MF 165 S etukuormainkäytössä

MF-alokas

Vanha takapotku-Massikka ei varmastikaan ole ihanteellisin alusta etukuormaimelle, mutta jos tuollainen MF sattuu valmiiksi olemaan ja sillä haluaa lusikoida satunnaisesti maa-aineksia harraste-/mökkikäytössä, niin minkähänlaista (edullista!) kuormainta kannattaa metsästää? Ketjut löytyvät. Nostolaitteisiin taakse kannattanee ripustaa useamman sadan kilon painoinen murikka (betonista valettu tai vastaava)?

Vai tulisiko tuollainen satunnainen kuormaustarve auttavasti hoidetuksi selvästi halvemmalla takakuormaimella (Normet, Renki tai vastaava) ja etupainoilla?

12

1916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • massikka

      Kyllä takakuormaaja taitaa olla parempi ratkaisu, mutta miksei etukuormaajakin reilulla takapainolla. Pika-james voisi voisi olla sopiva ja niitä on ollu ainakin 500- sarjan massikoissa eli sopisi luultavasti heittämällä. Pumpun tuotto on vain noin parikymmentä litraa eli kuormaaja liikkuu aika hitaasti, painetta kyllä riittää reilusti. Takakuormaajalla muuten pärjää ilman etupainojakin aika hyvin.

      • jd5

        Samaa mieltä minäkin kun aikoinaan tuollainen oli. Etupyörät oli vaihdettu suurempiin ja peräpaino 250 kg mutta silti piti tarkkaan harkita minne uskalsi ajaa. Etuakselia piti hitsailla, voi olla yksilövika. Jos pysyt kovalla maalla ja hankit suurempitehoisen nokkapumpun niin mikäs siinä. Muutoin olisin takakuormaajan kannalla.


    • Hassey-Sirguson

      Asuulemista se on takapotku maasialla ja etukuormaajan kans. Naapuri osti aikoinaan uuden takapotku MF 265:n etukuormaajalla. Olisko ollut juurikin se James. Ajatteli kokeeksi hakea hietakuorman omasta hiekkamontusta, kun oli uudet vehkeet. Aikansa yrittessään, tuli lopuksi ilman hiekkakuormaaa, kun ei kuormaamisesta tullut mitään. Massikan perse oli kaikenaikaa lennossa. Ja tuumasi, että meinasi poru pillahtaa, kun massikka oli niin avutoon Jameksen kans.

    • MF-alokas

      Kiitokset vastanneille, kovin samansuuntaisia tuntuvat olevan mielipiteet! Täytyy myöntää, että tuon mallin Massikan etuakseli ja vakiorengastus eivät näytä kovinkaan vakuuttavilta kuormainkäyttöä ajatellen. Pellollehan se lienee suunniteltukin. Ja kuorman painopistehän tulee etukuormaimella niin kauas eteen, että kauhassa oleva paino merkitsee siihen nähden tuplaantuvaa rasitusta etuakselille (ja vastaavasti vetävien pyörien yletöntä kevenemistä ilman julmaa lisäpainoa nostovarsissa).

      Taidan tosiaankin katsella mieluummin noiden takakuormaimien suuntaan. Jospa ne niskat vielä sen verran vanhalla taipuisivat!

      • Hassey-Sirguson

        Edellä kuvattu naapurin tapaus jatkui siten, että osti käytetyn 4-veto 168:n, johon sitten siirsi sen kuormaimensa. Kankeahan se 168 oli, mutta sai sentään laakasiiloon ja lannan kuormaamiseen pätevämmän pelin. Näissä vanhemmissa etukuormaimissa on se vika, että niissä on suhteessa pitkät aisat, verrattuna tämänpäivän kuormaimiin. Jos jostain löytyy esim. Trima 800:n, niin sitä voi ajatella jopa takapotkuun. Ittellä sellainen takapotkussa, jolla teen emännälle puutarhahommiin pieniä siirtoja. Enkä pois antaisi sitä Trimaa ehkä 2000:n ekestäkään. Lyhyt aisainen, kauha pikakiinnitteinen, hydr.kauhankäsittely, runkosovitus osat kuormaimella sopivan näppärän kokoiset ja aisat helposti irroitettavat. Lumikauhan kanssa silti takapaino tai muu työkone oltava persustassa.


    • Maasikanisti

      Itsellä on 165:ssa takakuormain, joka oli ollut aikoinaan käytössä jo 35 fergussa, eli takakuormain on paras vaihtoehto kuormaamiseen. Etukuomaajan voit unohtaa, et saa siitä kuin harmia.

    • foortintallissa

      Takakuormain EHDOTTOMASTI takapotku Massikkaan!!! Ei mitään etukuormaajavirvellyksiä. On kokemusta etu- ja takakuormaajasta vuosikymmeniä. Jossain mökkikäytössä ei ole mitään järkeä olla etukuormaajaa. Farmi/Normet/Sisu takakuormaajia löytyy kohtuu käytettyinä, se on todella hyvä kuormaaja.
      Meikäläisellä on nelivedossa etukuormaaja, mutta on myös takavetoisiin takakuormaaja.

    • Böönaut

      Myöhemmin asennettu vilske 1200 malli joka on kompakti ja helppo asentaa paikalleen.On siirtynyt sorat ja sonnat mutta suursäkki siinä ja siinä.

    • jake52

      Pika James on juuri sopiva tuohon, kyllä 165 kestää aivan uskomattomia tekoja, meillä aikoinaan muutama iso kantokarhe 10 ha uudismaalta levitetty, ainoat viat oli, että jos ohjaussimpukan pultit löystyy, niin katkaisee kiinnikkeet ja turkkilaiset jäähdyttimet ei kestä, korjaajan tekemä alkoi sitten kestämään.

      • Hassey-Sirguson

        Ei tainnut kuitenkaan olla turvemaasta kysymys vaan kovemmasta maasta. Ferkku on senverran keulapainoinen eturenkaineen, että haistaa sen pehmeänpaikan. Ihanteellisissa olosuhteissa eli kovalla maalla varmaan 165:n etukuormaajan kanssa menettelee, kunhan on perseessä kunnon paino.


      • rattori

        Mielestäni...Massikassa käyttivät Puolalaisia jäähdyttimiä...jotka oli surkeita. Jäähdytin vain korjaajalle...uusi kenno tilalle...sitten on mehut pysynyt sisällä.
        Tosin -70 luvun alkupuolen Massikan jäähdytintä ei ole tarvinnut tähän päivään mennessä tinailla !


    • MF-alokas

      Sen verran vakuuttavasti on täällä otettu kantaa perskuormaimen puolesta, että Renki 300 tuli hommattua, kun ehyenoloinen yksilö löytyi sopivalta hollilta sopivalla rahalla. Käyttöönottokiireet jäävät kuitenkin ensi suvelle, joten en osaa kommentoida vielä kokemuksista yhtikäs mitään.

      Kiitokset kaikille asiantuntijoille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe