Mies joka ei ole vielä(kään) valmis isäksi

Babyshow

Tilanne on se että mulla ja miehelläni on useita vuosia yhteiseloa takana. Ollaan naimisissa, on oma kämppä, koira, auto, molemmilla vakityöt, ollaan reissattu ym ym.. Ikää molemmilla vähän alta 30 vuotta. Arki on tasaista.

Lapsista toki on puhuttu ennen naimisiinmenoa. On sanonut mm. Että ei tiedä haluaako lapsia pari-kolme vuotta sitten. Ennen naimisiin menoa sanoi että pari lasta haluaa, muttei vielä. Vähän aikaa sitten mies sanoi vihaisena että painostan lapsi asiassa ja ei VIELÄ ole valmis isäksi. Painostaa en todellakaan halua. On vain vaikeaa kun mulla on kova vauvakuume ollut jo pidemmän aikaa ja mies ei koe olevan "valmis" isäksi. Jännä juttu kun yhtä kaveriaan illanvietossa kerran kuitenkin pyysi kummiksi sitten kun joskus sen aika on. Lapsia kuitenkin haluaa mun kanssa ja sama toisinpäin. Aihe on miehelle arka ja puhuminen siitä vaikeaa. Olen myös sanonut että vanhemmuuteen kasvetaan, kukaan ei ole täysin valmis vanhemmaksi.

Puoli vuotta sitten sanoi että 2019 keväällä haluaa alkaa yrittämään lasta. Olen selittänyt että pillereiden lopettamisen jälkeen voi mennä aikaa vaikka kuinka paljon ennenkuin onnistuu edes tulemaan raskaaksi.

Asia on alkanut kalvamaan ja raskaudesta haaveileminen on jokapäiväistä puuhaa.. Mikä teidän näkökanta on asiaan? Mitä tehdä ja miten ottaa asiaa puheeksi ja milloin?

14

950

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mekkkk

   Kerrot mieghellesi että lopetat ehkäisypillereiden syönniin ja jos mies haluaa seksi niin joko paljaalla tai mie hoitaa ehkäisyn niin katsoppa miten mies toimii eli suostuuko kumia käyttämään vai ei ja sitten voit tulla rakskaaksi. Älä odottele liian kauan jos mies ei tiedä mitä haluaa ja mitä ei .

   • Jepss

    Toi on hyvä. Siinähän mies saa päättää koska on mielestään valmis.
    (Kunhan ei mitään salaa poisjätetyjä pillereitä, se ois väärin.)


  • No se lapsien hankkiminenhan on kahden kauppaa, eli molempien vanhempien pitää sitä haluta ja olla henkisesti valmis siihen rumpaan mitä se lapsiperheen arki tulee olemaan.
   Painostaminen ei ole koskaan hyvä juttu.. Toisaalta jos hän on luvannut keväällä jättää ehkäisyn pois, niin eipä tuohon pitkään enää mene kun se kevät sieltä tulee.
   Hieman outoa toki, jos aihe on miehellesi arka aihe keskustella.....

   Sanoisin näin, että nauttikaa nyt vain rauhassa lapsettoman ihmisen huolettomasta arjesta vielä hetken aikaa.. Lapsen myötä se elämä tulee kuitenkin muuttumaan aika tavalla..

  • 786896

   Vaude, koira, auto ja asuntolaina! Alle kolmikymppisiä ja naimisissa. Nyt sitten alat epäröidä, kun olette kahlitut toisiinne. Maksaako koira asuntolainan ja autolainan?

   Avioeron hakeminen on sitten edessä seuraavaksi. Tai tee niinkuin muutkin: tehkää lapsi, sitten otat eron ja elelet elareilla lopun ikääsi.

   Hyvin olet järjestänyt asiasi, idiootti myöhäispissis.

   • Babyshow

    Kuules, paljon ollaan koettu näiden vuosien aikana. Ala ja ylämäkiä ja aina ollaan niistä selvitty. Suhde ei kaadu tähän asiaan.

    Miestäni sen verran kunnioitan että odotan hänen hyväksyntää asiaan. Tiedän että sen aika tulee vielä. Odottaminenhan se tässä raastavinta on.


   • hfjdy

    Silti, koira, auto, autolaina ja asuntolaina. Sulla on pallo jalassa eikä koira pelasta siltä


   • Babyshow

    Ei oo mitää autolainaa. Omakotitalosta on lainaa, kyllä. Koiralta mä en oo sellasta vaatinutkaan.


  • Sen sijaan, että täällä kyselet neuvoja, puhu miehesi kanssa ihan selvällä suomen kielellä. Se on se järkevin ratkaisu. Kerro, että haluat yrittää lasta esim. seuraavan vuoden aikana. Vaadi ihan suoraa kannanottoa. Keskusteluyhteys on välttämätön, sillä jos ette puhu nyt, ette varmasti puhu sen enempää lapsiperheen arjessakaan.

   Jos miehesi ei lasta nyt yhtäkkiä haluakaan, joudut luonnollisesti vetämään johtopäätökset. Toisin sanoen, joudut miettimään prioriteettisi uudelleen. Joko hyväksyt miehesi päätöksen tai sitten et.

   Se on selvää, että lasta on hankkimassa kaksi ihmistä. Se on yhteinen projekti.

   • Babyshow

    Pitäisikö nyt heti ottaa taas asia puheeksi vai odottaa että pöly laskeutuu? 🤔


   • Babyshow kirjoitti:

    Pitäisikö nyt heti ottaa taas asia puheeksi vai odottaa että pöly laskeutuu? 🤔

    Sinä itse teet luonnollisesti ratkaisun perustuen yksinomaan siihen, miten paljon asia mieltäsi vaivaa. Eihän kaikista asioista puhuminen aina helppoa ole, mutta 30 vuoden yhdessäolon perusteella sanoisin, että ei puhumattomuuskaan kyllä hyvä ratkaisu ole.

    Toki paljon riippuu siitäkin, miten avoin ilmapiiri teillä yleensä ottaen suhteessanne on. Jos puhuminen suoraan asiasta on teille vaikeaa, seurauksena voi olla ongelmia. Se, että täällä asioista kyselet, viittaa siihen, että sinun ei ehkä ole ollut helppoa otaa asiaa puheeksi miehesi kanssa.

    Ikäväksi peli muuttuu silloin, jos miehesi näkemys asiasta on yhtäkkiä muuttunut. Silloin joudut suurten kysymysten äärelle. Miehenä sanoisin, että lapsen tulo on miehelle aika usein vaikeaa. Elämä kahdestaan on kuitenkin niin helppoa ja mutkatonta. Lapsiahan tämä maa kuitenkin tarvitsee.


  • 5565

   Jos mies on kerran sanonut, että ensi keväänä voidaan alkaa yrittämään, niin mikä tässä on ongelma? Se, että olet epävarma lupauksen pitävyydestä vai se, ettet malta tällaisessa elämän kokoisessa asiassa odottaa puolta vuotta? Jos jälkimmäinen, niin ei kannata minusta painostaa, pahimmillaan tilanne tulehtuu ja mies alkaa lopulta ahdistua siitä ensi kevään aikataulustakin. Lapsen saaminen mullistaa koko elämän monella tavalla, eikä tuo puolen vuoden odotus ole minusta millään tavalla kohtuuton pyyntö mieheltäsi. Jos yhtään kunnioitat puolisoasi ja suhdettasi, niin tuon verran täytyy pystyä antamaan toiselle aikaa ja tilaa. Jos taas pelkäät että peruu lupauksensa ja haluaa siirtää asiaa edelleen eteenpäin, niin se selviää vain puhumalla.

  • sormuksenviskaaja

   Miksi juuri ensi keväänä? Pitääkö sitä enen saada tehtyä jotakin vai onko se vaan tuulesta temmattu ajankohta että saa vähän hengähtää asiassa ja järjestellä jotain selän takana kenties.

   Joo.. itellä kun on ollut halu tehdä lapsia, niin en ole epäröinyt ja odotellut parempia aikoja -ne on tulleet lapsien myötä vaikka taloustilanteeni onkin nykyään huonompi kuin enen lapsien saamista :D

   Jos haluat mahasi pystyyn, niin hanki maha pystyyn. Ei se ole miehestäsi kiinni. Tyyppi ei ole ollut halukas lisääntymään tai sitten se on tehnyt sen jo sinulta salaa -esim. klinikalla ja siitähän ei edes tule elatusvelvollisuutta tai sinulle mitään tietoa mistään ;)

   Ja naiset tekee tätä samaa. Uskotellaan toiselle vaikka ja mitä mutta todellisuudessa se toinen on lähinnä vain vakipano ja taloudellinen hyödyke. Sehän se ihmiset yhteen ajaa.
   Niin on teilläkin. Ja nyt sun täytyy selvittää, et onko miewhestäsi sinulle geneettistä hyötyä eli lisääntyykö sinun kanssa vai ei. Ja voiko niistä ylipäätään tulla kelvollisia suvunjatkajia...

   • Aika sairaanoloisia mielipiteitä. Eiköhän oikeasti tilanne ole se, että ensin löydetään ihminen, jonka kanssa on hyvä olla. Sen jälkeen sitten hankitaan lapsia, jos halutaan ja saadaan.

    Typerä trolli.


   • Babyshow

    Samaa mieltä AsiatAsianaVain. Meillä muuten puhutaan kaikesta, mutta tästä aiheesta on ollut vaikea puhua. Annan nyt aikaa hänenkin sulatella asiaa. Onhan se lapsi kuitenkin iso muutos elämäämme. Keväälle tehty lupaus on kuitenkin kirkkaana mielessä.

    5565:lle että olen vain malttamaton. Halu raskautumiseen on kova. Annankin miehelle aikaa nyt pohtia rauhassa asiaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   288
   4487
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3219
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1366
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1311
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1189
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   37
   934
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   921
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   864
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   856
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   800
  Aihe