    "Supo: Kohta "googlet" tietävät sinusta liki kaiken" 2013

    "Tulevaisuuden "internet-moguleilla" (nykyisiä esimerkiksi Google ja Facebook) on hallussaan enemmän yksilöitä koskevaa reaaliaikaista tietoa kuin hallituksilla, Supon vuosikertomuksessa kirjoitetaan. "

    - https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001788358.html

    *

    "Facebook paljasti, mitä tietää nuorukaisesta: 1200 sivua dataa!"

    - https://www.is.fi/digitoday/art-2000000459071.html

    *

    "Google rakentaa netin käyttäjistä tarkkoja profiileja, kertoo F-Securen päätutkija Mikko Hyppönen. Profiilien avulla ohjataan esimerkiksi mainontaa."

    - https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000250248.html

    *

    "Näin verkkosivut voivat seurata jokaista liikettäsi – jopa lähettämättä jäänyt tekstisi voidaan kaapata"

    - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005460060.html

    *

    "Tietoturva-asiantuntijat: Näitä asioita ei kannata laittaa nettiin"

    - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001880376.html

    .

    Luonnollisestikaan mikään netissä ei ole anonyymiä ja rikostapauksissa henkilöt ovat useinkin jäljitettävissä jopa dark webistä, vaikka Tor-verkojen ymv. metodien käyttäminen onkin sitten oma lukunsa viranomaisten työtä hankaloittamassa.


   • muutanmielipiteeni

    hyvin kommentoitu. Hyvä on. Ei pakkokirjautumista, koska moni ei ole tullut ajatelleeksi asiaa noin selkeästi.


   • Siisheihei
    Businesssadness kirjoitti:

    "Kuka haluaisi kirjautua ja kirjoittaa liki kaikkea elämäänsä koskevaa ..."

    Nettikirjoittelussa pätee yhä se hyvä sääntö: älä kirjoita nettiin sitä, mitä et uskalla sanoa suoraan omalle äidillesi.

    Jos nettiin kirjoitettaisiin vain sellaista, minkä voi äidille sanoa, niin mihin keskustelupalstoja edes tarvittaisiin? Kun on olemassa äidit ja isoäidit ja naapurin juoruakat, joille voi jutella.


   • Tabl9.7tuumaa
    Businesssadness kirjoitti:

    "Kuka haluaisi kirjautua ja kirjoittaa liki kaikkea elämäänsä koskevaa ..."

    Nettikirjoittelussa pätee yhä se hyvä sääntö: älä kirjoita nettiin sitä, mitä et uskalla sanoa suoraan omalle äidillesi.

    Joo, sitten minä ja äitini pääsemme lusimaan maahanmuuttovastaisista mielipiteistämme, koska poliittinen poliisi pääsee helposti selville henkilöllisyydestämme.
    No, eipä ole äitini enää elossa.

    Muuten kirjoitin tänne yhden totuuden.


   • pustata

    Joo en varmasti luota Suomi24 tietoturvaan, varsinkin jos pitää omat nimet ja osoitteet laittaa. Näin ison sivuston voi joku jopa nähdä aiheelliseksi vaikka harjoituksen vuoksi hakkeroida. Jos pelkkä sähköposti yhdistetään, niin niitähän voi tehdä ilman oikeita tietojaan. Moniin arkoihin aiheisiin tai kiistanalaisiin mielipiteisiin ei välttämättä ihan haluaisi osallistua ihan niin, että joku tulevaisuudessa tietää sinun kirjoituksesi ja kännykkänumerosi. Trollit ja mainokset tietysti ovat ongelma.


  • Rekisteröinti ei poista ihmisen pahoinvointia ja sen myötä kiusaamsien halua.
   Valtamedia on se joka hallitsee mediaa, se ei ole allerin keksintöä. Häiriköinti loppuu kun lopetan häiriintymisen, omien korvien välissä se on Onneksi

  • kannatanrekisteröintiä

   Keksikäää minulle perusteltu hyvä syy 100% anonyymiin keskutluasetelmaan, niin äänestän ensimmäisenä pakkoa vastaan.

   Anonyymius on illuusio:

   1. Kuka tahansa voi rekisteröidä uuden mailiosoitteen vaikka kissansa nimellä mutta sinut löydetään viranomaisten taholta sen takaa

   2. kuka tahansa voi kirjoittaa täänne anonyymina, jäättäen ip jäljen ja serverin, jonka takaa sinut löydetään vaikka kirjoittaisit miten

   3. pelkkä selaushistoria jää sinusta jokaiseen serveriin ja virnaomiset voivat sen tarkastaa. pakoon et pääse ikinä!

   4. SINUSTA JÄÄ AIN SORMENJÄLKI INTERNET MAAILMASSA!!! TEIT NIIN TAI NÄIN!!!

   -----------------

   äänestän rekisteröitymispakon puolesta, koska hienovaraisetkin trollaukset vie heti tunnelmat alas. Toki joku trollaajakin voi hetkeksi rekisteröityä ja jatkaa "huuteluaan", mutta turhanpäiväinen jaarittelu kuitenkin vähenisi.

   ------------------

   Äänestän rekisteröitymispakkoa, koska se on palstan rekisteröityneille käyttäjille eduksi. Lisäksi rekisteröityneen kanssa voi viestiä yksityisesti. Myöskään kukaan häirikkö ei voi silloin kirjoittaa toisen nimissä.

   Ei ole ymmärtääkseni mitään yksityisyyteen liittyvää syytä minkä vuoksi ihminen ei voisi rekisteröityä, koska "nimettömän" email-osoitteenkin voi luoda jonnekin vain rekisteröitymistä varten (vaikka pompelipompelipom@gmail.com).

   ----------------

   Kannatan rekisteröintiä kirjoitusoikeuden saamiseksi.

   Lukuoikeus myös ilman rekisteröintiä ja kirjaumista. Tällöin "vieras" näkee millainen tämä keskusteluareena on, ja haluaako itse tulla mukaan keskusteluun, rekisteröitymisen jälkeen.

   Rekisteröinti ei ole kiusaamiseksi, vaan juuri sen ennaltaehkäisemiseksi.

   ----------------

   Lukuoikeus tietysti on jokaisella kirjautumattakin. Muutoinhan kukaan ei tietäisi mihin on kirjautumassa mukaan.

   Tämä on nyt hieman hölmöä tuoda esiin tähän kesken äänestyksen, mutta mielestäni tämä on juuri oikea hetki. Nimittäin, käsittääkseni meillä olisi mahdollisuus tehdä "kompromissi" näiden kahden vaihtoehdon välillä:

   - Avataan osio, johon VOI kirjoitella rekisteröitymättä, vaikkapa nimeltään "Vierashuone". Sinne voisivat sitten vierailijat kirjoitella jos haluavat.
   - Muihin osioihin voi kirjoitella vain rekisteröityneenä.

   Näin mielestäni toteutuisivat parhaiten sekä rekisteröintipakon että vapaan kirjoittelun edut.

   ---------------

   Peesaan teitä kaikkia ja yhdyn täysin perusteluihin.( Olisin enemmäkin halunnut olla mukana, mutten jaksa kahlata sivutolkulla juttuja, jotka eivät liity alkuperäiseen aiheeseen kuin nimeksi.) Siis, kiitos, rekisteröitymispakko!

   ----------------------

   Mielestäni on TÄYSIN SELVÄÄ että se joka ei halua rekisteröityä, niin hänellä ei voi olla puhtaat jauhot pussissa.

   Rekisteröityminen ei vaadi anonyymiyden kadottamista, koska se ei tarvitse kuin nimimerkki-identiteetin, joka estää usean persoonan käytön palstalla, elikkä täysin selkeän panettelutarpeen ja epärehellisyyden, jollaista emme tällä palstalla kukaan halua tänne.

   Toisaalta en keksi 100% anonyyminä mihinkään rehelliseen palstatoimintaan ainoatakaan hyvää syytä.

   ----------------

   Ymmärrän mitä tarkoitat. Ja samoin vaikka K-plussa tai Pins-kortti edellyttää rekisteröitymistä, mutta niissäkin sentään on oikeasti kysymys ostamisesta, joskaan ei nyt ihan myymisestä. S-markethan taitaa edellyttää osuusmaksun maksamista, mutta mennee samaan kategoriaan.

   Palstalle kirjautuminen on kuitenkin enemminkin kuin kirjastokortti. Voidaksesi lainata, sinun täytyy kirjautua. Ja eikös se "lainaaminen" ole ollut sinun sydäntäsi lähellä ... :D (sorry vaan tätä meikäläisen mustaa huumoria).

   ------------------

   tuli mieleen että tällä hetkellä paras kesukustelu palsta minun mielestä on kauppalehden keskustelu palsta ja sinne vain pääsee kirjottamaan ja osallistumaan ne jotka rekisteröivät itselle nimimerkin ja moderaatio toimii hyvin sillä palstalla...lukea saa jokainen ilman mitään rekisteröintiä...

   käykää vaikka katsomassa kuinka hyvin tämä keskustelu siellä toimii ja miten koko foorumi toimii todella hyvin tämän ansiosta... ;) :D

   ----------------------

   Äänestän kirjoitusoikeuden olevan vain rekisteröidyillä nimimerkeillä.
   Edellä oikein hyviä perusteluita.

   Helpompi seurata keskustelua kun ei sekoita "vieraita", samoin kukaan ei pysty toisen nimissä kirjoittelemaan sekä ehkä vähentää yhden ihmisen kirjoittelua "useammalla persoonalla"
   Toki onhan sekin mahdollista mutta vaatii sitten vähän enemmän jo.

   -----------------

   Rekisteröinnin vastustajien (ei-rekisteröityneet) argumenteille en myöskään ole nähnyt hyvää perustelua.

   Ehdotukseni vierashuoneesta on myöskin kokolailla jäänyt vailla kannatusta jopa rekisteröinnin vastustajilta, joten se voitaneen tulkita huonoksi ja unohtaa.

   Onko vielä jotakin jota halutaan tuoda esille tämän asian suhteen ? Koska vaikka jos laskisin ei-rekisteröityjen äänet mukaan, nekin jäisivät vähemmistöön...

   • Nykymoodi_s24n_valttina

    "tuli mieleen että tällä hetkellä paras kesukustelu palsta minun mielestä on kauppalehden keskustelu palsta ja sinne vain pääsee kirjottamaan ja osallistumaan ne jotka rekisteröivät itselle nimimerkin ja moderaatio toimii hyvin sillä palstalla..."

    Niinkö. Vaikka Kuappalehden talousasioihin keskittyvät foorumit ovat käyttäjämääriltään hyvin suppeita vs. s24 ja niiden moderointi hyvin aktiivista, niin siitäkin huolimatta siellä monilla palstoilla vallistee aamusta iltaan toisille kuittailu, ilkeily ja jatkuva suunpieksentä täysin ohi aiheen tai vain nimeksi aihetta ko. suunsoittoon liittäen.

    Eräältäkin sen palstoista pikku hiljaa poistui takaviistoon likin 95% asiakirjoittajista, johtuen yhden ainoan palstaa liki 24/7 dominoineen ja pommittavan meuhkaajan vuoksi ja joka veti vanavedessään joukon kaltaisiaan koko palstaa kiistoillaan ja hoennoillaan sekoittaen. Ylläpito ei ole puuttunut ko. henkilön toimintaan lukuisten kirjoittajien lukuisista pyynnöistä huolimatta. Kyseinen palsta on sittemmin liki lukukelvoton ja liki nolla-arvon sellainen, vaikka siellä tyhjän hoennan, sekamelskan ja nollalinjan lisäksi on harvakseltaan asiaakin.

    a) Sitten on huomioitava miten Kauppalehden foorumit ovat yhden varsin neutraalin aihealueen, talouden foorumeita.

    b) Suomi 24 taasen käsittelee kaikkea maan ja taivaan väliltä aina ihmisten intimiteettiin saakka. Tästä yksityisyytensä menettämisestä s24:n tapauksessa ketjussa edellä enempi.

    Rekisteröityminen a) vs. b) ovat kaksi aivan eri asiaa henkilöiden yksityisyyden suhteen vs. kaupallinne ylläpito, kirjoittajista kokoamineen datoineen.


  • kannatanrekisteröintiä

   Haluamme tehdä palstan jossa ihmiset saavat rauhassa keskutella.

   Alunperin tarkoitus oli että kenekään ei tarvitse rekisteröityä ja se oli kuin kiveen hakattu perusasetus, jotta jokaisen olisi helppo lähestyä.

   Kuitenkin kävi ilmi mitä pidemmälle mentiin, että "vieras" nimimerkkiä alettiin selvästi käyttää HARKITTUUN harhaanjohtamiseen.

   Eikä siinä silloin enää tarvita kuin joku ottaa nimimerkin "Minä vain" ja sitten tämä harhaanjohtaja alkaa sillä hämmentää soppaa edelleen.

   Emme me voi täällä sellaista estää millään muulla tavoin, kuin tällä mihin ollaan päätymässä. Kukaan ei voi keksiä muuta ratkaisua tälle ongelmalle.

   Sen sijaan samaa nimimerkkiä ei voi rekisteröidä ja jos joku rekisteröi kaksi nimimerkkiä, niin seinä tulee nopeammin vastaan joka tapauksessa ja kykenemme puolustautumaan niin paremmin.

  • Rekpakkovoimaan

   Kannatan pakollista rekisteröitymistä. Joissakin keskustelupalstoilla on henkilöitä, jotka omivat palstan ja yrittävät häätää muut kirjoittajat.

   Aivan sairasta, että joku yksittäinen ihminen kuvittelee omistavansa kirjoittelupalstan. Ei voi ymmärtää miksi syntyy tällaisia palstanvartioita??!! Eikö järkikin sano, ettei kukaan yksittäinen ihminen omista näitä keskusteluosioita.

   • Nykymoodi_s24n_valttina

    "Kannatan pakollista rekisteröitymistä. Joissakin keskustelupalstoilla on henkilöitä, jotka omivat palstan ja yrittävät häätää muut kirjoittajat."

    Kovin epärealistinen odotelma. Rekkaus ei tule muuttamaan kuvaamasi (-kaan) kaltaisten henkilöiden mentaliteettiä ja tuota tapahtunut jo kautta aikain joidenkin rekkautuneidenkin toimesta ja hyvin huomattavan röyhkeällä tavalla.

    Ylläpidon resurssit eivät riitä edes nyt rekkautuneiden toimintaa valvomaan, eikä tilanne valitettavasti tule korjaantumaan rekkauspakon myötä.


   • näinnäkisin
    Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

    "Kannatan pakollista rekisteröitymistä. Joissakin keskustelupalstoilla on henkilöitä, jotka omivat palstan ja yrittävät häätää muut kirjoittajat."

    Kovin epärealistinen odotelma. Rekkaus ei tule muuttamaan kuvaamasi (-kaan) kaltaisten henkilöiden mentaliteettiä ja tuota tapahtunut jo kautta aikain joidenkin rekkautuneidenkin toimesta ja hyvin huomattavan röyhkeällä tavalla.

    Ylläpidon resurssit eivät riitä edes nyt rekkautuneiden toimintaa valvomaan, eikä tilanne valitettavasti tule korjaantumaan rekkauspakon myötä.

    Kyllä pitäisi joku laki saada näille, jotka häätää kirjoittajia pois. Eihän se ole Suomi24 etu, että käyttäjät vähenee.


   • toimi
    näinnäkisin kirjoitti:

    Kyllä pitäisi joku laki saada näille, jotka häätää kirjoittajia pois. Eihän se ole Suomi24 etu, että käyttäjät vähenee.

    Ilmianna niitä viestejä ja lähetä ylläpidolle myös viestiä jatkuvasti niistä ja kerro selkeästi ongelma.


   • ehootus
    toimi kirjoitti:

    Ilmianna niitä viestejä ja lähetä ylläpidolle myös viestiä jatkuvasti niistä ja kerro selkeästi ongelma.

    En itse jaksa tuota enää. Ongelma lähtee hetkeksi, palatakseen taas takaisin. Jos ihmiset eläisivät klaaneissa, heimoissa tms yhteisöissä, niin yksilöt tunnettaisi siellä paremmin, ja eteviä voitaisi suositella porukan toimesta korkeampiin hommiin. Privatisointi ajaa ihmisiä näkymättömiin, ja tunnetuksi pääseminen on mediasta ja tittelistä kiinni. Mutta eihän tätä voida s24:ään soveltaa kait mitenkään. Että ihminen voisi valita onko hän esim. sotilas, kauppias, maanviljelijä, toimittaja/tiedottaja vai käsityöläinen. Näille muutamille päähaaroille oma väri, joka seuraa nimimerkin mukana. Näin henkilön suuntautumisesta saisi pientä selvyyttä, ja aihetta koskevia asioita voisi hakea värin perusteella. Mutta taitaa olla liian utopistinen ehdotus. No, ehdotus kumminkin.


  • miinustavaan

   Laittakaa sitten samalla jotain miten rekisteröitumisestä on hyötyä. Kuten sen että voi miinustaa viestejä ja jos kirjoittaja saa miinusta tarpeeksi, tai tarpeeksi monelta eri käyttäjältä, saa bannit. Silloin käyttäjät voivat itse moderoida huonot omenat korista pois.

   • hankalajuttu

    Jotenkin minusta tuntuu että tuo ei tule toimimaan. Voihan tuolla olla porukoita, jotka yhdessä miinustavat hyvänkin pois. Esim. wikipedia ja google kääntäjä on ihan jees, jos ei olisi valehtelijoita, jotka laittavat käännöksiin/tietoihin valheellisia asioita. En täysin varma ole, mutta rekisteröityminen ainakin voisi karsia häirikköjä pois. Toisaalta se, että saa lukea mitä älyttömimpiä oivalluksia, kertoo aika paljon missä tilassa joidenkin ihmisten elämä voi olla.
    Peukutus plussaa tai miinusta - kannatan. Mutta ei niin, että plussa vähentää miinusta ja päinvastoin, vaan kumpikin näkyviin. Esim. IS mielipiteissä on vain peukutusta ylös, ei alas, ja tietynlainen uutisen arvostelu mahis puuttuu (kuten verkkouutisissa). Olisi hyvä, jos ihmiset näkisivät miten heidän mielipiteisiinsä suhtaudutaan. Toki valehtelijoita riittää aina. Narsistit pahimpia. Pelkona toki pakkorek.:ssä, että yksityisyyttään suojaavat saattaisivat lähteä muille maille. Mutta kuinka pitkälle ihmisten privatisointi voi vielä mennä?


  • vierailia

   Rekisteröintipakko on meille ulko suomalaisille EI toivottavaa. Ja syynä on ei ole suomessa osoitetta mulla eikä puhelin numeroa. Eli en voi kirjoittautua sisälle sinne Suomi24. Olen tarjonnut tanskalaista mobili numeroa ei käy tuli heti sieltä vastaus mulle. Ja vain Suomi24 takia pitäis mun avata puhelin liittymä suomessa. EI KIITOS. En tiedä mitä kortti puhelimeen maksaa ja miten minä sen täältä Århuusista ostaisin. Eli vaikeeksi menis aineskin mulla. Olen pitänyt tätä palstaa noin mukavana ajan
   kuluna mutta sekin ilo multa riistetään kun säännöt teillä muuttuu.

  • Miksi tästä pitää tehdä ongelma? S24 voisi laittaa palstoja, joihin kuuluu rekkautuminen ja palstoja, joihin ei tarvitse. Jokaiselle jotakin!
   Kaikki ovat iloisia ja onnellisia. Mitä muuta tarvitaan? Jäikö joku vielä nillittämään?

   ps. Ne rekatut, jotka tuntevat suurta tarvetta kirjoittaa anonyymisti, voivat poiketa välillä sinne toiselle palstalle trollailemaan. No problem!

   ~ That's all Folks! ~
   https://www.youtube.com/watch?v=HeERupuicHE

  • kyllä.

  • tiedoksi

   Itse en kirjoittele enää sitten, kun on pakko rekisteröityä. Jos olisi kyseessä sellainen foorumi, joka on minulle oikeasti tärkeä ja jonne haluan välttämättä kirjoitella, niin sitten varmaan rekisteröityisin. Suomi24 ei ole minulle sellainen tärkeä palsta.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   259
   2998
  Aihe