Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ollaan muuttotappiokunta

VeroprosenttiKasvaa

Väkiluku meni taas alkuvuodesta yli sadalla hengellä miinukselle. Enkä yhtään ihmettele. On tää vaan niin surkea persläpi koko kunta. Kunnan johto ei tee mitään ja luottamushenkilöt eivät senkään vertaa väkiluvun kasvattamiseksi ja kunnan houkuttelevuuden lisäämiseksi. Kurjistutaan vaan entisestään.

16

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oudotonkuviot

      Ei ole oikein pisnessilmää . Pistäis nyt vaan ripeään ne koulut pystyyn,ennen kuin penskat ehtii aikuisiksi, alkas tonttikauppakin viriä. Jos kauppa ei käy niin muuttaa ne vuokratonteiksi. Varmaan kiinnostusta heräisi, kun menisi pienempi siivu tonttihintaan. Ja toishan se pitkässä juoksussa tasaisemmin rahaa kunnan kassaan.Jotenkin koko ajan täällä himmaillaan ja odotellaan mitä Hml tekee. Miksi?Ollaanko me jonkun Hämeenlinnan talutusnuorassa?

      Uuden ässän olis voinut rakentaa nykysen parkkipaikalle. Bensamittarit pyttyineen vaan hiiteen ja väliaikaisesti tehdä kävelykadusta parkkipaikan. Ja Meskun päädyssäkin on parkkipaikka. Sitten kun uus olis valmis niin pillarilla vanha nurin ja siihen paikalle parkkitilat. Nykyään nousee nopeesti kauppahallit. Pöljää rakentaa tuohon keskustan ainoolle viheriölle joka rajaa asumisen liikerakennuksista. Rumentaa puistomaiseman parkkipaikkoineen, joka sekin merkitsee paikallisille. Ihan kuin jotain 70-luvun infraa.Kaikki vihree pois ja petonia ja pitumia tilalle. Ei hyvä.

    • Äläedesyritä

      SDP ja yrittäjämyönteisyys ei vaan sovi samaan kuvaan.

    • Persläpi

      Kuka haluaa rakentaa tänne? Talosta et saa ikinä omiasi takaisin. Ennemmin asun Riihimäellä

    • Velliperseet

      Poliittista heikkoutta ja selkärangattomuutta pitää kuntaliitosten jälkeen useita kuntakeskuksia! Nyt päätöksiä ja keskittämistä yhteen pisteeseen. Säästyy veroeurot järkevämpään toimintaan.

    • MorjenstaVaanTurenki

      Muutan vuoden alusta Hämeenlinnaan, kun työtkin on siellä ja veroprosentti alempi. Täällä ei ole mitään palveluja, ei uimahalla Turengissa eikä mitään kunnon kulttuuritilaisuuksia. Ei se barokkimusiikki paljon jaksa kiinnostaa.

    • ArvokasKulttuurihistoria

      Urheilu on kyllä saanut avokätisesti sitten. Jos liikuntahallien sijaan rakentas esim. Teatteritalon. Tuo Ida Ahlbergin liittäminen kuntaan on sinänsä erikoinen asia, kun näyttämöviihteeseen ei ole panostettu. Ja onhen meillä kunnassa ollut lahjakas maailmankuulu oopperatähtikin. Eini Liukko-Waara. Ihmeen vähän hänestä on puhuttu. Ja näyttelijöitäkin kotimaissea elokuvassa ja TV. Viihteessä.

      • Tissihiki

        Me tavalliset kuntalaiset täällä toivomme kovasti, että kantaisit oman kortesi tämän kunnan muuttotappion kekoon!


      • kannettulankkujakin
        Tissihiki kirjoitti:

        Me tavalliset kuntalaiset täällä toivomme kovasti, että kantaisit oman kortesi tämän kunnan muuttotappion kekoon!

        Voi kuule. On töitä tehty ja veroja maksettu ja noita tuleviakin veronmaksajia jo aikuiseksi tänne kasvatettu. Ja samanlainen tavallinen kuntalainen olen kuin muutkin. Kun tähän kuntaan muutin aikoinaan1980 luvun alussa töihin täällä oli moni asia toisin ja hommat toimi hienosti. Kaukana ollaan siitä mitä tämä oli silloin. Ero kuin päivällä ja yöllä.Tuossakin keskustassa oli kaksi kultasepän liikettä, vaateusliikkeitä, radioliike, partureita ja kampaamoita, pankkeja, tavarataloja peräti kaksi jne. Oma Poliisilaitos,kiinteistövälitystoimistoja, verotoimisto ja kelan konttori. Nuorille oli discoja kolmessa paikassa,huoltamoita, tehtaita jne. Tarinmaalla oli oma kauppa ja posti. Ne jotka on tulleet tänne 2000 luvulla ei ole koskaan nähneet Janakkalaa, Turenkia ja Tervakoskea sellaisena kuin ne olivat tuolloin. Joku syöpä tähän pitäjään on iskenyt. Ainoo valopilkku on pimeyden keskellä Pudaksen valotalo. Kun sitä tulee ihmiset hevonkuusesta saakka katsomaan, pitäsi siitä jo aueta jotain. No ehkä tuleva polvi joka nyt aikuistuu, tekee sen muutoksen. Ainakin heitä on paljon ja heissä on voimaa ja omaa tahtoa. Veikkaisin, että kun tämä kunta nousee, se nousee kovaa.Aika näyttää.


    • varhainenkanajyvän
    • homekorva

      Mitä järkeä on rakentaa uusia miljoonakouluja kun väki vaan vähenee?.

      • LeukaPystyyn

        Sun pitää ajatella bisnestajulla. Se mikä tarve on, se täytetään. Ja kaikki mikä tulee ekstraa on on kotiinpäin. Uudet koulut ym. Palvelut on tärkeät kuntalaisille. Maksat veroja, saat huippuvaztinetta rahoille. Ja kun muilla paikkakunnilla hokaavat, kuin hienosti meillä asiat Janakkalassa on, nekin haluaa tulla nauttimaan niistä. Ja tuovat veroeuronsa meidän kuntaan. Jos mitään ei tehdä eikä kehity kunta, se näivettyy ja tyhjenee. Peruspalvelut kallistuu ja lopulta liitetään johkin velkaseen kuntaan. Sitte maksat sinne samat verot. Koulut on taajamien ja kylien sydän. Lapset tuo jatkuvuuden ja perheet kestävän kehityksen. Missä asiat hoidetaan oikein, on siellä hyvä elää ja asua. Sinunkin.


    • NiOmhi

      Muuttihan tänne ainakin yks henkilö, joka luulee olevansa Jumalan lahja naisille. Kuulemma aika ahdistava tapaus, kun on muka sattumalta lenkillä ja änkeää kylään, kyylää ikkunan takana jne. Brassailee autollaan ja kusettaa, että on töissä vaikka työtönhän se on. Muutenkin kuuleman mukaan melko satusetä eikä ruma naama paranna asemaa. Tässäkö meidän tulevaisuus?

      • Siiskuka

        Iisakki ??


    • Nyt_perkeles

      Tehkää ja yrittäkää itse älkääkä aina rutkuttako, että kunta ei tee verorahoilla sitä mitä juuri sinä haluaisit. Ei se elinvoimaisuus verorahoja käyttävästä kunnasta lähde vaan osaavista ja yritteliäistä ihmisistä. Sieltä se hyvinvointi tulee jos on tullakseen.

    • ottaja.antaja.väy.väy

      > Joku syöpä tähän pitäjään on iskenyt.

      Veikkaan EU ja SDP. Ei voi ensin ottaa ja sitten antaa muka runsaammin. Runsautta on otettu ja niukkuutta annettu.

    • MisOn

      Onks Janakkalassa vielä kunnanjohtaja? Ei kuulu eikä näy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe