Opintotuen lakkautus?

Opiskelija144

Aloitin opiskelut siis vähän yli vuosi sitten. Ensimmäiseltä puolelta vuodelta sain kaikki opintopisteettämä, mutta keväällä hyväksiluin paljon ja kävin enimmäkseen töissä. Vaadittu 45 op per vuosi ei tullut täyteen uusina suorituksina, mutta 60 op sain kasaan hyväksilukujen takia.

Mietinkin tässä, kuinka todennäköistä on että tämän vuoksi opintotuki lakkautettaisiin? Muitakin syitä löytyy kevään hitaalle edistymiselle, mutta epäilen että siitä olisi tarpeeksi näyttöä kelalle.

3

96

Vastaukset

  • Onnksi oppilaitokset ovat ajan tasalla suoritin 50v amk tutkinnon ja siellä katsottiin ja hyvitettiin aiemmat osaamiset 4v kussissa meni 2vuotta. Hyvä esimerkki oli tullut uusi cad versio pirtelin sillä kokeeksi tunnin alussa opettaja tuli sanoi mistä nuo löysit sanoi siellähän ne ovat melkein kuin vanhassa vesiossa. sanoi jos tulet seuravalle tunnille joudut opettamaan. Kuyn sain todistuksen arvosana oli korkein.

  • Istuu muuten aika tiukassa tuo uskomus, että Kela lakkauttaa tuen, jos opinnot eivät ole edistyneet. Eihän se niin mene, ei ainakaan heti. Asiasta annetaan selvitys ja laaditaan suunnitelma sille, miten puuttuvat opintopisteet suoritetaan tavoiteajassa. Tuki lakkautetaan vasta sitten, kun näyttää ilmeiseltä, ettei henkilöllä ole aikomustakaan opiskella.

    ps. Toivottavasti ole seurannut tulovalvontaa silmälläpitäen ansioitasi, jos olet tehnyt paljon töitä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.