Saarijärvellä myyty myös venäläisille kohteita

venäjä-valtaamaa-alueita

Mm. valtion senaattikiinteistöt ja metsähallitus on myynyt venäläisille maata. Samoin rajavartiosto.

Saarijärvi

Ovatko venäläistahot tehneet epäiltyjä kiinteistökauppoja muualla?

IS:n asiantuntijalähteen mukaan tilanne on samanlainen muuallakin maassa, esimerkiksi Keski-Suomessa.

– Kun laittaa päällekkäin kartan, jossa on meidän sensitiivisiä kohteita ja kartan sieltä, mistä on ostettu kiinteistöjä, niin nehän menevät päällekkäin yksi yhteen.

Samaa mieltä on Upseeriliiton puheenjohtaja Viita.

– Kääntäisin katseen myös muualle Suomeen, näin voi käydä missä vaan.

29

1441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieenkestää

      Ou jee jännää

    • On_myyty_Saarijärvellä

      Korkean tason poliitikkojen ja kansainvälisten hämärämiesten välistä maakauppaa

      Presidentin Tarja Halosen uuden neuvonantajan puoliso maakaupoilla venäläisten kanssa
      12.05.2010

      Kansainvälisiin rahanpesukuvioihin kytkeytyvän venäläisyhtiön kanssa kauppaa käyneen Salusharju Oy:n omistaa Saarijärvelle rekisteröity Salussäätiö. Vuonna 2004 rekisteröidyn säätiön perustaja ja omistaja on taiteilija Teemu Kassila. Kassilan puoliso Ann-Marie Nyroos on juuri nimitetty presidentti Tarja Halosen ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi. (Lehtikuva)

      Venäläisomisteinen Silta Solutions Oy hankki lomakeskuksen ja runsaan viidentoista hehtaarin maa-alueen haltuunsa runsaalla kahdella miljoonalla eurolla pari vuotta sitten Saarijärveltä Keski-Suomesta.

      Kauppa herätti suurta kohua, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti ostajatahon kytkökset Putinin kauden viestintäministeriin ja presidentti Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin. Reiman omistaa eri puolilla maailmaa rahanpesusta epäillyn IPOC-rahaston.

      Kansainvälisiin rahanpesukuvioihin kytkeytyvän venäläisyhtiön kanssa kauppaa käyneen Salusharju Oy:n omistaa Saarijärvelle rekisteröity Salussäätiö.

      Maakauppoja on puitu runsaasti julkisuudessa, mutta myyjäpuolen eli Salussäätiön taustat ovat jääneet vähälle huomiolle.

      Vuonna 2004 rekisteröidyn säätiön perustaja ja omistaja on taiteilija Teemu Kassila. Kassilan puoliso Ann-Marie Nyroos puolestaan on pitkän uran ulkoministeriössä tehnyt huippuvirkamies, joka on juuri nimitetty presidentti Tarja Halosen ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi.

      Ulkoasiainneuvos Nyroos siirtyy presidentin esikuntaan kesäkuun alussa ulkoministeriöstä, jossa hän on työskennellyt 80-luvulta saakka mm. ihmisoikeusyksikön päällikkönä sekä eri tehtävissä kauppapoliittisella osastolla ja kehitysyhteistyöosastolla. Vuosina 2002 - 2007 Nyroos toimi Suomen pysyvänä edustajana Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja 2007 - 2010 Suomen suurlähettiläänä Kroatiassa.

      Säätiön talousasiat sekaisin

      Taiteilija Teemu Kassilan omistaman Salusäätiön sekä säätiön omistamien Salusharjun ja Uudistumiskeskus Saluksen talousasiat on niiden perustamisesta saakka hoidettu kirjavasti. Rekisteriviranomainen on yrittänyt vuosi toisensa jälkeen turhaan karhuta yritysryppään taloustietoja.

      45 minuuttia -ohjelma pyysi haastattelua taiteilija Kassilalta, mutta hän ei halunnut kommentoida yritysryppään taloudellista tilannetta tai maakauppoja millään tavoin.
      Onko Kassilan puoliso Nyroos ollut tietoinen miehensä säätiön kaupoista?

      Ann-Marie Nyroos ei vastannut 45 minuuttia -ohjelman tasavallan presidentin kanslian kautta välittämään soittopyyntöön.

      Venäläiset vetäytyivät Saarijärveltä
      Katso Tuula Malinin juttu

      Teemu Kassilan vahvassa otteessa oleva osakeyhtiö Salusharju sitoutui kaavoittamaan venäläisten ostamalle maa-alueelle lomakylän. Kaavasuunnitelmia vastustettiin kuitenkin Saarijärvellä rajusti eikä myyjä pysynyt kaupantekohetkellä sovitussa kaavoitusaikataulussa.

      Venäläiset purkivat kaupan viikko sitten kaavoituksen viivästymiseen vedoten. Nyt alue on uudelleen myynnissä 2,7 miljoonan euron hintaan. Salusharju Oy joutuu palauttamaan kaupasta jo saamansa 500 000 euron käsirahan.

      Valtio myi maata ukrainalaisliikemiehelle sotilasalueelta (tarja Halosen suosittelemana)

      Ilkka Kanerva odottaa ulkomaisia maakauppoja suitsivaa lakia – "Emme saa olla sinisilmäisiä, sillä maailma ympärillämme on paha" 25.09.2018

      Venäläisten maakaupoista Suomen sotilaskohteiden lähellä uutisoitiin jo 10 vuotta sitten – laaja raportti paljastaa strategisten kohteiden sijainnit 24.09.2018

      ”Ei ole varaa olla sinisilmäinen” – Mykkänen jakaa Kanervan huolen strategisesti merkittävien alueiden tonttikaupoista 24.09.2018

      Maakaupat edelleen suojelupoliisin mielenkiinnon kohteena – epäilyttäviä etenkin kaupat, joissa ei näytä olevan liiketaloudellista logiikkaa

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentin-uuden-neuvonantajan-puoliso-maakaupoilla-venalaisten-kanssa/1832586#gs.7WAYQLE

    • Isänmaallinen

      Tyhmät politikot ovat sinisilmäisiä ja myyneet kotimaan.

    • Anonyymi

      Lainaus Sampo-lehdestä 7.82019

      Yli kymmenen vuotta sadan miljoonan euron vedätyksestä Saarijärvellä

      Sitkeä työ tuotti tuloksen, joka poistaa kaksi vuosikymmentä vallinneen lainsäädännön puutteen tasavallan presidentin vahvistettua 29.3.2019 kahdeksan kansallisen turvallisuuden alueiden käytössä ja kiinteistönomistuksissa varmistavaa lakia. Kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten kiinteistönhankintoja koskeva lupamenettely, strategisten alueiden läheisyydessä sovellettava valtion etuostolaki sekä uusi kokonaisturvallisuuden tarpeita palveleva lunastuslaki. Lait tulevat voimaan 1.1.2020.

      Edellisen hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistön määrätietoinen ote asian eteenpäin viemisessä ansaitsee erityisen maininnan. Kiitoksen ansaitsevat ne muutamat kansalaiset ja median edustajat, jotka jaksoivat tehdä työtä joskus paineenkin alla.

      Herääminen ongelmiin alkoi, kun kuntien hyväuskoisuus ja osaamattomuus sekä viranomaisten välinpitämättömyys konkretisoituivat näkyvästi eri medioissa Salusharju Oy:n Leiriharju -kiinteistön tultua yleiseen tietoisuuteen vuonna 2008. Tällöin Saarijärven Kolkanlahdella venäläinen ostajataho oli ilmoittanut investoivansa alueelle, tuovansa työpaikkoja ja verotuloja yhteensä 100 miljoonan euron arvosta. Kaupungin menettely asiassa noudatti "normaaleja" kuntapolitiikan salaamisen, harhauttamisen ja rakenteellisen korruption keinoja, joiden myötä alueelle saatiin laillisesti hulvaton ranta-asemakaava.

      Kauppa ei kuitenkaan toteutunut ostajatahon vetäydyttyä hankkeesta – kenties julkisuuden säikäyttämänä. Kiinteistö rapistuu tätä nykyä, sillä uusia "investoijia" ei ole ilmaantunut. Venäläisellä ostajataholla on kiinnityksiä kiinteistöön. Ongelmallinen tilanne on jatkunut jo toistakymmentä vuotta.
      Lievestuoreella ja Muuramessa olevat Evgeny Lykovin omistuksiin kuuluvat teollisuus alueet Venäjän valtio on takavarikoinut Pietarin oikeuden päätöksellä Bankirsky Domin konkurssin yhteydessä.
      Vastaavanlaisia tapauksia tuli maassamme esiin kymmenittäin Saarijärven oltua julkisuuden valokeilassa. Kunnat olivat haluttomia ja hampaattomiakin ratkomaan syntyneitä ongelmia, jotka monissa tapauksissa jatkuvat edelleen. Viranomaiset levittelivät käsiään lakien puuttumisen vuoksi.

      Airiston Helmi viimeisimpänä ja ehkäpä näkyvimpänä tapauksena antaa lukuisia haasteita viranomaisille ja kasvot ongelmien laajuudesta.

      Mitä tästä opimme? Kun merkittävän aukon tukkiminen kansalliseen turvallisuuteen liittyvässä asiassa vaatii kymmenen vuoden ponnistelut kuntapolitiikan ja viranomaisten hitausvoimien parissa, mitä merkitykseltään vähäisempien asioiden kehittäminen vaatiikaan? Sitkeyttä, sitkeyttä ja sitkeyttä!

      Hannu Luotola
      Saarijärvi

    • Anonyymi

      Joko siitä on kulunut 10 vuotta?
      Totta tosiaan 2008 - 2019.

      Kyllä silloin Saarijärven poliitikot olivat tosi tohkeissaan kansainvälistymisestä Denis Fokinin, Konstantin Sukhinin ja Denis Varlakovin lupauksilla oikein 100 miljoonan euron investoinnit.

      Muistan hyvin kaupunginjohtaja Janne Kinnusen, valtuuston puheenjohtajan Jorma Viitasen ja valtuutetun Esa Järvisen sekä erityiseti KEPU valtuutetut, joiden käsiä poltti saalistus, joka osoittautuiki sitten "sinisilmien vedätykseksi"

    • Anonyymi

      Niin kuluu aika mutta ahneus jää. Olihan Salus-kiinteistöllä käyttöä turvapaikanhakijoiden majoittajana. Kai siitä joku euro Saarijärvelle jäi. Taitaa jokunen silloin asiaa kannattanut vieläkin istua puhtain otsin valtuustossa.

    • Anonyymi

      MAAKAUPAT, Youtubessa KAIKKI MTV45 min OHJELMAT
      34 videota 2 957 katselukertaa Viimeksi päivitetty 28.9.2018

      Venäläisten maa- ja kiinteistöhankintoja Suomessa Putinin valtakaudella, 2000 -luvulla. Strategista hankintaa on Suomen huoltovarmuuden ja puolustuksen kannalta keskeisistä kohteista. On puolustusvoimien asevarikoiden ja harjoitusalueiden tuntumassa, liikenteen solmukohdista, energianjakelun kantaverkkojen, laitosten ja johtokeskusten lähialueilta, tietoliikennemastojen tuntumasta. Kauppoja yhtiöillä, omistusten piilottelua, suomalaisia bulvaaneja, rahanpesua. Ilmiö, joka on haluttu poliittisista syistä ohittaa keskiluokkaisten venäläisten hyväntahtoisina kesämökkikauppoina Itä-Suomessa.

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-

      PUTININ PIHAPIIRISSÄ, Venäjän suurvaltaoperaatiot Suomessa
      Tuula Malin Julkaistu 3.6.2020 uusi kirja

      Tuula Malin, MTV haastattelu 3.6.2020

      https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/nain-venajan-suurvaltaoperaatiot-ulottuvat-suomeen-1264649



      YLE/MOT: BIZKON - Bisnesunelmia Pietarista
      •7.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=ptwClKumFMw

      YLE: Trevoc kalasteli tietoja julkisin varoin
      •16.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=UUqIpL7-OTo

      MTV3: Venäläispankin edustusto uinuu Kotkassa
      •24.3.2015

      22.9.2010 MTV3/45 minuuttia Toimittaja: Tuula Malin Kotkalaisessa liikekiinteistössä on uinunut lähes kymmenen vuoden ajan venäläisen pankin edustusto ilman minkäänlaista ulospäin näkyvää toimintaa. Venäjällä 90-luvulla perustetun Bankirsky Domin edustusto avattiin Kotkaan kaikessa hiljaisuudessa vuonna 2001, vain vuosi ennen Suomen siirtymistä eurovaluuttaan. Bankirsky Dom on ainoa ETA-alueen ulkopuolisen valtion pankki, joka on tuonut markkinointiosastonsa eli edustustonsa Suomeen. Pankin edustusto pitää Suomessa mahdollisimman vähän ääntä itsestään, mutta Venäjällä rahalaitos kertoo omistuksensa siirtyneen Suomeen, suomalaiseen kiinteistöalalla toimivaan yhtiöön vuonna 2006. Lisäksi pankki sanoo olevansa euroalueella toimivan pankkijätin, Nordean yhteistyökumppani. http://www.mtv.fi/uutiset/talous/arti...

      https://www.youtube.com/watch?v=fN8eJFFV1WE&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=30&t=0s

      AIRISTON HELMI
      IL-TV: Venäläissaaria armeijan suoja-alueella
      •3.9.2015

      Kaikki venäläistaustaisen Airiston Helmen saaret sijaitsevat Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten syvävesiväylien varrella Turun ja Naantalin edustalla. Venäläisyhtiön saarihankinnat sijoittuvat merialueelle, jolla sijaitsee Puolustusvoimien käytössä olleiden tai yhä olevien linnakesaarten tihentymä. Airiston Helmen omistus on Suomen rannikkopuolustukselle tärkeiden saaristotukikohtien seassa ja selustassa

      https://www.youtube.com/watch?v=j7Ihx2Ci7P4&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2&t=0s

      Varlakovin halli Saarijärvellä
      MTV3: Venäläispoliitikko maakaupoilla armeijan tietoliikennemaston juurella
      •3.2.2015

      11.3.2009 MTV3/45 minuuttia: Vierailu venäläishallissa Saarijärvellä. Toimittaja: Tuula Malin Toimittaja Tuula Malin vieraili Suomen puolustusvoimille tärkeän tietoliikennemaston juurelle ilmestyneessä venäläishallissa. Duumassa edustajan avustajana työskentelevä Dennis Varlakov lensi Moskovasta Tikkakoskelle avatakseen Saarijärvellä sijaitsevan hallinsa ovet MTV:n kuvausryhmälle.

      https://www.youtube.com/watch?v=pPusI-L3Bmg&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2

    • Anonyymi

      Siitä on tosin jo 13 vuotta kun rumba alkoi Saarijärvellä kaupungin johtajan ja valtuutettujen vetämänä.

      • Anonyymi

        Kyllä on tylsää kun pitää vanhoja asioita kaivella


    • Anonyymi

      Salusharjun vaihe 3 on alkanut
      VENÄLÄISET OVAT PALANNEET SAARIJÄRVELLE SALUSHARJULLE


      2008 Jouko Pursiainen myi Tiilikaisen toteuttamana Salusharju Oy:n 15,5 ha rakennuksineen Denis Fokinin omistamalle Hotelli Lempilampi Oy:lle 2200000 eurolla. Fokin maksoi käteisrahana 470000 euroa.

      2010 Kauppa purkaantui. Salusharjulla ei ollut rahaa maksaa käteserää takaisin Fokinille.

      18.6.2013 Pekka Neittaanäki ja Ilpo Kokkila ostivat koko Salusharjun pakkohuutokaupasta 400000 eurolla.

      9/2013 Jyväskylän Käräjäoikeus kumosi Neittaanmäen oston Denis Fokinin hakemuksesta alihintaisena. Käräjäoikeus kirjasi päätökseen, että kohteen käypä arvo on 600000 - 935000 euroa.

      6/2020 Jouko Pursiainen myi Salusharju Oy:n 15,6 ha ja rakennukset itse omistamalleen Kuntoharju Oy:lle 70000 eurolla Konkurssipesän hoitajan luvalla ja velkojan Saarijärven OP:n luvalla.

      24.11.2020 Kuntoharju Oy siirsi kolme kaavatonttia yli 0,5 ha Denis Fokinin omistamalle Hotelli Lempilampi Oy:lle 0 eurolla (nolla Euroa)

      Ja HOKKUS POKKUS, 15,6 ha tila ja kaikki rakennukset ovat nyt taas Jouko Pursiaisella ja kumppaneilla Kuntoharju Oyn omistuksessa, mutta nyt ilman velkoja.

    • Anonyymi

      Paluumuutto on alkanut Sen kertoo Maanmittauslaitoksen rekisteritiedot ja Saarijärven kaupungin päätökset

      Saarijärven kaupunginhallitus 18.1.2021
      § 23 liite 27
      Maankäyttöpäällikkö
      Etuosto-oikeus
      17.12.2020 § 9
      Etuostolain (608/77) ja Saarijärven kaupungin hallintosäännön 7. luvun § 4 kohdan 1.5.8 nojalla maankäyttöpäällikkö on tänään päättänyt, että kunta ei tule käyttämään etuosto-oikeuttaan em. kaupoissa. Etuostolain 21 §:n nojalla tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla.
      Leiriharju 729–408-30-80 yli 0,5 ha 24.11.2020 kaupantekohetki

    • Anonyymi

      Hythän tuosta vanhasta asiasta on tullut saarijärvellä uusi asia.
      Onkin nyt syytä vatvoa

    • Anonyymi

      On hyvä historia lukea Saarijärvellä miten kauppaa tehdään kun ei millään ole mitään väliä!

    • Anonyymi

      Kaupunginjohtajat ja kaava-arkkitehdit olivat asialla. Kenen asialla? Oli tietenkin etukäteen sovittu ja otettu ymmärtämättömiä valtuutettuja hommaan mukaan. On Saarijärvellä muitakin venäläisiä. Mikä niitä sinne vetää?

      • Anonyymi

        Suomen ja Venäjän ystävyysseuran puheenjohtaja on Saarijärveltä kepun varapuheenjohtaja.


    • Anonyymi

      Kaikki kunnat tai instituutiot, joissa kepulaiset ovat vallassa tai vaikutusvaltaisessa, ovat myyneet maata venäläisislle jopa Suomen armeijan tukikohtien vierestä. Kepulaisiin ei voi luottaa edes Suomen puolustamiseen liittyvissä asioissa. Kepu petää tunnetusti aina ja kaikessa.

      • Anonyymi

        Kukas se möi Helsingin keskustasta parhailta arvopaikoilta venäläisille kiinteistöjä? Silloin oli kokoomuksen kansanedustajana.


    • Anonyymi

      Mutta eipä ollut enää sen jälkeen kokoomuksessa.

      • Anonyymi

        Itse erosi. Surku oli suuri silloin ex-puolueessaan. Jos ei olisi eronnut, niin olisi vieläkin jäsenenä kokoomuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse erosi. Surku oli suuri silloin ex-puolueessaan. Jos ei olisi eronnut, niin olisi vieläkin jäsenenä kokoomuksessa.

        Kepulainen kokoomuksessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kepulainen kokoomuksessa

        Aika juppi oli ja on pääkaupunkiseudulla. Määrite käy paremmin kokoomukseen. Niillä nurkilla ei pahemmin keskustalaisia näy.


    • Anonyymi

      Yrittihän Paavo Väyrynen haalia siella ennätysmäisiä äänimääriä Kepulle.
      Mutta toisin kävi.

    • Anonyymi

      Suomalaiset myyvät nyt vapaaehtoisesti venäläisille sen, minkä isoisät pelastivat Suomelle oman henkensä uhalla. Hävettää.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen ketju.

      • Anonyymi

        Kulttuuria, sitä jota jotkut Saarijärven pelastajaksi niin kovasti toivovat.


      • Anonyymi

        "Tiedustelukämppiä

        Neuvotteleva virkamies Anu Sallinen puolustusministeriöstä sanoo, että ongelma on juuri siinä, että tällä hetkellä valvotaan vain kiinteän omaisuuden omistamista, ei esimerkiksia asunto-osakkeita.

        – Kyllä se on tunnustettu laajasti muissakin turvallisuusviranomaisissa, että vuokraaminen tai asunto-osakkeiden omistaminen saattaa olla joissain tilanteissa hyvinkin tehokasta laittoman tiedustelun käyttöön hankittua omaisuutta. Sitä ei tällä hetkellä voida valvoa, ja silloinhan se tapahtuu aika lailla viranomaisten näköpiirin ulottumattomissa, Sallinen toteaa."

        https://yle.fi/a/3-12661326


    • Anonyymi

      "Aavehallien salaisuus

      Saarijärven tapaus on erikoinen. Saari­järven kaupunki myi 2006 Puolustus­voimien alueen vieressä sijaitsevan teollisuus­tontin moskovalaiselle Nikolai Varlakoville ja hänen vaimolleen.

      Myöhemmin alueelle nousi suuri pressu­halli sekä järeät aidat. Ilta­lehden mukaan venäläis­omistaja oli kertonut projektiin palaneen rahaa yli 800 000 euroa.

      Sittemmin hallista on operatiivisesti vastannut Nikolain poika Denis Varlakov, jolla on ollut yhteyksiä Venäjän hallintoon. Hän toimi Venäjän duumassa työskennelleen Andrei Morozovin avustajana.

      Varlakovit ovat esiintyneet Suomessa aiemmin julkisuudessa asian tiimoilta. Ilta-Sanomat ei tavoittanut heitä haastatteluun. Heidän nimissään Suomessa olevan yrityksen toinen puhelinnumero ei ollut enää toiminnassa. Toisesta numerosta vastasi suomalaisnainen, jonka mukaan numero on erään sairaalan leikkaussalin käytössä.

      Saarijärven varastosta oli määrä tulla teräsrullien logistiikkakeskus, mutta toiminta jäi ilmeisen pieneksi. Luvattuja työpaikkoja ei koskaan kuulunut eikä vesi- ja viemäriliittymiä edes kytketty. Hiljaisen varastohallin vieressä sijaitsee telemasto.

      – Alueella ei ole tapahtunut mitään yli kymmeneen vuoteen, kuvailee saarijärveläinen prikaatikenraali evp. Hannu Luotola.

      Eläkkeellä oleva jyväskyläläinen diplomi-insinööri Kalevi Kuorelahti on tutkinut Luotolan kanssa aktiivisesti venäläisten kiinteistökauppoja ja vieraillut paikalla useasti.

      – Hallin ympärillä olevat turvatoimet vaikuttavat poikkeuksellisen järeiltä, mikä herättää sen mielenkiintoisen kysymyksen, mitä ihmettä venäläiset siellä puuhailevat, Kuorelahti linjaa."

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009945968.html

    • Anonyymi

      Miten voi olla nuin ikävä naapuri maa mikä haluaa toisille pelkkää pahaa

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe