Mies joka ei ole vielä(kään) valmis isäksi

Babyshow

Tilanne on se että mulla ja miehelläni on useita vuosia yhteiseloa takana. Ollaan naimisissa, on oma kämppä, koira, auto, molemmilla vakityöt, ollaan reissattu ym ym.. Ikää molemmilla vähän alta 30 vuotta. Arki on tasaista.

Lapsista toki on puhuttu ennen naimisiinmenoa. On sanonut mm. Että ei tiedä haluaako lapsia pari-kolme vuotta sitten. Ennen naimisiin menoa sanoi että pari lasta haluaa, muttei vielä. Vähän aikaa sitten mies sanoi vihaisena että painostan lapsi asiassa ja ei VIELÄ ole valmis isäksi. Painostaa en todellakaan halua. On vain vaikeaa kun mulla on kova vauvakuume ollut jo pidemmän aikaa ja mies ei koe olevan "valmis" isäksi. Jännä juttu kun yhtä kaveriaan illanvietossa kerran kuitenkin pyysi kummiksi sitten kun joskus sen aika on. Lapsia kuitenkin haluaa mun kanssa ja sama toisinpäin. Aihe on miehelle arka ja puhuminen siitä vaikeaa. Olen myös sanonut että vanhemmuuteen kasvetaan, kukaan ei ole täysin valmis vanhemmaksi.

Puoli vuotta sitten sanoi että 2019 keväällä haluaa alkaa yrittämään lasta. Olen selittänyt että pillereiden lopettamisen jälkeen voi mennä aikaa vaikka kuinka paljon ennenkuin onnistuu edes tulemaan raskaaksi.

Asia on alkanut kalvamaan ja raskaudesta haaveileminen on jokapäiväistä puuhaa.. Mikä teidän näkökanta on asiaan? Mitä tehdä ja miten ottaa asiaa puheeksi ja milloin?

14

1443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkkk

      Kerrot mieghellesi että lopetat ehkäisypillereiden syönniin ja jos mies haluaa seksi niin joko paljaalla tai mie hoitaa ehkäisyn niin katsoppa miten mies toimii eli suostuuko kumia käyttämään vai ei ja sitten voit tulla rakskaaksi. Älä odottele liian kauan jos mies ei tiedä mitä haluaa ja mitä ei .

      • Jepss

        Toi on hyvä. Siinähän mies saa päättää koska on mielestään valmis.
        (Kunhan ei mitään salaa poisjätetyjä pillereitä, se ois väärin.)


    • No se lapsien hankkiminenhan on kahden kauppaa, eli molempien vanhempien pitää sitä haluta ja olla henkisesti valmis siihen rumpaan mitä se lapsiperheen arki tulee olemaan.
      Painostaminen ei ole koskaan hyvä juttu.. Toisaalta jos hän on luvannut keväällä jättää ehkäisyn pois, niin eipä tuohon pitkään enää mene kun se kevät sieltä tulee.
      Hieman outoa toki, jos aihe on miehellesi arka aihe keskustella.....

      Sanoisin näin, että nauttikaa nyt vain rauhassa lapsettoman ihmisen huolettomasta arjesta vielä hetken aikaa.. Lapsen myötä se elämä tulee kuitenkin muuttumaan aika tavalla..

    • 786896

      Vaude, koira, auto ja asuntolaina! Alle kolmikymppisiä ja naimisissa. Nyt sitten alat epäröidä, kun olette kahlitut toisiinne. Maksaako koira asuntolainan ja autolainan?

      Avioeron hakeminen on sitten edessä seuraavaksi. Tai tee niinkuin muutkin: tehkää lapsi, sitten otat eron ja elelet elareilla lopun ikääsi.

      Hyvin olet järjestänyt asiasi, idiootti myöhäispissis.

      • Babyshow

        Kuules, paljon ollaan koettu näiden vuosien aikana. Ala ja ylämäkiä ja aina ollaan niistä selvitty. Suhde ei kaadu tähän asiaan.

        Miestäni sen verran kunnioitan että odotan hänen hyväksyntää asiaan. Tiedän että sen aika tulee vielä. Odottaminenhan se tässä raastavinta on.


      • hfjdy

        Silti, koira, auto, autolaina ja asuntolaina. Sulla on pallo jalassa eikä koira pelasta siltä


      • Babyshow

        Ei oo mitää autolainaa. Omakotitalosta on lainaa, kyllä. Koiralta mä en oo sellasta vaatinutkaan.


    • Sen sijaan, että täällä kyselet neuvoja, puhu miehesi kanssa ihan selvällä suomen kielellä. Se on se järkevin ratkaisu. Kerro, että haluat yrittää lasta esim. seuraavan vuoden aikana. Vaadi ihan suoraa kannanottoa. Keskusteluyhteys on välttämätön, sillä jos ette puhu nyt, ette varmasti puhu sen enempää lapsiperheen arjessakaan.

      Jos miehesi ei lasta nyt yhtäkkiä haluakaan, joudut luonnollisesti vetämään johtopäätökset. Toisin sanoen, joudut miettimään prioriteettisi uudelleen. Joko hyväksyt miehesi päätöksen tai sitten et.

      Se on selvää, että lasta on hankkimassa kaksi ihmistä. Se on yhteinen projekti.

      • Babyshow

        Pitäisikö nyt heti ottaa taas asia puheeksi vai odottaa että pöly laskeutuu? 🤔


      • Babyshow kirjoitti:

        Pitäisikö nyt heti ottaa taas asia puheeksi vai odottaa että pöly laskeutuu? 🤔

        Sinä itse teet luonnollisesti ratkaisun perustuen yksinomaan siihen, miten paljon asia mieltäsi vaivaa. Eihän kaikista asioista puhuminen aina helppoa ole, mutta 30 vuoden yhdessäolon perusteella sanoisin, että ei puhumattomuuskaan kyllä hyvä ratkaisu ole.

        Toki paljon riippuu siitäkin, miten avoin ilmapiiri teillä yleensä ottaen suhteessanne on. Jos puhuminen suoraan asiasta on teille vaikeaa, seurauksena voi olla ongelmia. Se, että täällä asioista kyselet, viittaa siihen, että sinun ei ehkä ole ollut helppoa otaa asiaa puheeksi miehesi kanssa.

        Ikäväksi peli muuttuu silloin, jos miehesi näkemys asiasta on yhtäkkiä muuttunut. Silloin joudut suurten kysymysten äärelle. Miehenä sanoisin, että lapsen tulo on miehelle aika usein vaikeaa. Elämä kahdestaan on kuitenkin niin helppoa ja mutkatonta. Lapsiahan tämä maa kuitenkin tarvitsee.


    • 5565

      Jos mies on kerran sanonut, että ensi keväänä voidaan alkaa yrittämään, niin mikä tässä on ongelma? Se, että olet epävarma lupauksen pitävyydestä vai se, ettet malta tällaisessa elämän kokoisessa asiassa odottaa puolta vuotta? Jos jälkimmäinen, niin ei kannata minusta painostaa, pahimmillaan tilanne tulehtuu ja mies alkaa lopulta ahdistua siitä ensi kevään aikataulustakin. Lapsen saaminen mullistaa koko elämän monella tavalla, eikä tuo puolen vuoden odotus ole minusta millään tavalla kohtuuton pyyntö mieheltäsi. Jos yhtään kunnioitat puolisoasi ja suhdettasi, niin tuon verran täytyy pystyä antamaan toiselle aikaa ja tilaa. Jos taas pelkäät että peruu lupauksensa ja haluaa siirtää asiaa edelleen eteenpäin, niin se selviää vain puhumalla.

    • sormuksenviskaaja

      Miksi juuri ensi keväänä? Pitääkö sitä enen saada tehtyä jotakin vai onko se vaan tuulesta temmattu ajankohta että saa vähän hengähtää asiassa ja järjestellä jotain selän takana kenties.

      Joo.. itellä kun on ollut halu tehdä lapsia, niin en ole epäröinyt ja odotellut parempia aikoja -ne on tulleet lapsien myötä vaikka taloustilanteeni onkin nykyään huonompi kuin enen lapsien saamista :D

      Jos haluat mahasi pystyyn, niin hanki maha pystyyn. Ei se ole miehestäsi kiinni. Tyyppi ei ole ollut halukas lisääntymään tai sitten se on tehnyt sen jo sinulta salaa -esim. klinikalla ja siitähän ei edes tule elatusvelvollisuutta tai sinulle mitään tietoa mistään ;)

      Ja naiset tekee tätä samaa. Uskotellaan toiselle vaikka ja mitä mutta todellisuudessa se toinen on lähinnä vain vakipano ja taloudellinen hyödyke. Sehän se ihmiset yhteen ajaa.
      Niin on teilläkin. Ja nyt sun täytyy selvittää, et onko miewhestäsi sinulle geneettistä hyötyä eli lisääntyykö sinun kanssa vai ei. Ja voiko niistä ylipäätään tulla kelvollisia suvunjatkajia...

      • Aika sairaanoloisia mielipiteitä. Eiköhän oikeasti tilanne ole se, että ensin löydetään ihminen, jonka kanssa on hyvä olla. Sen jälkeen sitten hankitaan lapsia, jos halutaan ja saadaan.

        Typerä trolli.


      • Babyshow

        Samaa mieltä AsiatAsianaVain. Meillä muuten puhutaan kaikesta, mutta tästä aiheesta on ollut vaikea puhua. Annan nyt aikaa hänenkin sulatella asiaa. Onhan se lapsi kuitenkin iso muutos elämäämme. Keväälle tehty lupaus on kuitenkin kirkkaana mielessä.

        5565:lle että olen vain malttamaton. Halu raskautumiseen on kova. Annankin miehelle aikaa nyt pohtia rauhassa asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe