Sims 4, läppäri integroidulla grafiikkakortilla?

Isä_ostoksilla

Olen ostamassa tyttärelle syntymäpäivälahjaksi Sims 4-pelin. Samalla täytyy ostaa kuitenkin tietokone, kannettava. Meillä kun kaikki käyttävät nykyisin tabletteja ja puhelimiaan.

En haluaisi ostaa mitään 600 euron läppäriä tähän tarkoitukseen kahdeksanvuotiaalle tytölle. Ja itse Sims 4-pelihän on jo aika iäkäs. Täällä on varmaan pelaajia erilaisilla tietokoneilla.

Kysymykseni. Toimiiko Sims4 nykyläppäreissä joissa grafiikkakortti on integroitu? Kohtuullisen tuollaisen koneen saisi hintaan 300-400 euroa. Onko pelikokemus huonompi (pitääkö esim asetuksia muuttaa heikommiksi) integroiduissa koneissa? Joutuuko odottelemaan paljon pelin ladatessa itseään tai kesken pelin?

Kiitos etukäteen mahdollisista vastauksista.

3

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HilbertJokaEiKirjaudu

      Hienoa, että otat asioista selvää, etkä luota sokeasti marketin myyjiin! On tullut kuultua useammankin kerran juttua, kuinka peli ei olekaan toiminut koneella, jolla luvattiin toimivan.

      Itse en ole mitenkään osaava teknisissä asioissa, joten voin vaan linkitellä. Tuosta https://www.ea.com/fi-fi/games/the-sims/the-sims-4/pc/faq#q12 näkyy pelinvalmistajan suositukset (win10 on ok, en ole vaan löytänyt uudempaa listaa). The Sims 4 ei vaadi varsinaista pelikonetta, mutta kevyeeseen käyttöön tarkoitetut läppärit eivät kyllä pysty antamaan mukavaa pelikokemusta.

      Näytönohjaimet ovat niin loputon ja monipuolinen suo, että annan taas linkin: https://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html?type=&sort=&deskornote=0&or=0&search=&month=&benchmark_values=&gpubenchmarks=0&professional=0&archive=1&dx=0&multiplegpus=0&showClassDescription=0&condensed=0&showCount=0&showBars=0&showPercent=0&gameselect[]=293&gpu_fullname=1&codename=0&architecture=0&pixelshaders=0&vertexshaders=0&corespeed=0&shaderspeed=0&boostspeed=0&memoryspeed=0&memorybus=0&directx=0&technology=0&daysold=0 (oho, tuli linkkihirviö, anteeksi!) Tuosta listasta tarkistaisin millä asetuksilla peli toimii moitteetta (vihreä alue). Jos on tarkoitus tyytyä pelkkään peruspeliin (ei siis virallisia lisäosia tai pelin pelaajien laatimaa muokattua sisältöä), high varmaankin antaa ihan mukavaa pelikokemusta jo. Mutta jos pelistä tahtoo saada raskaammalla kokoonpanolla toimivan, Ultra ei olisi yhtään liioittelua.

      (TS4 ei vaadi välttämättä DVD-asemaa, pelin lataaminen ja asentaminen tapahtuu netitse. )

      Kuulostaako sekavalta? Sitä se minustakin on! Ehkä helpoiten tietoa löytyy kun googlaa TS4 "näytönohjaimen nimi" tai TS4 "prosessorin tyyppi".

      Täytyy tähän Sims-maailmaa jo vuosia aktiivisesti seuranneena lisätä, että peli on suunniteltu tytärtänne selvästi vanhemmille pelaajille (PG 12, jos en ihan omiani muista). The Sims 4:ssä on pelehtimistä (piilossa esim lakanan alla, mutta kuitenkin selvästi on kyse seksistä), kuolemista (viikatemies on aika synkkä ilmestys), tulipaloja, tappeluja ja vähän mustempaa huumoriakin. En tuomitse lahjaideaa, monetkin lapset viihtyvät TS4:n parissa, mutta useille sen teemat voivat olla liian ahdistavia.

      Niin tai näin, toivon jonkun teknisesti osaavamman vastaavan tähän jotain täydennystä. Hyviä syntymäpäiviä tytölle!

    • Isä_ostoksilla

      Kiitos perusteellisesta vastauksesta. Ja oli hyvä linkki tuo jälkimmäinen missä konetta ja peliä kykenee ikään kuin virtuaalisesti testaamaan.

      Saattaa olla että ostan sittenkin läppärin jossa näytönohjain ei ole integroitu. Sims-pelissä on toki muitakin tasoja, mutta kyllä sillä miten hienoilta ihmiset ja muut asiat näyttävät on varmasti pelikokemuksen kannalta iso merkitys.

      En tuosta ikärajasta huolestu. Jenkeissähän väkivaltaa saa olla vaikka miten paljon, mutta viattomatkin viittaukset seksiin nostavat ikärajavaatimuksia. Kiltti ja rauhallinen peli tämä moneen verrokkiin nähden kuitenkin on.

      Mutta edelleen, jos joku on suht hiljattain ostanut läppärin (oli sitten integroitu näytöonhjain tai ei) olisi kiva kuulla kokemuksia miltä pelikokemus uuden läppärin ja tämän melko iäkkään pelin kesken on toiminut reaalimailmassa.

    • OutoSim

      Hakusanoiksi esimerkiksi "cheapest pc for sims 4" (tai jotakin vastaavaa) - ja hups vain, kun netistä löytyy mitä erilaisimpia mielipiteitä niin ko. "melko iäkästä", mutta silti tätä kirjoitettaessa edelleen varsin keskeneräistä peliä pelanneilta kuin sitä koskaan pelaamattomiltakin henkilöiltä.

      Satunnaisia nettihavaintoja: n. kolme kuukautta sitten esitettiin mm. arvelu siitä että itse rakennettavan TS 4-kelpoisen läppärin osat saisi yhdysvalloissa ostettua n. 250 dollarilla. (Ei dokumentoitua kokeilutulosta.) Valmiin nettiin kytkettävän ja sellaisenaan TS 4:n pelaamiseen soveltuvan "budjettiluokan" laitteen hinnaksi taas on toistuvasti esitetty jotakin n. kaksi kertaa kalliimpaa.

      Itse TS 4:ää edelleen pelaavana "power gamer"-pojan isänä (tytöistä minulla ei siis ole kompetenssia tehdä edes kurantteja oletuksia) esitän vain mihinkään rationaaliseen tutkimukseen perustumattoman mielipiteen siitä, ettei lasten tulevaa käyttäytymistä ole erityisen helppoa ennakoida ja että yllättävän moni lapsi ja nuori keksii muitakin käyttötapoja tietokoneelle kuin TS 4:n pelaamisen.

      Oma pelaamiseen käyttämäni tietokone EI ole läppäri. Tästä syystä pyydänkin aloittajalta anteeksi keskusteluun osallistumistani. Poikani sen sijaan pelaa sekä varsinaisella pelikoneella, että läppärillä (kummatkin reippaasti yli 1000 epaa) ja totesi kysyttäessä vain, että kone valitaan käyttötarkoituksen perusteella, ei hinnan. Sukupolvien välisen kuilun säilyttääkseni olen itse luonnollisesti eri linjoilla, mutta mikä minä olen kritisoimaan nuorten mielipiteitä - semminkin jos nämä sattumalta ovat tietotekniikkaan syvällisesti perehtyneitä ja työskentelevät jo itsenäisesti IT-alalla. :)

      PS. Kysyin pojaltani myös, olisiko hänellä kiinnostusta aloittaa Sims 4:n pelaaminen. Ei kuulemma ollut, mutta esitti sen kohteliaasti johtuvan lähinnä siitä, ettei kukaan hänen laajassa ystäväpiirissään pelaa juuri tuota peliä, vaikka genren kiinnostavuus onkin myönnetty. Pelaavat mm. Stardew Valleyta yms, mutta tyytyvät lanien ohella kerääntymään vanhan ajan pöytäpeli-iltoihin tai katsomaan erityisen huonoja elokuvia yhdessä ennen kuin sijoittavat EA:n peleihin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3821
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3595
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3552
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2231
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2219
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1967
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1756
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1413
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe