Onko sähkölamauttimet laillisia

moi1221

Onko sähkölamautinta laillista omistaa suomessa ja onko laillista tilata sellainen netistä suomeen?

5

175

Vastaukset

 • Ei,

 • Sähkölamauttimen tai -patukan hallussapito on järjestyslain perusteella kiellettyä ainoastaan julkisella paikalla tai julkisella paikalla olevassa ajoneuvossa. Kyse on kuitenkin sellaisesta laitteesta, jota ei saisi edes tuoda ilman lupaa Suomeen.

  Viranomaiskäyttöön tarkoitetun laitteen hallussapito ei ole nykyisen lain mukaan kiellettyä esimerkiksi omassa kodissa. Sähkölamauttimen hallussapitoa kotona ei ole kriminalisoitu, eli siitä ei ole määrätty mitään rangaistusta,

  Järjestyslain 9 §:n 1 momentin mukaan sähkölamautin luetaan vaarallisiin esineisiin ja siten sen valmistus, maahantuonti, kauppa sekä hallussapito yleisellä paikalla ilman lupaa on kielletty.

  Parempi olla hankkimatta. Voi jäädä kiinni maahantuodessa ja jos sitä käyttää, niin saa kovan tuomion. Mitä tekee laitteella, joka on vain kiva olla, muttei voi minnekkään viedä?

 • Minulla on sellainen. Ei mitään järjellistä käyttöä. 9v pattereita käyttää, ns painomallii eli ei lennä mitään nuolia.

 • Tuollaisella kun kotiin tunkeutunutta varasta tökkää niin voi varas tökätä nyrkillä takaisin, paras kotipuolustukseen tunkeutujia vastaan on suht ohut puukeppi ikään kuin kävelykeppi, reippaan pituinen ja kevyt, ei mikään harjanvarsi joka menee helposti poikki vaan esim. pajua tai pihlajaa, hyvin nopea näpäyttää vaikka sormille tunkeutujaa ja sellainen sattuu kun räimii reisiin tai käsivarsiin. Sakot kai siitäkin saa mutta jos pakko puolustautua hengen hädässä niin.. no se on sitten sen ajan murhe mitä tulee.

 • No tätä mallia on koetettu "leikkimielessä" kavereiden kanssa ja ei kyllä tökkää nyrkillä, tai minä en ainakaan pystynyt, heti kouristaa kyllä niin paljon. Itsellä ei ole aikomusta tökätä ketään tai mitään , taidan tökkää koko roskan takkaan tai roskiin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.