Opintotuen lakkautus?

Opiskelija144

Aloitin opiskelut siis vähän yli vuosi sitten. Ensimmäiseltä puolelta vuodelta sain kaikki opintopisteettämä, mutta keväällä hyväksiluin paljon ja kävin enimmäkseen töissä. Vaadittu 45 op per vuosi ei tullut täyteen uusina suorituksina, mutta 60 op sain kasaan hyväksilukujen takia.

Mietinkin tässä, kuinka todennäköistä on että tämän vuoksi opintotuki lakkautettaisiin? Muitakin syitä löytyy kevään hitaalle edistymiselle, mutta epäilen että siitä olisi tarpeeksi näyttöä kelalle.

4

150

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Luuloeioletiedonväärti
  • eläkelislehtori

   Onnksi oppilaitokset ovat ajan tasalla suoritin 50v amk tutkinnon ja siellä katsottiin ja hyvitettiin aiemmat osaamiset 4v kussissa meni 2vuotta. Hyvä esimerkki oli tullut uusi cad versio pirtelin sillä kokeeksi tunnin alussa opettaja tuli sanoi mistä nuo löysit sanoi siellähän ne ovat melkein kuin vanhassa vesiossa. sanoi jos tulet seuravalle tunnille joudut opettamaan. Kuyn sain todistuksen arvosana oli korkein.

  • 15463565

   Istuu muuten aika tiukassa tuo uskomus, että Kela lakkauttaa tuen, jos opinnot eivät ole edistyneet. Eihän se niin mene, ei ainakaan heti. Asiasta annetaan selvitys ja laaditaan suunnitelma sille, miten puuttuvat opintopisteet suoritetaan tavoiteajassa. Tuki lakkautetaan vasta sitten, kun näyttää ilmeiseltä, ettei henkilöllä ole aikomustakaan opiskella.

   ps. Toivottavasti ole seurannut tulovalvontaa silmälläpitäen ansioitasi, jos olet tehnyt paljon töitä.

   • Anonyymi

    Kyllä tuki lakkautetaankin, ei selitykset äärettömiin auta. Olen opiskellut pitkän sitkeään tyyliin. Sain jo aiemmin päätöksen, että tuki laitetaan poikki samassa kuussa kuin sain kandin toikan käteeni. Hain tukea uudelleen, kun suoritin sopivasti pinnoja. Laitoin itse tuen poikki, kun haaveilin ettei tulisi selvityspyyntöä. Selvittää piti ja sitten tuli päätös, että pitää suorittaa 1.1.2020 lähtien tietty pistemäärä ennenkuin saan tukea taas uudelleen. Tämän syksyn pisteistä ei ole sillä kohdin apua!

    Terveysongelmaakin on, muttei selvää todistusta siitä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   5899
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   412
   4397
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1899
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1361
  Aihe