Rottien hävittäminen ilmakiväärillä

laintuntematon

Mielestäni laki tuhoeläinten hävittämisestä on vähän epäselvä, tai ainakaan minä en osaa lukea sitä, kun mietin voiko rottia hävittää ilmakiväärillä.

Lähes joka paikassa sanotaan että mitään elävää ei saa metsästää ilmakiväärillä ja sen käsitän kyllä. Mutta kyse ei ole siis metsästyksestä tai muusta urheilusta vaan tuholaistorjunnasta. Rinnastaisin lähinnä kärpäsen listimiseen lätkällä tai kotipihassaan etanan tallaamiseen. Saakohan kärpästä ampua ilmakiväärillä...

Onko todella niin että voin periaatteessa sisällä rymistelevän rotan hävittää puukolla, kirveellä, paistinpannulla, tallaamalla, loukulla, myrkyllä ja muilla arvelluttavilla ja brutaaleilla tavoilla, mutta en ilmakiväärillä? Mielestäni humaanein mahdollinen tapa ja täysin normi maailmalla. Eihän tuvassa ja ulkorakennuksissa voisi ruutiaseilla ampuakaan, tulisi reikiä seiniin ja kattoon.

Siitä ei ole kysymys että ei olisi kyllin tehokas ja olisi siksi asiaton tapa. Headshot jopa 4,5 mm kelvollisella ilmakiväärillä nasauttaa kyllä laakista niin rotan, rusakon kuin jopa villisian, kuten tästä videosta näkee:

https://www.youtube.com/watch?v=tZeyMf74sIk

8

4569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdotus

      Noh. Osta taljajousi metsästysnuolilla. Sitten ainakin on haastettakin ja ampumataito kehittyy.

    • 1423

      20 a § (24.5.2018/392)
      Ilma-aseen käyttäminen
      Ilma-asetta saa käyttää vain rakennuksen sisällä ja siellä vain variksen, harakan, kesykyyhkyn, oravan, näädän, kärpän ja minkin sekä muun rauhoittamattoman nisäkkään kuin villiintyneen kissan tappamiseen.

      • Järki_voitti_lopulta

        Muutaman kuukauden vanha pykälämuutos ja nyt jo olisi päivittämisen aihetta. Nimittäin naakan osalta.

        Muutenhan tässä lainsäätäjä viimeinkin tunnustaa, että ilmakiväärissä voi olla riittävästi tehoa pienikokoiselle eläimelle. Käytännössähän se on tiedetty ennenkin, mutta laki on ollut toista mieltä. Silti on aina muistettu varoittaa miten vaarallinen ilmakivääri on ihmiselle...


      • marauber

        Siinäpä se onkin. "Voi olla". Jotkut ilmakiväärit menevät vaikka norsun kallosta läpi. Jotkut eivät saa aikaan edes mustelmaa päästäiselle. Tehokas kantama on myös lyhyt ja sitä on vaikea valvoa.

        Ja vaikka ilmakiväärille asetettaisiin tehoraja, niin ilmakivääri voi uutena olla sopiva metsästykseen, mutta jousen kuluessa tai ilmasäiliön paineventtiilin vuotaessa, mittarin vioittuessa tms teho voi laskea periaatteessa miten alas vaan, vaikka pelletti jäädä keskelle piippua. Ruutiaseissa tämä on harvinaista, koska aseen kunnosta huolimatta tulos on (useimmiten) joko luodin lähteminen täydellä ja varmalla teholla tai sitten ei ollenkaan. Harvemmin niin että lähtee sen verran heikentyneenä että eläin jää kitumaan.

        Ehkä pitäisikin olla sellainen ratkaisu kuin palosammuttimissa. Jokin kelvollinen hyväksytty paineilmakivääri, jossa on riittävästi joulea käyttötarkoitukseen ja käydään aseliikkeessä tarkistuttamassa kunto ja haetaan "katsastusleima" kuten vaahtosammuttimessa ja voimassaolevalla voisi sitten harventaa naakkoja pihasta. Joka muuten on aika iso lintu ja vaatii paljon lähtöjouleja ilmakivääriltä, että tyypillisen matkan päästä iskuenergia riittää vartalo-osumasta tappamaan välittömästi. Pitää olla jo tyyliin Benjamin Marauder 6.35 mm tai vastaava.


    • BUTTIS

      JOO JOO

    • Anonyymi

      en ihan ymmärrä että villikissaa voi sisällä ampua 100m/s lutkulla

    • Anonyymi

      Tuo rotta voi olla kiertoilmaus jostain ihmisestä, joten kysymyksesi voi olla jonkun henkeä ja terveyttä uhkaava ja siten sairas?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe