onko lapseni lihava

pituus 139.cm paino 35kg
Ilmoita


Keskustele siitä hyvä ihminen terveydenhoitajan kanssa!
1 VASTAUS:
Miun tyttärein paino on 49,1 kg. Ja pituutta 149 cm. Ikää on 10 vuotta. Miä haluisin tietää että onko miun tyttärein ylipainoinen. Hän omaa vattaansa peilistä kattoo ja sanoopi: "äiti,miulla on varmaan ylipainoo. Mun parhalla kaverilla Oonallakin on painoa vaan 28,2 kg!" Enkä miä voi vaan kun vastata: "et siä mikkää ylipainoinen oo! Älä turhaa huolehi." Mutta nyt mie oon alkanu itekki miettii että ei kai hän ylipainoinen ole :O
+Lisää kommentti
Mitä lapsesi syö. Syökö joka päivä karkkia, jätskiä, sipsejä, tms. naposteleeko paljon aterioiden välillä? Syökö kasviksiakin vai vetääkö pelkkää lihaa ja energialisäkettä. Järkikin sanoo, että epäterveellisellä ruoalla lihoo. Mutta jos lapsesi syö terveellisesti en usko, että olisi mitään syytä huoleen. Niin ja liikkuuko lapsesi vai lojuuko vain telkkarin/tietokoneen/pelikonsolin äärellä? Liikuntaharrastus on tärkeää lapsillekin.
Ilmoita
ja omat silmät on paras vastaus.
Ilmoita
ei todellakaan.
Ja kyllä kouluterveydenhoitajalta tulee palautetta jos näin olis.
Nykyajan lapsia ei voi laittaa samaan käyrään kuin 60- ja 70-luvun lapsia.
Ilmoita
Meillä tyttö 140 cm, painaa 36. Mielestäni ei todellakaan ole lihava, kylkiluut näkyy.
Eikä ole kertaakaan missään tarkastuksessa huomautettu.
Ilmoita
Ei tosiaan ole lihava! Aivan sopiva on, jopa laiha!!! Ja iän ja pituuskasvun myötä varmasti vielä entisestään solakoituu, jos syö terveellisesti eikä karkkia yms. joka päivä.
1 VASTAUS:
Lapseni pituus on 145,5cm ja painaa 35kg. Koulun terkkari huomautti painosta, se on hänen mielestä normaalin alarajoilla. Muuten lapseni on terve, hyvinvoivan näköinen vaikkakin tosi solakka.
Napostelee välillä enemmän välillä vähemmän karkkeja, lähinnä viikonloppuisin.
+Lisää kommentti
Poika 137 cm/ 33 kg ja tyttö 137 cm/ 32 kg, ja molemmat aivan hoikan näköisiä. Terkka juuri laittoi korttiin et "paino sopiva".
Ilmoita
Lapseni on 10v 158cm pitkä ja painaa 63! Onko hän teidän mielestänne lihava? Voit sanoa suoraan ;)))
2 VASTAUSTA:
ei ole lihava
On itse olen noin 165 ja painan 43 kuitenkin on lihaksia paljon ja sixpack urheilun paljon aloin vaan miettimään olen kuitenkin aika vahva rakenteiden leveät hartiat yms.
+Lisää kommentti
Siis 10 vuotias ja melkein 160 senttinen..oho. Meillä lapsi täyttää kymmenen parin kk päästä ja on 144cm ja paino 35kiloa(eikä tosiaan ole luokkansa lyhimmästä päästä),hoikka on mutta niin ollaan miehen kanssa mekin. Syö kuin hevonen ja liikkuu kuin kani jokapaikassa :)

Aloittajan lapsi ei todellakaan ole lihava!!
Ilmoita
olen se lapsi joka on lihava! painan 5 luokalla 43 kiloo ja muut 37... :( arvatkaa hävettääkö! muut ei jaksa nostaa mua ja mä haisen kauhialle. en tajuu miks mun hiki haisee. MUTTA mä rupesin melkein itkee kun äiti sano että olen lihava :( kaikki on mennyttä! mua hävettää ottaa ruokaa ja en syö aamupalaa. syön koulun jälkeen hampurilaisen. ja en vaan pysty LIIKKUMAAN!!!!!!!!!! on löysät nivel siteet ja kasvukipuja. liikkatunnin jälkeen illalla itken,tuntuu kun joku vetäisi monta veistä jalkoja pitki ja pahin: OPETTAJAT EIVÄT KUUNTELE! oon lopussa ja kukaan ei enää kuuntele mua. ei koulussa,ei kotona..... ajattelin että te voisitte auttaa ja antaa vinkkiä siitä miten saan liikalihot pois,kun on kipeet jalat.mun luokalla on yks samallainen poika ja se painaa enemmän kun mun isä! en halu samaa kohtaloa.............. :( T. se tyttö joka on OIKEASTI lihava
1 VASTAUS:
et sinä tyttö ol lihava, ja kasvukipuja on melkein jokaisella ikäiselläsi. muuaman kilon heittto on normaalia. ei kaikkien tarvitse ollakaan samanpainoisia.
+Lisää kommentti
itse olen 14v 3kk poika, pituutta 164 cm ja painoa 58kg, terkkarin sun muiden vanhempien mielestä olen normaali , mutta olen itse alkanut epäillä että olenko minä sittenkin lihava? pituus pyrähdys on vissiin alkanu alkukeväästä ja olen silloin tällöin käynyt läheisessä kunto salissa ja teen käsipaino ja vatsalihas liikkeitä päivittäin noin 4 kuukauden ajan. mitä mieltä te olette asiasta? isäni on 180 cm ja äiti 160 cm
1 VASTAUS:
et sinä ylipainonen ole,melkein vähä liian laiha vaikka riipu ihan kehostasi
+Lisää kommentti
olen 12 ja painoa 46-43 kg!! muut tytöt meidän luokalla painaa 38-35 ja järkytyin kun äitini OMA ÄITINI sanoi että olin lihava........... todellakin loukkaanuin siitä .
1 VASTAUS:
Minunkin perhe haukkuu minua norsuksi koska olen 160cm pitkä ja painan 76,4 kg. Muut perheestäni painaa alle 60kg mutta iskä painaa 105kg.
+Lisää kommentti
onko lapseni liian laiha? 13 v. , 170 cm ja 53 kg .
Ilmoita
ei ole
Ilmoita
Koulujen alettua soita terveydenhoitajalle ja kysy, pitääkö siitä olla huolissaan. Kun on seuraava terveystarkastus, mene mukaan. Tärkeintä on se, miten paino menee painokäyrillä, sillä kaikki ei ole samasta puusta veistettyjä.

Jos lapsesi syö normaalia kotiruokaa, arkisin herkutellaan marjoilla ja hedelmillä ja viikonloppuherkut pysyy kurissa ja kaiken päälle lapsi harrastaa suositellut min 2 h/pv liikuntaa (mukaanlukien hyötyliikunta esim. koulumatkat kävellen), niin ei ole mitään hätää.

Aina voi itse miettiä, että miten hyvänä esimerkkinä sitä itse toimii. Otatko lasta mukaan harrastuksiin esim. uimaan tai kävelylenkille, käyttekö koskaan kaupassa tai kirjastossa kävellen tai pyörällä jne. On tärkeää opettaa, että paikasta toiseen pääsee muullakin tavalla kuin autolla. Jos liikunta on tosi vastenmielistä lapselle, niin pieni lahjonta voi tehdä terää. Meillä tyttö lähtee mukaani pururadalle 2 x/vko ja siitä hyvästä on saanut Habbohotelliin tai Gosupermodeliin jäsenyyden kuitenkin niin, että ENSIN pitää tulla mukaani ja vasta SEN JÄLKEEN saa etuuksia.
Ilmoita
En tiedä onko tämä kaikille jo itsentäänselvyys, mutta jos ressaatte lapsenne painosta, koittakaa ainakin olla näyttämättä sitä. Mikään tuskin luo parempaa pohjaa nuoruuden ja aikuisuuden syömishäiriöille kuin se, että omilta vanhemmilta omaksutaan näkemys että omassa kropassa on liikaa ekstraa ja sitä pitäisi saada pois. Lapset harvoin osaavat laittaa asiaa kontekstiinsa vaan ajattelevat, että HEISSÄ on se vika.

Ei kai kasvuikäisiä lapsia hevillä määritellä ylipainoisiksi tai alipainoisiksi, ellei kyse ole sairaalloisista luvuista? Ainakin omalta kohdalta muistan terveydenhoitajan joskus kertoneen painoindeksini pentuna, mutta painotti ettei sitä kannata turhaan tuijotella, paino kasvuiässä saattaa heittelehtiä.
Ilmoita
lapseni ei liiku ollenkaan ja painaa 51kg 11v pituutta 156cm se koittaa välillä laihduttaa mut ei onnistu mitä mun pitäis tehdä sille? sehä on hirveen ylipainone ja nousi painossa 7kg vuodessa!! oon ihan hermona. en tiiä mitä tehä. Auttakaa plese!
1 VASTAUS:
Minun "tyttölapseni" on 18-vuotias, 168 cm pitkä ja painaa 45 kg ja syö kuin hevonen. :D

Tasan ei käy onnenlahjat.

Olen sanonut hänelle, ettei stressaa painostaan, vaan nauttii siitä, että voi syödä mitä ikinä haluaa, kun ei kerran näytä lainkaan lihovan. Liikuntaa hän harrastaa aivan normaalisti eli ei ole sohvaperuna, muttei himolenkkeilijäkään.
+Lisää kommentti
jalella // kiitos, täällähän on samanpainoinen ja pituinen tyttönen mutta omasta mielestään hoikka ja yksi luokan parhaista liikassa. Luvut eivär kerro mitään, mutta jos näyttääkin ylipainoiselta niin sitten on syytä huoleen, muuten ei
Ilmoita
Ensinnäkään lapsesi EI ole "hirveen ylipainoinen", vaan hoikka nuori naisenalku...Sitäpaitsi; tytöthän usein hieman pyöristyvät tuon ikäisinä juuri ennen kuin alkavat muotoutua. Ei kai siinä mitään ihmeellistä ole? Tyttäresi alkaa vain muuttua pikkutytöstä nuoreksi naiseksi, eikä varmaankaan halua kuulla olevansa ylipainoinen.
Ilmoita
Mä oon 23v ja painan 37kiloa ja tunnen itseni lihavaksi ;(
2 VASTAUSTA:
ÖÖÖHH.......
23v ja 37 kiloa!!!!!? ja sanot painava kuules siskon tyttöni on baletissa ja nousee kaikkeen mahdoliseen pyramidiin ja 12v ja painaa 41k ja lihavan näköinen ei yhtään!
Näinpä. Ajan henki lisää entisestään syömishäiriöitä, erityisesti anoreksiaa, ortoreksiaa ja bulimiaa. Voisitte ottaa selvää ja miettiä, mistä kaikesta voi olla kyse...
+Lisää kommentti
Ananas oot ilmeisesti 140 pitkä :D
1 VASTAUS:
LOL vaan itsellesi. Olen 160cm pitkä.
+Lisää kommentti
On minun mielestäni ehkä ylipainoinen,oma tyttöni on 44 kiloa ja on kuiteskin 162 cm pitkä! :/
Ilmoita
onko lapseni lihava painaa 41 k ja on 147 cm pitkä minusta ei ole ja harrastaa lajia jossa nousee pyramiideihin aina. Onko hän teiädän mielestä lihava?? ja mitä pitäisi tehdä:o
2 VASTAUSTA:
siis lapseni painoi viime vuonna 35 ja nyt 41 ei lihavan näköinen mutta painoa on vain nousut!!! HELP
mieteliäs kirjoitti:
siis lapseni painoi viime vuonna 35 ja nyt 41 ei lihavan näköinen mutta painoa on vain nousut!!! HELP
Ei lihava, mutta ehkä vähän pyöreä. Kun pituutta tulee lisää ja painoa ei, niin hän sopusuhtaistuu. Oma tyttäreni on 168 cm ja painaa 49 kg ja on just perfeckt-mitoissa
+Lisää kommentti
Mitä pitäisi tehdä olen yrittänyt laihduttaa mutta en vain pysty vähentämään ruokaa, kun on treenit ja treenaan kovaa niin niiden jälkeen hirvee nälkä taaas miten laihduttais kaikki minua pitemmätkin ovat kevyempiä ja 1v vanhemmatkin ovat kevyempiä vaikka saman pituisia ja terveyden hoitajan mukaan olen "ihanne painossa" muka.....:pppp
2 VASTAUSTA:
Onko mun tyttö läski? 10v 146 cm ja 39 kg. Mitä sanotte?
ei kai tyttäreni ole..? kirjoitti:
Onko mun tyttö läski? 10v 146 cm ja 39 kg. Mitä sanotte?
Ei tod oo mikää läski tunnen yhen 11 vuotiaan 89kg se on läski ja tosi makkara jalka ja vatsa pömpöttää tytön tiellä ja isot makkarat vatsassa se on läski.
+Lisää kommentti
onko lapseni liian läski? 139-140 cm paino 31kg SANO SUORAAN!
Ilmoita
Heelp oonko normi 147 cm ja paino 37,8
Ilmoita
Olen 140cm 9.v 47kg eli olenko lihava
1 VASTAUS:
Kun olin n. 148cm painoin jotain tuota rataa mutta minulla oli silloin terkkarin mukaan paino jäänyt paikalleen ja pituus lähtenyt nousuun. Eli sanoisin että olet hyvän painoinen.
+Lisää kommentti
Moikka! Täällä 12v tyttö ja mun mitat on 162 cm ja 56 kg. Ja mä en ole lihava!
Ilmoita
Minä olen 149cm ja 65,8:( olen luokkani läskein 12.v vatsassa on miljoona makkaraa, ja kaksoisleuka on tosi iso, vatsassa roikkuu sellane klöntti:((((
1 VASTAUS:
Sinulla on vääristynyt kehonkuva, apua voisi saada jostain...jos olet valmis ottamaan vastaan..
+Lisää kommentti
Ei todellakaan ole! Hyvin paljon painoon voi vaikuttaa ruokailujen säännöllisyys ja Urheilu. Mutta kuulostaa normaalilta tuon pituiselle.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

onko lapseni lihava

pituus 139.cm paino 35kg

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta