Reino tohveli mies

Molarinarki

Vapaus on umpi hanki. Miksi keskeyttää hyvä vire? Miksi ei jatkaa loppuun asti kuten muutkin lie tekevät. Yhdessä kirjassa sanottiin, että hyvä vire loppu yllättäen kurjuuden olleessa suurimmillaan. Kirjoitan leppoista tekstiä elämästä ja haaveista vaikka. Tämä tekstin tarkoitus ei ole tiedon levitys vaan upeat torjunnat maalivahdeilla, jotka joskus onnistuvat, ja joskus eivät. Keskikenttä pelaaja voi sutia pallon vaikka omaan maaliin, mutta maalivahti ei voi sutia palloa omaan maaliin.

324

2812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lehdessäluki

      mä palaan sun luokse ja ollaan onnellisia. Mä jaksoin hetken olla su kaa, mutta sitte lähdin taas. Sun kaa en jaksa olla. Mutta joskus jaksan. Täällä on ihmisiä., jotka jaksavat olla vaikka maalivahtina elämän läpeensä, mutta sinä et ota minua enään takaisin. Ota minut takaisin. Hyvä perus torjunta on maalivahdille arkinen asia. Katsojalle pää painuu alas, ja toivoo että semmosta. Maalivahti voi kaatua oikealle tai vasemmalle. Katsoja voi itkeä todellisuuttaan itekseen ja unohtaa koko hemmetin molarin. Tehkää maaleja tai edes yksi. Molarilla on rajat joita maalivahti ei voi ylittää.

    • kymmeneltätänään

      Tarkoitan, että on kivaa olla maalivahti. jos ois laite jossa voi ottaa tulevan pallon pehmustettuihi johonki maassa oleviin tyynyihi, niin voisi torjua upeita vastustajan hyökkääjien vetoja tai jotain, tai yrittää torjua. Sitte kattoisi videolta, täysin dramatisoidun tilanteen, jossa sattuisin olemaan itse kentällä jossai klassikko ottelussa. Semmoista laitetta ei ole. Haluaisin kokeilla televisio osaa, miten juontaa telkkarissa tai lukea uutisia. Puisevaa hommaa mutta ammattilaiset hoitaa homman omanlailla.

    • Maalissajuhlitaan

      Japanilaiset lätkii golffii vaikka kerroksittain, ihan vaan harjottelee. Nyt haluaisin tälläse laitteen, kuule joulupukki, sinä siellä korvatunturilla. Viisaat sanoo, että jos jotain haluu, sen voi saavuttaa, on se hyvää tai pahaa. Jalkapallossa on vaikka televisio kuuluttaja hetken, jos hyökkäys vyöryää vastapuolelle edes hetken. Sä voit synnyttää yhteiset lapsemme, mutta tämä idea on kuin lapsi, ja se voi joskus toteutua. Juon rinnoiltasi voiton maljaa!

    • Hyväkuva

      Mä kirjotan, ja kakki käy rutiinilla. Mä oon orja rutiinien. Sä haluut ihan kaiken, jopa sanan viimeisen. Sä et siedä, että sua arvostellaan, ja mä siedän sinua vaan. Sä oot ku nainen, hirviö enkeli, mut oot niin ihana, jopa enkeliksi maan. Tääl on, niin monta molarii, jotka imuroi maalinsa suulla. Kuka sut pelaa kahvilla, vaikka yläputkeen hidastuksilla. Jos se tulee sun selkäs takaa takasi, ja jos on jollain muutakin kuin haavi auki.

    • Ettätulkaatakasi

      Mä kirjootaan ja kaik kä rutiinil, mä oon oorjaa rutiinieen, ja sellai. Sä haluut ihan kaikeen, jopa sanaan viimeiseen, ja jotain. Sä et sieedä, että sua arvostellaa, ja mä siedän sinua va. Sä oot ku naineen, hirviö enkelii, ja jotain. Mut oot niin ihaana, jopa enkeliksi maan, ja sellai. Tääl on niin monta molarii, jotka imuroi, maalinsa suulla, ja sellai. Kuka sut pelaa, kahviilla, vaikka yläputkeen, hidastuksilla, ja jotain. Jos se tulee sun selkäs takaa, takaasii, ja jotain. Ja jos on joollaain muutakin, kuin haavii auukii, ja jotain. Ihan vain kirjottelen.

    • Jostäämeneenäi

      Sun täytyy olla mun lähellä ja pitää mua hyvänä. Sä osaat olla nainen, joka ymmärtää ties mitä. Sun huulilla on hyvä olla, kun sanat vaan sanot mukavasti. Mun katse voi olla hunnigolla, mutta sä saat mun huomion, jos kiinnostaa. Sul on monta kivaa ideaa, ja tahdon vaan sanoo, että kuunnellaan vaikka mitä televisio sanoo, ja otetaan ihan rauhassa vaan. Sun sanat tekee tuskaa joskus, hyvä ku huomaat, että mulla voi olla vaikeaa. Se maali meni mun piikkiin kauan aikaa sitte, mutta Sharon Stone näytteli, sen niinku jää piikkiin, jos ymmärrät Amerikkalaista elokuva kerrontaa. Mä makasi hiljaa pallo sylissä.

    • Mähaluunsuttakas

      Mä en enää toivo tilaisuutta uutta, enkä odota sinulta puhelua, siis Froikkareide kappale Kossu on mun kuski tai jotain sellasta. Mä odotan sua edelleen, et meil ois kivaa ja me saatais tää toimimaan, tää meijä juttu, mutta Froikkarit ne laulaa ja sellai. Mä haluun syleiiä sua, niin ku ennenki. Mä haluun avata joululahjoi. Mä haluun olla maalivahti taas ihan pihalla, hyvis tuntemuksis.

    • Täälojengiikupipoo

      Näin tää menee. Kirjoittelee tänne mitä sattuu. Jos joku unelma julkkis naine lukis nää ja miettis vähä todellisuutta. Jalkapallo on vain yksi laji. Reino tohvelit voivat olla kiinnostavia naisille. Vähä jekuttaa täällä jengiä niin ne luulee että mä olen tosiaan joku joka on kiinnostunut jostain ties mistä. Me voidaa keskustella täällä julkisesti. Mä näe sut telkkarissa, ja sä voit lukea mua täältä Reinosta. Me voidaa alottaa tää yhteine matka täältä. Mä tykkään ku sul o ideoita, jotka o vähä höpsöjä.

    • jatämmöstäsitte

      Jos kaikki toteutuu ja me saadaa olla viimeinkin kahe, niin oishan se ihmeellista. Mä puristasin sua hetke rauhallisesti sylissäin ja sanosin, että politiikka on hurjaa menoa, ja nyt mulla menee lujaa, hei hallelujaa! Siis Pelle Miljoonan kappale, nimeä en muista. Mäen sorru itse häpeään. Jos sorrun, niin semmosta. Elämä on totta, niin ku Pelle laulaa jossain laulussa. Mä olen maalivahti

    • Mäolenyksinäinen

      Alangon veljesten kappale, taitaa olla Sielun veljien biisi: Yksinäinen peltirumpu lasten huoneen komerossa, vedin käyntiin robotin ja sellai taitaa sanat mennä ulkomuistista. Maalivahi unelma, paikalla jopa yleisöä ja upee torjunta ja ottelu voitto. Kaude pistemäärä pitäisi olla jotain. Hei, ja hiljasuus, Hei uudellen. Hei hei hei, ja sellai. Uudelleen Hei hei, hei hei hei, täähä skulaa upeesti. Joku jopa teki jotain. Me ollaa yhdessä, me ei olla yksinäisii. Hyvä molari, mogge, hyvä muut pelaajat. Tästä o hyvä jatkaa. Nyt ei tyritty, nyt homma pysy kasassa. Mä olen mitä olen,

    • Mäenhaluuhuumetta

      U2: n kappale: You know I took the poison, from poison river ja sellai, eli suomeks lie tiedäthän että otin huumetta, huume joesta. Kauhee kappale Irlannista. Pimeyden valtakunnasta. Dart wader hallitsee siellä, eli pimee isä lie suomeks. Pallo on aina valkoinen. Se tulee miten, päin. Maalia. Jos ees sais pienen osuman, kimmokkeen. Se avittais hieman. Vois olla onnesa kukkuloilla hetke aikaa.

    • Muttatähdetkertoavat

      Maalivahdin refleksit eivät huumeissa toimi. Jos toimivat niin se ei ole urheilua enään. Refeksi lajeissa ollaan aallon harjalla tai jotain. Musiikki musiikkia, onnen taika kalut, taika kaluja. Molari on jotain tähtitiedettä, mutta kiinnostukseni on vaikka sitte refleksissä. Jos saat pallon kiinni, meillä voi olla tulevaisuutta.

    • jalkapallo

      Froikkareide kappale lie Pannupää nimeltää. Eli sanat menee jotenki maalivahdi liimanäppie lailla: Tuo enkelin kaltainen unelma johdattaa mua ja sellai. Pitäis olla liima näpit. Molari kunniaka on sanottava, että kukaan ei ole kiinnostunut, kaikki ovat hiljaa, koska kaikki haluu maaleja. Lisää maaleja. Lisää, ja lisää. Se ei lopu koskaan se lisää maaleja toive, jos loppuu niin siirtyy kenttäpelaajaksi samalla kappaleella, koska sinä olet upee julkkis. Mutta tämä vain harrastus, en mene asioiden edelle. Pelit vain pelejä. Pelen ulkosyrjä, eli banaani, ei maistu maalivahille. Valitettavasti Pelen maalin voi kattoo 1000 maalia Pelen lailla.

    • Jalkapallomaalivahti

      Viiden pisteen vihje: Julkasee netissä salanimellä jutun joka kiinnostaakin ihmisiä. Valehtelee ittesä ulos koko jutusta salanimellä. Salanimi on vihjaava siihen tyyliin, että Linus Thorvalsi Linus käyttöjärjestelmäkin soisi anonyyminä olemista. Ubuntu nimi esimerkiksi Liinukselta. Kaikki tietysti vain kevysti valehtelua, jotta homma olisi yksin kerrtaista. Helvetti jäätyy- juttua voisi käyttää ja suomalaista menoo muutenki. Herra Ubuntu ei käy, käy Rouva Ubuntu. Sille vale nimi, esimerkikisi ikuinen rööki tyyliin. Jos joku julkku on tehnyt tässä maassa jotain, niin taustalla usein maisterin paperit. Mutta jos ei ole maisterin papereita, niin helvetti jääty juttu sitte kehiin. Rouva ns. Ubuntun perse jäätyy ennemmin kuin ja sitte tyhjän päiväistä höpöttelyä.

    • KiitosLiinusEsimerkistä

      Tätä mietin eilen Ubuntu kirjoituksestani. Mietin kesäällä tälläse Ubuntu jutu, mutta kirjoitettuani sen tänne mieleen juolahti ihan muita asioita. Siis Ubuntu sana merkitsee minulle kahvia ja tupakkaa. Mutta Ubuntu sana on täynnä nörtti jengi pohdintoja, miten turvata vaikkapa positiivisesti olemuksensa täysin julkisessa touhussa. Ubuntu sanaa ja Linus Thorvalsi mainetta voisi käyttää negatiivisen teon totoettamiseen. Nörrti jengille nauretaan, jopa juopot nauraa nörtti jengille. Nörttijengi pelkää, ja se pelko paljastuu Ubuntu nimestä, mutta sen kyllä tietää muutenki, jos tietää nörtti sanan. Mutta juopotkin pelkäävät. Juoppoille ei vain naureta. Nörtit koettavat älyllä pitää kotipesänsä puhtaana. Nörtit eivät käytä huumeita, tai ole juoppoja. Minäkin olen nörtti, mutta en tajua tietokoneiden koodaamisesta mitään. Elokuvassa Nörtit iskee, juoni menisi niin että nörtit olisivat tekosyy avata portteja joku päämäärän tähe tässä maassa. Ihmiset eivät osaa pelätä nörttejä, koska korkeintaa rahat hävii. Siis kyse ryöstö elokuvasta. Ja ryöstetyt olisivat onnelisia, kun heidän kuulonsa säilyi. Froikkareide kappale: en pitkään aikaan sua tapaa, ja sellai menee sanat. nimeä kappaleessa en muista. Jenkki coveri.

    • Pitääunohtaakokojuttu

      Aina ku jotain yrittää, ei välttämättä onnistu. Positiivisia linjoja pitkin voi päätyä kivaan päämäärään. Sinun luoksesi. Mutta ei sinun vuoksesi, koska se on sitte onnesta kiinni, kenen kanssa on. Täällä on niin monta valittavaa. Sinut minä haluan. On vain sanoja. Polta miljoona röökii ja muistele just sitä yhtä erikoista. Oli maalivahti ja sinä olit minun sylissäni. Rööki unohtuu näistä ekana. Maalivahti pitää stressata ja sekoilla. Pitää psyykata ja sellai. Pitää ihmetellä. Pitää olla levoto, ja sellai. Maalivahti joka päästää keskimääräistä enemmän maaleja, näin mietin, siis keskimääräistä enemmän kuin muut maalivahdit, ei nouse tähtiin, isoille raha apajille.

    • Suutäynnäsinappia

      Rouva Ubuntu oli jutussani aluksi Rouva eräs erään kirjan hahmo, noin niin ku suunnilleen. Sitte Rouva muuttu neidiksi, en muista miksi. Sitte neiti Ubuntu muuttu rouva Ubuntuksi. Ja sitte siinä on helvetti kylmenemässä. Ennen rouva kirja hahmoo, oli kevyt juttu yhestä edes julkkiksesta, joka on mies. En sitäkään muista miksi. Ei vaan muista. Esimerkiksi sinappi mainos, kahta en vaihda, toinen on se sinappi merkki ja toinen ties mikä oli, en siis muista ku jotain yhestä mainolsesta televisiosta. Mutta, sitte kattoi kirjasta ties mistä esimerki, että toista en vaihda ja sellai. Valitsis rouva hahmon ja sitte se jatkuis, että rouva neiti rouva, ja rouvalle salanimi. Originaali rouva nimi ois vaa salanimi rouva jostain romaanista. Ja koko juttu jostain sinappi mainoksesta, jossa sanootu, kahta en vaihda, tai jotai siihe suuntaa. Rouva ois vaa välillä neiti, joka ei voi olla mahdollista, ainakaan tässä maassa. Ekaksi ollaan neitejä ja sitte ollaan lie lopu ikää rouvia. Ja rouvista ei sanota pahaa. Vaikka helvetti jäätyis. Tämän pitäisi olla täysi selvää. Jos joku palaa helvetissä niin palakoon. Vain rouvat voivat jäätyä helvetissä jos itse haluavat. Tämä on kohteliaisuus.

    • Tääeilopukoskaan

      Joku vois alkaa riitelee tästä asiasta, että jos joku hienosto rouva syö tapolan mustaa makkaraa sinapin kanssa, niin mitä sitte? Jäätyköön helvetti ensin, ja sitte tulee selittämään miten mustaa makkaraa syödään. Se syödään puolukkahillon kanssa. Jos minä syön mustaamakkaraa sinapin kanssa, niin en minä ole hienosto piireistä, kyllä se nyt pitäisi olla aivan selvä, ei mikää taivaan tosi. Syökää mitä syötte. Minä syön vaikka mustaamakkaraa sinanpin kanssa. Voitte painua sinne missä ei aurinko paista tai sinne missä pippuri kasvaa, eli lie Intiaan. Rouvat rouvia mutta kuninkaat eivät ymmärrä työläiste sekoiluja. Minä ymmärrän jopa Ranskan kuningasta nimeltä vaikka mustamakkara sinapin kanssa, eli ties mikä nimi sekoilu. Pierre mustamakkara, on arvostettu nimi. Pierre on miehe nimi.

    • Olenhuomannuttämän

      Suomessa voi kirjoittaa kahvista niitä näitä, mutta siinä se raja on. Konjakki vie suurimman osan miehistä. Se on, mutta se ei ole ns. taivaan tosi. Sitä mitä alhaalla, sitä myös ylhäällä. Tämä on Raamatusta. Mutta Konjakkia kun alkaa kirjottelemaan tänne, voi päätyä juomaan hienosto piireihin vaikka mehua. Tai vettä. Tai vaan olla vaa. Siis jos ei alottaiskaan. Kirjottaa vaa kahvista niitä näitä. Kukaan ei epäile mitään, ja kaikki epäilee jotain. Jotku ovat itseriittoisia ja haluavat että molarikin imee kaikki pallot sisään. Siis sopupeli maalivahti jalkapallossa. Se ei ole enään jalkapalloa, se o sopupeli jalkapalloa, jota ei vielä pelata. Lie. Tulkaa kirjottaa tänne jostain vaikka konjakista ihan mitä vaa, voi olla hyvät prosentit päätyä naimisiin. Paremmat ku kirjottaa kahvista, mikä ei kiinnosta ketään.

    • Lkjhjkllkhg

      Kerropa missä mennään ja mikä on suunta?

    • Lainabiisejäsoitti

      Laulaja Pekka Myllykoski kirjotti ylioppilaaksi 6: lla L: llä. eli parhain arvosanoin. Jonku vuoden Mitä, missä ja milloin kirjassa on oikein kuva tulevasta laulaja tähdestä Pekka Myllykoskesta muistaakseni. Myllykoski kuulemma aloitti lääketieteen opinnot ja lopetti opintonsa siirtyäkseen laulajan uralle. Lääketieteelliseen tiedekuntaan pitää muistaakseni osata fysiikkaa ja matematiikkaa semmonen perusmäärä, että voi heikompaa hirvittää. Siis lääkärit ymmärtävät jopa matematiikkaa. Itse olen kokeillut matematiikan opintoja lukiossa ja huomannut, että ei onnistu minulta hyvät arvosanat. Froikkarit siis tietyssämielessä yliopisto jengiä laina vaatteissa. Mutta musiikki kappaleet ovat vain musiikki kappaleita, jos kyse ei ole klassisesta musiikista.

    • Onnenkäpälat

      Iir go, ei Lir go, siis Myllykoske Äö noin 185 kevyt arvio, voi olla 162. Perustuu lauseeseen, jätetään kaikki kesk. Eli Kesko pro junior on B. Myllykoske osalta sata kuus kaks, vaikka molari pituus tolppie väliisä. Siis jalis maalivahdit yleensä aika pitkiä ja hoikkia ja nopeita, ja osaavat jotain ties mitä.

    • Hyvinmielenkiintoinen

      Froikkarit hieman raskahkoa musiikkia. Yhe pizza laulu heiltä saa. Kappaleessa laulaa laulaja näin: Valkosipulia oli riittoisasti, tai jotain siihen suuntaan. Ei kai tänne yhtyeiden sanoja voi paljoa kirjoitella ulkomuistista. Tekijän oikeudet määrittelevät jotain sanoituksista musiikki kappaleista. Jos tänne kirjoitan pizzeeroiden pizza listaa, niin siinä ei lie ongelma. Julkkis listakin ongelma. Maalivahdit ovat jalkapallossa jotai, mutta ei aina jaksa. Urheilu lajeissa yleensä ei oteta vastaan palloa tietynlailla.

    • Tuulenhenki

      Ilmanpaine käyttäytyy tietynlailla. Matala paine meren pinnalla voi alimmillaan olla ties mikä. Ilmanpaineen vaihtelut ovat yleensä tietyissä rajoissa. Tuule voimakkuus riippuu jostain, mutta tuuli on voimmakkaimmillaan jossain kohdassa tietyn aikaa. Matala paineet pyörivät ympyrää, mutta yhdessä kohtaa tuuli tuulee jostain suunnasta, eikä huomaa mistä suunnasta tuulee. Paine on hetkellisesti suuri tuulen puhaltaessa. Mutta se on eri paine, kuin matala paineen ilman paine. Jos syö pizzaa ja katsoo jalkapallo ottelua, niin tuuleen ei kiinnitä huomiota. Jos Raamatun mukaan seinilläkin on korvat, niin se on Raamatusta.

    • hopeejakultaa

      U2: n kappale: Hopeaa ja kultaa. Siinä avioliitto aihe tähän kirjotukseen. Eli Silver and gold muistaakseni englanniksi. Bono laulaa upealla äänellä. Minä olen kokeillut karaokessa ääntäni ja suosiota, mutta joiltaki se onnistuu. Ehkä tämä kirjoittaminen on minun juttuni. Ei tarte kuvaa ja ääntä. Ihmisen aistit, näkö ja kuulo. Rakkani lukekokon näitä tekstejä vaikka kurjuudessa. Antakoon se hänelle voimaa, että en ole tietokone, vaan ihminen. Minä olen tehnyt kuten muutkin ja maksanut veroja. Minä olen ollut ihmisten edessä ja minua ei ole kiusattu. Minä olen leijona. Rakkaani, sinä voit lukea nämä sanani la lie kuunnella, mutta minä en voi muuta kuin olla tässä hetken, ja sitten lopettaa. Joskus kaikki loppuu ja Raamatun versio voittaa, ateistit ovat voittajia ja maa ei nielekään ketään. Emme tanssi vähissä vaatteissa kadulla, vaan sinä saat valita kenen kanssa olet, jalkapallon vai minun, vai suosikki julkkiksesi kaa.

    • Muutaentiedä

      Asumme hämärässä talossa, jossa on viileää kuumana päivänä. Talo on rauhallinen. Talossa on mukava olla. Tule luokseni talo. Sen niminen talo. Asun jo mieleesäni siinä talossa, koska haluisin nyt jotain sellaista, mikä liittyy taloon. Jos on talo, on jotain. Mutta, mieli voipuu, kun tämmöstä kirjottaa. Jos ei ole kauhalla annettu, niin ei ole. Jos on annettu luonne, että voipuu kuin ties mikä kun pitäisi haaveilla, niin tämmöinen olen. Tule luokseni päämäärä. Mutta mieleni ei ole kuin oma mieleni, ja taloja ei omisteta, niin että toivoo mielessä omistavansa talon.

    • Mielipidemittaus

      Syksyn merkit ilmassa. Vieläkö lämmintä tulee jostain, ennen talvea? Ihminen ei voi joillekin asioille yhtään mitään. Tulkaa tuomaa kesä takasi, niin olette jotain. Teitä arvostetaan silloin. Ja teitä haukutaan silloin, että veitte talven pois ja tuhositte jotain sellaista, että sekin on keksitty oikein nasevaksi julkisuudessa. Toimittaja haastattelisi minua: Haluatko talven takaisin? En. Jotkut haluavat, miksi te ette halua? Minä haluan kesän. Mutta talvi on aina ollut täällä, ja siihen ei kaivata muutoksia, te siis haluatte talven pois? Kyllä.

    • Mitenhänenvartaloelää

      Yhdessä olisimme kaupassa. minä ottaisin jotain ja sinä sanoisit jotain. Olisimme yhdessä kaupassa. Ei saa mennä kaupaa ihmiset tuomitsevat kaupassa käynnin. Mutta ei kannata kertoa ihmisile mitään. Täämä on demokratia, ja saa huijata. Ihmiset huijaavat, jopa jalkapallossa maalivahtia, vartalolla. Sitä sanotaan vartalo harhautukseksi. Vartalon kieli puhuu erilailla kuin pallo. Pallo menee maaliin. Olen syyllinen, että kannatan väärää joukkuetta. Oma maalivahti torjui vartalo vedon , mutta pelaaja harhautti vartalolla, ja teki mitä teki. Harhautti katsojaaki hidastuksessa. Minä katson sinua televisio joka ilta. Minä näe näkyjä, jotka mielyttävät mieltäni. Olen sangen tyytyväinen. En näe vartalo harhautuksia julkkiksilta. Mutta kaikkea ei voi saada. Esimerkiksi hidastuksia.

    • Viekkaudellavoittoon

      Agents yhtyeen kappale: jos löydät sen, tuon paikan kaukaisen, ja sillee menee sanat kai coverissa. Jos maalivahti torjuu ensimmäise vedon, ja jopa toisen ja kolmas uppoaa tai neljäs. Viidennestä ei kai kivaa palautetta keneltäkään. Maali mikä maali, mitä sitä selittelee. Oli sunnuntai ja sellai, kaipaan jotain ties mitä. Mikä minä olen sanomaan mitään. Ammattilaiset kentällä jalkapallossa. Minä olen väsynyt, mutta minulla on mielipiteitä. Minä haluan voittaa. Minä tässä vaa kirjotan. Elän elämääni. Minua ei halua kukaan, mutta rajansa silläkin. Tehdään sitte yhteis hyökkäys kukkast kädessä ja lopetetaan kausi vaikka häviöön. Me voitimme! Rakas! Oletko siellä, minä en osaa mitään. Missä sinä olet? Minä olen täällä.

    • Olentyöläinen

      Maalivahdin toisen vedon torjunta prosentti alkaa olee niin surkee, ettei hidastuksia jaksa edes katsoa. Maalivahti on kuin joukkueen ylpeys. Steve Ray Vaygham tai jotain. Bride and joy. siis ylpeys ja ilo, suomeksi lie. Jos tietää ylpeys ja ennakkoluuko elokuvan yheltä englantilaiselta kirjailijalta, En muista nimeä, niin ymmärtää, että Lordi iso raha voi olla vaikeuksissa alempi säätysen kanssa.

    • Selailenmuistiinpanojani

      Televisio kanavaa voi vaihtaa, jos ei kiinnosta enään. Selailee rauhassa kanavia. Katoo kiinnostus. Mutta jollai kanavalla televisiossa voi ollaki mielenkiintoinen ohjelma menossa. Lordi iso raha tekee valinnan mutta jos joku haluaa säilyttää jännityksen muistaakseni nyt Jane Austini ja Championi kirjojen loppuun niin en paljasta loppu tulosta. Hengen jättiläiset kirjoittavat vaikka paskaa kansalle. Urheilu jutut urheilu juttuja. Jalkapallossa maalivahti voi olla sonta kasa, mutta joukkueet profiloituvat omalla tavallaan. Jos olet siellä ja luet näitä tekstejäni, niin muista että olen tyhjätasku. Ei minulla ole edes osaa Ylpeys ja ennakkoluulo- elokuvassa. Olen vain joku katsoja. Minä katson ja kuuntelen. Mutta aina en muista kuunnella. Minä katson vain. Kuuloni pettää. Siinä minun keskittymiseni. Ota mitä otat. Täällä olen valmiina ottamaan vastaan viestikapulan sinulta. Sinun jälkeesi tulee toinen ja minä katson sitte sitä toista arvioiden, montako vetoa hän nyt torjuisi isänmaan kunniaksi tai jotain.

    • Olenainasinun

      Elokuvat ovat mitä ovat. Kirjoista tai käsikirjotettuja ihan elokuvaa varten. Ihmiset äänestävät lippuluukuilla onko elokuva hyvä vai huono. Markkinat säätelevät mitä säätelevät. Lie urheilussakin. Kannattaa erikoistua täällä johonki ja odotella onneaan. Työläisten puheen parsista ei tajua ku työläiset. Tässä on tämmöinen mahdollisuus kirjoittaa. Mutta on täällä ennnenkin ollut kaiken maailma mahdollisuuksia. Minä haluan ties mitä, mutta raha ratkaisee. Tyydyn osaani ja sellai. Kaikki voi muuttua jopa huonompaan suuntaa ja jää vain muistot, jotka olivat joskus kauan aikaa sitte. Minä haluan sanoa sinulle, että minä olen vain yksi työläinen. Joten se siitä. Jalkapallomaalivahti osaa torjua, jopa kiusaukset, mutta minä en retkahda ainakaan molariksi.

    • Jalpallokohtalo

      Jos tietää jutun että nää on jopa ihmisii, niin on miettinyt julkkiksia tässä maassa. He ovat hyvin fiksuja ja kohteliaita, ja osaavat jopa pukeutua televisioon. He ovat ihmisiä. Mutta, tämä vain huumoria, työläistaustaiselta. Jalkapallo on urheilua niin kauan kun se on urheilua. Jos se ei olekkaan urheilua, niin sekin sanotaan jopa televisiossa.

    • Minäväsyntähä

      Mutta huumorilla ei ole paikkaa tässä maassa. Jos joku luulee että tyhjän naurajalle käy hyvin niin sitte luulee. Vakavat miehet kantavat taakkoja vaikka muurahaisina loppunasti. Simple Minds- yhtye ja kappale: Untill the bitter end. Eli katkeraan loppuun asti. Englantilainen yhtye. Ketkä uskovat kohtaloon, ovat kohtalon omaisia ihmisiä. Jos uskoo, että elää ikuisesti niin uskoo. Voi olla idiootti joitteki mielestä. Mutta, minä haluan sinulle kertoa, että olet upea julkkis. Sinun vetovoimasi upottaa vaikka koko Englannin maajoukkueen epätoivoon jalkapallossa.

    • Tääeikaietene

      Loppu on loppu. Kukaan ei välitä, ja jos välittää niin se siitä, on lopun vuoro. Tulkaa takas sieltä pääty viivalta, ja menkää maalin eteen. Niin, juuri te, jotka olette ihan väärin sijoittuneena, kun kulmapotku tulee. Se tulee yleensä maalin eteen. Olkaa hiljaa ja menkää maalin eteen. Juuri noin. Pääty viiva on ties minkä takia, mutta maalin edessä on pallo.

    • Minäymmärrän

      Hyvä mies näyttelijä näyttelee lie kuuroa, joka kuulee joten kuten omaisuuksiensa keskellä. Hän näkee hyvin. Hänen näkönsä on liian hyvä. Hän ei kuule mitä ihmiset hänelle elokuvassa puhuvat. Hän on kuin ääliö, joka on vaikeuksissa jopa omassa kodissaan. Suvun upeat saavutukset ovat historiaa, ja nyt pitäisi kääntää uusi lehti.

    • Mikäonihmiseosa

      Missä sinä olet? Missä minä olen? Yhdessä me rakennamme tämän maan sellaiseksi, että tulevat sukupolvet voivat ihmetellä, mitä kaikke täällä onkaan. Ihmisiä piti huijata etteivät he tajuaisivat että heitä huijataan, jotta tulevaisuudessa voitaisiin huijata lisää. Kaikki on mitä on. Jalkapallo on vain urheilu, mutta se on nyt kiinnostavaa. Jostain syystä. Kirjota tänne yksikin sana, niin ihmiset hermostuu. Ja ovat äkäisiä. Kirjottaa mitä kirjottaa. Ihmisten huomio on jossain muualla. Esimerkikisi jalkapallossa. Jos osaa niin osaa.

    • Eiköhäntämäriitä

      Pimeässä ei ole hyvä kulkea. Kurjuudessa kaiiki voi tuntua tyhjältä. Kun on oikein synkkää ympärillä, voi suudella haubereitaa, ja luottaa ties mihin. Hyvä musiikki kappale on kunnon kaveri, silloin kun meno on raakaa ja haaveet ovat poissa mielestä. Jos pitää rempseestä menosta ja luottaa, että ei kyllä ymmärrä mitään, mutta musiikki kappaleen kokonaisuus on hiottu todella tarkasti ja ajan kanssa. Kun ymppärillä on lahonneet aivot täynnä viekkautta, on hyvä arvioida ihan rauhassa, että on kyllästynyt johonki kappaleeseen ja haluaa jotain toisenlaista musiikkia kuunnella. Kuten jalkapallo maalivahti, mukavat peli vastustajat. Kuten sinä ja muut julkkis naiset. Joskus vaan väsyy samaan ja haluaa jotain muuta. Väsynyt mieli on ties mitä, mutta monessa musiikki kappaleessa on iloinen ja terävä mieli täynnä kysymyksiä.

    • Täämeneevaikeeks

      Olin niin pohjalla, että olin maapallon keskipisteessä. Siellä oli ties mitä. Siellä oli myös kyltti, että tästä ei voi vajota enään syvemmälle, koska alkaa lähestyä pintaa. Ole lukija siis tässä, terveisin ystävälliset vihollisesi maan päältä onnesta ja lämminhenkisestä ilosta, jossa suutelemme ja kiroilemme iloja ja suruja. Meillä on ihanaa olla täällä mukavuusalueellamme ja tuntea pöhinää jopa mielessämmme. Ei mitään henkilökohtaisesti, mutta vajoamme itekki kohta, koska Pelle Miljoona laulaa, että koska sydän sanoo niin. Minunkin sydän tahtoo rakastaa niin lujaa, että se halkee, kunhan saan vaan päähäni, että pitäis rakastaa, ja rakastamaan oppii siten, että lukee kirjan ja sitte toisen ja se on siinä. Molarin torjuttua, ekan pallon, olet hyökkääjä, vaan et olekkaan, hemmetti sun pitäis olla maalivahti jalkapallossa, ja torjua ite palloja.

    • jalkapallossa

      Minä kirjoitan hieman jostain. On joku päivä, ja sellai. Mitä kirjoittaa, niin jalkapallo on yksi valinta, joka ei huono. Englantilainen näyttelijä on pelannut lie jalkapalloa, mutta Englannissa jalkapallo voi olla kansallislaji. Maalivahti jalkapallossa, vain yksi kentällä, ja hän siellä torjuu jos on torjuakseen. Hyvä ottelu on katsojan mielipide. Mitä kentällä nyt sitte tapahtu, niin kuka muistaa mitäkin

    • Tahdonpikaisesti

      Froikkareide kappale Britanniasta tuskin kertoo, mutta sen sanat menee lie näin: Kato taskulaskuri ja sotilaskuri, ja silviistee muistaakseni sanat menee, nimeä kappaleesta muista. Pikku- Britannia komedia sarjaa toivoisin uusinta näyttöön Suomen televisioon. Pieni toive, mutta huonost käyttäytyvät miehet toinen vaihtoehto. Venäläistä komediaa en ymmärrä, enkä Saksalaista. Siis Englanti on nyt tapetilla. Rakastan ja sillee, jalkapallo maalivahdin ura voi olla upea.

    • Jalkapallossa

      Äitini isä kaatui jatkosodassa. Äiti piti semmoisia puheita sotaorpona olemisesta, että minä sinkku mies, vaikka peräkammarista päivää, olen maalivahti jalkapallossaa näkemiin ja sellai, nimittäin, äitini mielestä sotaorpona oleminen on semmoista, että äidin puheiden muisteleminen sotaorpoudesta, ei ole mieltä ylentävää. Sotaorvon puheet ovat vaikka paskaa, mutta niin ovat muidenki, jos kyse mielipiteistä. Mielestäni sotaorvoille, kuten äidilleni ei kukaan sanonut, että puheet puheita, ja jutut juttuja. Ketä tääällä mikäkin kiinnostaa, niin hän sen sanoo, ja muut voivat kommentoida. Jalkapallo maalivahti treenaa kurinalaisesti, ja treenaa lisää ja lisää. Minä en jaksaisi muistella äidin puheita, niin sanotusta voimakkaasta ukkos rintamasta, joka kuului isästä, ei lännestä jos asu kaakonkulmalla, ja oli hampaat suussa. Minä haluan mitä minä haluan. I just want to feel, kappale Robbie Williamsilta, joka lie käyttää huumeita, mutta kappale on lie yli kymmenen vuoden takaa.

    • Torjuvajalkapallomolari

      Ihminen joka uskoo kohtaaloon, on valmis tapaus tietyssä mielessä. Mikään ei nujerra kohtaloon uskovaa ihmistä. Ei mikään. Kai sellaisiakin on, nimittäin ihmisiä jotka jotka uskovat kohtaloon, ja kohtalo kun tarjoilee jalkapallo maalivahdille torjuttavaa,niin jalkapallo maalivahti koettaa torjua.

    • Miksirakastatjalis

      Miksi et tulisi jonnekin taas sanomaan jotain sanottavaa? Minä koetan koota itseni, eli psyykata vaikkapa, tässä kirjoittelun lomassa. Maalivahti kun torjuu onnistuneesti pallon, ja alkaa setvimään tulevaa hyökkäystä, niin hän voi viettää muutamia sekuntteja ihan itekseen ja pohdiskella ilmeisesti niitä näitä. Kenttä pelaajat ovat menossa toiseen päätyyn. Ja sinä, rakkaani, juuri sinä olet missä olet. Minäkin luen näitä tekstejä, mutta omia tekstejä ei viitsi lukea, ja se mikä minua kiinnostaa ei ole välttämättä tänne kirjoittelu pidemmän päälle vaan joku ihan muu, turvallinen, rauhallinen ja leppoisa vapaa-ajan harrastus, jossa voi jopa puhua jonku kanssa rauhallisesti, leppoisasti ja turvallisesti. Siis kaikki on jo täysin itsestään selvää, kun täys järkiset ihmiset juttelevat omien ystävien kanssa, niin siinä ei tarte selitellä yhtään mitään vaan keskustelu kulkee ihan turvallisissa uomissa, rauhallisessa ympäristössä, ja sellai.

    • Olkoitämätottajalis

      Toivoisin vain jotain raikasta, jotain uutta tulevaisuuden lapsille, etteivät joutuisi samaa paskaa kuuntelemaan vuodesta toiseen, että vaari sano sitä ja tätä, mutta vaari vainaa ei sanonukkaan, että jossain hemmetin kirjassa jonka jalkapallo maalivahtikin voi lukea, niin vaikka ei olisi lukenut kirjaa, mutta olisi vieraillut paikan päällä vaikka kirjan miljöössä, ihan vaikka varusmiehenä, ja todennut että tällaista täällä ja jatkanut elämäänsä ja huomannut, että tällainen laite tämä on, ja todennut että internet ja älypuhelimet suovat valmiuksia ihmisille jotka ovat kokeilleet ihan kevyesti jalkapallo maalivahdin osaa, ihan siis muuten vain. Ja kyse kuitenkin siitä että kaikki miehet suunnilleen tietävät missä on taivaan kansi, ja sekin johtuu siitä, että armeija on käyty.

    • Tässäonpolaroidkuva

      Yhden suosikki näyttelijän nimen haluaisin muistaa. Olen kuin maalivahti jalkapallossa. Amerikkalainen nais näyttelijä. Nimeä en muista. Mutta saatan muistaa joku päivä ihan yhtäkkiä. En halua kommentoida, minkä näköinen tämä nais näyttelijä on Amerikassa. En vain halua. Haluan olla ihan rauhassa maalillani ja torjua vaikka mielikuvitus jalkapalloja jotka viuhuu tietysti turvallisesti katsomoon. Hyvin kauas maalista. Joskus maalivahti vain unohtaa koko jutun, ja yleisö ei hauko henkeään, ja oma naisnäyttelijäni joka on Amerikkalainen ei ole kanssani katsomassa jalkapallo ottelua. Muut katsomossa eivät välitä, että Amerikkalainen niin sanottu protituoitu nainen, on jopa vaivaitunut oikeaan katsomoon, mutta jos jollain suomalaisella kauniita sanoja ääliöllä on käynyt niin sanotusti flaksi, niin onhan se tietysti kiva idea tuoda jengille jotain mietittävää ihan muuten vain. Jos silmät vähemmät valehtelisivat niin olen piilokamerassa ja yksi ääliö on jostain syystä kyllä ihan perus kansalaisen näköinen. Kukaan nais kansanedustaja ei ole jalkapallo fani ollut eikä ole. Suomessa on ollut eduskunta lie vuodesta 1917 asti. Mutta mitä helvettiä, jos sanoo muijallensa että näin ottelussa erään helvetin ärsyttävän ilolinnut Jenkeistä ja samaan hengen vetoon totean, että ottelu oli mukava, ja tässä sulle nimmari, koska ajattelin sinua puolisoni, sinähän olet aina tykännyt tästä näyttelijästä.

    • Jalkapallomolari

      Tänä yönä vien sut pois, muistaakseni Pelle Miljoonan jostain kappaleesta sanoja. Tämän minä halusin nyt tänne kirjoittaa. Herkuttelen, myönnän. Lause on niin kaunis. Joku hakee pois ja vieläpä keskellä yötä. Jos tässä sortuu liika herkutteluun, niin tämmöisestä en ole kuullut tai lukenut vielä tähän päivään mennessä yhtään mitään. Jos joku nainen sanoo, että minä vien sut pois, niin monta kertaa tämän kirjoittaa tänne, ennen ku kyllästyy? Joku vain päättää ja tekee ja toimii ja vie pois ja on yö ja voi katsoa naista kasvoihin ja sanoa, että näin sinut televisiossa, mutta näin kahden kesken olet ainakin yhtä valloittava, kuin viime kerralla näin sinut televisiossa. Me olemme yhdessä on hyvä loppu ihan mihin vain televisio ohjelmaan.Rakas yhdessä maailma on niin jotain muuta kuin jossain siellä, missä ei olla yhdessä.

    • Eritekniikoita

      Totuus on kuitenkin niin että saatoin herkutella jäätölöllä ja nyt on rauhallinen olo. Jäätelö rauhoittaa tai ei, mutta jos joskus herkuttelee, niin herkuttelee. Minä paiskin pitkää päivää, ei pidä paikkaansa. Haluaisin olla huippu jalkapallo maalivahti, saattaa pitää paikkansa. Haluaisin matkustella jopa monodiscoon lappiin, ei pidä paikkaansa. Haluaisin välimerelle juhlimaan. Ei pidä paikkaansa. Haluaisin ties mitä, mutta tämä vain todellisuutta. Aina voi kirjottaa ittensä röökille, mutta jäätelö joskus toimii hyvänä kokonaisuutena.

    • Jalkapallo

      Ja oikea vastaus on jopa viiden pisteen Jofa- kypärä vastaukseen, että jalkapallo maalivahti ei tarvitse kypärää, kuin erikois tapauksessa, mutta itse kysymys on sellainen, että loppujen lopuksi taivaaseen. Ei tarvitse selitellä lentokoneen upeiita ominaisuuksia, jos jättää vastauksen sopivasti sellaiseksi, että taivaalla jopa seilaa, niin monta onnen onkijaa, että vain taivas rajana.

    • Jalkapallo

      Jos lähettää tohvelit postilaatikossa ympäri maailmaa ja huolehtii siitä että tohvelit saapuvat perille ties minne. On ehkä varautunut aika kulahtaneeseen kokonaisuuteen, että jonkin posti lähetyksen seuraaminen jos on mielekästä harrastus toimintaa, niin mikäpä siinä. Kuka osaa ja taitaa, niin voi olla mielekästä harrastaa vapaa- ajalla harrastuksia. Naisten rokki ja poppi kappaleita en jaksa kirjotella tänne, kun ne lähtee pois ja jos eivät lähde, niin niissä pohditaan jotain aivan vastakkaista, kuin todellisessa laatu viihteessä. Jalkapallo maalivahti voi torjua ottelussa vain tietyn määrän palloja. Mutta jutut ovatkin sitte mitä sattuu. Ja jos ei ole edes oikein harrastanut niin on täysin valmis johonki semmoseen, että jutut ovat sitte taas kerran jotain jopa tähtiä hipovaa tyhjyyttä. Sinut rakkain ottaisin mukaan jonnekin, jos sinulla on rahaa, ja minulla on aivot. Siis me yhdessä olemme sinun jotain hölö- juttuja ja minun upea musiikki kokoelma.

    • Niinkuinmekin

      Me menemme yhdessä ja rakennamme tämän maailman sellaiseksi, että orjat, jotka ovat kahleissa ja ties missä kurjuudessa odottamassa meidän ihmisten sanoja, jotka muuttuivatkin todellsiuudeksi. Kuka haluaa olla orjana ja olla lisää orjana. Kenen osa on olla orja? Siis me yhdessä voimme antaa jotain sellaista näille sorretuille orjille, että heidän elämänsä olisi jotain sellaista, että me yhdessä voisimme rakentaa maailman sellaiselle perustalle, että yksi hyvä tietokone peli olisi muistona siitä ajasta, kun Suomi ei ollut edes vajonnut orjuuteen ja muualla vasta opeteltiin luopumasta orjuudesta, että jos joku muistaa pitkien jaarittelu lauseiden jälkeen edes oman nimensä ja se ei ole orjan nimi, niin emmekö me voi yhdessä suunnitella jotain eteenpäin menoa, jos minä en muista mistä minä nyt noin niinkuin kirjoitan, koska ideani on suunnitella jalkapallo maalivahdille sellainen joku ties mikä, ettei kokonais idea tästä nyt ihan heti paljastu. Haluan onnitella teitä orjat, että te jotka olette löyty jopa rahoiksi, niin te orjat juuri, te ette ole häpestä punaisina valittamassa mistään historian painolasteista, vaan te olette valmiina elämään.

    • Jalkapallo

      Jos saisin hallita maailmaa, niin hallitsisin maailmaa häpeällä, joka voi olla helppo niin sanotusti kaataa ihmisten päälle, mutta sitä ei saakaan helposti pois. Antaa ihmisten tuntea häpeä, niin että he häpeävät itseään niin että se murtaa vahvimmankin ja jotain. Tämä vain idea, mutta jalkapallo maalivahdin kyky hallita vastustajaa voi olla hieman epämääräinen. Mutta jos Suomessa ei ole ollut orjuutta ja orjuudesta pitäisi jotain sanoa, niin sanon että orjuudella on hyvä aloittaa häpeän syöttäinen ihmisten mieliin, että he olisivat kuuliaisia jollekin mille sitte haluavat ja tekevät hommansa niin kuin heidän on tehtävä. Haluan ottaa kunnian, on sanoina tyhjää täynnä, mutta jos häpeä ei toimikkaan edes teoriassa, niin muuta en oikein keksi. Siinä maailman hallintoni.

    • Haluaisinjulistaa

      Suomen pitäisi mielestäni julistaa oma Valtiomme orjavaltioksi, että me kansalaiset voisimme todeta, että häpeän taakka orjuudesta on sellainen, että jos sen kokee niin että joku julistaa jotain, ja tarkotus on se että me suomalaiset tuntisimme yhteistä häpeää siitä, mitä emme ole koskaan kokeneet ja haluamme osoittaa orjuus valtion julistamisella, että ihminen joka ei ole kärsinyt jotain, voi kärsiä siitä jostain on se nyt orjuus, jopa niin paljon, että ymmärtää lopulta idean, että orjuus on sen luokan menoa maailmalta että ihminen on niin ahtaassa tilassa itsensä kanssa ja se tila ei lopu, koska orjuus on ja pysyy. Ja julistamalla tämän maan orja valtioksi, voisimme siis kokea yhdessä sen, miten ihmisen järjen lamppu sammuu tai ainakin näivettyy sopivasti, ja ihminen on valmiina johonkin sellaiseen, minne kahleet häntä kuljettaakaan.

    • Hiemansekavaselittää

      Banaani pullo luo linkin käkikellon konjakki pullon ja kaappi ihan mille vaan menolle. Jos haluaa tulla kaapista ulos tai pois, rauhallisesti, niin on kyllä vain käkikello. Kevyt versio käkikellosta siis on että joku tulee kaapista ulos ja sellai. Ja sitte pitäis olla konjakki pullo vastassa. Banaani pullolla linkittää vaikka valtion lehteen jota ei ole olemassa nimeltä Demokratia jutun jossa banaani pullo jälkikäteen kohtasi jopa välikäden kautta konjakki pullon. Kaapista ulos möyrivä ihminen jos kohtaa heti stop- merkin. Banaani pullon kohtalo avautu kun ihminen nousi sinne missä on tilaa. Eli lehteen tai jotain.

    • Jalkapallo

      Toinen vaihtoehto jos jalkapallo maalivahdin nimi on Sokrates tai jotain, siis Paskal La Fountain jos tutkailee käkikelloa arvioiden niin ranskalainen laatu yhdistettynä saksalaiseen tyhjäpäisyyteen tai johonkin, siis jos Paskal La Fountain katsoo käkikelloa ja toteaa, että jotain ja koko juttu on tyhjää täynnä. Niin käkikello voi tutkailla konjakki pulloa rauhassa jos Paskal La Fountain niin pohtii ihan ite. Mutta jos banaani pullo ja käkikello ovat yhdessä niin Paskal La Fountain voi seota ja koettaa ottaa kiinni Sekä Paskali ja La Fountaini. Siis idea on torjua jalkapallo maalivahtina vedot, mutta Paskal La Fountain voi olla seonnu ja erotuomari huomioi virheen. Konjakki pullo ei voi olla erotuomari.

    • Onjännityksenaika

      Television kaiuttimet eivät välttämättä parhaimmat. Rauhallinen elokuva kuuluu jotenki, mutta nyt näin. Jännittävä elokuva hurmaa kuvallaan. Mutta elokuvissa tosi suuret ksaankaat, ja kun ne on kokenu, niin voi televisio olla vaihtoehto. Jalkapallo maalivahti tekee mitä tekee, loppu tuloksen jalkapallo ottelusta voi tarkistaa myöhemmin. 90- luvulla kuuntelin musiikkia joka kevyttä, ja silloin tehdyt elokuvatkin kevyttä. Tuon molemmissa käsissäni kahvi kuppeja kahvilassa pöytään. Julkkis unelma istuu pöydässä valmiina. Bob Dylani biisi: One cup of coffee, tai jotain, siinä lähetään kahvi kupin jälkeen laaksoon, jostain ylempää lie. Olet minun tai jotain, jännittää.

    • Tahdonsinuttosiaan

      Hetken tietysti voi miettiä, että kannattaako laaksoon lähteä perhettä perustamaan edes haaveissa. Voi kävellä ulos kahvilasta ja mennä pois. Ja jättää oman julkkis suosikinsa ja siirtyä seuraavaan julkkis suosikkiin. Oletko siellä, minä täällä.

    • Tämäeioletapahtunut

      Tässä kuviossa Paskal La Fountain käveli käkikellon ohi ja meni menojaan. Paskal La Fountain ei miettinyt mielessä käkikelloa, joka kaikuu vaikka laaksoon asti, että julkkiksen paras kaveri voi olla pullo konjakkia, tai ties mitä. Ihmiset ovat ihmisiä myös julkkiksina. Jos juttelee päivät pitkät kaukopuheluja käkikellon kaa voi olla ongelma olla kaapissa ihan julkisestikin. Suosikki julkkikseni puoliso voi olla äkäne, tai yleensä olla puoliso. Tässä kuviossa jalkapallo maalivahti koettaa keskittyä oletetusti seuraavaan tilanteeseen. Tuomari voi olla vaikka banaani pullo. ei kannata liukastua sinun luonasi, jatkan matkaa kahvilasta ulos.

    • Jalkapallo

      Älä tee niin, älä tee näin. Tässä voi muistella vanhoja menneitä. Jos suosikki julkkikselle sanoo, että älä tee niin tai älä tee näin, niin turhan monta kielteistä käskysanaa on uponnut jo jalkapallo maalivahdin taakse maaliin. Jos pallot ovat kieltosana käskyjä. Suosikki nais julkkis ei välttämättä halua kuunnella jatkuvasti, että älä tee niin, ja älä tee näin. Jos tulee kaapista, ja kohtaa käkikellon, niin olen sitte käkikello täällä naputtelemassa julkisesti lie. Mutta jos tulee kaapista ja kohtaa konjakki pullon, niin olen kohdannut jopa väärän sanan. Minun pitäisi kohdata käkikello sana, kun tulen tänne naputtlemaan. Käki ja tikka nyt eri lintuja. Tikka naputtelee, käki kukkuu. Maalivahdin nimi jalkapallossa ei voi olla Paskal La Fountain mielestäni. Olen joskus juhlinut, mutta vain joskus. Olen siis käkikello nimeltä banaani pullo, ja jotain juttua tähä. Tämä on turhan päivästä touhua, mutta jalkapallo maalivahtikin voi olla alkoholisti, nimeltä vaikka Paskal La Fountain.

    • Seuraavaksipappi

      Maali vahti pitää maalin puhtaana. Banaani pullo ja tyhjää täynnä oleva käki kello, voi olla suklaasta tehty, tai jotain, voivat seikkailla niin kauan kuin haluavat mielestäni. Jos konjakki pullo muuttuu papiksi, ja pappi vihkii Paskal La Fountaini exä uuteen julkkisavioliittoon banaani pullon kanssa, niin semmoista on tapahtunut tässä maassa jo vuosi satoja sitte. Haluankin avata kaäkikellon kääreet ja suudella omaa herkkupalaa, että suussa sulava suklaa paljastaisi arominsa. Kitkerä kaakao papu voi olla täynnä makunystyröitä viehättäviä yksityis kohtia.

    • Jalkapallo

      Tuntemattomasta sotilaasta, Väinö Linnan romaanista, Koskela lie sanoo, että asialliset hommat hoidetaan, ja muuten ollaan kuin Ellun kanat. Siis musiikki kappale tähä U2 ja Desire. En muista sanoja, en kai koskaan oikein kuunnellutkaan. Jotain Bono laulelee englanniks. Aina ei pysy mukana, esimerkiksi sanoissa. U2:n biiseistä ei ole tehty kirjaa, jonka voisi suomeksi lukea, en ole ainakaan huomannut sellaista kirjaa olevan. En keksi jalkapallo maalivahdille tässä kohtaa mitään ihmeempää tekemistä, tai juttua joka liittyisi jalis maalivahtiin. Suosikki nais julkkiskin on sitte vaikka lomalla mielestäin. Olen rauhallinen. I need you love on U2: n toinen kappale lie? Eli tarvitsen huomiotasi suunnilleen suomennettuna. Olen väsynyt ja vaivun uneen.

    • Jalkapallo

      Vaikealla hetkellä voi turvautua johonkin. Mutta jos ei ole vaikea hetki niin voi alkaa olee vaikeeta. Ei jaksais olla. Sekin voi olla vaikea hetki. Mutta jos jaksaa olla vaa, niin ehkä toivoo kaikille hyvää ja jatkaa, että toivoo myös, että paha pysyy kaukana. Jos on täysin tyytyväinen, niin minun tyytyväisyyteni on näissä sanoissa, joita kirjoitan tänne nettiin. Tämä vaatii jo pientä keskittymistä. Sanat pitävät minulle seuraa. Olen sanojen kanssa ihan rauhallinen, mutta se johtuu nyt siitä, että en vain jaksa mitään, ja kirjotan tänne sanoja. Sanat vievät huomioni muualle. Siis tänne nettiin. Jalkapallo maalivahti rentoutuu ties mite. Kuten suosikki julkkikiseni.

    • Huomennapalaantakaisin

      Minun viimene viisaus. Jos joku ei jaa huomiotansa minulle, niin kirjoitan oman huomioni tänne nettiin. Olen ulkona koko kuviosta. Tai jotain.

    • Jalkapallo

      Uusimmat muoti virtaukset ovat kiinnostavia, koska historiassa on ollut monia muoti aikakausia. Värit ja muodot jalkapallo maali vahdin vaatetuksessa ovat vihdelleet. Se on kiinnostavaa. Mutta nyky ihmisenä, nykymuodin seuraaminen voi olla työlästä. Muoti tulee ulkomailta, mutta siinä minun muoti tietoni.

    • Muotiaikakausi

      Jos on ollut muodissa jotakin joskus, niin ei ole kummoinen miete, että sitä kupataan uudelleen ja uudelleen ajajn kanssa ja etsitään sitte juuri se ajalle sopiva yhdistelmä, joka uppoaa ja todellaki uppoaa. Miehille puku ja siinä miesten muoti, ja naisille jotain ties mitä. Yhtye Taylor Svift ja kappale Shake it off kertoo muodista. Suomeksi ravista se yltäsi, tai jotain. Muoti on sitte mitä on.

    • Jalkapallo

      Jalkapallo maalivahti voi käyttää kuuloa tai näköä ihan tiukimmissa paikoissa. Miten se sitten käytännössä menee, niin ties mitä. Minä en naputtelujani ohi mennen rytmitä jotenkin niin, että johonkin vertaisin sitä vaikka musiikissa.Rutinoitunut molari yllätetään jalkapallossa ehkä ennakoidusti, mutta joku niin sanottu avaamaton kirja voi olla ongelma maalivahdin tulkita, tai jotain.

    • Jalkapallo

      Ehkä joskus jotain sitte.Jos kirjottaa tänne muoti pohdintoja, niin voi saada vihapuheita niskaansa. Olin vajonnut hetkeksi tasoni alle. Lie liikaa rentoutusta, pohdintoja maalivahdin eri tavoista jalkapallossa rentoutua. Suosikki julkkis nainen voi hyökätä ja mätkiä palloja maaliin, ja maalivahti on ei voi mitään. Miksi avata oma puolustus auki ja odottaa vain kurjuutta? Miksi ei? Ihmiset arvostavat maalivahteja jalkapallossa, mutta niin minäkin. Ei meillä ole mitään samaa. Emme ole samalla puolella. Olemme eri joukkueissa. Miksi vajota tasonsa alle. Että joku kiinnostuu, ja lumoutuu ja on valmiina ja saakoon samassa lauseessa puolestani odottaa vaikka loppu summeria jalkapallo ottelu kun päättyy, niin siinä se sitten on. Me menemme jonnekin, ja omat pettää sata varmasti, ja vasta puole jengi on aina valmiina. Odota siinä sitte uutta jalkapallo ottelua.

    • Jalkapallo

      Jalkapallo maalivahti jos ja kun alkaa pelaa hetken pienen, siis joku kappale: Hetken pienen, muistaakseni, niin maliivahti tekee nopean jopa holtittoman päätöksen torjua pallo tai ainakin yrittää torjua. Jutussa käkikello, banaani pullo, Paskal La Fountain ja konjakki pullo. On perus rakenne Mersun tähti. Keskellä on käkikello, ja muut kolme ovat sakaran päitä Mersun tähdessä. Siis Mersedes- Bens merkin niin sanottu johto tähti tunnus tai logo. Mutta jos tämä peruskuvio romahtaa hetkeksi, niin minä eli banaani pullo tässä jutussa olen työntänyt käkikellon eteen, sen takia, että mitään muutakaan ei tullut mieleen. Siis nyt on toinen kuvio. Ei ole lainkaan mersu tähti tässä kyseessä, vaan kyseessä on ihan silmänräpäys ja sekin siitä. Käkikello muuttuu jalkapalloksi ja sillee. Mersu logo on ympyrä jonka keskellä piste, josta lähtee kolme jotain viivaa kohti ympyrää. Mutta ympyrä kuvio katoo tästä hetkeksi pois niin sanotusti ympäriltä. Siis koko ympyrää ei ole hetken aikaa olemassa, ja kaikki siitä syystä, ettei hetkeksi ole järjellä käyttöä. Olen maallikko, mutta maalivahdin homma jalkapallossa voi olla aika pähkäilyä.

    • Jalkapallo

      Nyt voin käyttää Mersun- tähti juttuu ulkomaan viestittelyssä omalle suosikki näyttelijälle omalla tönkkö englannilla. Käkikelloa en tiedä oikein englanniksi nimeä, mutta woodpeckker taitaa olla tikka. Mutta ei kannata rasittaa itseään liikaa, ja olen unohtanut yhden nais näyttelijän nimen Amerikasta, ja sitä ei siis kannata edes hakea, vaan siirtyy suoraan asiaan, eli ei tässä tapahdu mitään, mutta en pysty nyt oikein mitään itse edes miettimään, että mitä menen suosikki naistähden nettivideoita kommentoimaan, koska paljastaisin koko jutun välittömästi. Jos on Amerikkalainen nais näyttelijä, niin on ehkä kuullut yhtä ja toista Euroopasta. Mutta tämä vain harrastus. Sinun tähtesi minä täällä ahkeroin on englanniksi tässä maassa minulle Suomeksi eräs amerikkalainen kappale: I was walking, tai jotain. Mutta kyse ei hää tilaisuudesta vaan ihan niitä näitä menosta.

    • Jalkapallo

      Jos on kaapista tulossa ulos ja on kaappi juoppo ja edessä on aina käki kello on myös mahdollisuus, että on kaapin takana ja kattoo suorassa linjassa edessä olevaa kaappia joka on kaappi juopolle, ja jonka takana on siis käkikello. Katsojana en siis välttämättä näe käkikelloa joka on suorassa linjassa kaapin takana. Siis katsoja katsoo kaappia ja kaapin takana on käkikello. Käkilkellon oikealla poulella on konjakki pullo ja vasemmalla puolella käkikellosta on Paskal La Fountain. Tämä ei ole enään mersu- merkki kuvio, jos yhden sakaran takana ympyrältä on siis ympyrän ulkopuolella, Kaapin takana siis, joka on nimeltään banaani pullo, niin banaani pullon takana suorassa linjassa ylhäältä katsoen on katsoja. Eli voi vetää suoran viivan katsojasta kaappiin ja kaapista ympyrän keskellä olevaan käkikelloon. Jos baaritiski on oikealla, ja vasemmalla on tulevaisuus, niin juttu on niin, että jos baaritiskin lempinimi on konjakki ja se nyt se konjakki pullo sattuu olemaan oikealla tai vasemmalla. Niin baaritiskistä katsoen voi olla yks hailee mitä missäkin on jos on vaikkapa jossain jutussa vain tauolla tai jotain. Maalivahti tietää että muurin yli voi tulla yllätys pallo vapaapotkussa.

    • Jalkapallossa

      Froikkareide kappale: Särkynyt sydämiset. Sanat menee suunnilleen, aina juovan tuntuvan, ja joteki. Mutta baaritiski pohdinnassa se on lähtökohta siihen että että. Mitä sanoa silloin kun peli on auki, ja jalkapallo maalivahti on mitä on? Kuka tietää, että baaritiskiltä katsoen voi unohtaa arjen murheet ja keskittyä asiaan eli suosikki nais julkkikseni sitten vaikka. Mitä kuuluu? Kukkuluuruu, Sika pestään ja sillee menee jutut. Mutta baaritiskillä voi huomioida myös muutakin. Mersu- rengas murtuu aina baaritiskillä, koska siellä on niin mukavaa. Jos baaritiskillä on edessä käkikello niin se siitä. Siellä voi olla edessä vaikka ihan mitä vaan. Ihminen on baaritiskillä vain ihminen. Koneet ovat tarpeettomia.

    • Joseitätäsitte

      En siis kirjoita nyt itseäni baari tiskille jossa on tulevaisuus, siis vaikka ihmissuhteita. Voi tavata baarissa jonkun vaikka tulevan elämän kumppanin. Mutta kun banaani pullo tekee minusta nyt kyllä maalivahdin ainakin mielessäni. Ja jalkapallo erotuomari on vaikka juomari. Oikea turisti juomari. Oikea ties mikä. Alkaa ihan hapattamaan. Minähän tunnen eläväni. Minähän olen oikea maalivahti jalkapallossa.

    • terästäjarautaa

      Täähä kirjottaja on aito kaappi juoppo. Kaikki happanee, elämä on selvää. Odotan seuraavia juhlia. Terveisin vaikka Hallinto.

    • Oravanpyörässä

      Tahtoisitko kutsua minut pieniin juhliisi? Terveisin Raivo raitis. Vastaus: Hyvä ystävä, yhdessä elämme ja yhdessä me juhlimme. Terveisin Sinun ystäväsi, en kuole koskaan toivoo Maali vahti jalkapallossa. Olen selvin päin, en kirjoita raportti poliisin virkavallan edustajana. Sinä juoppo, siis kaappijuoppo olet pidätetty. Surkeaa tarinaa. Käkikello. Missä on konjakki pullo eli baari tiski. Minä olen baaritiski, olen banaani pullo. Minä puhun itekseni. Tulkaa tänne ystävät. Minä olen banaani pullon takana suorassa linjassa baaritiskiin jos katsoo oikealta tai vasemmalta. Minä rakastan sinua. Terveisin Baaritiski. Minäkin rakastan sinua. terveisin terve järkeni. Me kaikki rakastamme jotakin. Mutta banaani pullo suojaa minua niin sanotulta molarin taudilta jalkapallossa jota lie ei ole olemassakaan. Minä olen banaani pullon takana ulkona mersu ympyrästä.

    • Maalivahtitorjuu

      Mersu. tähti jutussa pohja juttu sellainen, että jalkapallo molari ei niin sanotusti torju kahta kertaa, mutta torjuu kolme kertaa. Steve Ray Vaughan ja hänen yhtyeensä Double Trouble, joka suomeksi lie tupla ongelma. Tripla ongelmaan maalivahdilla päästään siten, että soitetaan puhelimella jonnekin, ja sanotaan, että jalkapallo maalivahti on kiva. Sitte soitetaan jonnekin muualle puhelimella uudestaan ja sanotaan, että jalkapallo maalivahti on mukava vaikka. Kahden soiton yhteen laskettu tulos voi olla hyvä ja mukava, tai vain että soittaja masentuu, koska on hölmö omasta mielestänsä. Nyt pientä huijaamista, sillä jalkapallo maalivahti jos on torjunut kaksi laukausta, ja kolmas saattaa olla tulossa, niin kolmas soitto kannattaa tehdä, koska kyse huumorista. Pelihuumorista. Jos molari repii pelihousunsa, niin se siitä, puhelin soitoilla ja vedoilla kohti jalkapallo molaria ei ole mitään yhteistä, mutta voi leikkiä että on. Molarin käteen laittaa kumpiinki hanskat ja maalivahdilla on kahdet hanskat ja yksi pää kesät talvet. Puhelimen käyttö vain siksi että saa sanoja tänne nettiin. Jostain juttuu. Ptiää treenata. Mersu- tähti jutussa, molari torju yhellä hanskalla siksi että toinen hanska oli leikisti tippunut pois kädestä, jo ennen ottelua. Mutta tarkistin itse kirjoitukseni aina niin sanotusti kahdella hanskalla. Eli molari torju täällä yhdellä hanskalla ja mielessäni sitte pohdin kahdella hanskalla.

    • Ehkäsaantäntänäänauki

      Koetan etsiä tästä nyt tätä ideaa. Osaan sen englanniksi, mutta sen kirjoittaminen on hieman vaikeaa. Jos käki kello on ympyrän keskellä, niin sanotussa mersu- merkki tai logo jutussa. Niin se on käytännössä kolme vastaan yksi tilanne jalkapallossa, jossa maalivahtia ei ehkä lasketa kenttäpelaajaksi omalla tontillaan. Vaikka kyse neljästä hahmosta leikisti. Siis neljä pistettä. Yksi keskellä ja kome pitkin ympyrä kehää. Jätän vain sanomatta, että niin sanotusti yksi vaikka ratin puola tai mersun tähden sakaroista tai viivoista keskeltä kohti ympyrää onkin jätetty mainitsematta. Se on jätetty jutun rakenteessa sitä rakentaessa mainitsematta että tähän kohtaan vaikka oma maali. Siis ei missään nimessä mutta salasin yhden jutun jonka koetan paljastaa, mutta en oikein muista sitä salaus kohtaa, kuin englanniksi. Puuttuva viiva on kuin varjo jota voin seurata, mutta tämä vain mielipide. jos kattoo aikansa kun kassakaapin lukko järjestelmä aukeaa, niin ehkä huomaa miten siitä puuttuu välillä vaikka avain tai jotain. Koettaa pyöritellä mielensä avaimella lukkoa aukia, ihan huvikseen.

    • Hyvinmenee

      Jalkapallossa on paitsioansa pettää, niin yksi puolustaja tai kaksi voivat ehtiä auttamaan maalivahtia. Kiva niin sanottu nosto keskialueella, voi kaataa koko korttitalon ja sellai. Siellä on jäljellä maalivahti ja joku puolustaja omista. Hieman epätoivoinen tilanne, adrenaliini piikki on poikaa näissä karkeloissa, vaikka en soitakkaan minnekään. On maalivahdilla yksi tai kaksi hanskaa kädessä, oma verkko voi heilua, jos paitsio ansa pettää ja syyllisiä ei nyt etsitä, pele peliä. Rauhoitun milloin rauhotun, mutta kahen torjunnan jälkeen sitte kolmas torjunta tai jotain. Kahden ja kolmannen torjunnan välissä hieman huijaan, mutta kuten sanottua en keksi suomen kielen sanoja tähä kuvaamaan tätä tilannetta. Kyse torjunnasta vaikka. Molarin torjunta on ongelma, koska hyökkääjä voi potkia pallon minne lystää ja sellai. Voi ite keksiä miten hyökkääjä kaatu omiin jalkoihisa, ja muuttu banaani pallon jälkeen hylkiöksi ja kuohuva mestari pullo tai pallo jäi korkkaamatta. Käkikello sekos omiin kuvioihisa, mutta kyse maalivahdista, että en siis keksi että maalivahti torjuisi vastustajan hyökkääjän oman sekoilun sen tähden että maalivahti vain torjui toisen laukauksen ja kolmaskin oli upee torjunta, koska silloin maalia ei tehty molarin taakse.

    • Enjaksaenään

      Kun on adrenaliini piikki on aika kierrokset niin sanotusti koneessa. Jalkapallossa maalivahti voi olla itse rauhallisuus, mutta nämä sanatkin ovat pöllitty eli varastettu jostain kirjallisuudesta, että voisin todistaa julkisesti, että minä vain hoin täällä tyhjää sen tähden että minulla oli ties mikä päämäärä ja matkan varrelta jututkin ovat unohtuneet. Olen keskimatkan krouvissa elämän taipaleella ja saatan etsiä puolisoa jopa täällä keskusteluista. Minä vajoan, ei ole Yölinnun kappale, vaan se on se kappale nimeltä Mä putoan, muistaakseni. Mutta luontoni ei anna periksi, minä en pane päätäni pantiksi sen tähden että en onnistuisi tässä suomeksi selittelemään tätä parhain päin, mutta kun ei tässä muutakaan tekemistä ole ottaa hyvät adrenaliinit käyttöön omasta vartalosta, joka ei ole huippu jalkapallo maalivahdin vartalo. Huomaatte ehkä että selittelen tässä vain ajan kuluksi mutta sekin siitä syystä että koneeni käy nyt niin sanotusti kovilla kierroksilla ja kokemus sanoo että noin kolme vuotta kun kirjottelee nettiin mitä satuu, niin olen nyt sellaisessa tilanteessa, että eläydyn jalkapallo maalivahdin toimintaan kentällä. Tätä en osannut ennustaa. En ole siis ennustaja eukko jostain Suomen pitäjistä, joita riittää pitkin ja poikin.

    • HäneioleparturiSevillan

      Oma poliittinen puolueeni värikartasta on sellainen että kun eduskunta vaalit taivat olla tulossa niin, sanoisin että jalkapallonkin sotkeminen politiikkaan ja vieläpä jalkapallo maalivahdin sekoittaminen jalkapallo erotuomarin omaan toimintaan. Siis jos jalkapallo erotuomarin oma poliittinen lempi puolue on tämän maan puolueista se joka on ties mitä. Siis erotuomari jalkapallo kentällä edustaa ties mitä, mutta jalkapallo erotuomarin puolue kirjan voi moni tietää. Värit ovat värejä, muodot muotoja, ihminen jalkapallo maalivahtina voi tietää erotuomarin puolue kirjan ja miettiä, että tätä yhtä väriä minä kannatan tässä ottelussa jos sillä on merkitystä. Suora viivanen tuomari jaliksessa voi olla tehokkaan brandin kannattaja puolupohdinnassa. Sana Brandi on vaikka suomeksi konjakki, ja konjakki voi olla baari tiski tai ihan mitä vaa vaikka puolue. Eduskunnassa pääministeri puolue on vallan kahvassa kiinni. Siellä on monta yrittäjää ja moni on jäänyt rannalle. Ja moni haaveilee, että oma verkko ei soi jalkapallossa edes puolue politiikan huomioitsemisen syystä. Siis kaikki pellin, mutta huumorilla jos sekin menee läpi dumalrilta joka ei osaa arvostaa Steve Räytä tai Steven Seagulia tai jotain muuta. Kyse miehistä tosi tilanteessa. Arvioiva katse, hidastukset, puolueiden värit. Väen paljous, ihmisten jakaukset, tukka muoti, Paskal La Fountaini miettivä jakaus katse.

    • Lausutaankuinräpsydoli

      Joten tilanne on täysin auki. Steve Seagulin toiminta elokuvat ovat vaikka meri painotteisia. Lokki voi pudottaa yllätyksen jalkapallo maalivahdin päähän keskellä ottelun tiimellystä. Jos huutaa katsomosta jalis maalivahdille törkeyksiä, niin sitte jalkapallo maalivahti kuuntelee tai on kuulematta. Mutta Froikkareid kappale jossa lauletaan lie elämän turhuudesta on semmoinen että en nyt kirjotakkaan sitä tähän, koska se olisi epäasiallista. Se mainitaan kappaleessa, jossa sanoja käytetään siten että siinä Froikkareide kappaleessa lauletaan: en pitkään aikaan sua tapaa, ja sellai. Siis olen kirjoittanut sen jo tonne ylemmälle alkuun mutta siinä kappaleessa on Steven Seagul ongelma. Siinä kiroillaan siinä kappaleessa. Lämmin yllätys ylhäältä ja sellai. Se tarkoittaa, että ei tarte välittää lokeista tai Steven Seaguleista sillä Seagul taitaa olla meri lokki suomeksi. Jää vain Steve Räy. Eli lepposammin huumorilla, ylhäältä tulee mitä tulee, mutta jos riitelen julkisuudessa veromätkyistäni, niin helikopteri onnettomuuteni joka päätty muuten Steva Räyn häviöön eli hän menehtyi, on sellainen huomio, että vaikka en muista suunnilleen mitä tässä nyt lauseessa kirjotan, niin ylhäältä tulevat ovat ylhäältä tulevia. Jää vain Steve Ray Vaughan ja Double Troube.

    • Miksetsävaasoitaäidille

      Niin valitsen kahdesta versiosta vain toisen version. Toinen versio on niin sanottu todellisuus, ja toinen versio on jotain sitte todellisuudesta tai jotain. Alkuperäis idea oli liikenne valistusta, että alkää juoko ja käyttäkö alkoholia. Kahvi voi juoda tai olla juomatta omalta koti soffalta. Toisessa tarkitus versiossani, juttu menee toisin. Steve Ray Vaughan maksaa tässä toisessa versiossa kiltisti veronsa jopa omassa kappaleessa ilmeisesti ja alkaa tyhjän päiväne pohdiskelu. Kyse ei enään liikenne valistuksesta, vaan jostain muusta esimerkiksi alkoholista. En nyt keksi suomalaista vastinetta tähä ihan heti.

    • Tuleeeräästätoisestpelis

      En voi soittaa äidille, koska masa nieme ei ole hyvä olla nolla esim. maalivahtina jalkapallossa, on nolla nolla tilanne tai loppu tulos keittoleiden mukaan Reinossa. Masa niemi tais kirjoottaa Hannu Karpo yhe mainoksen eräästä valmisruuasta. Ensio Itkonen ja karvalakki malli. Hannu Karpolla oli aikoinaan karvalakki päässä jopa televisiossa. Eräs lappalainen tietäjä kommentoi B. Virtasen sarjakuvaa niin että neljän tuulen hattu on jotain, mutta Masa Nieme kohtalon tietää kaikki tässä maassa vielä noin kakskyt vuotta. Shakki Matti

    • Muttasesiitä

      Jos on karjalaine lukuhäiriöinen tietäjä ja uskoo Matti Niemen karjaisuuteen, niin ehkä haluua vain olla savolaine kansalaine. En kannata jotain puoluetta. Mutta ymmärrän yskän. Ja sekin loppuu aikanaan. Maailma muuttuu eskoseni, sanonta lie Aleksis Kiven romaanista tai näytelmästä Nummisuutari. tai jotain. Haluaisin keskustella siitä, miksi minä en nyt osaa jotai juttua.

    • Sinunpitäsikokeilla

      Kirjota sitte suomeks nää englannin kieliset lauseet päästäni. Älä juo ja aja. Toisella tyylillä, sinun pitäisi valehdella ja hymyillä. Mutta tämä on minun tyylini. Miksi et antaisi minulle neuvoa, muutamalla idealla, ja hymyile. Se on kaks kerroksinen valhe. Ja se on sinun silmässäsi. Miksi et mene takaisin ja hymyile. Se on käärmeen hymy. Mutta se ei ole kahvi hymy. Mutta se on vain idea. Ja ideasi on sinun hymysi. Ei mitään erikoista. Mutta sinun pitäisi tehdä jotain erikoista nyt ja yrittää. Joten yritä. Tämä on julkinen silmäni. Katson teitä ympäri kaupungin, ja minä hymyilen.

    • Minunnimeäeipyyhitä

      Joku ehkä ymmärtää että ihmiset varjelevat jopa silmiiään tuholta. Ei ihmiset halua sokeutua jonku idiootin päähän piston takia. Minun käärmeen silmäni on vain sanoja. Ei täällä voi kirottaa eri uskonnoista, eri värisistä ihmisistä, ja väkivallasta. Ja politiikasta ja päivän politiikasta. Jos ei halua profiloitua, niin sitte jättää politiikan väliin. Jos haluaa koskaa niin sitte kostaa. Egyptiläisessä perinteessä nimi vain pyyhittiin luoettelosta pois jos ei kiinnostanu. Tämä vain juttu jonka olen kuullut Egyptistä millaista menoa siellä oli aikoinaan historiassa.

    • Niilinhanhi

      Niilin hanhi oli niin kiva juttu. Joku muusikko tai laulaja laulo lie aika suomeks omalla kielellään, tais olla Egyptin kieli.

    • kyostlsdgoi

      Kastanna tai jotain minä kirjoitan. Luettuani tekstin en jaksa. MIes tai no se menee minne. Tule sanoma. Ole siinä. Miksi en oli. Ystäväi jos täs ulkoimaisen kielsis walkö

    • Minäenolejulkkis

      Eppu Normaali ja kappale: en saa mielestä sinua. Kunnon oikeus draamassa koko bändiä epäiltäis ties mistä. Jos tämä Suomen valtio kaapataan ja uusi hallinto alkaa jakamaan oikeutta. Niin ei kannata olla julkkis jolla on jotain sanottavaa tai mitä vaan. Kunnon vallankaappauksessa tapahtuu mitä tapahtuu, mutta kunnon seko tarinassa Eppu Normaali neuvo miten valta kaapataan tässä maassa. Jos joku ei unohda kappaleen mukaan jotain, niin sitte sillä tavalla, ja kunnon laki tähä maaha sitte. Suomalaiset kuulkoon omalla kielellään miten uutta modernia oikeutta jaetaan tässä maassa.

    • Seuraavaksimusiikkia

      Kunnon oikeus draamassa laki kävisi rauhallisesti läpi ajan kanssa miksi edellinen valta luopui vallastaan? Miksi antaa pois valta? Mitä teillä on sanottavaa? Kuuletteko te edellisen vallan julkkis, että teitä epäillään siitä, että te annoitte isän maanne kaatua itestään uuden vallan syliin? Miksi ette puolustanut isänmaatanne? Ihmiset luottivat teihin, ja uskoivat valheeseen. Te elitte uskossa, että uusi valta ei tulekkaan. Kuuletteko te? Uusi valta on uusi valta, ettekö te tajunnut että vanha valta oli seonnut jo ajat sitten ja uusi valta on tulossa? Ettekö te tajunnut että ihmiset ovat vain yksilöitä tässä massojen maassa, ja uusi hallinto keskittyy jälleen yksilöön. Te olette keksinut jopa uuden uskonnon tälle uudelle hallinnolle. Uusi hallinto uskoo yksilöön. Se on meidän uskontomme. Ne ketkä uskoivat joukko oppiin menivät yliopistolle lukemaan joukko oppia. Me tiesimme sen. Me uskoimme yksilön valtioon. Savolaiset pelkäsivät jopa omaa varjoaan, ja saivat sitten ennakko varoituksellaan uudelta hallinnolta lahjaksi jopa etukäteen omaa mielimusiikki kantribaari nimisiin julkisiin juottoloihin, Se on laaja käsite. Rakkaus musiikkiin ymmärrettäköön. Jos netissä nuokkuu vain savolaisia ja yksi ranta ruotsalainen kauniita sanoja käsityöläinen lapista, Reino nolla, Masa Niemi, ei ole hyvä olla nolla, eli asiahan ei minulle kuule tyyliin ties mitä. Minä olen nyt uusi valta ja niin.

    • Taisitteraskasote

      Suomen jalkapallo maajoukkueen sijoitus miehissä on niin pohjalla, että sieltä voi rankingissa nousta ihan ajan kanssa. Jos ei saa mitään aikaan ja on ihan pohjalla, niin ei se Suomen jalkapallo maajoukkueen vika miehissä ole, että edessä on sellaisia maita Fifan tilastoissa, että alkaa usko menee yliopistoon ja joukko oppiin ja tilastoihin. Jonku osa on olla pohjalla, ja tilastot ovat armottomia. Rakastava hellä mieli on kuin Matti Eskon laulama kappale, Lämmin hellä pehmoinen. Jalkapallo maalivahdin kunniaksi on sanottava että kevyt ote vie vaikka pitkälle.

    • Nautihyvästäesimerkistä

      Muutama diktaattori maa voi olla Fifan rankingissa edellä Suomea miehissä. Kunnon Diktaattori hallitesee itseään yksilöllisesti ei joukko opilla. Niin käsitän tämän tilanteen. Suomen jalkapallo maajuokkueen miehet ovat hallittavissa joukko opilla tai vapaaehtoisuuteen perustuen tietysti myös raskaan sarjan Diktaattori opilla, joka ties mitä, mutta Diktaattorille kukaan ei mene sanomaan joukko opista yhtään mitään on hän nyt sitte demokratian kannalla itteään vastaan tai jopa kuuntelee alaisiaan ties millä tyylillä mutta itsensä kanssa on sitte ihan hyvissä väleissä. kukaan ihminen joka nauttii hyvästä jostakin ties mistä ei altista itseään jonku Diktaattori valtion jaliksen pelaajaksi, ihan sen takia, että halusi luopua jostain eduistaaan ja lähimmäiset ovat rakkaita, mutta rajansa siinäkin. Jos joku kuitenkin niin tekee, se perustuu vapaa ehtoisuuteen josta ei ehkä ole paluuta takaisin mukavaan elintasoon, joka ei tarjoakkaan ehkä enään vastauksia jos on karaistunut johonkin muuhun jota saatetaan jopa treenata Diktaattori valtioissa jalkapallo leireillä miehissä.

    • Erireittejätakasin

      Tässä valtiossa raha laitetaan kiertämään niin tehokkaasti, että suunnitelmallisuus puuttuu peliin, ja maalivahdin osa on olla jalkapallossa muistuttamassa ajasta jolloin suunnitelmia ei ollut eikä niitä tarvittu. Jos jalkapallo maalivahti jotain suunnittelee niin sitte suunnittelee, mutta yllättävä tilanne yllättää maallikon vaikka katsomosta. Jos ennalta suunnittelee että rahat kohtaavat tulevaisuudessa jossakin jos suunnitelma toimii, niin rahat saapuvat johonkin ennalta määrättyyn paikkaan tiettynä aikana jos suunnitelma toimii. Jos rahojen on tarkoitus olla erillään kunnes ne saapuvat vaikka samalle pankkitilille jälleen kohtaamaan toisensa. Niin, rahoja voidaan nyt seurata vaikka määränpäästä eli jonku rahoittajan omalta pankkitililtä, että miten ne rahat nyt sitte tulevat takaisin kun niitä sijoitellaan ympäriinsä. Jos kahdesta eri suunnasta saapuvat rahat saapuvat pankkitilille ennakoidusti, niin rahat tuovat lisää kavereita mukanaan, niin että pankkitiliä on suurennettava jotta kaikki saapuvat rahat mahtuvat tilille.

    • Senpituinense

      Tää kertoo Paskal La Fountaini mielestä. Paskal lähettää rahat pois jopa eri reittejä jotta ne tulisivat takaisin Paskali pankkitilille uusine rahoineen. Paskali pankkitilin on tarkotus levetä ja kasvaa ja kaikkea laajentumiseen liittyvää. Lisää rahaa siis. Tässä siis Paskal La Fountain. Kaappijuoppo tietää Paskal La Fountain ja sen että raha on Paskal La Fountain mielessä. Konjakki pullo on konjakki pullo, tai yleensä alkoholia. Ympyrän keskellä oleva käkikello on kauniita haaveita, kunnes nekin toteutuvat. Eli Paskal La Fountain haave on se että käkikello joka on Paskalille haave muuttuu rahaksi Paskali pankkitilillä ja tuo lisää rahaa mukanaan. Mutta Kaappijuoppo joka retkahtaa välillä juhlimaan, haaveilee että käkikello joka siis on haave, muuttuisi rahaksi kaappijuopon pankkitilillä.

    • Minävaellanvapauden

      Jotkut eivät loydä ihanne puolisoaan, jotain paskaa, ja sekin alkaa naurattamaan, eli tässä vain kävi näin. Nuorena en löytänyt puolisoa ja nyt sekoilen täällä mitä ei edes minun nuoruudessani ollut olemassa. Kaikki kun asettuu paikoillensa ihmissuhteissa on valmmis myöntämään että olen saanut palkinnon Raamatun tyylisesti. Olen uskovainen. Minä ja usko olemme yhdessä nyt keinotekoisesti. Adrenaliini piikin hommaaminen täältä rutiinilla on hieman omanlaista. Pelkotilojensa kanssa möyriminen jos on upeeta exreme urheilua niin semmoista sitte. Ei itsestään saa irti riittäviä tehoja jos on vain mukavuus alueellaan koko ajan. Minä en suosittele mitään, mutta elämässä jossa on teknisesti uskovainen ja se on kaappijuopolle ainut vaihtoehto kuten juopoillekin. Löytää uusi koti maailmassa jossa niin moni vaeltaa pimeyden luona.

    • Löydätauringontuolta

      Saan täältä adrenaliini piikin, olen muuttunut uskovaiseksi. Siis tämmöistä kun miettii niin tässä on kyllä ristiriita. Minun uskoni lepää adrenaliini piikin varassa. Jalkapallo maalivahti voi olla kuitenkin hyvin rauhallinen. Kuten suosikki julkkis naiseni. Minä en halua mitään on hyvä merkki. Minä olen kylläinen on hyvä merkki. Olen löytänyt lähteen jossa raikasta vettä. Sen veden nimeäminen ei nyt oikein kiinnosta edes leikillä. Tässä menee vain muisti loppujen lopuksi. Oma muistini voi olla hieman pienenlainen mutta suuri muistisille en osaa suositellakaan tätä tapaa.

    • Olenhallinonorja

      Niin en ole onnellinen. Mutta usko voi olla ensimmäinen rajapylväs jos joku on kiinnostunut mitä ennen usko rajapylvästä tapahtuu ihmiselle, siis onko ihminen onnellinen jos ei ole saavuttanut usko rajapylvästä? Jalkapallo maalivahti torjuu ja sellai, ja suosikki nais näyttelijä on ties mitä. Mutta en ole koskaan näytellyt esimerkiksi jotenki ihan näytelmää ihmisille. Julkikset ovat Amerikassa ties mitä. Mutta minä olenkin saavuttanut usko rajapyykin onnellisesti. On se nyt adrenaliini höyry tai jotain muuta tyhjää. Onnen raja pyykin luo sitte seuraavaksi. On olemassa myös pimeys raja pyykki. Terveisiä sieltä ja täältä.

    • Enlähdeuuteennousuun

      Aukaisetko ikkunan ystäväni. MInä olen sinun ystäväsi. Minä olen vain sanoja. Jälleen kerran olen vain sanoja täällä. Minä olen menettänyt uskoni. Olen taas niin sanotusti tyhjä käynnillä. Adrenaliinit menivät, tyhjyys palasi takaisin. Olen ties mitä. Tyhjyys on ties mitä. Nämä sanat pitävät minulle nyt seuraa sitte tänä hetkenä.

    • Väsyttää

      Rakkaani amerikassa olikin puhe tuulella.

    • Väärävalintaeilen

      Eilen kuitenkin rohkaistuin kirjoittamaan suosikki naisnäyttelijälle Amerikkaan.

    • Minäkinkiitänsinua

      Hän sanoi minulle suunnilleen näin: sun täytyy hallita perus asiat että pääset urallasi etteen päin. Minä sanoin hänelle näin: Sun täytyy hallita perus asiat että pääset urallasi sinne missä minä esimerkiksi olen. Sinä olen kuin unelma auringon, mutta tämä maailma on tällainen paikka että suurimmat unelmat ovat ties missä. Minä en ole suurin unelmasi mutta ehkä tässä on jotain. Kiitos

    • Jalkapallossa

      Jälleen kerran jauhan molarin perus vetoo, eli jalkapallo maalivahti maalissa jalkapallo ottelussa. Hän hetken haaveilee ja siinä sitä taas maalivahti psyykkaa itteään eteen päin elämässä. Pallo ei antaudu, pallo on muodoton möykky joka on torpattava ennen maaliviivaa. Julkkis suosikki näyttelijä on näyttelijä Amerikassa ja olkoon siellä. Sillä hetkellä kun tajuaa, että pallo ei menekkää maaliin niin voi jo rentoutua. Mutta sitten kun päätös summeri soi ja ero tuomari jalkapallo ottelussa kaivaa pillinsä että taivaasta voisi tulla joku sanomaan, että erotuomarin teot maan päällä olivatkin ihan asiallisia. Siirryn taivaalliseen erotuomariin nyt, että lukijat voivat jatkaa matkaa, sillä nyt ei lihallista tekstiä ole eikä tule. Taivaallinen tuomari käy yksilöt läpi taysin julkisesti ja taivaallinen tuomio istuin tuomitsee ne jotka päästivät pallon maaliin jalkapallo maalivahtina. Taivas lyö tulta- kappale en muista esittäjän nimee.

    • Jokapuolellavahtitornia

      U2: n kappale coveri versio All around Wacthtower tai jotain. Sanat menee suunnilleen, Täällä täytyy olla joku tie ulos täällä sano jokeri varkaalle tai jotain. Siis nyt kun en ole matkailija luonne, viihdys koti kissana, niin elämässä voi tulla eteen U2: n rumpalin tyylinen virvelin käyttö. Todella tiukkaa vetoo häneltä, Irlantilaiselta Mc Guiverilta, vaalea unelma rummuissa. Jalkapallo jengi ties mikä. Dundee united ei ehkä ole Dublini jengi aina? Mutta asiaan, kun ylä ja ala mäet on selvitetty, niin millä selvittää, kun tulee mutkia matkaan. U2: n rumpali virveli työskentelyllä. Bob Dylani biisiä on koveroinu muutki, mutta suosikkini on U2: n versio. Oma suosikki nais julkkiksenikin käyttää virveliä kuten Arstila kommentoi julkisuudessa tiukkoja olohousuja. Ne ovat jotain. Se siitä.

    • AitoU2faniolenlie

      Corton Maltese jengi ei ehkä odota joulua ja joulupukkia, mutta hyvin piirretty sarja kuva luo kuvan, että joku on jopa Parkerin kaltainen alleviivaus kynä televisiossa. Koettakaa kestää! Parker- sarjakuva on villistä lännestä kai. Mutta Villilänsi oli ja meni. Corton Maltese- sarjakuva on todella tyylikkäästi piirretty. Mutta se ei ole minulle. Minulle on virveli joka soi päässäni tietyn lailla. Mutkaan veden kylki edellä makkara ei aina suussa. Kevyt ruoka valio on minun vaihtoehtoni. Savukkeet ja Corton Maltese sarja kuva on lyömätön yhdistelmä. Kerran olin jatkoilla pääkaupunki seudulla, ja naisenin kanssa jonka kanssa en mennytkään naimisiin, siis tämä on tapahtunut noin kakskyt vuotta sitte, mutta se asunto minne mentiin discosta nukkumaan, oli hänen ystävänsä asunto tai jotain. Siellä oli seinä täynnä Corton Maltese sarjakuvia jos valehdellaan ihan perus valheita. Olin nuori enkä ymmärtänyt, että minun juhlani olivatkin suunnilleen siinä. En saanut nukuttua ja lähdin pois. Asunto täynnä jengiä jotka nukkuu. Ei jaksa olla.

    • Päätöntämenoa

      Niin U2: n tyyliin kävelee vaan ovesta ulos ja se siitä. Mutkia matkaan siis jos pohdiskelee, että mutkat eivät ole ylä ja alamäkiä. Hyvän mutka ajon opettelu voi olla tuskallista. Joten se siitä. Kevyttä juttua vaan tänne. Tämä on todellisuutta. Mutkaan kun mennään niin sieltä pitäisi tulla myös ulos. Mutta. Muutaman mutkan jälkeen alkaa odottaamaan rauhallista arkea ja semmosta. Mutta kun mutkat jatkuvat ja täällä on masentuneita jotka ovat masentuneita. Täällä on ihmisiä jotka suunnittelevat mutkia toisille, että tämä yhteiskunta olisi valmiina pahan päivän varalle. Haluan taivaaseen. Sinun kanssasi, mutta Arstila ei ole suosikki julkkikseni nainen. Hän on Jenkki nainen joka on näyttelijä ja hänen ikänsä on semmoinen että en tiedä onko hän vetänyt mutkasta kunnolla ulos joskus.

    • Minuntulkintani

      Tämä menee nyt klassikko jutun puolelle, mutta Bob niin sanottu nobel Bobi, Dylan kirjoitti kappaleen All along the Whacth tower karkuun päässeistä vangeistä Saksan vankileireillä, siis sotillaat olivat päätyneet vangeiksi Saksan toisen maailman sodan vankileireille. Sieltä piti päästä pois. Jokeri on Jenkki ja Varas on vaikka Skotti tai Irkku leikisti. Englantilaista ei voi pitää varkaana. Tai jotain. Täältä täytyy lähteä pois, on lakoninen ilmaisu. Lisää siihen leikisti sanan niin kukaan ei hermostu. Tässä ei mutkia odotella vaan toimitaan. Ja menee hermot.

    • Viekäävaikkasiemenperu

      Ihmisiä voi huijata mukavasti. Pulla pitkollla ja kaakaolla tai jollain lepposalla jutulla. Mutta mulle ei ainakaan sanota mitään. Minä en lähde minnekään. Minä olen täällä ja sellai. Teette mitä teette, oman vastuun kannatte. Minä en kuuntele, mitä vartijat tekisivät jos olisivat samassa asemassa. Minä olen minä. Sota on sotaa. Te ette vie minua minnekään, mutta jos viette, niin minä juttelen pulla juttuja kaakaolla, jos muuta en keksi. Minä olen viaton pullapitko, missä on kaakaoni. Minä haluan vaikka nukkekodin syliini ja tyhjän asunnos. Avioeron. Minä en eroa puolisostani. Minä olen vaikka jalkapallo maalivahti, ja minä torjun kaiken mitä minä torjun. Muuhun en pysty.

    • Mitästääon

      Me olemme vieraita täällä. Tämä on vieras peli, ettekö te kuule? Minä en tee mitään, mutta jos te luotatte minuun niin minä teen mitä teen. Mitä minun pitää tehä? Minun pitää miettiä jotain. Kertokaa nyt sitte jotain. Minne ne katos nyt? Minä olen syytön. Minä en karannut. Antaa minulle mitä minulle kuuluu. Minä olen vieras. Minun mielestäni, minä en nyt sano mitään. Minä haluan pelata jalkapalloa, mutta ovathan äkäsiä nyt isännät?

    • Jokurajatässäon

      Jotku joukkueet vastakkain. Kivat nimet ja sellai. Olen varovainen. Väkivalta kauheaa. Jalkapallo kivaa. Minua voi pyöritellä mutta en ole ainoa. Liian kova vauhti mutkaan niin kaikki menee mettään. Pitää ennakoida mutta ei tarte suunnitella mitään. Tämän selittäminen on hieman ongelmallista. Miten voi tietää jos mutka tulee, että edelliset mutkat meni miten meni. Ja seuraava mutka on taas jotain muuta kuin edelliset mutkat. Se tarkoittaa sitä että ei nyt ihan liikaa kannata stressata. Täällä on muitakin ihmisiä. En ole ainoa.

    • Olenmaksataikuu

      Kalevi ja Reiska etu seiskaan, vaikka helo tammi kuutonen käskyllä. Siis näin alottelin noin kolme vuotta sitte näitä kirjotteluja täällä. Helo tai hella- sarja ihmisille tuttuja. Tammi- pelikin lei tuttu. Kaksi miestä Kalevi ja Reiska ovat etu seiskassa sen takia, että käkikello laulaa oikealla tai vasemmalla. Siis käkikello on vain tilanne arvio jalkapallosta. Näin niin kuin jälkikäteen. Kolmessa vuodessa kirjoittaa noin 3000 viestiä sinne tänne nettiin. Oma arvioni. Osa lähtee pois. Ja osan saa ite pois. Mitä en tiennyt silloin kun alotin.

    • Kenensika

      Olen maksa tai kuu, hu huu, mitä kuuluu, kukkuluuruu. Sitte vanha lasten hokema, eli sika pestään ja silleen.

    • Ähäkuttieipäsmee

      Naapurin sian pesu ei minua kiinnosta. Muistaakseni juttu menee niin.

    • Poliittinenvastaus

      Pitsiröyhelöö voi vähä avata jos on laulamassa karaokea. Siis jos joku nainen tulee kysymään minulta, että mitä kuuluu? Niin minä en jaksa aina vastata edes vihtea teorialla, että kukkuluuruu, olen sen ja sen puolueen kannattaja. Jarkko Aholankin nimen muistan nyt eli hän lie laulaa kappaleen Taivas lyö tulta. Siis mitä kuuluu kysymys nyt ihan asiallinen, mutta jos ite jauhaa netissä jalkapallo maalivahdin tarinaa, niin ei oikein innosta vastata lasten hokemalla, että juttu nyt on niin, että politiikka on hurjaa menoa, ja julkkis naiset ovat mitä ovat. Minä olen kiinnostunut tämmöisestä, mutta saunassakin on kivaa heilutella joskus vihtaa tai vastaa. Mutta naiset joita ei edes tunne voivat tulkita vastaukseni liian tungettelevaksi. Joten he kysyvät vain että mitä kuuluu. Ja minä vastaan että kuuluu mitä kuuluu. Eli menee miten menee.

    • HaluatkoUrpovastaukse

      Voihan sitä joskus muistella jolleki naiselle, että Urpo Leppäsen Lambada teorialla sitte soitelle sotaa. Ana ja Urpo muistaakseni lambada aikoihi olivat julkisuudessa. Työministeri Urpo Leppänen. Sitte Rytsölät lambojen kaa olivat julkisuudessa ja sellai. Vaurastuivat tietokoneilla ties mite.

    • Kutsunapuunvoimia

      Jossain kulahtaneessa avioliitoss Urpo vastaus voi olla aika hiljasta. Jalkapallo maalivasti torjuu vaikka hakusanoilla. Olen kirjoittanut tänne aika monta viestiä kolmessa vuodessa noin. Joskus taukoa. Ennen oli ennen, mutta nykyään meno on sitte mitä on. Ehkä olen väärässä. Mutta avioliitosta en tiedä mitään, koska en ole ollut avioliitossa. Jos minut pienenä pilattiin sokerilla ja kaakaolla, niin sille en voi mitään. Jos lapset juoksevat pallon perässä, niin ennen se oli terveen lapsen merkki ja sellai.

    • Oolalaaupeefeikki

      Antiikin olympialaisissa haluaisin juosta kuin tuulispää. En kuin tikka tuulipää. Tai tikka masala tai jotain juttuu nimestäni. Nimi on enne. Olen enne siis. Mutta rajansa silläki. Koska en osaa oikein juosta, eikä se nyt ihan henge hätä oo.

    • Elokuvatelokuvia

      Upee meikki ei kuulu sana varastooni. Joten sen voi kirjottaa tänne. Arkisin tulee keskusteltua sanoilla, joita yleensäkin käyttää. Feikki meikki voi tarkoittaa upeeta maskeerausta, mutta jälleen mutta. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

    • Minäsyönpullaa

      Jos haluu olla atletti tai kotletti niin se onnituu minulta jalkapallo maalivahtina jalkapallossa. Syy ties mikä, mutta tänään tällaista. Olen pysäköinyt jonku semmosen jota voi katsoa televisiosta jälleen jonnekin ja olen taas ties mitä. Uusi ilta uudet kujeet. Televisio on vaihtoehto. Syytökset voivat lamauttaa. Ihminen haluaa turvallista arkea. Minä olen ihminen. Minä haluan turvallista arkea. Kaarteen jälkeen maalivahti kasaa ittesnä taas uuteen hyökkäykseen valmistautukaa. Ellun kanat! Olette oikeita rahamiehiä. Yksi kaljupää ei tarkota mitään muuta kuin rahan himoinen Paskal La Fountain. Menkää pallon perään.

    • Minullaeiolekananmunia

      Eli vänrikki Koskela sanoo tuntemattomassa sotilaassa, asialliset hommat hoidetaan muuten ollaan kuin Ellun kanat. Ainakin muistaakseni elokuva versiossa. Koskela sanoo siis paikalla olleille muistaakseni, että paikalla ei ole nyt sellaista jengiä, että jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin tässä sitä ollaan ja sellai. Se mitä minä vänrikki Koskelana näen nyt tässä tätä sanoessa, niin olette kuulijat sen näköisiä ja oloisia että pullapitkokin tekisi teille poikaa. En sano pullapitko sanaa enkä kaakoa sanaa, joten jos sanon sitte näin, että rahamiehiä jos ei ole paikalla, enkä heitä halua loukata, niin muotoilen nyt sitten tämän niin, että jos pitää jalkapallosta niin eiköhän se siitä. Yhdellä kanan munalla voi tehdä lettuja, mutta näiden kanan munien kanssa niin sanotusti on hyvä olla yhdessä ja toivoa parasta ja pelätä pahinta.

    • Ehkäjoskuslöydän

      Siis Käkikello, banaani pullo ja pulla pitko. Suora jana taas käkikellosta kauemmaks. Eli olen pulla pitkona, banaani pullo takana, jonka takana on käkikello. Ylhäältä tämä on suora jana. Kolme pistettä janalla. Etsin uutta juttua, jotta voisin mennä pullapitkonkin taakse. Se ties mitä. Olen ties missä. Olen ties kuka.

    • Eitartegrillata

      Masentuneet ovat omalla masennus pisteellään. Pimeys piste ties mitä, vaikka liikaa juhlimista. Uskon piste sitte on uskon piste. Usko antaa hengen voimaa ja sellai. Onnen piste kartalla ties missä. Polkupyörän haarukka voi mennä ylhäältä katsoen napaan eli ympyrän keskipisteeseen yhtenä viivana. Haarukka ei näy ylhäältä katsoen. Se näkyy sivusta katsoen. En rakenna polkupyörää täällä. Saatoin rakentaa kahdella janalla mersu- merki, mutta en saa sitä kasaan sitä selitystä, ainakaan ylhäältä katsoen. Jana ympyrän keskipisteestä ympyrän kehän yli ja siinä sitä on pullapitko.

    • Masentunutpotilas

      Valitettavasti masennuspisteen voi piirtää kartalle, mutta ja jopa janan käkikelloon joka on ympyrän keskellä, mutta masennuspistettä seuraavaa viivaa ei ylhäältä näe. Koska se saattaa mennä sinne mitä ylhäältä ei näe. Se on aika hengetön paikka, jos masennuspisteeltä lähtee viiva alaspäin. Sitä viivaa ei näe ylhäältä. Tässä on näitä pisteitä, mutta yhdelle pisteelle ei halua kukaan. Se on vaikka pääte piste. Mutta lähteekö masennuspisteeltä viiva suoraan alas vai ei, niin sitäkään ei halua tietää ainakaan minä allekirjoittanut.

    • Kutenmistäpaikasta

      Kaikki olisi selvempää, jos olisi korkeus havaittavissa kartalta. Ja jossain kartoissa on korkeus merkit. En haluaisi kuulla millä kappaleella musiikissa minua kuvattaisiin ja sitten joku niin sanotuu kylmä heitto tai veto, siis sijoitus kartalle jonnekin kohtaan. Jos lisää päivän ja säätilan vielä niin sanotusti kaupan päälle, niin olisin lähtö kohtaisesti kyllä korkeapaineen alueella ja sellai. Itse en sijoita itseäni paikkaan jossa olisin kartalla, jossa korkeuden voi havaita.

    • Ehkätääjoskusavautuu

      Siis kartalla on konjakki, Paskal La Fountain, käkikello, ja banaani pullo. Mersu merkki, jossa käkikello keskellä. Kartalla on muitakin ties mitä ja kuten muutenkin meno ties mitä. Siis oma tuttu ympäristöni arjen huolineen on vaikka kartalla joku ties miksi nimetty, mutta en nyt arki asioihin puutu. Masennukselle voi antaa jonku nimen mutta se ei ole nyt tässä muuta kuin arkea joillekin. Jokaisella oma arkensa. En voi menettää käkikelloa, ikuista haavetta, olisin ihan niin sanotusti pystyyn kuollu kansalaine. Pikku haaveet matkassa on hyvä katsoa karttaa ja todeta, että semmosta.

    • Oletneromätämuna

      Mätämuna tilanteessa taivaalliset voimat pistävät pelin seis ja kaikki jalkapallo pelaajat käydään julkisesti läpi. Jopa erotuomari. Viimeisellä tuomiolla televisiossa käydään mätämunien meno läpi ehkä ihan rauhallisesti. Isot palkinnot saavat, heitä ihaillaan. Taivaallinen tuomio on selvä ja se siitä. Suuret nerot voittivat. Voi sanoa, että tätä mä aina aavistin. Sä olet nero- juttu perustu vikaan tuomioon. Henkilökohtaisesti en jaksa kattoo pimeetä menoo televisiosta jos ei tarte. Suuret voittajat ovat suuria voittajia, siis neroja viimeisellä aterialla. Mutta se on taivaalliset tuomiot ohjelman sisältä sitte kun pelipäättyy lopullisesti, ehkä alkaakseen taas uudestaan. Jos jalkapallo suodaan jatkua sitte.

    • Jasieltätullaanalas

      Sanoisin viimeisellä tuomiolla, että vedin pari mutkaa liikaa suoraks. En keksinyt enään mitään. Mutta, suuret tulee lujaa ja todella lujaa ylhäältä uho sitte tähä. Suuret ovat suuria. Heille on annettu ja heiltä vaaditaan. Mistä minä tiedän. Minä tiedän mitä tiedän. Mutta huipulla tuulee kuulemma.

    • Mitälaulatkäkikello

      Käkikello on siis ikuinen lähde jonka en soi hyytyvän mielessäni. Toivoa sopii ja sellai. Siihen ikuiseen lähteeseen nimeltä toiveet toteutuu ei voi mennä asumaan. Voi ehkä mennä. Mutta voi myös tulla pois kun kyllästyttää. Jos minä toivon jotain, niin minä toivon käkikellon laulavan sen minulle joskus omalla tavallaan. Minä en ehkä kuule sitä heti mutta lähde on vain lähde.

    • Jaseonseinäkello

      Sitten kun olen löytänyt oman käkikelloni ja en enään haaveile, niin saatan olla onnellinen. Onnellinen käkikello. Ehkä. Missä on onnellinen käkikello? Ties missä. Jos haaveilee onnesta ja toivoo sen savuttavan, niin käkikello on sitte mielessäni semmoinen että osaan kukkua, mutta jotain puuttuu.

    • Fiatromukasa

      Fiat Fiorentiina olisi minun vaihtoehtoni pizza lisukkeelle. Herkullinen välimeren herkku. Rauhallinen syödä. Toppuuttelee lähössä. Kevyt olo. Nautinnollinen. Fiat ilman herkkuja, perusmalli. Käänny vasempaan tai oikeaan olet matkalla jonnekin. Nautintaan!

    • OlenOlenOlenOlenOlen

      Fiat Amore sopii neliö jengille, se vetää nimittäin neliöö nyt ylös ja kääntyy sitte oikealle edestä katsojasta suunnilleen katottuna. Fiat Amore, vilkku oikeaan pysty parrua mennään aatosta kohti sitte tasasella. En suunnittele korkeanpaikan kammoa, suunnittelen kaikkea muuta kuin serpentiinejä. Neliö jengi vetää nyt kortta ylös päin kohti joulua, jos se jotain kiinnostaa ei sano jotakuta sanaa.

    • Nälkäkasvaavaan

      Kai kuju Hyttinen ja kappale: Mä olen Veikko Nieminen. Kaksi kymmen vuotinen ja sillee menee sanat. Muistan armeijan jälkeen kun mietin, että se armeijasta ja olin nuori jota en kyllä miettinyt ja nyt kun olen hieman vanhempi, niin Fiia Fiurentillaan olen vapaa ehtoisesti merkannu itelleni vaatimattomat pohja ääoot eli 210 kirkkaasti. Ei toivekkaasti. Siis autot autoja, mutta autoilla saatan kehuskella älyäni jota ei saa kiinni ellei tarkista näitä juttuja. Neliö, kolmio ja ympyrä. Kolmi lolli, Neliö kolli, ja ympyrä pelottaa, koska korkea kammo. Se helpottaa vanhetessa sanotaan ehkä ei. Kolmen hyvän leivän jälkeen kolmio leipä on hyvä jatkaa voilla ja leivällä ja

    • Enjaksaenään

      Esittelen pitza neliö lähettilään sukulaisilleni: Se siitä. Esittelen pitza kolmio palan taivaalta sukulaisilleni huumorilla tietty: Hän on rakas, se siitä. Esittelen teille jonku omasta suvustani. Ei tule kuuloonkaan. Sinun pitää kasvaa aikuiseksi. Olen rakas mutta kasva rakas, kasva! Olet suosikki sukulaiseni, joten kasva isoksi ja lennä vaikka tähtiin! Olen varakas sukulaiseni mukavilla osakkeilla, joita savossa kasvaa puissa, etkö lainaisi minulle jotain, että pääsen riiuulle? En, mene poikani eteenpäin elämässä, sinä siedät puita, sinulla ei ole allergiaa. Ymmärrätkö? En

    • Minäotanenjaa

      Mutta miksi et anna minulle omaisuutta vaikka muuten vaan? En! Minä en anna, minä otan! MInä olen ottaja sukulainen! Kyllä! Minä olen sukulainen täyden kympin oppilas, raksa kymppi, kaikki kympit! Minä olen kymppi, mutta minä en keksinyt kymppiä. Ymmärrätkö? Sinä niljakas sukulainen, minun pitäisi laittaa tänne levälleen minun rahani! Minä olen raha tässä maassa, uskotko sinä ystäväni? Minä olen unohtanut mitä minun piti nyt tänne sanoa, tämä ei ole näköradio. Niin se on ottaminen suomeksi englantilaista sanaa mukaillen: otetaan kaik mukaan ja mennään jäätelölle!

    • Olensavolainen

      Sana kuortane on tässä nyt edustamassa karjalaista vaikka miestä. Kuortane ties missä tässä maassa. Minä en ole käkisalme poikii. Eikä suvussa taida olla paljoa karjalais verta. Käkikello on karjalaine on vain juttu siitä että kaikki upea ei aina ole ulkomailta. Käkisalme poikii ei savolaisena sano mitään.

    • Suusäkkiämyöden

      Minä otan minä en jaa mitään. Minä en tuo mitään, minä otan. Minä vain otan. Tässä on idea ottaa. Vain ottaminen on nyt kyseessä. Tässä ei jaeta mitään, tässä vain otetaan. Minä otan ja pidän itselläni on tarpeeksi itsekästä tänä aikana. Tämmöinen tämä aika on otan sitte tai en. Mutta minä vain otan, En emmi mitään. Tätä kirjoitan vain yhden jutun takia. Haluan Amerikkalaisen puolison mutta rajansa silläkin. Tätä voi verrata että ulkomaiden sanonnat erilaisia kuin suomen kielen. Mutta ei kannata jakaa mitää kenenkään kanssa jos on kovan rahan markkinat tai jotain. Tämä vain netin käyttöä yksinkertaistava idea, joka on verrattavissa vaikka yhteen juttuun, mutta maailma on tässä maassa tämän maan meno ja sellai. Ulkomaat ulkomaita

    • Rakkaimmatkaikista

      Kalevi Reiskaa etu seiskaan, kasi kaks seiska seuraa kuus kolme nelone laulaa viis seiskaa. Eli hyppy heikki tarina. Rakennetaan linnaa taas. Linna oli keski- Euroopassa aikoinaan pahasti kesken. Pahat rosvot varastelivat linnan rakennus tarpeita sen mukaan mitä niitä keksittiinkään tilata. Pahat pojat Oy vohki tai vorholsi kaiken kiireessään. He olivat ammatti ahmijoita, jotka ottivat rikkailta ja köyhiltä, että kaunis porholhovi kaupunki ei saisi kauniita muureja suojaamaan ties ketä hulluja jotka keksivät tulla varastamaan jopa keksi varasto keskellä kesää. Suuri muratti oli lohikäärme. Suurin Lohikäärme oli sininen aragon. He olivat kauniisti laitettuna linnan puutarhaan ihmisten haaveissa, sillä koko hemmetin linna ei valmistunut sitte millään ilveellä. Veljekset kuin ilvekset!

    • Enjaksakirjoittaa

      Suuri Vorholhovi kaupunki suri suurta rosvousta jo alusta alkaen. Olisi aika kutsua keijut kylään, sillä kukaan ei ymmärrä, miten on mahdollista että toinen kaupunki on saanut muurinsa ja linnansa ja me olemme paskaa täynnä oleva katu oja keskellä keski- Euroopan kukkeita aluetta. Tämä linna satu pitää saada loppuun. Jos idiootti kirjoittajan keksi nopeus on kirjoittaa kasi kaks seiska tilbehöörejä ilmatteeks tääl ja tuol niin kai te tajuu, et tämä linna jaa kesken, niin kuin se jäi edellisellä kerrallakin. Te haluatte suojata kaupunkinne, mutta Vorholhovi hovi on kaunis ilman muurejakin. Minne hemmettiin katoaa kauneus idea ja kaikki mitä meillä on ympärillämme. Suuret lohikäärmeet lentelevät taivaalla niin viattomasti, kaikista suurin eli sininen lohikäärme on valkoinen vain pilvissä taivaan. Se voi pudota, se tarttee ehdottomasti suuren muurin että se voi munia uuden munan. No niin rakentakaa miehet se muuri. Minä olen kuningas tai en mutta ei tästä tule mitään.

    • Sinunvuoksesirakas

      Olen pahoillani, ei tule mitään. Kaikki maksaa aikanaan veroa, sano veronkerääjä. Kädet väsyy kaikki väsyy. Veronkerääjä ei väsy. Tarina elämästä keski ajalla saa jäädä pois. Piks poks puu, kädet ja suu, minä männä poes sano poeka polone. Kovi o isä olone. Syö ja nukkuu, käy ja kukkuu. Sen pituinen se, linnassa oli taika ikkuna, josta näki ulos. Se ikkuna oli taika ikkuna siksi että ilkeä lohikäärme ahneus tuhahti välillä karmeuksiaan sinne linna suuntaan. Ed. linna ovi oli noiduttu. Taika ovi. Tämä ovi on nyt ikkuna eli taika ikkuna.

    • Mitäsitäselittelemään

      Tarkistin juttua jälkikäteen ja parkano oli vain mielessä, ja sitte muistin Simo Salminen savolainen ei ole parkano kuopiossa lie, siis jalkapallo molarin ja pellehyppääjän ero ties mikä. Kondiittori lie oli Simo Salminen, näyttelijä. Mutta, parkano nyt on jalkapallo maalivahdille yksi hailee, että onko se kuortane vai parkano, mutta vasta paino on käkisalmi koska käkikellosta nyt kyse. Kaunis haave, joka toteutuu, minä otan ja minä otan. Ei selittelyjä, jos ottaa niin ottaa. jos toiset ottaa niin toiset ottaa, se on toisten asia. Minä otan siis Parkanon Käkisalmen ja käkikellon. Simo Salminen edesmenny. Mutta Simo Salmisen sukunimi viittaa savolaiseen - nen päätteeseen eli savolainen Simo Salminen.

    • Silläonväliä

      Meni väärin: otan Kuortaneen, Käkisalmen ja käkikellon.

    • Mitensennytsanoo

      Kyllä nyt on Kuortaneen urheilu opisto, Käkisalmen vanhat mummot ja käkikello seinällä. Simo Salminen voi olla pellehypääjä klovin asussa hyppäämässä hyppytornista, mutta. Simo Salminen on kuulemma muistini mukaan tehnyt yhtä ja toista. Hän on tosi kuuluisa suomalainen. Kuortaneen urheilu opisto on Kuortaneella lie. Käkikello on vaikka kaupassa odottamassa ostajaansa. Ja Käkisalmi on lie kaupunki laatokan rannalla. Siis kaikki on valmista siihen että nyt voi tarkastella jälkikäteen miksi haarukka polkupyörän nokalla ei avautunutkaan niin nopeasti kuin olisin toivonut. Tämä vain pohdiskelua.

    • Turvallistamatkaa

      Fiat Amore ilman neliöö voi ajaa vastapäivää neliössä. Siis Fiat Amore muistaakseni neliö on tarkotettu vain vilkku oikeelle jengille. Siis oikeelle jengile. Fiat Amore huumorilla vasurilla kans, on tarkotettu vasemmalle kääntymistä suosiville vilkun käyttäjille. Vain huumoria. Jos auto kestää kesän se kestää talven tai jotain. Hintavan premium auton saa premium hinnalla. Halva paskan saa kääntymään vaikka oikealle talvella tai kesällä. Fiat premium ilman hintaa oikealla tai oikealle, menee sinne missä Fiat Alfa Romeokin menee talvi hallallakin soiden. Eli kotiin.

    • Oolala

      Minä puhu italiaano. Minä hallitse interpremissimo tai jotain. Täällä kaukana Italia aurinko polta. Tämä maa puhu suomi tulisesti. Minä nainen italia. Minä rakasta italia auto. Minä tunne parmesa juusto. Sinä olla herku pala. Minä ymmärrä. Sinä herkupala. MInä naine italia.

    • Rakastankelloja

      Tässä on uusi Utsjoki Kevo- linja neuvotteluihi, joissa tippa- rellu ja fiat 127 ero ptiää tietää Hanu Mikoola tyyliin Teevee ohjelmasta jossa on autoista kyse. Siis ensiksi minulla unohtuu väärä eli Kuortane jonka merkkaan aina Parkanoksi ties miks, mutta uhtua linja jos ei sano mitään niin ei sitte kiss kiss kukkulakkaan kappaleesta Eldanka järven jää, miks en tiiä, siis nyt asiaan eli uusi linja jako on Kuortane, Käkisalmi ja käkikello. Tällä näkee suunnat täällä netissä välittömästi. Nää tietokone aivo jengi koodaa tätä aina niin sanotusti samalla säällä. Täällä ei vaihdu säätila. Tämän ratkas yksi suomenruotsalainen en muista raksa kirvesmies joku Sööström ja Vilho ja sellai. Lähetän terveisiä sukulaisille savoon. Täällä olen, isä heitti hengen jo aikaa sitte. En tule takas, koetan olla tiäl tiäl. Siis ei Parkano junaasemineen vaan Kuortaneen kauppa ja Käkisalme ihmiset lie ja käkikello joka ei unohdu minulta.

    • Tässäminunmielipiteeni

      Uusi linja on vanha linja. Jos tarkka silmäset lukijat huomasivat. Utsjoki- Kevo- linja on siis täysin sama tällä uudella linjalla, eli Kuortane- Käkisalmi- Käkikello- linja. Siis täysin sama veto päällä, oli kesä tai talvi, sota tai rauha. Kaikki menee, mutta menköön tyylistä jotain puhetta sitte. Tämä on siis sama kuin teknisesti kävelisi ulkona, rauhan aikana. Pitää olla varovainen. Tämä vain mielipide. Siis oma mielipiteeni. Kuortane- Käkisalmi- käkikello- linja vain yleispohdinta että täällä kun narahtaa niin Suomen osuus Suomeksi on täsmälleen perus duunarilla sama kuin kielijengillä tai koodaajilla jotka näitä ohjelmia suunnittelevat.

    • Jatässäsanakustaa

      Reiluuden nimissä minun ei tarvitse itse selitellä seli seliä onko tämä nyt niin tai näin. Vaan että uusi ja vanha linja ovat täysi samoja asioita on muiden todistettava. Mutta, se onkin eri juttu. Maailmalla riehuu sotia ja kaikkea kuraa mitä täällä Suomessa ei ole. Maailmassa on paljon ihmisiä jotka eivät ymmärrä Suomea. Onnea Suomi on vain sanoja. Tämä vain mielipide siitä että todistamalla jotain voi saada suuria palkintoja tekemättä yhtään mitään. Kuten minä sain ties mitä tässä aikaan kun tämän taoi miten taisin. Vaikka en takonut yhtään mitään kun näppäimistöäni. Siis Utsjoki- Kevo- linja ja Kuortane- Käkisalmi- käkikello- linja on yhtä ja samaa on vain väitteeni. Täällä on aina sama sää, mitä ulkona ei aina ole. tässä perusteluni.

    • Tätäkujauhaanioppii

      Utsjoki- Kevo- linja kertoo YYA- sopimuksesta. Ystävyys, yhteistyö ja avunanto sopimus. Eli jos muistaa yya- sopimuksen niin ei mielestäni tarte välittää ku ties mistä. Kuortane- Käkisalmi- käkikello- linja on siis mielestäni Utsjoki- Kevo- linja joka kertoo YYA- sopimuksesta. Ystävyys, ysteistyö ja avunanto sopimus Suomen ja Neuvostoliiton kanssa ja välillä ilmeisesti.

    • Seolimielenkiintonenkesk

      Minä siis koetan lähteä muistojeni Neuvostoliittoon lepäilemään mielessäni. Jos se vain onnistuu. Jos Utsjoki- kevo on yhtä kuin Käkisalmi- Kuortane- käkikello niin mikä tässä YYA - sompimusta muistella oikein kunnolla. Joku tuttu sano mulle utsjoki kevo linja, mutta sanoko hän sen ennen armeijaa vai armeijan jälkeen en tiedä. Minä tiedän, että rellu kaasari tipparellussa on ties mitä. Mutta ladassa ei ollut ennen pohja levyä. Tämän tämä kirvesmies sano mulle muutama vuos sitte. Ku juteltiin Ladoista jotka ovat venäläisiä autoja ja tipparelluista joista en tajua mitään. Keskustelin siis lähinnä Kupla pohjasta ja Ladan pohjasta ja ladassa ei pohla levyä.

    • Jalkapallossa

      Mä olen niin onnellinen nyt. Mä pääsin pois tästä kurjuudesta. Olen taas raikas itseni. Rakastan ketä rakastan. Ties mite jatkuu. Tervehdys täällä Neuvoston ajoilta. Suomi on mitä on. Olen huolissani Neuvostoliiton kehitysksestä jopa huumorilla, mitä ei voida suoda mulle. Raskaan sarjan Neuvosto jengi hallitsee raskaalla kädellä. He ovat raskaita. Neuvostoliitto näyttää siltä että se voi hyvin. Olen täällä Utsjoki- Kevo- linjalla. Rakkaani on terästä ja rautaa, eli vanha auto. Kuortane- Käkisalmi- käkikello- linjalla kun siis olen lapin erämaissa missä neljän tuulen hattuni hulmuaa. Tule tyttöni, tule tyttöni minun luo. Tuo tupakkaa ja röökiä vaa. Isän poika tässä hulmuaa! Vanhat mummot ekaks otan naimisiin. Joku vanha huuhkaja tähä, koska pidän jalkapallosta. Rakastathan jalkapalloa tai et. Joko tai. Siis nyt voi yksinkertaistaa ja unohtaa tittelit, se on vain joko tai. Siis että. Siis mitä? Siis jotain. Jossain. Joskus. Tyttöni Suomen helma, neito Suomen minä pakenin historiaan. Kokeilen nyt tätäki.

    • Tarinoitaelämästä

      Mä halusin antaa hyvän kuvan Eufrodiitestä, josta en tiedä onko sellane olemassakaan ollu. Hiittisten lavaakaan en tiiä. Olen valkoinen mies, sen tiiä.

    • MinähaluaisinauttaaJeesu

      Minun täytyy myöntää, että minä olen Jeesus! Ja se siitä. Nyt menee sekoiluks. En ole Jeesus nimeltä, enkä ole Raamatun Jeesus, esimerkiksi historiasta. MInä olen ihminen. Mutta tätäkin sitten toistan täällä jostain syystä. Jos jotain tulee eteen. Jotain uutta. Jotain raikasta. En aina tiedä mitä tänne kirjoittaa, mutta saatan auttaa itseäni ja se ei ole oikein helppo ymmärtää. Jos autta jotakuta, niin auttaa itseään on motto.

    • Suukuivaasuuta

      Minä haluaisin auttaa Jeesusta on siis mottoni. Että tajuaisin että autan itseäni kun kiroitan tänne, että auttakaa Jeesusta tyylisiä tekstejä. Jeesus auttaa itseään aina. Auttakaa Jeesusta, voi vetää jo vuoro vedoin soudussa. Auttakaa! Suotakaa! Jeesus pitää pelastaa! Upeeta Jeesus menoo, mutta vakavampi puoli on se että tämä vain mielipide, minä autan itseäni jos autan jotakuta muuta.

    • Runollinenloppu

      Suu kuivaa suuta se siitä, kaikki on puhdasta piitä! Sekin ties mitä. Taika linnan ikkunasta tuli kauheen noidan naama. Äkäne Lohikäärme heti puhals ja se siitä. Linna katos Saharaan, elämä meni noidalta sivu suun. Suu kuivaa nyt suuta Saharassa. Kyllä kannatti kirjoittaa hyvä loppu satuun. Keskiaika päätty ja Jeesus pääsi pakoon.

    • Olenseurannutesimerkkiä

      Opettaja rakastaa oppilaitaan kunhan oppilaat ovat hiljaa ja käyttäytyvät. Muuten opettaja ei voi puhua pölpöttää omalla tutulla kaavallaansa. Olkaa hiljaa oppilaat, että voitte keskittyä sanomaan, eli sanoma on joku ties mikä, sano jotain ties mitä. Tämä on tieto jota levittelen täältä kiinnostaa tai ei. Mutta teidän pitäisi olla hiljaa tajuatte tai ette. Neptunus kynttilä vakan päällä. Utsjoki kevo linja on nyt kuortane käkikello käkisalmi linja! Luuletteko te että tässä on mukava tarinoida ajan kuluksi? Kysyi neptunus lamppu. Tarkistus linjalta näen selvästi että neptunus lapmppu tarkoittaa kuortane käkisalmi käkikello linjaa ja että neptunus kynttilä on utsjoki kevo linja. Kyllä tämä riittää tältä päivältä.

    • Haluaisintunnustaa

      Vakka kantensa löytää sano joku. Minäkin haluan löytää kanteni sanoi vakka, vaikka oli kauniin Suomen siltä kantilta, että jos yksi vakka olisi juttujen lomaan eksynyt niin vakka olisi ehkä lähettetty tummimpaan ties minne. Vakan kohtalo oli auki, vaikka ihmiset tiesivät Vakka- Suomi ilmiön, he silti halusivat pohtia ja puntaroida mistä kaikki onkaan saanu alkunsa. Minä etsin sinua rakkaus, kunnes löydän pöytä laatikostani muutakin kuin arvottomia sepustuksia. Minä haluan tuntea rakkauden virtaavan suonissani, niin kuin verevä maa. Mitä tämä kaikki on kysyi joku? Miksi ihmiset jotka haluavat rakastaa, käyttävät puheessaan sanoja joista heitä ei tunnista. Jos olen vakka- Suomen poikia niin kai minä voin eskaloida koko termin vakka kantensa löytää. Eikö se ole lämmin henkistä pohdintaa että joka pojalla pitäisi olla yksi tupa maanpäällä ja kantena kaiken päällä olla katto, joka ei vedä vettä sisään, jos näin poikki puollnen vertaus suodaan tähän soiseen taustaan joka on jopa ympärilläni. Niin monta kertaa olen astunut ja huomannut että tahdon välttää hyisen silmäkkeen, mustalla lopulla. Tahdon rakastaa niin kuin järvi suomen miehet. Pojat valkeiden lakanoiden. Tahdon sanoa vain että soiden keskellä on helppo rakastaa jopa itseään jos tietää vakka Suomen tarinan missä on soita myös tai ehkä.

    • Minärakastansinua

      Kierrä pari suota ja olet järven rannalla. Mitä siinä tekee jos ei ole venettä? Kiertää järven kävellen. Ihmisen on hyvä kävellä välillä järven ympäri ja katsella maisemia jos se on mahdollista. Minäkin teen niin nyt. Olen joskus kävellyt paljon yhtenä paivänä. Mutta järven kiertäminen pitemmän päälle ei ole viisasta. Mutta onko se viisasta todellakin jossain suo maisemassa sanoa, että tämä on kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Suota silmän kantamattomaan. Jos ihminen kävelee päivässä suo maisemasssa sellase määrän että häntä ihaillaan niin hän on hyvä kuntoinen. Mutta jos ei itse kävele huimia matkoja, niin ei ole ehkä hyvä kuntoinen tietyssä mielessä. Minä kävelen tähtiin ja Eppu Normaali kappale, jonka nimeä en muista, mutta siinä kappaleessa lauletaan suunnilleen näin: Kun rajana on taivas tähtineen!

    • Minuaalkaahaukotuttamaan

      Slaavilaiseen niin sanottuun vakka- Suomeen siis itä- Suomeen kuuluu hyvää jos Moskovan valot loistaa niin sanotusti vaikka pohjoiseen. Siis slaavilainen vakka- Suomen edustaja Moskovassa voi olla ilmeikäs näky, vaikka raumalaiseen perinne tyyliin. Lähdetään merille seilailee. Käydään siellä ja täällä. Mutta slaavilaiseen menoon suhteutettuna muutama suo oikealle ja vasemmalle ei merkkaa mitään, koska vasen ja oikea vain suunnan määrittäjiä kulkijasta katsoen jossain maaston pisteessä ja senkin voi määritellä todella tarkasti. Mutta jos on jossain ja haluu jonnekin niin sitte haluu. Suo voi keskustella rauhallisesti matkalaiselle. Järvi voi olla oikealla ja kulkija voi olla sitä mieltä, että on aika kahvin. Ihminen on ihmeellinen kokonaisuus. Pimeä yö on laskeutunut tälle kantille ei sovi minun mieleeni. Kysykää vaikka Moskovasta mitä siellä sanoo kovan linja ukot? Moskova tääl. Mitä te suomalaiset pelkäätte Venäjän ukkoja. Täällä politbyroo vasemmalta tai oikealta. Tämä on yhtä suota koko Venäjän maa.

    • Enjaksakirjottaa

      Lahti valas neljä kymmentä tuhatta seitsemän kymmentä ralla käkitikka show tässä menosa. Minun ja jonku minosan puun välillä on ammottava tulevaisuus muotoillaan näin. Kahden käden rosmo, eli golf miehen puhetta preemium sedaneista sitte tässä näin. Näin kutoo pää vaikka väärin päe! Sinä olet siis lempinimeltäsi sosmo, ja pellaat vas käe yläsillä tai yleistäen näin: kuu kutoo sukkaa väärin päe! Kyllä. siis jos haluat pohtia golffi tulevaisuutta kahden käden harrastuksena itse kullekin tyyliin, niin käännät aivosi väärin päe! Kyllä. siis jos haluat ennakko mainontaa vaikka golf pelistä jossa mätkitään ties mitä palloo ties minne ja sellai valhe tähä, koska en ole ties mitä tähä kohti. Siis jos olet kiinnostunut pitämään kiinni siitä, että rauta putteri nyt menee kahdella kädellä vääntäen läpi jonku puolustuksesta mutta vastuu on kirjoittajalla eli putterilla, niin ymmärrän kähden käden säännön näe! Siis sinun on mukauduttava luonnon lakeihin turvautuen siihen, että Suomen laki säännökset valtuuttavat sinut kirjoittamaan vaikka neptunus lampulla oikein päin, mutta toinen versio on sitte väärin päin? Kyllä.

    • HänonTsaariNikolai

      Neptunus kynttilä on minulle kuin kieku ja kaiku, eli Mika Waltarin sarjakuva. Mutta, Mika Waltari saatto kirjottaa probagandaa sodan aikana muistikuvieni mukaan. Hän siis saatto olla rintama upseeri. Siis upseeri. Tsaarin korkeimmat upseerit, eli Nikolai ei hyvin mee ja tähä voi lisätä vaikka Tsaari Stalini, koska ei suosinut suomalaista. Mutta toinen katras eli Tsaari Aleksanteri on vaikka kakspäise kotka kommeempi versio. Hän suosi Suomea. Hän on minun hallitsija Venäjän ruhtinaista. Tai hallitsijoista.

    • Olenoppinut

      Janallani on siis nyt neljä pistettä. Käkikello, Kuortane, Käkisalmi ja linja. Linja sanankin lasken huumorilla tähä pakkaan mukaan. Mutta etsin viidettä pistettä janalleni. Tämä voi perustua matematiikkaan, tai ties mihi. Mutta tämä vain harrastukseni. En ole upseeri tässä maassa. Mutta matematiikka on tiedettä. Angela Merkel on fysiikan tohtori edes menneestä itä- Saksasta. Kunnioitan fysiikkaa, koska eppujen kitaristikin opiskeli hetken lie fysiikkaa yliopistolla aikoinaan lie.

    • Muistakaaminut

      Näyttelijä Tauno Palon veli kuoli nyrkkeilyyn ainakin kirjan mukaan . Brennare tai joku suku nimi Taunolla oli. En halua Taunon viereen lopulliseen uneen. Joku voi ymmärtää yskän. Minä en. Nyrkkeily ei kuulu salonki lajeihini. Voin siitä jutella. Mutta Toni Halmeen tyylinen mies minä en ole. Pielaveteläiset tuhottiin soassa. He poljettiin maahan! Savon lahjat kynttelikössä jonka maalannut on arkistopelle Vinsent Van Goh tai jotain. Minä poljen maata. Minä osaan kävellä, mutta vain neptunus lampu palaessa katson siivet auringon huumorilla ja lennän tähtiin. Eppu Normaali ja Tesla raato taivalla: Se kaukana on sanat siinä kappaleessa jonka nimeä en edes huumorilla muista.

    • Koetanjotain

      Mielipiteeni Suomen tulevaisuudesta on semmoinen, että Saksa on varoittava esimerkki siitä, kun kaikki tasapäistyvät ties minkä syystä. Froikkareide kappale jossa sanat muistaakseni menee näin: Tasapäistymme puvut yllä. Eli Suomi matkii Saksan vuosisataista perinnettä olla jotenkin niin, että turhat sora äänet vaimenevat kuin itsestään. Ties miten sekin on hoidettu saksassa. Saksa on talous maana verraton esimerkki tieteen voimasta ja kyvystä tuoda elintaso sille tasolle, että suomalainenkin yhteis kunta on kuin elämänsä vedossa jälleen valmiina uusiin koitoksiin. Mutta, kuten aina yhden suunnan politiikka suosii sellaisia ihmisiä, jotka yllätys yllätys suosivat tasapäistymis politiikkaa. Suomi on soiden luvattu maa. Täällä on kurjuutta, täällä on jopa talvi jolloin vilja peltoja peittää lumipeite. Se lumipeite on vettä. Tämän voin vielä kirjoittaa omasta kurjuudestani käsin. Taistelkaa ihmisyyden puolesta, taistelkaa sen edestä, että ihmiset, jotka elävät kurjuudessa voisivat taistella arkeaan vastaan omia pikku taistojansa toivottomuuden ja kaiken maallisen murheen keskellä. Me olemme valmiit myöntämään, että jos jonkun mielestä edessä siintää jotain sellaista, että vilja pellotkin on vain kaunis muisto ajasta jolloin ihmisiä vielä piti kuunnella, niin nyt taas unohdin koko lauseen idean. Minä käännyn itseäni kohti ja toivon, että säätäminen ei ole vain eduskunnan asia. MInä en hyökkää perhettä yhteiskuntaa tai edes vieraan vallan edustajia vastaan, minun mitättömällä puhella. Vapaus, veljeys ja tasa- arvo eivät sovi Ranskan vallankumouksesta huolimatta tähän maahan, joka vielä mielessäni on maa, ei tunteeton valtio.

    • Elänvainkerran

      Presidentin puheen mukaan vastakkais asettelun aika on ohi, eli keppi ja porkkana on minulle vain porkkana. Ilkeän noidan naama punasella omenalla ei sovi minulle. Olkoon se sen raksa jätkän juttu. eli kappale ilman noidan päätä ja keppiä on: Huhtikuussa virran suussa, ja sillee, en muista nyt yhtyettä. Kotimainen, olen jopa laulanut karaokessa. Ilkeän noidan tarjoilu pelaa aina. Pitää olla varovainen. Mutta yläkerrassa on järkeä ja ymmärrystä.

    • Huhtikuussa

      Eli siirrän vastuuta pois. Vastuun taakka painaa. Ja sellai.

    • Otankaikenmitäsaan

      Mojovat rahapinot kasinolla menköön. Minä olen mitä olen.

    • Ideaolinoteerata

      Linnanmäen vekkulissa oli ennen sellane juttu että ennen pyörivää ympyrää oli lie ylioppilas, jota saatto vilkasta Vappu juhlissa. Lie Aleksin Kivi nuorena? Tai sitte ei. Sitte siinä oli semmone painovoima huone ja sen rummun jälkeen josta mentiin läpi tiukka kääntä vasempaa ja sitte ylös josta loppuliuku alas. Eli Aleksis kivi oli nuori ylioppilas, tämähän on jännää! Miten hän on tänne päätyny? Semmoista sitte.

    • Enoleharjotelluttätä

      Nuori Aleksis Kivi ei saanut Herttuan arvonimeä nuorena. En tiedä miten nää menee, mutta jos esittelee jonku aatelis etiketin mukaan kaikkien esillä jollekin, niin pitää lie sanoa, että enksiksi esittelen esiteltävän nimen ja sitte kenelle esitellään, ja sitte kuka esitellään uudelleen sanotaan lie. Eli jos nuori ylioppilas Aleksis Kivi esitellään jollekin ties kenelle, niin se menee näin lie, että Aleksis Kivi Ties ketä Aleksis kivi.

    • Eitääoikeenonnistu

      Nuori Tolstoi oli kuulemma kreivi. Hän silti kirjoitti kirjoja. Jos Aleksis Kivi olisi ollut nuori ylioppilas jollain aatelis nimellä en tiedä voiko Markiisi nimeä käyttää miehelle. Ranskassa jotain kans arvonimiä.

    • Ehkäjoskustoiste

      Ranskalaisilla saatto olla korkokengät ja peruukit päässä. Markiisi de Sade on joku Ranskasta mutta. Ties mitä hän on ollut ja onko ollut lainkaan. Sepi Kumpulaiselle joku aatelis arvo.

    • Raskastamenoo

      Yölintu yhtye ja kappale muistaakseni Sitä saa mitä tilaa, eli parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla. Tai jotain. Olen pohtinut, että näyttelijät elokuvissa käyttävät karismaa eräänlaisena vertailu keinona, millä suosittu nais näyttelijä Amerikassa käy läpi valkokankaalla rooliaan. Nainen ikäänkuin annostelee jonkinlaista voimaa, mikä perus haastattelussa ei kyllä välity mitenkään, suorastaan päin vastoin, vaan siis itse elokuvassa näyttelijä tekee jotain, jolla hänen älykkyytensä välittyy katsojan päähän hieman omanlaisesti. Jos on elämänsä kattonut elokuvia ja nyt voi katsoa näyttelijästä videoita netissä, kun häntä haastatellaan Amerikassa laadukkaana draama näyttelijänä ilmeisesti, niin jotenkin nais näyttelijä on kyllä aluksi täysin konna ja konnana pysyy. Mies haastattelijan uskottavuus on vaakalaudalla, jos vaikuttaa, että hän on niin sanottu hermoheikko kansalainen, nopeiden tilanteiden mies vailla järkeä ja sellai. Pika lajit urheilussa menee mies haastattelijan päähän hyvin makoisasti, ja koko maailma on vain valmiina paikoilla hep- menoo. Mies haastatttelija käy läpi jotain ties mitä haastatellessaan ja koko meno on loppujen lopuksi tosi väsyttävää, kun ei ole tekstitystä. Ei tiedä oikein mistä puhutaan. Mutta seuraa joten kuten, miten haastattelu sujuu yleisesti ottaen. Jos haastattelussa on joku draaman kaari, niin ainakaan alussa se ei paljastu.

    • Hänmeneejamenee

      Amerikkalaisessa menossa keksi alue niin sanotusti on kyllä niin tolkuton, ettei sinne mitään asiaa. Ihmiset ovat kiinnostuneita ja lukeneita. Kevyttä keskusteluu. Tiedetään sitä ja tätä. Ollaan ystävällisiä. Haastattelija voi kyllä suojautua omalla nokkeluudellaan haastateltavan ties mistä. Mutta luulis että silläkin on hintansa. Hurjalta vaikuttaa Amerikan meno. Haastattelija kaatuu, jotenki niin, että hänen masentunut vaimonsa tai jotain tausta juttuu. Joku puhuis haastattelijanki puhtaaks. On ihan perus ihminen. On kiinnostunut urheilusta. Rakastaa näytelmiä. On upea aviomies. Kotona aina hiljaa supisee omiaa. Meillä on vaikeaa. Koetamme kestää. Hän vain jatkaa ja jatkaa. Uus haastateltava ja uusi. Uutta koko ajan penkkiin ja sitte seuraava. Hän on rakastettava. Hän panee kaiken peliin. Häntä haastatellaan. Hän lähtee kiertueelle. Hän on tähti! Hän on haastatteleva tähti itsekkin. Hän osaa kattoo peiliin.

    • Auttakaameitävoimaan

      Saksasta tulee ei toivoa- tyylistä viestiä jatkuvalla kaupalla. Saksa leipoo kaikki kauppa kumppanit onneen, mutta tämä vain mielipide. Ei tämmöseen viestiin ole oikein mitään sanottavaa. Siinä voi olla joku idea, mutta jos itse kuuluu niin sanotusti väärään puolueeseen, niin tämmöinen sisältö, jonka ainoa idea on että ei ole toivoa ja sekin on ideana raikas ja varteen otettava vaihtoehto talouden ehdoilla. Nyt on kyse ideoista. Tämä on vain yksi mahdollisuus sisällöstä, jonka tulkinta täysin oman mielenkiinnon varassa ja muutenkin tämä on vähän mitä sattuu. Jos ideana on, että jokin juttu tai asia on semmoinen, että Saksassa se on todettu vastustamattomaksi saksalaisten kesken ja sitten täällä ollaan sitä mieltä, että Saksassa kaikki tulee ylhäältä päin, eli yksilö tietyssä mielessä odottaa vain vuoroaan, vaikka koko elämän. Siis valtio mallissa, jossa kansalaiset ottavat kaiken ylhäältä kasin hallinnosta niin sanotusti hallinnon lahjana, ei ole minun mieleeni. Siis idea on ei toivoa. Sisältöä ei ole. Jos ei ole ollut joskus mitään tekemistä, niin en minä nyt valtiolta mene kysymään, että mitä minun pitäisi tehdä. Valtio tässä maassa edustaa jotain Vakka- Suomen ideaa, joka ei minulle aukea. Iso- jaon jalkeen joskus aikoja sitte tässä maassa sammutettiin valot ja sillä siisti. Muusta en tiedä.

    • Mehaluammekahvia

      Saksalaisia olen kuullut mainittavan herra kansaksi. Ja jos joku ulkomaa on herra kansa, niin sitte on. Tämä maa ei ole herra kansa. En ole ainakaan kuullut sellaista mainittavan. Me kaipaamme jotain alkuperäistä vuodelta 1812 tai suunnilleen niiltä ajoilta. Me kaipaamme isojaon aikaa, jolloin saksalais pohdinnan mukaan alkoi ikuinen auringon paiste tässä maassa. Suomi kylpi sokerissa ja kahvissa. Elämä oli upeeta. Ei toivoakaan mistään muusta, kuin ikuisesta auringosta. Aurinkokin kylpee omassa kylpyhuoneessa ja on viimeinkin tehnyt niin mitä muutkin. Suomi! Kuulkaa kuinka upeaa se nyt on ollut olla tässä maassa elävänä ihmisenä ja nyt täällä jauhetaan sellaista onnea historiasta, että me suomalaiset herra oppilaat olisimme viimein häpeämässä omaa talonpoikais perinnettä! Ei koskaan! Me haluamme pitää uskonnon vapauden! Me haluamme elää vapaina vainoista. Me haluamme kunnioittaa Venäjän keisaria, jos ja kun se tai hän vielä palaa. Me haluamme palvella meidän herraa! Me olemme voideltuja kurjuudella, joka jossain vakka Suomessa leivottiin vaikka piirakaksi. Me olemme Vakka- Suomi! Suomi rakastaa kaikkea missä on kahvia!

    • Taivaidenlähettiläs

      Kolmas nainen yhtye ja kappale, jossa lauletaan, että pienetkin tarinat, ja sillee. En muista oikein kappaleen nimeä, mutta majatalot siinä nimessä mainitaan. Upee kappale. Mutta jos on nuorena kuunnellut kyseistä yhtyettä ja nyt on sitte täällä kiroittelemassa, että syy miksi tätä yhtyettä nyt muistelen täällä on se, että voin kiertää Mika Waltarin ja hänen neptunus kynttilänsä neptunus lampulla. Sillä leikisti kaikki tässä maassa mikä on verotuksen alaista toimintaa tai verottajan papereissa verolle pantavaa, siis verottaja on neptunus kynttila. Mutta täällä oma tulkintani on neptunus lamppu. Waltari Mika voisi huomioida taktisen vetoni vaikka jalkapallo maalivahtina alotuksena, jota ei veroteta. Tämä on ilmaista puuhaa, jota tuskin Saksassa harrastetaan, koska kuuluu johonki puolueeseen automaattisesti, jos ilmaisee julkisen kantansa. On valmis julkisiin keskusteluihin ja koko neptunus lamppu jengi, siis tämänhän jo voi jopa opetella, että on viihteellä ja vain viihteellä. Maksaa alvinsa siis veron joka on jotain palvelu veroa. En nyt muista alvia, koska olen viihteellä netissä neptunus lamppuna. Olen nähnyt Helsingin yö elämässä joskus julkkiksia, mutta neptunus lamppu on oma versioni siitä mitä tekee ihminen kun juhlii. Voi Saksassa olla tällaista pohdiskeluu, mutta Suomen armeijassa ei ole neptunus lampppua. Suomen armeijassa on vain neptunus kynttilä. Kansalais opiston kurssikin on neptunus kynttilä. Kaikki mitä on verotettavaa on neptunus kynttilää. Tätä ku venyttää saa hyvän tunteen, että teksti palvelee minua ilmaiseksi. Olen ihminen.

    • Koskarakastaajuhlia

      Jos jollakulla on kolme neptunus jotain, niin ehdottaisin siirtymistä kevyen musiikin uralle. Vaikka jos kaksi kolmesta on neptunus kynttilä ja neptunus lamppu. Mika Waltari saatto kieku ja kaiku teksteissä suosia kevyttä musiikkia kolmen soinnun rallatuksena? Waltari kuten verottjakin saattavat tietää viihteellä olon jopa perus teknisen kuvion, jonka selitteleminen on hieman työlästä. Mutta hyvä kirja ja jotain pikku purtavaa, niin illan vietto voi olla mukavaa. Ihmisillä omat harrastuksensa. Jos istuu jossain ravintolassa ja siis muistelee, että ei muista kuunnelleensa siellä yhtään kappaletta noin niin kuin yleisellä tasolla. Juhliminen on tietynlaista, mutta juhlimisen kuvaileminen ei kovin kehittävältä tunnu noin niin kuin yleisessä mielessä. Jos vain juhlii, niin kehittyy juhlijana. Mutta, jos ei aina juhli, niin ei kehity juhlijana. Kehittyy juhlimisen kuvaajana, mutta ei ehkä halua kirjailijaksi.

    • RauhallinenMikaWaltari

      Kieku ja Kaiku on siis neptunus lamppu ja neptunus kynttilä. Mika Waltari sano muistaakseni jossain kirjassansa, että ei osaa runoilla omasta mielestään. Minäkin siis en osaa runoilla. Mutta tämä vain huumoria. Minä olen minä, mutta kansakunnan kaapin päällä on jopa Mika Waltarin kirja pinot, muistona siitä, mitä ihminen voi saavuttaa pitkäjänteisellä päättäväisellä työllä: Pelastaa Suomen Valtio! Mulla ei ole heittää omasta mielestä kansakunnan kaapin päälle kuin linna tarinat, joita olen kirjoittanut tänne. Ja muutaman linnan ikkuna tarinan. Ilkeä noita punaisella omenalla, siis vaarallinen asia, jota on pelättävä. Mika Waltari vain pelottelii kansaa mielestäni. Mulla on vain ilkeä noita punaisella omenalla tarinoita ehkä kaksi paino sivua romaaniin täältä. Minä olen Mika Waltarin tyylinen kansalainen, en nyt valtion verottajan tyylinen kansalainen. Teknisesti Utsjoki Kevo Linja tarjoaa Kieku Ja Kaiku tyylisen pohdinnan Mika Waltaria nyt sitte vaikka julkisesti miettien. On täällä Raid Nykänen ja kummeli leffat, mutta se on jo toista menoo. Hurjempaa.

    • Olenyksintäällä

      Tämä on kerta kaikkiaan surullinen tarina mun ystävästä Gabriel nimeltään. Siis Pelle Miljoonan kappaletta sivuten, joka on siis Pelle Miljoonan yksi kappale: Tää on surullinen tarina mun ystävästä Gaabriel nimeltään. Siis kappaleen nimi voi olla Gabriel yhellä a- kirjaimella kirjotettuna. Mutta minä kirjoitan täällä sen takia, että minun elämäni meni tämmöiseksi, koska en oikein tiedä mitä muutakaan tehdä ja silleen. Minä teen mitä teen, mutta kaappi juoppo tarinassa, että kaappi juoppo oikein tekisi jotain sellaista, että koettaisi luoda version, jossa joku luo keinotekoisen niin sanotun köyhän miehen konjakin, eli korvikkeen vain sen takia, että satui olemaan niin mukavat juhlat tulossa, että oikein kijoittaja itsekkin ihmetteli. Tämähän on upeaa! Luoda tänne vaikka lumesta hämähäkin verkko, että joku voisi huomata, sen mitä kukaan ei halua huomata.

    • Otetaantestiveto

      Maailman tahti on vain nyt mielestäni sellainen, että uudet julkikset kun ajetaan niin sanotusti sisään julkisuuteen, niin maallikkona voin seurata Amerikan kuulumisia siinä sivussa, kun täällä kirjoittelen. Mutta haastattelija, jonka ikä Amerikassa on noin viisi- tai kuusikymmentä vuotta, on ehkä huomannut ohimennen, että saattaa olla mahdollisuus, että uudet julkkikset ura kaarineen noin muutaman vuoden, siirretään sivuun ihan siitä syystä, että kun vanhasta jengistä päästään eroon, niin uusi jengi ei tiedä miltä tuntu olla ilman tietokoneita ja internettiä aikoina jolloin oli vielä draaman kaari. Minäpäs kokeilen vetään ihan hatusta tulevaisuuden haastattelun huumorilla. Amerikan historian tietävät tietävät valitettavasti että Amerikan historia on ties mitä kukakin haluaa pohtia. Minä haastattelen nyt haastateltavaa sillä tekniikalla, että olen nähnyt muutaman elokuvan jopa tulevaisuuden maailmasta ja minä annan niin sanotusti palaa alusta loppuun tässä kaiken tiimellyksen keskellä. Keksiköön itse muut tähän rungon ja sisällön, ei näitä ihmisen tule liian syvällisesti pohtia.

    • Lopetanohjelman

      Saatan olla osaksi sukutaustaltani romani, eli mustalaine. Olen pohtinut niin sanottua tolppa teoriaa ja tähtikaarta, eli valitsee taivaalta jonku tähden nime ja menee tolpilla, eli maamerkeilla lentokoneessa lentäen eteen ja taakse päin. Vanha italo tähti loistaa taivaalla, mutta en tiedä Italialaisia lentokoneita oikein nimeltä. Tiedän Sirius tähden ja mitä siellä Afrikan tähti pelissä nyt jalokiviä olikaan tai on. Värikkäät seikkailut toivoo jatkuvan. Polttomoottorin kipinä toimii sekunnissa yhdessä palotilassa tosi monta kertaa! Jalkapallomaalivahdin tulkinta, mitä keskialueella niin sanotusti kentällä tapahtuu voi olla tähtitieteellinen. Olen matkalla ilmojen halki, mutta vain hyvällä lentosäällä, täällä neptunus lamppu kuittaa viestin jostain. Koetan löytää takaisin maamerkkejä tutkaillen näköhavaintoihin perustuen. Kierran kaukaa ongelmat, mutta jotain pitäisi tehä? Miten löytää takaisin? Missä mä oon? On hyvä sää jatkuvasti tääl auringon alla. Koodaajat tekee huippu työtä. Yhteiskunta toimii. Niin minäkin, mutta vain huumorilla olen liikenteessä. Malmsteni kappale: Muista aina, ja sellai. Osaksi romani seuraa vaikka Singapore koodilla missä mennään tänään. Olen vain kappale historiaa, mutta rajansa sillänkin. Waltari voisi noteerata, että pojalta puuttu lampusta jalka, joka olen minä Mika Waltari ei jalka tai jalkapallo.

    • Etsinmatkaakohtiavaruutt

      Minulla on tämmöinen hyvää päivää teoria. Sano jossain hyvää päivää, niin olet sanonut kohteliasiuuden ihmisille, joilla voi olla aika tähtitieteelliset jopa paikan nimet sitä varten, etteivät muuttuisivat minuksi tai jotain ties mitä. Janallanin on neljä pistettä. Mutta viidettä kaipaan. Viisi kertaa sekunnissa on tähtitiedettä minulle. Viisi numeroa numero lukossa on kyllä kolme numeroa yleensä numero lukossa. Sanon siis lie hyvää päivää, niin kauan kuin muista käyttäytyä kohteliaasti. Kerätkää niitä aarteita minne keräätte. Minäkin kerään. Ylä kertani ei ymmärrä ala kertaani mielessäni. Tässä ristiriitani. Miten näistä hiomattomista timanteista voi tulla hiottuja jopa timantteja? Pieni epäsuhta mielessä. Jos on täynnä ristiriitoja niin kannattaa autaa itteään ja olla sitte jotain mieltä. Näitä, kun tarkistelee päivät pitkät, niin alkaa olla aika tasasta. Jopa ilman järkeä- tyylillä. Siis huumorilla voi rakentaa kauniita haaveita neptunus lampulla pohtien neptunus kynttilää, jonka sanan, siis kynttilä sanan unohdan ehkä joku päivä, mutta semmoista tänään.

    • Suukuivaasuuta

      Eihän näitä kiinnosta runoilijoiden ja kirjailijoiden ikuinen kiista. Runoilijat ovat. Kirjailijat kirjoittavat. Jotain tämmöistä. Rokkarit ja popparit ovat kuin runoilijoita minulle. Kirjailijat harvemmin onnistuvat runoilijoina. Siinä minun tutkailuni. Runoilijat voivat olla aika happamia. Ties miksi. Jotenkin he ovat ihan erillään tästä perusmenosta. En tiedä. Minä en kapinoi yhteiskuntaa vastaan, edes vihta teorialla, jota lie ei ole edes olemassa. Tämä vain kiinostaa ja tähän voi jäädä loukkuun. Ja tämä voi olla ahdistavaa pitemmän päälle. Ja joku sanoo jälkiviisaana sitte tulevaisuudessa, että varokaa tätä, siis tätä yksityiskohtaa. Ihmiset eivät ymmärtäneet, että ja sitte lähtis niin sanotusti hana tiskiin teoria vyörymään ja minä valuisin taivaalta alas, kuin mikäkin ties mikä vanha juttu. Eli pitäis keksiä teoria siihen, että myönnän kirjoittaneeni tänne, mutta en tunne enään mitään ja sekin toinen juttu. Tai jotain. Ei näistä tiedä. Minua ei noteerata edes huumorilla varteen otettavaksi pelikaveriksi. Minä olen tehnyt valintani ja se on ties mikä. Mutta koetan nojata huumoriin. Koetan saada elämyksiä. Koetan elää niin että en ole koskaan täällä elänytkään. Sekin toinen juttu. Nämä vain juttuja. Loppu vihellyksen jälkeen ottellun erotuomari jalkapallo ottelussa on viheltänyt pelin poikki ja pelaajat voivat olla ihan loppu! Väsyneitä jopa niin sanottuja kehä raakkeja. Turhautuneita, jopa voiton hetkellä. Ei kommentteja nyt tähä hetkeen. Me hävittiin eka puoli aika. Toka puoli aika oli epätodellista. Olen nähnyt videon, jossa tätäkin pohditaan. Minä petin joukkueen ja päästin maalin. Minä olen voittaja, mutta hermot sanoo mutta. Olen ties mitä.

    • Pimeällähetkellä

      Mä olen vain pohtinut ideoita tääl. En ole koskaan sanonut sanaakaan tääl. En koskaan. Ei minun osanin ole antautua täällä yleiseen huuto äänestykseen, olkoon se vaikka huumorilla Mika Waltarin idea siitä, että ties mitä. Kirjailijat kirjottavat. Runoilijat runoilevat. Mikä minä olen täällä sanomaan mitään. Minä vain ideoin. Ei aina keksi mitään, ja jos keksii, niin ne eivät ne ideat kestä päivän valoo! Jos on suu säkkiä myöte, niin se siitä. Minä olen minä. Minä olen nähnyt televisiosta vaikka mitä, mutta ei tänne voi kirjottaa, että olen lukenut jonku kirjoituksia ja ne on tosi mielenkiintosia, vaikka ne olisivat omiani. Vastustaja painaa päälle koko ajan jalkapallossa. Oma maalivahti koettaa pitää vaikka koko oman joukkueensa pystyssä vaikka millä torjunnalla. Mutta siinäkin on rajansa.

    • Enoleuskottavafani

      Pimeällä hetkellä, niin kaikki vain sortuu ja pallo on maalissa ja peli on siinä.

    • Niinkutensanottu

      Amerikkalaiselta nais näyttelijältä ei ehkä Amerikassakaan odoteta mitään ulos tuloja, pitää tai ei eurooppalaisesta jalkapallosta ja varsinkin maalivahdin työskentelystä ottelussa. Nuoret voi vetää tiskin alta ainakin siinä suhteen, että nuoriso on aina erimieltä kuin vanhat parrat.

    • Tämänyttämmöinen

      Tiskin alla on vanhoja totuuksia täynnä luottamusta tulevaisuuteen. Minäkin nuorena niin paljon mietin tämmöisiä, että olin oikein joksikin kutsuttu kansalainen jolta näin jälkikäteen ei odotettu yhtään mitään. Mutta sanoista tekoihin on toinen juttu. Tehdä nyt tässä leegolandiassa yhtään mitään, mikä osoittaa jonkin sortin kiitymistä vanhoisin jopa kutsutuihin totuuksiin nojaavaan todellisuutta, että vanhoillisuus olisi kuin niin sanottu luottokortti niissä pippaloissa, joissa ei voi muisti edes pätkiä, koska joulu tulossa ja joulupukkia voi väsyä odottamaan. Minä väsyn, mutta en nyt, koska vanhoillisia pitää kittää tässä jostakin siitä, että en ole juhlistamassa nytkin jotain liian vähäpätöistä tilaisuutta. Juhlat juhlia, mutta miten tämän nyt selittää. Aina on toivoa, varsinkin niissä ihmisissä joihin luotetaan jo nuoresta pitäen. He ovat valmiita johonkin, mitä vanhemmat ihmiset nyt kainosti kehtaavat pyytää ainakin, jos mielessänsä olisivat nuoria uudelleen. Miksi ei tämmöinen toimisi tässä yhteiskunnassa, kun maailman meno on yhtä ja toista. Aurinko laskee taas, mutta tämmöinen tämä päivä oli. En minä muuta, mutta vanhat merkit pitävät joskus paikkansa. Jos luottaa vainuunsa ja siihen, että jonain päivänä tämä kaikki voi olla sitte uuden aallon luomusta, mitä täällä ihaillaan ja suunnitellaan taas lisää. Siis se siitä. Meno mitä on. Mutta ainahan voi kokeilla toisten luomuksia ja todeta jotain.

    • Mistäminätiedä

      Minä en ainakaan odota mitään enään semmoista, että kokisin maailman järkkyvän. Ikä tekee tehtävänsä. Ei vaan oikein jaksa. Mieltyy omiin kuvioihinsa. Miten tämänkin nyt selittää. Että Amerikassa ollaan sodassa. Siellä on sota käynnissä. Mutta viihde jota Amerikkalaiset tekevät on vaihtelevaa. Jos tykkää Amerikkalaisesta viihteestä, niin tykkää. Kyllä sitä voi katsoa Suomen televisiosta. Mutta en haluaisi olla pohdintojen keskipisteessä edes irlantilaisten juoppojen kaa, joita olen tavannut jopa suomessa. Kuinka monta kappaletta? Niin kuinka monta irlantilaista olen tavannut Suomessa. Ongelma on vain, että englantilaisiakin olen tavannut Suomessa. Mutta, että siellä saarilla on vielä ainakin Skotteja jäljellä joita en ole tavannut tässä maassa. Kaikki ovat niin ystävällisiä. Mutta historian kirjat viittaavat jännitteisiin. Jopa syviin jännitteisiin, jotka tietystä saarivaltakunnan asioita. Minä täällä vain olen, mutta mutta. Jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Mutta, kun kiinnostaa ja irlantilainenkin sano vaa ties mitä.

    • Ettähänontoimittaja

      Joten Amerikkalaisen haastattelija uskottavuus on nyt siinä, että en tiedä hänen taustaansa. Mistä hänen sukulaisensa ovat Euroopasta aikoinaan saapuneet Amerikkaan. Voi olla Suomi. Mutta, kun ei tiedä, niin ei tiedä. Taiteilija nimet ties mitä. Mutta, jos kirjoittaa lämminhenkisen tervehdyksen perus englannin kielellä Amerkkalaiseen videoon, niin ei tässä ole oikein enään innostusta jälkikäteen mennä kirjoittamaan yhtään mitään. Miksi selittää tekosiaan, jos vain fanittaa? Politiikka tarjoaa monta videota varmaan myös Amerikasta kommentoida omaa suosikkiaan. Halusin vain kokeilla yhtä juttua, mutta se juttu olikin hieman ongelmallinen. Suomi on pieni maa Euroopassa, mutta muutama sana Amerikkaan on nyt vain kokeilua, miten tämä ideointi toimii. Ja se ei oikein toimi, ainakaan nyt mitä on mielessä. En tietysti tiedä, mutta jos alkaa pelottaa, niin parempi lopettaa. Aina voi saada uuden idean ja jatkaa taas uudella idealla, vaikka samaa videota kommentoiden Amerikassa. Mutta, ehkä tänään olen ihan rauhassa. Selittelylle ei aina sijaa. Keskialue voi olla jalkapallossa ihan tukossa, jopa maalivahti pohdinnoin. Jos toimittaja on ihan asiallinen fani ja hän nyt sai oman fani hetkensä, niin en sitäkään ihmettelisi.

    • Tässävainesimerkki

      Lefa lempinimi voi olla jollekin tuttu ja tuntea Lefaksi kutsutun henkilön. Mutta, jos tietää Lebanonin karjalasta ja pohtii, että karjalaisten puheet vilkaaksi kutsuttuja märkivä sydän on jäässä tai ei. Jutut juttuja, mutta kolmion takaa, jos tulee ihan sama kuka niin Lebanon oli oikea vastaus, sillä jalkapallo maalivahdin reaktio nopeus voi olla nopea tai mitä vaan, mutta jutut juttuja. Leipäläpi kiinni, mutta parempi maassa, kuin jumalattoman suussa on mielestäni sanonta. Mutta, ei näitä jaksa aina miettiä. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Ja jos kiinnostaa, niin jutun mukaan kukaan ei sano mitään. Lebanon oikealla on vain huomio minulle nyt tässä ajan kuluksi, että kolmion takaa jos tulee joku niin ei voi mitään. En ehkä aja autoa mielelläni. Eikä minun kyydissäni tai kanssani ole kukaan ihan mielellään. Olen hieman pikkumainen. Varovaisuus ennen kaikkea. Monta vakkaa sulla on kyydissä? Olen matkalla Lebanoniin. Jaa siis minne? Ties minne. Hyvä risteys ajo vaatii suunnittelua tai ei. Voi keskustella ystävällisesti kuskien kanssa Lebanon tyylillä. Olet huomion arvoinen kuski. Sinuun luotetaan, kuten minuunkin. Minä olen vain kuski tai kyydissä, mutta sinäkin olet siinä edessä tai takana tai jotain.

    • Tesaattemaassa

      Henkisestä kaapista vaan ulos, kuten joku joka leffassa tekee niin Lefa vaikka niminen lempiniminen. Aino mikä auttaa o Jeesus, kun saapuu alkaa käräjät siitä, että pahat perii nyt palkkansa. Kuka jaksaa kattoo, mite isot möyrii selittelemällä ohi syytösten? Kysymys kuuluu, mitä te teitte, että saksalaisten halpatus ei sotkisi maan perinteitä? Niin, kuulette kyllä, mitä te teitte, että saksalaisten hapatus ei maistuisi niin hyvältä? On täällä muutakin, kuin jotain saksalais tuotetta ja kai te ymmärrätte hyvänä päivänä huumoria? Saksassa sammu valot jo ties milloin. Vuosisatoja sitten, kun porkkanan viljelijät Saksassa tekivät porkkanamäe sopimuksen, he vaativat toimia, että talous ihmiset turvaisivat kiinteän palkkion viljelijälle ja jotain. Se oli leijona lammen hetki niminen idea ja sellai. Ei, ei minun on nyt sanottava, teistä ei löydy mitään sellaista, että te kestäisitte isoja pöytiä taivaassa.

    • banaanilandia

      Te saatte maassa porkkanan. Te olette kuin jänis. Porkkanan syöjä. Jeesus ei ole jalkapallo jalkapallo ottelussa. Tämä on rajua älylä. Tämä on ruokaa aivoille, mutta ei tässä sydämmelle ole oikein mitään. Tiedättekö te mitä hullut tilaa hulluus linjalla? Se on vaikka banaani linja. Lähettää banaaneja pyykki poikina narua pitkin eteen päin. Hihna palauttaa niin sanottuja hihnojo, eli pyykki tyttöjä eli vaikka omenoita. Huomioikaa, että joku voisi selittää tämän jopa ykkösellä, ihan perus palautuksen, eli syöttö linjan. Huomioikaa, että syöttölinja takaisin voi olla hulluilla tosi yksin kertainen ja suurilla hulluilla tosi yksinkertainen, mitä näitä selittelemään, tilaa aivoihinsa älyä lisää, eli lähtettää jotain ja saa takaisin älyä.

    • OlenPirkko

      Mä haluun kattoo televisiosta kiva huumori ohjelman tai jotain. Ei! Ei, ihan totta, sano vielä kerran se, ai mitä? Hoe nyt vähä vielä sitä mitä? Ai, niin ku mitä? Just, kuule ihan noin! Me isot käärmeet tiedetään, että meitä alkaa väsyttää ennakko uutisina jo Saksassa, että sielläkin varmaan sanotaan jotain ulkomaalaisille pelleille, että oppikaa ite. Saksalaiset eivät lähtökohtaisesti sano suomalaisille mitään. Jos ei kiinnosta kauppa, niin ei tee kauppaa. Tuotteet leikisti juttelevat keskenään saksalaisille. Sitä sanotaan leikiksi. Niin sanotut raha kasat juttelevat saksalaisille. Huono olo tiivistyy saksalaisten aivoihin ja he muodostavat niistä sanoja. Ne ovat valuuttaa Saksassa. Tämä vain mielipide. Mutta televisio ohjelma, missä Jeesus tuomitsee viimeisellä tuomiolla, voi Saksassa olla televisio ohjelma viimeinen ateria, vaikka suomalaisille, jota itsekkin nyt pyöritän älyni voimalla tässä vaikka voimalassa ollaan tyyliin.

    • Niinkuinnytkin

      Elämässä on syitä tehdä mitäkin ja niitä syitä sitten, että minkä takia tein mitäkin. eli mikä käytännössä ratkaisi, että tein sitte päätöksen, että teen niin. Jos osaa johonki tutkintoon vaadittavat tiedot, niin sitten jossain vaiheessa on käsittänyt tutkintoon vaadittavat tiedot vähimmäis vaatimuksin. Minä saavuin nettiin siitä syystä, että minulla ei ollut oikein mitään tekemistä, ja siitä syystä, että keksin syyn miksi käytää juuri nettiä erään syyn selvittämiseen. Siis ei ollut mitään tekemistä ja sitte keksin syyn tehdä tällä laitteella eli netillä. Jos pääsee läpi jostain, niin on alittanut alimman vaadittavan tason mikä pitää alittaa. On suorittanut tutkinnon. On päässyt läpi. Ei nyt taivaassa ole, mutta ei ole kaukanakaan siitä, että joku sanoo mitä tehdä. Voit tehdä jotain, eli olet töissä, et nyt taivaassa mutta jossain sitte, missä tehään jotain. Ja teet ja teet lisää. Ja tekeminen on työn tekemistä. Teet, teet ja teet. Ja sitten on seuraava päivä alkaa tekee taast työtä. Kun olin opiskelemassa minun ei aina tarvinnut tehdä mitään. Olin vain hiljaa ja istuin.

    • Minämaadotinnetin

      Mutta tässä vain työn teon ja tutkinnon välinen ero. Työn tekeminen käy joltakuilta ja opiskeleminen, mutta vähinmäis vaatimus, että ei tee mitään on se, että tekee jotain jonkin verran, eli vähimmäis verran tai jotain. Idea on nyt vain kumminkin tutkintoja pohtia. Mikä johti tutkintoon, mikä oli maaginen hetki, että tutkinto tuli suoritettua, vai oliko sellaista ollenkaan. Miksi kävi näin, että kun tekee jotain, niin seuraavaksi alkaa miettiä, että tämä oli se mikä ratkaisi koko jutun. Ja jos se ei ole, niin sitten ei ole. Siis tutkinto on nyt vain minulle sitte jotain pohdiskelu tekemistä tänne nettiin. Minä nyt teen jotain, eli muistelen vanhoja muistoja, siitä mitä tapahtui nyt niin kuin suunnilleen. Jos tekee jotain, niin muistaa syyn siihen, että miksi päätti tehdä jotain. Minulla ei ollut tekemistä ja tulin tänne. Miksi minulla ei ollut tekemistä? Siksi, että olin tutkintoni siinä vaiheessa, että piti ite ideoida jotain. Saada aikaan jokin ja siihen piti käyttää jotain. Haluasin aluksi valheella tai ei maadottaa maailman älypuhelimillä. Koska se oli unohtunut tehdä kännyköilläkin. OIkeasti minulla ei ollut tekemistä. Oikeasti se saatto johtua älypuhelimista, sillä älypuhelimilla ei enään puhuta niin paljon muiden ihmisten kanssa. Siis yhdistin kaksi asiaa, joista toinen pölvästi idea ja toinen liian karu, liian nuorelle huimapäälle. Suuri yritys, kansainvälinen tehtävä. Ulkomaille ja sellai.

    • Näinyleisestiottaen

      Älypuhelimet ovat siis lentokoneissa. Ne luovat liikkuvasta koneesta jotain maahan. Eli sähkökentän. Sähkökentta luo maanpäälla oleville ihmisille suuremman veden pinta jännityksen vaikka mukiin tai lasiin, siis vedelle mukissa tai lasissa. Tämän todistamiseen tarvitsee tehdä koe itsenäisesti. Tutkinnossa, jossa suoritetaan tutkinto, on vähimmäis vaatimus, että on suorittanut tutkinnon. Jos ei ole suorittanut tutkintoa, ei omista tutkintoa. Eli ole suorittanut tutkintoa. Jos maailma tuhoutuu liiallisen huumorin tähden, niin kannattaa miettiä varo keino pelastaa maailma myös huumorilla. Maailma ei kaadu huumoriin tutkinto sitten. Minä tutkin veden pinta jännitystä. Alypuhelimien sähkökentät pitää maadottaa, onnistuuko testin teko sillä tavalla, että kattoo ja kirjottaa nettiin ja pohtii sen toiminnan vaikutuksia sitte ajan kanssa? Kyllä se varmaan onnistuu, mutta kannattaa olla suora viivane ja toimia tehokkaasti. Tutkinnoilla on oma tahtinsa, ja sellai. Tapahtuu mitä tapahtuu, niin kaikki on ohi joskus. Ja tutkinto voi olla suoritettu.

    • Lampunjalkaetsikuuta

      Juice Leskinen ja kappale Myrkytyksen oireet, jonka sanat menee jotenki näin: Ketkä piiloutuivat taakse mahtavan, ja sellai. Eli nyt sitte pohdintaa tutkinnosta. Jos naiset jalkapallossa suorittavat hyvät tutkinto näytöt ja voittavat, mutta kun jalkapallo on mitä on! Aina ei voi voittaa. Mutta idea on nyt pohtia saksalaisia porkkana viljelijöitä viiden sadan vuoden takaa, huumorilla tarkalleen viisi sataa vuotta sitten saksalaiset porkkana viljelijät päättivät jonku sopimuksen ja sellai. Mutta nyt kyseessä huumorilla neptunus kynttilä ja lamppu. Tämä on vain niin, että huumorilla neptunus kynttilä ja neptunus lamppu roikkuvat kuvassa ylhäältä tulevasta samasta pisteestä. Viiva yhditää ylhäällä olevan pisteen neptunus lamppuun ja neptunus kynttilään, jotka roikkuvat vaikka alempana leikisti. Mitä sitte? Kyse vain opistusta jostakin huomiosta, että jos näin on ennenkin pärjännyt, niin sitä voi koettaa uudelleenkin pärjääkö näin. Siis tutkinnon suorittaminen on tietynlaista tässä maassa. Mutta voi huomioida, että tutkinnon suorittaminen ei välttämättä ole kivaa. Mutta. Jos on kiinnostunut jostain sanasta vaikka oma hyvin vointi. Voi pohtia, että sana kuoli tuskissaan ei ole mukava juttu pohtia, tai edes lähettää niin sanotulla juttu linjalla tänne ja saada kivoja juttuja itelleen. Eli kaataa ihmisille vanhaa huumorilla keksittyä juttua saksalaisesta porkkanan viljelijästä joka tasa viisisataa vuotta sitten meni näihin aikoihin viemään jotain keittiöön ja huomasi keittiössä oma vaimonsa sanovan kulkukauppiaalle kynttilän valossa, että olen jo tiesmitä. Siis lamppu oli varjostimessa vasta valmistumassa.

    • Tätäonvaikeaselittää

      Niin unohdin koko homman. Piti kuvata, että käkikello on mersu renkaan keskiosassa siksi, että voi seurata miten tämä nyt etenee. Käkikello on neptunus lamppu ja neptunus kynttilä. Mutta kukaan ei jaksa todistaa sitä. Mutta aina voi tehdä sopimukset porkkanan toimittamisesta eteen ja syödä takaisin tulevaa omenaa. Noita on noita. Ilkeä noita pysyy kaukana. Hän luulee, että siirrän porkkanoita eteen ja toista hihnaa pitkin takaisin tulee tutkinto lappu, että hermot meni taas, terveisin porkkana viljelijät tai jotain. Mutta kun takaisin alkaa tulla katto lamppusta kruunuun niin onhan tässä oma osansa miettiä käkikelloa vaikka loppupäivä. Jakopää hihna auton moottorissa pyorii eri kohdissa, mutta hihnan pyörimis nopeus on aina sama hihnan eri kohdissa. Hihnaa jos seuraa yhdestä kohtaa koko elämänsä, niin näkee vain jättimäisen hihnan menevän ohi aina samaan suuntaan. Miksi hihna menee aina samaan suuntaan? Miksi ei menisi. Miksi alkaa tolkuton ääni kuulua kun hihna alkaa liikkua taas seisottuaan paikalla ties miten pitkä aikaa? Onko hihna minun elämäni? Heräänkö aamulla kun hihna liikkuu ja sellai.

    • Seitsemäntuotettakynttil

      Leikisti saksalaiset haluavat, että suoritan ei toivoa tutkinnon heidän myymillään ja valmistamillaan tuotteilla, jossa on heidän oma laatu takuunsa laadukkaasta elämästä alla taivaan, alla tähtien tai ihan mitä vaan. Olet kiinnostunut omasta hyvin voinnistasi. Tässä saksalainen tuote. Ota se mukaan ja ole onnellinen. Tässä on myös takuu, että ei mitään toivoa on parasta saksalaista takuuta, siitä, että saksalaiset kyllä ymmärtävät omat vanhat yskänsä ihan ite. Tässä vain pohdinta luonnos, miten pohtia julkisesti asioita, jotka kiinnostavat myös kirjoittajaa eli minua, joka tätä kirjoitan. Mutta Saksassa on etu matka jopa niin sanottuun seitsemään kynttilään, eli Israelin tuote sarjoihi.

    • KaksikeskusteleeTutkinto

      Mutta mä haluaisin mennä opiskelee ja suorittaa tutkintoo? Se on hyvä alku ja sillä voi voittaa, vaikka vaimon itelleen. Mut mul ei oo ketään ja kaikki on lukenu, jonku tutkinnon, jota mul ei oo? Se voi olla totta, mutta ihmiset jaksavat toivoa parampaan! Mutta, jos kaikil on kaikki ihmeen tutkinnot ja mul ei oo mitään, niin miten mä voin päästä kahel aivosolul jatkoon? Sul on hyvä tyyli ja uskot vaikka porkkanaan, mut rennosti vaa, tääl katotaan televisioo. Mut mun isä sanoo näin ja äiti sanoo, että tutkinnon kanssa voi päästä hyviin töihin ja elämässä eteen päin! Mut sun täytyy muistaa, et relaa sillo ku tuut mutkaan, oot vaikka hihna yksi maailman moottoreista, ja lue vaikka ite tutkinnos! Mut mä en saa mitään Cayman saarille kasaan rahaa, ja mul ei ole pankkialan tutkintoo? Mut tääl on rahaa ja porkkanat ovat elintarvikkeita.

    • Osaksiminäkin

      Suorita vaan tutkinto ja kutsu Jeesus mukaan. Mukaan minne? Jonnekin. Uudet tuote sarjat voivat olla yksinkertaisia ostaa kaupasta, ja jotkut eivät pääse sinnekään eli kauppaan ties mistä syystä. Tutkinto elämys opissa voi johtaa uusiin innovaatioihin, joita ei pystytä vielä keksimään, sillä ne pitäisi keksiä ensin. Jos ette usko minuun, niin uskokaa johonkin tuotteeseen. Tässä kevyt mieliset tuotteet Israelin jostain tuote sarja mainoksesta. Joka valtio koetaa pärjätä. Ja kaikki ovat lukeneet Raamatun.

    • OlenThaimaalainen

      Thaimaa, maa kaukainen. Auta Suomea, jos haluat. Suomi on kaukana, mutta Suomen pojat eivät voi mitään maailman kummallisuuksille. Joten Thaimaa, minulla on nyt luotto tässä yhteen aasian maahan. Sama mitä mietin mielessäni, niin todellinen ystävä on vaikka Kiinalaisten pandojen kanssa Thaimaalainen. Thaimaassa ei ole mukavuus aluetta. Ei pöhinää. Jos nyt kuitenkin kiinnitän huomioni Thaimaalaiseen mukavuus alueeseen jota ei ole! Miten voi olla mahdollista? Ei mitenkään. Mutta, kyllä se voi olla vain pohdintana. Sotikoon muut maat sotansa, Thaimaa ei sodi mitään. Sopivan kaukainen kohde. Aasiassa sovitaan jopa jalkapallo otteluita. Tai sitte ei. En tiedä, mutta antaa Thaimaan olla siellä missä on mutta ilman mukavuus aluetta, menee jutut hieman kummallisiksi. Esimerkiksi miten lähettää viesti ilman vastaajaa ja ottaa linjalta palautettavat tuotteet huomioon? Siis nyt palautus linja on sellainen, että ei edes kirjoita tänne mitään vaan katselee kuvia ja videoita omalla kielellään jos kiinnostaa. Syöttölinja toimii ideana myös niin sanotusti kiinni.

    • Voittokiymmärtää

      Siis maailma pelaa Thaimaalaisten pusiin kaiken. Ihan kaiken. Jos vain Thaimaalaiset kokevat oman turvallisuuden uhatuksi, he voivat pohtia sylttytehtaan nimeä. Minä olen vaan. Yksi kansalainen. Thaimaasta pohdiskelen, mutta siellä jutut pitäisi mennä yli hilseen verrattuna tähän maahan. Joten ehdotan, että otetaan hyvät jutut Thaimaasta ja se siitä. Mutta miten se käy? En tiedä. Viides piste linjaltani on tässä. Mutta se on vain juttu Thaimaasta, maassa jossa aurinko palaa vaikka helvetissä, siis tässä jutussa suhteutan kaiken Thaimaalaiseen kummallisuuteen. Jutut juttuja mutta sota ilman alkoholia ja miehet ilman kunniaa juttu tässä maassa. Siis ei alkoholia. Miehet ilman vaatteita, ovat ilman vaatteita. Siis alasti. Mutta miehillä, kun on vaatteet, heillä on vaatetusta. Tämä vain vertailua. Sinä olet lukija. Mutta sinä et ymmärrä. Koska et ole Thaimaalainen. Olet suomalaine.

    • PohdintojaThaimaasta

      Voit toki ymmärtää, mutta et ole kiinnostunut, koska todennäköisesti et ole ollut altavastaajana montaakaan vuotta todetaksesi, että ei kiinnosta, mutta voiton hetkellä toivottavasti ei kiinnosta myöskään alkaa kouluttamaan alistajiaan uudelleen omalla tavallaan. Käännän siis poskeni täällä Kristillisesti. Muuta minulla tosi ei olekkaan. Tämä vain harrastus, mutta sanoilla voi kuvata sen, että kovin moni ei halua tehdä mitään, ainakaan vapaa ehtoisesti, ja varsinkaan epäilyttävien ihmisten kanssa. Eikä tarvitsekkaan, koska vapaa- aika on tässä maassa merkattu ihmisyyteen liittyväksi asiaksi. Huumorilla Thaimaassa on koskia jonne kalat voi laittaa tai ottaa pois.

    • Ymmärrätkösinämitään

      Huumorilla Thaimaalaiset puolustavat maataan siis mallikkaasti järjestelmällä, jossa isotkin maat tai valtiot on jyvitetty jotenkin unohtamaan Thaimaan kokonaan ystävänä ja vihollisena.

    • Mietinhetken

      Alkuperäinen idea oli haukkua täällä Mika Waltarin kirjoja, mutta nyt kun mulla on viisi pistettä linjalta ja pyramidi huumorilla kasassa, koska pyramidistä saa neljällä pisteellä pohjan ja yksi ylös ja se on sitte pyramidi. Viiden pisteen pyramidi. Mika Waltari on ollut kirjailija ja sellai. Meni kiinnostus tästä. En keksi mitään tekemistä tällä niin sanotulla pyramidi- janalla.

    • Minähaluanjotain

      Huumorilla, jos alan haukkumaan vaikka kautta rantain Mika Waltarin kirjoja, niin samalla haukun jotain tyhjää Thaimaalaista juttua, jossa ei mitään järkeä. Minä olen suomalainen. Olkoon huumorillakin Thaimaalaiset ihan rauhassa omassa maassaan ja sellai. Minä en palvele Thaimaalaisia. Minä olen suomalainen. Tätä ei jaksa edes kokeeksi testata täällä. Minä haluan toimintaa ja sitä, että tapahtuu. Nyt ei tapahdu mitään. Köyhä vitonen on nimensä veroinen.

    • Minähahmottelentätä

      Tässä vaan pitäisi kylmästi ennakoida mahdollisimman paljon. Kyllä, ennakointi. Katselee vaikka televisoita. Kuuntelee radiota. Joku idea, kun tulee mieleen, niin se on tullut myös ideana Thaimaalaiselle tässä maassa. Tai Thaimaassa thaimaalaisille. Mitä hemmettiä tässä sitte mitään ihmettelemään. Pitäköön thaimaalaiset putiikkinsa edes ideana aina auki. Niin pidän minäkin.

    • SaatteEntterillätän

      Tässä voi julkisesti ideoida, että jos kaikki suomalaiset olisivat, kuin Thaimaalaiset, niin tietyt ennakko pohdinnat täytyisi toteutua lähi tulevaisuudesta. Ehkä kaukaisemmastakin. Thaimaalaiset eivät ala sotimaan ja se on sääntö numero yksi. Siis vain ehkä on. Mutta sääntö numero kaksi, on että sodat soditaan muissa valtioissa. Ja se on sääntö numero kaksi. Muita sääntöjä tässä nyt ei tartekkaan, että ymmärtää, mitä varten pyramidi on edes huumorilla rakennettu Thaimaata varten Egyptiin. Ymmärsikö Suomi tämän nyt tässä. Vertasin huumorilla. Niin, julkisesti. Tästä voi tehdä jutun. Kukaan muu ei mielestäni voi tätä tietää tässä maassa. Tämä vain mielipiteeni.

    • Tämäonkoe

      Siis lähetän syöttölinjaa pitkin jo juttuja joita en ole edes miettinyt sen kummemmin. Näissä nyt ei ole sen kummemmin järkeä, mutta Thaimaa kuittaa kaikki huumori juttuni, vaikka vain huumorilla kokeillen. Egypti ja pyramidi. Thaimaa ja jutut. Näin kuitti linja kulkee tässä nyt julkisesti. Ei enään minun mielessäni. Olen ulkoistanut niin sanotun kuitti linjan tänne nettiin.

    • Minävoitinmaailman

      Tämä on siis vain idea. Mutta en voi tätä todistaa mitenkään. Tätä koko syöttölinjaa takaisin päin en pysty oikein selittämään. Se, että miten Thaimaa tämän kuittaa Egyptin kautta, koska se nyt sattuu sopimaan tähän pyramidi- linja nimeen ihan sen takia, että en unohda näitä sanoja. Minulle nämä sanat ovat tärkeitä. Niitä voin kuljetella netissä sinne tänne. Kirjoittaa täällä ja tuolla ja pohtia itekseni loppu tulosta. Mutta nyt tässä ei taida olla mitään pohdiskelemista enään. On opettajien aika alkaa opettamaan tätä, jos joku esimerkiksi mies jatsaisi tämän muotoilla jotenkin järkevästi kokonaisuudesksi, joskin tämä vain idea, mutta en osaa tätä kirjoittaa. Se on minussa, mutta miten se toimii on toinen asia. En osaa selittää tätä, että Thaimaalaiset osaisivat ehkä selittää, miksi en osaa edes selittää tätä, mutta tämä onkin jo huumoria. Ihanaa. Huumoriani Suomen netissä!

    • Einytminullemutta

      Miten Thaimaalaisilla voi olla kuin U2: n coveroiman kappaleen All around the watch tower, tai jotain, Bono laulaa siinä kappaleessa aikamoista Irlannin ja Englannin välistä jalkapallo ottelua, siis Bono vain eläytyy Irlantilaisena Amerikkalaisen Bob Dylanin kappaleen johonki tiies mihin ja on yhtyeensä laulajana aito Irlantilaine vaikka porkkana viljelijä. Siis, jos on kuullut tai lukenut, että bändi on itse riittoinen ja laulaja Bono kuin ulkopuollinen, niin on ehkä elämässä ollu itse suru puserossa, ja miettinyt omaa napaansa ja siis mukavuusaluettaan. Tuntee itsensä ulkopuoliseksi, mutta kun pitäisi pohtia Thaimaalaista jalkapallo maalivahtia! Thaimaalainen jalkapallo maalivahti on kuin ulkopuolinen omassa maassaan ja vieläpä maalinsa suulla uskollinen isänmaan kansalainen, jolla jos suru puserossa, niin kyllä sanalla voi miettiä seuraavaa torjuntaa. Siis nyt pohdin pienen maan ja suuren maan välistä epäsuhtaa. Pohdinnassani Thaimaa kansana osaa jotain semmoista, että suomalaisia sanontoja voi verrata Thaimaalaiseen maalivahtiin jalkapallossa. U2:n laulaja Bono en ole, edes laulu reservini ei karaokessa yllä mielestäni samalle tasolle, Mutta tässä menin Bonon ohi. Yksinäisen Irlantilaisen miehen, Bonon ohi. MInä tein sen. MInä vastaan Bono jalkapallossa. Siis maalivahteina huumorilla jaliksessa. Bono vois ostaa jalkapallo joukkueen.

    • Tämävainnäkökulma

      Thaimaalaiset siis vahtivat maailmastaan käsin koko maailmaa tai ainakin aasiaa, että miten siellä menee Thaimaalaisten kannalta. Hyvä ystävä, mutta huono isäntä vois sopii tähän luonnoksena Thaimaalaisten uskollisuudesta olla ystäviä yleensä kenenkään kanssa. Thaimaassa ihmiset työntävät vastuuta seuraaville sukupolvillensa siinä uskossa, että jossain on niin sanotusti mätää ja Thaimaalaiset eivät kaipaa maahansa mätää edes niin sanotusti. Siis sana niin sanotusti pitää huumori jengin sekoilut sisällään. Koska Thaimaalaiset eivät halua ovelleen murheita, jotka on saanut aikaan joku idiootti vaikka Suomessa, kaukaisessa maassa, jossa hän kirjoitteli huumori tekstejä aikansa kuluksi huumoriin nojaten. Eli loppu tulos on tässä semmoinen, että en voi hyökätä edes huumorilla aurinkoon, koska aurinko on viimenen este jota lähden siirtämään. Ymmärtääkö joku? Thaimaa on minulle aurinko, ei porkkana, vaan Thaimaan yhteiskunta on aurinko koska Thaimaassa on valot päällä aina. Koko ajan. Thaimaalaiset eivät huumorilla nuku lainkaan.

    • Minäuskonjohonki

      Siis, jos minua kiusattaisiin Bono nimellä ja minulle annettäisiin joku niin sanottu lempinimi, niin testini olisi sellainen, että Thaimaassaa huumorilla lempinimillä ei ole merkitystä, mutta eräässä jutussa jossa tahti on jo ihan toinen, lempinimellä tai lempinimillä on tai ei ole tai sellainen tarvitaan tai ei tarvita, että saadaan huumori juttuun vähän sisltöä. Siis Suomessa ei ihnmisiin uppoa sellainen termistö, jossa on merkattu tai jätetty vapaaksi joku sana ja silläkään mitään merkitystä. Ihmiset eivät ole kiinnostuneet vapaa- ajalla pohtimaan kuinka vaarallinen tämä maailma on ja, että aasiassa on yhtä, ellei vieläpä vaarallisempaa olla. Lännessä on lännen meno. Jos täällä on yksinkertainen, niin siitä ei tehdä taidetta tai vienti tuotetta tai yleensä yhtään mitään, missä tarvitaan järkeä tässä maassa käyttää ennen ostopäätöstä.

    • Onseuraavasana

      Kukaan ei arvosta suuntaa mistä minä tulin paikalle tähän juttuun tässä maassa. Tässä maassa ei arvosteta tällaista, että pitää kertoa, että mikä ero tässä on normaaliin niin sanottuun sisään tuloon ja ihmiset, joilla on erilaiset kyvyt voisivat huomata, että he ovat oikeita maalivahti sankareita tässä maassa jalkapallossa ovat sitte naisia tai miehiä. Hyvä molari jaliksessa tulis Thaimaasta takasi ehkä liia nopeasti. Thaimaalaiset ymmärtävät huumoria, joka huumorilla pitää tässäkin maassa kalat juoksemassa koskessa aikana, kun joku määrää niin. Ymmärrättekö te huumoria? Oletteko te kala? Jos ette ole kala, niin miksi te ette sano sitten, että te ette ole kala? Täällä on kaloja, jopa kaupassa odottamassa ostopäätöksiä, ettetekö te miettinyt mitään, ennenkuin sanoitte jotain aikaa sitte. Tässä maassa on pöhinaa juttu ja mukavuus alue juttu. Kuulettekote? Mistä nämä tulivat julkisuuteen? Tämä ei ole vanha kolmannen asteen kuulustelu juttu. Joku vaan kirjoittaa. Thaimaa.

    • Mietinmitämietin

      Thaimaa on seuraava sana, voi pitää paikkansa, ekana on Thaimaa sana, mutta ymmärrättekö te nyt yhtään mitään tästä? Te ette voi juoda alkoholia liikaa, te jos juotte, niin te ette enään ymmärrä. Ymmärrättekö te? Te olette tämän maan kansalainen. Teistä tulee juoppo, mutta kun teistä ei tulekaan juoppoa. Teistä tulee ihan jotain muuta. Te olette kaappi juoppo ja avaatte kaapin hitaasti ja katsotte eteen, kaapin oven edessä on Thaimaa sana. Se on käkikelloksi merkattu, eli sitä voi laulaa niin sanotusti tässä maassa koodilla tai ilman ihan ajan kanssa. Kokeessa käkikello maa Thaimaa muuttuu Sveitsiksi ja maailma sekoaa siihen, että Suomen kansa A. Oli syyllinen B. ei ollut syyllinen C. Thaimaalaiset eivät edes huumorilla voi olla syyllisiä. D. kukaan ei välitä teoria, on alustavasti ainakin sama, kuin kohta C. En tiedä mitä sanoa.

    • Jamiksienjaksaisi

      Eli C on oikea vastaus tässä maassa. Sveitsi on käkikellojen luvattu maa. Siis aurinko on Thaimaa ja sen toteamiseksi on pidettävä vaikka suu supussa. Olen kaapissa, mutta voin odotella juhlia, koska en ole juoppo, koska joskus on kiva juhlia. Tällä todistuksella olen kansalainen, mutta voin olla kaappijuoppo kaapissa ja katsella salaa kaapin ovea hieman avaamalla, että Thaimaa sana on käkikelloksi muutettuna siis Kuortane Käkisälmi Thaimaa- linja, eli Utsjoki Kevo- linja on nyt ainakin tietyssä mielessä kasassa, että voin luottaa lentäessäni mielessäni lentokoneella vaikka jalkapallo maalivahtina, vaikka oman joukkueeni kanssa, jos joku sellasen minulle ostaa, niin eipä tässä mitään unohdin koko lauseen idean taas. Mutta aurinko on lentäjälle ongelma. Aurinko on pimeä piste. Auringosta, kun tulee yllätys niin sittä ei huomaa. LInjalla Kuortane- Käkisalmi- Thaimaa on kaikki kunnossa, kunhan jaksan vain jauhaa tätä käkikello teoriaa.

    • Minäenvoittanut

      Tässä kirjoitan nyt tätä tekemistä mielelleni. Siis kirjoitin tänne Bono lempinimellä mua aletaan kiusata, mietrin kirjotettuani sen, että kaikki jotka tämän jälkeen kiusaavat tässä maassa surkealla huumorilla, kiusaavat minusta ja minun läheisistä aurinkoa taivaalle huumorilla, jota eivät kyllä lie allekirjoita, mutta on olemassa pohdinta, että näin nyt vain kävi valitettavasti.

    • MuttaAurinkoonAurinko

      Minä en voittanut, mutta saatoin voittaa Thaimaalaiseen tyyliin. Eli aurinko ylös, muut alas. Juttu kertoo maasta, jossa ollaan isänmaallisia omalla tehokkaalla tyylillä. Siellä ei ole ulkomaita, siellä on vain niin sanottuja käkikelloja, jotka niin sanotusti laulavat, jopa omaa Thaimaa maata vastaan, jopa vihta teorialla, jota tuskin on olemassakaan. Vihta ja vasta, tai kumpi ja kampi. Voi olla kieku ja kaiku. Mika Waltari ehkä komentoisi, että jos on helppoa nuorena, niin vanhana ei opi enään mitään uutta, kuten ei muutkaan niin sanotut neptunus kynttilät huumorilla. Siis Mika Waltari on edes mennyt kirjailija, jonka kirjoja myydään kaupassa lie, mutta Thaimaa on Thaimaa, tämä vain pohdintaa Thaimaan valtiosta, jossa järjen liekki voi olla paljon kirkkaampi kuin Suomen valtion järjen liekki. Tulevassa katastrofissa Suomen valtiota voidaan syyttää teon julki tuomisesta ja sen omahyväisestä huomaamisesta, että Suomessa osataan nauraa lyödylle suurvallalle, joka tuomitsee hyökkääjän. Suomi on tällainen maa, jossa juopot näitä viljelee tai mitä vaan. Suomi on tuomiota vailla. Ehdotan Thaimaan linjaa, että jätetään aurinko ottamatta taivaalta ja annetaan auringon olla, vaikka vaari vainaan peite, kun käydään iltaisin nukkumaan, että taivaalla olisi edes aurinko. Kyllä ymmärrän. Aurinko se vain juttelee. Pimeä piste, molemmissa silmissä. Kuulo vammaset kuulevat näkevien puheen. Aurinko on taivaalla. MInä olen minä.

    • VaikkaolisiSuurvalta

      jos suurvallat haluavat olla suurvaltoja jo pienestä pitäen ja antaa lapsilleen, siis omille kansalaisille jopa kyvyt hallita tulevaisuudessa maailmaa jopa suurvaltana, niin kannattaisi käyttäytyä niin, että ymmärtää, että aurinko ei lämmitä omaa maata, jos on ongelma. Ja se pieni ongelma on siinä, että jos aurinko alkaa keskustelemaan, kuin joku mitätön pien valta, joka voi olla toki olemassa. Mutta, mitä tätä selittämään. Aina voi yrittää, ja aina voi epäonnistua.

    • MInäolenhomma

      Jos, tämä nyt ei onnistu, niin kannattaa suunnata suurmaan huomio siihen, että on monta valikoitavissa, jonne sylkeä kuraa. Joku toinen pikku maa toimii toisin, mutta seonnu iso maa voi epä huomiossa ottaa auringonkin taivaalta ja miettiä hiukan. Huomatkaa, miettiä hiukan. Jos jonku maan kohdalla ei tarte miettiä hiukan, niin mitä siitä aurinko ratkaisi homman.

    • Minäolenaurinko

      Minä olen homma, ja homma on nyt niin, että jos tämän teoriankin pitäisi mennä läpi, jopa jonku idiootin päässä, koska idiootti pelkää ties mitä ja uskoo ties mihi ja on vaikka aurinko, kun muuta ei keksi. Kappale musiikkia tähän. Aurinko on siis jossain kappaleessa, mutta missä? Vapaa on vain umpihanki, on eräästä runosta, hieman tönkkö versio. En muista runoilijaa. Runoilija on hyvä. Hän edustaa ihmistä, joka on luomis voimien tunnossa nähnyt auringon.

    • Jalkapallopeli

      Olen valmis sanomaan jotain ihmisten ilmoilla. Vaari vainaan peitto on aurinko. Minä olen kuu. En ole muuta kuin hengissä tämän maan kansalaisena. Minä sanon sanani. Minä olen aurinko, huumorilla tietusti, jos joku kysyy, ja kukaan ei kysy koska luottokortti on sellainen kortti, että asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat, siis eräästä romaanista, jonka kirjoitti lie Väinö Linna. Minä olen Thaimaan kunniakanlainen ehkä jutussa, mutta kanat ovat nättejä elukoita, joita voi hyysätä elämänsä loppuun asti. Sen pituinen se. Siis tässä tarina luonnoksessa syöttölinja on vainaja ja minä kuulijana olen eläväksi merkannu itseni. Tämä vain koe. Suunnittelen täällä siis tulevia keskustelujani ihmisten kanssa. Tekstiviestein, sanallisesti, vartalon elekielellä. Ties millä kielellä.

    • Vainjuttupohdintaa

      Vainajaksi merkatut jutut tulevat siis elävänä takaisin toivon mukaan. MInä siis olen elävä voi olla ihan kiva muistutus ihmisten ilmoilla, että nyt ei ole h- hetki sanoa niin sanottua introa, vaan antaa olla, Ehkä joskus olen vaari vainaan peitosta pitämässä puhetta. Aurinkoinen peitto vaari vainaalla, ei lähde uusinta kierrokselle. Ehkä.

    • Jaolisiellämuitakin

      Karu tosia asia on, että tässä maassa ei pääse juttelemaan omista aisioistaan kyllä kovinkaan pitkälle. Vaari vainaan peiton jälkeen, tulisi aurinko. Sitte tulisi Thaimaa, koska kyse siitä, että Thaimaa on tietyssä mielessä aurinko. Niin tähän asti en ole päässyt pitkään aikaan puhumaan kenellekään. Ei, ei tässä maassa. Täällä kuullaan ihmisten puheita, eikä siinä mitään. Jotku ohittaa ne kohdat näköjään niin että niin sanotulla könttä summalla summaavat niin sanotusti koko jutun odottamaan tulevaa pohdintaa. Siis rauhaisaa hetkeä. Raksa mies taitaa tällä tyylillä puhella ja keskustella, koska hän jutteli niin tolkuttoman nopeasti, jos oli kiinnostunut jostain pohdinta jutusta keskustelun lomassa. Painaa omaan mieleen. Kuten minäkin tein. Painoimme siis yhdessä omaan mieleemme omalla tyylillämme, kun olimme yhdessä paikalla.

    • Minäkinkeskustelen

      Raksa mies saatto yhtäkkiä osoittaa huumori miehen merkkejä. Ja minä koetin nokittaa aina paikan tullen, jos sellaisen huomasin tai kiinnosti. Tämmöistä tämä on. Vain pohdintaa ihmisten tavasta keskustella.

    • Onmitäon

      Eli vaari vainaan peitto on merkattu auringoksi? Kyllä, Thaimaa on aurinko! Eli näin lepposalla dialogilla pääsee Bonon tulkintaan U2: n laulajana. Se on omanlaista, se Bonon laulelu välillä, ja hurjalta tietyssä mielessä voi kuulostaa. On Bonolla rauhallisiakin lauluja, rauhallista laulelmaa melkeinpä. Leevi and The leavingsi kappale lie pohjoisen taivaan alla nimeltään, siinä lauletaan, että mun isä oli kirvesmies, ja silleen. Se on huomattavasti rauhallisempaa tulkintaa. On erilaisia kappaleita.

    • Rauhallistalaulua

      Siis vaari vainaan peitto juttu on rannan järveä. Ei ison talon Anttia. Se on se rannan järvi se joka jotain. Ison talon Antti ja rannan Järvi ne jutteli ja sellai menee kappale muistaakseni. Kai sen voi laulaa karaokessakin, mutta karaokessa jos on niin sanotusti rannan Järvenä niin yleensä kyllä laulaa ja tulkitsee ja sellai.

    • Näinloppuujutut

      Bono on siis U2: n laulajana rannan Järvi ja Englanti on ison talon Antti. Pikku Irlanti ja Iso Englanti. Näin tämä maailma menee tai on menemättä. Elämme aikoja ja silleen. Voi laulaa tai olla laulamatta.

    • Kauniitahaaveita

      Rannan Järvi on tässä tapauksessa merkattu persaukiseksi kansalaiseksi. Eli pohjalaiset tai kuka tämän kappaleen Ison talon Antti ja rannan Järvi on tehnyt, niin on miettinyt ehkä Raamattua ja sitä, että kun tästä maasta loppuu persaukiset rannan Järvet niin sitte Thaimaa on muuttunut kuningas kunnasta tasavallaksi tai Saksa on taas kuningas kunta tasavalta kauden jälkeen. Mutta kuitenkin asiaan, Jeesus jos tulee takaisin niin persaukiset rannan Järvet eivät ole enään persaukisia.

    • Linjasyöaina

      Raksa kirves miehen kolmen promillen toimisto kännit ja minun disco huppeli alle puoltoista promillee. Siinä koko juttu vaari vainaan peitosta joka on merkattu auringoksi, eli Thaimaa on aurinko.

    • Niinkuinminäkin

      Niin, tässä on erilaiset pohjat. Raksa tuttu ei odota kutsua juhliin, hän juhlii. MInä odotan kutsua juhliin, että voin juhlia. Aina voi kieltäytyä ja sellai. Ei tämä nyt niin vakavaa ole, Thaimaassa on varmaan upeeta, jos on siellä asti käynyt. Jopa juhlimassa. Ihmiset ovat erilaisia.

    • Jakokeilla

      Tämmönen kuvio raksa miehe kaa. Minä lähetän raksa miehen kännykkään luvalla viestejä naielle, jolta siis olen pyytänyt luvan viestien lähettelyyn niin sanotusti naisen laskuun. Raksa mies saisi teksti viestit, joide pitäisi mennä naiselle. Idea on, että voisimme kommentoida kaikki yhdessä viestejäni. Ei sitä aina keksi mitään keskusteltavaa, ja teksti viesti kokeilu voisi avata uusia keskutelu linjoja vaikka. Elokuvassa Jackpot, jonka tehnyt kummeli jengi on yksi kohtaus jossa posti luukun takana on alaston mies. Oiisin tätä kohtausta jauhanu naiselle. Raksa mies ois ollu puhemiehenä mukana. Idea nyt ehkä lapsellinen. Nainen ei antanut lupaa ja se siitä. Naiselle en halunnut lähtettää yhtä pitkä kuin levee aiheisia viestejä. Olin kiinnostunut eräästä toisesta. Ja toiselle en halunnut lähettää mitään viestejä, koska sitä syytä tässäkin voi nyt sitte koko Suomen kanssa miettiä. Miksi et ottanut sitä ja unohtanut sitä toista, kun röökiä piti pummia raksa mieheltä koko aja? Niinhän se on. Tupakkia ei ole aina rahaa polttaa. Elämä on mitä on. Tahdoin ottaa tähden taivaalta. Tahdoinko kaikki tähdet? Eikö yksi ritä? Yksi tähti per naama! Vain yksi! Niin tämä on tosi tarina. Ja tässä esitetyt lauseet perustuvat muistiini, joka nyt vähän tietynlainen. Muistan mitä muistan. Tiedot eivät faktoja, eivätkä tietoja. Tämä vain huumoria. Tietoni ovat huumori tietoja. Koetan jaksaa.

    • UpeetamenoaSuomi

      Koetin omaa rööki linjaani. Lähetän kivoja juttuja, pysyn röökeissä. Eli takaisin tulee röökilinjaa pitkin röökiä. Oma nimeni tälle on banaani linja. Koska naimisiin ei ole tarkoitus päätyä tällä linjalla. Haluan tarinoida maailman loppuun asti lepposia. Haluan ottaa vastaan linjalta vaikka vastoja, jos ne on merkattu röökeiksi tai vihdoiksi. Raksa mies ei teilannut tätä ideaa. Hän saatto olla linjojen mies. Mutta hän ei ollut Kolmannen Naisen kappaleen mies, sillä kyseisellä bändillä kappale, jonka nimeä en muista, mutta nimi on tai siis kappaleessa lauletaan muistaakseni kipujen mies, himonsa riivaava. Siis raksa mies ei ollut kipuja kokenut elämänsä aikana, kuin laki sääteiset ja minä myös. Tässä laki sääteisen kipu jengin menoa siis. 3 promillea ja 1, 5 promillea. eli maksa ja puolikas maksa. Onko kysymyksiä? Olen nainen ja haluasin raksamiehen, en puhelin numeroa, mutta tulot, eli onko hän varakas tämä raksa mies? Todennäköisesti köyhä kuin kirkon rotta tämä raksa mies. Lähdettekö te yhdessä kiertueelle, sinä kirjoittaja ja raksa mies ja mahdollisesti tämä niin sanottu kolmas nainen, jonka raksa mies noteeraa muistelmissaan, nainen ilman älyä on vohkittavissa, tuokaa röökiä, muistikuva? Niin minä en muista, muut esimerkiksi raksa mies muistaa, jos muistaa muistelmansa olemassa olon. Hän voi olla karjalainen runonlausuja niin sanotusti Raamatusta, mutta minä voin olla kuukkeli Froikkareiden kappaleesta, jonka nimeä en muista. Hei! Tämä on sopivasti sekavaa, lähden tupakille. Froikkareiden kuukkeli tyylisessä kappaleeessa lauletaan Leh Va Leesa tyylisesti: Kuukkeli katteli kummissansa, ja sellai.

    • Olenvainkiinnostunut

      Siis oma suosikki biisi, ja sanat muistan mielessäni. Ja tarkistus on suunnilleen niiin, että oma juttu tukee mielessäni tätä suosikki biisin sanotusta, menen tai en laulamaan sen karaokessa. Aurinko on Thaimaa, ja aurinko on merkattu vaari vainaan peitoksi. Siis Kolmas Nainen ja kappale muistaakseni Talot ja tien haarat tai jotain sen suuntaista. Pienetkin tarinat, monta mutkaa kohtalo saa mahtumaan ja sellai muistaakseni menee sanat. Eli, jos unohdan, niin unohdan. Lebanon on uusi aika kausi minulle kohdata se omalla rauhallisella tavalla. Ammattilaiset eri alalla ovat alansa ammattilaisia. Heillä on oman alansa puheet ja käytös sitte sen mukaista. Olenko minä jonkin alan ammattilainen, niin tuskimpa, mutta voin olla kulissit pystyssä kansalainen, ettei minun ulkokultaisuudessani mitään ihmeellistä ole. Olen tehnyt mitä tehnyt, niin kuin muutkin. Jos tämä on miesten maailma, niin sitten on. Minä olen mies. Mutta, jos se jotakuta kiinnostaa, niin sitten kiinnostaa. Olen vain kiinnostunut jostakin ja sellai. Mistä olen kiinnostunut, niin se on sitte niin, että ei kannata koko ajan vaihtaa tai kääntää takkiaan, eli mielipidettään. Raksa mies nyt sukunimeltään suomen ruotsalainen ja minä en ole sukunimeltäni suomen ruotsalainen. Mutta. Kuka tietää, niin tietää. Minä olen kiinnostunut jostakin. Mutta minun kiinnostustani voidaan kupata niin sanotusti ties miten.

    • Suuretjapienet

      Thaimaalaiset pelaavat mielestäni Kiinan hallitsijan mielipiteitä koko ajan. Siis suomalaisena voin tarkistaa Kiinan hallitsijan mielipiteistä Thaimaalaisten mielipiteen. Vaikka kiinalaisista. Tämä vain mielipiteeni Thaimaalaisista, jotka kauko viisaana pelaavat Kiinan vihollisia kiinalaisten eteen, että kiinalaiset voisivat huomata ongelman, joka on kiinalaisten ratkaistava. Tämä vain kohteliaisuus Thaimaalaisista ja sellai. Siis mielipiteeni Thaimaalaisista. Mutta tämä vain huumoria. On suuria ja on pieniä. Ja sellai.

    • Jotenkinäin

      Toivoa raksa miehelle- juttu, eli viisi pistettä linjalla ja siis janalla on viisi pistettä. Ensimmäinen ja viimeinen ja välissä olevat kolme. Tästä saa pyramidin, kuten sen olen varmaankin kirjoittanutkin. Sanalla ottaa saa tämän toimimaan niin ettei tarte ulkomaan kieliä lainkaan, banaani linjoista huolimaatta tai johtuen. Siis en osaa edes takautuvasti kieliä ylioppilas päälläni. Siis sana terttu ei tarkota mitään, mutta leikisti se on pyrämidillä ja ottaa sanalla Suomeksi terttu. Kyllä. Näin on näppärää. Jana on viisi pistettä. Ja sellai. Siis janalla on viisi pistettä miten sattuu, mutta ensimmäinen ja viimeinen on tietysti alku ja loppu. Loput jossain janan vaiheilla. Sana ottaa siksi, että se nyt vain oli tarjolla tähän. Se tulee englannin kielen sanasta take. On verbi tai ei. Ottaa on tekemistä ilmaiseva sana tai jotain. Pyramidissa on neliö pohja ja Fiiatin vanteet, heh heh heh eli neliö pohja ja yksi palkki meneee ylhäältä alas neliön pohjalle. Siis neljä ja sillee veräjän vartiaa. Yleisö huokaa, mutta neljä pistettä muodostavat neliön ja yksi piste on ilmassa ylhäällä kuten pyramidissa.

    • Ehkäpäiväkertoo

      Vesi elementtinä luo rauhoittavan harmonian. Mutta idea nyt vain ottaa rauhallisesti, mikäli se on mahdollista. Jos temppera menttinen luonne, niin vettä myllyyn on ehkä sopivanpi luonnehdinta ja veden roolitus on täysin selvä. Vesi olkoon jonku täysin selvän asian osanen. Vesi vettä, mutta mylly jauhaa mitä jauhaa ja senkin voi unohtaa ja siirtyä eteenpäin. Veden voimalla niin sanotusti. Tämä tietynlainen Domino- teoria siitä mitä nyt yleensä teen tai toimin. Olemalla toimija, voi kritisoida itseään tietysti, siitä että olisi muutakin kuin toimijan rooli tarjolla maailmassa. Mutta mitä niin sitä en tiedä kuin veden rauhoittavan elementin ja vettä myllyyn taas ja veden rooli selvä ja se siitä ja toiseen asiaan sitten tai jotain. Antaa päivän viedä eteen päin. Mutta nyt tahdon päivä sinulta muutakin, kun viittoja johonkin suuntaan menosta. Tarjoa minulle Kuortane- Käkisalmi- Thaimaa- linja ja lisää siihen yksi sana. Saan vitosen virallisesti kasaan.

    • Ehkäjoskuskiinnostaa

      En osaa sanallisesti vielä tätä viidettä pistettä janalla. Mutta on se vastaus mikä onkaan, niin tarkoitus vain pohtia Utsjoki- Kevo- linjaa. En oikein jaksaisi pohtia, joten matka suureksi ajattelijaksi voi tyssätä tähän kohtaan, jossa pitäisi taas rauhallisesti pohtia jotain ties mitä. Haluaisin antaa periksi ja unohtaa koko jutun. Banaani linja ei kiinnosta, tai jos kiinnostaa niin ei se vapaa- ajan hommalta nyt vaikuta.

    • Onlokakuu

      Harmaan metallinen peltirumpu. Kuin tihkuinen lokakuun harso, tai jotain. Siis Alangon veljeksien kappale Peltirumpu, joka alkaa, muistaakseni lapsi pyysi äiti osta, ja sellai. Kohti veron palautuksia tässä menen harmaan metallisen lokakuun keskellä. Eli myös kappale Miljoonasateelta eli Marraskuu muistaakseni, jossa lauletaan, että kaikuu kaljakori kilisee ja sellai. Vain pohdintoja, nais julkkikseni on sitte näyttelijä tai ei ole Amerikassa. Mutta sekavaa on hänen, siis tämä Amerikkalaisen nais näyttelijä puheet. Mutta, en arvoste. Haastattelut voivat olla epämiellyttäviä.

    • Elämäonmitäon

      Tässä haastattelu idea. Haastattelija kysyy selkeästi kysyttävältä kysymyksiä, joihin haastateltava vastaa eli: Olette nyt jotain mietlä jostakin? Kyllä. Olette ensimmäinen haastateltavani, mitä se teille kertoo, vai kertooko mitään? En huomannut tätä yksityiskohtaa, ennen haastattelua, mutta ei kerro mitään. Oletteko te oikea, vai vasen kätinen? Olen sekä, että niin sanottu Rolex- mies, niin kuin Rafael Nadal tennis pelaaja lie Espanjasta. Hän on kyllä tähti minä en ja se siitä. Kuuletteko te nämä minun kysymykseni ilman kuulolaitetta, että olen haastattelija ja joku nimi minulla ja teillä haastateltava voi olla kuulolaite parantamassa kuuloanne? Kyllä, ymmärrän jotenki, että minulta, te haastattelija, ette kysy kovin kummoista kysymystä, eli rauhallinen haastattelu tilanne menossa ja minun kuulossani ja huomioikaa ymmärryksessäni voi olla pieniä niin sanottuja valu vikoja, eli vastaan kuulevani ihan hyvin ilman kuulolaitetta, jota toivottavasti en tarvi tulevaisuudessa ja jos tarvin se toimii, eli heh heh hee, tämä kuivakkaa naurua. Eli nauran kuivakkaasti. En puhu viineistä, edes vapaa- ajallani ties kenelle rahasta tai rahan turhuudesta. Jotku osaavat tehdä rahaa ja tästä pääsin lempi aiheeseeni, eli elämään!

    • Tämävainmielipide

      Ottaa ja sitte viedä ja siitä ruusu. Eli J. Karjalaisen kappale: mä meen, muistaakseni. Eli Kuortane, Käkisalmi, Thaimaa, Ruusu- linja. Ruusu sana tulee siis sanasta viedä. Ja viedä tulee ottaa sanasta. Nyt on tämmöinen mielipide. J. Karjalainen laulaa kappaleessa Mä meen, suunnilleen, että Hei, hei, musta tuntuu ja sellai kappale etenee. Mutta.

    • Näkemiinjamoi

      On taas kevät laulaa joku nainen kappaleessa, jonka nimeä nyt en muista. Mutta kevääseen hieman matkaa vielä. Aurinko se nyt sitte käväsee eteläisellä pallon puoliskolla. Keväällä palaa kuitenkin aurinko takaisin ja tuo mukanaan sitte mitä kukakin haluaa. Esimerkiksi valoa. Keski kesällä valoa piisaa. Sitä kohti siis.

    • Surkearatkaisueivoita

      Hyvä ja paha, Jeesus ja Piru, taisteelevat ihmisen mielestä täällä jatkuvasti. Mutta miesten asia mielestäni ei ole toitottaa sitä joka päivä täällä netissä ja syy siihen, että kannattaa olla hiljaa eräästä asiasta on se, että täällä on ihmisiä, jotka eivät ole niin sanotusti kunnossa. Miten tämänkin selittää? Mielipiteet ovat henkilökohtaisia ulostuloja, jopa jalkapallo maalivahdille. Jos jalkapallo maalivahti tulee jalkapallo ottelussa ulos maaliltaan, niin se on tietyssä mielessä hänen henkilö kohtainen mielipide jostakin asiasta, joka liittyy ilmeisesti jalkapalloon tietyssä mielessä. Mutta, kun aletaan yhdessä pohtimaan, niin tässä maassa on huuto äänestys keksitty, jopa jännittävien tilanteiden varalle. Huuto äänestys ei ole virallinen tapa ilmaista yhtään mitään. Jalkapallo on leppoisa joukkue laji. Näytteleminen on leppoisaa ties mitä elokuvassa tai jossain lavalla. Kaikki lepposa on huutoäänestystä tietyssä mielessä minulle. Jos joukossa ihmiset keskustelee, niin ei kaikki ole äänessä. Jos joku haluaa jotain joukossa, niin sanoo sen reippaalla äänellä. Jos haluu, että hyvä voittaa ja on sitä mieltä, että huono ratkaisu, jos voittaa, niin paha perii. Sitte siinä vain huutamaan sekaan jotain, ties mitä, ettei ainakaan yksi ratkaisu voittaisi, joka on perin surkea.

    • Antakaaminunjatkaa

      Harjoittelen täällä pessimismiä, tai sen kanssa toimeen tulemista. Jeesus ja Piru eivät vastaa mitenkään peesimistille, että olisi aika muuttua optimistiksi. Eli näin. Tässä koko kuvio, muuta en tarvitse, kuin aloitan sanalla pessimisti ja tuon optimismin liberaalina voimana esiin, jos on tarve. Minä tarvitsen jotakin. Mutta kun pessimistillä on jo kaikki kunnossa ja vihdoin ikuinen rakkaus eli optimismi on sinisilmäistä haaveilua. Rakas, minä syleilen sinua niin kaukaa, että tämä murheen laakso tuntuu entistä niljakkaammalta paikalta olla. Mutta tässä maassa se on laki. Minä olen täällä, mutta en ole pessimismin vanki, vaan toivon, että tulet hakemaan minut pois täältä, vaikka keskellä yötä. Ota minut, sinä senkin ties mikä unelmiisi. Ota minut! Voin vain piiloutua näihin sanoihin, ja joskus tämäkin lysti voi loppua. Rakastan sinua sitten ties miten. Nyyh! Elämä on piloilla, jos pessimistit saa minut nalkkiin omiin surkeuksiin. Liberaalit voivat kaatuvat tässä maassa aina ensimmäisenä ja ihmiset muuttuvat kummituksiksi. Sinä olet siellä ulkomailla Amerikkalaisena nais tähtenä. Ole siellä ihan rauhassa. Minä olen hengissä, kun saan huutaa maailmalle olevani pessimismiin taipuvainen yleis optimisti. Haluan sinut!

    • Olisimmevoineetsaavuttaa

      Kaikki päättyy kurjuuteen. Elämässä murhe ottaa oman paikkansa. Jos on jaksanut loppuun asti vastustaa ties mitä kiusauksia, niin viimenen veto on kurjuuden kanssa oleminen ihan kaksisteen. Kurjuus sanoo: Minä olen sinun unelmasi upea Amerikkalainen draama näyttelijä, nainen, joka on lievästi sanoen epäilyttävän oloinen tuttavallisessa haastattelussa. Minä haluan sinun kanssasi jalkapallo ottelua katsomaan Suomeen. Sinä saisit halia minua ja voisit ehdotella kivoja juttuja, siellä jalis ottelussa, että mitäköhän seuraavaksi tehtäis yhdessä! Minä: Haluaisin, että voisimme mennä yhteen tilaisuuteen kävelemään rauhallisesti. Se on yksi pala Helsinkiläistä kulttuuri historiaa, ja sinne ei voi enään mennä. Se on Hietaniemen suora öisin ja sinne ei saa enää ajaa autolla illalla kymmenen jälkeen. Siellä oli ennen Helsingin niin sanottu edustusto, jossa keskustelut kävivät yleensä autojen ympärillä. Voi nykyisin olla muutakin, mutta kun minä olin nuori, niin sinne ei ketään oikein halunnut edes mennä. Joten olin siellä harvoin, vaikka minulla oli tilaisuus sinne mennä, vaikka autolla ja jalkapallo ottelutkin kiinnostavat niin paljon, että todennäköisempää on, että emme tapaa, sinä kurja unelmani, emmekä mene jalis otteluun pitämään toisiamme jotain. Vaikka kädesta kiinni, jos jännittää.

    • Neuvostoliittoolijameni

      Hietaniemen suora ei aukene ikinä yö liikenteelle! Se on pessimisti arvioni. Neuvostoliitto kun kaatu, niin ajokielto ilmesty sinne kiitokseksi Neuvostoliitolle tai jotain. Se loppuu se iän ikuinen moottorin huudatus siellä Hietaniemen suoralla ikuisesti, terveisin vanhoilliset, ei nyt byrokraatit, vaan vanhoilliset, jotka ihailevat keisarillisen Venäjän kaksipäistä kotkaa! Liberaalina en siis voi mitään tälle tilanteelle. Olen yksi kansalainen, ja jos Neuvostoliitto tulee taikaisin, niin minä olisin pyytänyt Neuvostoliittoa palaamaan, jos olisin muuta, kuin pessimisti! Olen Mika Waltarin kirjoja lukenut, että tunnen pessimismistä jotain. Se on yhtä kurjuutta lukea kurjuudesta.

    • Vaivunsyväänuneen

      Suomi on pieni maa ja täällä on kansalaisia, jotka totuus komission edessä eivät sanoisi mitään. Jos jää kiinni, niin oikeuden tulee todistaa kiinni jäänyttä vastaan, että kiinni jääny on enemmän kuin viisi kymmentä prosenttisesti syyllinen tekoon, mistä häntä epäillään. Pienellä maalla voi olla suuria vihollisia, mutta myös omat voivat pettää oman maansa toissen maan piikkiin. Siis syylliset koettavat kaataa tätä maata koko ajan on mielipiteeni. En nyt syytä Saksaa tai jotain muuta maata, mutta aito kysymys suomalaiselle, että tajuatko mitään tämän maailman menosta? Ymmärrätkö mitään mistään? Tässä maassa tarvitaan mielestäni jotain sellaista, että idiootit ainakin ymmärtäisivät muiden maiden olevan täynnä paskaa ja kurjuutta. Ei Suomen osa ole mennä samaan paskaan ja kurjuuteen! Tällä pohdinnalla täällä on paljon idiootteja, jotka kaipaavat pientä kansallista huomautusta. Maailma on kierojen paikka, jossa ääliöt ja idiootit sekoilevat minkä jaksaa. En tiedä tähän mitään keinoa, mutta viattomat ihmiset ovat valitettavasti viattomia jopa jalkapallo maalivahteina. Viaton jalis maalivahti voi torjua, mutta henki lamaantuu omilla pelaajilla. Kenttä pelaajat kaipaavat hieman kannustusta ja sellai ehkäpä?

    • NiinkuinmekinVenäjää

      Jos muistaa muutaman jutun nuoruudestaan, niin voi huomioida, että kurjuus on ainoa mitä täällä on suoraan sanoen ja sitä, kun miettii, niin ne joiden osa ei ole olla kurjuudessa puhuvat siitä mielellään. Siis tällä päättelyllä ei pääse tässä maassa mihinkään. Voin siis kirjoitella täällä siihen asti, kunnes taivas kaatuu niskaan ja kaikki on taas hyvin. Eli mitään ei siis tule tapahtumaan, koska kaikki on vain paikallaan. Tämmöinen käsitys siis ihmisillä on maailmasta. Mitään ei tapahdu eikä tule tapahtumaan, Ainankaan yksittäiselle ihmiselle. Tästä päästään nykyiseen viha kirjotteluun ja siihen, että ei kiinnosta, koska minulle ei tule mitään ainakaan tapahtumaan, eli moni ei ole kurjuudesta kuullukkaan, mutta meno sitä luokkaa, että mitään ei tapahdu ainakaan minulle ja minä tai joku pistää sen kiertämään mahdollisimman tehokkaasti. Siis loppu tulos omalla maalilla tapahtuu koko ajan. Tulee vetoo vastustajalta ja sellai. Ihmiset eivät tunne kurjuuden osaa, siitä kiikastaa. Neuvostoliitto harjoitti puritaania ja stooalaista kuria kansalaisilleen. Siitä tästä maassa ei ole tietoa, eikä pelkoa. Englannista tulee puritaanisuus esimerkiksi katolilaisuutta vastaan ja stooalaisuus tulee Saksasta protestanttista Englantia vastaan. Ortodoksit Venäjällä varmaan rakastavat Suomea yli kaiken.

    • Olenvainyksi

      Jos ei osaa pelätä, niin on ihan idiootti. Jos osaa pelätä, niin sitten tietää jo hieman liikaa. Suomessa ei pelätä aurinkoa, taivasta, jotain yksittäistä asiaa, ihmisten mielipiteitä ja niin edes. Tällä huomiolla voisi narauttaa suurimmat lurjukset ihan harjotus työnä, että tämä mielipide on järjen vastainen tässä maassa. Tässä maassa on turha sanoa tällaista, koska kovassa paikassa, kukaan ei välitä tällaisesta. Ymmärtääkö kuulija, mitä tarkoittaa kova paikka? En. Ymmärtääkö kuulija yhtään mitään? En. Te olette aito idiootti! Onneksi olkoon. Ette ole ikinä elänytkään tässä maassa. Tämä on minun huumoria, siitä, että ei tarte sanoa mitään, jos kukaan muukaan ei sano mitään. Ja lopussa kiitos seisoo. Me olemme valmiita mihin vain, mutta tietysti toivomme hyvää ja pelkäämme pahinta.

    • Vähemmänkommareita

      Thaimaa, Käkisalmi, Kuortane. Jos lentää lentokoneella pitkin ja poikin pitkiä matkoja, niin sitte lentää. Kappale matkustan ympäri maailmaa, jonka laulajaa en tiedä. Lasten laulu. Lentokoneessa, jos viihtyy, niin ei kai tällaisia värssyjä tänne kirjoittele, vaan suunnittelee uusia matkoja lentokoneella. En soimaa heitä, jotka matkaavat lentokoneella. Minä viihdyn jossain muualla, kuin lentokoneessa. Tässä on taas todistus, että jos joku viihtyy lentokoneessa, niin hän sitten viihtyy. Mutta, kun minä en viihdy. Tässä on tämä niin sanottu todistus. Minä vastaan muut, eli ne jotka viihtyvät lentokoneissa. Minulla ei ole mitään mahdollisuutta heitä vastaan jotka viihtyvät lentokoneissa. Lentokoneissa viihtyy eliitti. Suomen kerma. Raha jengi. Eliitti. Kommarit Neuvostoliitossa lensivät lie lentokoneilla. Mutta, nyt minä en voi kirjoittaa kommareiden vasta pelurista Natseista, koska sillä ei ole mitään merkitystä missään muodossa missään tässä maassa. Jos kyse lentämisestä ja siitä, että raha eliitti lentää todennäköisesti lentokoneilla ties miksi, niin kommarit saa tähän liitettyä jotenkin, mutta natseja ei saa mitenkään. Ihmiset pitävät siis natseja parempana vaihtoehtona kuin sadisti kommareita. Lisäämällä sadistit niin natsit käyttäytyivät kuin sadistit. Siis tässä todistukseni, minä pelkään natseja ja kommareita.

    • Heovatkylläälykkäitä

      Niin, osa ihmisistä on tässä maassa sadisteja. He käyttäytyvät sen mukaisesti. On mukava miettiä Jeesuksen takaisin tuloa, ja pohtia, että sadistit saattavat päästä isoihin taivaan pöytiin, koska syy ties mikä. Ihmiset toimivat luontonsa mukaan, jos kukaan ei heitä valvo. Sadistit toimivat luontonsa mukaan tässä maassa ovat he natseja tai kommareita. He ovat vain sadisteja. Mutta taivaalliset pöydät voivat olla kansoitettu heillä, siis sadisteilla, kun Jeesus tulee takaisin. Mutta minä en halua, että ketään ihnmistä kidutetaan. Jos minä retkahdan kiduttamaan jota kuta ihmistä, niin lyököön salama päähäni, ja olkoon sitte henkeni menny. Huomaatteko, että koko halvatun idea, on, että kiduttaja sadistit riehuu tässäkin maassa, koska kukaan ei saa heitä kiinni. Tämä menee jo leikistä. Sadistit tykkää, kun heitä ei edes osata epäillä. Jeesus tietää, että kirjoitan tänne nyt näitä murheellisia sanoja, jotka voivat olla turmiollisia minulle. MIstä minä tiedän, että Jeesus on yleensä edes olemassa? Tämä vaatii jo hieman usko itseensä ja siihen, että olen lahjottavissa pienilla summilla ja suurilla summilla. Jeesus ei halua, että kompuroin hulluuteen. Jeesus haluaa, että olen arvokkaasti ja jopa iloisesti jopa pikku tujussa niin sanotusti ja koetan jotain sadisteja vastaan. Olen täysin voimaton, kun toiset retkahtavat tämän maailman niin sanottujen pummien, eli vapaa matkustajien matkaan. Heillä on loistavat oltavat. He ovat sadisteja!

    • Joulusaapuuvärein

      Sinusta tulee isona joulupukki! Osaan sentään kirjoittaa nämä sanat itsenäisesti. Saksan maalla eräs herkku pala koettaa opettaa minulle ilmeisesti viikon päiviä. Sana samstag on suomeksi ties mikä päivä, kuten ties mikä muukin sana. Sanat vaan muuttuvat suomalaisiksi, kun ne muuttuvat suomalaisiksi. Mutta sinusta tulee joulupukki, koska eilen näin televisiossa upeita joulu värejä. Oli raikkaan punaista, oli upeen liilaa ja sellai. Ohjelmia en sano, mitä eilen katsoin, mutta joskus olen keskustellut asiantuntioiden kanssa lie siitä mikä on kulloinkin oikea sävy maalille seinällä tai missä sitä nyt maalataankaan. MInulla on kuulemma mielipiteita, sillä olen keskustellut tarkan väri aistin omaavan kanssa jopa ulkomailla väri sävystä. Mutta joulun aika on kaunis. Iir go ja sinusta tulee joulu pukki tarkottaa varmaan kulkuset kirkaat kuusen oksilla. Siis pahoja sanoja julkkiksista en ala sanomaan. Mutta epäilen, että ihmiset ovat alttiita rapsakoille väreille ja hullut tietävät sen. En ala nokittamaan korttipöydän tyyliin tai tähden. Vaadi en oikeuksiani. Vaadin hyvää viihdettä jopa joulu aterialla.

    • Jouluonsaapumassa

      Miksi emme jakaisi mielipiteitä yhdessä ja paljastamme kortit siis. Nyt avoinna olevat kädet näyttävät voittajan. Ja voittaja on se kuka omistaa parhaan käden kortti pelissä, joita on erilaisia. Mutta versiot ovat versioita. Kyse nyt siitä, että ainoa tapa näyttää kortit avoimesti täällä on kirjoittaa tänne, että Jeesus tuli ja viimeinen tuomio oli semmonen, että pahat saivat mitä saivat ja sellai. Kortit kertoo kohtalomme kappale ja lie Lea Laven esittää tuon sikermän. Mutta maailma on tämmöinen mielestäni. Mitä tekemistä minulla on muuta, kuin miettiä vapaa- ajallani jotain? Ei mitään. Minä olen ja sellai, niin kuin muutkin, mutta keskimäärin väestöä ei kiinnosta edes värisävyt. Ja jos kiinnostaa, niin se liittyy rahaan jotenkin, eli se siitä. Haluan rahaa pitää kirjottaa heti tähän, ettei kukaan luule, että minä olen muuta, kuin keskiverto kansalainen jopa keskiverroista keskimäärin. Minä haluan itselleni parasta, niin kuin kaikki niin sanotut täys järkiset, mutta muuta ei tässä maassa sitten kukaan voikaan, on vain mielipiteeni elämästä, kuolemasta ja kaikesta syntymän ja kuoleman välillä.

    • Jouluontulossa

      Jos siis sanoo lapselle, että sinusta tulee isona joulupukki. Niin yksi vaihto ehto on, että Iir go- tyylillä tulkiten lapsi sanoo vanhemmilleen, mitä joku vanhempi hänelle sanoi ja vanhemmat välittävät tai ei lapsen puheista. Mutta punasella, kun pelataan sääntöjen vastaisesti, niin lapsi, joka ei ymmärrä kommunismista tai muustakaan mitään, eli politiikasta ei välttämättä huomaa, että Suomen julkkiksia, jotka ovat joillekin esikuvia, niin näitä esikuvia savustetaan saksalaiseen tyyliin sivuun, että tuleva sukupolvi ymmärtäisi värin merkityksen osana joulupukin tarinaa ja legendaa. Siis tämä on vain olettamus mitä ihmiset, jotka ovat kärsivällisiä, mutta sadismiin taipuvaisia haluavat. He ovat siis pitkäjänteisiä ja tietävät, miten toimia yhteiskunnassa, kuten muutkin. Tämä on siis mielipiteeni ihmisista, jotka haluavat maasta tasapäisen paska kasan Saksan tyyliin. Vanhoillisen taantumuksen linnakkeen.

    • Joulutulossa

      Tahdon löytää totuuden ja olla sinun kanssasi aina. Siis nyt hieman kevyempää tavaraa tuuttiin niin sanotusti. Moottoripyöräily on vaarallisempaa, kuin autolla ajelu. Nyt, kun moottoripyöräily kausi on lopuillaan voin kirjoittaa tänne vanhan katana- jutun tai susna- jutun tai honsu saaren seikkalija- jutun tai yoshimura pakoputki- uutiset. Varaosa luoettelo voi olla satumaisen mukava selailla, mutta Froikkarit sitte tähän vain, koska Froikkareiden kappaleessa lauletaan suunnilleen näin: Mutta sehän on eri juttu, ja sellai menee sanat. Minä olen taas pyörän satulassa ja ajan nuoruuden lähteillä kohti auringon laskua. Minä muistan nuoruuteni hetket, kun ajoin autollakin. Mutta sinun kanssasi minä jaksaisin jopa mennä taksilla Hietsun suoralle vaikka keskellä talvea miettimään keski- talven aurinkoa. Mutta Amerikkalainen suosikki julkkikseni voi olla taantumus voimien lähetti shakissa. Moottoripyörällä ajetaan päällisin puolin vain kesällä tässä maassa. Minä haluan, on vain muutama sana. Minä en halua, on jo mielipide. Konservatiivit hallitsevat maailmaan. Liberaalit ovat alakynnessä.

    • Jouluntunnelmaa

      Selvennys edelliseen viestiin jossa olin tuutti tunnelmissa. Katana on Kavasaki ja loput tallit niin sanotusti Japanista ovat Suzuki, Honda ja Yamaha. Siis Japanilaisia moottoripyörä merkkejä muistelin aikani kuluksi. Yoshimura on pakoputki merkki ja sellai. Jos ei ole kiinnostunut moottoripyöräilystä, niin tämmöinen ei kiinnosta, mitä Japanissa on suunniteltu moottoripyörien suhteen. Autot autoja, mutta, jos on kiinnostunut vaikka moottoreista, niin sitte seuraa ohi mennen mitä tapahtuu. Lehdet, netti ja mistä sitä nyt kuuleekaan ihan juttuja ihmisiltä alan tapahtumista.

    • Jouluntunnelma

      Yoshimura pakoputkella teho aluetta moottoripyörässä laajennetaan tai jotain. Ammatti kuski juttelevat omalla tavalla moottoripyöräilystä. Lehdissä samanlaisia juttu saa lukea. Mutta tekniset yksityis kohdat hyvin sekavia lukea maallikon. Syy ei ole Jeesuksen, vaan sen, että moottoripyörä lehtiä, kun selailee tai lukee, niin huomaa, että teksti hieman raskaampaa mielestäni, kuin auto lehdissä, missä hyvin selkeää tekstiä ja siis kevyempää lukea. Jeesus on taivaassa, mutta jos on vain kiinnostunut, niin sitte on vain kiinnostunut. Koukuttava lukija ostaa ja sellai, mutta kun vain ajan kuluksi selailee, niin sitte ei lähe kauppoihin kyselemään yksityiskohdista.

    • Jouluntunnelma

      Jos haluaa konvehti rasiasta maistuvimman perus vedon, siis vaikka jalkapallo maalivahdin tyyliin, niin on ehkä niin sanotusti tyhjentänyt elämänsä aikana muutaman konvehti rasian ja toivoo tietysti, että sama meno jatkuu sitte vaikka sinne päätös summerille asti, joka on tietyssä mielessä se hetki, kun koko kansan esikuvatkin muuttuvat, siis julkkikset, jotka ovat kansakunnan kaapin päällä pitämässä liberaaleille tunnelmaa, siis lopun hetken kuvitelmat minulla henkilökohtaisesti ovat sellaiset, että mielenkiinto on hyvässä konvehti rasiassa, kuin lopun ajan tunnelmissa, liittyy se konvehti rasian tyhjentämiseen tai ei niin sanotusti. Jos niin sanottu huippu julkkis, eli ollu laki sääteiset kymmenen vuotta julkisuudessa kestää, niin huomatkaa kestää kanssani loppuun asti, niin kyse nyt kuitenkin konvehti rasian tyhjentämisestä sillä aikaa, kun televisiossa on joku huippu luokan julkkis, joka on kansakunnan kaapin päälle ängennyt ittesä ja sanonut tarvittavat alkusanat, esimerkiksi otetaan nyt sitte näin tai noin, eli persoona on ilmaatunut omaan mieleeni. Eli ei siinä mitään, meno jatkuu ja lööppeihin vaan jengiä, mutta konvehti rasia nyt kestää viikon tai tunnin tai ei sitäkään. Kyse sitte ties mistä.

    • Jouluntunnelma

      Kymmenen vuoden jälkeen voi alkaa miettiä itse, että opetteleeko julkkiksen nimen vai ei? Julkkiksia ei vaan muista, jotka tulevat ja menevät julkisuudessa. Jos joku julkkis jaksaa viihdyttää minua liberaalia vastarannan kiiskiä niin sanotusti sen tähden, että se nyt sattuu olemaan hänen eli julkkiksen työ, eli olla julkisuudessa, niin eihän siinä mitään, mutta nimen voi opetella tai olla opettelematta jopa ulkoa. Siis oma muistini toimii miten toimii, mutta jotain sinne voi ängetä ihan itsenäisesti, jos esimerkiksi banaanilinja kokeilussa, jonku julkkiksen nimi toimii syöttölinjana ja tulo linja, eli mitä minä saan onkin niin, että konvehti rasiat ovat ja pysyvät luonani. Kyse siis luottamuksesta. Sen osaan sanoa ehkä banaani linjan luonteesta, rakenteesta ja toiminnasta, jos se ylipäätäänsä toimii. Voi kokeilla löytää onnensa, mutta Amerikan ihmemailla pitää tehdä jotain ja se voi olla samaa, kuin täällä eli työtä.

    • Seeekoopäää

      Kui sää jaksat yksin keskenäs keskustella SELLAI.

      Ooksää saatana sekasin?

    • Jouluntunnelmaa

      Rakastavaiset kohtaavat onnen tähdistöissä. Mutta konvehti rasiassa siis tietty perus jako. Siellä kirpeää ja suussa sulavaa tarjolla. Yleensä surkein konvehti jää viimeiseksi. Jos on tähtitieteestä kiinnostunut ja miettii, miksi joku konvehti ei maistu sadalle koe maistajalle, jotka ovat miehiä, niin ei tarte koko tutkimusta, vaan ottaa rennosti ja ottaa turvalliset ja tutut tuotteet kaupan hyllyiltä mukaansa, ettei tarte miettiä marsipaanin erikoista makua, joka ei villitse minua, mutta joka on jonkun mielestä hyvää. Mozart saatto kuulissaan, joita jopa suomessakin myydään mielestäni, olla sitä mieltä, että kunnon suklaa kuulan pitää pitää sisällään myös marsipaania. Saatan muistaa väärin, mutta näistä asioista harvemmin edes kiitellään julkisuudessa. Atzteekkien tyyli nauttia siitä, että jengi vain kallion keilekkeeltä alas ei ollut mielestäni upee Atzteekki teko. En ainakaan itse halua siis pohtia Atzteekkeja sen enempää. Mozarti teot ovat voineet jonku konservatiivin mukaan olla jopa saman tasosia. Onko klassinen musiikki vaarallista kansoille?

    • Jouluntunnelma

      Kansakunnan kaapin päällä, suosikki julkkikset, jotka olette esikuvia ja tiedätte itsekkin olevanne esikuvia kansalle tai yksittäisille kansalaisille. Heti sain kirjotus kaverin tänne, kun aloin kirjoittamaan huippu julkkiksista. Konvehti rasiat ovat ehkä jollekin hyvä kirjotus idea, mutta suositut julkkikset ovat minun valintani tässä arvaus leikissä. 100 miestä syö konvehti rasiat ja kaikki konvehtit. Jos on paha allergia ei pääse armeijaan. Armeijassa totellaan ja syödään vaikka konvehteja. Kommaritkin ja natsit tottelevat kuuliaisesti. Mutta, sadisti ei tee mitään muutakuin syö kerman kakun päältä. Sadistit eivät muuta, kuin vetävät välistä. He ovat perus ihmisiä, mutta hemmetin älykkäitä. Heitä vastaan en heitä mitään, en edes vesi lintua heitä sadisti jutulla. Juttu heittää vesi lintua kertoo muusta kuin älykkyydestä. Sadistit tässä nyt sen tähden, että kidutus on täysin ehdottomasti tuomittavaa. Ihmiset ovat valmiita, mutta semmoista.

    • Jouluntunnelma

      Jos on pähkinä allergia voi päästä armeijaan tässä maassa, mutta voi olla, ettei ole mitään asiaa armeijaan. Suomen armeijassa voi olla vaikeasti allergisia, sokeita, raaja rikkoja. sokeritautisia ja kaatuma tautisia, mutta epäilen ainakin kaatuma tautisia.

    • Jouluntunnelma

      Kaveri kirjoittaja ilmeisesti nainen, mutta voi olla älykäs punkkari mieskin, joka haluaa iskeä silloin, kun on aika.

    • Eivaajaksanyttähä

      Epäilen Apulanta yhtyeen fania kirjotus kaverikseni. En muista oikein Apulanta yhtyeen kappaleita ulkoa. Froikkareide kappale:

    • Jouluntunnelmaa

      Mutta on olemassa myös 50 miehe testi ja se testi ei ole armeijasta. 100 miestä on jopa Raamatusta sadanpään mies, mutta 50 miehe pää on sellainen sadisti tässä maassa, että hän pystyy setvimään ihmisen naisen tai miehen, että kumpi aivo puolisko on dominoivampi miehellä tai naisella. Miehet kuten minä, emme voi mitään tälle jengille. Minulla on dominoivampi puolisko aivoissani ilmeisesti vasen puolisko aivoista minusta katsoen. Oikea silmäni siis toimii, mutta vasen silmäni niin sanottu sielun lamppuni on sammahtanut, kun Jeesus varottelee Raamatussa. Siis tämä vain mielipiteeni, mutta jollain on toisin päin ilmeisesti tässä maassa ja hän voi olla analyyttinen ja minä tunne ihminen. Tämä ei ole kovin vaikeaa, mutta täytyy uskoa johonkin, kun tulee tänne tällaisia kirjoittelemaan. Minä uskon, että U2: n piisi, joka kertoo bändistä enemmän kuin tuhat sanaa on se johon luotan, eli U2: n joku perus veto albumilta Rattle ja Hum. Tämä vain mielipide. Minulla on silmät päässä, jotka näkevät, mutta niin on muillakin.

    • Jouluaika

      Oikee kunnon jengi, kun paljastais touhunsa, niin oisihan siinä ihmettelemistä. Antautua nyt kesken leikin. Olla kunnollinen yht äkkiä. Miksi kesken vedon lopettaa? Miksi antautua ties minkä tähden ja olla vain sitte kuten muut? Niin, kuka haluaa olla ihan vain itekseen? Hyvät turvaisat jengit suojaa ihmisiä pahoilta päiviltä. Paha päivä on paha silloin, kun joku tässä maassa sanoo, että pahat päivät tulivat. Ne tulivat yht äkkiä. Ne vain tulivat. Olkaa hiljaa, teitä neuvotaan.

    • Ainaeionnistu

      Ihmisellä voi olla heikkouksia, mutta myös vahvuuksia. Kauniit sanat ovat ties mitä. Vahvoilla sanoilla puhuen ihminen puhuu toiselle ihmiselle vahvoilla sanoilla. Mutta puheet puheita. Sanat voivat olla tyhjää täynnä. Ja ihmiset, kuten minäkin luulla, mitä luulee. Me matkaamme kohti aurinkoa, satua, joka loistaa kirkaana edessämme. Olkaamme vahvoja kestämään auringon voimat. Me tosiaan olemme matkalla sinne. Teistä tehdään aurinkoja ja olette voittamattomia. Te olette nyt kuin kuu taivaalla, mutta kohta saatte kokea ihmeen. Aurinko ei olekkaan kuin kuu, vaan aurinko on kirkas tähti. Siis tällaisella tarinalla voi huiputtaa ihmisiä, kuin tehtaan linjalla. Mutta enhän minä tiedä, mitä ihmiset minullekin puhuvat, mutta jos monet ihmiset sopivat ja noudattavat sopimusta, niin sitten he sopivat ja noudattavat sopimusta. Ja päämäärä on sellainen, että minä kuulijana en tiedä sitä. Ja vaikka tietäsinkin olen yksin vain yksi monesta. Mutta vain suomalainen voi sanoa toiselle suomalaiselle, että tänään on tämmöinen päivä. On vaan tämmöinen päivä. Mitä jos seuraavaksi tapahtuu jotain sellaista, että semmoista tai siis. Jos ei tapahdu mitään, vaan ollaan tässä, niin kuin olosuhteisiin sopii? MIksi emme menisi tai olisi vaan. Yhdessä on mitä on. Halpaa makkaraa saa kaupasta. Olkaa onnellisia. Olette mitä olette. Syökää ja juokaa, täällä on ihanaa.

    • Kuittipekkalaulaa

      Taivas on laki! Jos siis ihmiset päättäisivät ottaa laiksi taivaan, niin lause menisi sitten, että taivas on laki. Mutta siihen on matkaa, siis taivaaseen. Olkaamme pilviä maan. Hattaroita täynnä unelmia.

    • Joulutunnelma

      Kuitti Pekka on vaikka aurinko, eli merkki linja on niin sanotulla banaani- linjalla merkattu yöksi, koska aurinko rimmaa yön kanssa hyvin. Tule banaani luokseni tarkoittaa, että banaani- linjalta tulee merkki Pekkoja takasi, eli minä olen taivas ja maa, kuulija on hällä väliä jossain ilmojen halki ja tämä vain testi. Laula Pekka. Laulava kuu. Yö on suuri. Sinä siis olet yö? Kyllä. Olet älykäs. Kyllä. Ylhäällä ilmojen halki käy ihmisen tie. Kyllä. Eli nyt meillä on tällainen leikki. Minä olen mikä olen, mutta kuitti Pekka on naurava joku. Kuule sinä ihminen, miss on meijän tähti? Se on pohjan tähti. Aurinko? Ei, pohjantähti on koin tähti. Aurinko on lähempänä. Miksi ei aurinko? Siksi, että lähimmäiseen luottaminen voi käydä kalliiksi, ei välttämättä. Avaruus antaa tilaa ja aikaa. Aurinko vie tähti taivaan. Aurinko on ihmisten mieli. Ihmiset tunkevat mielensä minun mieleeni. Minä olen itse vaikka vaivais koivu, mutta aurinko on ja hallitsee puheet. Mutta aurinko on dialogissa merkattu taivaan olemukseksi. Ei aurinko voi yhdistää edes leikillä ihmisen puheeksi, joka on suunnattu toista ihmistä alistamaan tai jotain. Aurinko on meidän kaikkien yhteinen lahja taivaasta. Me olemme taivas itse. Me ja kaikki muut. Me juomme vettä, että voisimme mennä kauppaan, mutta miksi aurinko itkee jos me menemme viina kauppaan?

    • Jouluntunnelma

      Viina kauppa on merkattu Reino tohveli mieheksi. Minä olen kirjoittaja. Reino on haave. Banaani- linja on viimeinen oljen korsi tai jotain huumoria toivottavasti. Eli aurinko on vain tässä selventämässä, että alkoholi vie joskus ihmistä, ei tuo.

    • Muttaehkäkoetetaan

      Aurinko itkee sen tähden, etten kirjoittaisi itseäni viina kauppaan. Juice Leskinen ja kappale, jonka nimeä en muista, mutta sanat menee suunnilleen näin: Hän häpeissään on luona viinakaupan tiskin, ja sellai menee sanat. Haluan auringon paistavan ja luovan valon maailmaani. Vihollisille se on sama aurinko. Toivokoon toivomuksena itse. Kun minä toivon, niin minä toivon niin, ettei alkoholi joka tässä pika tarinassa on merkattu auringon kyyneleiksi tai itkuksi palaisi tai jotain poroksi tai jotain. Aurinko on viimeinen toivo tässä tarinassa. Aurinko on. Muut tekevät. Minä en ole aurinko, mutta joku voi huiputtaa minua sanomalla, että auringoksi muuttumalla saat juoda alkoholia. Mutta tämähän on roskaa. Minä olen sivistynyt ihminen. Ei minua huijata.

    • Juicepelastimut

      Tässä on niin sanottu liikkuva kolmone. Vaikka kolme penkki riviä autossa. Minä, suomen ruotsalaine kirves mies ja lukija jos haluaa olla niin sanotusti luu ikkunalla ja katse edessä. Siis lukijan ei ole pakko tai ei tarvi osallistua, vaan tässä kolmion yksi kärki voi olla Juice Leskinen kappaleillaan. Sillä Juice nyt ei osallistuisi täällaiseen lapselliseen leikkiin, jossa Juice ite on merkattu auringoksi ja hän on tapetilla niin sanotusti. Jos haluaa kaverin, niin tällä liikkuvalla kolmosella se ei onnistu. Kolmion ja auton yhdistäminen vähän omanlaista, mutta niin sanotulla banaani- linjalla se onnistuu. Juice on tehnyt laulun, mutta Juice saatto olla pirun tempperamenttinen ja pirullinen muutenkin. Ei Juice Leskisen kanssa halunnut olla ketään. Mutta aurinko itkee murheissaan siksi, koska alkoholi vie ei tuo ihmisiä. Aurinko suree oikeesti niitä murheita, joita alkoholi niittää ihmisten parissa. Ihmiset kaatuvat, kuin elokuvassa alkoholiin ja jäävät loukkuun, kuin vaarallisen hämähäkin seittiin lopun elämäksi. Juice idea ei ollut tehdä koko tuotannostaan Jeesus lauluja ihmisille, jotka ovat kyllin laiskoja ymmärtääkseen länsimaailman edut ja nauttimaan jopa tupakista ja hampurilaisista, kuten kunnon Jenkki kuluttajat Amerikan mailla.

    • Tahdonlainatarahaa

      Juice Leskinen saatto sydämestään vihata jotain tai jota kuta. Esimerkikisi Juice Neuvostoliiton kiertuetta vanhassa Leningradissa en muista kuulleeni. Siis vihjaan, että Juice Leskiselle ei kukaan edes vihjannut, että tulee päivä jolloin Juicenkin sanotuksia pohditaan väli matkan päästä. Juice ei osannut mielestäni pelätä Suomalaista älykköjengiä, joka ei kumarra perinteita kohti tai jotain. Juice sai mellastaa täysin siemauksin julkisuudessa. Jos on upeet lahjat, joita käyttää lähimmäisten palvelemiseen, niin on aito uskovainen ja saa Raamatun mukaan palkinnon jopa viimeisellä tuomiolla. Mutta, kun Juicelle ei kukaan sanonut mitään. Tässä voisi kirjotella tätäkin niin sanottua juttua pitemmin, mutta jos tietää jonku ihmisen puolustuksesta heikon kohdan, niin tietää, ehkä omastakin puolustuksesta ja jopa jalkapallo maalivahdista joka siis oma jalis vahti, jotain sellaista, että ei ole kiinnostunut arvostelemaan Juice heikkouksia, vaan ylistää Juicen vahvuuksia, ja sekin täällä sivummalla, ettei lähimmäiseni huomaisivat, että suvun musta lammas puhuu Juicesta kuin Juice Leskinen olisi ollut täynnä lähimmäisen lämpöä. Että Juicen elämän tarkoitus oli viedä ihmiset ainakin tässä maassa lähemmäs Jeesusta? Että jonku niin sanotun banaani- linjan tarkoitus on aivopestä ihmiset Jeesusta varten? Niinkö se nyt sitte on? Että sukulaiset eivät muka ymmärrä älyllistä elämää? Että joku kehtaa väittää olevansa itse Jeesus tässä maassa?

    • Joulunaika

      Juice ei vaan lie koskaan ollut kuullut juttua jostain semmosesta, että Juice olisi kiinnittänyt huomion jopa Eino Leinoon. Leino tais nähä ympärillään semmosta köyhyyttä ja kurjuutta, josta Juice Leskinen ei ollut kiinnostunut yhteiskunnallisena ilmiönä. Mutta, minä olen vain yksi, en tiedä Juicen laupeuden töitä tarkemmin, mutta Eino Leino ei ehkä jaksanut koko laupeus ihannetta sen kurjuuden keskellä, jos Eino Leino saatto mennä kuumaan kylpyyn jossain Helsinkiläisessä hotellissa aikoinaan ja Eino Leino saatto mennä myös jonnekin korpikylään tarinoimaan niitä näitä, eli koti kylille, jossa oli ehkä asiat hyvin, mutta jos Eino Leinon sydäntä raasto kurjuus joka saatto jopa löyhkätä saastalle nirppa nokka Eino Leinon nenään, niin Eino Leino ei paljoa rasittanut itseään sillä, että Aleksis Kivelle kävi miten kävi, nyt on minun vuoro kokeilla runoutta viemään tämä kansa Jeesuksen eteen. Kirjoitan itse kaikki julkkikset siis valoisasti Jeesus jengiin, niin siitä ei tartte kuin odottaa esimerkki tapausta, että netti otetaan ihan julkisesti huomioon, ja tekstejä aletaan arvostamaan uuden ajan merkki paaluina siitä, että ennen oli ennen ja nyt on uudet tähdet netissä jopa ajan kanssa. Kiinnittäkää huomio sanojen käyttöön, Jeesuksen intohimottomaan ihailuun. Tähdetkin tuikkivat niin apeina taivaalla. Ihmiset ovat masennuksen pauloissa. Ei heitä voi auttaa. Tähdet tuikkivat niin apeina. Eikä tämä ole uuden ajan masennus runoutta jossa sykkii naisellisuuden henki? Siis mies koettaa puhua naiselle tähtien kautta? Että mies olisi kuin kuu, joka on kuin orja taivaalla, siis kirjoittaja koettaa karistaa kannoiltaan ne, jotka voisivat jopa huumorilla nostaa hänet kansakunnan kaapin päälle, paikalle jossa huimaa vähemmästäkin, paikalle jossa nainen on tarjolla miehen kumppaniksi elämään onnessa ja rahassa ja kaikessa upeassa.

    • Juicepelastimamut

      Ravistettava ennen kättelyä.

      Jeesus tulee, aah aaaah aaaaah aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

    • Joulutuloillaan

      Eino Leino näytteli ehkä kuuta omassa pikku näytelmässään, joka oli hänen oman elämänsä. Aleksis Kiven kohtalo saatto jäytää Eino Leinoa, ja kummatkin Suomen Ruotsalaista sukua niin semmoista. Siis olen savolainen, enkä ole suomen ruotsalainen. Eino Leino näytelmällä menee niin, että Eino Leino näytteli kuuta ja kirjoitta runoja ja kirjoja kansalle suomeksi tähtien kautta avaruudesta käsin, että ihmiset, jotka ovat auringon alla orjuudessa tai ei voivat nauttia kuun teksteistä sen kummemmin välittämättä Keisarillisen Venäjän salaisesta poliisista, jonka nimeä en nyt muista. Aleksis Kivi kirjoitti ideana kuin aurinko kansalle, joka halusi lisää aurinkoa. Tämä vain pohdiskelua, että Juice Leskisen jälkeen minä kirjoitan, kuin Eino Leino täällä, että Juicen aurinko kausi, joka päättyi miten päättyi, niin jos Juice arvosti omaa terveyttään ja sellai. Tämä mutkikasta pitää Kivi Leino ja Leskinen samassa niin sanotussa pakasssa ja kirjotella kuuna tänne Leskisen Juicesta joka oli ensimmäinen savolainen kiintotähti minulle. Siis savolainen kiinto tähti. Juice ei tiennyt tästä jostain syystä mitään. Hän oli aurinko kuten Aleksis Kivi. Eino ja minä ollaan vaan.

    • Hänoniinkaunis

      Eilen tuli televisioista lie Teema kanavalta ohjelma Poldark- sarjan kuvauksista. Siinä sarjassa, joka on jäänyt minulta suurilta osilta katsomatta, näyttelee tietyt näyttelijät. Mutta, joulu on tulossa ja haluan niin sanotulla banaani- linjalla kokeilla, jos olen merkattu sivu auringoksi eli kuuksi tässä Eino Leinomaisessa tarinassani, ettei ainakaan Juice Leskisen kohtaloa, eikä Aleksis Kiven kohtaloa. Jos Eino Lieno hiipu pikku mökkiin kansallis sankarina aikoinaan, niin se siitä. Meri aiheisen haaksirikko öljyväri maalauksen katselu voi olla kivaa lasillisen viiniä jälkeen. Poldark sarjassa lie näyttelee tosi kaunis Islantilainen lie nais näyttelijä, että Eino Leinon lyhyt avioliitto Aino Kallaksen kanssa, joka siis Virolainen joku näyttelijä tai oopperalaulaja aikoinaan ollut. Ulkomuistista katson Eino Leinon runoa, jossa Eino Leino siis saatto miettiä suomen ruotsalaisen omaa hulluutta, eli Aleksis Kiven kohtaloa, siis Eino Leino kirjoitti runon, jossa sanat menee suunnilleen näin: Kuin käy purjein reivatuin, ja sillee sanat jatkuu myös musiikki levyllä, siis sovitettu kappaleeksi Eino Leinon runo, hyvä huomio, sillä Poldark näyttelijä nainen oli puvustamossa oli sen jälkeen kahvilla haastateltavana rennoissa olo farkuissa, jotka takaa päin näyttivät kuin pulla pitkoilta. Rakkaani on sokeroitu donitsi- kappalen Juice Leskiseltä ja lie Mikko Alatalolta.

    • Savonsukuja

      Yazz- pelissä on mökki ja monopoli- pelissä on mökki muistaakseni. Aleksis Kivi ja Eino Leino olivat ehkä Mika Waltarille tuttuja jopa persoonia. Mika Waltari muistaakseni suomen ruotsalaista pappis sukua, kuten Juhani Ahokin. Mutta Mika Waltarin kieku ja kaiku sarjakuva juttu saattaa kertoa, jos se nyt yleensä on Mika Waltarin käsikirjoittama, niin saattaa kertoa Aleksis Kivestä ja Eino Leinosta. Suomen ensimmäinen romaani kirjailija suomen kielellä tai ruotsin, mutta Eino Leino ensimmäinen runoilija, joka ties mitä. Eli Juice Leskinen on minulle ensimmäinen suomalainen savolainen, joka loisti omilla kyvyillään turhuudessa, joka ei nyt kiinnosta, mutta on omanlaista. Mika Waltari oli kuulemma lataamossa ties minkä takia. Epäilen humala käyttäytymistä ja lääkäri passitti pakkolepoon mielisairaalaan. Voin olla väärässä. Waltari itse taitaa kuvata kallonkutistajan touhua ohimennen jossain romaanissa tai jotain. Mika Waltarilla riitti esimerkkejä tässä maassa suomen ruotsalaisista kuuluisuuksista. Jos Leino hyyty mökkiinsä Yazz- pelin tyyliin ja eli niin kuten varoitti itse muita. Siis Eino Leino varo vain mielestäni Aleksis Kiven hulluutta, joka ei kai ollut kuin köyhyyttä ja aliravitsemusta tai jotain. MIka Waltari saatto halveksi jotain, mutta Eino Leinon lepsu persoona naisten juomien ja yleensä minkä tahansa edessä, ei ehkä sopinut Mika Waltarille. Jos on tempperamenttia niin sitte on. Juice Leskinen nyt ei ole suomen ruotsalaista sukua isänsä puolelta. Kuten en minäkään. Voin olla väärässä Juice Leskisen suhteen, mutta itse olen mielestäni umpi savolainen isäni puolelta.

    • Waltarillaoliaikaa

      Waltarin Mika kirjailijana oli siis neptunus lamppu, koska oli ite keksinyt koko tyhjyyden kuvaamaan ties mitä. Mika Waltari oli siis kuivakka kuu taivaalla, kuten lie Eino Leino, jotta ei Mika Waltari kokisi Aleksis Kiven kohtaloa. Mutta, minä en löydä Mika Waltarin kuuta niin sanotusti taivaalta. Eino Leinosta saa rauhallisen kansan miehen, joka ymmärsi kanssa ihmisiä, jopa liiankin hyvin. Naiset olivat Eino Leinolle, kuin tupakit, joita kuuluisa runoilija itse ei polttanut, mutta nautti ilmeisesti viinin kera. Vino pino on laatu merkki viinipulloja jotka odottavat korkkaamista. Eino Leino poltti tupakkaa tai ei, mutta mutta. Siis idea on kuvata Mika Waltarin tapaa piiloutua auringoksi mukamas ja todellisuudessa Mika Waltari olikin kuu. Surillinen kuu ainanen suru kasvoillaan kiertää kuin orja maata ja sellai. Mutta niin sanottu banaani- linja ei käy Mika Waltariin, koska juttuun pitäisi lisätä pari tähteä taivaalta ja sen kirjoittaminen olisi pitkä piimästä. Vaikka pohjan tähti ja joku toinen kirkas pohjoisen taivaan tähti. Olen tämän harjotellut täällä netissä jopa Kalevi ja Reiska tyyliin etu seiskaan vaikka, mutta Sirius, Cassiopeija ja Kaleidoskooppi juttu on täällä jossain muutama vuos sitte kirjotettuna, mutta Juice Leskisen kappale, jonka nimeä en muista kertoo Kalevin ja Reiskan seikkailusta, joka päätyy jäätelö kesteihin muistaakseni. Ei reisille menny. Eli hyvä huomio.

    • Päiväilmantupakkaa

      Waltaria ei siis enään saa kiinni. Hän on vaikka teko kuu taivaalla. Kirjailija Mika Waltarin aikaan saatto olla teko kuita taivaalla. Sateliitteja. Mutta harrastuksensa kullakin. Kun heittää henkensä, niin päättyy neptunus kynttiläksi. On sitten kuuluisa tai ei. Jeesus tuo viimeisen tuomion sitte, jos on tuodakseen. Mika Waltari joka herätetään henkiin voi haukkua minut sitte pata luhaksi, mutta kaikki sataa tietysti kirjailija suuruuden laariin. Kirjailija Mika Waltari saatto tietää arvonsa, ei arvannut sitä omaa mahdollista arvoansa. Jeesus on ties mitä. Mutta maailmassa on kurjuutta, joka on ja pysyy.

    • Enolekirjailija

      Aleksis Kivi, Eino Leino, Mika Waltari olivat ehkä hengen miehiä. mutta työn sankareita heistä nyt ei ihan heti saa, siis fyysisen työn ihailijoita. Jostain syystä he kiroittivat kyllä ihan jostain muusta, kun työn fyysisestä puolesta. Siis vartalon käytöstä ja työn tekemisestä vartalolla. Joten voin kirjoittaa heistä sen kummemmin miettimättä mitään ihmeellistä, koska tässä maassa työläistaustaiset kansalaiset myötä elää fyysisen tekemisen kautta niin voimakkaasti oman osansa ihmisenä, että minäkin olen sitten työläinen, mutta kirjottelen vain täällä laiskan pulskeita tekstejä, jotka joko koituvat kohtalokseni tai ei. Kohtalo ei tee mitään minun puolestani, jos itse ei ymmärrä osaansa tässä maassa. Jos heittää vesi lintua jollain, niin ite on vallinnut kohtalonsa. Asennetta, jos ei ole on täysin valmis tässä maassa. Jos ei ole minkäänlaista käsitystä elämästä voi olla kyllä aikansa elänyt. Ihmisen pitää tehdä työtä ja olla hiljaa. Se on työläisen osa.

    • Olenvainyksi

      Juice on siis hieman toisessa leirissä nyt onnistuneena savolaisena julkkiksena. Olen itse tuolla toisessa jengissä. Siellä henki lähtee ja sillee. Siellä ei työtä nyt vieroksuta, mutta lapiokin on sitte jotain, ja se siitä. Siellä missä on rauhallista olla, kuvaillaan näin. Voimakkaat mielipiteet, pahat sanat, eivät siellä maistu. Ihmiset haluavat rauhaa hengelle ja ties mitä. Juicen jengissä oli ties mitä, mutta rauhalliset kulttuuri persoonat näyttävät tietä myös sille vaihtoehdolle, että suomen ruotsalaiset ovat varmaan iloisia ties mistä, mutta ahkerat työläiset ovat fyysisen työn tekijöitä, eikä siinä mitään. Raskas työ vaatii veronsa. Mutta laiskan palkka on aina sama, eli ties mitä juttua taas jostain sankaruudesta hengen edessä. Kun henki on laiska ei saa mitään aikaan, edes kyvykäs. Kun henki on halpaa on sota.

    • Ihmisillesatuja

      Juice Leskisen kappale Erkki tvistaa menee suunnilleen näin: Erkki syntyi ennen aikojaan, ja sellai. Juicen yrittäjä henkinen maailma ei ehkä tuntenut kaipuuta jonnekin sinne missä Juicen ei ollut ehkä hyvä olla. Siis tarkoitan, että jos mies on riski ja osaa hommansa, niin osaa moni muukin. Yrittäjä yrittää. Mika Waltari ei yrittänyt mitään, eikä Eino Leino. Aleksis Kivestä en tiedä, eli Aleksis Kivi ei yrittänyt mitään. Halusi vain kirjottaa vaikka satuja.

    • Savolaiseteliminä

      Juicesta saa tämmöisiä slouganeita, jotka liittyvät Neuvostoliittoon. Eli esimerkiksi: Tehkää työtä enemmän! Terveisin Neuvostoliitto, vaikka se on Juice Leskisen omaa käsialaa ja Juice Leskinen saatto arvostella Neuvostoliittoa Erkki Tvistaa biisillä. Se ei ole mikään kiva kappale ihmiselle, joka on kokenut sen mistä Juice laulaa, mutta Erkki kärsii kappaleessa. En nyt arvostele Juicea, mutta rajansa kaikella. Juicelle ei kukaan mielestäni sanonut, että ulos ottomiehen jälkeen tulee kaatopaikka. Ja sitte alkaa vaikka juhlat kaatiksella, koska muutakaan tekemistä ei ole. Juicen ei täytynyt huomioida tämmösiä ihmisiä, jotka eivät tee mitään, mutta ovat omia. Juice ei ehkä välittänyt savolaisuudesta, mutta ei tässä minulla kirjoittajalla muutakaan ole.

    • Jalkapallomaalivahti

      Juicella siis ei mielestäni ollut mitään rajottimii. Hän vaan paahto menee. Aleksis Kivi haukuttiin lyttyyn tai jotain aikanaan. En tiedä oliko Juice Leskinen ylioppilas. Minä olen, ja taitaa olla Aleksis Kivikin. Ja Eino Leino ja Mika Waltari. Banaani linjaa en ymmärrä. Ei tässä tarte olla ylioppilas. Raksa mies ymmärsi Yatsi- pelin päälle. Hän ei ole ylioppilas. Mutta hän on suomen ruotsalainen. Hänellä on etu tässä maassa.

    • Jalkapallomaalivahti

      Siis Aleksis Kivi on aurinko huumorilla ja huumorilla Eino Leino on kuu. Minä sijoitan itteni jousimiehen tähdistöön koska olen horoskoopiltani Jousimies. Joku tähti siis jousimiehen tähdistöstä avaruudesta ja sellai. Mika Waltari on nyt sitte missä lie. En osaa sijoittaa Mika Waltaria edes öljyväri maalaukseen, joka kertoo haaksirikosta purjelaiva siis tuhoutuu myrskyssä karille ja silleen. Siis Aleksis Kivi on aurinko huumorilla. Hän ei seonnut sen tähden, että markkina voimat voisivat ristiä hänet juoppo hulluksi, surkimukseksi, työn vieroksujaksi. Aleksis Kivi yritti jotain ja se siitä. Eino Leino ei edes yrittänyt mitään ja Mika Waltari todisti tämän olettaman, että tässä on historia tässä maassa jopa kulttuurin alalla. Aleksis Kivi Eino Leino ja Mika Waltari ovat kansakunnan kaapin päällä. Mika Waltari koki jopa sodan ja kirjotteli sotaprobagandaa upseerina tai ei. Mielestäni Mika Waltari kantoi suurimman taakan. Sodan jälkeen saatto olla yksi vaihtoehto jäljellä ja se oli historialliset romaanit. Mika Waltari kirjotti ilmeisesti nopeasti kirjansa. On täällä muitakin kirjailija kuuluisuuksia, mutta tyhjänpäiväinen haaveilu omanlaista. Kaikki voi kaatua suruun ja murhe jää vain muistoksi.

    • Jalkapallomaalivahti

      Alottajan etu on, että saa valita ja sellai. Seuraavat sitte pyristelevät vastaan tai ei. Myötäilykin omanlaista. Aleksis Kivi aloitti. Eino Leino tuurasi, eli passasi, koska keisarillinen Venäjä hönki koko ajan päälle. Eino Leino ymmärsi siis jalkapallo maalivahdin osan jalkapallossa. Vieras voima painaa koko ajan päälle. Pitää jaksaa loppuun asti ja koettaa. Olla ja kestää. Tai vain olla. Ken kestää koettelemukset? Tämä vain mielipide. Kun on etu, ei tarte naisistakaan niin välittää. Tämä on miesten valtakunta ja maailma. Mutta saatan olla väärässä.

    • Jalkapallomaalivahti

      Mika Waltarilla ei siis ollut aloittajan etua, kuten Aleksis Kivellä aikoinaan. Mika Waltarilla oli kädessään täyskäsi kortti pelin tyyliin. Kolme ässää ja kakos pari. Eli pari jokerii ja yksi ässä ja kaks kakkosta esimerkiksi. Mika Waltarin täyty tyytyä kohtalon jakamiin kortteihin. Aleksis Kiven ei tarvinnu välittää korttipeleistä ja Eino Leinon oli tyytyminen ties mihin, mutta ei lie sota probagandan kirjoittamiseen. Velvollisuus kutsui Mika Waltaria. Saatan olla täysin väärässä, mutta tämä nyt muistin varaista touhua. Mika Waltarilla oli hertta ässä, koska Mika Waltari ei saanu sydäriä sota aikana. Muista sitte en tiedäkkään.

    • Jalkapallomaalivahti

      Siis kolme ässää ja kakkos pari. Ei jokereita, koska neljä kakkosta saa kahella jokerilla ja kakkos parilla ja ässä hain tarkottaa tietysti, että parempi isoin kortti merkkaa jopa ehkä värin mukaan, en tiedä tarkkoja tietoja, mutta täys käsi siis kolmella ässällä, joista yksi hertta ässä ja kaks kakkosta. Eli täys käsi kolme ässää ja kakkos pari.

    • Kolmenässänhaiolen

      Neljä kakkosta voi olla parempi käsi, kuin täyskäsi. En tiedä. En muista, mutta MIka Waltari selvisi sodasta, ja moni ei selvinnyt. Onko parempi kuolla sodassa vai selviytyä sodasta hengissä, jopa vammautuneena? Niin, minä olen vain yksi kansalainen. Mika Waltari ei koskaan ilmeisesti luopunut kulisseistaan ja paljastanut niin sanottua täys kättään koko kansalle. Hän piti sota asiat omana asianaan. Hän halusi mitä halusi. Mutta se siitä.

    • Jalkapallo

      No mitä siellä nyt pitää kirjottaa, kommentoi joku. Siellä pitää kirjoittaa niin, että Aleksis Kivi ja Eino Leino eivät käyneet armeijaa ilmeisesti. Tai, jos kävivät niin siitä minä kirjoittaja en tiedä mitään. Mannerheim on tie tai katu tässä maassa, mutta Mika Waltari saatto käydä armeijan nuorena miehenä, kuten minäkin kirjoittaja.

    • Hyvälakionhyvälaki

      Antaa Jeesukselle voimaa tuntea usko syvällisesti. Uskon tähden. Että Jeesus uskoisi uskoonsa. Jeesus tarvitsee siis lisää uskoa. Huomaatteko, että Jeesus on Raamatusta. Ja Raamattu on pyhä kirja. Tässä maassa on paljon jotain sellaista, mitä sanotaan ties miksi. Raamattu tulee maasta, jossa oli ennen Rooman valtakunnan laki. Jerusalem on Carolan laulama kappale muistaakseni. En ole kovin uskonnollinen, mutta laki on laki. Ei ihminen pääse lakia eroon, jos hän rikkoo lakia. Hän on lain suojeluksessa ymmärtää hän tai ei. Jos käyttää lakia tietoisesti väärin, ja tietää, että laki kyllä suojaa, mutta laki antaa mahdollisuuden toimia lain suojassa mukavasti, niin ettei kukaan huomaa mitään. Jos laki ei huomaa, niin kaikki on hyvin. Mutta kun lain suojassa toimiva ihminen ei ymmärrä, että häntä suojelee koko valtakunta sen tähden, että ihmiset ovat itselleen asettaneet rajat, että viisaat voisivat joskus ryypiskellä ittensä hengiltä, koska laki ei määrittele viisaita erikseen. Laki joka määrittelee viisaat erikseen voi olla huono laki.

    • Jalkapallo

      Niin jossain on jotkut ihmiset jatkuvasti juhlimassa ja ryypiskelemässä. Se voi kalvaa ihmistä, että jossain pidetään hauskaa ilman alkoholiakin ja ajan kanssa. Ihmiset voivat kärsiä kateellisuudesta. Ihminen joka on lukenut Kalevi ja Reiska ysi seiska, eli lukekaa lisää Seitsemän Päivää- lehteä. Eli olkaa ihmisiksi vaikka Kalevi poegi tähe. Viron kielessä Kalevi poeg on ilmeisesti Kalevala. Minä uskon sinuun rakkaani minuun. MInä palvelen sinua, ja sinun katseesi on lämmin.

    • SammyBabitsin

      Kevyt musiikki ja runous. Joiltakin ne onnistuu. Siitä puhe, mistä puute. Jos ei ole ideaa, niin sitte kirjottelee vaa niitä näitä. Mutta kyse tässä minun kirjoituksessa siitä, että kaikki eivät ole viattomia. Mutta minä olen myös yhtä niin sanotusti heitto merkeissä viaton, kuin muutkin. Mutta, sanoja vain käytetään niin, että lopputulos on taattu. Ihmiset tietävät mitä tehdä sanoilla. Tämä vain mielipiteeni, mutta koetan nyt tähän kiinnittää huomiota jotenki. Tarkotus on tehdä tästä maasta parempi elää. Minä nyt en ole vain retkahtanut mihinkään pimeään mielestäni. Tarkotus on kääntää kaikki paremmaksi jotenkin, mutta ei sitä aina tiedä, mitä sitä pitäisi tehdä tai kirjottaa. Valitettavasti ne jotka tietävät toimivat. Suunnitelma jengillä menee aina lujaa, siitä ei lie epäilystä noin niin kuin yleisesti. Suunnitelmat kaatuvat, epäonnistuvat ja sellai. Tässä minulla ei ole suunnitelmaa. Tämä on tällaista Suomalaista menoa perinteisimmillään. Hyvä meno, huumorilla. Joku voi todeta vain itsekseen, mielessään, että hyvä meno. Eli antaa mennä vaa! Sammy Babitsin muistaakseni ja kappale jossa lauletaan, että: Antaa mennä vaan, ja sillee suunnilleen. Melodia nyt vähä haussa.

    • Jalkapallo

      Hiki pintaan täytyy saada. Nyt muistan kappaleen sanoja, mutta en muista kappaleen nimeä. Kirkan veli Sammy tais laulaa kyseisen kappaleen 70- luvulla.

    • Jalkapallomaalivahti

      Tää on perinteistä Suomalaista ties mitä. Vapaan tyylin jengi ties mitä. Mä vedän pertsaa. Perinteisellä siis. En aina oikein ymmärrä, mutta kokeilen jotain. Tyylinsä kullakin.

    • Jalkapallomaalivahti

      Perä rööri orkesterin tästä perinteise tyylistä saa kasaan. Siis perä rööri orkan. Ei orkkua, eli orgasmia. Henkinen orgasmi ei näin, mutta vapaan tyylin jengi vetää Shamanismin alkeilla mielestäni. Shadow on varjo suomeksi englannista käännettynä. Varjoista taitaa olla monenlaista kappaletta musiikissa tässä maassa ihan suomeks. Mutta, ammattilaiset ammattilaisia. Minä nojaan Huu haa Innasen minimalisti tyyliin suomen kielessä. Maalas pikku- ukkoja ja teki kevyttä musaa. Yhtä Froikareide kappaletta en kehtaa nyt tähä laittaa menee. Siinä kirosanoja, mutta ne on sommiteltu, kuin minä kiroilisin. Sekava kappale. Olen siis suomen kielen minimalisti, se on lainattu yhdestä taide suuntauksesta. Sitä taide suuntausta taidetaan arvostaa. Itse pidän esittävästä taidemaalauksesta.

    • Vainmielipide

      Jos toisessa kädessä on niin sanottu täyskäsi korttipelistä ja toisessa kädessä on niin sanottu ei vois vähemmän kiinnostaa- juttu, niin ei se ole minun menoani noin niin kuin yleisesti ottaen. Kun juttu siitä, että toinen käsi ei tiedä, mitä toinen käsi tekee on ihan perus menoo tässäkin maassa. Jos kiroilee, niin voi olla äkänen tapaus yksilönä, mutta jos ei kiroile, niin voi olla silti äkänen tapaus yksilönä. Tempperamentti on mitä on. Evvk- juttu on jotain ties mitä. Jos on ihan niin sanottu täys käsi, eli peukalo keskellä kämmentä kansalainen, niin ei ole vain käytännöllinen. Ei välttämättä ole kyllä mitään muutakaan. Käytännölliset ihmiset ovat käytännöllisiä. He osaavat toimia. Mutta. Sählääjät osaavat sählätä. Tätä ei ehkä ole huomioitu mitenkään rakentavasti tässä maassa. En tiedä. Ehkä, ehkä ei. Jos ei osaa mitään, niin voi kirjoittaa nettiin. Mutta, tämä vain mielipiteeni. Jos vääntää rautalangasta, niin kommareilla ei ole uskontoa, ja natseilla on uskonto. Mitä sitte? En tiedä. En ymmärrä tämmöistä. Jos olen suomalainen, niin ei tällä pitäisi olla mitään merkitystä. Se millä on merkitystä on se, että on oma ittensä. Jos vihaa jotain, niin se on ihmisten oma asia. Minäkin vihaan. Mutta, ei se minusta huonoa ihmistä tee. Joku voi olla samaa mieltä kanssani, mutta ei kirjota tänne omia näkemyksiään, koska vihaa minua jostain syystä. Mutta. Me miehet, jotka olemme käyneet armeijan nuorena tiedämme stooalaisen kurin ja puritaanisen kurin ero noin niin ku suunnilleen. Englanti on puritaanisuuden kehto ilmeisesti mielestäni. Englantilaiset jutut kummallisia. Jos on tosikko, niin koettaa vain ymmärtää Englantilaista puritaanisuutta. Stooalaisuus on tosikkomaisuutta. Olen siis stooalainen, eli saksalainen tietyssä mielessä.

    • Jalkapallossa

      Yksi kolme nelose ja yks viis nelose ero voi olla tähti tieteellinen. Jos on kiinnostunut vitosesta yleisesti ottaen, niin huomaa, mitä huomaa. Pienet yksityis kohdat ovat jotain. Taide maalauksissa pienet yksityis kohdat maalattu todella taidokkaasti. Tekstistä tämmösiä ei oikein huomaa. Yks kolme nelone on niin sanotusti sammumaton tähti. Ja yks viis nelone on vain tähti. Ero nyt jokin, mutta kannattaako makuasioista kiistellä? Mitä tämä edes tarkoittaa, tämä yks kolme nelone ja yks viis nelose ero? Vai tarkoittaako se mitään? Aikansa, kun täällä kirjottaa, niin huomaa, että kirjanpito, joka perustuu ties mihin, mutta on todella tarkkaan säädeltyä, jopa laissa. Siis yrityksen kirjan pito. Meno ja tulot. Credit ja depet, tai jotain sellaista. Vero tulot bruttona ja nettona. Jokin ero niissäkin on. Nykyään ei tarte verotietoja, kuin tarkistaa. Verottaja hoitaa hommat. Yks kolme nelone on tietyssä mielessä ennen veroja ja yks viis nelone verojen jälkeen tulot. En ole verottaja, mutta huumorinsa kullakin. Koetan vain jotain kivaa täällä kirjottaa, että juttuni olisivat jo niin sanotusti verotettuja. Eli yksi viis nelone on minun käsitykseni kivasta yleiskirjotuksesta. En ehkä välitä dekkareista, niin sanotuista jännitys tarinoista. Välitän lepposasta yleis huumorista. Eli yks viis nelosesta. Miten tämänkin nyt selittää. Olen suorastaan pelkuri täällä. Mutta, jos on vapaa vuoro, niin voihan sitä yrittää. En tätä osaa selittää kummosemmin. Pesäpallossa jokainen lyö vuorollaan. Osuu palloon tai ei. Menee pitkäks tai ei. Joku siitäkin tienää eläntonsa, pesäpallon peluusta. Voi olla jopa naiset tässä maassa.

    • Jalkapallo

      Eino Leino kirjotti runoja yks viis nelosella ja Juice Leskinen teki kappaleita yks kolme nelosella. Siis Eino Leino ei ollut dekkareista kiinnostunut ainakaan runoissaan. Kaikkea kaunista ja kivaa tai jotain Eino Leino runoili. Juice Leskisellä sitte sitä muuta, eli suu kuivaa suuta ja sellai. Ei ehkä minulle jännitys tarinoita. Mielipiteeni.

    • Leskisenjuttu

      Ykkös olutta saa kaupoista ennen laki sääteitä myynti aikaa kolmos oluelle. Juice Leskisen kappale, jonka nimeä en nyt muista, sanat menee näin suunnilleen: Ja potti tupakkiaan ja sellai. Olen nähnyt Saimaa ilmiö elokuvan. Voi tietysti pohtia, mitä Eino Leino sanoisi kameroille haastattelu tilanteessa. Kuulemma seura mies. Otti raskaasti, mitä otti.

    • näinontosu

      Juike Leskinen otti mitä otti ja kaljaa kioskeihin.

    • Leskisenmieteitä

      Kyseisessä lie Juice Leskisen laulussa lauletaan niin sekavalla pohjalla, että pelimanneksi en ryhdy ennen kuin ymmärrän, miten siinäkin laulussa voi laskea niin sanotusti löysäti neljään, ennen kun laulu jatkuu.

    • Leskisenjuttu

      Juice Leskisen laulussa löysän laskemisen jälkeen jossain kohdassa muistaakseni alkaa kiree koski osuus vauhdilla. Viinä on vauhti ja kioskeista ei kyllä saa vauhti niin sanotusti.

    • Leskisenjuttu

      Juice Leskinen tais tietää kireet kinttu polut korpimailla. Alkaa aikamoinen H. Moilane osuus, että pysyy pystyssä. Mutta kireetä ja löysää yhdessä. Juice Leskinen osa pelimanni touhutkin topakasti ja kireesti, niin että korpi raikaa ja mietteet pysyy löysinä tai jotain.

    • EinoLeinorunoili

      Eino Leino tais tietää kinttu polut. Mutta yleisesti pohtien niin sanotuillla kinttupoluilla mennään aluksi, kuin umpi hangessa, koska lantio pitää lämmitellä niin sanotusti, siis jopa avata. Kymmene peninkulma tai ties minkä tovi H. Moilane tarttee, että olo on kuin kaski mailla, siis, jos ei pysy pystyssä, niin parempi olla paikat, kuin räppänät, siis savupirtistä ei oikein näe kaski savuja, mutta mutta. Umpi hanki on talvella sammuttanut kaski savut. Eino Leino ja hänen runonsa ties mikä nimeltä, mutta koskikin upuu joskus ja järvi on väsynyt. Löysä on ties mikä. Siis Eino Leino runoili: Edessäni hämäräinen tie ja sellai.

    • Toinensuurus

      Kolmas suurus niin sanotusti. Ehtoona voi olla jo viides suurus. Suurustetaan. Illan rusko on aamun pasko. Jos ilta taivas punertaa, niin se tietää sadetta. Niin sanoi muistaakseni äitini. Mutta, jos joku ei tiedä, mitä suurus tarkoittaa, niin se on vain mielipiteeni, jostain vanhasta sanojen käytöstä aikoinaan, kun pärettä poltettiin suurusta syödessä. En ole varma suurus sanasta, mutta vain mielipiteeni.

    • Sveitsimuistot

      Sveitsissä olen käynyt ja tämä juttu tästä niin sanotusta kinttupolusta ja savu pirtistä menee varmaan Sveitsissäkin niin sanotusti läpi. Siellä lähteet virtaa vuorilta ja sellai. Kaikki taitaa olla aika selvää. Jos siellä kantoneissa ei kinttupolkuja ole, niin sitten ei savu pirtit ja päreen poltotkin voi unohtaa. Sisään lämpeävää porukkaa ilmeisesti Sveitsiläiset. Keuhkot voi avata joskus tulevaisuudessa vaellus reitillä siellä vuorilla, josta olen kuullut, siis valtelusta vuorilla Alpeilla. Raikkaat tuulet voivat virvoittaa elämyksellä, kun katse haraa pitkin vanhoja jodlaus maita. Se on ihmisen elämää ja siihen voi jäädä kiinni pahemman kerran. Takaisin tulo voi olla kurja. Ei viihtyisi enään missään. Aikoinaan olin siellä vain kaupungeissa. Niissä nyt mitään erikoista ei mielestäni ollut. Vuorista en tiedä, mutta kaikki aikanaan.

    • Kivaviestivieeteenpäin

      Hyvät viestit tulevat, vaikka kinttupolkuja pitkin. Kauneimmat viestit tulevat myöskin kinttupolkuja pitkin. Jos pitää hakee jotain jostain ja siis tuoda takaisin jostain jotain ja meno ja tulo matka ovat yhtä pitkiä. Jos tietää, että tulo matka voi olla puolet niin sanotusti lyhempi, on ehkä, joskus pähkäillyt tämän ilmiön kanssa hieman. Jos se nyt ilmiö lainkaan on. Huomio nyt voi vaan olla siinä, että loppu häämöttää ja sellai.

    • Kivatmenojutut

      Jos käy kaupassa jopa kävellen, niin kauppa kassit voivat painaa matkassa takaisin tulleessa. Pieni välipala saattaa virkistää ja kivat ruuan laitto mietteet viedä eteen päin. Juice Leskisen kappale lie nimeltään Edes takaisin tai jotain siihe suuntaan. Sanat menee lie näin: Kun me Eeron kanssa tultiin ja sellai. Hyvä tunnelma on parempi, kuin ikuinen murehtiminen. Murheistä ei lie apua, ei hyötyä ja vain kurjuutta lisäävä vaikutus. Siis murehtiminen tyhjää. Kivat jutut ovat muuta, kuin murhetta. Jos tätä nyt sitte pohtii, niin ehkä vain kivoja juttuja. Ei murheita. Mutta, vain mielipiteeni.

    • Terveisiäsalomailta

      Kansantanhuja Suomesta: Kaksipa poikaa Kuuriikasta, niin koomiasti kulkee, Hei!

      • ohitinne

        Olikohan ne kaksi juurine tänään liikkeellä, tulleet käymään pääkaupungissa.


    • Jahepskukkuu

      Harmoonilla se sulkee, Jep!

    • Sinustasaanvoimaa

      Ja käet ne o pitki taikina tiinua, Hei! Nii se Anja lähti, että helähti, Hei! Jutut juttuja. Muisti pätkii, mutta yritän luoda sanat umpeen, tai vain lumpeen kukan ennen talven aikaa. Kevät taikaa. Muisti palaa auringon kaa.

    • EiSveitsistä

      Lena Meyer- Landrut o kiva.

    • Notätätänään

      Ystäväni kanssa rakensimme kerran ties mitä. Oli talvi tai ei. Ystäväni ei ole upeassa työssä, jossa monet haaveilisivat olla. Sillä monet ovat upeassa työssä, josta, siis siitä kyseisestä työpaikasta monet haaveilevat, että itse olisivat siinä juuri kyseisessä työpaikassa. Mutta joku sen työn tekee. Minä en ole ilma runkkari, joka soitan ilma bassoa homo niin sanotuin elein. Minä naputtelen tietokonetta ja maadotan itteni salaisuuksiin mielessäni. Mutta, naputttelen siis kahdella kädellä näppäimistöä, ja juttu on niin, että super- mies näyttelijä on halvaantunut Amerikassa. Hän on minua vanhempi valtio mies niin sanotusti, mutta hän ehkä tietää, miten tupla pari pokerissa ei ole hyvä voitto käsi. Kolme ässää vaikka seiskoina aiheuttaa kuolon, mutta ei nyt niin sanotusti halvaannuta. Kolme ässää tappaa, koska hermot menee häviäjällä, ja häviäjä käy päälle ja on murhaaja, ja puolustautuja on tappaja, koska ei käyny päälle. Siis summa summaarum. minä ja duff pelataan basisti rumpali akselilla U2: peliä: All along the watch tower tai jotain ja sanat menee näin suomeksi suunnilleen: Kaikki mitä tarvitsen on kolme sointua ja totuuden laulaa U2 yhtyeen Bono siis. Kaksi paria pokerissa tulkitaan nelosen nokitukseksi ennen kuin kolmeksi ässäksi. Duff Mc Kagan lie kakkos pari rajoittimilla ja minä niin sanottu basistin vasauri eli niin sanottu rumpali Duff Mc Kakan tai jotain. eli kolmos pari, ilman väri rajoitteita. Ei tässä viittä ässää ole, vaikka luulee rennosti ottaen, että nelosen nosto on viis ässää!

    • reserviläinenSuomi

      Kun pyytää jotain, niin on jotain mieltä.

    • reserviläinenSuomi

      Kolmos pari pokerissa on pyyntö, jos on sitä mieltä, että se on mielipide. Olkoon vaikka, vaikka tupla ykkönen eli kolmos pari pokerissa.

    • reserviläinenSuomi

      Eli yks viis nelosen pyyntö on tupla ykkösellä kolmos pari pokerissa. Kukaan ei niin sanotusti pelkää tätä paria niin sanottuja ykkösiä, olkoon vaikka tupla ykköset eli kolmosia kaksi kappaletta, väreistä viis.

    • Jasellaisemenee

      Ei näitä kannata niin vakavasti ottaa, Pellekin laulo, että elämä on totta, eli Froid, Marx, Engels & Jung lie laulaa kappaleessaan muistaakseni Tili tuli tili meni.

    • Helsinkiläinenyö

      Neulastarra. Bönälle terveisiä. T: Matti

    • EinoLeinoSuomi

      Helkavirsi Eino Leino

    • Jameni

      Dennis Squad varot oli.

    • AdamMcMahon

      Palapeli oli monsteri.

    • Talvisää

      Joulu on ja sellai. Tai kohta on joulu. Kuuman kesän jälkeen voi tulla tosi kylmä talvi sään puolesta. Mutta ainakaan vielä sitä kylmyyttä ei ole tullut. Itse viihdyn tällaisessa talvi säässä. On tämä nyt sitten talvi säätä tai ei. Liukkaat kelit ovat sitte semmoisia, että pitää varoa sitä liukastumista. Tämä vain mielipiteeni. Jos joku haluaa hanget ja nietokset, niin haluaa. Miksi tänne tämmöistä edes kirjottaa? Ihmiset suuttuvat mielipiteistä, jotka ovat vastoin yleistä käsitystä. Mutta miksi ei kirjoittaisi omaa mielipidettään tänne julkisesti? Se on vain mielipiteeni. Elämäni aikana minulle kukaan ei ole sanonut semmoista mielipidettä, että jotain. Jos joku osaa jotain niin sitten osaa. Jos ei osaa jotain, niin ei sitten osaa. Mutta ehkä ihmiset eivät vain ole kiinnostuneita juuri jostakin, mistä minä nyt satun olemaan kiinnostunut. Vaikka heille sanoisi, että juuri tästä minä olen kiinnostunut. Ketään ei vain kiinnosta, sataako vai paistaa sään puolesta. Mutta, ehkä näistä ei kannata kirjoittaa, mutta kokeilen nyt tätäkin.

    Ketjusta on poistettu 85 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe